Suomalaisia podcasteja

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Kalankääreiksi

Keskustelu ei pääty kalankääreisiin. Etelä-Saimaan podcast kurkistaa uutisten taakse.

Seuraa podcastia: RSS-syötteenä, Apple-podcasteissa. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 7 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 18.9.2019.

Viisi tapaa, joilla Etelä-Karjalan väestö lähtee nousuun (ja miksi kaksi ei toimi)

Julkaistu 11.12.2019

Kalankääreiksi-podcast pohtii tapoja, joilla Etelä-Karjalan synkkä väestökehitys käännetään tai edes pysäytetään.Visioita pyydettiin muun muassa aluetutkija Timo Arolta ja kirjailija Risto Isomäeltä. Keskustelijoina Etelä-Saimaan Juho Maijala ja Sini Lemmetty.

Lari-Pekka Ruotsi kertoo, mitä Lappeenrannan ravintoloista puuttuu

Julkaistu 27.11.2019

Pitkän uran ravintola-alalla tehnyt Lari-Pekka Ruotsi kertoo miksi Lappeenrannan keskustan ravintolat ovat niin samanlaisia keskenään ja miksi Suomessa pitäisi tipata niin kuin ennen vanhaan. Ruotsi myös ruotii suomalaista palvelukulttuuria ja kertoo miksi pihviravintolastakin pitää löytyä vegevaihtoehtoja.

Lappeenrannan linnoituksen salakäytävän pitäisi olla syvällä kuin metrotunneli

Julkaistu 13.11.2019

Etelä-Karjalasta ei löydy vanhempia rakennuksia, koska venäläiset hävittivät lähes kaiken 1700-luvulla. Rusalan talo vuodelta 1720 on ainoa säilynyt rakennus, joka valmistui ennen pikkuvihaa. Lappeenrannan linnoituksessa on tuskin ollut salakäytävää, eikä petollinan piika ratkaissut Lappeenrannan taistelua kesällä 1741.

Veropäivän erikoisjakso: Miksi Etelä-Karjalan tulokärki on niin kapea?

Julkaistu 4.11.2019

Veropäivän erikoisjaksossa puhutaan Etelä-Karjalan eniten tienanneista. Mitä tulokärki kertoo eteläkarjalaisista menestyjistä ja miten suurituloisten listalle saataisiin lisää nimiä. Kalankääreiksi-podcastin vieraana LUTn kauppakorkeakoulun professori Karl-Erik Michelsen.

Miksi Lappeenrannan uudesta jäähallista päättäminen on niin vaikeaa?

Julkaistu 30.10.2019

Etelä-Saimaan politiikkaa seuraava toimittaja Harri Manskinen kertoo, missä Lappeenrannan jäähallihankkeessa mennään. Manskisen mukaan keskustaan suunniteltavan hallin niin sanottu kevytversio voi olla vahvoilla, kun asiasta keväällä päätetään. Manskinen uskoo, että päätökset on tehty ennen kesälomia 2020.

Uhkaavatko mie ja sie kadota, kun Youtube pistää nuoret mäsättämään?

Julkaistu 2.10.2019

Etelä-Saimaan Kalankääreiksi-podcastissa keskustellaan siitä, miten sosiaalinen media muuttaa nuorten puhetapaa. Moni vanhempi on huolissaan Etelä-Karjalan murteen korvautumisesta Helsingillä, mutta tutkimustietoa aiheesta on vaikea löytää. Studiossa ilmiötuottaja Juho Maijala ja ilmiöryhmän toimittaja Sini Lemmetty.

Miksi Etelä-Saimaan urheilusivuilla on niin paljon SaiPaa?

Julkaistu 18.9.2019

"SaiPa näkyy paljon, SaiPaa luetaan paljon ja siihen koitetaan vastatakin." Etelä-Saimaan urheilutoimituksen esimies Vesa Salminen kertoo Kalankääreiksi-podcastissa, miksi talvisin voi tuntua siltä, että urheilusivuilla on SaiPa-uutisia jatkuvasti.

Takaisin podcastien listaan