Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Luovia: Podcast taiteesta, yrittäjyydestä ja luovuudesta

Luovia on podcast taiteesta, yrittäjyydestä ja luovemmasta elämästä.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 17 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 5.9.2017.

LUOVIAmini #004 Hyvää yötä, rakkaani

Julkaistu 12.12.2017

Hyvää yötä, rakkaani. Tässä jaksossa mietitään lepoa luovan työn vastapainona.

LUOVIAmini #003 Voiko halpa olla hyvä?

Julkaistu 5.12.2017

Voiko halpa olla hyvä? Podcastini hinnoittelusta tsemppien kera. Mukana myös tietoa Luovia-lukupiiristä, jonne olet tervetullut.

LUOVIAmini #002 Unohda tykkäyskisat, äläkä jaa ämpäreitä

Julkaistu 28.11.2017

Unohda tykkäyskisat ja panosta laatuun! Kuinka paljon seuraajia pitäisi olla? LUOVIAminin kakkosjaksossa paneudun lyhyesti seuraajien määrään ja laatuun. Paljon on kiva, mutta höttö on huono.

LUOVIAmini #001 Pilkun paikalla on väliä

Julkaistu 21.11.2017

Pilkun paikalla on väliä. Tsekkaa tästä vinkit oman kirjallisen viestinnän tilannekatsaukseen tai hanki motivaatiota homman hiomiseen.

#012 Tähän asti ja tästä eteenpäin

Julkaistu 14.11.2017

Yhteenveto tähänastisesta podcast-matkastani ja katsaus tulevaan.

#011 Valokuvaaja Elina Manninen on näkymätön mahdollistaja

Julkaistu 7.11.2017

Valokuvaaja Elina Mannisen muusa on oma vapaasukeltajasisko Johanna Nordblad. Yhteiset projektit ovat pitäneet sisarukset pinnalla ja pinnan alla. Elinan pehmeä ääni kuljettaa sinut kylmiin pakkaspäiviin, jään alle, maiseman ylle ja lämpimään saunapakuun. Keskustelimme miljoonia kertoja katsotusta ja useasti palkitusta, kolmen minuutin mittaisesta, lyhytleffasta Johanna Under the Ice, joka kannattaa vilkaista jaksomuistiinpanojen yhteydestä osoitteesta naniannette.com/luovia ennen kuin aloitat jakson kuuntelun. Juttelimme myös omien projektien tärkeydestä ja siitä, miten ihmeessä niihin riittää aikaa.

#010 Koiraharrastaja Noora Keskievari seuraa intohimojaan

Julkaistu 31.10.2017

Innostava Noora Keskievari on ex-kauppakorkeakoulun dropout, jonka elämää ohjaa intohimot. Yrityksensä OneMind Dogsin leivissä Noora tekee kaikkensa parantaakseen koirien elämänlaatua ympäri maailmaa - ja tarjotakseen ihmisille elämänsä parhaan asiakaskokemuksen. Vahvasti kansainvälinen OneMind Dogs myy kuin häkä, sillä kaverit kertovat kavereille ja loppu on historiaa. Kehittäjänä ja uudistajana Noora kuuntelee omia arvojaan ja työskentelee sen eteen, että sinä ymmärtäisit koiraasi paremmin.

#009 Valokuvaaja Marjaana Tasala nousee ennen aurinkoa

Julkaistu 24.10.2017

Marjaana Tasala eli Rimma on valokuvaaja, jonka kameran edessä viihtyvät niin vauvat kuin Suomen upea luontokin. Marjaana puhuu arkisen retkeilyn ja jokapäiväisten luontokokemusten puolesta. Lasten kanssa voi retkeillä vaikka takapihalla. Juttelimme somesta ja luontokuvauksesta, mutta myös bloggaamisesta. Marjaanalla on ystävänsä Laura Rumbinin kanssa suosittu Rimma + Laura Adventuring Moms blogi sekä Suomi 100 -hengessä aloitettu Fall Into Finland. Jos olet oikein tarkkakorvainen, saatat kuulla keskustelumme taustalla tuhisevan Pulla-koiran.

#008 Lakimies Herkko Hietanen puolustaa taiteilijoita ja katsoo Good Wifea

Julkaistu 17.10.2017

Lakimies Herkko Hietasen kanssa istuttiin pehmoisilla Design Factoryn sohvilla, siemailtiin cappuccinoa ja turistiin Good Wifesta. Onneksi juttu ei tyssännyt siihen, vaan sain tyhjentäviä vastauksia päivänpolttaviin kysymyksiin tekijänoikeuksista. Pitäisikö tehdä kuvaussoppari? Mitä tehdä, kun joku varastaa kuvan omaan käyttöönsä? Kuinka moni keissi oikeastaan päätyy oikeuteen?

#007 Ruokataiteilija Jenni Häyrinen on keitetty monessa liemessä

Julkaistu 10.10.2017

Ruokataiteilija ja yrittäjä Jenni Häyrisen blogilla on kuukausittain kymmeniä tuhansia lukijoita. Eikä se ole mikään ihme! Herkullisten kuvien ja koukuttavien kirjoitusten takana on mitä sympaattisin leidi. Innostava keskustelu Jennin keittiössä valaisee ruokakuvaajan ja ammattibloggaajan arkea suomalaisesta karjalanpaistista Bordeauxn maisemissa kuvattuun päärynä-kurpitsa-kakkuun. Mutta valitseeko Jenni mieluummin suolaisen vai makean? Se selviää tässä jaksossa.

#006 Valmentaja Mikko Mäntylä donkkaa luovimmin

Julkaistu 3.10.2017

Pääsin pohtimaan luovuuden merkitystä urheilussa ammattivalmentaja Mikko Mäntylän kanssa. Onko kaikki vain pelisilmää vai löytyykö luovuudelle sijaa esimerkiksi koripallokentällä tai jamaikalaisessa kelkkajengissä? Juttelimme kaikenmaailman laurimarkkasten lisäksi myös flow-tilasta, mielikuvaharjoittelun merkityksestä ja tietysti donkkaamisesta.

#005 Toimitusjohtaja Laura Strömberg lopetti suorittamisen

Julkaistu 26.9.2017

Luovia on verbi, joka kuuluu kiinteästi yrittäjän arkeen. Viidennessä jaksossa keskustelen Laura Strömbergin kanssa yrittäjän jaksamisesta ja arjen priorisoinnista. Miten Laura luovii työn ja arjen välillä? Ja kuinka hän säilyttää fokuksensa kiireen keskellä? Vähän negailtiinkin, mutta lopulta jäätiin plussan puolelle. Jos elämäsi tuntuu välillä suorittamiselta, tämä saattaa olla juuri oikea jakso sinulle.

#003 Kujerruksia-blogin Linnea on taidenäyttelyhiippari

Julkaistu 11.9.2017

Tapasin Kujerruksia-blogin Linnean Vallilan kirjastossa, Helsingissä. Linnea on hurjien lukuhaasteiden nainen (Idiootti ruotsiksi) ja varsinainen kulttuuriaddikti. Vai miltä sinusta kuulostaisi 40 kulttuuritapahtumaa tulevan syksyn aikana? Linnean kanssa juttelimme kirjoista ja kulttuurista kolmen vartin ajan. Onnistuuko äänikirjan kuunteleminen ennen nukkumaanmenoa? Ja mikä ihme on Lukuvalmentaja?

#004 Valokuvaaja Jenna Lehtonen vihaa matkimista

Julkaistu 11.9.2017

Nelosjakson vieraaksi sain yrittäjä, kuvajournalisti, kirppisguru, Jenna Lehtosen. Jennan kanssa juteltiin neljästä koosta: kirpputoreista, koirista, kuvaamisesta ja kirjoittamisesta sekä tietysti yrittäjyyden hyvistä ja huonoista puolista. Jenna paljasti myös mikä olisi hänen unelmakeikkansa ja miksi hän inhoaa matkimista. PS. Tämä oli eka äänitykseni, joten kuunnelkaahan hellällä korvalla.

#000 Mikä on Luovia-podcast

Julkaistu 5.9.2017

Mikä on Luovia-podcast? Nollajaksossa tutustutaan lyhyesti Naniin ja podcastin tuleviin sisältöihin.

#001 Työpäivämuotoilija Aku Varamäki rakastaa yrittäjyyttä

Julkaistu 5.9.2017

Aku Varamäki on työpäivämuotoilija, joka uskoo aidon läsnäolon voimaan sekä töissä että vapaalla. Juttelimme uusista tavoista olla töissä ja tehdä työtä. Sivusimme sosiaalista mediaa ja jaoimme mietteitä yrittäjyydestä. Aku taitaa nimittäin rakastaa sitä minuakin enemmän!

#002 Valokuvaaja Timo Soasepp ja visio nurkan takana

Julkaistu 5.9.2017

Timo Soasepp on luova nero, jonka kanssa on aina yhtä hauska jutella. Valokuvaajana hän kuuntelee omaa sydäntään ja etsii tarinoita myös nurkan takaa. Timon työt ovat herkkyyden ja valon leikkiä – varjoja unohtamatta. Juteltiin Timpan kanssa valokuvaajan työstä, hääkuvauksesta ja ehkä vähän muustakin.

Takaisin podcastien listaan