Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Batroom

Tervetuloa Batroomiin - sarja-addiktien podcastiin! Avaamme tunteella, intohimolla ja asiaan perehtyen suosittujen tv-sarjojen taustaa ja tarinaa. Emme jaa tähtiä, emmekä kliseitä. Tekijät ovat Sami Kangasperko ja Ossi Rajala. Meitä yhdistää keski-ikäinen innostus ihmiseloon, elokuvamaailmaan ja populaarikulttuuriin. Katsomme, puhumme ja analysoimme - välillä innokkaasti, aina äänekkäästi. Uusi jakso joka toinen perjantai Soundcloudissa ja iTunesissa. Palautteet, toiveet, ruusut ja risut: facebook ja/tai batroom42@gmail.com.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 12 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 21.9.2018.

True Detective

Julkaistu 22.3.2019

True Detective on kaikki ylistyssanat ja superlatiivit kriitikoiden ja maksavan yleisön parissa saavuttanut menestyssarja. Sen jokaisen kauden pimeässä ytimessä on mystinen rikos ja sitä selvittävät poliisit – etsivät, joiden hahmot ovat vähintäänkin omalaatuisia. Sarjaa voidaankin hyvin kuvata Twin Peaksiin sijoittuvaksi poliisijännäriksi. Mutta kuka on se True Detective, tosi etsivä? Se selvitetään Batroomissa.

Tuntematon sotilas

Julkaistu 8.3.2019

Tuntematon sotilas on kansakunnan kulttuuriaarre, joka lepää samalla hyllyllä kuin Mannerheim, Finlandia ja sauna. Väinö Linnan kirjaan perustuva elokuva on jo kolme kertaa toiminut alkuun kansakuntaa eheyttävänä ja myöhemmin suomalaista identiteettiä vahvistavana teoksena. Ohjaaja Aku Louhimies tarttui klassikkoon ja aiheutti kohun – sekä etukäteen että varsinkin jälkikäteen. Miksi?

Jakso 012 Trust

Julkaistu 22.2.2019

Nimeni on Getty, Jean Paul Getty. Olen maailman rikkain ihminen. Raha ei tee onnelliseksi. Ei. Raha tekee rikkaaksi. HBO:n vähemmän tunnettu mutta laadukas draamasarja kertoo todellisiin tapahtumiin perustuvan tarinan perheestä, rikoksesta ja ennen kaikkea rahasta.

Jakso 011 Sopranos

Julkaistu 7.2.2019

Sopranos on maailman parhaaksi useissa yhteyksissä arvioitu tv-sarja. Se on magneettinen kuvaus kahden perheen päämiehestä – mafiososta ja perheenisästä - jolla on vaikeuksia hallita itseään tai muita ja joka käy terapiassa, jotta saisi työnohjausta rikollisen ammattinsa hoitamiseen. Mutta mikä oikeastaan on Sopranosin huiman suosion salaisuus ja onko sen luoja David Chase Hollywoodin Spede Pasanen? Tämän ja kaiken muun lisäksi Batroom selvitti kuoliko Tony Soprano 6-kautisen sarjan viimeisessä jaksossa, vai ei.

Jakso 010 The Walking Dead

Julkaistu 25.1.2019

he Walking Dead on maailman suosituin kauhusarja. Sen zombie-apocalyptiseen maailmaan sijoittuva selviytyjien tarina on jatkunut kohta 10 vuotta eikä loppua näy. Sarjan huima suosio on synnyttänyt sukupolvien mittaisen faniryhmittymän, joka spekuloi sarjan tapahtumilla kiihkeästi somessa ja tv:ssä. Himofaniuden ytimeen tarttuivat Sami Kangasperko sekä tähtivieraana Outo laakso-kauhupodcastin toisena vetäjänä tunnettu YleX-toimittaja Sofia Tawast.

Jakso 009 Syyskauden 2018 päätösjakso ja katsaus seuraavaan kauteen

Julkaistu 21.12.2018

Erikoisjaksossa muistellaan 1980-2000 -lukujen tv-klassikoita. Dallas on kuin Dingo Porissa ja Hill Street Blues kaikkien poliisisarjojen äiti. Jaksossa vihjaistaan myös Batroomin ensi kaudella käsiteltävistä sarjoista ja uudistuksista. Äänessä nuoruutensa menettäneet sarjanörtit Sami Kangasperko ja Ossi Rajala. Batroom jatkuu 25.01.2019. Hyvää joulua ja onnellista Uutta vuotta!

Jakso 008 Black Mirror

Julkaistu 6.12.2018

Black Mirror on Netflxin dystooppinen draamasarja, josta Orwell olisi ylpeä. Se on Twilight Zone -sarjan 2010-luvun päivitetty versio - synkkiä mutta syviä ajatuksia herättävä lyhytelokuvien antologia. Batroom-veljesten katselu meinasi stopata heti ekaan jaksoon, jossa sika ja pääministeri ovat turhan läheisessä kanssakäymisessä. Onneksi päätimme toisin.

Jakso 007 The Night of

Julkaistu 23.11.2018

The Night of on HBO:n 8-osainen minisarja ja rikosmysteeri. Sen ytimessä on perinteinen ”Who´s done it – kuka sen teki”. Sarja käsittelee taidokkaasti Yhdysvaltain absurdia oikeusjärjestelmää ja rikostutkintaa sekä rotuihin liittyviä ennakkoluuloja. Pääosissa ovat tavikset vikoineen ja tapoineen sekä New York. Batroomilta vahva suositus.

Jakso 006 The Haunting of Hill House ja kertomus kauhusta

Julkaistu 9.11.2018

Haunting of Hill House on Netflixin yllätyshitti, joka kuuluu harvalukuisten timanttien joukkoon kauhugenressä. Kauhu ja pelko ovat ihmiselle välttämättömiä tunnetiloja ennen ja edelleen ja rakkaasta lapsesta on puhuttava.

Jakso 005 The Crown

Julkaistu 26.10.2018

The Crown on Netflxin kallein tuotanto. Rahalla on saatu ja hevosella päästelty, mutta miksi kukaan edes olisi kiinnostunut Iso-Britannian hovista. Batroom selvitti.

Jakso 004 Oz - Kylmä rinki

Julkaistu 5.10.2018

Oz - Kylmä rinki on raaka, kaunistelematon ja väkivaltainen tarina kuvitteellisesta amerikkalaisesta vankilayhteisöstä. Ozia julkaistiin vuosina 1997-2003 ja se on toiminut esikuvana mm. Sopranos- ja Game of Thrones -sarjoille. Ozia on myös väitetty yhteiskuntakritiikin esitaistelijaksi, mutta siitä emme ole samaa mieltä.

Jakso 003 - Patrick Melrose

Julkaistu 21.9.2018

Patrick Melrose on HBO:n 5-osainen minisarja sekoilusta ja selviytymisestä. Sarjan pääosassa on planeetan paras miesnäyttelijä, vai onko joku muka eri mieltä?

Takaisin podcastien listaan