Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Luovia: Podcast taiteesta, yrittäjyydestä ja luovuudesta

Luovia on podcast taiteesta, yrittäjyydestä ja luovemmasta elämästä.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 37 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 5.9.2017.

#027 5 parasta asiaa, jotka ovat tapahtuneet bisnekselleni

Julkaistu 18.9.2018

Mitkä ovat 5 parasta asiaa, jotka ovat tapahtuneet sinun bisneksellesi? Tässä jaksossa jaan oman listani ja pohdin mitä kaikkea hyvää nämä jutut ovat tuoneet arkeeni. Jaksossa mainitut jutut löydät jaksomuistiinpanoista osoitteesta naniannette.com/luovia.

#026 Nyt puhutaan rahasta

Julkaistu 11.9.2018

Nyt puhutaan rahasta! Sekä allekirjoittanut että kollegansa Susanna Lönnrot ovat molemmat hurahtaneet Mike Michalowiczin Profit First -systeemiin. Raha ei enää hallitse meitä vaan me hallitsemme rahaa. Podcastissa puhumme Profit Firstista, rahan hallinnasta ja siitä, kuinka paljon energiaa vapautuu oikeisiin hommiin, kun fyrkka ei enää stressaa. Ota vinkit talteen ja laita kysymyksiä tulemaan, jos jokin jää askarruttamaan. Jaksomuistiinpanot osoitteessa http://naniannette.com/luovia.

LUOVIAmini #009 Syksyn 2018 startti

Julkaistu 4.9.2018

Kolmoskauden ekassa jaksossa juttelen uusista tuulista ja - aaaargh - teen samalla videota IGtv:een. Ihan parasta olla takaisin ja jatkaa podcastin tekemistä!

#025 Lopeta myyminen, aloita tarinoiminen

Julkaistu 8.5.2018

Niin se taas tänäkin keväänä some täyttyi loputtomista tarjouksista: kaksi yhden hinnalla, ylppärikuvaus puoli-ilmaiseksi ja koirakuvaus kympillä. Tarjoukset eivät minua häiritse, mutta ne saattavat häiritä merkityksellisten asiakassuhteiden syntyä. Tarjoushaukka harvoin liitelee luoksemme toistamiseen, sillä hän löytää aina seuraavan kohteen. Pitkät asiakassuhteet ja vuorovaikutteinen some-elämä syntyvät vain pitkäjänteisestä työstä. Tarjoukset antavat lisähappea, mutta ne eivät kerro juuri mitään siitä, miksi teemme työtämme ja mitä voimme asiakkaillemme tarjota. Kevään viimeisessä jaksossa juttelen merkityksellisestä someviestinnästä, jonka lopputuloksena myyt palvelusi ihan vain olemalla sinä. Kurkkaa Sue Brycen video blogistani naniannette.com/luovia ennen kuin kuuntelet jakson.

#024 Yrittäjä Olli Kopakkala rohkaisee olemaan paras

Julkaistu 1.5.2018

Kevytyrittäjyys-podcastin ja ehkä vielä tutummin Ukko.fi-kevytyrittäjyyspalvelun Olli Kopakkala rohkaisee olemaan paras. Miten se tehdään? Tässä jaksossa keskustellaan kevytyrittäjyydestä, markkinoinnista ja hinnoittelusta. Olli pitää mikrofonin parrassaan ja paljastaa olevansa koiraihminen.

#023 Toiminnanjohtaja Anna Möttölän arki on rakkautta ja anarkiaa

Julkaistu 24.4.2018

Anna Möttölän ääni on sinulle tuttu, jos kömmit sohvalle maaliskuun aamuyönä Oscar-gaalan vuoksi. Hänen nimensä on tuttu elokuva-arvosteluista, ja nyt hänet tunnetaan myös Suomen suurimman elokuva-alan tapahtuman, Rakkautta & Anarkiaa -festarin, liiderinä.  Miten Annan tapa katsoa elokuvia poikkeaa meidän maallikoiden tavasta? Mikä on vuoden 2018 paras leffa? Millä koulutuksella ja kokemuksella päädytään leffahommiin? Millaista on luovan alan työ järjestössä? Jaksomuistiinpanot: http://naniannette.com/2018/jakso-023-anna-mottola

#022 Pakohuoneyrittäjä Vera Kovalevalle työntekijä on ykkönen

Julkaistu 17.4.2018

aMazed Gamesin Vera Kovaleva tuli vieraakseni juttelemaan pakohuoneyrittäjyydestä, luovista prosesseista ja työyhteisöistä. Helsingin keskustassa sijaitseva aMazed Games on täyden palvelun pelibisnes. Itse huoneiden lisäksi Vera työntekijöineen panostaa asiakaskokemukseen. Kun työntekijä voi hyvin, heijastuu se asiakkaallekin.

#021 Miten menee kelluttaja?

Julkaistu 10.4.2018

Ystäväni ja kollegani sekä kaikin puolin tutustumisen arvoinen Senja Jaloluoma (johon muuten viittasin Koiviston Minnan kanssa keskustellessani) tuli juttelemaan kanssani siitä, miksi sitoutuminen on meille niin vaikeaa. Ja kun sanon meille, tarkoitan itseni ja Senjan lisäksi myös sinua. Eikös joo? On tainnut tulla pari kertaa peruttua menoja lyhyellä varoitusajalla. Sellaisia me kelluttajat olemme.

LUOVIAmini #008 Erikoistuminen on keskittymistä

Julkaistu 3.4.2018

Erikoistuminen on keskittymistä. Se on sitä, että haluaa olla jossain asiassa tosi hyvä. Onko se kannattavaa, onko siitä hyötyä? Miten päästä alkuun? Käy myös liittymässä Luovia-verkostoon osoitteessa https://naniannette.fi/2018/luoviamini-008-erikoistuminen/ ja lataa vinkit erikoistumisen aloittamiseksi!

#020 Näyttelijä Anni Kajos ei turhia jännittele

Julkaistu 27.3.2018

Näyttelijä Anni Kajoksen kanssa keskustelimme näyttelijän arjesta, arjen metkuista ja mutkista sekä tietysti siitä, mistä hän haaveilee. Anni näyttelee tällä hetkellä Lahden Kaupunginteatterin Love me tender -musikaalissa Natalien roolin. Tulevana syksynä Anni nähdään samalla näyttämöllä Sound of Musicin Mariana.

#019 Ajanhallinnan kouluttaja Minna Koivisto saa ihmiset oivaltamaan

Julkaistu 20.3.2018

Luovia-podcastin ajanhallintajaksossa juttelemme keskittymisen ja suunnittelun, aikaansaamisen ja oivaltamisen tärkeydestä. Ajanhallinta - eli arvojen hallinta - on meille nykyajan keskittymiskyvyttömille digihöppänille tosi tärkeä juttu. Jos siis sinustakin tuntuu välillä siltä, että pää on täynnä kaikkea sitä mitä pitäisi tehdä, mutta aika menee ihan johonkin muuhun, ota Minnan vinkeistä vaari.

LUOVIAmini #007 Make it happen - tavoitteista

Julkaistu 13.3.2018

Tiesitkö, että tekemällä tavoitteestasi julkisen, se toteutuu 65 % todennäköisemmin? Kovasta työnteosta se ei vapauta, mutta suuntaa katseen eteenpäin, toivottavasti niiden oikeiden asioiden äärelle. Minijaksossa juttelen tavoitteista - ja saavutuksista.

LUOVIAmini #006 Viisi ominaisuutta, jotka tekevät minusta vahvemman yrittäjän

Julkaistu 6.3.2018

Keskity vahvuuksiisi, älä heikkouksiin. Nämä viisi ominaisuutta auttavat minua yksinyrittäjänä. Mitä enemmän kehitän näitä viittä puolta itsessäni sitä vahvempi olen yrittäjänä. Mitkä ovat sinun viisi vahvuuttasi, joista hyödyt omassa yrityksessäsi?

#018 Pelisuunnittelija Kalle Matsinen käsittelee vaikeita asioita pelin kautta

Julkaistu 27.2.2018

Lautapelipelaaminen on mielestäni yksi parhaista ajanvietteistä. Siksi ilahduin nähdessäni Kalle Matsisen joukkorahoitushankkeen Suomen sisällissodasta kertovalle 1918-pelille. Luovia-podcastin 18. jaksossa tutustutaan lautapelin suunnitteluun ja toteutukseen sekä sivutaan joukkorahoitusta rahoitusmuotona.

#017 Urheilukuvaaja Jukka Pätynen ei pelkää korkeaa ISO-arvoa

Julkaistu 20.2.2018

Urheilukuvaaja Jukka Pätynen on erikoistunut koiraurheilun kuvaamiseen. Liekö sellaista agilityharrastajaa olemassakaan, joka ei Jukan kuvia tuntisi. Jaksossa keskustelemme koirakuvauksen erityispiirteistä, tekniikasta ja taiteesta, kuvaamisesta ja jälkitöistä.

#016 Tanssija Mia Koponen tarjoilee tanssin taikaa

Julkaistu 12.2.2018

Tanssija Mia Koponen luotsaa tanssikoulu Tanssiva Porvoota tarmolla ja taidolla. Vuosien varrella meno on muuttunut yhä hektisemmäksi ja tanssijoita vilisee Porvoon keskustassa sijaitsevalla salilla mielin määrin. Mia on nainen, joka ei vain puhu vaan myös tekee. Oman yritystoiminnan kehittäminen vaatii motivaation lisäksi määrätietoisuutta. Pian kymmenvuotias tanssikoulu kuuluu kaupungin kalustoon ja paikalle tullaan kauempaakin. Tanssiva Porvoon kynnykset ovat niin matalat, että mukaan uskaltaa tanssin keltanokkakin. Millaista on tanssikoulun pyörittäminen? Minkä vaiheiden kautta Mia päätyi tanssijaksi? Mitä muita haaveita hänellä on ollut ja miten Poliisisetä liittyy mihinkään? Tässä jaksossa se selviää. Ja tarkkakorvaisimmat saattavat kuulla Käpy-koiran aivastelun taustalla.

#015 Valokuvaaja Suvi Sievilä pukeutuu hortensiaan

Julkaistu 6.2.2018

Miten teologian maisterista tuli valokuvaaja? Millainen matka on ollut? Podcastissa pääset lahjakkaan ja työteliään ammattilaisen mukaan hänen kertoessaan uransa karikoista ja lempeästä myötätuulesta. Suvi korostaa oman tyylin ja omien projektien tärkeyttä. Intohimo omaan työhön ei saa kadota kaiken kiireen keskellä. Voisiko olla niin, että menestyminen alkaa kieltäytymisestä?

#014 Valokuvaaja Anna Dammert kutsuu asiakkaat linnaansa

Julkaistu 30.1.2018

Millaista on hyvä asiakaspalvelu? Millaisia ovat yritykset, jotka keskittyvät asiakkaaseen? Millainen kilpailuvaltti hyvä asiakaspalvelu voi olla? Valokuvaaja Anna Dammertin bisneksen keskiössä on asiakas, jota hän vaalii ja jolle hän haluaa aidosti parasta.

LUOVIAmini #005 Ilmesty paikalle huonoinakin päivinä

Julkaistu 23.1.2018

Kaikista vaikeinta on tuoda pärstänsä peliin silloinkin, kun ei huvittaisi tai silloin, kun suunnitelmat muuttuvat lennosta. Mutta asiakkaidemme tehtävä ei ole muistaa meitä vaan meidän tehtävämme on muistuttaa olemassaolostamme. Siksi säännöllinen ja järjestelmällinen näkyvyys on tärkeää. Tänään ei siis pitänyt olla minijakson vuoro, mutta elämä päätti toisin. Kuuntele kootut selitykseni tuoreimmasta podcastista!

#013 Pappi Heidi Zitting pukee päälleen Pyhävaatteen

Julkaistu 16.1.2018

Miksi naispuolisten pappien pitäisi pukeutua eri tavalla kuin miespuolisten pappien? Jos kerran virka on sama, miksei verkakin voisi olla? Tätä ongelmaa ratkaisemaan syntyi Osuuskunta Pyhävaate ja Kaikki taivaan tavarat. Ei enää nunnapukuja, ei lentoemännän asuja, vaan mittatilaustyönä tehtyjä tyylikkäitä vaatteita. Luovia-podcastin kakkoskausi startataan tutustumalla osuuskuntayrittäjyyteen pappi ja tutkija Heidi Zittingin johdolla. Heidi on ollut mukana perustamassa Osuuskunta Pyhävaatetta, jossa käsityöläiset ja asiakkaat kohtaavat toisensa aidosti. Kaikki tuotteet vastaavat tarpeeseen, sillä Pyhävaatteen jokaisella tavalla on jokin merkitys. Heidin kanssa juteltiinkin myös siitä, miten oikeudenmukaisuus ja hengellisyys istuvat yrittäjän arkeen. Jos osuuskuntayrittäjyys kiinnostaa, on tämä jakso sinua varten! Jos mietit, millaista on tehdä työtä, jossa merkityksellisyys nousee seuraavalle tasolle, kuuntele silloinkin.

LUOVIAmini #004 Hyvää yötä, rakkaani

Julkaistu 12.12.2017

Hyvää yötä, rakkaani. Tässä jaksossa mietitään lepoa luovan työn vastapainona.

LUOVIAmini #003 Voiko halpa olla hyvä?

Julkaistu 5.12.2017

Voiko halpa olla hyvä? Podcastini hinnoittelusta tsemppien kera. Mukana myös tietoa Luovia-lukupiiristä, jonne olet tervetullut.

LUOVIAmini #002 Unohda tykkäyskisat, äläkä jaa ämpäreitä

Julkaistu 28.11.2017

Unohda tykkäyskisat ja panosta laatuun! Kuinka paljon seuraajia pitäisi olla? LUOVIAminin kakkosjaksossa paneudun lyhyesti seuraajien määrään ja laatuun. Paljon on kiva, mutta höttö on huono.

LUOVIAmini #001 Pilkun paikalla on väliä

Julkaistu 21.11.2017

Pilkun paikalla on väliä. Tsekkaa tästä vinkit oman kirjallisen viestinnän tilannekatsaukseen tai hanki motivaatiota homman hiomiseen.

#012 Tähän asti ja tästä eteenpäin

Julkaistu 14.11.2017

Yhteenveto tähänastisesta podcast-matkastani ja katsaus tulevaan.

#011 Valokuvaaja Elina Manninen on näkymätön mahdollistaja

Julkaistu 7.11.2017

Valokuvaaja Elina Mannisen muusa on oma vapaasukeltajasisko Johanna Nordblad. Yhteiset projektit ovat pitäneet sisarukset pinnalla ja pinnan alla. Elinan pehmeä ääni kuljettaa sinut kylmiin pakkaspäiviin, jään alle, maiseman ylle ja lämpimään saunapakuun. Keskustelimme miljoonia kertoja katsotusta ja useasti palkitusta, kolmen minuutin mittaisesta, lyhytleffasta Johanna Under the Ice, joka kannattaa vilkaista jaksomuistiinpanojen yhteydestä osoitteesta naniannette.com/luovia ennen kuin aloitat jakson kuuntelun. Juttelimme myös omien projektien tärkeydestä ja siitä, miten ihmeessä niihin riittää aikaa.

#010 Koiraharrastaja Noora Keskievari seuraa intohimojaan

Julkaistu 31.10.2017

Innostava Noora Keskievari on ex-kauppakorkeakoulun dropout, jonka elämää ohjaa intohimot. Yrityksensä OneMind Dogsin leivissä Noora tekee kaikkensa parantaakseen koirien elämänlaatua ympäri maailmaa - ja tarjotakseen ihmisille elämänsä parhaan asiakaskokemuksen. Vahvasti kansainvälinen OneMind Dogs myy kuin häkä, sillä kaverit kertovat kavereille ja loppu on historiaa. Kehittäjänä ja uudistajana Noora kuuntelee omia arvojaan ja työskentelee sen eteen, että sinä ymmärtäisit koiraasi paremmin.

#009 Valokuvaaja Marjaana Tasala nousee ennen aurinkoa

Julkaistu 24.10.2017

Marjaana Tasala eli Rimma on valokuvaaja, jonka kameran edessä viihtyvät niin vauvat kuin Suomen upea luontokin. Marjaana puhuu arkisen retkeilyn ja jokapäiväisten luontokokemusten puolesta. Lasten kanssa voi retkeillä vaikka takapihalla. Juttelimme somesta ja luontokuvauksesta, mutta myös bloggaamisesta. Marjaanalla on ystävänsä Laura Rumbinin kanssa suosittu Rimma + Laura Adventuring Moms blogi sekä Suomi 100 -hengessä aloitettu Fall Into Finland. Jos olet oikein tarkkakorvainen, saatat kuulla keskustelumme taustalla tuhisevan Pulla-koiran.

#008 Lakimies Herkko Hietanen puolustaa taiteilijoita ja katsoo Good Wifea

Julkaistu 17.10.2017

Lakimies Herkko Hietasen kanssa istuttiin pehmoisilla Design Factoryn sohvilla, siemailtiin cappuccinoa ja turistiin Good Wifesta. Onneksi juttu ei tyssännyt siihen, vaan sain tyhjentäviä vastauksia päivänpolttaviin kysymyksiin tekijänoikeuksista. Pitäisikö tehdä kuvaussoppari? Mitä tehdä, kun joku varastaa kuvan omaan käyttöönsä? Kuinka moni keissi oikeastaan päätyy oikeuteen?

#007 Ruokataiteilija Jenni Häyrinen on keitetty monessa liemessä

Julkaistu 10.10.2017

Ruokataiteilija ja yrittäjä Jenni Häyrisen blogilla on kuukausittain kymmeniä tuhansia lukijoita. Eikä se ole mikään ihme! Herkullisten kuvien ja koukuttavien kirjoitusten takana on mitä sympaattisin leidi. Innostava keskustelu Jennin keittiössä valaisee ruokakuvaajan ja ammattibloggaajan arkea suomalaisesta karjalanpaistista Bordeauxn maisemissa kuvattuun päärynä-kurpitsa-kakkuun. Mutta valitseeko Jenni mieluummin suolaisen vai makean? Se selviää tässä jaksossa.

#006 Valmentaja Mikko Mäntylä donkkaa luovimmin

Julkaistu 3.10.2017

Pääsin pohtimaan luovuuden merkitystä urheilussa ammattivalmentaja Mikko Mäntylän kanssa. Onko kaikki vain pelisilmää vai löytyykö luovuudelle sijaa esimerkiksi koripallokentällä tai jamaikalaisessa kelkkajengissä? Juttelimme kaikenmaailman laurimarkkasten lisäksi myös flow-tilasta, mielikuvaharjoittelun merkityksestä ja tietysti donkkaamisesta.

#005 Toimitusjohtaja Laura Strömberg lopetti suorittamisen

Julkaistu 26.9.2017

Luovia on verbi, joka kuuluu kiinteästi yrittäjän arkeen. Viidennessä jaksossa keskustelen Laura Strömbergin kanssa yrittäjän jaksamisesta ja arjen priorisoinnista. Miten Laura luovii työn ja arjen välillä? Ja kuinka hän säilyttää fokuksensa kiireen keskellä? Vähän negailtiinkin, mutta lopulta jäätiin plussan puolelle. Jos elämäsi tuntuu välillä suorittamiselta, tämä saattaa olla juuri oikea jakso sinulle.

#003 Kujerruksia-blogin Linnea on taidenäyttelyhiippari

Julkaistu 11.9.2017

Tapasin Kujerruksia-blogin Linnean Vallilan kirjastossa, Helsingissä. Linnea on hurjien lukuhaasteiden nainen (Idiootti ruotsiksi) ja varsinainen kulttuuriaddikti. Vai miltä sinusta kuulostaisi 40 kulttuuritapahtumaa tulevan syksyn aikana? Linnean kanssa juttelimme kirjoista ja kulttuurista kolmen vartin ajan. Onnistuuko äänikirjan kuunteleminen ennen nukkumaanmenoa? Ja mikä ihme on Lukuvalmentaja?

#004 Valokuvaaja Jenna Lehtonen vihaa matkimista

Julkaistu 11.9.2017

Nelosjakson vieraaksi sain yrittäjä, kuvajournalisti, kirppisguru, Jenna Lehtosen. Jennan kanssa juteltiin neljästä koosta: kirpputoreista, koirista, kuvaamisesta ja kirjoittamisesta sekä tietysti yrittäjyyden hyvistä ja huonoista puolista. Jenna paljasti myös mikä olisi hänen unelmakeikkansa ja miksi hän inhoaa matkimista. PS. Tämä oli eka äänitykseni, joten kuunnelkaahan hellällä korvalla.

#000 Mikä on Luovia-podcast

Julkaistu 5.9.2017

Mikä on Luovia-podcast? Nollajaksossa tutustutaan lyhyesti Naniin ja podcastin tuleviin sisältöihin.

#001 Työpäivämuotoilija Aku Varamäki rakastaa yrittäjyyttä

Julkaistu 5.9.2017

Aku Varamäki on työpäivämuotoilija, joka uskoo aidon läsnäolon voimaan sekä töissä että vapaalla. Juttelimme uusista tavoista olla töissä ja tehdä työtä. Sivusimme sosiaalista mediaa ja jaoimme mietteitä yrittäjyydestä. Aku taitaa nimittäin rakastaa sitä minuakin enemmän!

#002 Valokuvaaja Timo Soasepp ja visio nurkan takana

Julkaistu 5.9.2017

Timo Soasepp on luova nero, jonka kanssa on aina yhtä hauska jutella. Valokuvaajana hän kuuntelee omaa sydäntään ja etsii tarinoita myös nurkan takaa. Timon työt ovat herkkyyden ja valon leikkiä – varjoja unohtamatta. Juteltiin Timpan kanssa valokuvaajan työstä, hääkuvauksesta ja ehkä vähän muustakin.

Takaisin podcastien listaan