Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Batroom

*Batroom jatkuu 25.01.2019* Tervetuloa Batroomiin - sarja-addiktien podcastiin! Avaamme tunteella, intohimolla ja asiaan perehtyen suosittujen tv-sarjojen taustaa ja tarinaa. Emme jaa tähtiä, emmekä kliseitä. Tekijät ovat Sami Kangasperko ja Ossi Rajala. Meitä yhdistää keski-ikäinen innostus ihmiseloon, elokuvamaailmaan ja populaarikulttuuriin. Katsomme, puhumme ja analysoimme - välillä innokkaasti, aina äänekkäästi. Uusi jakso joka toinen perjantai Soundcloudissa ja iTunesissa. Palautteet, toiveet, ruusut ja risut: facebook ja/tai batroom42@gmail.com.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 7 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 21.9.2018.

Jakso 009 Syyskauden 2018 päätösjakso ja katsaus seuraavaan kauteen

Julkaistu 21.12.2018

Erikoisjaksossa muistellaan 1980-2000 -lukujen tv-klassikoita. Dallas on kuin Dingo Porissa ja Hill Street Blues kaikkien poliisisarjojen äiti. Jaksossa vihjaistaan myös Batroomin ensi kaudella käsiteltävistä sarjoista ja uudistuksista. Äänessä nuoruutensa menettäneet sarjanörtit Sami Kangasperko ja Ossi Rajala. Batroom jatkuu 25.01.2019. Hyvää joulua ja onnellista Uutta vuotta!

Jakso 008 Black Mirror

Julkaistu 6.12.2018

Black Mirror on Netflxin dystooppinen draamasarja, josta Orwell olisi ylpeä. Se on Twilight Zone -sarjan 2010-luvun päivitetty versio - synkkiä mutta syviä ajatuksia herättävä lyhytelokuvien antologia. Batroom-veljesten katselu meinasi stopata heti ekaan jaksoon, jossa sika ja pääministeri ovat turhan läheisessä kanssakäymisessä. Onneksi päätimme toisin.

Jakso 007 The Night of

Julkaistu 23.11.2018

The Night of on HBO:n 8-osainen minisarja ja rikosmysteeri. Sen ytimessä on perinteinen ”Who´s done it – kuka sen teki”. Sarja käsittelee taidokkaasti Yhdysvaltain absurdia oikeusjärjestelmää ja rikostutkintaa sekä rotuihin liittyviä ennakkoluuloja. Pääosissa ovat tavikset vikoineen ja tapoineen sekä New York. Batroomilta vahva suositus.

Jakso 006 The Haunting of Hill House ja kertomus kauhusta

Julkaistu 9.11.2018

Haunting of Hill House on Netflixin yllätyshitti, joka kuuluu harvalukuisten timanttien joukkoon kauhugenressä. Kauhu ja pelko ovat ihmiselle välttämättömiä tunnetiloja ennen ja edelleen ja rakkaasta lapsesta on puhuttava.

Jakso 005 The Crown

Julkaistu 26.10.2018

The Crown on Netflxin kallein tuotanto. Rahalla on saatu ja hevosella päästelty, mutta miksi kukaan edes olisi kiinnostunut Iso-Britannian hovista. Batroom selvitti.

Jakso 004 Oz - Kylmä rinki

Julkaistu 5.10.2018

Oz - Kylmä rinki on raaka, kaunistelematon ja väkivaltainen tarina kuvitteellisesta amerikkalaisesta vankilayhteisöstä. Ozia julkaistiin vuosina 1997-2003 ja se on toiminut esikuvana mm. Sopranos- ja Game of Thrones -sarjoille. Ozia on myös väitetty yhteiskuntakritiikin esitaistelijaksi, mutta siitä emme ole samaa mieltä.

Jakso 003 - Patrick Melrose

Julkaistu 21.9.2018

Patrick Melrose on HBO:n 5-osainen minisarja sekoilusta ja selviytymisestä. Sarjan pääosassa on planeetan paras miesnäyttelijä, vai onko joku muka eri mieltä?

Takaisin podcastien listaan