Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Täysin siemauksin

Täysin siemauksin on kahden nuoren kulttuurin kuluttajan podcast. Aiheina mm. musikaalit, musiikki, teatteri, keikat, tapahtumat ja kaikki löyhästi taiteeseen liittyvä. Luvassa ihmettelyä, arvosteluja ja puoliluotaavaa analyysiä. Tuleva arvostelumenestys (ainakin tekijöiden vanhempien keskuudessa)! Seuraa podcastia instagramissa: @taysinsiemauksin

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 20 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 28.6.2020.

20. Lähtisitkö Temppareihin? Osa 2

Julkaistu 23.2.2021

Otsikon kysymykseen vastasimmekin jo edellisessä jaksossa, mutta reality-ohjelmia yhä riittää. Käymme läpi loputkin kategoriat tässä jaksossa, mm. musiikkirealityt, sisustusrealityt ja teinirealityt. Jokaisessa kategoriassa vastaamme myös tärkeään "Lähtisitkö mukaan?" -kysymykseen. Kiinnostaisiko Vain elämää? Entä oltaisiinko menty au paireiksi aikanaan?

19. Lähtisitkö Temppareihin?

Julkaistu 9.2.2021

Voi ihana, kamala, reality-tv. Pureudumme tosi-tv:n maailmaan ja kerromme, mitä tunteita eri ohjelmat herättävät. Jokaisessa kategoriassa vastaamme myös tärkeään "Lähtisitkö mukaan?" -kysymykseen. Lähdettäisiinkö me Temptation Islandiin? Entä mihin hääohjelmaan molemmat voisivat ajatella osallistuvansa? Mitä ohjelmia katsoessa Laura menettää uskonsa ihmiskuntaan? Onko Elsa seuraava Masterchef?

18. Baletin sietämätön keveys

Julkaistu 26.1.2021

Tervetuloa baletin maailmaan! Esteettisesti viimeistelty, siron ja kevyen näköinen tanssilaji on fyysisesti hyvin rankka - sen tiedämme itsekin. Tätä jaksoa varten katsoimme Oopperan ja Baletin Stage24-palvelusta vuonna 2018 nauhotetun baletin Prinsessa Ruusunen. Puhumme baletista, Prinsessa Ruususesta ja omista tanssikokemuksista niin harrastajina kuin yleisössä.

Instagramissa @taysinsiemauksin voit kertoa myös omia balettikokemuksiasi meille!

17. The Prom -musikaalielokuva: Hitti vai huti?

Julkaistu 12.1.2021

Hyvää uutta vuotta! Täysin siemauksin -podcastin toinen kausi jatkuu niin kuin viime vuonnakin. Tässä jaksossa arvostelemme musikaalielokuvan The Prom. Elokuvan voi katsoa Netflixistä, eikä jaksomme sisällä juurikaan spoilereita.

Kyseessä on niin sanottu feel good -elokuva, musikaalina tämä kuuluu itse luomaamme kategoriaan "glitteriä ja höyheniä", eli sen tarkoitus on pääasiassa viihdyttää. Millainen fiilis jäi? Mistä pidimme, mistä emme? Kuuntele ja ota selvää! 

Jos olet itse nähnyt The Promin, kerro meille olitko samaa mieltä? Minkä arvosanan antaisit? Instagramissa @taysinsiemauksin meille voi tulla juttelemaan!

16. Maailman ympäri 27 minuutissa

Julkaistu 29.12.2020

Koronavuonna 2020 matkoille ei juuri päässyt, mutta olipa ainakin aikaa pohtia, minne kaikkialle sitä lähtisi. Reissukohteita ja -syitä alkaa ollakin jo ihan listaksi. Ennen kuin näitä pääsee toteuttamaan, voi aiheesta ainakin  jutella. Tervetuloa mukaan!

Instagramista meidät löytää nimellä @taysinsiemauksin.

15. Joulujakso matkaan jo käy

Julkaistu 15.12.2020

Se aika vuodesta! Kyyhötetäänkö teillä kynttilänvalossa vai onko kaikkialla lahjoja ja glitteriä? Laulatko kauneimpia joululauluja, entä katsotko Joulupukin ja noitarummun?

Täysin siemauksin -podcastin joulujaksossa jutellaan tutuista perinteistä ja joulunajan kulttuurista. Mukana on inhokkeja, suosikkeja, stressin aiheita, kommelluksia, sekä väärin laulettuja sanoituksia. Instagramiin saa tulla kertomaan omia joulusuunnitelmiaan @taysinsiemauksin!

14. Kirjakerho arvioi: Antti Holma - Kaikki elämästä(ni)

Julkaistu 1.12.2020

Lauran ja Elsan kahden hengen Antti Holma -fanikerho arvostelee Holman uuden kirjan Kaikki elämästä(ni). Alun palopuheesta huolimatta jakso ei spoilaa kirjasta hirveän paljon. Oliko se hyvä vai ei? Mikä toimi? Mitä me ei tajuttu? Mihin samastuttiin? Kerro meille instagramissa @taysinsiemauksin mitä mieltä olit kirjasta!

13. Näin luot menestyvän podcastin feat. Roni

Julkaistu 17.11.2020

Mikä tekee täydellisen podcastin?

Tässä jaksossa meillä on vieraana Tapahtui hauska asia -podcastin tekijä Roni Kiuru. Pohdimme yhdessä menestyvän podcastin reseptiä, sekä podcast-kulttuuria yleensä. Mitä kaikkea podcastiä aloittaessa tulee huomioida? Entä millaiset podcastit menestyvät? Vaikka puhummekin podcasteistä yleisesti, jaksossa tulee samalla analysoitua omaakin tekemistä.

Vinkkejä, kokemuksia ja kommentteja voit laittaa meille Instagramissa @taysinsiemauksin!
Instagramista ja Spotifystä löydät myös Ronin @tapahtuihauskaasiapodi.

12. Takaisin Tylypahkaan

Julkaistu 3.11.2020

Meidän nuoruuden merkittävin kirjasarja ja ilmiö Harry Potter ansaitsee tietenkin oman jaksonsa! Minkälaisia Potter-faneja me olemme? Mitä yhteistä löytyy meidän lukukokemuksista? Tässä jaksossa sukelletaan myös siihen, miksi Hermione on ollut merkittävä esikuva ja minkälainen hierarkia Potter-fanien joukossa on. Ja mikäs sen pokaalin nimi olikaan? Ettei vaan liekehtivä pikari? Kerro omat Potter-kokemuksesi meille instagramissa @taysinsiemauksin!

11. Entisten lukutoukkien kirjakerho

Julkaistu 20.10.2020

Toisen kauden ensimmäisen jakson aika!
Pienempänä sitä luki suurinpiirtein kirjan päivässä, mutta nykyään on hyvä, jos saa luettua kaksi vuodessa. Miten tässä näin kävi? Pohdimme nostalgisesti sekä entisiä lukutottumuksiamme, että nykyisiä tapoja. Puhumme myös itsellemme merkittävistä kirjoista ja suosittelemmekin muutamia. Seuraathan meitä myös Instagramissa @taysinsiemauksin!

10. Mitä musiikkia me kuunneltiin pienenä?

Julkaistu 6.10.2020

On nostalgiajakson aika! Muistellaan, mitä musiikkia on kuunneltu peruskouluikäisinä, eli suurin piirtein vuosina 2000-2010. Mitä Laura ja Elsan levyhyllyistä löytyi? Mistä uutta musiikkia löydettiin? Miksi Laura tuntee olleensa outo lapsi musiikkimaun perusteella? Kerro instagramissa @taysinsiemauksin, löytyikö omasta levyhyllystäsi samoja artisteja!

9. Vieläkö on radioita?

Julkaistu 22.9.2020

Kuunteletko sinä vielä radiota? Jos kuuntelet, niin missä tilanteessa? Tässä jaksossa mietimme radionkuuntelutottumuksiamme ja sitä, onko radiolla enää sijaa omassa arjessa. Radion hyvät ja huonot puolet tulevat käsiteltyä, kuten myös lempikanavamme. Loppupuolella käymme myös läpi erään radiotutkimuksen miltei uskomattomia tuloksia. Kommentteja jaksosta voit laittaa Instagramissa @taysinsiemauksin!

8. Noin vuoden merkittävimmät levyt

Julkaistu 8.9.2020

Tässä jaksossa esittelemme meille viisi merkittävintä levyä tältä ja viime vuodelta. Nämä ovat nimenomaan meidän yhteisiä suosikkeja, jotka löytyivät kummankin vuoden parhaat -listalta. Mikä tyyli levyjä yhdistää? Mikä kaikki näissä yllätti Elsan ja Lauran? Liity seuraamme fiilistelemään vuoden 2019 ja 2020 parhaita levyjä! Instagramissa @taysinsiemauksin voit myös kertoa meille omat mielipiteesi näistä.

7. Olisiko teillä hetki aikaa puhua Hamiltonista?

Julkaistu 25.8.2020

Mikä Hamilton-musikaali? Tässä jaksossa puhutaan vuosikymmenen suurimmasta musikaali-ilmiöstä - Hamiltonista! Ei juonipaljastuksia, joten tämän jakson voi kuunnella, vaikka ei kyseistä musikaalia olisikaan nähnyt. Puhutaan siitä, mistä musikaali sai alkunsa, mistä se kertoo ja jaetaan meidän suosikkibiisit. Voisiko jostain suomalaisesta merkkihenkilöstä tehdä samantyylisen menestysmusikaalin?

6. Louvre vai Pompidou?

Julkaistu 11.8.2020

Elsa ja Laura paneutuvat museoiden maailmaan. Ollaanko me Louvre vai Pompidou -ihmisiä? Mihin kahteen museoon Laura ei ole päässyt sisälle? Miten tehdä museovierailusta hauskempi? Täysin siemauksin -podcastia voit seurata myös instagramissa @taysinsiemauksin. 

5. Kuinka luoda festaritunnelma kotioloissa

Julkaistu 28.7.2020

Täysin siemauksin -podcastin viides jakso käsittelee festareita. Koronan takia suuret kesäfestarit on peruttu, joten (lähinnä Elsan) festari-ikävää lieventääksemme päätimme puhua aiheesta. Jaksossa käydään läpi festareita ja festarikokemusta yleisesti, sekä lopuksi jaamme vinkkimme koti- tai mökkifestareihin. Tervetuloa mukaan!

3. Suuri musikaalijakso - Osa 1

Julkaistu 14.7.2020

Tässä on musikaalijaksoistamme ensimmäinen! Jakso sisältää mm. La la land -rantin, yleistä musikaali-intoilua ja listauksia lempimusikaaleistamme. Intouduimme puhumaan musikaaleista niin paljon, että tätä suurta musikaalijaksoa seuraa myös toinen osa. Se on julkaistu samaan aikaan, joten kuuntele vaikka molemmat kerralla!

4. Suuri musikaalijakso - Osa 2

Julkaistu 14.7.2020

Suuren musikaalijakson toinenkin osa on täällä! Jatkamme edellisestä jaksosta tuttua listaamista. Puhumme mm. musikaaleista, jotka haluaisimme seuraavaksi nähdä, lempisoundtrackeistämme ja parhaista suomalaisista produktioista. Liity seuraamme fiilistelemään ja kerro meille omat suosikkisi Instagramissa!

1. Keitä ovat Elsa ja Laura?

Julkaistu 28.6.2020

Keitä me ollaan ja miksi podcastin nimi on Täysin siemauksin? Näihin kysymyksiin paneudutaan ensimmäisessä jaksossa. Tervetuloa mukaan! 

2. ALMAn debyyttialbumi - Hitti vai huti?

Julkaistu 28.6.2020

Sekä ALMA että Täysin siemauksin -podcast debytoivat tänä vuonna! Tässä jaksossa arvostellaan ALMAn debyyyttialbumi Have U Seen Her?

Takaisin podcastien listaan