Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.
Täysin siemauksin
Täysin siemauksin on kahden nuoren aikuisen kulttuuripodcast. Aiheina musiikki, teatteri, taide, tapahtumat, kirjallisuus ja muu löyhästi kulttuuriin liittyvä. Sisältää mm. ihmettelyä, arvosteluja ja puoliluotaavaa analyysiä. Arvostelumenestys (ainakin tekijöiden vanhempien keskuudessa)! Seuraa podcastia Instagramissa: @taysinsiemauksin Viides kausi käynnissä, uusi jakso ilmestyy joka toinen tiistai!
Jaksot
Yhteensä 47 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 28.6.2020.
47. Taidevierailijat: Pete Parkkonen & YOUNGHEARTED
Kesäillat alkaa jo hämärtyä, joten mikä sopisikaan ohjelmaan paremmin kuin tunnelmallinen keikkaelämys! Me käytiin Allas Sea Poolilla kuuntelemassa Pete Parkkosen ja YOUNGHEARTEDin keikkaa ja tässä jaksossa pääset fiilikseen mukaan. Syyniin pääsevät niin keikkajärjestelyt, välispiikit, Peten iskelmä-ohjelmisto, kuin keikka-aluekin. Mihin musaan Peten pitäisi meidän mielestä keskittyä? Kumman esiintyjän musiikkia olisi erityisen ihanaa kuunnella rakastuneena? Laura mutuilee YOUNGHEARTEDin alkuajoista ja Elsa ihailee jälleen karjuvaa laulutyyliä. Kerro Instagramissa @taysinsiemauksin, olitko samaa mieltä meidän kanssa!
46. Kirjakerho arvioi: Brit Bennett - Mikä meidät erottaa
Kirjakerhon arvioinnissa tällä kertaa Mikä meidät erottaa yhdysvaltalaiselta kirjailijalta Brit Bennett. Romaani kertoo kaksosista, joiden elämät lähtevät eri suuntiin, kun toinen päättää elää valkoisena ja toinen mustana. Tämä vuonna 2020 julkaistu kirja on kerännyt ylistäviä arvioita ja sitä on myyty USA:ssa yli miljoona kappaletta, ja päätyi sitten meidänkin lukulistalle.
Jakso ei sisällä juurikaan juonipaljastuksia, mutta toki pohdintaa voi olla mielekkäämpää kuunnella, jos on kirjan lukenut. Kerro meille, mitä mieltä olit, meidät löytää myös Instagramista @taysinsiemauksin!
45. Taidevierailijat: Jesus Christ Superstar
Musikaalijakson aika! Me katsottiin kaksi eri versiota Andrew Lloyd Webberin legendaarisesta Jesus Christ Superstar -musikaalista. Elsa katsoi Lontoon juhlatallenteen ja Laura kävi Ruotsissa katsomassa uunituoreen tuotannon, jossa tähtinä loistivat mm. Peter Jöback ja Ola Salo. Puhutaan musikaalin teemoista, pääosien roolituksesta, lavastuksesta, musiikista ja tietenkin siitä, mitä mieltä me tästä kaikesta oltiin! Jos Jesus Christ Superstar on sulle tuttu musikaali, niin kerro meille sun mielipide Instagramissa @taysinsiemauksin.
44. Kesän 2022 kulttuurivinkit
Nyt kun monilla alkaa juhannuksen jälkeen lomat, keräsimme jaksollisen vinkkejä kesälomien viettoon! Listalta löytyy erilaisia tapahtumia ympäri Suomen, kesäteatteriesityksiä ja muuta kivaa.
Parhaat kesäiset kulttuurivinkkisi voit jakaa meille myös Instagramissa @taysinsiemauksin, voimme jakaa niitä siellä eteenpäin!
43. CODA - Parhaan elokuvan Oscar-voittaja
Samaan tapaan kuin viime vuonna, katsoimme tietenkin parhaan elokuvan Oscar-palkinnon saaneen elokuvan. Tänä vuonna palkinto meni CODA - kahden maailman välissä -elokuvalle, jossa kuuron perheen kuuleva lapsi Ruby on lahjakas laulaja. Elokuva itsessään on amerikkalaisten versio alunperin ranskalaisesta elokuvasta. Me käytiin katsomassa tämä ihan elokuvateatterissa ja tässä jaksossa keskustellaan elokuvan herättämistä fiiliksistä ja tietenkin siitä, oliko tämä elokuva palkinnon arvoinen. Jaksossa puhutaan mm. kuurouden käsittelystä elokuvassa, viittomakielen vivahteikkuudesta, näyttelijäsuorituksista, musiikista ja juonesta. Kerro meille, mitä mieltä olit jaksosta (tai tästä elokuvasta) Instagramissa @taysinsiemauksin.
42. Euroviisut 2022 - 12 points goes to...
Sehän on tämän vuoden viisujakson aika! Kuten viime vuonna, olemme nytkin kuunnelleet etukäteen kaikki kisakappaleet ja pisteyttäneet ne. Jaksossa esittelemme oman kärkikymmenikkömme käänteisessä järjestyksessä, sekä erikseen Suomen kappaleen, jota emme voi äänestää. Ainakin nämä kannattaa siis muistaa lauantain finaalia ajatellen!
Tulemme myös julkaisemaan lyhyet kommentit Instagramin (@taysinsiemauksin) story-osiossa kumpanakin semifinaalipäivänä kaikista kyseisessä semifinaalissa esitettävistä kappaleista. Finaalilauantaina taas käydään läpi rahoittajamaiden biisit. Storyt tallennetaan Instagramiin podcastin profiilin kohokohtiin, eli niitä voi katsella myös sen ensimmäisen 24 tunnin jälkeen.
Nu kör vi!
41. Taidevierailijat: Kiasma - ARS22
Podcastimme Taidevierailijat-sarja jatkuu modernin taiteen parissa. Vierailimme Kiasmassa nykytaiteen ARS22 Eläviä Kohtaamisia -suurnäyttelyssä, joka täyttää koko museon. Jaksossa keskustellaan näyttelyn teemasta ja syvennytään erityisesti mieleenpainuneihin teoksiin. Joukkoon mahtui niin koskettavia, hämmentäviä, vähän ällöttäviä, hauskoja ja kiehtovia teoksia. Kerro oma näyttelykokemuksesi meille Instagramissa @taysinsiemauksin.
40. Kysymyksiä ja vastauksia
Näin viidennen kauden alkupuolella halusimme päivittää kuulumiset ja antaa kuulijoille tilaisuuden kysyä kysymyksiä. Vastauksista selviää mm. mistä ammateista olemme haaveilleet milloinkin, mitä sanoisimme kymmenen vuotta nuoremmalle itselle ja miten eri taiteenlajeja laittaisimme järjestykseen. Kiitos kaikille kysyjille!
Jaksoa voit kommentoida Instagramissa @taysinsiemauksin!
39. Taidevierailijat: Mary Poppins - Svenska Teatern
Podcastimme viides kausi lähtee käyntiin musikaalijaksolla! Pitkän pandemia-ajan jälkeen pääsimme vihdoinkin katsomaan Mary Poppins -musikaalin Svenska Teaterniin. Tätähän oli yritetty päästä katsomaan jo aiemmin, mutta aiemmat suunnitelmat muuttuivat. Jaksossa kerromme musikaalikokemuksesta: oliko Maija Poppanen lukemiemme ylistävien arvioiden väärti? Miltä tuntui olla teatterissa pitkästä aikaa? Mikä ihastutti? Millainen pääosan esittäjä oli? Täyttikö Elsan odottama steppinumero odotukset? Mikä kohtaus oli meistä pelottava? Millaisia laulajia musikaalin näyttelijäkaartiin kuului? Jos olet meidän tavoin käynyt katsomassa Mary Poppinsin, niin kerro meille olitko arviomme kanssa samaa mieltä Instagramissa @taysinsiemauksin.
38. Miten kulttuurin kuluttaminen on muuttunut? -osa 2
Toivejakson toinen osa! Miten kulttuurin kuluttaminen on muuttunut musiikin ja kirjojen osalta? Onko konserttielämys nykyään samanlainen kuin aiemmin? Onko klassisen musiikin konsertteihin liian iso kynnys mennä? Minkälaisia uusia oopperoita me haluttaisiin nähdä? Entä miten kausikortit voisi tuoda myös pop-musiikin puolelle? Onko äänikirjat syy kirjojen lukemisen vähenemiseen? Ja mihin raahata kaikki vanhat CD-levyt, joita ei raaski heittää pois? Tervetuloa nostalgiamatkalle kanssamme! Kerro palautetta jaksosta tai laita uusia jaksotoiveita meille Instagramissa @taysinsiemauksin.
37. Miten kulttuurin kuluttaminen on muuttunut? -osa 1
Kauden toinen toivejakso on täällä! Pohdimme, miten kulttuurin kuluttaminen on muuttunut elinaikanamme. Kyseessä on siis eräänlainen "jonnet ei muista" -jakso, jossa verrataan meidän lapsuuden aikaisia asioita nykypäivään. Tässä ensimmäisessä osassa keskitymme erityisesti elokuvien, tv-sarjojen maailmaan. Käsittelyyn pääsevät muun muassa videovuokraamot, tallentavat digiboxit, suoratoistopalvelut, YouTube ja TikTok. Mutta onko elokuvateattereissa muuttunut mikään? Palautetta jaksosta ja uusia jaksotoiveita voi kertoa meille Instagramissa @taysinsiemauksin.
36. Kirjakerho arvioi: Anni Ihlberg - Ilonpilaaja
Neloskauden kirja-arvosteluun valitsimme Anni Ihlbergin esikoisromaanin Ilonpilaaja. Nuoresta Lotasta kertova kasvutarina oli mielenkiintoista ja samaistuttavaa luettavaa. Millaiset asiat kiinnittivät huomion ja millainen kirja oli lukea? Selvitä kuuntelemalla, millaisen arvion annoimme!
Jaksossa ei ole juurikaan juonipaljastuksia. Jos olet itsekin lukenut Ilonpilaajan, kerro meille Instagramissa @taysinsiemauksin omat mielipiteesi!
35. ABBA - Voyage: Hitti vai huti?
ABBAn uusi (ja viimeinen) albumi Voyage pääsee tietenkin Täysin siemauksin -podcastin Hitti vai huti -arvosteluun! Millaiset odotukset meillä oli albumia kohtaan? Mitkä kappaleet nousivat suosikeiksi ja mitkä jäivät ihmetyttämään? Mihin vanhaan hittiin yhden kappaleen loppu viittaa? Minkälaisen teorian Laura on tehnyt albumin draaman kaaresta? Miten Elsan ala-asteen joululevyt liittyvät asiaan? Kannattiko ABBAn tehdä vielä yksi albumi? Kerro olitko samaa mieltä meidän arvostelumme kanssa Instagramissa @taysinsiemauksin!
34. Vieraana oopperalaulaja Pauliina Sairanen
Täysin siemauksin -podcastin ensimmäinen haastattelu on täällä! Tähän jaksoon saimme vieraaksemme Ruotsissa asuvan ja työskentelevän oopperalaulaja ja laulupedagogi Pauliina Sairasen. Jaksossa kuulemme oopperalaulajan arjesta, laulunopetuksen iloista ja haasteista, sekä Pauliinan omasta matkasta nykyiseen ammattiinsa. Erityisesti meille laulua harrastaville tämä oli erittäin mielenkiintoinen haastattelu ja asiaa olisi riittänyt enemmänkin!
Kommentteja jaksosta voi tuttuun tapaan laittaa Instagramissa @taysinsiemauksin. Välitämme terveisenne myös Pauliinalle!
33. Mitä kulttuuri on?
Toivejakso! Pohdimme yhdessä, mitä kulttuuri on. Analyysiin pääsevät niin viihteen ja taiteen vastakkainasettelu kuin se, onko urheilu kulttuuria. Onko vain korkeakulttuuri sitä oikeaa kulttuuria? Syökö Luokkakokous-elokuvat taide-elokuvien kakusta? Mikä on kulttuurin tehtävä ja tarkoitus? Onko eri teosten luokittelu viihteeseen, taiteeseen ja kulttuuriin tärkeää ja mitä sillä saavutetaan? Kaikki tämä - ja kenties muutakin - selviää tästä jaksosta. Kerro meille, mitä kulttuuri on, Instagramissa @taysinsiemaksin.
32. Haloo Helsinki! - Älä pelkää elämää: Hitti vai huti?
Haloo Helsinki! oli parin vuoden tauolla ja palasi sieltä uuden levyn kera. Älä pelkää elämää ilmestyi 10.9.2021, juuri sopivasti meidän arvioitavaksi. Mikä levyssä yllätti, mikä ei? Vakuuttiko lyriikat, entä yksittäiset biisit?
Kuuntele sekä levy, että meidän jakso ja tule kertomaan meille Instagramissa @taysinsiemauksin, olitko samaa mieltä.
31. Taidevierailijat: Helsinki Biennaali
Neljännen kauden ensimmäinen jakso! Kesätauon aikana kävimme kummatkin Vallisaaressa suositussa Helsinki Biennaali -nykytaidenäyttelyssä. Tämä jakso on osa uutta Taidevierailijat-sarjaamme, jossa käymme paikan päällä erilaisissa taide-elämyksissä tai -tapahtumissa ja kerromme kokemuksesta. Kävitkö Helsinki Biennaalissa? Mitä pidit siitä? Kerro meille kokemuksesta Instagramissa @taysinsiemauksin.
30. Vielä on (korona)kesää jäljellä
Kolmannen kauden viimeisessä jaksossa käymme läpi tämän kesän suunnitelmia. Mukana on päiväreissuja, erilaisia kesäaktiviteetteja ja kesäteatteria. Jos sinulle tulee hyviä, erityisesti kulttuuriin liittyviä vinkkejä mieleen, niin niitä voi meille laittaa Instagramissa @taysinsiemauksin!
Jäämme tämän jakson myötä kesälomalle ja palaamme neljännen kauden avausjakson kanssa tiistaina 14.9.
Hyvää kesää kaikille!
29. Kirjakerho arvioi: Delia Owens - Suon villi laulu
Tällä kertaa kahden hengen kirjakerhomme käsittelyyn pääsi bestseller nimeltä Suon villi laulu (Where the Crawdads Sing). Amerikkalaisen Delia Owensin kirjoittama teos on herättänyt ihastusta laajalti, joten halusimme selvittää, onko kehuilla katteita. Vakuuttiko tarina, kiehtoivatko hahmot tai luontokuvaus? Minkä arvosanan kirja meiltä sai?
Jakso ei sisällä juonipaljastuksia. Jos olet lukenut tämän kirjan jo, tule kertomaan meille mielipiteesi Instagramiin @taysinsiemauksin! Myös kirjavinkkejä otetaan vastaan tulevia jaksoja ajatellen.
28. Kaikki teokset, joilta odotin enemmän
Usein podcastimme suosittelee erilaisia kulttuuriin ja taiteeseen liittyviä teoksia. Siitä on voinut saada harhakäsityksen, että me pitäisimme kaikesta näkemästämme, lukemastamme, kuulemastamme ja kokemastamme. Sehän johtuu vain siitä, että usein osaamme valita ne asiat, joista tiedämme jo etukäteen pitävämme! Tässä jaksossa käänsimme asetelman päälaelleen ja kerromme teoksista, esityksistä ja kokemuksista, joihin olemme pettyneet. Pettymyksiin kuuluu niin keikkoja, kirjoja, TV-sarjojen loppuja, kuin yleisempiäkin pettymyksenaiheita. Kerro samaistuitko tai mihin viimeksi petyit Instagramissa @taysinsiemauksin.
27. Nomadland - Oscarin arvoinen pakumatka
Nomadland-elokuva voitti tänä vuonna parhaan elokuvan Oscar-palkinnon. Oliko elokuva palkintonsa arvoinen? Tässä jaksossa puhutaan elokuvan herättämistä fiiliksistä ja pohditaan sen teemoja. Lisäksi käydään tietenkin läpi yleisarvio elokuvasta. Teemoissa on mukana mm. suhde luontoon, yksinolo/yksinäisyys, valintoihin liittyvät etuoikeudet, nomadien elämäntyyli ja luopuminen. Nomadland on erinomainen valinta elokuvaksi, josta voi keskustella jälkikäteen! Jos olet nähnyt elokuvan, kerro meille mitä mieltä olit siitä Instagramissa @taysinsiemauksin.
26. Euroviisut 2021 - 12 points goes to...
Euroviisut! Koska tämä julkaisupäivä sattui osumaan viisuviikolle, piti meidän tietenkin tehdä aiheesta jakso. Siispä kuuntelimme kaikki vuoden 2021 kisakappaleet ja pisteytimme ne, eli teimme esikarsinnan puolestanne. Jaksossa esittelemme omasta mielestämme tämän vuoden 10 parasta biisiä käänteisessä järjestyksessä. Ainakin nämä kannattaa siis kuunnella läpi ennen finaalia.
Instagramin puolella @taysinsiemauksin julkaisemme myös kisapäivinä lyhyet kommenttimme kaikista sinä päivänä esitettävistä kappaleista. Tallennamme nuo storyt profiiliimme, joten ne ovat katseltavissa myöhemminkin.
Nu kör vi!
25. Salaliittoteorioita, formuloita ja tiikereitä
Miten tiikerit, formulakuskit, flat eartherit, muusikot, viikinkisoturit ja ihmisten manipulointi liittyvät toisiinsa? Näistä kaikista on tehty erinomaisia dokumentteja! Tässä jaksossa suosittelemme siis erilaisia dokumentteja, jotka ovat katsomisen arvoisia. Minkä dokumentin Laura on katsonut kahdesti? Mitä dokumenttisarjaa Elsa on hehkuttanut niin paljon, että Lauran oli ihan pakko alkaa katsoa sitä? Minkälaisia ajatuksia maailmaa litteinä pitävät flat eartherit herättävät meissä? Suosittele parhaita dokumentteja meille Instagramissa @taysinsiemauksin!
24. Kirjakerho arvioi: Kazuo Ishiguro - Ole luonani aina
Tällä kertaa Lauran ja Elsan kahden hengen kirjakerho päätti lukea Nobel-palkitun Kazuo Ishiguron varmaankin kuuluisimman teoksen Ole luonani aina (Never Let Me Go). Ethän googlaa tätä teosta, jos et ole sitä lukenut! Olemme vahvasti sitä mieltä, että parhaan lukukokemuksen saa, jos ei tiedä kirjasta mitään etukäteen. Tämän jakson voit kuitenkin huoletta kuunnella kohtaan 12:00 asti. Sen jälkeen alkavat juonipaljastukset, varoitamme niistä selväsanaisesti hieman ennen. Jos olet kirjan jo lukenut tai olet aivan varma alkuosan jälkeen, ettet tule sitä lukemaan, kuuntele ihmeessä loppuun! Pohdimme loppupuolella syvemmin kirjan maailmaa ja teemoja.
Instagramissa meidät löytää nimellä @taysinsiemauksin, sinne voit tulla kertomaan oman mielipiteesi kirjasta! Otamme myös vastaan ehdotuksia arvosteltavista kirjoista, eli suosituksia saa esittää.
23. Toimiiko puheteatteri striiminä?
Kansallisteatteri striimasi Facebook-livessä ranskalaisen näytelmän Rakkauden päätös ja me seurattiin kotisohvilta täysin siemauksin. Miten puheteatteri toimii striimattuna vai toimiiko se? Mikä on parasta siinä, kun katsoo teatteria kotisohvalta? Minkälaisia tunteita ja ajatuksia näytelmä herätti? Mitä olisimme muuttaneet näytelmässä? Kerro meille Instagramissa @taysinsiemauksin parhaat striimi-vinkit tähän kevääseen!
22. Carmen: kolmen tunnin kolmiodraama
Oopperaa emme olekaan vielä tässä podcastissa käsitelleet, joten onkin jo aika! Katsoimme jälleen Stage24-palvelusta yhden esityksen, tällä kertaa vuonna 2017 esitetyn klassikko-oopperan nimeltä Carmen. Keskustelua herättää mm. ranskankielinen libretto Espanjaan sijoittuvassa oopperassa, pääosatenorin yllättävä korvaaminen, sekä oopperan jälleen kerran onnistunut lavastus. Puhumme myös oopperasta yleisesti siinä sivussa. Tervetuloa mukaan!
21. Gasellit - Zen: Hitti vai huti?
Podcastimme kolmas kausi alkaa! Gasellien helmikuussa ilmestynyt Zen-albumi on Elsan ja Lauran arvioitavana. Täyttikö uusi konseptialbumi odotukset? Miten Antti Holma -osuudet toimivat kokonaisuudessa? Mitä ajatuksia albumi herätti ja mitkä olivat meidän lempisäkeet? Minkälaisia keikkoja odotamme Gaselleilta tulevaisuudessa? Tämä ja jonkin verran muuta selviää kuuntelemalla!
Kerro Instagramissa @taysinsiemauksin mitä mieltä olit Zen-albumista!
20. Lähtisitkö Temppareihin? Osa 2
Otsikon kysymykseen vastasimmekin jo edellisessä jaksossa, mutta reality-ohjelmia yhä riittää. Käymme läpi loputkin kategoriat tässä jaksossa, mm. musiikkirealityt, sisustusrealityt ja teinirealityt. Jokaisessa kategoriassa vastaamme myös tärkeään "Lähtisitkö mukaan?" -kysymykseen. Kiinnostaisiko Vain elämää? Entä oltaisiinko menty au paireiksi aikanaan?
19. Lähtisitkö Temppareihin?
Voi ihana, kamala, reality-tv. Pureudumme tosi-tv:n maailmaan ja kerromme, mitä tunteita eri ohjelmat herättävät. Jokaisessa kategoriassa vastaamme myös tärkeään "Lähtisitkö mukaan?" -kysymykseen. Lähdettäisiinkö me Temptation Islandiin? Entä mihin hääohjelmaan molemmat voisivat ajatella osallistuvansa? Mitä ohjelmia katsoessa Laura menettää uskonsa ihmiskuntaan? Onko Elsa seuraava Masterchef?
18. Baletin sietämätön keveys
Tervetuloa baletin maailmaan! Esteettisesti viimeistelty, siron ja kevyen näköinen tanssilaji on fyysisesti hyvin rankka - sen tiedämme itsekin. Tätä jaksoa varten katsoimme Oopperan ja Baletin Stage24-palvelusta vuonna 2018 nauhotetun baletin Prinsessa Ruusunen. Puhumme baletista, Prinsessa Ruususesta ja omista tanssikokemuksista niin harrastajina kuin yleisössä.
Instagramissa @taysinsiemauksin voit kertoa myös omia balettikokemuksiasi meille!
17. The Prom -musikaalielokuva: Hitti vai huti?
Hyvää uutta vuotta! Täysin siemauksin -podcastin toinen kausi jatkuu niin kuin viime vuonnakin. Tässä jaksossa arvostelemme musikaalielokuvan The Prom. Elokuvan voi katsoa Netflixistä, eikä jaksomme sisällä juurikaan spoilereita.
Kyseessä on niin sanottu feel good -elokuva, musikaalina tämä kuuluu itse luomaamme kategoriaan "glitteriä ja höyheniä", eli sen tarkoitus on pääasiassa viihdyttää. Millainen fiilis jäi? Mistä pidimme, mistä emme? Kuuntele ja ota selvää!
Jos olet itse nähnyt The Promin, kerro meille olitko samaa mieltä? Minkä arvosanan antaisit? Instagramissa @taysinsiemauksin meille voi tulla juttelemaan!
16. Maailman ympäri 27 minuutissa
Koronavuonna 2020 matkoille ei juuri päässyt, mutta olipa ainakin aikaa pohtia, minne kaikkialle sitä lähtisi. Reissukohteita ja -syitä alkaa ollakin jo ihan listaksi. Ennen kuin näitä pääsee toteuttamaan, voi aiheesta ainakin jutella. Tervetuloa mukaan!
Instagramista meidät löytää nimellä @taysinsiemauksin.
15. Joulujakso matkaan jo käy
Se aika vuodesta! Kyyhötetäänkö teillä kynttilänvalossa vai onko kaikkialla lahjoja ja glitteriä? Laulatko kauneimpia joululauluja, entä katsotko Joulupukin ja noitarummun?
Täysin siemauksin -podcastin joulujaksossa jutellaan tutuista perinteistä ja joulunajan kulttuurista. Mukana on inhokkeja, suosikkeja, stressin aiheita, kommelluksia, sekä väärin laulettuja sanoituksia. Instagramiin saa tulla kertomaan omia joulusuunnitelmiaan @taysinsiemauksin!
14. Kirjakerho arvioi: Antti Holma - Kaikki elämästä(ni)
Lauran ja Elsan kahden hengen Antti Holma -fanikerho arvostelee Holman uuden kirjan Kaikki elämästä(ni). Alun palopuheesta huolimatta jakso ei spoilaa kirjasta hirveän paljon. Oliko se hyvä vai ei? Mikä toimi? Mitä me ei tajuttu? Mihin samastuttiin? Kerro meille instagramissa @taysinsiemauksin mitä mieltä olit kirjasta!
13. Näin luot menestyvän podcastin feat. Roni
Mikä tekee täydellisen podcastin?
Tässä jaksossa meillä on vieraana Tapahtui hauska asia -podcastin tekijä Roni Kiuru. Pohdimme yhdessä menestyvän podcastin reseptiä, sekä podcast-kulttuuria yleensä. Mitä kaikkea podcastiä aloittaessa tulee huomioida? Entä millaiset podcastit menestyvät? Vaikka puhummekin podcasteistä yleisesti, jaksossa tulee samalla analysoitua omaakin tekemistä.
Vinkkejä, kokemuksia ja kommentteja voit laittaa meille Instagramissa @taysinsiemauksin!
Instagramista ja Spotifystä löydät myös Ronin @tapahtuihauskaasiapodi.
12. Takaisin Tylypahkaan
Meidän nuoruuden merkittävin kirjasarja ja ilmiö Harry Potter ansaitsee tietenkin oman jaksonsa! Minkälaisia Potter-faneja me olemme? Mitä yhteistä löytyy meidän lukukokemuksista? Tässä jaksossa sukelletaan myös siihen, miksi Hermione on ollut merkittävä esikuva ja minkälainen hierarkia Potter-fanien joukossa on. Ja mikäs sen pokaalin nimi olikaan? Ettei vaan liekehtivä pikari? Kerro omat Potter-kokemuksesi meille instagramissa @taysinsiemauksin!
11. Entisten lukutoukkien kirjakerho
Toisen kauden ensimmäisen jakson aika!
Pienempänä sitä luki suurinpiirtein kirjan päivässä, mutta nykyään on hyvä, jos saa luettua kaksi vuodessa. Miten tässä näin kävi? Pohdimme nostalgisesti sekä entisiä lukutottumuksiamme, että nykyisiä tapoja. Puhumme myös itsellemme merkittävistä kirjoista ja suosittelemmekin muutamia. Seuraathan meitä myös Instagramissa @taysinsiemauksin!
10. Mitä musiikkia me kuunneltiin pienenä?
On nostalgiajakson aika! Muistellaan, mitä musiikkia on kuunneltu peruskouluikäisinä, eli suurin piirtein vuosina 2000-2010. Mitä Laura ja Elsan levyhyllyistä löytyi? Mistä uutta musiikkia löydettiin? Miksi Laura tuntee olleensa outo lapsi musiikkimaun perusteella? Kerro instagramissa @taysinsiemauksin, löytyikö omasta levyhyllystäsi samoja artisteja!
9. Vieläkö on radioita?
Kuunteletko sinä vielä radiota? Jos kuuntelet, niin missä tilanteessa? Tässä jaksossa mietimme radionkuuntelutottumuksiamme ja sitä, onko radiolla enää sijaa omassa arjessa. Radion hyvät ja huonot puolet tulevat käsiteltyä, kuten myös lempikanavamme. Loppupuolella käymme myös läpi erään radiotutkimuksen miltei uskomattomia tuloksia. Kommentteja jaksosta voit laittaa Instagramissa @taysinsiemauksin!
8. Noin vuoden merkittävimmät levyt
Tässä jaksossa esittelemme meille viisi merkittävintä levyä tältä ja viime vuodelta. Nämä ovat nimenomaan meidän yhteisiä suosikkeja, jotka löytyivät kummankin vuoden parhaat -listalta. Mikä tyyli levyjä yhdistää? Mikä kaikki näissä yllätti Elsan ja Lauran? Liity seuraamme fiilistelemään vuoden 2019 ja 2020 parhaita levyjä! Instagramissa @taysinsiemauksin voit myös kertoa meille omat mielipiteesi näistä.
7. Olisiko teillä hetki aikaa puhua Hamiltonista?
Mikä Hamilton-musikaali? Tässä jaksossa puhutaan vuosikymmenen suurimmasta musikaali-ilmiöstä - Hamiltonista! Ei juonipaljastuksia, joten tämän jakson voi kuunnella, vaikka ei kyseistä musikaalia olisikaan nähnyt. Puhutaan siitä, mistä musikaali sai alkunsa, mistä se kertoo ja jaetaan meidän suosikkibiisit. Voisiko jostain suomalaisesta merkkihenkilöstä tehdä samantyylisen menestysmusikaalin?
6. Louvre vai Pompidou?
Elsa ja Laura paneutuvat museoiden maailmaan. Ollaanko me Louvre vai Pompidou -ihmisiä? Mihin kahteen museoon Laura ei ole päässyt sisälle? Miten tehdä museovierailusta hauskempi? Täysin siemauksin -podcastia voit seurata myös instagramissa @taysinsiemauksin.
5. Kuinka luoda festaritunnelma kotioloissa
Täysin siemauksin -podcastin viides jakso käsittelee festareita. Koronan takia suuret kesäfestarit on peruttu, joten (lähinnä Elsan) festari-ikävää lieventääksemme päätimme puhua aiheesta. Jaksossa käydään läpi festareita ja festarikokemusta yleisesti, sekä lopuksi jaamme vinkkimme koti- tai mökkifestareihin. Tervetuloa mukaan!
3. Suuri musikaalijakso - Osa 1
Tässä on musikaalijaksoistamme ensimmäinen! Jakso sisältää mm. La la land -rantin, yleistä musikaali-intoilua ja listauksia lempimusikaaleistamme. Intouduimme puhumaan musikaaleista niin paljon, että tätä suurta musikaalijaksoa seuraa myös toinen osa. Se on julkaistu samaan aikaan, joten kuuntele vaikka molemmat kerralla!
4. Suuri musikaalijakso - Osa 2
Suuren musikaalijakson toinenkin osa on täällä! Jatkamme edellisestä jaksosta tuttua listaamista. Puhumme mm. musikaaleista, jotka haluaisimme seuraavaksi nähdä, lempisoundtrackeistämme ja parhaista suomalaisista produktioista. Liity seuraamme fiilistelemään ja kerro meille omat suosikkisi Instagramissa!
1. Keitä ovat Elsa ja Laura?
Keitä me ollaan ja miksi podcastin nimi on Täysin siemauksin? Näihin kysymyksiin paneudutaan ensimmäisessä jaksossa. Tervetuloa mukaan!
2. ALMAn debyyttialbumi - Hitti vai huti?
Sekä ALMA että Täysin siemauksin -podcast debytoivat tänä vuonna! Tässä jaksossa arvostellaan ALMAn debyyyttialbumi Have U Seen Her?