Suomalaisia podcasteja

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Täysin siemauksin

Täysin siemauksin on kahden nuoren aikuisen kulttuuripodcast. Aiheina musiikki, teatteri, taide, tapahtumat, kirjallisuus ja muu löyhästi kulttuuriin liittyvä. Sisältää mm. ihmettelyä, arvosteluja ja puoliluotaavaa analyysiä. Arvostelumenestys (ainakin tekijöiden vanhempien keskuudessa)! Seuraa podcastia Instagramissa: @taysinsiemauksin 8. kausi käynnissä, uusi jakso joka toinen tiistai!

Seuraa podcastia: RSS-syötteenä, Apple-podcasteissa. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 75 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 28.6.2020.

75. Oscarit 2024 - Putoamisen Anatomia

Julkaistu 9.4.2024

Tämän vuoden arvioitavaksi Oscar-elokuvaksi valikoitui parhaan alkuperäisen käsikirjoituksen Oscar-palkinnon voittanut ranskalainen elokuva Putoamisen Anatomia. Oliko tämä tyypillinen ranskalainen elokuva? Mikä leffassa ja sen henkilöissä ärsytti? Oltiinko tyytyväisiä elokuvan loppuratkaisuun? Ansaitsiko elokuvan koira Palm Dog -palkinnon suorituksellaan? Kuunnellaanko me true crimea ja onko se konseptina ongelmallinen? Mitä suomalaista rikostapausta tämän elokuvan käsittelemä tapaus muistutti?


Kerro meille mitä pidit elokuvasta ja tästä jaksosta Instagramissa @taysinsiemauksin

74. Mikä klassisessa musiikissa kiinnostaa?

Julkaistu 12.3.2024

Tämänkertainen Täysin siemauksin -jakso pureutuu tarkemmin siihen, mikä klassisessa musiikissa oikein kiehtoo. Miten olemme itse oppineet sitä kuuntelemaan? Mistä itse kukin voisi löytää kiinnostavaa kuunneltavaa? Vaatiiko teoksista pitäminen perehtymistä?

Jos olet itse klassisen musiikin kuluttaja, niin kuultaisiin mielellämme, miten olet sen pariin päätynyt! Meidät löytää Instagramista @taysinsiemauksin.

73. Kirjakerho arvioi: Sirpa Kähkönen - 36 uurnaa

Julkaistu 27.2.2024

Vuoden 2023 Finlandia-palkinnon voittanut Sirpa Kähkösen romaani 36 uurnaa - väärässä olemisen historia sai kunnian olla tämän vuoden ensimmäisen Kirjakerho arvioi -jakson aiheena. Jutellaan lukukokemuksesta ja siitä miten tämä kirja upposi meihin. Loppuun annetaan tietenkin tähdet skaalalla 1-5.

Kerro meille Instagramissa @taysinsiemauksin, oletko lukenut tämän kirjan ja olitko samaa vai eri mieltä kanssamme!

72. Taidevierailijat: Karmeliittasisaret-ooppera

Julkaistu 13.2.2024

Kävimme Kansallisoopperassa taidevierailulla katsomassa ja kokemassa Karmeliittasisaret-oopperan. Francis Poulencin säveltämä ooppera vaikutti, mutta miten? Oliko ranskanopinnoista hyötyä katselukokemuksessa? Miltä oopperan kohahduttava loppukohtaus tuntui?

Kerro meille Instagramissa @taysinsiemauksin, jos olet käynyt katsomassa tämän!

71. UMK 2024

Julkaistu 30.1.2024

8. kauden ensimmäinen jakso! Viime vuodesta tuttuun tapaan arvioimme kaikki vuoden 2024 UMK-kilpailukappaleet ja kerromme omat suosikkimme. Millainen kappaleiden yleistaso on tänä vuonna? Miten meihin uppoaa ysäridisko? Entä räppi? Mitä tarkoittaa "kermakakkufiilis"? Onko Suomen taloudella jotain tekemistä UMK-kappaleiden laadun kanssa? Mikä kappale muistuttaa yhtä viime vuoden kappaletta? Mitä live-esityksiä odotamme erityisesti? Mennäänkö katsomaan Euroviisuja Malmöön livenä?

Kerro oma suosikkisi kappaleista meille Instagramissa @taysinsiemauksin. Tervetuloa meidän mukaan kulttuurimatkalle! :)

70. Ruotsinlaivan buffettiin vai päiväreissulle Tallinnaan?

Julkaistu 24.10.2023

Seitsemännen kauden viimeinen jakso paneutuu risteilyihin. Tämä erikoinen osuus suomalaista kulttuuria piti meidänkin käsitellä, erityisesti Ruotsin ja Tallinnan risteilyt. Mitä muistoja on abiristeilyistä, jos mitään? Entä mielikuvia ruotsinlaivoista? Millaiselle reissulle itse haluaisimme?

Viestiä voi laittaa meille Instagramissa @taysinsiemauksin!

69. Elsa 30 v suosittelee

Julkaistu 10.10.2023

Elsa, eli toinen tämän podcastin juontajista täytti juuri 30 vuotta! Minkälaisia kulttuurielämyksiä on vuosien aikana tullut vastaan? Mitkä ovat olleet mieleenpainuvimpia tv-sarjoja, musikaaleja tai keikkoja? Tästä jaksosta tuli normaalia pidempi, sillä suositusten listasta tuli niin pitkä, ettei mitään muuta ehditty käsitellä.

Meidät löydät myös Instagramista @taysinsiemauksin!

68. Kirjakerho arvioi: George Orwell - Vuonna 1984

Julkaistu 26.9.2023

Kirjakerhomme tarttui oikeaan klassikkoon, joka on monen "nämä 100 kirjaa jokaisen pitäisi lukea" -listan kärjessä. Puhutaan kirjan teemoista ja sen herättämistä ajatuksista: Onko tämä kirja klassikko hyvästä syystä? Kannattaako se lukea? Miten kirjan teemat ja etenkin isoveli valvoo -konsepti vertautuvat nykypäivään? Mikä löytämämme tieto kirjan inspiraatiosta kylmäsi selkäpiitä? Miten puhelimet ja sosiaalinen media liittyvät kirjan teemaan? Entä nykypäivän maailmanpolitiikan tilanne?

Kerro meille mietteesi tästä kirjasta ja podcast-jaksosta Instagramissa @taysinsiemauksin :)

67. Barbenheimer osa 2: Oppenheimer

Julkaistu 12.9.2023

Toinen kesän elokuvatapaus - Oppenheimer - pääsee tietenkin podcastimme käsittelyyn! Keskustelua herätti katsomiskokemus ja äänisuunnittelu, elokuvan eettiset kysymykset sekä elokuvan naiskuva. Puhutaan myös siitä, pääseekö elokuvan fysiikka- ja tiedeosioihin mukaan ilman fyysikon tai diplomi-insinöörin koulutusta :D Totuttuun tapaan annetaan arvosanat asteikolla 1-5 ja kerrotaan, onko tämä elokuva katsomisen arvoinen!

Kerro meille Instagramissa @taysinsiemauksin, mitä mieltä olit jaksosta ja tästä elokuvasta!

66. Barbenheimer osa 1: Barbie

Julkaistu 29.8.2023

Täysin siemauksin -podcast on palannut kesälomilta! Sopivasti kesän aikana maailmanlaajuisesti valtavaksi ilmiöksi paisui niin sanottu Barbenheimer, eli kun kaksi isoa elokuvaa Barbie ja Oppenheimer julkaistiin yhtä aikaa. Pitihän meidän sitten tietysti katsoa molemmat. Tästä syystä kausi alkaa tavallaan tuplajaksolla, sillä tässä käsitellään pinkki feminismin oppitunti Barbie ja seuraavassa jaksossa sitten tuo synkempi tapaus, eli Oppenheimer.

Mitä ajatuksia Barbie herätti? Mihin kaikkeen pystyi samaistumaan? Oletko meidän kanssa samaa mieltä?

Palasimme lomilta myös Instagramiin @täysinsiemauksin

65. Lewis Capaldi - Broken by Desire To Be Heavenly Sent : Hitti vai huti?

Julkaistu 6.6.2023

Hitti vai huti -jaksossa käydään tällä kertaa skotlantilaisartisti Lewis Capaldin toisen levyn kimppuun. Huikaisevan debyyttialbumin jälkeen toisella levyllä oli kovat menestyspaineet. Keskustelussa aiheina mm. Miltä osin tämä levy onnistui? Mitä olisi voitu tehdä eri tavalla? Mitkä olivat levyn parhaat biisit? Mitkä kappaleet Elsa skippaa kuunnellessa joka kerta? Mikä ärsytti? Mikä on Lauran pet peeve? Mikä musikaalikappale tulee mieleen yhdestä tämän levyn biisistä? Lopussa tietenkin arvosanat asteikolla 1-5 (vai 0-5?). Kerro meille mielipiteesi tästä levystä Instagramissa @taysinsiemauksin.

64. Taidevierailijat: Tom of Finland - Rohkea matka

Julkaistu 23.5.2023

Kiasmassa on nyt esillä kattava katsaus Tom of Finlandin teoksia! Tämä herätti meidän huomiomme myös ja kävimmekin Rohkea matka -näyttelyssä pian sen aukeamisen jälkeen. Tom of Finland on Suomessa tullut eniten tutuksi ehkä Finlaysonin lakanoista ja vuonna 2017 ilmestyneestä nimikkoelokuvasta. Mitä kaikkea näyttely tuo lisää? Mikä teos vaikutti eniten?

Jos aiot itse mennä näyttelyyn, niin huomioithan, että sitä ei suositella alle 15-vuotiaille ja se sisältää suorasukaista seksuaalista kuvastoa.

Kuten aina, meidän kanssa voi jaksosta ja näyttelystä tulla halutessaan keskustelemaan Instagramiin @taysinsiemauksin.

63. Euroviisut 2023 - 12 points goes to...

Julkaistu 9.5.2023

Jo kolmatta vuotta peräkkäin olemme valmistautuneet Euroviisuihin ihan olan takaa ja kuunnelleet kaikki kisaan osallistuvat biisit etukäteen. Meidän omista top-listoista on muodostettu jälleen meidän yhteinen top 10, jonka esittelemme tässä jaksossa. Mistä oltiin samaa mieltä? Mistä eri mieltä? Mitkä maat onnistuvat vuodesta toiseen? Mille maalle Elsa antaisi 13 pistettä, jos se olisi mahdollista? Minkälaisille kappaleille Lauralla on heikko kohta? Tämän jakson kuuntelemalla pääset hyvin viisutunnelmaan ja perehdyt sopivasti esityksiin, joihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota kisassa. Kerro meille Instragramissa @taysinsiemauksin, olitko samaa mieltä meidän top 10:stä vai puuttuiko listalta suosikkisi. Viisuviikolla Instragram-storiesin puolella myös kaikkien biisien lyhyet arviot!

62. Kirjakerho arvioi: Colleen Hoover - It Ends with Us

Julkaistu 25.4.2023

Kahden hengen kirjakerhomme tarttui viime vuosina Tiktokissa trendanneeseen kirjaan It Ends with Us, josta löytyy nykyään myös suomennos nimellä Se päättyy meihin. Tämä kirja on hyvin juonivetoinen ja tästä syystä puolessa välissä jaksoa (kohdassa 18:00) tulee juonipaljastusvaroitus. Tästä pidemmälle ei kannata kuunnella, jos aiot kirjan lukea, etkä halua tietää siitä liikaa. Itse kirjailijakaan ei ilmeisesti ole halunnut, että kirjan pääteemakaan on selvillä lukijalle, ennen kuin kirjan aloittaa.

Viihdekirjallisuutta vai vakavaa asiaa? Miten samaistuimme hahmoihin? Kenelle tätä suosittelisimme?

Instagramissa voi jälleen @taysinsiemauksin laittaa meille viestiä!

61. Oscarit 2023: Kaikkea kaikkialla kerralla

Julkaistu 11.4.2023

Tänäkin vuonna halusimme katsoa parhaan elokuvan Oscar-palkinnon saaneen teoksen ja keskustella sen herättämistä ajatuksista. Marssimme siis elokuvateatteriin pääsiäisen alla ja kävimme katsomassa elokuvan Everything Everywhere All at Once. Jaksossa pureudumme siihen, kannattaako tämä elokuva käydä katsomassa. Lisäksi puhumme muun muassa seuraavista kysymyksistä: Mitä ajatuksia ja tunteita elokuva herätti? Minkälaisia syvempiä teemoja tässä käytiin läpi? Puriko elokuvan huumori? Oliko tämä oikeasti lämminhenkinen, vai vain outo Scifi-elokuva? Kenelle emme suosittelisi tätä elokuvaa? Jos olet käynyt katsomassa elokuvan, niin kerro meille, mitä pidit Instagramissa @taysinsiemauksin.

60. Kulttuurinen maku ja sosiaalinen status

Julkaistu 28.3.2023

Helsingin Sanomat julkaisi 1.2.2023 artikkelin nimeltä "Geenit sanelevat paljolti sen, pidätkö korkea­kulttuurista vai et – vaikka ooppera­geeniä ei olisikaan". Artikkelin pohjalta aloimme miettiä, että onko tosiaan niin, ettei korkeakulttuurista pitäviä pidetä lähestyttävinä? Tai mitä se sitten tarkoittaa, jos pitää vähän kaikesta? Entä millaisia oletuksia teemme, jos tiedämme ihmisestä vaikka vain sen, että hän pitää jazzista ja viineistä?

Kommentteja jaksosta tai omia mielipiteitä aiheesta voi meille laittaa Instagramissa @taysinsiemauksin!

59. UMK 2023

Julkaistu 21.2.2023

Euroviisujaksojen suosion innoittamana laajennamme ESC-sisältöämme myös Suomen UMK:n piiriin. Arvioidaan kaikki tämän vuoden kilpailukappaleet ja kerrotaan omat suosikkimme Liverpoolin viisuihin. Sivutaan myös sitä, minkälaisella biisillä Euroviisuissa menestyy (meidän mielestä). Mikä kappale täytyisi lähettää viisuihin? Mitkä olivat positiivisia yllätyksiä? Mihin kappaleisiin petyimme? Mitä lyriikoita emme ymmärtäneet? Mihin Suomi sijoittuu vedonlyöntitilastossa tämän jakson äänittämisen hetkellä? Kerro meille Instagramissa @taysinsiemauksin minkä kappaleen toivoisit pääsevän tämän vuoden Euroviisuihin! 

58. Babylon - sekava rappioelokuva

Julkaistu 7.2.2023

Suurieleinen elokuva Babylon pääsi meidän arvosteltavaksi tässä jaksossa. Emme olleet elokuvasta kuulleet etukäteen oikein mitään, mutta kyllä ohjaaja Damien Chazelle (La La Land, Whiplash), sekä pääosissa Margot Robbie ja Brad Pitt herättivät niminä sen verran huomiota, että tämä käytiin katsomassa.

Mikä elokuvassa oli parasta? Entä mitä parannuksia Babyloniin olisi voinut tehdä? Millaiset arvosanat annoimme elokuvalle?

Käy kuuntelemassa! Voit myös Instagramissa kertoa meille @taysinsiemauksin, olitko itse yhtään samoilla linjoilla.

57. Kirjakerho arvioi: Meri Valkama - Sinun, Margot

Julkaistu 24.1.2023

Meidän kahden hengen kirjakerhon uusimpana kirjana oli Meri Valkaman esikoisteos Sinun, Margot. Tämä palkittu romaani sijoittuu pääosin 1980-luvun Itä-Berliiniin ja tarinaa kerrotaan eri henkilöiden näkökulmasta. Keskustelua herätti niin itse tarina, henkilöiden valinnat, sekä kirjan teemat. Miksi Berliinin muurin murtuminen on jäänyt meille molemmille vähän etäiseksi historian tapahtumaksi? Mitä tunteita kirja herätti? Mitä jäimme kaipaamaan? Millainen lukukokemus oli? Mitä mieltä olimme kirjan "suuresta rakkaustarinasta"? Kerro meille, mitä pidit kirjasta tai tästä jaksosta Instagramissa @taysinsiemauksin. 

56. Taidevierailijat: Hans Op de Beeck - Hiljainen paraati

Julkaistu 10.1.2023

Samana päivänä, kun Helsingin Sanomat julkaisi artikkelin, jossa kerrottiin pitkistä jonoista Amos Rexin hittinäyttelyyn, meillä oli kätevästi juuri siihen näyttelyyn ennakkoliput. Kävimme siis taidevierailemassa Hans Op de Beeckin näyttelyssä Hiljainen paraati, joka on Amos Rexissä vielä 26.2.2023 asti esillä. Vielä ehtii siis käymään!

Hiljainen, harmaa puisto maan alla herätti ajatuksia ja kysymyksiä. Kuuntele meidän mietteet ja vinkit tästä, voit tulla myös juttelemaan Instagramissa @taysinsiemauksin!

55. Taidevierailijat: Hannah Gadsby - Body of Work

Julkaistu 27.12.2022

Ensimmäistä kertaa podcastimme historiassa aiheena on stand-up! Käytiin ihan paikan päällä Kulttuuritalolla katsomassa, kun australialaiskoomikko Hannah Gadsby veti uuden Body of Work -stand up show'nsa. Tässä jaksossa ruoditaan tietenkin stand up-elämystä, show'n rakennetta ja ylipäätään sitä, vetosiko show meihin. Mitkä asiat jännittivät Lauraa etukäteen? Oliko tämä "hyvän mielen show", kuten markkinoitiin? Mitä ongelmia on Helsingin Kulttuuritalon logistiikassa? Mistä muut katsojat keskustelivat narikkajonossa? Jos olit katsomassa show'ta (tai jos olet nähnyt Gadsbyn aikaisempia stand up -show'ita) laita viestiä Instagramissa @taysinsiemauksin ja kerro, mitä mieltä olit!

54. YOUNGHEARTED - Rakkaus on kaikki, mitä me tarvitaan: Hitti vai huti?

Julkaistu 13.12.2022

Tämän kauden sekä ensimmäinen toivejakso, että ensimmäinen levyarvostelu tulee tässä. Syyskuussa ilmestynyt YOUNGHEARTEDin Rakkaus on kaikki, mitä me tarvitaan tuo kesäfiilistä nyt jo talveksi kääntyneeseen syksyyn. Miltä levy vaikutti kokonaisuutena? Mitkä biisit olivat Elsasta parhaita? Minkälaisen teorian Laura on kehittänyt biisien taakse?

Käy kuuntelemassa, ja jos olet itse jotain mieltä levystä, kerro se meille Instagramissa @taysinsiemauksin!

53. Taidevierailijat: Kuorokonsertti

Julkaistu 29.11.2022

Vaikka kuorossa laulamisesta on jo tässä podcastissa puhuttu, niin tämä on ensimmäinen taidevierailijat-jakso, jossa me käydään kuorokonsertissa. Kohteeksi valikoitui Pasi Hyökki: 30 vuotta kuoronjohtajana -konsertti Temppeliaukion kirkossa, jossa esiintyi neljä eri kokoonpanoa: Ylioppilaskunnan laulajat (YL), Tapiolan kuoro (TK), EMO Ensemble ja lauluyhtye Talla. Tässä jaksossa pureudutaan itse konsertin sisältöön, mutta lähdetään myös aika ajoin vähän sivuraiteille omiin tarinoihin kuorossa laulamisesta tai ylipäätään laulamisesta. Miten konserttiseura suhtautui konserttiin? Mikä Lauraa ärsytti konsertissa? Mikä oli konsertin parasta antia? Mikä on Elsan pet peeve kuorolaulussa? Kuuntele, niin tiedät. Laita viestiä Instagramissa @taysinsiemauksin, jos olit konsertissa, ja kerro mitä pidit!

52. Taidevierailijat: Romeo ja Julia -baletti

Julkaistu 15.11.2022

Romeo ja Julia on ollut Kansallisbaletissa useasti, ja se valikoituikin klassikkona yhdeksi taidevierailuksi tälle kaudelle. Lisämausteena päätimme testata, miltä tuntuu katsoa balettia (tai oopperaa) piippuhyllyltä, eli kolmosparvelta. Jaksosta selviääkin, millaiset paikat olivat hinta-laatusuhteeltaan, sekä tietenkin puhumme itse baletista. Miten toimi koreografia ja yllättävän moderni Prokofjevin musiikki yhteen? Entäs puvustus ja lavastus? Miksi Laura antaa pienen miinuksen kuohuvatiskin asiakaspalvelulle?

Tervetuloa mukanamme balettiin!

51. Suon villi laulu: elokuva vs. kirja

Julkaistu 1.11.2022

Aikaisemmin podcastin historiassa meiltä on ilmestynyt kirjakerho arvioi -jakso, jossa arvioimme Suon villi laulu -kirjan. Nyt kun kyseisestä kirjasta on tehty elokuva, on meillä loistava mahdollisuus verrata elokuvaa ja kirjaa keskenään. Keskustelussa niin pääosan yhtenevä ulkonäkö Krista Kososen kanssa, trailerin paikkansapitävyys, elokuvan luontokuvaus kuin elokuvan buustatut romantiikkaosiot. SPOILER ALERT: Jakso sisältää juonipaljastuksia! Klassikkokysymystä - Kumpi on parempi: kirja vai elokuva? - päästään tietenkin myös pohtimaan. Laita viestiä Instagramissa @taysinsiemauksin, jos olet nähnyt tämän elokuvan ja kerro, mitä pidit siitä!

50. Mitä podcastin teko on opettanut?

Julkaistu 18.10.2022

Täysin siemauksin -podcastin 50. jakso! On vaikea uskoa, että me ollaan tehty tätä podcastia jo 50 jakson verran. Siispä tässä jaksossa kerrotaan, mitä podcastin tekeminen on meille opettanut. Miten ollaan kehitytty tekemisessä? Mikä on olennaista sujuvan toiminnan kannalta? Ketkä meitä kuuntelevat? Mitkä jaksot on olleet suosituimpia? Mitä ollaan opittu itsestämme ja toisistamme? Mikä alkusijoitus epäilytti molempia? Tämä kaikki selviää kuuntelemalla. Instagramissa meidät löytää nimellä @taysinsiemauksin. 

49. Taidevierailijat: Flow Festival 2022 - osa 2

Julkaistu 26.8.2022

Jotta Flow on vielä tuoreessa muistissa, julkaisemme tämän toisenkin jakson samantien. Ensimmäinen osa käsitteli Flow:ta ja sen järjestelyjä yleisesti, sekä perjantain ohjelman, joten tässä jaksossa käydään lauantai ja sunnuntai. Lauantai päättyi Florence + The Machinen keikkaan ja sunnuntaina puolestaan pääesiintyjänä oli Nick Cave and the Bad Seeds. Näiden lisäksi käytiin useampikin keikka tsekkaamassa, mm. Nyky Ensemble, Gettomasa, Vesta, Yeboyah, Princess Nokia, Gasellit, Donny Benét ja Fred again...

Käy kuuntelemassa, mikä pääesiintyjä oli viikonlopun mieluisin ja millaiset tunnelmat eri keikoilla oli. Mikä yllätti? Mikä genre tuntuu Elsasta helposti teennäiseltä? Mikä genre taas täytti Lauran lauantain? Instagramissa voi laittaa @taysinsiemauksin viestiä tai kommenttia, jos olet ollut Flowssa tai jos jakso herätti ajatuksia.

48. Taidevierailijat: Flow Festival 2022 - osa 1

Julkaistu 23.8.2022

Taidevierailujaksot sen kun jatkuvat! Parin vuoden tauon jälkeen festarit ovat palanneet suomalaiseen kesään, erityisesti Elsan iloksi. Nyt kun kummatkin asumme Helsingissä, päätimme ostaa Flow-festivaaliin kolmen päivän liput ja nauttia koko viikonlopusta. Keikkoja ja muuta asiaa kertyi niin paljon, että tämä jakso piti jakaa kahteen osaan: tässä ensimmäisessä käsittelemme itse festaria ja sen järjestelyjä yleisesti, sekä perjantain keikkoja. Seuraavassa jaksossa käsitellään puolestaan Flow:n lauantai ja sunnuntai.

Innostiko festarit vielä pandemia-ajan jälkeen? Toimiko järjestelyt? Vakuuttiko perjantain pääesiintyjän Gorillazin keikka? Myös omia Flow-tunnelmia voi meille jakaa Instagramissa @taysinsiemauksin.

47. Taidevierailijat: Pete Parkkonen & YOUNGHEARTED

Julkaistu 9.8.2022

Kesäillat alkaa jo hämärtyä, joten mikä sopisikaan ohjelmaan paremmin kuin tunnelmallinen keikkaelämys! Me käytiin Allas Sea Poolilla kuuntelemassa Pete Parkkosen ja YOUNGHEARTEDin keikkaa ja tässä jaksossa pääset fiilikseen mukaan. Syyniin pääsevät niin keikkajärjestelyt, välispiikit, Peten iskelmä-ohjelmisto, kuin keikka-aluekin. Mihin musaan Peten pitäisi meidän mielestä keskittyä? Kumman esiintyjän musiikkia olisi erityisen ihanaa kuunnella rakastuneena? Laura mutuilee YOUNGHEARTEDin alkuajoista ja Elsa ihailee jälleen karjuvaa laulutyyliä. Kerro Instagramissa @taysinsiemauksin, olitko samaa mieltä meidän kanssa!

46. Kirjakerho arvioi: Brit Bennett - Mikä meidät erottaa

Julkaistu 26.7.2022

Kirjakerhon arvioinnissa tällä kertaa Mikä meidät erottaa yhdysvaltalaiselta kirjailijalta Brit Bennett. Romaani kertoo kaksosista, joiden elämät lähtevät eri suuntiin, kun toinen päättää elää valkoisena ja toinen mustana. Tämä vuonna 2020 julkaistu kirja on kerännyt ylistäviä arvioita ja sitä on myyty USA:ssa yli miljoona kappaletta, ja päätyi sitten meidänkin lukulistalle.

Jakso ei sisällä juurikaan juonipaljastuksia, mutta toki pohdintaa voi olla mielekkäämpää kuunnella, jos on kirjan lukenut. Kerro meille, mitä mieltä olit, meidät löytää myös Instagramista @taysinsiemauksin!

45. Taidevierailijat: Jesus Christ Superstar

Julkaistu 12.7.2022

Musikaalijakson aika! Me katsottiin kaksi eri versiota Andrew Lloyd Webberin legendaarisesta Jesus Christ Superstar -musikaalista. Elsa katsoi Lontoon juhlatallenteen ja Laura kävi Ruotsissa katsomassa uunituoreen tuotannon, jossa tähtinä loistivat mm. Peter Jöback ja Ola Salo. Puhutaan musikaalin teemoista, pääosien roolituksesta, lavastuksesta, musiikista ja tietenkin siitä, mitä mieltä me tästä kaikesta oltiin! Jos Jesus Christ Superstar on sulle tuttu musikaali, niin kerro meille sun mielipide Instagramissa @taysinsiemauksin. 

44. Kesän 2022 kulttuurivinkit

Julkaistu 28.6.2022

Nyt kun monilla alkaa juhannuksen jälkeen lomat, keräsimme jaksollisen vinkkejä kesälomien viettoon! Listalta löytyy erilaisia tapahtumia ympäri Suomen, kesäteatteriesityksiä ja muuta kivaa.

Parhaat kesäiset kulttuurivinkkisi voit jakaa meille myös Instagramissa @taysinsiemauksin, voimme jakaa niitä siellä eteenpäin!

43. CODA - Parhaan elokuvan Oscar-voittaja

Julkaistu 7.6.2022

Samaan tapaan kuin viime vuonna, katsoimme tietenkin parhaan elokuvan Oscar-palkinnon saaneen elokuvan. Tänä vuonna palkinto meni CODA - kahden maailman välissä -elokuvalle, jossa kuuron perheen kuuleva lapsi Ruby on lahjakas laulaja. Elokuva itsessään on amerikkalaisten versio alunperin ranskalaisesta elokuvasta. Me käytiin katsomassa tämä ihan elokuvateatterissa ja tässä jaksossa keskustellaan elokuvan herättämistä fiiliksistä ja tietenkin siitä, oliko tämä elokuva palkinnon arvoinen. Jaksossa puhutaan mm. kuurouden käsittelystä elokuvassa, viittomakielen vivahteikkuudesta, näyttelijäsuorituksista, musiikista ja juonesta. Kerro meille, mitä mieltä olit jaksosta (tai tästä elokuvasta) Instagramissa @taysinsiemauksin. 

42. Euroviisut 2022 - 12 points goes to...

Julkaistu 10.5.2022

Sehän on tämän vuoden viisujakson aika! Kuten viime vuonna, olemme nytkin kuunnelleet etukäteen kaikki kisakappaleet ja pisteyttäneet ne. Jaksossa esittelemme oman kärkikymmenikkömme käänteisessä järjestyksessä, sekä erikseen Suomen kappaleen, jota emme voi äänestää. Ainakin nämä kannattaa siis muistaa lauantain finaalia ajatellen!

Tulemme myös julkaisemaan lyhyet kommentit Instagramin (@taysinsiemauksin) story-osiossa kumpanakin semifinaalipäivänä kaikista kyseisessä semifinaalissa esitettävistä kappaleista. Finaalilauantaina taas käydään läpi rahoittajamaiden biisit. Storyt tallennetaan Instagramiin podcastin profiilin kohokohtiin, eli niitä voi katsella myös sen ensimmäisen 24 tunnin jälkeen.

Nu kör vi!

41. Taidevierailijat: Kiasma - ARS22

Julkaistu 26.4.2022

Podcastimme Taidevierailijat-sarja jatkuu modernin taiteen parissa. Vierailimme Kiasmassa nykytaiteen ARS22 Eläviä Kohtaamisia -suurnäyttelyssä, joka täyttää koko museon. Jaksossa keskustellaan näyttelyn teemasta ja syvennytään erityisesti mieleenpainuneihin teoksiin. Joukkoon mahtui niin koskettavia, hämmentäviä, vähän ällöttäviä, hauskoja ja kiehtovia teoksia. Kerro oma näyttelykokemuksesi meille Instagramissa @taysinsiemauksin. 

40. Kysymyksiä ja vastauksia

Julkaistu 12.4.2022

Näin viidennen kauden alkupuolella halusimme päivittää kuulumiset ja antaa kuulijoille tilaisuuden kysyä kysymyksiä. Vastauksista selviää mm. mistä ammateista olemme haaveilleet milloinkin, mitä sanoisimme kymmenen vuotta nuoremmalle itselle ja miten eri taiteenlajeja laittaisimme järjestykseen. Kiitos kaikille kysyjille!

Jaksoa voit kommentoida Instagramissa @taysinsiemauksin!

39. Taidevierailijat: Mary Poppins - Svenska Teatern

Julkaistu 29.3.2022

Podcastimme viides kausi lähtee käyntiin musikaalijaksolla! Pitkän pandemia-ajan jälkeen pääsimme vihdoinkin katsomaan Mary Poppins -musikaalin Svenska Teaterniin. Tätähän oli yritetty päästä katsomaan jo aiemmin, mutta aiemmat suunnitelmat muuttuivat. Jaksossa kerromme musikaalikokemuksesta: oliko Maija Poppanen lukemiemme ylistävien arvioiden väärti? Miltä tuntui olla teatterissa pitkästä aikaa? Mikä ihastutti? Millainen pääosan esittäjä oli? Täyttikö Elsan odottama steppinumero odotukset? Mikä kohtaus oli meistä pelottava? Millaisia laulajia musikaalin näyttelijäkaartiin kuului? Jos olet meidän tavoin käynyt katsomassa Mary Poppinsin, niin kerro meille olitko arviomme kanssa samaa mieltä Instagramissa @taysinsiemauksin.

38. Miten kulttuurin kuluttaminen on muuttunut? -osa 2

Julkaistu 21.12.2021

Toivejakson toinen osa! Miten kulttuurin kuluttaminen on muuttunut musiikin ja kirjojen osalta? Onko konserttielämys nykyään samanlainen kuin aiemmin? Onko klassisen musiikin konsertteihin liian iso kynnys mennä? Minkälaisia uusia oopperoita me haluttaisiin nähdä? Entä miten kausikortit voisi tuoda myös pop-musiikin puolelle? Onko äänikirjat syy kirjojen lukemisen vähenemiseen? Ja mihin raahata kaikki vanhat CD-levyt, joita ei raaski heittää pois? Tervetuloa nostalgiamatkalle kanssamme! Kerro palautetta jaksosta tai laita uusia jaksotoiveita meille Instagramissa @taysinsiemauksin. 

37. Miten kulttuurin kuluttaminen on muuttunut? -osa 1

Julkaistu 7.12.2021

Kauden toinen toivejakso on täällä! Pohdimme, miten kulttuurin kuluttaminen on muuttunut elinaikanamme. Kyseessä on siis eräänlainen "jonnet ei muista" -jakso, jossa verrataan meidän lapsuuden aikaisia asioita nykypäivään. Tässä ensimmäisessä osassa keskitymme erityisesti elokuvien, tv-sarjojen maailmaan. Käsittelyyn pääsevät muun muassa videovuokraamot, tallentavat digiboxit, suoratoistopalvelut, YouTube ja TikTok. Mutta onko elokuvateattereissa muuttunut mikään? Palautetta jaksosta ja uusia jaksotoiveita voi kertoa meille Instagramissa @taysinsiemauksin. 

36. Kirjakerho arvioi: Anni Ihlberg - Ilonpilaaja

Julkaistu 23.11.2021

Neloskauden kirja-arvosteluun valitsimme Anni Ihlbergin esikoisromaanin Ilonpilaaja. Nuoresta Lotasta kertova kasvutarina oli mielenkiintoista ja samaistuttavaa luettavaa. Millaiset asiat kiinnittivät huomion ja millainen kirja oli lukea? Selvitä kuuntelemalla, millaisen arvion annoimme!

Jaksossa ei ole juurikaan juonipaljastuksia. Jos olet itsekin lukenut Ilonpilaajan, kerro meille Instagramissa @taysinsiemauksin omat mielipiteesi!

35. ABBA - Voyage: Hitti vai huti?

Julkaistu 9.11.2021

ABBAn uusi (ja viimeinen) albumi Voyage pääsee tietenkin Täysin siemauksin -podcastin Hitti vai huti -arvosteluun! Millaiset odotukset meillä oli albumia kohtaan? Mitkä kappaleet nousivat suosikeiksi ja mitkä jäivät ihmetyttämään? Mihin vanhaan hittiin yhden kappaleen loppu viittaa? Minkälaisen teorian Laura on tehnyt albumin draaman kaaresta? Miten Elsan ala-asteen joululevyt liittyvät asiaan? Kannattiko ABBAn tehdä vielä yksi albumi? Kerro olitko samaa mieltä meidän arvostelumme kanssa Instagramissa @taysinsiemauksin! 

34. Vieraana oopperalaulaja Pauliina Sairanen

Julkaistu 26.10.2021

Täysin siemauksin -podcastin ensimmäinen haastattelu on täällä! Tähän jaksoon saimme vieraaksemme Ruotsissa asuvan ja työskentelevän oopperalaulaja ja laulupedagogi Pauliina Sairasen. Jaksossa kuulemme oopperalaulajan arjesta, laulunopetuksen iloista ja haasteista, sekä Pauliinan omasta matkasta nykyiseen ammattiinsa. Erityisesti meille laulua harrastaville tämä oli erittäin mielenkiintoinen haastattelu ja asiaa olisi riittänyt enemmänkin!

Kommentteja jaksosta voi tuttuun tapaan laittaa Instagramissa @taysinsiemauksin. Välitämme terveisenne myös Pauliinalle!


33. Mitä kulttuuri on?

Julkaistu 12.10.2021

Toivejakso! Pohdimme yhdessä, mitä kulttuuri on. Analyysiin pääsevät niin viihteen ja taiteen vastakkainasettelu kuin se, onko urheilu kulttuuria. Onko vain korkeakulttuuri sitä oikeaa kulttuuria? Syökö Luokkakokous-elokuvat taide-elokuvien kakusta? Mikä on kulttuurin tehtävä ja tarkoitus? Onko eri teosten luokittelu viihteeseen, taiteeseen ja kulttuuriin tärkeää ja mitä sillä saavutetaan? Kaikki tämä - ja kenties muutakin - selviää tästä jaksosta. Kerro meille, mitä kulttuuri on, Instagramissa @taysinsiemaksin. 

32. Haloo Helsinki! - Älä pelkää elämää: Hitti vai huti?

Julkaistu 28.9.2021

Haloo Helsinki! oli parin vuoden tauolla ja palasi sieltä uuden levyn kera. Älä pelkää elämää ilmestyi 10.9.2021, juuri sopivasti meidän arvioitavaksi. Mikä levyssä yllätti, mikä ei? Vakuuttiko lyriikat, entä yksittäiset biisit?

Kuuntele sekä levy, että meidän jakso ja tule kertomaan meille Instagramissa @taysinsiemauksin, olitko samaa mieltä.

31. Taidevierailijat: Helsinki Biennaali

Julkaistu 14.9.2021

Neljännen kauden ensimmäinen jakso! Kesätauon aikana kävimme kummatkin Vallisaaressa suositussa Helsinki Biennaali -nykytaidenäyttelyssä. Tämä jakso on osa uutta Taidevierailijat-sarjaamme, jossa käymme paikan päällä erilaisissa taide-elämyksissä tai -tapahtumissa ja kerromme kokemuksesta. Kävitkö Helsinki Biennaalissa? Mitä pidit siitä? Kerro meille kokemuksesta Instagramissa @taysinsiemauksin. 

30. Vielä on (korona)kesää jäljellä

Julkaistu 16.7.2021

Kolmannen kauden viimeisessä jaksossa käymme läpi tämän kesän suunnitelmia. Mukana on päiväreissuja, erilaisia kesäaktiviteetteja ja kesäteatteria. Jos sinulle tulee hyviä, erityisesti kulttuuriin liittyviä vinkkejä mieleen, niin niitä voi meille laittaa Instagramissa @taysinsiemauksin!

Jäämme tämän jakson myötä kesälomalle ja palaamme neljännen kauden avausjakson kanssa tiistaina 14.9.
Hyvää kesää kaikille!

29. Kirjakerho arvioi: Delia Owens - Suon villi laulu

Julkaistu 29.6.2021

Tällä kertaa kahden hengen kirjakerhomme käsittelyyn pääsi bestseller nimeltä Suon villi laulu (Where the Crawdads Sing). Amerikkalaisen Delia Owensin kirjoittama teos on herättänyt ihastusta laajalti, joten halusimme selvittää, onko kehuilla katteita. Vakuuttiko tarina, kiehtoivatko hahmot tai luontokuvaus? Minkä arvosanan kirja meiltä sai?

Jakso ei sisällä juonipaljastuksia. Jos olet lukenut tämän kirjan jo, tule kertomaan meille mielipiteesi Instagramiin @taysinsiemauksin! Myös kirjavinkkejä otetaan vastaan tulevia jaksoja ajatellen.

28. Kaikki teokset, joilta odotin enemmän

Julkaistu 15.6.2021

Usein podcastimme suosittelee erilaisia kulttuuriin ja taiteeseen liittyviä teoksia. Siitä on voinut saada harhakäsityksen, että me pitäisimme kaikesta näkemästämme, lukemastamme, kuulemastamme ja kokemastamme. Sehän johtuu vain siitä, että usein osaamme valita ne asiat, joista tiedämme jo etukäteen pitävämme! Tässä jaksossa käänsimme asetelman päälaelleen ja kerromme teoksista, esityksistä ja kokemuksista, joihin olemme pettyneet. Pettymyksiin kuuluu niin keikkoja, kirjoja, TV-sarjojen loppuja, kuin yleisempiäkin pettymyksenaiheita. Kerro samaistuitko tai mihin viimeksi petyit Instagramissa @taysinsiemauksin. 

27. Nomadland - Oscarin arvoinen pakumatka

Julkaistu 1.6.2021

Nomadland-elokuva voitti tänä vuonna parhaan elokuvan Oscar-palkinnon. Oliko elokuva palkintonsa arvoinen? Tässä jaksossa puhutaan elokuvan herättämistä fiiliksistä ja pohditaan sen teemoja. Lisäksi käydään tietenkin läpi yleisarvio elokuvasta. Teemoissa on mukana mm. suhde luontoon, yksinolo/yksinäisyys, valintoihin liittyvät etuoikeudet, nomadien elämäntyyli ja luopuminen. Nomadland on erinomainen valinta elokuvaksi, josta voi keskustella jälkikäteen! Jos olet nähnyt elokuvan, kerro meille mitä mieltä olit siitä Instagramissa @taysinsiemauksin. 

26. Euroviisut 2021 - 12 points goes to...

Julkaistu 18.5.2021

Euroviisut! Koska tämä julkaisupäivä sattui osumaan viisuviikolle, piti meidän tietenkin tehdä aiheesta jakso. Siispä kuuntelimme kaikki vuoden 2021 kisakappaleet ja pisteytimme ne, eli teimme esikarsinnan puolestanne. Jaksossa esittelemme omasta mielestämme tämän vuoden 10 parasta biisiä käänteisessä järjestyksessä. Ainakin nämä kannattaa siis kuunnella läpi ennen finaalia.

Instagramin puolella @taysinsiemauksin julkaisemme myös kisapäivinä lyhyet kommenttimme kaikista sinä päivänä esitettävistä kappaleista. Tallennamme nuo storyt profiiliimme, joten ne ovat katseltavissa myöhemminkin.

Nu kör vi!

25. Salaliittoteorioita, formuloita ja tiikereitä

Julkaistu 4.5.2021

Miten tiikerit, formulakuskit, flat eartherit, muusikot, viikinkisoturit ja ihmisten manipulointi liittyvät toisiinsa? Näistä kaikista on tehty erinomaisia dokumentteja! Tässä jaksossa suosittelemme siis erilaisia dokumentteja, jotka ovat katsomisen arvoisia. Minkä dokumentin Laura on katsonut kahdesti? Mitä dokumenttisarjaa Elsa on hehkuttanut niin paljon, että Lauran oli ihan pakko alkaa katsoa sitä? Minkälaisia ajatuksia maailmaa litteinä pitävät flat eartherit herättävät meissä? Suosittele parhaita dokumentteja meille Instagramissa @taysinsiemauksin! 

24. Kirjakerho arvioi: Kazuo Ishiguro - Ole luonani aina

Julkaistu 20.4.2021

Tällä kertaa Lauran ja Elsan kahden hengen kirjakerho päätti lukea Nobel-palkitun Kazuo Ishiguron varmaankin kuuluisimman teoksen Ole luonani aina (Never Let Me Go). Ethän googlaa tätä teosta, jos et ole sitä lukenut! Olemme vahvasti sitä mieltä, että parhaan lukukokemuksen saa, jos ei tiedä kirjasta mitään etukäteen. Tämän jakson voit kuitenkin huoletta kuunnella kohtaan 12:00 asti. Sen jälkeen alkavat juonipaljastukset, varoitamme niistä selväsanaisesti hieman ennen. Jos olet kirjan jo lukenut tai olet aivan varma alkuosan jälkeen, ettet tule sitä lukemaan, kuuntele ihmeessä loppuun! Pohdimme loppupuolella syvemmin kirjan maailmaa ja teemoja.

Instagramissa meidät löytää nimellä @taysinsiemauksin, sinne voit tulla kertomaan oman mielipiteesi kirjasta! Otamme myös vastaan ehdotuksia arvosteltavista kirjoista, eli suosituksia saa esittää.

23. Toimiiko puheteatteri striiminä?

Julkaistu 6.4.2021

Kansallisteatteri striimasi Facebook-livessä ranskalaisen näytelmän Rakkauden päätös ja me seurattiin kotisohvilta täysin siemauksin. Miten puheteatteri toimii striimattuna vai toimiiko se? Mikä on parasta siinä, kun katsoo teatteria kotisohvalta? Minkälaisia tunteita ja ajatuksia näytelmä herätti? Mitä olisimme muuttaneet näytelmässä? Kerro meille Instagramissa @taysinsiemauksin parhaat striimi-vinkit tähän kevääseen!

22. Carmen: kolmen tunnin kolmiodraama

Julkaistu 23.3.2021

Oopperaa emme olekaan vielä tässä podcastissa käsitelleet, joten onkin jo aika! Katsoimme jälleen Stage24-palvelusta yhden esityksen, tällä kertaa vuonna 2017 esitetyn klassikko-oopperan nimeltä Carmen. Keskustelua herättää mm. ranskankielinen libretto Espanjaan sijoittuvassa oopperassa, pääosatenorin yllättävä korvaaminen, sekä oopperan jälleen kerran onnistunut lavastus. Puhumme myös oopperasta yleisesti siinä sivussa. Tervetuloa mukaan!

21. Gasellit - Zen: Hitti vai huti?

Julkaistu 9.3.2021

Podcastimme kolmas kausi alkaa! Gasellien helmikuussa ilmestynyt Zen-albumi on Elsan ja Lauran arvioitavana. Täyttikö uusi konseptialbumi odotukset? Miten Antti Holma -osuudet toimivat kokonaisuudessa? Mitä ajatuksia albumi herätti ja mitkä olivat meidän lempisäkeet? Minkälaisia keikkoja odotamme Gaselleilta tulevaisuudessa? Tämä ja jonkin verran muuta selviää kuuntelemalla!

Kerro Instagramissa @taysinsiemauksin mitä mieltä olit Zen-albumista!

20. Lähtisitkö Temppareihin? Osa 2

Julkaistu 23.2.2021

Otsikon kysymykseen vastasimmekin jo edellisessä jaksossa, mutta reality-ohjelmia yhä riittää. Käymme läpi loputkin kategoriat tässä jaksossa, mm. musiikkirealityt, sisustusrealityt ja teinirealityt. Jokaisessa kategoriassa vastaamme myös tärkeään "Lähtisitkö mukaan?" -kysymykseen. Kiinnostaisiko Vain elämää? Entä oltaisiinko menty au paireiksi aikanaan?

19. Lähtisitkö Temppareihin?

Julkaistu 9.2.2021

Voi ihana, kamala, reality-tv. Pureudumme tosi-tv:n maailmaan ja kerromme, mitä tunteita eri ohjelmat herättävät. Jokaisessa kategoriassa vastaamme myös tärkeään "Lähtisitkö mukaan?" -kysymykseen. Lähdettäisiinkö me Temptation Islandiin? Entä mihin hääohjelmaan molemmat voisivat ajatella osallistuvansa? Mitä ohjelmia katsoessa Laura menettää uskonsa ihmiskuntaan? Onko Elsa seuraava Masterchef?

18. Baletin sietämätön keveys

Julkaistu 26.1.2021

Tervetuloa baletin maailmaan! Esteettisesti viimeistelty, siron ja kevyen näköinen tanssilaji on fyysisesti hyvin rankka - sen tiedämme itsekin. Tätä jaksoa varten katsoimme Oopperan ja Baletin Stage24-palvelusta vuonna 2018 nauhotetun baletin Prinsessa Ruusunen. Puhumme baletista, Prinsessa Ruususesta ja omista tanssikokemuksista niin harrastajina kuin yleisössä.

Instagramissa @taysinsiemauksin voit kertoa myös omia balettikokemuksiasi meille!

17. The Prom -musikaalielokuva: Hitti vai huti?

Julkaistu 12.1.2021

Hyvää uutta vuotta! Täysin siemauksin -podcastin toinen kausi jatkuu niin kuin viime vuonnakin. Tässä jaksossa arvostelemme musikaalielokuvan The Prom. Elokuvan voi katsoa Netflixistä, eikä jaksomme sisällä juurikaan spoilereita.

Kyseessä on niin sanottu feel good -elokuva, musikaalina tämä kuuluu itse luomaamme kategoriaan "glitteriä ja höyheniä", eli sen tarkoitus on pääasiassa viihdyttää. Millainen fiilis jäi? Mistä pidimme, mistä emme? Kuuntele ja ota selvää! 

Jos olet itse nähnyt The Promin, kerro meille olitko samaa mieltä? Minkä arvosanan antaisit? Instagramissa @taysinsiemauksin meille voi tulla juttelemaan!

16. Maailman ympäri 27 minuutissa

Julkaistu 29.12.2020

Koronavuonna 2020 matkoille ei juuri päässyt, mutta olipa ainakin aikaa pohtia, minne kaikkialle sitä lähtisi. Reissukohteita ja -syitä alkaa ollakin jo ihan listaksi. Ennen kuin näitä pääsee toteuttamaan, voi aiheesta ainakin  jutella. Tervetuloa mukaan!

Instagramista meidät löytää nimellä @taysinsiemauksin.

15. Joulujakso matkaan jo käy

Julkaistu 15.12.2020

Se aika vuodesta! Kyyhötetäänkö teillä kynttilänvalossa vai onko kaikkialla lahjoja ja glitteriä? Laulatko kauneimpia joululauluja, entä katsotko Joulupukin ja noitarummun?

Täysin siemauksin -podcastin joulujaksossa jutellaan tutuista perinteistä ja joulunajan kulttuurista. Mukana on inhokkeja, suosikkeja, stressin aiheita, kommelluksia, sekä väärin laulettuja sanoituksia. Instagramiin saa tulla kertomaan omia joulusuunnitelmiaan @taysinsiemauksin!

14. Kirjakerho arvioi: Antti Holma - Kaikki elämästä(ni)

Julkaistu 1.12.2020

Lauran ja Elsan kahden hengen Antti Holma -fanikerho arvostelee Holman uuden kirjan Kaikki elämästä(ni). Alun palopuheesta huolimatta jakso ei spoilaa kirjasta hirveän paljon. Oliko se hyvä vai ei? Mikä toimi? Mitä me ei tajuttu? Mihin samastuttiin? Kerro meille instagramissa @taysinsiemauksin mitä mieltä olit kirjasta!

13. Näin luot menestyvän podcastin feat. Roni

Julkaistu 17.11.2020

Mikä tekee täydellisen podcastin?

Tässä jaksossa meillä on vieraana Tapahtui hauska asia -podcastin tekijä Roni Kiuru. Pohdimme yhdessä menestyvän podcastin reseptiä, sekä podcast-kulttuuria yleensä. Mitä kaikkea podcastiä aloittaessa tulee huomioida? Entä millaiset podcastit menestyvät? Vaikka puhummekin podcasteistä yleisesti, jaksossa tulee samalla analysoitua omaakin tekemistä.

Vinkkejä, kokemuksia ja kommentteja voit laittaa meille Instagramissa @taysinsiemauksin!
Instagramista ja Spotifystä löydät myös Ronin @tapahtuihauskaasiapodi.

12. Takaisin Tylypahkaan

Julkaistu 3.11.2020

Meidän nuoruuden merkittävin kirjasarja ja ilmiö Harry Potter ansaitsee tietenkin oman jaksonsa! Minkälaisia Potter-faneja me olemme? Mitä yhteistä löytyy meidän lukukokemuksista? Tässä jaksossa sukelletaan myös siihen, miksi Hermione on ollut merkittävä esikuva ja minkälainen hierarkia Potter-fanien joukossa on. Ja mikäs sen pokaalin nimi olikaan? Ettei vaan liekehtivä pikari? Kerro omat Potter-kokemuksesi meille instagramissa @taysinsiemauksin!

11. Entisten lukutoukkien kirjakerho

Julkaistu 20.10.2020

Toisen kauden ensimmäisen jakson aika!
Pienempänä sitä luki suurinpiirtein kirjan päivässä, mutta nykyään on hyvä, jos saa luettua kaksi vuodessa. Miten tässä näin kävi? Pohdimme nostalgisesti sekä entisiä lukutottumuksiamme, että nykyisiä tapoja. Puhumme myös itsellemme merkittävistä kirjoista ja suosittelemmekin muutamia. Seuraathan meitä myös Instagramissa @taysinsiemauksin!

10. Mitä musiikkia me kuunneltiin pienenä?

Julkaistu 6.10.2020

On nostalgiajakson aika! Muistellaan, mitä musiikkia on kuunneltu peruskouluikäisinä, eli suurin piirtein vuosina 2000-2010. Mitä Laura ja Elsan levyhyllyistä löytyi? Mistä uutta musiikkia löydettiin? Miksi Laura tuntee olleensa outo lapsi musiikkimaun perusteella? Kerro instagramissa @taysinsiemauksin, löytyikö omasta levyhyllystäsi samoja artisteja!

9. Vieläkö on radioita?

Julkaistu 22.9.2020

Kuunteletko sinä vielä radiota? Jos kuuntelet, niin missä tilanteessa? Tässä jaksossa mietimme radionkuuntelutottumuksiamme ja sitä, onko radiolla enää sijaa omassa arjessa. Radion hyvät ja huonot puolet tulevat käsiteltyä, kuten myös lempikanavamme. Loppupuolella käymme myös läpi erään radiotutkimuksen miltei uskomattomia tuloksia. Kommentteja jaksosta voit laittaa Instagramissa @taysinsiemauksin!

8. Noin vuoden merkittävimmät levyt

Julkaistu 8.9.2020

Tässä jaksossa esittelemme meille viisi merkittävintä levyä tältä ja viime vuodelta. Nämä ovat nimenomaan meidän yhteisiä suosikkeja, jotka löytyivät kummankin vuoden parhaat -listalta. Mikä tyyli levyjä yhdistää? Mikä kaikki näissä yllätti Elsan ja Lauran? Liity seuraamme fiilistelemään vuoden 2019 ja 2020 parhaita levyjä! Instagramissa @taysinsiemauksin voit myös kertoa meille omat mielipiteesi näistä.

7. Olisiko teillä hetki aikaa puhua Hamiltonista?

Julkaistu 25.8.2020

Mikä Hamilton-musikaali? Tässä jaksossa puhutaan vuosikymmenen suurimmasta musikaali-ilmiöstä - Hamiltonista! Ei juonipaljastuksia, joten tämän jakson voi kuunnella, vaikka ei kyseistä musikaalia olisikaan nähnyt. Puhutaan siitä, mistä musikaali sai alkunsa, mistä se kertoo ja jaetaan meidän suosikkibiisit. Voisiko jostain suomalaisesta merkkihenkilöstä tehdä samantyylisen menestysmusikaalin?

6. Louvre vai Pompidou?

Julkaistu 11.8.2020

Elsa ja Laura paneutuvat museoiden maailmaan. Ollaanko me Louvre vai Pompidou -ihmisiä? Mihin kahteen museoon Laura ei ole päässyt sisälle? Miten tehdä museovierailusta hauskempi? Täysin siemauksin -podcastia voit seurata myös instagramissa @taysinsiemauksin. 

5. Kuinka luoda festaritunnelma kotioloissa

Julkaistu 28.7.2020

Täysin siemauksin -podcastin viides jakso käsittelee festareita. Koronan takia suuret kesäfestarit on peruttu, joten (lähinnä Elsan) festari-ikävää lieventääksemme päätimme puhua aiheesta. Jaksossa käydään läpi festareita ja festarikokemusta yleisesti, sekä lopuksi jaamme vinkkimme koti- tai mökkifestareihin. Tervetuloa mukaan!

3. Suuri musikaalijakso - Osa 1

Julkaistu 14.7.2020

Tässä on musikaalijaksoistamme ensimmäinen! Jakso sisältää mm. La la land -rantin, yleistä musikaali-intoilua ja listauksia lempimusikaaleistamme. Intouduimme puhumaan musikaaleista niin paljon, että tätä suurta musikaalijaksoa seuraa myös toinen osa. Se on julkaistu samaan aikaan, joten kuuntele vaikka molemmat kerralla!

4. Suuri musikaalijakso - Osa 2

Julkaistu 14.7.2020

Suuren musikaalijakson toinenkin osa on täällä! Jatkamme edellisestä jaksosta tuttua listaamista. Puhumme mm. musikaaleista, jotka haluaisimme seuraavaksi nähdä, lempisoundtrackeistämme ja parhaista suomalaisista produktioista. Liity seuraamme fiilistelemään ja kerro meille omat suosikkisi Instagramissa!

1. Keitä ovat Elsa ja Laura?

Julkaistu 28.6.2020

Keitä me ollaan ja miksi podcastin nimi on Täysin siemauksin? Näihin kysymyksiin paneudutaan ensimmäisessä jaksossa. Tervetuloa mukaan! 

2. ALMAn debyyttialbumi - Hitti vai huti?

Julkaistu 28.6.2020

Sekä ALMA että Täysin siemauksin -podcast debytoivat tänä vuonna! Tässä jaksossa arvostellaan ALMAn debyyyttialbumi Have U Seen Her?

Takaisin podcastien listaan