Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Väliaika

Väliaika on Turun Kaupunginteatterin podcast. Väliajalla kuullaan teatterintekijöiden kuplivaa keskustelua teatterin ilmiöistä.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 8 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 19.5.2020.

Puvustuksen perusteet

Julkaistu 2.7.2020

Puvustuksen perusteet ja vielä enemmän! Teatteripuvustus on upea taiteenlaji, joka tukee vahvasti näyttelijäntyötä ja rakentaa hahmon habitusta. Mistä pukusuunnittelija hakee inspiraatiota? Mitä pitää ottaa huomioon teatterivaatetta valmistaessa? Mitä tekee pukija? Mikä on kierrätyksen rooli pukusuunnittelussa? Miten syntyi Tom of Finland -musikaalin vaatetus? Jakson vieraina ovat pukusuunnittelija Tuomas Lampinen ja teatteriompelija Reetta Heinonen.

Maskin takana

Julkaistu 25.6.2020

Teatterin kampaaja-maskeeraajat ovat uskomattomia moniosaajia, joiden käsittelyn jälkeen näyttelijä ei aina tunnista peilikuvaansa. Millainen on maskeeraajan työpäivä? Miten tehdään peruukki? Miltä tuntuu olla ihan näyttelijän iholla? Miten syntyivät Taru Sormusten herrasta -fantasiamaskit? Jakson vieraina ovat kampaaja-maskeeraajat Jessica Rosenberg ja Minna Pilvinen.

Tyylilajina komedia

Julkaistu 18.6.2020

Jokaisella meistä on oma huumorintajumme ja odotamme aina komedian viihdyttävän juuri meitä. Miten komedia rakentuu ja mistä huumori syntyy? Onko komedianäyttelijä “vain” komedianäyttelijä? Onko sukupuolella väliä komedian tekemisessä? Miksi kesäteatteri on aina komediaa? Muuttuuko komedia ajan mukana? Jakson vieraina ovat näyttelijät Linda Wiklund ja Miska Kaukonen.

Teatterilavastuksen anatomia

Julkaistu 11.6.2020

Teattereissa lavastussuunnittelu on yhdistelmä teknistä taituruutta ja luovaa suunnittelua. Lavastajien luomukset kannattelevat fyysisestit koko esitystä. Mistä inspiraatio lavastukseen syntyy? Mitä verstailla tehdään? Millaista on lavastaa Disneyn suurmusikaali? Jakson vieraina ovat lavastaja Jani Uljas ja lavastava näyttelijä Peter Ahlqvist.

Turku teatterikaupunkina

Julkaistu 4.6.2020

Turussa on kymmeniä teattereita ja taidekentän toimijoita, mutta millainen se on teatterikaupunkina? Miten se on muuttunut vuosien varrella? Miten turkulainen teatterinkatsoja eroaa muista? Entä miten korona vaikuttaa teattereihin? Jakson vieraina ovat Turun ylioppilasteatterin Nuppu Ervasti, Turun Kaupunginteatterin Mikko Kouki ja Linnateatterin Jussi Vahvaselkä.

Tuntematon ammatti

Julkaistu 27.5.2020

Isommissa teattereissa työskentelee vuosittain jopa satoja ihmisiä, eli näyttelijöiden ja ohjaajien lisäksi löytyy iso kirjo muitakin ammatteja. Millaista on työskennellä näkymättömissä ja pimeässä sivunäyttämöllä? Mikä on parasta teatterityössä? Mitä ei millään jaksaisi? Jakson vieraina ovat kuiskaaja-näyttämöjärjestäjä Lotta Vartiainen ja tarpeistonhoitaja Katja Santala.

The show must go on

Julkaistu 27.5.2020

Podcastin avausjakso käsittelee teatterin kykyä muuttua tilanteiden mukana ja saada show jatkumaan haastavimpinakin hetkinä. Miten teatterissa reagoidaan yllätyksiin? Miksi esityksiä perutaan niin harvoin? Voiko ensi-ilta peruuntua? Mitä lavan takana tapahtuu esityksen aikana? Miten katastrofit hoidetaan yleisön huomaamatta? Jakson vieraina ovat dramaturgi Satu Rasila sekä vuosien uran teatterilla tehnyt palvelusihteeri Tina Koivula.

Tervetuloa Väliajalle!

Julkaistu 19.5.2020

Turun Kaupunginteatteri toivottaa kuulijansa tervetulleeksi Väliajalle! Väliaika on teatteriaiheinen podcast, joka on tarkoitettu niin uusille teatteri-intoilijoille kuin kokeneemmille konkareillekin. Luvassa kuplivaa keskustelua teatterista!

Takaisin podcastien listaan