Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Pettu

PTT-podcastissa pohditaan elintarvikeasioita

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 7 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 20.4.2017.

Maistuuko ekonomistille GMO tai luomu?

Julkaistu 2.6.2017

Pellervon taloustutkimuksen Pettu-podcastin kuudennessa jaksossa ruoditaan erilaisia ruokaan ja ruuantuotantoon liittyviä kuohuttavia kysymyksiä. Onko luomuviljely hyvä juttu, pitääkö gmo-ruokaa vieroksua? Entä miten iso ongelma ruokahävikki on? Myyttejä kohdataan – ja murretaan. Studiossa keskustelemassa PTT:n maatalousekonomisti Heini Toikkanen, tutkimusjohtaja Kyösti Arovuori sekä viestintäpäällikkö Kimmo Mäkilä. Kaikki Pettu-jaksot löydät täältä.

Mitä talousennuste kertoo ja mitä ei?

Julkaistu 26.5.2017

1,2 prosenttia! 1,7! Kaksi prosenttia! – Suomen talouden kasvuennusteissa on käyty melkoista huutokauppaa siitä, kuka tarjoaa korkeimmat luvut. Mutta mitä talousennusteet oikeastaan kertovat, ja mitä tekemistä niillä on scifi-kirjallisuuden kanssa? Näistä teemoista keskustelevat Pettu-podcastin viidennessä jaksossa Pellervon taloustutkimuksen ennustepäällikkö Janne Huovari ja tutkimusjohtaja Kyösti Arovuori. Saat myös vinkkejä siihen, miten väitellä ekonomistin kanssa talousluvuista. Podcastin … Jatka lukemista "Mitä talousennuste kertoo ja mitä ei?"

Onko kotimainen ruoka aina parasta?

Julkaistu 19.5.2017

Kotimainen ruoka on suomalaisen mielestä parasta, mutta niin se on ranskalaisenkin mielestä. Mitä tästä seuraa ruuan hinnalle ja tuottajalle, entä elintarvikeviennille? Pellervon taloustutkimuksen Pettu-podcastin neljäs jakso pureksii kotimaista ja ulkomaista ruokaa. Keskustelemassa ovat maatalousekonomisti Heini Toikkanen ja Tapani Yrjölä, keskustelua vetää viestintäpäällikkö Kimmo Mäkilä. Jakson aikana kuullaan vastauksia muun muassa siihen, mitä ruokaa Suomessa kannattaa … Jatka lukemista "Onko kotimainen ruoka aina parasta?"

Kallistuuko ruoka aina vain?

Julkaistu 12.5.2017

Pellervon talosututkimuksen Pettu-podcastin kolmosjaksossa käsittelemme aihetta, josta jokaisella on varmasti mielipide: ruuan hintaa. Pohdimme, onko ruoka Suomessa kallista, nousevatko hinnat koko ajan – ja mistä ja miten ruuan hinta muodostuu. Jakson aikana saat myös kuulla, miksi ruokakorien mukaan syöminen ei välttämättä ole järkevää puuhaa,  Vastauksia ikiaikaiseen ongelmaan kahvikupin hinnasta vihdoin tarjolla täällä! Ruuan hintaa päivittelemässä ovat tutkimusjohtaja Kyösti Arovuori, maatalousekonomisti … Jatka lukemista "Kallistuuko ruoka aina vain?"

Mihin munat meni?

Julkaistu 5.5.2017

Pellervon taloustutkimuksen Pettu-podcastin toisessa jaksossa pohditaan kysynnän ja tarjonnan vaikutusta ruokaan ja sen tuotantoon. Lähdemme liikkeelle häkkikananmunia koskeneesta kohusta ja käsittelemme yleisemminkin kuluttajan roolin muutosta elintarviketuotannossa. Jakson kuunneltuasi et enää koskaan katso kaupan hyllyjä niin kuin ennen! Keskustelemassa ovat tutkimusjohtaja Kyösti Arovuori ja maatalousekonomisti Tapani Yrjölä, vetäjänä viestintäpäällikkö Kimmo Mäkilä. Podcastin muut jaksot löydät osoitteesta … Jatka lukemista "Mihin munat meni?"

Onko kasvisruoka ohimenevä trendi vai jatkuva buumi?

Julkaistu 28.4.2017

Pettu-podcastin avausjaksossa PTT:n tutkimusjohtaja Kyösti Arovuori, maatalousekonomisti Heini Toikkanen ja keskustelunvetäjä Kimmo Mäkilä pohtivat kasvisruuan nousua, lihan ja kasvisten vastakkainasettelua ja ruokailutottumusten tulevaisuutta. Onko jyrkkä vastakkainasettelu lihan ja kasvisten välillä mielekäs, onko kasvisruuan nousu buumi vai trendi ja miten miten väestörakenteen muutos vaikuttaa ruokailutottumuksiin? Podcastin muut jaksot löydät osoitteesta http://www.ptt.fi/ajankohtaista/uutiset.html?tagged=podcast

Teaser

Julkaistu 20.4.2017

PTT:n Pettu-podcast alkaa perjantaina 28.4. Miksi häkkikananmunat katoavat kaupasta? Onko kotimainen ruoka aina parempaa kuin ulkomainen? Maistuisiko luomu vai laitetaanko geenimuunneltua? Pellervon taloustutkimuksen peloton tiimi pohtii elintarvikeasiat halki viikottaisessa podcastissa. Ensimmäinen jakso kysyy, kumpi voittaa, kun liha ja kasvis tappelevat.

Takaisin podcastien listaan