Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Hei näitkö tän?

Hei näitkö tän? -podcast ottaa kuulijaa kädestä kiinni ja taluttaa hyvien leffojen ja sarjojen luo. Hyvyyden tason määrittelevät juontajat Jenni ja Veera, joiden mielestä elämä nyt vain on liian lyhyt paskoille ruutukokemuksille.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 11 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 17.7.2020.

10. Ysärilapsuuden parhaat tv-sarjat

Julkaistu 18.9.2020

Marienhof, Siskoni on noita, Vili Vilperi ja Sauhu-Santtu. Jenni ja Veera käyvät läpi tv-sarjat, jotka houkuttelivat television ääreen ihanalla 90-luvulla. Kävi ilmi, että kahden ysärilapsen tv-kokemukset olivatkin ihan erilaiset. Viikon suosituksissa animaatiosarja kaikille murrosiän joskus kokeneille ja sitä lähestyville sekä hittimusikaali Hamilton, jonka voi nyt vihdoin nähdä myös Suomessa Disney+-palvelussa.

9. Tenet on mestariteos, jolla on omat rasitteensa

Julkaistu 11.9.2020

Christopher Nolan teki sen taas: Tenet on pään pyörälle vispaava visuaalinen taideteos, joka käsittelee aikamatkustusta kiinnostavalla tavalla. Jenni ja Veera keskustelevat siitä, mikä Tenetissä toimi ja missä olisi ollut vielä parantamisen varaa. Viikon suosituksissa paralympialaisia ja Nolanin ehkä hieman pimentoon jäänyt taikurielokuva. Toim. huom. Jakso on nauhoitettu etänä, minkä takia äänenlaatu ei ole paras mahdollinen. Petraamme ensi jaksoon!

8. Hetkinen, milloin Suomi-elokuvasta tuli kiinnostavaa?

Julkaistu 4.9.2020

Kotimaisen elokuvan tunnelma on muuttunut: ahdistavan ankeilun ja kreisikomedioiden väliin mahtuu jo muitakin tarinoita. Veera ja Jenni pohtivat, mistä muutos johtuu. Ja miksi kumpikin on edellisen kerran nähnyt kotimaisen elokuvan leffateatterissa yli kolme tai seitsemän vuotta sitten? Viikon suosituksissa vastinetta verorahoille eli Yle Areenan kotimaisten elokuvien valikoima sekä reality, joka on yhdistelmä kiinteistöpornoa ja The Hillsiä.

7. Superyksilöitä vai yksinäisiä kusipäitä? Näin urheiludokumentit pyrkivät lähemmäksi ihmistä

Julkaistu 28.8.2020

Onko Michael Jordan oikeasti kusipää, millaista on jenkkiyliopistojen urheilutähtien elämä ja eikä Petra Ollin pää vain kestänyt? Jenni ja Veera keskustelevat siitä, mitä televisio on meille opettanut huippu-urheilusta. Dokumenteissa päästään jo lähemmäs urheilijoiden inhimillisiä puolia, mutta aivan kaikesta ei olla valmiita puhumaan. Viikon suosituksissa Madonnan baseball-elokuva ja kahdeksantuntinen matka O.J. Simpsonin elämään. Luvassa myös skippaussuosituksia: tennislegenda Billie Jean Kingistä tehty maailman tylsin sporttileffa ja Katiska, tuo yläkoululaisten mediatuntien tuotos.

6. Nalkuttava kotirouva kiristää pinnaa ja kahdeksan muuta raivostuttavaa tv-hahmoa

Julkaistu 21.8.2020

Skyler Whiten sijoitus on aina korkea, kun listataan vihatuimpia tv-hahmoja, mutta keitä muita listalle kuuluu? Ja kuuluvatko he lopulta sinne ensinkään? Veera ja Jenni listaavat omat inhokkinsa ja pohtivat, mikä saa sohvaperunan tuntemaan pyhää vihaa tavallista naapurintyttöä kohtaan ja miksi sinisilmäisyys sapettaa. Viikon suosituksissa rakkausreality Australiasta ja kulttimaineeseen noussut jenkkifutissarja.

5. Lady Bird on rakkauskirje äideille (ja jokaiselle Forssalle)

Julkaistu 14.8.2020

Jos äidin naama ärsyttää, aina voi hypätä ulos liikkuvasta autosta. Tämän opetti meille Lady Bird, elokuva siitä, millaista on olla “taiteellisesti suuntautunut” 18-vuotias Yhdysvaltojen Forssassa. Vaikka tarinan keskiössä ovat aikuistumisen kasvukivut, tärkeimmäksi teemaksi nousee lopulta kapinoinnin paineissa natiseva äiti-tytär-suhde. Viikon suosituksissa Jenni ja Veera nostavat esille skandaalin aiheuttaneen Oscar-voittajan 1980-luvulta sekä kolmen tunnin coming of age -elokuvan, joka kannattaa katsoa jo pelkästään soundtrackin takia.

4. Tämäkö on hauskaa, Hannah Gadsby?

Julkaistu 7.8.2020

Kuka saa määritellä, mitä stand-up on? Saako millekään enää nauraa? Tässä jaksossa Jenni ja Veera keskustelevat Hannah Gadsbyn Netflix-spesiaaleista Nanettesta ja Douglasista, komedian yhteiskunnallisesta merkityksestä ja mitä tehdä silloin, kun vitsi ei vain uppoa. Viikon suosituksissa kulttidokumentti 90-luvulta ja sarja, jonka jokaisen olisi pitänyt jo nähdä (Jenni ei ole).

3. Realityn rumat kasvot paljastuivat vuonna 2020 - taas

Julkaistu 31.7.2020

Terrace Housen piti olla realityn kaipaama u-käännös, mutta seesteisen pinnan alla porisi isoja ongelmia. Miksi ihmisen pitää kuolla ennen kuin joku viheltää pelin poikki? Viikon skippaa ja klikkaa -suosituksissa mm. drag queeneja ja dokkari Brasilian murenevasta demokratiasta.

2. Elio, Oliver ja Chiron kertovat saman tarinan eri puolet

Julkaistu 24.7.2020

Moonlight ja Call Me by Your Name ovat elokuvia itsensä löytämisestä ja rakkaudenkaipuusta. Veera ja Jenni käyvät läpi, mikä muu elokuvia yhdistää ja toisaalta erottaa. Viikon suosituksissa mukana true crimea (skippaa) ja superkuuma meksikolainen road trip -leffa (klikkaa).

1. Normal Peoplen taika on sen tavallisuudessa

Julkaistu 17.7.2020

Normal People sai millenniaalisydämemme läikkymään onnesta ja itkusta. Miten niin pääsi käymään? Jakson lopussa Jenni ja Veera kertovat myös, mitä uutta katsottavaa etsivän ihmisen kannattaa tällä viikolla joko skipata tai klikata. Vihje: aivan kaikki pohjoismaiset nuortensarjat eivät ole kultaa.

Jenni ja Veera tässä, hauska tutustua!

Julkaistu 17.7.2020

Kumpi on saanut traumoja Samuel L. Jakcsonin televisioruudulle jämähtäneestä naamasta, kumpi ei enää kajoa nuoruuden lempielokuviinsa? Ja pitäisikö tässä huolestua, kun Netflixistä tulee ensimmäisenä sanana mieleen rakkaus. Esittelyssä Jenni & Veera.

Takaisin podcastien listaan