Suomalaisia podcasteja

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Hei näitkö tän?

Hei näitkö tän? -podcast ottaa kuulijaa kädestä kiinni ja taluttaa hyvien leffojen ja sarjojen luo. Hyvyyden tason määrittelevät juontajat Jenni ja Veera, joiden mielestä elämä nyt vain on liian lyhyt paskoille ruutukokemuksille.

Seuraa podcastia: RSS-syötteenä, Apple-podcasteissa. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 42 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 17.7.2020.

41. The Closer on turhautuneen Dave Chappellen valitusvirsi

Julkaistu 26.10.2021

Dave Chappellen miljoonasopimus Netflixin kanssa tuli päätökseensä, kun herran The Closer -spesiaali näki päivänvalon aikaisemmin tänä syksynä. Edeltävien spesiaalien tapaan The Closer on herättänyt valtavasti kohua Chappellen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä koskevien kommenttien vuoksi. Tässä jaksossa Jenni ja Veera keskustelevat siitä, mitä Chappelle tällä kaikella yrittää saavuttaa ja miksi tämä spesiaali tuntuu enemmän uudelta alulta kuin nimensä mukaisesti ”klouserilta”.

40. Paholainen pukeutuu Pradaan ja pahisbingo

Julkaistu 19.10.2021

Miranda Priestleysta tuli 15 vuotta sitten synonyymi kaameille pomoille. Miranda kyykytti toimittajanurasta haaveilevaa Andya älyttömillä pyynnöillään niin pahasti, että katsojien tuomio oli selvä: Miranda on leffan pääpahis. Sittemmin huomio on kuitenkin kääntynyt Andyn poikaystävään Nateen, joka ei varsinaisesti ansaitse vuoden poikaystävä -palkintoa. Tässä jaksossa Jenni ja Veera keskustelevat siitä, kenen harteille pahiksen viitta lopulta asetellaan. That's all.

39. Squid Game on täydellinen someajan sarja

Julkaistu 12.10.2021

Korealaisesta Squid Gamesta on tullut yksi Netflixin kaikkien aikojen katsotuimmista sarjoista. Väkivaltaa, lasten pihapelejä ja yhteiskuntakritiikkiä yhdistelevä sarja on täynnä easter eggejä ja meemimateriaalia, minkä vuoksi siitä on tullut myös valtava somehitti. Tämän viikon jaksossa Jenni ja Veera miettivät muun muassa mikä kaikista kuudesta pelistä oli tylsin ja miksi lopputwisti ei yllättänyt Veeraa ollenkaan.

38. Notre Damen kellonsoittaja on Disneyn suurin taiteellinen riski

Julkaistu 5.10.2021

Tämän viikon jaksossa on luvassa kunnon nostalgiatrippi ysärille ja Disneyn kulta-aikaan! Lähes kulttiklassikon asemaan nousseen Notre Damen kellonsoittajan ensi-illasta tuli kesällä kuluneeksi 15 vuotta. Tämän edelleen Disneyn synkimpänä pidetyn elokuvan teemoja ovat muun muassa synti, himo sekä kansanmurha, joten ei mikään ihme, että monet edelleen miettivät, miten tämä elokuva on ylipäätään nähnyt päivänvalon Disneyn käsissä.

37. The Father ja miltä muistisairaus tuntuu

Julkaistu 28.9.2021

The Father kertoo riipaisevalla tavalla, miltä muistisairaus näyttää ja tuntuu. Elokuva ei päästä katsojaa helpolla, vaan pakottaa tutkimaan sairautta juuri sairastuneen näkökulmasta: millaista on, kun oma asunto onkin jonkun toisen ja vieras nainen väittää olevansa tyttäresi? Anthony Hopkins palkittiin elokuvasta parhaan miespääosan Oscarilla, eikä syyttä. Muistisairasta iäkästä isää näyttelevä Hopkins saa katsojan tuntemaan ensin ärsytystä, sitten sympatiaa ja lopulta puhdasta surua.

36. Woodstock '99 oli poroksi palanut sukupolvikokemus

Julkaistu 21.9.2021

Tervetuloa uudelle kaudelle! Vuoden 1999 heinäkuussa järjestetyn Woodstock-festarin piti olla 30 vuotta aikaisemmin pidetyn alkuperäisen Woodstockin kaltainen sukupolvikokemus. Rauhan ja rakkauden sijaan festarikansa päätyikin keskelle X-sukupolven vihan mikrokosmosta. Riittävätkö helle, huonot järjestelyt ja nu-metal kaiken syyksi vai oliko taustalla sittenkin jotain muuta? Dokumentti Woodstock '99: Peace, Love and Rage kuvaa ansiokkaasti ysärin kuolinhetkiä, mutta jättää vielä paljon kysymyksiä ilmaan.

35. Kasaria, hellettä ja tanssia - kuusi täydellistä kesäleffaa

Julkaistu 21.5.2021

Kesä on täydellistä aikaa katsoa elokuvia! Kauden viimeisessä jaksossa Jenni ja Veera valitsivat omat lempikesäleffansa. Jaksossa pohditaan muun muassa millainen on täydellinen kesäelokuva ja miksi ne kaikki tuppaavat tapahtumaan 1980-luvulla. Ihanaa kesää kaikille!

34. Upea ja koskettava Nomadland ansaitsi Oscarinsa

Julkaistu 7.5.2021

Tuore Oscar-voittaja Nomadland on visuaalisesti upea kuvaus Yhdysvaltoja kiertävistä nomadeista sekä yhden naisen surutyöstä. Tämän viikon jaksossa Jenni ja Veera keskustelevat, mikä Nomadlandista tekee erityisen, ja miten esimerkiksi ohjaaja Chloé Zhaon dokumentaarinen ote ja luontokuvaus vaikuttivat elokuvan tunnelmaan. Viikon suosituksissa heitetään umpisurkea HBO Nordic -palvelu romukoppaan, ja lisäksi suositellaan The Handmaid's Talen uutta kautta sekä uunituoretta lyhytelokuvakategorian Oscar-voittajaa.

33. The Circle, tuo someajan täydellinen strategiapeli

Julkaistu 30.4.2021

The Circle pelasti koronakeväämme 2020, ja nyt sarjan toinen kausi palasi entistäkin parempana. Veera ja Jenni keskustelevat siitä, mikä sarjassa viehättää, kenen pelaajan strategia toimii ja miksi catfishing on jo aivan toissijainen asia koko ohjelmassa. Viikon suosituksissa dokumentti, joka sai Veeran toivomaan omaa lemmikkimustekalaa, sekä kotimainen reality, jossa seurataan nuoria yhteen muuttavia pareja.

32. Palkintogaalojen suurin ja kaunein - Oscarit ovat täynnä politikointia ja likaista lobbausta

Julkaistu 23.4.2021

Oscarit jaetaan tänä vuonna 93. kertaa, ja niiden historiaan mahtuu paljon skandaaleja, likaista peliä ja politikointia. Tässä jaksossa maailman suurin Oscar-fani Veera opastaa Jenniä Oscar-kampanjoinnin saloihin sekä tämän erikoisen koronavuoden ehdokkaisiin. Voittaako Glenn Close viimein Oscarin yhdestä vuoden huonoimmasta elokuvista, entä onko Chadwick Bosemanin postuumille Oscarille uhkaajaa? Viikon suosituksissa myös Oscar-ehdokkaita eli tämän vuoden gaalassa sovitetun kässärin palkintoon ehdolla oleva draamakomedia intialaisesta autokuskista sekä Japanin ehdokas vuoden 2019 kansainvälisen elokuvan palkintoon.

31. Shawshank Redemption on äijien “chick flick”

Julkaistu 16.4.2021

Shawshank Redemption on hallinnut IMDB:n elokuvien top-listan ykköspaikkaa jo yli vuosikymmenen. Tässä jaksossa Jenni ja Veera keskustelevat elokuvan suosion syistä ja siitä, miksi Shawshank tuntuu vetoavan erityisesti miehiin (#brookswashere). Viikon suosituksissa intialaista hääglamouria ja kotimainen nordic noir -sarja lastensuojelusta.

30. Mikä on jellikkikissa ja muita ajatuksia, joita surkea Cats-elokuva meissä herätti

Julkaistu 9.4.2021

Vuoden 2019 Cats-elokuva on kiistämättä julkaisuvuotensa huonoin elokuva ja myös yksi kaikkien aikojen suurimmista flopeista. Tämä elokuva on juuri niin huono kuin kaikki arvioit aikanaan kertoivat, eikä ainoa syy ole ne hirveät tietokoneella luodut ihmiskissahybridit. Jenni ja Veera pohtivat, olisiko mikään pelastanut tätä elokuvaa, ja millainen ylipäätään on hyvä elokuvaversio musikaalista. Viikon suosituksissa erittäin lyhyt, mutta toimintaa täynnä oleva dokkari koronatartunnoista risteilyaluksella sekä tositarinadraama Mount Everestin vuorikiipeilytragediasta.

29. Ei kukaan tiedä, miten olla aikuinen

Julkaistu 2.4.2021

Minding the Gap -dokumentti on kipeä kertomus kolmesta nuoresta miehestä, joita yhdistävät skeittaus ja lapsuuden traumat. Aikuisuuden kynnyksellä yksi tarttuu kaljatölkkiin, toinen videokameraan ja kolmas ammentaa voimaa väkivaltaisen isän opetuksista. Parhaiten pärjää, kun hoksaa, että kaikki muutkin aikuiset ovat ihan yhtä pihalla. Viikon antisuosituksissa pettymyksen aiheuttanut Wonder Woman 1984 sekä “hillitön uutuuskomedia” Kullannuput.

28. Last Chance U siirtyi koriskentille ja säilytti timanttisen tasonsa

Julkaistu 26.3.2021

Netflixin Last Chance U -dokureality siirtyi uudella kaudella jenkkifutiksen parista koripallokentille, mutta sisältö edellisten kausien tapaan täydellistä tykitystä. Valmentajat eivät korisversiossa ole yhtä kamalia ihmishirviöitä kuin jefukausilla, mutta sarja on edelleen täynnä intohimoa ja draamaa. Viikon suosituksissa rap-tietokirjaan perustuva dokumenttisarja sekä lisää urheilua eli lähes kulttisuosioon noussut Netflixin Formula 1: Drive to Survive.

27. Harryn ja Meghanin haastattelu oli harkittu ja taitava PR-temppu

Julkaistu 19.3.2021

Tässä spesiaalijaksossa pestään kuninkaallisten likapyykkiä! Prinssi Harryn ja Meghanin megakuuluisaksi kohonnut haastattelu Oprahin kanssa oli harkittu pr-liike, jonka avulla pariskunta sai viimein kerrottua oman tarinansa. Kulissien takainen koko totuus kuninkaallisten riidoista tuskin koskaan selviää, joten totuuden etsimisen sijaan Jenni ja Veera keskittyvät siihen, miksi tämä haastattelu tehtiin ja mitä keinoja pariskunta käytti tuodakseen oman viestinsä esille. Viikon suositukset ovat tällä kertaa lomalla, koska kuninkaallisten draama ansaitsee kaiken mahdollisen tilan!

26. Jenkit, lopettakaa se uusintaversioiden tekeminen

Julkaistu 12.3.2021

Ranskalaiset tekivät ensin kliseisen mutta ah niin ihanan Intouchables-elokuvan. Sitten tulivat amerikkalaiset ja pilasivat kaiken. Edes Kevin Hartin ja Bryan Cranstonin yhteenlaskettu karisma ei riitä pelastamaan The Upsidea. Mikä meni pieleen? Ja miksi The Officen jenkkiversio puolestaan toimii jopa paremmin kuin alkuperäinen britti-Office? Viikon suosituksissa Jenni etsii itselleen animekavereita (pakko teitä on olla?!) ja Veera suosittelee kahta indiehelmeä.

25. Popstaran ja golftähden yllättävä yhteys

Julkaistu 5.3.2021

Britney Spears ja Tiger Woods ovat kaksi megajulkkista kahdesta eri maailmasta, mutta heillä on yllättävän paljon yhteistä. Tämän viikon jaksossa Jenni ja Veera keskustelevat kohutusta Framing Britney Spears -dokkarista sekä Tiger Woodsin elämästä kertovasta Tiger-dokumentista. Molemmissa dokkareissa on vahvasti läsnä niin lapsitähteyden vaikutukset kuin vaikeat perhesuhteet ja naisvihakin. Viikon suosituksissa ihanan elämänmyönteinen reality-sarja Unelma Lapista sekä raskas ja vaikuttava dokkarisarja Allen v Farrow.

24. It's A Sin kertoo ihmisistä AIDS-lukujen takana

Julkaistu 26.2.2021

Ritchie, Colin ja Roscoe muuttavat 80-luvun alussa Lontooseen täynnä elämäniloa, kunnes kaikki muuttuu. Brittiläinen minisarja It's A Sin kertoo HIV- ja AIDS-epidemiasta inhimillisestä ja raikkaasta näkökulmasta. Jenni ja Veera keskustelevat, mitä uutta sarja toi tähän aiheeseen ja miten nykyinen koronapandemia vaikutti katselukokemukseen. Viikon suosituksissa multitalentti Michaela Colen mainio I May Destroy You -sarja, kun taas skipattavaksi jää American Idolin uusin kausi, jossa ratsastetaan 16-vuotiaan Claudia Conwayn ahdingolla.

23. Kolme syytä miksi Mean Girls on moderni klassikko

Julkaistu 19.2.2021

Tina Fey käsikirjoitti vanhempien self help -oppaan pohjalta elokuvan, jonka ikoniset sutkautukset ovat edelleen tärkeä osa internetkulttuuria. Jenni ja Veera käyvät läpi kolme syytä, miksi Mean Girls (2004) ei vain vanhene. Viikon suosituksissa ranskalainen rikossarja Lupin ja Alexandria Ocasio-Cortezin instalive Yhdysvaltojen kongressitalon tammikuisesta valtausyrityksestä.

22. Stand By Me ja neljä muuta täydellistä elokuvaa ystävyydestä

Julkaistu 12.2.2021

Ystävänpäivän kunniaksi Jenni ja Veera valitsivat keskusteltavaksi viisi ystävyydestä kertovaa elokuvaa. Miten ystävyyttä kuvataan koulumaailmassa, entä kuumana kesäpäivänä Floridan lämmössä? Viikon suosituksessa Archer palaa tositoimiin ja skipattavaksi jää tunnetun urheilijan surkea imagonpuhdistusdokkari.

21. Bridgerton ja alkuvuoden sarjayliannostus

Julkaistu 5.2.2021

Hei näitkö tän? -podcastin toinen kausi alkaa perkaamalla vuodenvaihteen sarjatulvaa. Käsittelyssä ovat mm. Bridgerton, Sisäilmaa ja Kuvittele olevasi kaupungissa. Viikon suosituksissa dokumentti Yhdysvaltojen 1980-luvun crackepidemiasta. Viikon antisuosituksissa tositapahtumiin pohjautuva elokuva Hillbilly Elegy, jota edes Amy Adams ei onnistunut pelastamaan.

20. Tätä on odotettu: The Crownin uusin kausi on täydellinen

Julkaistu 27.11.2020

Diana ja Charles, Margaret Thatcher ja kaksi kertaa Buckinghamin palatsiin murtautunut tavisjamppa. Monarkian päättömyyttä tarkastellaan The Crownin neljännellä kaudella tavallisen kansan näkökulmasta, eikä meno voisi olla parempaa. Tässä jaksossa Jenni ja Veera käyvät läpi kauden huippuhetket ja pohtivat, miksi maailman etuoikeutetuimmat ihmiset ovat myös onnettomimpia. Viikon suosituksissa Rautarouvan elämäkertaelokuva ja tositarinaan perustuva musta komedia miehestä, jonka tuore tyttöystävä vaipuu koomaan. Tämä on Hei näitkö tän? -podcastin ensimmäisen kauden viimeinen jakso. Nähdään taas ensi kaudella!

19. Rocketman on elokuva, joka Bohemian Rhapsody haluaisi olla

Julkaistu 20.11.2020

Tässä jaksossa palataan jo podcastin ensimmäisessä jaksossa käytyyn keskusteluun kahdesta muusikkoelämänkerrasta. Bohemian Rhapsodyn piti olla Freddie Mercuryn tarina, mutta lopputulos on desinfioitu, sovinnainen ja totuutta venyttävä pannukakku. Miten osittain saman ohjaajan tekemä Elton John -biopic Rocketman onnistuu olemaan valovuosia edellä, vaikka nämä kaksi elokuvaa käsittelevät pitkälle samoja teemoja? Viikon suosituksissa HBO:n Veep-sarja, jonka juonenkäänteet ovat kuin suoraan Donald Trumpin virkakaudelta sekä tositapahtumiin perustuva realistinen sotakuvaus Lone Survivor.

18. Shakkinerosta kertova Queen’s Gambit on vuoden parhaimpia sarjoja

Julkaistu 13.11.2020

Orpokodissa asuva 9-vuotias Beth Harmon on koukussa shakkiin ja lääkkeisiin. Näistä aineksista lähtee liikkeelle Queen’s Gambit, joka on yksi tämän vuoden parhaimmista tv-sarjoista. Tässä jaksossa Veera ja Jenni keskustelevat siitä, millaisilla tempuilla shakista kertovasta sarjasta tehdään näin kiinnostava. Viikon suosituksissa Whitney Port reagoi legendaariseen The Hills -sarjaan (upeaa) ja uusi kuuma ruotsalaissarja saa katsojan tuntemaan itsensä lähinnä perunaksi. Tällä viikolla myös yksi skippaussuositus, koska ilmeisesti murhaajia kouluttavasta lukiostakin voidaan tehdä surkea ohjelma.

17. Amerikka ei ole oppinut mitään: The Trial of the Chicago 7

Julkaistu 6.11.2020

Seitsemän aktivistia haastetaan oikeuteen pikkumaisen koston takia. Oikeudenkäynti on farssi, tuomari on puolueellinen ja mukaan sotketaan myös tummaihoinen mies ilman asianajajaa. The Trial of the Chicago 7 -elokuva kuulostaa ajankohtaiselta mutta perustuu todellisuudessa yli 50 vuotta vanhoihin tapahtumiin. Tässä jaksossa Veera ja Jenni keskustelevat Amerikasta ja siitä, miksi mikään ei tunnu muuttuneen vuosikymmenien aikana. Viikon suosituksissa dokumentteja: saksalaisen poliitikon salamurha 1990-luvun alusta sekä Apollo 11 -kuulento, josta tehtiin suoranainen trilleri pelkillä arkistomateriaaleilla.

16. Ex-miehen murha toi Bettylle elinkautisen ja fanipostia

Julkaistu 30.10.2020

Betty Broderick sai fanipostia vankilaan ammuttuaan ex-miehensä ja tämän uuden vaimon. Miksi sympatisoimme ihmistä, joka on murhannut kaksi ihmistä? Tätä pohditaan uudessa jaksossa, kun käsittelyssä on Dirty John: The Betty Broderick Story. Veera ja Jenni puhuvat muun muassa gaslightingista ja Bettystä epäluotettavana kertojana. Viikon suosituksissa true crime -höpinät hakkaava minisarja The Night Of sekä dokumentti identtisistä kolmosista, jotka erotettiin toisistaan vauvoina tieteellisen kokeen takia.

15. Glee kaahasi ensin sydämiimme ja sitten suoraan roskakoriin - mitä oikein tapahtui?

Julkaistu 23.10.2020

Glee oli parasta, mitä 2010-luvun alun nuorisosarjoilla oli tarjota. Ainakin ensimmäisten kolmen kauden ajan, kunnes sarjan taso notkahti. Jenni ja Veera muistelevat Gleen huippuhetkiä ja aallonpohjia ja keskustelevat “kirouksesta”, joka on tuntunut seuranneen sarjan näyttelijöitä. Viikon suosituksissa Darren Crissin (eli Glee-Blainen) Emmy-palkinnon arvoinen roolisuoritus ja ihana Brendan Fraser, jonka The Mummy -elokuvat peittoavat Cruisen Tompan muumioleffan kuusi nolla.

14. Kun Prinsessa Mononoke ei vain säväytä

Julkaistu 16.10.2020

13. RBG ei ansainnut näin surkeaa elokuvaa

Julkaistu 9.10.2020

Feministi-ikoni ja Yhdysvaltain korkeimman oikeuden tuomari Ruth Bader Ginsburg olisi ansainnut parempaa. Ginsburgin uran ensivaiheista kertova On the Basis of Sex on taskulämmin, sovinnainen ja tylsä, eli kaikkea muuta kuin Ginsburg itse oli. Tämän viikon jaksossa Veera ja Jenni keskustelevat sekä On the Basis of Sex -elokuvasta että samana vuonna ilmestyneestä RBG-dokumentista. Viikon suosituksissa dokumenttisarja kulttien ystäville sekä hyvän mielen natsielokuva Jojo Rabbit.

12. Älä usko interwebziä - katso Cuties

Julkaistu 2.10.2020

Ranskalainen Cuties-elokuva joutui Netflixin markkinointimokan takia ankarien pedofiliasyytösten kohteeksi. Jenni ja Veera katsoivat Cutiesin selvittääkseen, seksualisoiko elokuva todella lapsia. 11-vuotiaan ranskalaissenegalilaisen Amyn tarina kosketti, vaikka osa kohtauksista tuntuikin kiusallisilta. Yksi asia on kuitenkin varma: elokuva kannattaa katsoa ennen kuin muodostaa siitä mielipiteen. Viikon suosituksissa vuoden 1986 Challenger-avaruussukkulan tuhosta kertova dokumenttisarja, joka kolhaisi Nasa-rakkauttamme.

11. Hamilton on nyky-Amerikan versio Amerikan historiasta

Julkaistu 25.9.2020

Disney+ saapui viimein Suomeen, mikä Veeralle ja Jennille tarkoitti vain yhtä asiaa - HAMILTON! Yhdysvaltojen ensimmäisestä valtiovarainministeristä Alexander Hamiltonista kertova hiphop-musikaali on mullistava kokemus, ja se kertoo Yhdysvaltojen historiasta nuorekkaalla ja rajoja rikkovalla tavalla. Viikon suosituksista löytyy toinen Yhdysvaltojen historiaa kuvaava teos, tosin ilman hiphop-musiikkia.

10. Ysärilapsuuden parhaat tv-sarjat

Julkaistu 18.9.2020

Marienhof, Siskoni on noita, Vili Vilperi ja Sauhu-Santtu. Jenni ja Veera käyvät läpi tv-sarjat, jotka houkuttelivat television ääreen ihanalla 90-luvulla. Kävi ilmi, että kahden ysärilapsen tv-kokemukset olivatkin ihan erilaiset. Viikon suosituksissa animaatiosarja kaikille murrosiän joskus kokeneille ja sitä lähestyville sekä hittimusikaali Hamilton, jonka voi nyt vihdoin nähdä myös Suomessa Disney+-palvelussa.

9. Tenet on mestariteos, jolla on omat rasitteensa

Julkaistu 11.9.2020

Christopher Nolan teki sen taas: Tenet on pään pyörälle vispaava visuaalinen taideteos, joka käsittelee aikamatkustusta kiinnostavalla tavalla. Jenni ja Veera keskustelevat siitä, mikä Tenetissä toimi ja missä olisi ollut vielä parantamisen varaa. Viikon suosituksissa paralympialaisia ja Nolanin ehkä hieman pimentoon jäänyt taikurielokuva. Toim. huom. Jakso on nauhoitettu etänä, minkä takia äänenlaatu ei ole paras mahdollinen. Petraamme ensi jaksoon!

8. Hetkinen, milloin Suomi-elokuvasta tuli kiinnostavaa?

Julkaistu 4.9.2020

Kotimaisen elokuvan tunnelma on muuttunut: ahdistavan ankeilun ja kreisikomedioiden väliin mahtuu jo muitakin tarinoita. Veera ja Jenni pohtivat, mistä muutos johtuu. Ja miksi kumpikin on edellisen kerran nähnyt kotimaisen elokuvan leffateatterissa yli kolme tai seitsemän vuotta sitten? Viikon suosituksissa vastinetta verorahoille eli Yle Areenan kotimaisten elokuvien valikoima sekä reality, joka on yhdistelmä kiinteistöpornoa ja The Hillsiä.

7. Superyksilöitä vai yksinäisiä kusipäitä? Näin urheiludokumentit pyrkivät lähemmäksi ihmistä

Julkaistu 28.8.2020

Onko Michael Jordan oikeasti kusipää, millaista on jenkkiyliopistojen urheilutähtien elämä ja eikä Petra Ollin pää vain kestänyt? Jenni ja Veera keskustelevat siitä, mitä televisio on meille opettanut huippu-urheilusta. Dokumenteissa päästään jo lähemmäs urheilijoiden inhimillisiä puolia, mutta aivan kaikesta ei olla valmiita puhumaan. Viikon suosituksissa Madonnan baseball-elokuva ja kahdeksantuntinen matka O.J. Simpsonin elämään. Luvassa myös skippaussuosituksia: tennislegenda Billie Jean Kingistä tehty maailman tylsin sporttileffa ja Katiska, tuo yläkoululaisten mediatuntien tuotos.

6. Nalkuttava kotirouva kiristää pinnaa ja kahdeksan muuta raivostuttavaa tv-hahmoa

Julkaistu 21.8.2020

Skyler Whiten sijoitus on aina korkea, kun listataan vihatuimpia tv-hahmoja, mutta keitä muita listalle kuuluu? Ja kuuluvatko he lopulta sinne ensinkään? Veera ja Jenni listaavat omat inhokkinsa ja pohtivat, mikä saa sohvaperunan tuntemaan pyhää vihaa tavallista naapurintyttöä kohtaan ja miksi sinisilmäisyys sapettaa. Viikon suosituksissa rakkausreality Australiasta ja kulttimaineeseen noussut jenkkifutissarja.

5. Lady Bird on rakkauskirje äideille (ja jokaiselle Forssalle)

Julkaistu 14.8.2020

Jos äidin naama ärsyttää, aina voi hypätä ulos liikkuvasta autosta. Tämän opetti meille Lady Bird, elokuva siitä, millaista on olla “taiteellisesti suuntautunut” 18-vuotias Yhdysvaltojen Forssassa. Vaikka tarinan keskiössä ovat aikuistumisen kasvukivut, tärkeimmäksi teemaksi nousee lopulta kapinoinnin paineissa natiseva äiti-tytär-suhde. Viikon suosituksissa Jenni ja Veera nostavat esille skandaalin aiheuttaneen Oscar-voittajan 1980-luvulta sekä kolmen tunnin coming of age -elokuvan, joka kannattaa katsoa jo pelkästään soundtrackin takia.

4. Tämäkö on hauskaa, Hannah Gadsby?

Julkaistu 7.8.2020

Kuka saa määritellä, mitä stand-up on? Saako millekään enää nauraa? Tässä jaksossa Jenni ja Veera keskustelevat Hannah Gadsbyn Netflix-spesiaaleista Nanettesta ja Douglasista, komedian yhteiskunnallisesta merkityksestä ja mitä tehdä silloin, kun vitsi ei vain uppoa. Viikon suosituksissa kulttidokumentti 90-luvulta ja sarja, jonka jokaisen olisi pitänyt jo nähdä (Jenni ei ole).

3. Realityn rumat kasvot paljastuivat vuonna 2020 - taas

Julkaistu 31.7.2020

Terrace Housen piti olla realityn kaipaama u-käännös, mutta seesteisen pinnan alla porisi isoja ongelmia. Miksi ihmisen pitää kuolla ennen kuin joku viheltää pelin poikki? Viikon skippaa ja klikkaa -suosituksissa mm. drag queeneja ja dokkari Brasilian murenevasta demokratiasta.

2. Elio, Oliver ja Chiron kertovat saman tarinan eri puolet

Julkaistu 24.7.2020

Moonlight ja Call Me by Your Name ovat elokuvia itsensä löytämisestä ja rakkaudenkaipuusta. Veera ja Jenni käyvät läpi, mikä muu elokuvia yhdistää ja toisaalta erottaa. Viikon suosituksissa mukana true crimea (skippaa) ja superkuuma meksikolainen road trip -leffa (klikkaa).

1. Normal Peoplen taika on sen tavallisuudessa

Julkaistu 17.7.2020

Normal People sai millenniaalisydämemme läikkymään onnesta ja itkusta. Miten niin pääsi käymään? Jakson lopussa Jenni ja Veera kertovat myös, mitä uutta katsottavaa etsivän ihmisen kannattaa tällä viikolla joko skipata tai klikata. Vihje: aivan kaikki pohjoismaiset nuortensarjat eivät ole kultaa.

Jenni ja Veera tässä, hauska tutustua!

Julkaistu 17.7.2020

Kumpi on saanut traumoja Samuel L. Jakcsonin televisioruudulle jämähtäneestä naamasta, kumpi ei enää kajoa nuoruuden lempielokuviinsa? Ja pitäisikö tässä huolestua, kun Netflixistä tulee ensimmäisenä sanana mieleen rakkaus. Esittelyssä Jenni & Veera.

Takaisin podcastien listaan