Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Täysin siemauksin

Täysin siemauksin on kahden nuoren aikuisen kulttuuripodcast. Aiheina musiikki, teatteri, taide, tapahtumat, kirjallisuus ja muu löyhästi kulttuuriin liittyvä. Sisältää mm. ihmettelyä, arvosteluja ja puoliluotaavaa analyysiä. Arvostelumenestys (ainakin tekijöiden vanhempien keskuudessa)! Seuraa podcastia Instagramissa: @taysinsiemauksin

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 31 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 28.6.2020.

31. Taidevierailijat: Helsinki Biennaali

Julkaistu 14.9.2021

Neljännen kauden ensimmäinen jakso! Kesätauon aikana kävimme kummatkin Vallisaaressa suositussa Helsinki Biennaali -nykytaidenäyttelyssä. Tämä jakso on osa uutta Taidevierailijat-sarjaamme, jossa käymme paikan päällä erilaisissa taide-elämyksissä tai -tapahtumissa ja kerromme kokemuksesta. Kävitkö Helsinki Biennaalissa? Mitä pidit siitä? Kerro meille kokemuksesta Instagramissa @taysinsiemauksin. 

30. Vielä on (korona)kesää jäljellä

Julkaistu 16.7.2021

Kolmannen kauden viimeisessä jaksossa käymme läpi tämän kesän suunnitelmia. Mukana on päiväreissuja, erilaisia kesäaktiviteetteja ja kesäteatteria. Jos sinulle tulee hyviä, erityisesti kulttuuriin liittyviä vinkkejä mieleen, niin niitä voi meille laittaa Instagramissa @taysinsiemauksin!

Jäämme tämän jakson myötä kesälomalle ja palaamme neljännen kauden avausjakson kanssa tiistaina 14.9.
Hyvää kesää kaikille!

29. Kirjakerho arvioi: Delia Owens - Suon villi laulu

Julkaistu 29.6.2021

Tällä kertaa kahden hengen kirjakerhomme käsittelyyn pääsi bestseller nimeltä Suon villi laulu (Where the Crawdads Sing). Amerikkalaisen Delia Owensin kirjoittama teos on herättänyt ihastusta laajalti, joten halusimme selvittää, onko kehuilla katteita. Vakuuttiko tarina, kiehtoivatko hahmot tai luontokuvaus? Minkä arvosanan kirja meiltä sai?

Jakso ei sisällä juonipaljastuksia. Jos olet lukenut tämän kirjan jo, tule kertomaan meille mielipiteesi Instagramiin @taysinsiemauksin! Myös kirjavinkkejä otetaan vastaan tulevia jaksoja ajatellen.

28. Kaikki teokset, joilta odotin enemmän

Julkaistu 15.6.2021

Usein podcastimme suosittelee erilaisia kulttuuriin ja taiteeseen liittyviä teoksia. Siitä on voinut saada harhakäsityksen, että me pitäisimme kaikesta näkemästämme, lukemastamme, kuulemastamme ja kokemastamme. Sehän johtuu vain siitä, että usein osaamme valita ne asiat, joista tiedämme jo etukäteen pitävämme! Tässä jaksossa käänsimme asetelman päälaelleen ja kerromme teoksista, esityksistä ja kokemuksista, joihin olemme pettyneet. Pettymyksiin kuuluu niin keikkoja, kirjoja, TV-sarjojen loppuja, kuin yleisempiäkin pettymyksenaiheita. Kerro samaistuitko tai mihin viimeksi petyit Instagramissa @taysinsiemauksin. 

27. Nomadland - Oscarin arvoinen pakumatka

Julkaistu 1.6.2021

Nomadland-elokuva voitti tänä vuonna parhaan elokuvan Oscar-palkinnon. Oliko elokuva palkintonsa arvoinen? Tässä jaksossa puhutaan elokuvan herättämistä fiiliksistä ja pohditaan sen teemoja. Lisäksi käydään tietenkin läpi yleisarvio elokuvasta. Teemoissa on mukana mm. suhde luontoon, yksinolo/yksinäisyys, valintoihin liittyvät etuoikeudet, nomadien elämäntyyli ja luopuminen. Nomadland on erinomainen valinta elokuvaksi, josta voi keskustella jälkikäteen! Jos olet nähnyt elokuvan, kerro meille mitä mieltä olit siitä Instagramissa @taysinsiemauksin. 

26. Euroviisut 2021 - 12 points goes to...

Julkaistu 18.5.2021

Euroviisut! Koska tämä julkaisupäivä sattui osumaan viisuviikolle, piti meidän tietenkin tehdä aiheesta jakso. Siispä kuuntelimme kaikki vuoden 2021 kisakappaleet ja pisteytimme ne, eli teimme esikarsinnan puolestanne. Jaksossa esittelemme omasta mielestämme tämän vuoden 10 parasta biisiä käänteisessä järjestyksessä. Ainakin nämä kannattaa siis kuunnella läpi ennen finaalia.

Instagramin puolella @taysinsiemauksin julkaisemme myös kisapäivinä lyhyet kommenttimme kaikista sinä päivänä esitettävistä kappaleista. Tallennamme nuo storyt profiiliimme, joten ne ovat katseltavissa myöhemminkin.

Nu kör vi!

25. Salaliittoteorioita, formuloita ja tiikereitä

Julkaistu 4.5.2021

Miten tiikerit, formulakuskit, flat eartherit, muusikot, viikinkisoturit ja ihmisten manipulointi liittyvät toisiinsa? Näistä kaikista on tehty erinomaisia dokumentteja! Tässä jaksossa suosittelemme siis erilaisia dokumentteja, jotka ovat katsomisen arvoisia. Minkä dokumentin Laura on katsonut kahdesti? Mitä dokumenttisarjaa Elsa on hehkuttanut niin paljon, että Lauran oli ihan pakko alkaa katsoa sitä? Minkälaisia ajatuksia maailmaa litteinä pitävät flat eartherit herättävät meissä? Suosittele parhaita dokumentteja meille Instagramissa @taysinsiemauksin! 

24. Kirjakerho arvioi: Kazuo Ishiguro - Ole luonani aina

Julkaistu 20.4.2021

Tällä kertaa Lauran ja Elsan kahden hengen kirjakerho päätti lukea Nobel-palkitun Kazuo Ishiguron varmaankin kuuluisimman teoksen Ole luonani aina (Never Let Me Go). Ethän googlaa tätä teosta, jos et ole sitä lukenut! Olemme vahvasti sitä mieltä, että parhaan lukukokemuksen saa, jos ei tiedä kirjasta mitään etukäteen. Tämän jakson voit kuitenkin huoletta kuunnella kohtaan 12:00 asti. Sen jälkeen alkavat juonipaljastukset, varoitamme niistä selväsanaisesti hieman ennen. Jos olet kirjan jo lukenut tai olet aivan varma alkuosan jälkeen, ettet tule sitä lukemaan, kuuntele ihmeessä loppuun! Pohdimme loppupuolella syvemmin kirjan maailmaa ja teemoja.

Instagramissa meidät löytää nimellä @taysinsiemauksin, sinne voit tulla kertomaan oman mielipiteesi kirjasta! Otamme myös vastaan ehdotuksia arvosteltavista kirjoista, eli suosituksia saa esittää.

23. Toimiiko puheteatteri striiminä?

Julkaistu 6.4.2021

Kansallisteatteri striimasi Facebook-livessä ranskalaisen näytelmän Rakkauden päätös ja me seurattiin kotisohvilta täysin siemauksin. Miten puheteatteri toimii striimattuna vai toimiiko se? Mikä on parasta siinä, kun katsoo teatteria kotisohvalta? Minkälaisia tunteita ja ajatuksia näytelmä herätti? Mitä olisimme muuttaneet näytelmässä? Kerro meille Instagramissa @taysinsiemauksin parhaat striimi-vinkit tähän kevääseen!

22. Carmen: kolmen tunnin kolmiodraama

Julkaistu 23.3.2021

Oopperaa emme olekaan vielä tässä podcastissa käsitelleet, joten onkin jo aika! Katsoimme jälleen Stage24-palvelusta yhden esityksen, tällä kertaa vuonna 2017 esitetyn klassikko-oopperan nimeltä Carmen. Keskustelua herättää mm. ranskankielinen libretto Espanjaan sijoittuvassa oopperassa, pääosatenorin yllättävä korvaaminen, sekä oopperan jälleen kerran onnistunut lavastus. Puhumme myös oopperasta yleisesti siinä sivussa. Tervetuloa mukaan!

21. Gasellit - Zen: Hitti vai huti?

Julkaistu 9.3.2021

Podcastimme kolmas kausi alkaa! Gasellien helmikuussa ilmestynyt Zen-albumi on Elsan ja Lauran arvioitavana. Täyttikö uusi konseptialbumi odotukset? Miten Antti Holma -osuudet toimivat kokonaisuudessa? Mitä ajatuksia albumi herätti ja mitkä olivat meidän lempisäkeet? Minkälaisia keikkoja odotamme Gaselleilta tulevaisuudessa? Tämä ja jonkin verran muuta selviää kuuntelemalla!

Kerro Instagramissa @taysinsiemauksin mitä mieltä olit Zen-albumista!

20. Lähtisitkö Temppareihin? Osa 2

Julkaistu 23.2.2021

Otsikon kysymykseen vastasimmekin jo edellisessä jaksossa, mutta reality-ohjelmia yhä riittää. Käymme läpi loputkin kategoriat tässä jaksossa, mm. musiikkirealityt, sisustusrealityt ja teinirealityt. Jokaisessa kategoriassa vastaamme myös tärkeään "Lähtisitkö mukaan?" -kysymykseen. Kiinnostaisiko Vain elämää? Entä oltaisiinko menty au paireiksi aikanaan?

19. Lähtisitkö Temppareihin?

Julkaistu 9.2.2021

Voi ihana, kamala, reality-tv. Pureudumme tosi-tv:n maailmaan ja kerromme, mitä tunteita eri ohjelmat herättävät. Jokaisessa kategoriassa vastaamme myös tärkeään "Lähtisitkö mukaan?" -kysymykseen. Lähdettäisiinkö me Temptation Islandiin? Entä mihin hääohjelmaan molemmat voisivat ajatella osallistuvansa? Mitä ohjelmia katsoessa Laura menettää uskonsa ihmiskuntaan? Onko Elsa seuraava Masterchef?

18. Baletin sietämätön keveys

Julkaistu 26.1.2021

Tervetuloa baletin maailmaan! Esteettisesti viimeistelty, siron ja kevyen näköinen tanssilaji on fyysisesti hyvin rankka - sen tiedämme itsekin. Tätä jaksoa varten katsoimme Oopperan ja Baletin Stage24-palvelusta vuonna 2018 nauhotetun baletin Prinsessa Ruusunen. Puhumme baletista, Prinsessa Ruususesta ja omista tanssikokemuksista niin harrastajina kuin yleisössä.

Instagramissa @taysinsiemauksin voit kertoa myös omia balettikokemuksiasi meille!

17. The Prom -musikaalielokuva: Hitti vai huti?

Julkaistu 12.1.2021

Hyvää uutta vuotta! Täysin siemauksin -podcastin toinen kausi jatkuu niin kuin viime vuonnakin. Tässä jaksossa arvostelemme musikaalielokuvan The Prom. Elokuvan voi katsoa Netflixistä, eikä jaksomme sisällä juurikaan spoilereita.

Kyseessä on niin sanottu feel good -elokuva, musikaalina tämä kuuluu itse luomaamme kategoriaan "glitteriä ja höyheniä", eli sen tarkoitus on pääasiassa viihdyttää. Millainen fiilis jäi? Mistä pidimme, mistä emme? Kuuntele ja ota selvää! 

Jos olet itse nähnyt The Promin, kerro meille olitko samaa mieltä? Minkä arvosanan antaisit? Instagramissa @taysinsiemauksin meille voi tulla juttelemaan!

16. Maailman ympäri 27 minuutissa

Julkaistu 29.12.2020

Koronavuonna 2020 matkoille ei juuri päässyt, mutta olipa ainakin aikaa pohtia, minne kaikkialle sitä lähtisi. Reissukohteita ja -syitä alkaa ollakin jo ihan listaksi. Ennen kuin näitä pääsee toteuttamaan, voi aiheesta ainakin  jutella. Tervetuloa mukaan!

Instagramista meidät löytää nimellä @taysinsiemauksin.

15. Joulujakso matkaan jo käy

Julkaistu 15.12.2020

Se aika vuodesta! Kyyhötetäänkö teillä kynttilänvalossa vai onko kaikkialla lahjoja ja glitteriä? Laulatko kauneimpia joululauluja, entä katsotko Joulupukin ja noitarummun?

Täysin siemauksin -podcastin joulujaksossa jutellaan tutuista perinteistä ja joulunajan kulttuurista. Mukana on inhokkeja, suosikkeja, stressin aiheita, kommelluksia, sekä väärin laulettuja sanoituksia. Instagramiin saa tulla kertomaan omia joulusuunnitelmiaan @taysinsiemauksin!

14. Kirjakerho arvioi: Antti Holma - Kaikki elämästä(ni)

Julkaistu 1.12.2020

Lauran ja Elsan kahden hengen Antti Holma -fanikerho arvostelee Holman uuden kirjan Kaikki elämästä(ni). Alun palopuheesta huolimatta jakso ei spoilaa kirjasta hirveän paljon. Oliko se hyvä vai ei? Mikä toimi? Mitä me ei tajuttu? Mihin samastuttiin? Kerro meille instagramissa @taysinsiemauksin mitä mieltä olit kirjasta!

13. Näin luot menestyvän podcastin feat. Roni

Julkaistu 17.11.2020

Mikä tekee täydellisen podcastin?

Tässä jaksossa meillä on vieraana Tapahtui hauska asia -podcastin tekijä Roni Kiuru. Pohdimme yhdessä menestyvän podcastin reseptiä, sekä podcast-kulttuuria yleensä. Mitä kaikkea podcastiä aloittaessa tulee huomioida? Entä millaiset podcastit menestyvät? Vaikka puhummekin podcasteistä yleisesti, jaksossa tulee samalla analysoitua omaakin tekemistä.

Vinkkejä, kokemuksia ja kommentteja voit laittaa meille Instagramissa @taysinsiemauksin!
Instagramista ja Spotifystä löydät myös Ronin @tapahtuihauskaasiapodi.

12. Takaisin Tylypahkaan

Julkaistu 3.11.2020

Meidän nuoruuden merkittävin kirjasarja ja ilmiö Harry Potter ansaitsee tietenkin oman jaksonsa! Minkälaisia Potter-faneja me olemme? Mitä yhteistä löytyy meidän lukukokemuksista? Tässä jaksossa sukelletaan myös siihen, miksi Hermione on ollut merkittävä esikuva ja minkälainen hierarkia Potter-fanien joukossa on. Ja mikäs sen pokaalin nimi olikaan? Ettei vaan liekehtivä pikari? Kerro omat Potter-kokemuksesi meille instagramissa @taysinsiemauksin!

11. Entisten lukutoukkien kirjakerho

Julkaistu 20.10.2020

Toisen kauden ensimmäisen jakson aika!
Pienempänä sitä luki suurinpiirtein kirjan päivässä, mutta nykyään on hyvä, jos saa luettua kaksi vuodessa. Miten tässä näin kävi? Pohdimme nostalgisesti sekä entisiä lukutottumuksiamme, että nykyisiä tapoja. Puhumme myös itsellemme merkittävistä kirjoista ja suosittelemmekin muutamia. Seuraathan meitä myös Instagramissa @taysinsiemauksin!

10. Mitä musiikkia me kuunneltiin pienenä?

Julkaistu 6.10.2020

On nostalgiajakson aika! Muistellaan, mitä musiikkia on kuunneltu peruskouluikäisinä, eli suurin piirtein vuosina 2000-2010. Mitä Laura ja Elsan levyhyllyistä löytyi? Mistä uutta musiikkia löydettiin? Miksi Laura tuntee olleensa outo lapsi musiikkimaun perusteella? Kerro instagramissa @taysinsiemauksin, löytyikö omasta levyhyllystäsi samoja artisteja!

9. Vieläkö on radioita?

Julkaistu 22.9.2020

Kuunteletko sinä vielä radiota? Jos kuuntelet, niin missä tilanteessa? Tässä jaksossa mietimme radionkuuntelutottumuksiamme ja sitä, onko radiolla enää sijaa omassa arjessa. Radion hyvät ja huonot puolet tulevat käsiteltyä, kuten myös lempikanavamme. Loppupuolella käymme myös läpi erään radiotutkimuksen miltei uskomattomia tuloksia. Kommentteja jaksosta voit laittaa Instagramissa @taysinsiemauksin!

8. Noin vuoden merkittävimmät levyt

Julkaistu 8.9.2020

Tässä jaksossa esittelemme meille viisi merkittävintä levyä tältä ja viime vuodelta. Nämä ovat nimenomaan meidän yhteisiä suosikkeja, jotka löytyivät kummankin vuoden parhaat -listalta. Mikä tyyli levyjä yhdistää? Mikä kaikki näissä yllätti Elsan ja Lauran? Liity seuraamme fiilistelemään vuoden 2019 ja 2020 parhaita levyjä! Instagramissa @taysinsiemauksin voit myös kertoa meille omat mielipiteesi näistä.

7. Olisiko teillä hetki aikaa puhua Hamiltonista?

Julkaistu 25.8.2020

Mikä Hamilton-musikaali? Tässä jaksossa puhutaan vuosikymmenen suurimmasta musikaali-ilmiöstä - Hamiltonista! Ei juonipaljastuksia, joten tämän jakson voi kuunnella, vaikka ei kyseistä musikaalia olisikaan nähnyt. Puhutaan siitä, mistä musikaali sai alkunsa, mistä se kertoo ja jaetaan meidän suosikkibiisit. Voisiko jostain suomalaisesta merkkihenkilöstä tehdä samantyylisen menestysmusikaalin?

6. Louvre vai Pompidou?

Julkaistu 11.8.2020

Elsa ja Laura paneutuvat museoiden maailmaan. Ollaanko me Louvre vai Pompidou -ihmisiä? Mihin kahteen museoon Laura ei ole päässyt sisälle? Miten tehdä museovierailusta hauskempi? Täysin siemauksin -podcastia voit seurata myös instagramissa @taysinsiemauksin. 

5. Kuinka luoda festaritunnelma kotioloissa

Julkaistu 28.7.2020

Täysin siemauksin -podcastin viides jakso käsittelee festareita. Koronan takia suuret kesäfestarit on peruttu, joten (lähinnä Elsan) festari-ikävää lieventääksemme päätimme puhua aiheesta. Jaksossa käydään läpi festareita ja festarikokemusta yleisesti, sekä lopuksi jaamme vinkkimme koti- tai mökkifestareihin. Tervetuloa mukaan!

3. Suuri musikaalijakso - Osa 1

Julkaistu 14.7.2020

Tässä on musikaalijaksoistamme ensimmäinen! Jakso sisältää mm. La la land -rantin, yleistä musikaali-intoilua ja listauksia lempimusikaaleistamme. Intouduimme puhumaan musikaaleista niin paljon, että tätä suurta musikaalijaksoa seuraa myös toinen osa. Se on julkaistu samaan aikaan, joten kuuntele vaikka molemmat kerralla!

4. Suuri musikaalijakso - Osa 2

Julkaistu 14.7.2020

Suuren musikaalijakson toinenkin osa on täällä! Jatkamme edellisestä jaksosta tuttua listaamista. Puhumme mm. musikaaleista, jotka haluaisimme seuraavaksi nähdä, lempisoundtrackeistämme ja parhaista suomalaisista produktioista. Liity seuraamme fiilistelemään ja kerro meille omat suosikkisi Instagramissa!

1. Keitä ovat Elsa ja Laura?

Julkaistu 28.6.2020

Keitä me ollaan ja miksi podcastin nimi on Täysin siemauksin? Näihin kysymyksiin paneudutaan ensimmäisessä jaksossa. Tervetuloa mukaan! 

2. ALMAn debyyttialbumi - Hitti vai huti?

Julkaistu 28.6.2020

Sekä ALMA että Täysin siemauksin -podcast debytoivat tänä vuonna! Tässä jaksossa arvostellaan ALMAn debyyyttialbumi Have U Seen Her?

Takaisin podcastien listaan