Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Hiukkasviihdytin

Podcast by Hiukkasviihdytin

Tilaa podcast: RSS-syöte, Apple-podcastit tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 24 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 24.5.2018.

Hiukkasviihdytin-podcast: Kiljut Ja Kissat

Julkaistu 30.4.2019

Hiukkasviihdytin-podcast: Kiljut Ja Kissat by Hiukkasviihdytin

Ilosaarirock 2019, Ville Valon hampaat ja outo koira

Julkaistu 15.2.2019

Karjalaisen Hiukkasviihdytin-podcast käsittelee uusimmassa jaksossaan kesän 2019 Ilosaarirockin artistikattausta. Myös Joensuussa toimintansa aloittava Wolt-ruokalähettipalvelu pohdituttaa studiossa. Lopuksi perinteiset turvallisuusmatriisin mukaiset vinkit Ollilta ja Artulta.

Hiukkasviihdytin-podcast: Tutkijan mukaan porho syö pian jättiläispandaa - unelma merinovillatalosta

Julkaistu 25.1.2019

"Hei, mitä lihaa saisi olla tänään? Ihan mitä tahansa. Ai päivän petrimaljapandaa? Oiva valinta. Nauta on köyhille." Näin tutkijat ennustavat laboratoriolihan vaikutuksia ravintolatilauksiin. Karjalaisen Hiukkasviihdytin-podcastin Olli, Jusa ja Arttu puhuvat myös maailman parhaasta asiasta eli merinovillasta.

“Minullakin on häiriöitä, kun USA harjoittelee" – tekstiviestipalsta ja Pirkan viinit

Julkaistu 18.1.2019

Karjalaisen Hiukkasviihdytin-podcast käsittelee lehden legendaarista tekstiviestipalstaa. Varsinkin viikonloppuyöt ovat vilkasta viestittelyaikaa, ja voi olla, että joskus se näkyy myös sisällössä. Suklaavarkaat, väärintehdyt lumityöt ja seteleillä maksajat kiihdyttävät kansaa – ja podcastin juontajia. Jaksossa kerrotaan myös, että Pirkka lanseeraa Alkoon punaviinejä ja shampanjaa. Onko nyt menty jo liian pitkälle?

Hiukkasviihdytin-podcast: Kebab, krapula ja pyörtyvä imaami

Julkaistu 11.1.2019

Abrakebabra! Tällä kertaa Hiukkasviihdyttimen trio puhuu kebabista. Arttu muistelee opiskelijaystävällisiä kebabhintasotia, krapulainen Olli kertoo kävelleensä kebappilan ohi ja Jusa jauhaa kasviskebabista ja rauhasta. Mikä on pyörtyvä imaami? Lopuksi suositukset tulisella kastikkeella mukaan!

Osa 19: Lieksan Alkon ovi, saunajakkara ja vuoden kulttuuriteot

Julkaistu 14.12.2018

Tämä vuosi on pian siivutettu kilon palasiksi Hiukkasviihdyttimessä, joka on päässyt jo hyvään vauhtiin. Olli Sorjonen ja Arttu Koistinen puhuvat vuoden viimeisessä jaksossa muun muassa Kerubin jokiautosta, Lieksan Alkon ovesta ja saunajakkarasta. Missä olet saunajakkara? Olli esittelee vuoden kulttuuriteot, ja kaksikko suosittelee mitä sattuu, auts!

Hiukkasviihdytin osa 18: Pahuuden viehätys, Freddie Mercuryn viikset ja vinkkejä jouluun Kajaanissa

Julkaistu 23.11.2018

Hiukkasviihdytin-podcast halkaisee atomin ja korjaa sen pikaliimalla. Noljakan studiossa popkulttuurista keskustelevat tällä kertaa Karjalaisen toimituksesta Jusa Hämäläinen, Arttu Koistinen ja Olli Sorjonen.

Hiukkasviihdytin osa 17: Rokumentti-spesiaali

Julkaistu 9.11.2018

Karjalaisen Hiukkasviihdytin-podcast käsittelee uusimmassa jaksossaan Joensuussa 14–18.11 järjestettävää Rokumenttia. Millaisesta tapahtumasta on kyse? Mitä leffoja kannataa käydä katsomassa? Saako leffassa juoda kaljaa? Miksi yleisöä vedettiin vuonna 2013 tukasta ulos näytöksestä? Miksi podcastaajilta menevät paikkakunnat ja vuosiluvut aivan sekaisin? Kaikkiin muihin paitsi viimeiseen kysymykseen vastaukset podcastista.

Hiukkasviihdytin, osa 16: Ilmastokriisi. Nyt – Ilmastonmuutos ahdistaa, mitä oikein voimme tehdä?

Julkaistu 12.10.2018

Hiukkasviihdyttimen 16. osassa käsitellään päivän polttavaa aihetta eli ilmastokriisiä. Onko kaikki toivo menetetty, vai vieläkö jotain on tehtävissä? Onko kebabeläin uhanalainen? Tietääkö Pentti Linkola vastauksen? Entäpä Rainbow Warrior eli Steven Seagal? Jusa, Olli ja Arttu tekevät myös omat ilmastolupauksensa.

Hiukkasviihdytin, osa 15: Kirkkoveneitä ja rakkauskotkia – taidemuseo, toriparkki ja muraalit.

Julkaistu 1.10.2018

Karjalaisen Hiukkasviihdytin-podcast perehtyy 15. jaksossaan taiteeseen. Uusi Amos Rex -museo saa tuomion. Jaksossa selviää myös, saako museon seinille piirtää kirkkoveneitä ja mikä on rakkauskotka. Mutta miten ne liittyvät Joensuun toriparkkiin ja keskustan muraaleihin? Noljakan studiossa popkulttuurista keskustelevat Karjalaisen toimituksesta tällä kertaa Jusa Hämäläinen ja Olli Sorjonen.

Osa 14: Farkkulukkari-Olli sai pesäpallomailasta ja kosti - "Häpeän kumura"

Julkaistu 14.9.2018

Hiukkasviihdyttimen 14. osassa pesishuuma käy kovilla kierroksilla. Joensuun Maila kohtaa Kouvolan Pallonlyöjät loppuunmyydyllä Mehtimäen pesäpallostadionilla lauantaina. Hiukkasviihdytin-podcast luo katsauksen Superpesiksen finaalisarjaan omalla tyylillään. Kumpi vei voiton? Muistatko mikä on kumura? Entä mitä on snägäripesis? Ketä on lyöty pesäpallomailalla? Kaiken tämän ja paljon muuta kertovat Hiukkasviihdyttimen jokerilyöjät.

Osa 13: Hiukkasviihdytin lentää Springfieldiin - D'oh!

Julkaistu 31.8.2018

Hiukkasviihdyttimen 13. osassa luupin alle otetaan Simpsonien luojan Matt Groeningin koko tuotanto kaikkine polkuineen. Miksi Binky-pupu vihaa elämää? Kuinka vanha Jusa oikein on? Simpsonit on maailman paras tv-sarja, mutta se olisiko se pitänyt lopettaa jo 20 vuotta sitten? Onko Futuramassa jo liikaa alluusioita? Käyttääkö Arttu liian isoja sanoja, kuten alluusio? Miten ihmeessä Simpsonit ennusti taloustieteen Nobelit oikein? Mitä Michael Jacksonin haamu tekee studiossa? Entäpä Groeningin uusi sarja, Disenchantment? Kuinka se oikein lausutaan ja mistä se kertoo? Paljon kysymyksiä, muttei juuri vastauksia.

Osa 12: Teuvo, maanteiden kuningas 2.0

Julkaistu 24.8.2018

Hiukkasviihdyttimen 12. osassa Jusa ja Arttu katsovat tulevaisuuteen, todennäköisesti miten sattuu. Olisiko sinusta kiva, jos Muumi tai Antti Tuisku hakisi nappulasi päivähoidosta? Jusa Hämäläinen haluaisi nähdä, missä robottitraktorit nukkuvat ja Arttu Koistinen kertoo, missä hän kävisi ensimmäistä kertaa biliksellä itse itseään ajavalla autolla. Robot, hot or not?

Osa 11: Kesän kohokodista ja pitsataikinan sitkosta

Julkaistu 10.8.2018

Hiukkasviihdytin laskeutuu jo alkavaan syksyyn käyden läpi menneen kesän kohokohtia: Pori Jazzia, Ilosaarirockia ja Ilosaaren laguunia. Tässä yhdennessätoista jaksossa Olli ja Jusa, nuo sormisuolamiehet, vaivaavat tarinaa myös pitsataikinan sitkosta, shakkinyrkkeilystä ja AirBnb-majoituksesta.

Osa 10: Hiukkasviihdytin-podcast: Sukellus urheilijan elämään

Julkaistu 3.8.2018

23-vuotiaat seitsenottelijakaksoset Hertta ja Jutta Heikkinen, 23, kertovat Karjalaisen Hiukkasviihdytin-podcastissa, millaista on yhdistää tavoitteellinen urheilu muuhun elämään.

Osa 9: Gradunurkan kimonoasut, Kerouacin huumeet ja Kittilän *unkkarit

Julkaistu 13.7.2018

Karjalaisen Hiukkasviihdytin-podcast halkaisee atomin ja korjaa sen pikaliimalla. Noljakan studiossa keskustelevat tällä kertaa Karjalaisen toimituksesta Jusa Hämäläinen, Arttu Koistinen ja Miia Ruuttula.

Osa 8: Tiukkiskiihdytin: Valituksen ytimessä

Julkaistu 6.7.2018

Seitsemännessä osassa Hiukkasviihdytin muuntautuu Tiukkiskiihdyttimeksi, kun studion valtaavat Tuuli Rantasalo, Emma Auvinen ja Milka Rissanen. Tuuli ei voi sietää somessa parisuhdettaan hehkuttavia pariskuntia, Emmaa ärsyttää tytöttelevät setämiehet ja Milka paljastaa liikenneraivonsa. Studiovieraana on Enon kesäteatterissa Mielensäpahoittajaa näyttelevä Pekka Räty.

Osa 7: Arkipäiväisyydesta ja suurista tunteista

Julkaistu 29.6.2018

Vapiskaa, Hiukkasviihdyttimen keski-ikäiset vakionaamat: Karjalaisen nuoret ja tuliset kesätoimittajat ottavat täten podcastin haltuun! Tänään Tuukka herättelee keskustelua Arttu Wiskarista ja Vain elämää -sarjasta, Katri paljastaa menneisyytensä yltiödramaattisena HIM-fanina ja Artemis ikävöi vanhojen hyvien aikojen ylevää paatoksellisuutta. Keskustelussa myös Artemiksen viimesyksyinen esikoisromaani Omenatarha, eli kertomus huonoista miehistä.

Osa 6: Pelien maailmassa

Julkaistu 21.6.2018

Kuudennessa jaksossa hyppäämme pelien maailmaan. Arttu on pelannut pikkupojasta saakka, Jusa löysi pelit uudelleen, ja Olli ei ole nörtti. Puhetta myös pelimaailman pelottavasta seuraavasta askeleesta, ensimmäisistä lanimuistoista ja pelien ikärajoista. Lopussa tietenkin perinteinen "Hiukkasviihdytin suosittelee"."

Osa 5: Joensuun kiertoliittymätaide ja oodi italialaiselle jalkapalloilulle

Julkaistu 15.6.2018

Viidennessä osassa Olli kertoo saatananpalvonnasta Joensuun eräässä kiertoliittymässä. Nappaako Kranssi tai #TUOHI? Itkemme myös italialaisten futaajien perään, mamma mia! Lopuksi julkistamme suositukset, jotka ovat täyttä kiertoliittymärautaa.

Osa 4. Kuntamarkkinointi ja kärnän käristys

Julkaistu 8.6.2018

Karjalaisen Hiukkasviihdytin-podcast halkaisee atomin ja korjaa sen pikaliimalla. Noljakan studiossa popkulttuurista keskustelevat Karjalaisen toimituksesta Jusa Hämäläinen, Olli Sorjonen ja Arttu Koistinen. Neljännessä osassa Hiukkasviihdyttimen laboratoriossa syynätään muun muassa Seppo Rätyä, Liperin painajaissikaa ja virolaista verkkodemokratiaa. Lisäksi pureskelemme makkaraa, joka ei kuseta. Lopuksi jo lakisääteisiksi kirnutut suositukset.

Osa 3: Suoratoistopalveluiden käyttäjät ovat panttaajia tai ahmijia - kumpaa sinä edustat?

Julkaistu 1.6.2018

Karjalaisen Hiukkasviihdytin-podcast halkaisee atomin ja korjaa sen pikaliimalla. Noljakan studiossa popkulttuurista keskustelevat Karjalaisen toimituksesta Jusa Hämäläinen, Olli Sorjonen ja Arttu Koistinen. Kolmannessa jaksossa käydään läpi seuraavia teemoja: Musiikkivideot. Puhetta Childish Gambinon musiikkivideosta. Lätinää Ghostbusters-videosta. Suoratoistopalvelut "Panttaajat vai ahmijat", 90-luvulta näyttävä tv-sarja. tamagotsit ja matkapuhelinten nousu, poikabändit. Karate Kid -tv-sarja tulossa. Lopuksi perinteinen "Hiukkasviihdytin suosittelee".

Osa 2: Kasaritoiminta on parasta – Mitä kuuntelisimme ennen renkaaseen pissimistä?

Julkaistu 25.5.2018

Karjalaisen Hiukkasviihdytin-podcast halkaisee atomin ja korjaa sen pikaliimalla. Noljakan studiossa popkulttuurista keskustelevat Karjalaisen toimituksesta Jusa Hämäläinen, Olli Sorjonen ja Arttu Koistinen. Toisessa jaksossa käydään läpi seuraavia teemoja: 1980- ja 1990-luvun toimintaelokuvat ja niiden jälkeläiset. LL ja Cobra mainittu. CIA rahoittamassa elokuvia ja tv-sarjoja. Terminator T-800 - täydellinen isäpuoli. Astronautit pissivät autonrenkaaseen. Perinteinen "Hiukkasviihdytin suosittelee".

Osa 1: Ilosaarirockin maksuranneke - uhka vai mahdollisuus

Julkaistu 24.5.2018

Karjalaisen Hiukkasviihdytin-podcast halkaisee atomin ja korjaa sen pikaliimalla. Noljakan studiossa popkulttuurista keskustelevat Karjalaisen toimituksesta Jusa Hämäläinen, Olli Sorjonen ja Arttu Koistinen. Kuuntele Ilosaarirockin ensi kesän tärpit ja kaikkien aikojen kovimmat keikat.

Takaisin podcastien listaan