Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Sivupolkuja

Sivupolkuja on noin kerran viikossa ilmestyvä keskusteluohjelma. Kierrämme alati laajenevaa kehää ja poimimme sen varrelta kaiken mikä kiiltää (ja ei kiillä).

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 21 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 19.10.2015.

Jakso 21: The Hours

Julkaistu 11.10.2017

Maailman mielenterveyspäivänä 10. lokakuuta katsoimme elokuvan The Hours (2002) ja kokoonnuimme mikrofonin ääreen keskustelemaan siitä. Huom! Äänenlaatu paranee noin 13 minuutin jälkeen.

Jakso 20: Melancholia

Julkaistu 1.10.2017

Tässä jaksossa Paavo ja Joonas ja ulkopaikkakuntalaiset vahvistukset Katriina ja Heikki keskustelevat elokuvasta Melancholia (2011) ja masennuksesta. Tästä tuli hyvä!

Jakso 19: Ei me tiedetä x Sivupolkuja

Julkaistu 8.9.2017

Tässä crossover-jaksossa Joonas juttelee Ei me tiedetä -podcastin juontajien Roopen (@robujohnson) ja Mikon kanssa huonoista nimivalinnoista, empatiasta, yrittämisestä, stereotypioista, onnellisuudesta ja podcasteistakin. Shownotes: Ei me tiedetä -podcast Soundcloudissa: https://soundcloud.com/eimetiedeta Road Ramblers -sarja YouTubessa: https://www.youtube.com/channel/UCtAXWlyceT1nuWEkf_2L7Eg "A Year of My Life in Numbers" http://imgur.com/a/eT0bl

Jakso 18: Arkki (lyhytelokuva)

Julkaistu 19.2.2017

Joonas, Paavo ja jakson vieras Siru keskustelevat Paavon lyhytelokuvasta, jossa Siru oli mukana näyttelijän roolissa ja jota Joonas editoi. Elokuvan nimi on Arkki ja se kannattaa käydä katsomassa YouTubesta(linkki alla) ennen tämän jakson kuuntelua. Jakson aikana ehditään tuttuun tapaan pohtia paljon muutakin, kuten vaikka sitä, mikä saa meidät puhumaan paljon mutta tekemään vähän. Linkki elokuvaan: https://www.youtube.com/watch?v=iASGNOYclj4

Jakso 17: Ville Silvennoinen @ Galleria HOI SIE

Julkaistu 12.1.2017

Tässä jaksossa Joonas pistäytyy entisessä kotikaupungissaan Lappeenrannassa sijaitsevassa taidegalleria HOI SIEssä ja juttelee teen äärellä galleristi Ville Silvennoisen (taitelijanimeltään Färsaaret) kanssa ruohonjuuritason kulttuurista, taiteesta ja taiteen tekijöistä.

Jakso 16: Vaikeina vuodesta 1917

Julkaistu 6.12.2016

Viime vuoden tapaan kokoonnuimme itsenäisyyspäivänä 6.12. kulttuuriravintola Ylä-Ruthiin mikrofonin ympärille. Liian melun vuoksi siirryimme kuitenkin pian hiljaisempaan ympäristöön vaihtamaan kuulumisia sekä keskustelemaan ainakin itsenäisyydestä, sosiaalisista kuplista, tissiviikosta, elävästä kuvasta ja eläimestä nimeltä Homo Sapiens. Me olemme höpsöjä. Me olemme vaikeina. Jo vuodesta 1917.

Jakso 15: "Her"

Julkaistu 19.10.2016

Tässä jaksossa vaihdamme ajatuksia vuonna 2013 ilmestyneestä elokuvasta "Her". Pohdimme myös glitterin syvintä olemusta ja omaa suhdettamme siihen. Vieraana Markus Korvenkangas.

Jakso 14: Shadow of the Colossus

Julkaistu 23.6.2016

Paavo ja Joonas vaihtavat ajatuksia vuonna 2006 julkaistusta Shadow of the Colossus -pelistä.

Jakso 13: Kirjallisuuden puolesta

Julkaistu 13.6.2016

Jyväskylän yliopisto suunnittelee kirjallisuuden oppiaineen koulutusvastuusta ja pääainestatuksesta luopumista. Seurauksena olisi, että kirjallisuuteen ei oteta enää uusia pääaineopiskelijoita vuodesta 2017 alkaen. Tässä jaksossa keskustelemme Milla Pystysen ja Jani Tanskasen kanssa tästä tilanteesta ja kirjallisuudentutkimuksen merkityksestä laajemminkin. Keskustelu äänitettiin sunnuntaina 12.6.2016.

Jakso 12: Ti-La 24h (Mitä on saamelaisuus? Me emme tiedä.)

Julkaistu 5.6.2016

Corpuksen ainejärjestölehti Naaga otti haltuunsa Ti-La 2016 -gallerian vuorokauden ajaksi 7. maaliskuuta. Jyväskylän keskustassa sijaitsevassa galleriatilassa järjestettiin tällä tavoin kokeilu, jossa pyrittiin kokeilemaan kaupunkitilaa kotina. Näyttely galleriassa vaihtuu viikoittain koko vuoden 2016. Kodin käsite ja kaupunki sen ympärillä oli aluksi pääosassa keskustelussa, mutta sitten siirryttiin puhumaan näyttelyn sisällöstä. Galleriassa oli tällä viikolla esillä Suohpanterror-ryhmän saamelaisuutta käsitteleviä teoksia. Näyttelyavajaisten hiivuttua kokoonnuimme porukalla mikrofonin ääreen juttelemaan ainakin siitä, ettemme oikeastaan tiedä mistään mitään. Näyttelytilan akustiikka vaikutti äänenlaatuun sillä tavoin, että suosittelemme kuuntelemaan tämän jakson varmuuden vuoksi kuulokkeilla.

Jakso 11: Jaakko Keso

Julkaistu 19.4.2016

Tässä jaksossa Joonas keskustelee helsinkiläisen radio- ja televisiotyötä opiskelevan ja journalistista videoblogia tekevän Jaakko Keson kanssa. Keskustelussa käydään läpi Jaakon videoblogin ja sitä edeltävien projektien myötä karttuneita kokemuksia, selvitetään mikä Periscope-sovellus oikein on ja miksi siitä kannattaisi olla kiinnostunut, ja puhutaan laajemminkin nykymediasta ja journalismista.

Jakso 10: "Lateralus"

Julkaistu 1.3.2016

Kymmenennen jakson kunniaksi käsittelyssä Tool-yhtyeen vuonna 2001 julkaistu albumi "Lateralus". Vieraana jo toista kertaa Joonas Sutinen. Tässä olisi vajaat kolme tuntia tiukkaa musiikkikeskustelua, ole hyvä. Ja ensi viikolla jotain ihan muuta. Podcastin uusi FB-ryhmä: www.facebook.com/groups/sivupolkuja

Jakso 9: Draameditaatio

Julkaistu 21.2.2016

Paavo ja jakson vieras Saara Heikkilä kävivät ystävänpäivänä teatterissa ja istuvat nyt mikrofonin ääreen kertomaan kokemuksesta. Joonas hämmentää juttutuokiota esittämällä kysymyksiä. Keskustelu suistuu oletetusti raiteiltaan ja jostain kumman syystä päädytään taas puhumaan Paperi T:stä. Linkit näytelmään, keskustelun loppupuolella mainittuun soittolistaan ynnä muuhun löytyvät osoitteesta sivupolkujapodcast.blogspot.fi

Jakso 8: Kylmäkäynnistys vuodelle 2016

Julkaistu 12.2.2016

Sivupolkuja palaa pitkäksi venähtäneeltä joululomalta! Kahdeksannessa jaksossa, joka on äänitetty samana tammikuun iltana kahdessa eri jyväskyläläisessa baarissa, kerrotaan kuulumisia ja päädytään sitä kautta juttelemaan musiikista, TV-sarjoista, kirjoista ynnä muusta kulttuurista ja omasta suhtautumisestamme siihen. Linkkejä tässä jaksossa mainittuihin "kulttuurituotteisiin" shownoteseissa, osoitteessa sivupolkujapodcast.blogspot.fi

Jakso 7: Jouluspesiaali

Julkaistu 23.12.2015

Hyvää joulua! Vuoden viimeisessä jaksossa puhutaan joulusta, ja vieraana on Niina Maaskola, Naagan nykyinen päätoimittaja. Naaga on Jyväskylän yliopiston kirjallisuuden, museologian, taidehistorian ja taidekasvatuksen opiskelijoiden ainejärjestö Corpus ry:n ainejärjestölehti. Tämä jakso julkaistiin osana Naagan joulukalenterin viimeistä luukkua.

Jakso 6: Itsenäisyyttä, materiaa ja konseptialbumeita

Julkaistu 14.12.2015

Mari, Joonas ja Paavo kokoontuivat edellisen viikon äänitysongelmista lannistumatta Suomen itsenäisyyspäivänä 2015 jyväskyläläiseen kulttuuriravintola Ylä-Ruthiin juttelemaan mm. itsenäisyydestä, lempiesineistä ja (jälleen kerran) musiikista.

Jakso 5: Finlandia-palkintoehdokkaat 2015

Julkaistu 25.11.2015

Tässä jaksossa kuullaan äänite Jyväskylän kaupunginkirjastossa järjestetystä tilaisuudesta, jossa kuusi Jyväskylän yliopiston kirjallisuudenopiskelijaa — mukaanlukien Joonas Puuppo — esittelee vuoden 2015 kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaat.

Jakso 4: Pariisin terrori-iskut 13.11.2015

Julkaistu 21.11.2015

Joonas Puuppo ja Paavo Ylämäki vaihtavat ajatuksia mm. Pariisin terrori-iskuista, sosiaalisesta mediasta ja kulttuurin kuluttamisesta.

Jakso 3: Tahraton Mieli

Julkaistu 11.11.2015

Tässä jaksossa Paavo Ylämäki, Mari Aarnipelto ja Joonas Puuppo keskustelevat vuonna 2004 julkaistusta elokuvasta "Tahraton mieli".

Jakso 2

Julkaistu 25.10.2015

Sivupolkuja-podcastin toisessa jaksossa Paavo Ylämäki, Mari Aarnipelto, Joonas Puuppo ja Joonas Sutinen keskustelevat Nine Inch Nails -yhtyeen vuonna 1999 julkaistusta albumista "The Fragile".

Jakso 1

Julkaistu 19.10.2015

Sivupolkuja-podcastin ensimmäisessä jaksossa Paavo Ylämäki, Mari Aarnipelto ja Joonas Puuppo aikovat puhua Jyväskylässä 10.10.2015 järjestetystä Hoivaako taiteesta? -seminaarista mutta päätyvätkin sivupoluille.

Takaisin podcastien listaan