Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Canon Talks

Canon Talks on keskustelusarja, jossa pohditaan digitalisaatiota tiedonhallinnan ja erityisesti sen arvon kasvattamisen näkökulmasta. Mistä lähtökohdista tiedon arvon kasvua tulisi edistää ja mitä pitäisi ensimmäiseksi laittaa kuntoon? Miten eri yrityksissä relevantin tiedon paremman hyödyntämisen haastetta on lähestytty ja miten siinä on onnistuttu? Podcastin juontajana toimii digitalisaation asiantuntija ja biohakkeri Teemu Arina aisaparinaan Canonin asiantuntija. Vaihtuvina vieraina kuulemme tiedon arvon parissa työskenteleviä asiantuntijoita.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 9 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 14.9.2018.

Jakso 9: Vieraana Tamro Oyj:n Kai Kaasalainen

Julkaistu 17.6.2019

Canon Talksin uusimmassa jaksossa pohditaan, miten apteekkiala voi digitalisaation avulla muuttua lääkejakelijasta hyvinvoinnin parantajaksi. Miten lääkkeet tulevaisuudessa toimitetaan ja jaellaan, kun digitalisaatio pakottaa myös apteekit uudistumaan? Miten saadaan lääkejakelu, terveydenhuolto ja asiakaspalvelu rakentamaan hyvinvointia ja parantamaan asiakaspalvelua yhteistyössä? Olisiko digitalisaatiosta jopa apua hoidon tehostamisessa? Kuuntele jaksosta Tamro Oyj:n toimitusjohtaja Kai Kaisaalaisen ajatukset terveydenhoitoalan tulevaisuudesta.

Jakso 8: Vieraana Valtiovarainministeriön Maria Nikkilä

Julkaistu 2.5.2019

Kansallisen sekä kansalaisten turvallisuuden näkökulmat ovat erityisen tärkeitä julkishallinnossa, mutta myös palvelujen saatavuus ja niiden kehittäminen pitää varmistaa yhä digitalisoituvassa maailmassa. Millaisin painopistein Valtiovarainministeriön digitalisaation Julkisen hallinnon tieto- ja viestintätekninen osasto JulkICT asiaa lähestyy ja millaisia hankkeita on tällä hetkellä työpöydällä? Julkishallinnon digihaasteita avaamassa tietohallintoneuvos, Valtiovarainministeriön JulkICT-osaston Digitalisaatio-yksikön päällikkö Maria Nikkilä, Canonilta asiantuntijana Harry Heinonen ja juontajana teemoihin johdattelee Teemu Arina.

Jakso 7: Vieraana Mehiläisen Kalle Alppi

Julkaistu 20.3.2019

Terveydenhuoltoalalla kehityspaineet paremman palvelun tuottamiseksi ovat suuret. Miten digitalisaatio näkyy terveydenhuoltoalan prosesseissa? Miten toimintaa voi kehittää digitalisoinnin avulla, kun sidosryhmiä, järjestelmiä ja lakisääteisiä velvollisuuksia on paljon? Miten tekoäly voi auttaa lääkäreitä työssään ja miten palvelujen ja työvaiheiden digitalisointi sekä automatisointi näkyy asiakkaalle? Ajankohtaisesta aiheesta keskustelemassa Mehiläisen CIO Kalle Alppi, Canonilta asioita kiteyttämässä Ilpo Verno ja juontajana toimii digitalisaatioon perehtynyt asiantuntija Teemu Arina.

Jakso 6: Vieraana Voima Venturesin Inka Mero

Julkaistu 28.2.2019

IT-palveluiden ostaminen on muuttunut ja digitalisaatio on tuonut mukanaan tarpeen muokata yritysten toimintamalleja. Uusien tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen ja yritysten kasvun varmistamiseksi tarvitaan uusia innovaatioita ja tapoja niiden tuottamiseen. Ongelmien ratkaisuun voidaan hyödyntää avointa innovaatioekosysteemiä, innovaatiokilpailua ja yhteistyötä erilaisten toimijoiden kanssa. Mitä suuryritykset voivat oppia esimerkiksi start up-yrityksiltä? Ketteristä toimintamalleista ja digitalisaation vaatimuksista suuryrityksille on kertomassa sijoittaja, hallitusammattilainen ja Voima Ventures -rahaston perustaja Inka Mero. Voima Ventures on Suomen ensimmäinen sijoitusyhtiö, joka sijoittaa tieteeseen.

Jakso 5: Vieraana Yleisradion Janne Yli-Äyhö

Julkaistu 13.12.2018

Yleisradio on kansallisena mediayhtiönä näköalapaikalla media-alan murroksessa. Millaista on muuttaa julkista tuotantoyhtiötä digitaaliseksi? Miten mediayhtiö voi hyödyntää tekoälyä, puheen ja kuvan tunnistusta tiedon hallinnassa ja palveluiden tuottamisessa? Media-alan muutosta avaamassa Yleisradion tuotantojen johtaja Janne Yli-Äyhö, mukana Canonilta keskustelemassa Harry Heinonen ja juontajana digitalisaation asiantuntija Teemu Arina.

Jakso 4: Vieraana Finavian Harri Karjalainen

Julkaistu 19.11.2018

Mitä tietohallintojohtajan pitää huomioida toimivaa IT-infraa ja asiakaspalvelua rakentaessaan? Mitä tietoa ja millaisia teknologioita hyödynnetään, jotta ihmisvirrat ja palvelut saadaan järjestettyä siten, että tehokkuuden ja turvallisuuden lisäksi syntyy myös miellyttävä tunnelma? Keskustelemassa Finavian tietohallintojohtaja Harri Karjalainen, Harry Heinonen Canonilta ja digitalisaation asiantuntija Teemu Arina.

Jakso 3: Vieraana Talent Base Oy:n Tero Laatikainen

Julkaistu 22.10.2018

Miten isot organisaatiot pysyvät ketterien startup-yritysten muutosvauhdissa? Jaksossa vieraana Talent Base Oy:n johtava konsultti Tero Laatikainen, Jan Sutinen Canonilta ja tuttuun tapaan ohjelman juontaa digitalisaation asiantuntija Teemu Arina.

Jakso 2: Vieraana DSV Road Oy:n Mika Kortelainen

Julkaistu 9.10.2018

Miten alati kasvavaa datamäärää voidaan hallita ja miten tiedosta saadaan kilpailuetu liiketoiminnalle? Miten tieto liittyy logistiikkayrityksen arvoketjuihin ja miten sitä konkreettisesti voidaan hyödyntää? Vieraana DSV Road Oy:n IT Director Mika Kortelainen, joka avaa kansainvälisen logistiikkayrityksen näkökulmaa konkretian keinoin. Keskustelussa mukana Jan Sutinen Canonilta ja juontajana tuttuun tapaan digitalisaation asiantuntija Teemu Arina.

Jakso 1: Vieraana Esko Kilpi ja Harry Nyström

Julkaistu 14.9.2018

Jakso 1: Miten tiedon arvo kasvaa digitalisaation avulla? Digitalisaation asiantuntija Esko Kilpi ja Canonin toimitusjohtaja Harry Nyström keskustelevat aiheesta Teemu Arinan johdolla.

Takaisin podcastien listaan