Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Emilia ja arjen kemiaa

Emilia ja arjen kemiaa podcastissa lääkäri ja yrittäjä Emilia Vuorisalmi keskustelee alan asiantuntijoiden kanssa kiinnostavista hyvinvointiin ja terveyteen liittyvistä teemoista. Podcastissa yhdistellään rohkeasti tiedettä ja omakohtaisia kokemuksia ja pyritään antamaan kuuntelijoille selkeitä ohjeita miten voida kokonaisvaltaisesti hyvin elämän eri tilanteissa.


NAN Pro 3

Äidinmaito on imeväisen parasta ravintoa, ja imetystä tulee jatkaa niin pitkään kuin mahdollista. 


NAN Pro 3 on maitopohjainen vieroitusvalmiste 10 kk:n iästä alkaen ja se muodostaa ainoastaan osan monipuolistuvasta ruokavaliosta. NAN Pro 3 ei ole tarkoitettu äidinmaidonkorvikkeeksi alle 6 kk:n ikäisille. 


Ole yhteydessä neuvolaan saadaksesi sieltä neuvoja.

Podcast by Wecast

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 17 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 2.1.2018.

17. Bondaa beibisi kanssa

Julkaistu 31.8.2018

Uusimmissa jaksossa Emilia ja professori Liisa Keltikangas-Järvinen keskustelevat vanhemman ja lapsen välisen kiintymyssuhteen kehittymisestä Mitkä ovat tärkeimmät asiat kiintymissuhteen synnyssä? Mitkä ovat kosketuksen, katseen sekä äänen rooli tunnesiteen synnyssä. Mitkä ovat suurimmat esteet nykypäivänä turvallisen kiintymissuhteen syntymiselle ja onko suurin osa vanhempien huolista aivan turhia? Tiesitkö muuten että nykytutkimustiedonkin mukaan vauva valitsee ainoastaan yhden henkilön johon kiintyy ensisijaisesti?

16. Kehonkuva

Julkaistu 15.8.2018

Uusimmassa Emilia ja arjen kemiaa jaksossa Emilia Marja Kihlström keskustelevat kehonkuvasta. Mistä kehonkuva muodostuu ja millä keinoilla pystymme tukemaan tervettä suhtautumista omaan kehoon? Entä miten raskaus, synnytys ja vauva-aika saattavat muuttaa asennetta omaan vartaloon? Ja miten kääntää negatiiviset ajatukset arvostukseksi ja kiitollisuudeksi omaa kehoa kohtaan?

15. Salatut Imetyskansiot

Julkaistu 7.8.2018

Miksei kukaan kertonut tästä? Emilia ja Lotta Backlund juttelevat elämästä imetyskuplassa kommelluksineen ja haasteineen. Miten ja missä imettää ja kuka päättää tämän? Entä miten pysyä viileänä kun vauva saa tissiraivarit julkisella paikalla? Jaksossa myös mimmien vinkit lentokoneessa imettämiseen ja miten viinitonkasta voisi askarrella isälle imetyssäiliön.

14. Suolisto on myös vauvan toiset aivot

Julkaistu 6.6.2018

Miten raskauden aikainen ravinto ja elintavat vaikuttavat kohdussa olevan lapsen suoliston bakteereihin? Entä synnytys? Mitkä ovat äidinmaidon vaikutukset vauvan suoliston mikrobiomiin ja mitä tulisi ottaa huomioon kiinteisiin ruokiin siirryttäessä? Miten pitkään antibioottien vaikutukset näkyvät suolistossa ja millä keinoilla haittoja voisi vähentää? Voiko äidin stressi siirtyä lapseen suolistobakteereiden kautta? Kuuntele Emilian ja professori ja lastenlääkäri Mika Mäkelän mielenkiintoinen keskustelu siitä, miten ihmisen elämän 1000 ensimmäistä päivää vaikuttavat suoliston bakteerien kautta terveyteen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

13. Mitä vauvana syöt se vanhana vaikuttaa

Julkaistu 23.5.2018

Myyttejä murtava keskustelu ravitsemuksen merkityksestä. Mihin voi vaikuttaa ja mihin ei? Hyvän ravitsemuksen abc lapsen ensimmäisen 1000 päivän ajaksi ja sen pitkäkestoiset vaikutukset. Vieraana Hanna Lagström, erityisasiantuntija, ravitsemustieteen dosentti.

12. Lasten infektiot

Julkaistu 8.5.2018

Emilian ja Mehiläisen Lastentautien erikoislääkärin Maria Enlund-Cerullon tiivis paketti lasten yleisimmistä infektioista nyt ulkona! Miten välttää lapsen sairastumista ja edesauttaa lapsen immuniteetin kehittymistä? Mitkä ovat imeväisten ja leikki-ikäisten yleisimmät infektiot ja miten niitä hoidetaan? Mehiläisen digiklinikka palvelee ympäri vuorokauden ja vastaa vanhempien kysymyksiin etänä. Palvelu toimii OmaMehiläinen-sovelluksessa jonka voi ladata Apple Storesta tai Google Playsta.

11. Lapsen ravitsemus

Julkaistu 2.5.2018

Jaksossa Emilia ja Mehiläisen ravitsemusterapeutti Soile Ruottinen keskustelevat siitä millaisia ovat uusimmat lasten ravitsemussuositukset. Milloin ja miten siirtyä rintaruokinnasta kiinteään ruokaan? Mitkä ovat lapsen kehityksen kannalta tärkeimmät ravintoaineet? Mitä tehdä jos ruoka ei maistu lapselle? Katso myös Emilian ja lastenlääkäri Ove Mickelssonin video lasten allergioista: https://www.mehilainen.fi/lasten-mehilainen/lasten-allergiat

10. Synnytys - Miten saada mahdollisimman hyvä kokemus?

Julkaistu 14.3.2018

Emilia sai kokea toivomansa vesisynnytyksen ja jututtaa jaksossa synnytyksessä tutustumaansa kätilö Johanna Honkasta. Miten vanhemmat voivat valmistautua synnytykseen? Mitä kaikkea synnytyssalissa nykypäivänä voi pyytää, kun vaan tietää kysyä?Kannattaako suoli tyhjentää ennen synnytystä? Eri kivunlievitysmuotojen hyödyt ja haitat? Miten löytää toimiva synnytysasento ja kenelle vesisynnytys sopii?

9. Vinkkejä vauva-arkeen

Julkaistu 8.3.2018

Miten imetys vaikuttaa äitiin ja lisääkö skumppa todella maidon tuotantoa? Miten vauvan hampaat kannattaa harjata? Entä miten tutista luovutaan? Tämän viikon Emilia ja arjen kemiaa -podcastin vieraana iki-ihana Ainu-neuvoja, terveydenhoitaja Eila Saari. Jaksossa Eila ja Emilia vastaavat kuuntelijoiden kysymyksiin vauvan hoitoon liittyen.

8. Parisuhteen haasteet ja hoito, kun vauva saapuu taloon

Julkaistu 21.2.2018

Jaksossa Emilia ja Mehiläisen seksuaali- ja pariterapeutti Jouni Pölönen keskustelevat siitä mitkä ovat parisuhteen suurimmat haasteet vauva-aikana. Miten jaksaa paremmin väsymyksen ja mullistuksen keskellä ja milloin hakea apua? Millä keinoilla huolehtia ettei kumpikaan koe oloaan ulkopuoliseksi? Miten tärkeää on oma aika? Entä miten käy seksielämän uuden tulokkaan saapuessa? Miten vauva-ajan haasteet vahvistavat parisuhdetta?

7. Ravinto ja imetys

Julkaistu 14.2.2018

Tämän viikon jaksossa keskustellaan ravinnon vaikutuksesta imetykseen. Mitä imettävän äidin olisi hyvä ottaa huomioon ruokavaliossaan? Millä saada omaan ruokailuun rytmiä ja laatua? Mitä syödä jos imettäessä on koko ajan nälkä? Ja millainen on imettäjän täydellinen yösnack? Emilia ja ravintoterapeutti Sonja Wahlroos pohtivat jaksossa mm. näitä teemoja. Jakson sponsorina toimii Ainu, joka on ollut mukana suomalaisten vauvaperheiden arjessa jo monta vuosikymmentä. Tiesitkö esimerkiksi, että purulelujen tehtävänä on lisätä vauvan syljen eritystä, joka suojaa hampaita? Tutustu Ainun laadukkaisiin tuotteisiin osoitteessa www.ainu.fi

6. Äitiyshuolto

Julkaistu 7.2.2018

Miten raskaus ja synnytys vaikuttavat lantionpohjan lihaksistoon? Miten valmistaa lantionpohja synnytykseen? Pitääkö huolestua jos virtsa karkailee raskaana tai synnytyksen jälkeen? Miten löytää sopiva synnytysasento ja ponnistaa oikein? Mitkä ovat yleisimmät ongelmat synnytyksen jälkeen ja milloin tulisi hakeutua tutkimuksiin? Entä miten ja milloin aloittaa treenaaminen synnytyksen jälkeen? Emilia ja Mehiläisen fysioterapeutti Anu Parantainen keskustelevat mm. näistä teemoista, sekä antavat ohjeita miten pitää huolta lantionpohjasta raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen.

5. Raskaus ja ravinto

Julkaistu 31.1.2018

Moni äiti tuskailee informaatiotulvan ja alati vaihtuvien suositusten keskellä. Emilia sekä ravitsemusterapeutti ja ravitsemustieteen tohtori Tiina Jääskeläinen keskustelevat siitä mitä uusimmat tutkimukset kertovat raskaudenaikaisesta ravinnosta. paljon sikiö lisää äidin energiantarvetta? Mitä ravintolisiä tarvitsemme raskauden eri vaiheissa? Mistä äidin ravinto tulisi koostua ja mitkä ovat tärkeimmät asiat joita tulisi välttää? Entä miten isän ruokavalio ja elintavat heijastuvat hedelmällisyyteen ja tätä kautta raskauteen?

4. Hedelmällisyysterveyden ABC

Julkaistu 24.1.2018

Emilia sekä Felicitas Mehiläisen lääketieteen tohtori ja hedelmällisyyslääketieteen uranuurtaja Tarja Olkinuora keskustelevat siitä miten elämäntavat vaikuttavat hedelmällisyyteen ja heijastuvat lisäksi sukupolvien päähän.  Mitkä ovat yleisimmät syyt hedelmättömyyden takana? Entä mistä toistuvat keskenmenot saattavat kertoa ja missä vaiheessa olisi syytä hakeutua tutkimuksiin? Entä mitkä ovat tärkeimmät tekijät pitää mielessä hedelmällisyysterveydestä huolehtittaessa?

3. Ravinnolla hedelmälliseksi

Julkaistu 17.1.2018

Miten ravinto vaikuttaa hedelmällisyyteen? Mitkä ovat yleisimpiä ravintoon liittyviä syitä kun raskaaksi tuleminen ei onnistu? Entä millaisella ruokavaliolla voimme optimoida hedelmällisyyttä? Tällä viikolla Emilian asiantuntijavieraana Lontoossa työskentelevä, naisten hyvinvointiin ja hedelmällisyyteen erikoistunut ravintoterapeutti Sonia Wahlroos. (www.nordicnutritionist.com)

2. Raskaus ja seksi

Julkaistu 9.1.2018

Emilia, sekä seksuaali- ja parisuhdeterapeutti Marja Kihlström keskustelevat siitä, miten raskaus vaikuttaa seksuaalisuuteen, libidoon ja kehonkuvaan. Miten raskaus muokkaa hormonitoimintaamme? Miksi osa äideistä hehkuu halut katossa läpi raskauden, kun taas toisilla raskaus vie halut ja draivin? Entä miten raskaus vaikuttaa isän haluihin?

1. Parisuhde ja raskaus

Julkaistu 2.1.2018

Emilia sekä seksuaali- ja parisuhdeterapeutti Marja Kihlström keskustelevat siitä millaisen mullistuksen parisuhde kokee raskauden aikana.

Takaisin podcastien listaan