Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Miekkailu-podcast

Suomen ylivoimaisesti paras ja ainoa podcast, joka keskittyy urheilumiekkailuun. Tekijäkaarti on Joonas Lyytinen ja Eki Karlsson. Podcast löytyy myös iTunesista ja kaikista suuremmista podcast-palveluista. Muistakaa tilata! Palautetta voi lähettää osoitteeseen [email protected]

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 14 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 21.2.2018.

13. jakso: vieraana 21-kertainen arvokisavoittaja Marja-Liisa Someroja

Julkaistu 29.2.2020

Vieraana 21-kertainen arvokisavoittaja Marja-Liisa Someroja. Lisäksi juttua miekkailun olympiakarsinnoista ja tietenkin kuukauden miekkailijan valinta. Marja-Liisa Someroja on voittanut 21 arvokisakultaa ja yleisen sarjan suomenmestaruuksia kuudella vuosikymmenellä. Lisäksi Marja-Liisa on toiminut aktiivisesti eri tehtävissä niin Helsingin miekkailjoissa, Suomen miekkailuliitossa kuin kansainvälisissä lajiliitoissa. Marja-Liisa on ollut muun muassa Suomen ensimmäinen seuran naispuheenjohtaja ja liiton hallituksen ensimmäinen naisjäsen. Mikä saa jatkamaan kisaamista sen jälkeen kuin on voittanut kaiken kymmeniä kertoja? Muistakaa tilata podcast esimerkiksi Applen tai muusta mieleisestäsi podcast-palvelusta. Saat uudet jaksot suoraan laitteeseesi niiden ilmestyttyä.

12. jakso: vieraana Olympiakomitean kamppailulajien lajiryhmävastaava Pasi Sarkkinen

Julkaistu 8.11.2019

Vieraana Suomen Olympiakomitean kamppailulajien lajiryhmävastaava Pasi Sarkkinen. Mitkä ovat kamppailulajien näkymät Tokioon? Mitä suomalaisessa miekkailussa on tehty hyvin? Mitä opittavaa meillä on muilta lajeilta? Kenet Pasi haastaa miekkailuotteluun? Muistakaa tilata podcast esimerkiksi Applen tai muusta mieleisestäsi podcast-palvelusta. Saat uudet jaksot suoraan laitteeseesi niiden ilmestyttyä. Jakson miksaus Juho Luukkainen.

10. jakso: State of säilä – vieraana suomenmestari ja valmentaja Olli Mahlamäki

Julkaistu 27.8.2019

State of säilä. Miekkailu-podcastin vieraaksi tulee 11 kertainen suomen- ja pohjoismaidenmestari Olli Mahlamäki. Jaksossa pureudutaan säilämiekkailun saloihin. Miten etuoikeus määräytyy, mitä on keskialuepeli ja miksi säilämiekkailijat ovat miekkailijoista parhaita tuulettajia? Lisäksi keskustellaan säilmiekkailun tilasta Suomessa ja vähän lähialuillakin. Muistakaa tilata podcast esimerkiksi Applen tai muusta mieleisestäsi podcast-palvelusta. Saat uudet jaksot suoraan laitteeseesi niiden ilmestyttyä.

bonussegmentti – Ilmari Vartia

Julkaistu 27.5.2019

Viime viikonloppuna järjestetty kalvan miesten suomenmestaruudet on perinteisesti miekkailtu Ilmari Vartian muistokilpailuna. Miekkailu-podcast käy läpi vuonna 1951 tapahtuneen traagisen miekkailuonnettomuuden, jossa suomalainen miekkailija Ilmari Vartia menehtyi Tukholmassa järjestetyissä kilpailuissa. Tapahtumat kertoo samassa joukkueessa miekkaillut miekkailulegenda Kurt "Bobi" Lindeman.

9. suomalaisen miekkailun grand old man Kurt "Bobi" Lindeman

Julkaistu 14.5.2019

Vieraana suomalaisen miekkailun ja viisiottelun todellinen grand old man Kurt "Bobi" Lindeman. Helsingin ja Rooman olympialaisiin osallistunut, Miekkailuliiton toiminnanjohtajana pitkään toiminut ja vuosikymmenien valmentajauran tehty Bobi kertoo mistä rakkaus miekkailua ja viisiottelua kohtaan syntyi, millainen suomalainen miekkailuyhteisö oli 50–60-luvulla ja mistä energia ja innostunut viettää viisi iltaa viikossa miekkailusalilla edelleen löytyy. Jaksosta tuli taas tolkuttoman pitkä, mutta yli kuudenkymmenen vuoden ura miekkailun ja viisiottelun parissa ei ihan varttiin mahdu. Muistakaa tilata podcast esimerkiksi Applen tai muusta mieleisestäsi podcast-palvelusta. Saat uudet jaksot suoraan laitteeseesi niiden ilmestyttyä.

8. Torille! – vieraana tuore em-pronssimitalisti Topias Tauriainen

Julkaistu 12.3.2019

Torille! Miekkailu-podcastin vieraaksi tulee tuore juniorien euroopanmestaruuspronssimitalisti Topias Tauriainen Espoon miekkailijoista. Miten kisa Foggiassa eteni? Miten arvokisamitalisti treenaa? Millaisissa mietteissä Topias on syksyllä siirtymässä junioreista senioreihin? Muistakaa tilata podcast esimerkiksi Applen tai muusta mieleisestäsi podcast-palvelusta. Saat uudet jaksot suoraan laitteeseesi niiden ilmestyttyä.

7. Laki ja järjestys – vieraana miekkailutuomari Katri Savolainen

Julkaistu 23.1.2019

Ordnung muß sein. Tällä kertaa Miekkailupodcastissa pureudutaan sääntöihin ja tuomaritoimintaan. Miten suomenkielisiä miekkailusääntöjä ylläpidetään? Mikä on hyvän miekkailutuomaroinnin salaisuus? Millaisia sääntömuutoksia joulukuussa FIE:n kongressissa tehtiin? Vieraana pitkän miekkailutuomariuran tehnyt Katri Savolainen, joka toimii myös SM5L:n sääntö- ja tuomaritoimikunnan puheenjohtajana. Muistakaa tilata podcast esimerkiksi Applen tai muusta mieleisestäsi podcast-palvelusta. Saat uudet jaksot suoraan laitteeseesi niiden ilmestyttyä.

6. jakso - Viro, miekkailun pieni suurvalta. Vieraana valmentaja Peeter Nelis

Julkaistu 15.11.2018

Viro, miekkailun pieni suurvalta. Miten Virosta on tullut yksi viimeisten vuosikymmenien menesteneimpiä kalpamiekkailumaita? Miksi, miten ja kenen ansiosta kalpaan tuli nykyisenkaltainen passiivisuussääntö? Kuinka monta kertaa ja miten Suomi on onnistunut voittamaan Viron miekkailun saralla? (Kaksi: kerran autettuna ja toisen kerran ihan omilla ansioilla.) Näihin ja muihin eteläisen naapurimaan miekkailuun liittyviin kysymyksiin pureudutaan tämänkertaisessa podcast-jaksossa. Vieraana mittavan ja menestyksekkään uran valmentajana Virossa ja Suomessa tehnyt Peeter Nelis. Muistakaa tilata podcast esimerkiksi Applen tai muusta mieleisestäsi podcast-palvelusta. Saat uudet jaksot suoraan laitteeseesi niiden ilmennyttyä.

5. jakso - Suomen ainoa aikuisten arvokisamitalisti Minna Lehtola

Julkaistu 11.9.2018

Miekkailu-podcast palaa kesätauolta uusin jaksoin Joonaksen ja Ekin juontamana! Ensimmäisenä vieraana uudella kaudella on Suomen toistaiseksi ainoa aikuisten arvokisamitalisti ja viimeisin olympiaedustaja Minna Lehtola. Minna palasi vähän aikaa sitten pitkän tauon jälkeen miekkailun pariin ja toimii nyt liiton valmennuspäällikkönä. Miekkailun lähihistoriaa ja huippu-urheilun nykytilaa luvassa.

4. jakso – floretti Suomessa ja Oulun miekkailuseura. Vieraana suomenmestari Ruusa Degerman

Julkaistu 1.5.2018

Miekkailupodcastin neljännesä jaksossa perehdytään florettimiekkailun tilaan Suomessa Oulun miekkailuseuran Roosa Degermanin kanssa. Ruusa on hallitseva floretin suomenmestari, valmentaja ja toiminut Oulun miekkailuseurassa niin työntekijänä kuin puheenjohtajanakin. Ruusan kanssa keskustellaan florettimiekkailun lisäksi siitä mitä Oulun miekkailuseurassa on tehty oikein kun viidessätoista vuodessa seura on kasvanut tyhjästä yhdeksi Suomen mahtiseuroista. Miekkailupodcastin vakiokaarti on Eki Karlsson, Joonas Lyytinen ja Samuli Tarvainen. Löydät meidät Facebookista ja Twitteristä. Palautetta voi myös lähettää osoitteeseen [email protected].

3. jakso - All Stars Helsinki -kilpailu. Vieraana ammattimiekkailija Niko Vuorinen

Julkaistu 11.3.2018

Miekkailupodcastin kolmannessa jaksossa perehdytään kansainvälisen huippumiekkailun arkeen ja juhlaan Suomen ainoan ammattilaismiekkailijan Niko Vuorisen kanssa. Lisäksi keskustellaan suomalaisen miekkailun ehdottomasta huipputapahtumasta All Stars Helsinki -kilpailusta. Muistakaa kaikki tulla 7.4. GLO Art hotelliin katsomaan kansainvälisen huipputason miekkailua. Lippuja voi ostaa osoitteesta allstarshelsinki.wordpress.com. Miekkailupodcastin vakiokaarti on Eki Karlsson, Joonas Lyytinen ja Samuli Tarvainen. Löydät meidät Facebookista ja Twitteristä. Palautetta voi myös lähettää osoitteeseen [email protected].

bonussegmentti - urheilun yhteiskunnallinen peruste

Julkaistu 28.2.2018

Seuraavaan kansainvälistä huippumiekkailua ja All Stars Helsinki -kisaa käsittelevään jaksoon kertyi jopa liikaa materiaalia yhtä jaksoa varten. Tässä siis bonussegmenttinä keskustelua huippu-urheilun yhteiskunnallisesta perusteesta. Eki Karlssonin, Joonas Lyytisen ja Samuli Tarvaisen vieraana Suomen ainoa miekkailuammattilainen Niko Vuorinen

2. jakso - miten miekkailun voi aloittaa

Julkaistu 21.2.2018

Millainen urheilulaji miekkailu on? Miten sen voi aloittaa? Mitä varusteita siihen tarvitaan? Näihin ja moneen muuhun miekkailun aloittamista harkitsevan mieltä askarruttavaan kysymykseen antavat vastauksen Miekkailu-podcastin Joonas Lyytinen, Eki Karlsson ja Samuli Tarvainen.

1. jakso - johdanto

Julkaistu 21.2.2018

Ensimmäinen jakso, jossa esitellään podcastin tekijäkaarti ja käydään läpi mitä podcastilta on odotettavissa.

Takaisin podcastien listaan