Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Lapin Kansan podcastit

Podcast by Lapin Kansa. Verkkotoimitus

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 57 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 7.9.2018.

3.Liisa Lapin ihmemaassa: Maria Heikkilä, 45, Luosto: Paluumuuttaja

Julkaistu 16.5.2019

3.Liisa Lapin ihmemaassa: Maria Heikkilä, 45, Luosto: Paluumuuttaja by Lapin Kansa. Verkkotoimitus

3. Lappi-rap puhuu: Ailu Valle

Julkaistu 15.5.2019

Ailu Valle on 2000-luvun ehkä tunnetuin pohjoissaamenkielinen räppäri. Hän on esiintynyt niin linnanjuhlissa kuin Palefacen pitkäsoitolla sekä julkaissut kaksi suurta huomiota saanutta levyä. Valle on monipuolinen kulttuurityöntekijä, joka tekee räpin lisäksi esimerkiksi käännöstöitä. Viime vuosina hän on työskennellyt myös kahdessa Lapin yliopiston hankkeessa, joissa on yhdistelty tieteellisiä ja taiteellisia tapoja tutkia saamelaiskulttuuria

EUROViikkoraati: Vieraana Janne Kaisanlahti, keskustan eurovaaliehdokas

Julkaistu 14.5.2019

Eurovaalihaastattelusarjamme kolma ja viimeinen osa. Janne Kaisanlahti kertoo mitä Kekkosella olisi annettavaa Eurooppa-politiikalle. Entä mitä mieltä hän on keskustan osallistumisesta hallitusneuvotteluihin? Harratajahistorioitsija Kaisanlahti on esiintynyt Paavo Väyrysen Kekkos-näytelmässä ja kirjoittanut useita kirjoja. "On tarinoita, jotka huutaa, että meidät pitää kertoa" ,Kaisanlahti perustelee harrastustaan. Entä mihin ryhmittymään konservatiivi Kaisanlahti katsoisi kuuluvansa europarlamentissa?

3. Palloraati: Vieraana Harri Nykänen, ääni selostusten takaa – Analyysin RoPSin otteista

Julkaistu 11.5.2019

Palloraadissa RoPSin otteita on perkaamassa tällä kertaa Harri Nykänen. Entinen huippumaalivahti Nykänen selostaa Rovaniemen Palloseuran kotiottelut Ruutu-palvelussa ja mies on Veikkausliigan todellinen asiantuntija. Nykänen avaa myös hieman sitä, kuinka kauan kestää valmistautua yhteen otteluun. Palloraadissa mukana tuttuun tapaan vakiovieras Janne Turunen. Raatia isännöi Lapin Kansan toimittaja Mikko Kinisjärvi. RoPS on pelannut runkosarjasta noin kolmanneksen, minkälaisen analyysin raati vetää RoPSin otteista? Tarvitseeko RoPS uuden hyökkääjän loukkaantumisherkän Aleksandr Kokon tilalle? Muun muassa näihin kysymyksiin saadaan vastaus Palloraadin podcastissa.

EUROViikkoraati: Vieraana Paula Aikio-Tallgren, kokoomuksen eurovaaliehdokas

Julkaistu 10.5.2019

EUROViikkoraati: Vieraana Paula Aikio-Tallgren, kokoomuksen eurovaaliehdokas by Lapin Kansa. Verkkotoimitus

4. Vasan podcast: Yrittäjäksi 13-vuotiaana? Karoliina Keskikallio otti riskin, joka kantaa yhä

Julkaistu 9.5.2019

Tervolasta kotoisin oleva Karoliina Keskikallio alkoi yrittäjäksi 13-vuotiaana. Yrittäjyys on opettanut hänelle muun muassa rahankäyttöä ja vastuullisuutta. Tärkeintä hänen mielestään on kuitenkin into ja rohkeus kokeilla. "Jos on rohkeutta, mutta ei osaa ottaa vastuuta, niin siihen oppii kyllä", hän kannustaa.

2. Liisa Lapin ihmemaassa ”Olen käynyt yrittäjyyden pohjalla”, sanoo kittiläläinen Heli Alatalo

Julkaistu 9.5.2019

Liisa Lapin ihmemaassa -podcastin toisessa jaksossa matkustetaan Kittilään ja tavataan 39-vuotias Heli Alatalo, joka pyörittää Kittilässä kahta kahvilaa. Heli avasi Cafe Soman Kittilän keskustaan lokakuussa 2013. Kahden vuoden päästä hän perusti toisen Soman Leville. Kahden kahvilan pyörittäminen osoittautui haastavammaksi kuin Heli oli etukäteen ajatellut, ja yrittäjä uupui. "Koen että olen käynyt tosi pahoissa kuolemanlaaksoissa yrittäjyyden kanssa, etenkin kun avasin Levin Soman ja hyppäsin liian isoihin saappaisiin", Heli sanoo. Podcastissa Heli kertoo, miten hän selvisi uupumuksesta ja oppi uudelleen nauttimaan elämästä ja yrittämisestä.

2. Lappi-rap puhuu: Stepa

Julkaistu 8.5.2019

Lapin Kansan rap-sarjan toisen osan pääroolissa on sodankyläläislähtöinen Joni Stenberg alias Stepa. Yhdeksi Suomen suosituimmista rap-muusikoista viime vuosina noussut Stepa räppää elämän sivupoluista ja pohtii ihmissuhteiden ongelmia, mutta ennen kaikkea hän tuntuu tahtovan ihmisille hyvää. Varsinkin edellinen levy Henget huokui myönteisen hetkessä elämisen ja toisista välittämisen ilosanomaa

EUROViikkoraati: Vieraana Mikkel Näkkäläjärvi

Julkaistu 7.5.2019

Eurovaalit eli europarlamenttivaalit järjestetään Suomessa sunnuntaina 26. toukokuuta 2019. Lapista on ehdolla kymmenen ehdokasta europarlamenttiin. Esittelemme podcastissamme heistä kolme: SDP:n Mikkel Näkkäläjärven, Kokoomuksen Paula Aikio-Tallgrenin ja Keskustan Janne Kaisanlahden. Ensimmäisenä on vuorossa Mikkel Näkkäläjärvi. Kuuntele, mitä Mikkel ajattelee mahdollisuuksistaan, harrastuksistaan, asemastaan alkuperäiskansojen edustajana ja tärkeistä euroteemoista. Mikkeliä haastattlevat tässä podcastissa uutispäällikkö Taru Salo ja verkkotuottaja Eero Leppänen.

1. Liisa Lapin ihmemaassa: Anne Sulander, 38, Tankavaara: Elämälle uusi suunta Lapista

Julkaistu 3.5.2019

”Mun elämä ei ehkä ole noudatellut niitä perinteisiä latuja”, sanoo Tankavaaraan joulukuun alussa Jyväskylästä muuttanut Anne Sulander Liisa Lapin ihmemaassa -podcastin ensimmäisessä jaksossa. Ensimmäisessä jaksossa vieraillaan Saariselän eteläpuolella sijaitsevassa Tankavaaran kultakylässä ja tavataan Rinkkaputki-retkeilyblogia miehensä kanssa pitävä 38-vuotias Anne Sulander, joka muutti Tankavaaraan viime vuoden lopussa. Anne työskenteli Jyväskylässä toimistohommissa ja opiskeli töidensä ohessa eräoppaaksi. Kaksi vuotta sitten työpaikalla käytiin yt-neuvottelut, joiden seurauksena Anne irtisanottiin. Tässä jaksossa puhutaan siitä, miten Anne on potkujen jälkeen hakenut elämälleen uutta suuntaa ja löytänyt sen Lapista. Nykyinen pesti Tankavaarassa on määräaikainen, mutta Anne toivoo, että saisi jäädä Lappiin. Hän työskentelee Tankavaarassa kultakylän matkailumarkkinoinnin parissa. Muutto Lappiin on tuonut elämään iloa ja tasapainoa. ”Mulle on tullut tietty rentoutuminen ja rauha – ei ehkä vielä mikään seesteisyys tai zen”, Anne sanoo. Lisäksi Anne kertoo jaksossa, millaista on asua ja työskennellä kullankaivajien 1970-luvulla perustamassa Tankavaaran kultakylässä. Jakso nauhoitettiin kultakylän saunan pukuhuoneessa. Liisa Lapin ihmemaassa on podcast, jonka jaksoissa toimittaja Liisa Kuittinen seikkailee Lapissa ja haastattelee muita pohjoiseen muuttaneita tai siellä ikänsä asuneita. Joka jaksossa on oma teemansa. Podcastissa puhutaan siitä, millaista on asua ja elää Lapissa. Tunnusmusiikin on tehnyt Antti Kero.

1. Lappi-rap puhuu: Hannibal Stark

Julkaistu 1.5.2019

1. Lappi-rap puhuu: Hannibal Stark by Lapin Kansa. Verkkotoimitus

2. Matkailun kääntöpiiri: Ilmasto muuttuu, muuttuko matkailu?

Julkaistu 30.4.2019

Toisen jakson teemana on Ilmastonmuutos ja jakson kysymyksenä on Ilmasto muuttuu, muuttuko matkailu? Kysymykseen vastaamassa ja aiheesta keskustelemassa ovat Pyhätunturi Oy:n paikallisjohtaja Jusu Toivonen ja tutkijatohtori Kaarina Tervo- Kankare Oulun yliopistosta. Matkailun kääntöpiiri -podcast tarttuu ajankohtaisiin matkailuilmiöihin lappilaisella twistillä. Pohdimme syitä ilmiöiden taustalla ja niiden seurauksia Lapissa sekä maailmalla. Vaihtuvien vieraiden kanssa keskustelua johdattelevat matkailun tutkija Minni Haanpää ja matkailun kehittäjä Kristian Sievers. Podcastin tuotannosta vastaavat yhdessä Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti, Lapin liitto ja House of Lapland. Keskustele aiheesta: #matkailunkääntöpiiri Tässä osassa käytetty ääniefekti on Only in Lapland -äänikirjastosta #soundoflapland

3. Vasan podcast: Mielenterveysasioista uskalletaan nykyään puhua aiempaa enemmän – mutta kenelle?

Julkaistu 25.4.2019

Lapin Kansan nuortenpalsta Vasan podcastissa puhutaan tällä kertaa siitä, minkälaisia paineita koulu asettaa nuorille ja kuinka niiden kanssa pärjää. Entä miten some toimii vertaistukena omista ongelmista puhumisessa? Keskustelemassa Vasan tekijät Anna-Reetta Kytölahti, Aino Rouhiainen ja Suvianna Kaikkonen.

28. Viikkoraati Turisteja Lappiin äänillä, miksi ja miten? Onko kesän matkailuvaltti passiviteetit?

Julkaistu 25.4.2019

Lapin matkailua buustataan nyt äänillä. Entä olisiko kesämatkailun salainen ase sittenkin passitiviteetti aktiviteetin sijaan? Vieraana House of Laplandin ohjelmapäällikkö Katariina Imporanta. Hän kertoo Lapin äänimaailmoista, joita julkaistiin tällä viikolla, Viikkoraatia toimittaa Anne Torvinen ja Eero Leppänen

2. Palloraati RoPSilla tahmea alkukausi – "Tuskin kukaan odotti neljästä pelistä 12 pistettä"

Julkaistu 23.4.2019

Palloraati käy tässä jaksossa läpi Rovaniemen Palloseuran alkukauden otteet, kun joukkueella on takana neljä ottelua Veikkausliigassa. Joukkueen kausi on käynnistynyt hieman vaisusti ja RoPSilla on kasassa neljän pelin jälkeen neljä pistettä. Löytääkö Palloraati RoPSista onnistujia ensimmäisten pelien jälkeen? RoPSin pelit jatkuvat perjantaina kotikentällä Kuopion Palloseuraa vastaan. Minkälaista ottelua Palloraati odottaa RoPSin ja KuPSin kauden toisesta kohtaamisesta? Podcastia vetävät Lapin Kansan toimittajat Kari Pyykkö ja Mikko Kinisjärvi. Vakiovieraana Janne Turunen.

1. Matkailun kääntöpiiri -Jakamistalous: vertaisten toimintaa vai matkailutalouden uusjako?

Julkaistu 16.4.2019

Matkailun kääntöpiiri tarttuu ajankohtaisiin matkailuilmiöihin lappilaisella twistillä. Pohdimme syitä ilmiöiden taustalla ja niiden seurauksia Lapissa sekä maailmalla. Vaihtuvien vieraiden kanssa keskustelua johdattelevat matkailun tutkija Minni Haanpää ja matkailun kehittäjä Kristian Sievers. Ensimmäisen jakson vieraina ovat yliopistonlehtori, jakamistalousasiantuntija Maria Hakkarainen ja toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen. Podcastin tuotannosta vastaavat yhdessä Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti, Lapin liitto ja House of Lapland. Keskustele aiheesta: #matkailunkääntöpiiri

27. Viikkoraati: Vaalit Lapissa ovat ohi. Miksi kävi niinkuin kävi? Analyysoimme vaalien tulosta

Julkaistu 15.4.2019

Lapin Kansan erikois-Viikkoraati-podcastissä verkkotuottaja Eero Leppänen ja uutispäällikkö Taru Salo käyvät läpi eduskuntavaalien tuloksia Lapin kannalta. Ketkä kannattivat Riikkaa? Pitäisikö vaalipiirit yhdistää? Mitä Lapin vaalitulos merkitsee Lapille?

26. Viikkoraati: Tornihotellit tulevat Rovaniemelle! mitä, tuleeko Rovaniemestä Manhattan?

Julkaistu 11.4.2019

Rovaniemen keskustaan suunnitellaan sekä 26-kerroksista, että 21-kerroksista hotellia. Se on raju muutos aiemmin hyvinkin matalaprofiiliseeen kaupunkikuvaan. Tällä hetkellä Rovaniemen korkein rakennelma on Jätkänkynttilä-silta. Vieraanamme on Rovaniemen kaupunginarkkitehti Sipi Hintsanen. Hän vastailee kaupunkilaisia kuumottaviin kysymyksiin. Aikataulu? Mitä tapahtuu seuraavaksi? Entä miten Hintsanen itse suhtautuu suunnitelmiin korkeista hoteleista. Mukana myös tornitalo-uutiset tehnyt toimittaja Vesa-Pekka Hiltunen. Viikkoraadin toimittavat verkkotuottaja Eero Leppänen ja toimittaja Anne Torvinen.

25. Viikkoraati -Kenestä tulee vaalien ääniharava Lapissa? Raati antaa oman veikkauksensa

Julkaistu 5.4.2019

Viikkoraati palaa kohua herättäneeseen Lapin vaalipiirin gallup-tuloksiin. Miten tutkimus tehtiin ja mitä muuta mielenkiintoista sieltä nousi kuin puolueiden kannatusproesentit? Lapin Kansalla on menossa myös ääniharavaveikkaus, Viikkoraati esittää omat veikkauksensa.

1. Palloraati: Veikkausliiga käynnistyi: Miten RoPS suoriutui, miltä joukkueen asetelmat näyttävät?

Julkaistu 5.4.2019

RoPSin ensimmäinen peli päättyi tasapeliin Kuopiossa, seuraavaksi on vuorossa kotiottelu. Mitkä ovat kauden näkymät? Ohjelmaa vetävät Lapin Kansan toimittajat Kari Pyykkö ja Mikko Kinisjärvi. Vakiovieraana Janne Turunen, joka on ollut 37 vuoden ajan urheiluavustajana ja kirjoittanut RoPS:sta lukemattomille eri medioille, kuten Kalevalle, Ilta-Sanomille, Helsingin Sanomille ja STT:lle. Palloraati ruotii läpi kauden RoPS:n edesottamuksia ja sen ympärillä olevia ilmiöitä vuosikymmenien kokemuksella.

24. Viikkoraati: Meneekö ääni pienpuolueille hukkaan? Rokipelin vandaalit, Alltime low or high?

Julkaistu 29.3.2019

Mitä tarkoittaa jos äänestämäsi henkilö tai koko puolue ei pääse eduskuntaan Lapista? Meneekö äänesi hukkaan? Onko Lapista tulossa yllättäjiä eduskuntaan ja mihin vie muhkea äänisaalis jos se ei riitä eduskuntaan? Pohdimme myös Venäjän trollitehtaiden vaikutusta vaaleihin maailmalla ja Katalonian kautta myös Lapissa. Viikon uutisaiheista ruodimme Alltimen katujen kunnossapitoa, Rokin pelin jälkeistä bussisabotaasia ja Ylen vaalikoneesta noussutta kritiikkiä. Viikkoraadin toimittavat verkkotuottaja Eero Leppänen, toimittaja Anne Torvinen ja uutispäällikkö Taru Salo.

2. Vasan podcast: Eihän mun äänellä ole väliä, vai onko?

Julkaistu 28.3.2019

Vasan podcastissa puhutaan tällä kertaa vaikuttamisesta. Kuinka merkittävänä äänestäminen eduskuntavaaleissa koetaan? Entä mikä rooli somella on nuorten äänen ilmaisussa? Anna-Reetta Kytölahden ja Kaisa-Reetta Seppäsen vieraana Rovaniemen nuorisovaltuuston puheenjohtaja Leevi Alakörkkö.

23. Viikkoraati: Puolueiden taisteluparit Lapissa, miljoonamersu ja Nils Holgerssonin autokorjaamo

Julkaistu 22.3.2019

Viikkoraati käy tällä kertaa puolueiden sisäisten taisteluparien ruodintaan Lapissa. Vaalien kovimmat kisat voidaankin käydä puolueiden sisällä. Tässä lähetyksessä käydään läpi isoimpien puolueiden tilanne ja ennakoidaan vähän tulevaa. Tämän lisäksi tuttuun tapaan raati käsittelee viikon puhutuimmat ja luetuimmat aiheet Lapissa: miljoonamersu, pilkkimökit ja satujen autokorjaamon Utsjoella. Viikkoraadin toimittavat verkkotuottaja Eero Leppänen, toimittaja Anne Torvinen ja uutispäällikkö Taru Salo.

22. Viikkoraati: Saako survivalisti mennä mökkiin? Vaalien lähtö Lapissa, Viemärivedessä huumetta

Julkaistu 15.3.2019

Raatimme selvittää seuraavat asiat: Inarissa turistit leikkivät selviytymistä ja Rovaniemellä löydettiin viemärivedestä amfetamiinia, missä olit kun hallitus kaatui? Vaalianalyysimme pääsee käyntiin kunnolla Kun uutispäällikkö Taru Salo selittää mistä näissä vaaleissa on oikeasti Lapissa kyse.

1. Vasan podcast: Kuka on oikea fani ja onko ylipäänsä noloa puhua fanittamisesta?

Julkaistu 14.3.2019

Lapin Kansan nuortenpalsta Vasan podcastissa puhutaan fanittamisesta: Kuka voi sanoa olevansa fani, kuinka fanijoukon sisäpiiriin pääsee ja miten vaikkapa artistin tai tubettajan fanittaminen eroavat toisistaan? Keskustelemassa Vasan avustajat Aino Rouhiainen ja Anni Koikkalainen sekä tuottaja Anna-Reetta Kytölahti.

21 Viikkoraati: Festivaalikuningas Sime Yliaskan kommentti luetuimmasta uutisesta hämmentää

Julkaistu 1.3.2019

apin Kansan uusin Viikkoraati saa tänään kolmanneksi pyöräkseen Sime Yliaskan. Sime kertoo kesän Simerockista, jalkapallosta ja siitä että häntä ovat houkutelleet ehdokkaakseen melkein kaikki puolueet. Sime ja juontajat Eero Leppänen ja Anne Torvinen löytävät myös yllättävän asian taustoistaan, joka yhdistää heitä kaikkia. Mutta miten on nuoriso muuttunut Simerockin historian aikana? Viikkoraati käy Simen kanssa läpi viikon suosituimmat jutut. Simen kommentit ylivoimaisesti suosituimmasta jutusta yllättää kaikki. Äänite päättyy loman odotukseen, mutta vaikka onni on yksillä hiihtolomaa ei ole kaikilla.

20. Viikkoraati -Vaalit: kaksi kasvatustieteiden maisteria syynissä, Matin ja Ollin kuolema

Julkaistu 14.2.2019

Vaalien taisteluparissa arvioimme mielikuvia mitä synnyttävät Heidi Alarieston (Liike Nyt) ja Sara Tuiskun (Kokoomus) kampanjat. Kaksi rovaniemeläistä kasvatustieteiden maisteria kilpailevat paikasta eduskuntaan. Miltä näyttää? Lisäksi käsittelemme Matti Nykäsen ja Olli Lindholmin kuolemaa, penkkareita, vanhojen tanssia ja ystävänpäivää. Entä mitkäpä olivat luetuimmat jutut sivustolla lapinkansa.fi ?

Juliuksen Hiace: Jussi Olavi Jokinen

Julkaistu 13.2.2019

Tällä kertaa reissu vie matkamiehen Rovaniemen kesäisiin maisemiin. Julius istuu sohvalle Lentävän Poron teatterin johtajan Jussi Olavi Jokisen kanssa. Jussin kanssa keskustelu vie teatteriin ja taiteeseen mutta myös lappilaiseen asennemaailmaan ja yrittäjyyteen. Tervetuloa Hiacen kyytiin! Sarja päättyy.

Juliuksen Hiace: TuomasTimonen

Julkaistu 7.2.2019

Tällä kertaa reissu vie matkamiehen Pirttikosken voimalaitokseen Rovaniemellä. Julius pääsee sohvalle keskustelemaan yhdessä Kemijoki Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Timosen kanssa. Tuomaksen kanssa keskustellaan lappilaisen elinkeinon ja luonnonvarojen lisäksi myös elämästä pohjoisessa ja etelässä. Onko siinä eroa? Tervetuloa Hiacen kyytiin!

19 Viikkoraati Kapteeni Kärnä vai kersantti Karppinen? – vaalit ja vanhustenhuoltokin puhuttivat

Julkaistu 1.2.2019

Viikkoraati-podcast ottaa tänään varaslähdön vaaleihin. Kärnä julkaisi kirjan, mutta nouseeko sittenkin Sodankylästä näiden vaalien someilmiö? Esperistä puhuvat nyt kaikki, myös me. Pohdimme myös millainen on hyvä alainen ja tarvitaanko enemmän alaistaitoa vai esimiestaitoa. Viikkoraatia toimittavat verkkotuottaja Eero Leppänen ja toimittaja Anne Torvinen. Tämän lähetyksen "kolmas pyörä" on Anna-Reetta Kytölahti Anna palautetta Viikkoraadista osoitteeseen: eero.leppanen@lapinkansa.fi

Juliuksen Hiace: Kaj Kostiander

Julkaistu 30.1.2019

Juliuksen Hiace: Kaj Kostiander by Lapin Kansa. Verkkotoimitus

Onko Lapin Kansassa valeuutisia? Sanomalehtiviikko-podcast

Julkaistu 29.1.2019

Kuinka monta ihmistä Lapin Kansassa on töissä? Onko Lapin Kansassa valeuutisia? Onko Lapin Kansan tekeminen kivaa? Mistä Lapin Kansan tiedot ovat peräisin? Miksi Lapin Kansaa kannattaa lukea? Kaikkiin näihin ja muutamiin muuhunkin kysymykseen vastaamme tässä Sanomalehtiviikko -podcastissämme. Mukana päätoimittaja Antti Kokkonen ja uutispäälliköt Anitta Salmi ja Taru Salo Podcastin toimittaa Eero Leppänen.

18 Viikkoraati: näin uutisoimme kuumalla pakkasviikolla

Julkaistu 25.1.2019

Tällä kertaa kerromme paukkupakkasista ja tulipalopakkasista, saamme myös raportin Tunturirallin tunnelmista ja kertaamme uutisviikon kuumimmat aiheet. Kuuntele Lapin Kansan Viikkoraati niin tiedät mistä Lappi puhui tällä viikolla.

Juliuksen Hiace: Kari Väänänen

Julkaistu 23.1.2019

Tällä kertaa reissu vie matkamiehen Kemijärvelle. Julius istahtaa sohvalle näyttelijä, ohjaaja Kari Väänäsen kanssa keskustelemaan elämästä pohjoisessa. Jaksossa kuullaan Vänän opiskeluvuosista teatterikorkeassa, hetkistä teatterin ja elokuvien parissa sekä tietenkin mietteitä Kemijärvestä, perheestä ja Taivaan tulet -televisiosarjasta. Tervetuloa Hiace kyytiin!

17. Viikkoraati: Lapin Top 3, Facebookin 10 vuoden kasvohaaste

Julkaistu 18.1.2019

Lapin Kansan Viikkoraati pohtii tällä viikolla tipattoman tammikuun vaikutuksia. Onko siitä hyötyä? Omakohtaisiakin kokemuksia on jo. Facebookin 10 vuoden kuvahaastetta epäillään jopa salaliitoksi. Mitä mieltä raati on? Vai onko salaliitto oikeasti vielä paljon kuvahaastetta suurempi? Arctic Rally alkaa ensi viikolla. Se on raatilaiselle vuoden kohokohta Lapissa. Mitkä muut kohokohdat Lapin vuodessa pääsevät top3-listalle? Viikkoraadin vieraana toimittaja Vesa-Pekka Hiltunen. Häneltäkin udellaan top3-listaa ja sieltä löytyy yllättäviä aktiviteetteja. Hiltunen kertoo myös juuri valmistuvasta juttukokonaisuudestaan, jossa uppoudutaan kaupunkikaavoituksen kiehtovaan maailmaan.

Juliuksen Hiace: Liisa Holmberg ja Oula Guttorm

Julkaistu 16.1.2019

Tällä kertaa reissu vie matkamiehen Inariin. Julius istahtaa Juutuajoen rannalle sohvalle yhdessä Liisa Holmbergin sekä Oula Guttormin kanssa. Liisa on entinen Saamelaisalueenkoulutuskeskuksen rehtori ja nykyinen elokuvakomissaari ja Oula puolestaan festivaalituottaja ja muusikko. Heidän kanssaan keskustellaan kulttuurista sekä saamelaisuudesta ja lappilaisuudesta tässä ajassa. Tervetuloa Hiacen kyytiin!

16 Viikkoraati: Hirveä haloo AirBnB:stä ja onko Lapin matkailussa enää sesonkeja?

Julkaistu 11.1.2019

Lyhytvuokraus ärsyttää kerrostaloeläjiä, alkuvuoden kuumimmat jutut, Urheilugaala on tulossa. Julkkiksia pilvin pimein Lapissa: juhlitaanko turistitoimistossa?

15. Viikkoraati. Vuoden luetuimmat! Vieraana toimitusjohtaja Juha Laakkonen.

Julkaistu 21.12.2018

Vuosiraadissa kerromme mitä juttuja luettiin Lapin Kansassa eniten vuonna 2018. Vieraana Kalevamedian toimitusjohtaja Juha Laakkonen, uutispäällikkö Taru Salo ja kulttuuritoimittaja Anu Jormalainen.

Juliuksen Hiace vieraana MikaRiipi

Julkaistu 19.12.2018

Tällä kertaa reissu vie matkamiehen Ristonmännikön kylälle Sodankylään. Julius pääsee sohvalle hirsisaunan terassille yhdessä Lapin maakuntajohtaja Mika Riipin kanssa. Mikan kanssa keskustellaan sekä hänen omasta tarinastaan että Lapin tulevaisuuden näkymistä ja maakunnan voimavaroista. Tervetuloa Hiacen kyytiin!

14. Viikkoraati, kurkistamme viikon suosituimpien juttujen taakse

Julkaistu 14.12.2018

14. Viikkoraati, kurkistamme viikon suosituimpien juttujen taakse by Lapin Kansa. Verkkotoimitus

Juliuksen Hiace 3. Vieraana Katja Misikangas

Julkaistu 12.12.2018

Tällä kertaa Juliuksen reissu vie matkamiehen Narkauksen kylälle. Juliuksen ilona on istahtaa sohvalle yhdessä kansanparantajan perillisen, Arctic Warriorsin voimahahmon Katja Misikankaan kanssa. Katjan kanssa keskustellaan muun muassa maailman suurimman luomuviljelyalueen, eli Lapin, potentiaalista sekä kansanparantajan taidoista nykyajassa. Tervetuloa Hiace kyytiin!

13. Viikkoraati: Itsenäisyyspäiväspesiaali

Julkaistu 5.12.2018

Miten itsenäisyyspäivä ja etenkin Linnan juhlat näkyvät Lapin Kansan verkossa? Linnaan töihin lähtevä toimittaja Armi Auvinen kertoo, mitä on luvassa.

Juliuksen Hiace. Osa 2: Jope Ruonansuu

Julkaistu 5.12.2018

Tällä kertaa reissu vie matkamiehen Kemiin. Julius pääsee sohvalle legendaariseen kemiläiseen Ankkuri-baariin yhdessä koomikko Jope Ruonansuun kanssa. Jopen kanssa keskustellaan niin koomikon uran alkumetreistä kuin koulumuistoista, terveydestä ja iki-ihanien sketsihahmojen syntymisestä. Tervetuloa Hiacen kyytiin!

LAPIN KANSA 1928. LUKIJANA PIRJO LEPPÄNEN

Julkaistu 30.11.2018

LAPIN KANSA 1928. LUKIJANA PIRJO LEPPÄNEN by Lapin Kansa. Verkkotoimitus

12. Viikkoraati -kuuntele ohjeet miten työkaverin kiukkuun pitää suhtautua

Julkaistu 30.11.2018

Selvitämme jälleen viikon kiinnostavimmat puheenaiheet Lapissa. Katsomme vähän viikonlopun tarjontaa ja kerromme mitä Lapin Kansan 90-vuotisjulkaisu pitää sisällään. Kerromme myös 7 ohjetta miten kohtaat kiukkuisen työkaverin.

Juliuksen Hiace -Vieraana Anu Pentik

Julkaistu 28.11.2018

Juliuksen Hiace -Vieraana Anu Pentik by Lapin Kansa. Verkkotoimitus

11. Viikkoraati: Lapland-Crapland, BlackFriday, vieraana Outi Torvinen

Julkaistu 23.11.2018

11. Viikkoraati: Lapland-Crapland, BlackFriday, vieraana Outi Torvinen by Lapin Kansa. Verkkotoimitus

10. VIIKKORAATI: Pimeää, lämmintä ja Kittilän kähinät.

Julkaistu 16.11.2018

Viikon vieras: Kittilän kähinöitä seurannut uutistoimittaja Armi Auvinen

9. Viikkoraati: vieraana valokuvaaja Jussi Leinonen

Julkaistu 9.11.2018

9. Viikkoraati: vieraana valokuvaaja Jussi Leinonen by Lapin Kansa. Verkkotoimitus

8.Viikkoraati. Veropäivästä, uutiskriteereistä yms.

Julkaistu 2.11.2018

Palautetta voit laittaa: eero.leppanen@lapinkansa.fi tai anne.torvinen@lapinkansa.fi

7.Viikkoraati Torniosta nakkikeittoa, Rollosta anustappi, RoPSilta kenttä, vieraana Antti Kokkonen

Julkaistu 26.10.2018

Viikkoraati on palannut kahden viikon tauolta. Lapin Kansan verkkotuottaja Eero Leppänen ja toimittaja Anne Torvinen raatailevat tällä kertaa kuumista aiheista: nakkikeitosta, anustapeista ja jäätyneestä Keskuskentästä, jolla RoPS pelaa lauantaina kauden päätösottelun ja ottaa vastaan hopeamitalit.

6. Viikkoraati: Sonja Huhtaniska, käsittelyssä Auttin kyläkiista, ensilumenlatu ja presidentti

Julkaistu 12.10.2018

Viikkoraati-podcast on tällä kertaa varsin nauravaisissa tunnelmissa, vaikka ilmastonmuutosraportti vaikuttaakin synkältä. Miten Lapin Kansan verkkotuottaja Eero Leppänen ja -toimittaja Anne Torvinen pyrkivät pienentämään hiilijalanjälkeään? Entä mitä mieltä he ovat ensilumenladusta, joka ei valmistukaan vielä syyslomaviikolla? Viikkoraati ruotii tällä kertaa erityisesti Auttin kylässä vallitsevaa riitaa ja rock-staran elkein Rovaniemellä vierailleen presidentti Sauli Niinistön suosion salaisuutta.

5. Viikkoraati: Klikatuimmat, verokohu, lumituli ja vähän retroa

Julkaistu 5.10.2018

5. Viikkoraati: Klikatuimmat, verokohu, lumituli ja vähän retroa by Lapin Kansa. Verkkotoimitus

4. Viikkoraati: Hometta, törkyä, nordic noiria ja lumisadetta

Julkaistu 28.9.2018

Taas löydät Lapin kiinnostivimmat puheenaiheet tästä. Mukana elokuvaa, törkyä , lumisadetta ja jääkiekkoa. JA paljon muuta. Kuuntele miten ja mistä Lappi puhuu.

3. Viikkoraati: Kettu Maskussa ja torin siirto, raesade ja vedetön vessa

Julkaistu 21.9.2018

Tänään keskustelemme siitä kun kettu meni Maskuun ja tori siirtyy Lordiaukiolle ja rakeita satoi ja vessa muuttui vedettömäksi. Lisäksi meillä on tällä viikolla myös odotettu vieras! Näistä Lapissa keskusteltiin tällä viikolla!

2. Viikkoraati: Lapin Kansan viikon kiinnostavimmat uutisaiheet

Julkaistu 14.9.2018

Jo toinen osa!

1. Viikkoraati: Lapin Kansan viikon kiinnostavimmat uutisaiheet

Julkaistu 7.9.2018

Eero Leppänen ja Anne Torvinen käyvät läpi lapinkansa.fi -sivuston viikon suosituimpia juttuja!

Takaisin podcastien listaan