Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Työsuhdeterapiassa

Niin kuin parisuhteessa, ei työsuhteessakaan kaikki aina mene niin kuin toivoisi. Tässä podcastissa kerromme seitsemän tositapahtumiin perustuvaa tarinaa työelämästä. Kuulet, miten kannattaa toimia, kun työsuhteessa kokee esimerkiksi pettämistä, sopimuksen rikkomista, suhteen muuttumista tai jättämistä. Tässä podcastissa emme istu parisuhdeterapiassa, vaan olemme työsuhdeterapiassa.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 8 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 6.3.2019.

Tämä on Työsuhdeterapiassa

Julkaistu 25.4.2019

Niin kuin parisuhteessa, ei työsuhteessakaan kaikki aina mene niin kuin toivoisi. Tässä podcastissa kerromme seitsemän tositapahtumiin perustuvaa tarinaa työelämästä. Kuulet, miten kannattaa toimia, kun työsuhteessa kokee esimerkiksi pettämistä, sopimuksen rikkomista, suhteen muuttumista tai jättämistä. Tässä podcastissa emme istu parisuhdeterapiassa, vaan olemme työsuhdeterapiassa.

Jakso 7: Kun toinen yhtäkkiä eroaa

Julkaistu 24.4.2019

Kouvolalainen Irina työskentelee sihteerinä yli 20 henkilöä työllistävässä yrityksessä. Eräänä päivänä Irinan esimies kutsuu hänet luokseen. Tavallista tehtävänantoa esimieheltään odottava Irina saakin yllätyksekseen ikäviä uutisia: hänet aiotaan irtisanoa.

Tämän tarinan avulla opit, milloin irtisanominen tuotannollisin ja taloudellisin perustein on sallittua ja milloin ei ja mitä tarkoittaa takaisinottovelvollisuus.

Jakso 6: Kun kumppani ei sitoudu

Julkaistu 17.4.2019

Tamperelainen Kirsi on työskennellyt projektiassistenttina markkinointiviestintäyrityksessä yli neljä vuotta, ja sinä aikana hänellä on ollut seitsemän peräkkäistä määräaikaista työsopimusta. Eräänä päivänä Kirsi saa kuulla, ettei hänelle enää riitä töitä. Kirsi jää työttömäksi, ja kuukauden kuluttua hänelle selviää, että hänen tilalleen on palkattu uusi työntekijä.

Tämän tarinan avulla opit muun muassa, milloin on sallittua tarjota määräaikaista työsopimusta.

Jakso 5: Kun vain sinä olet valmis joustamaan

Julkaistu 10.4.2019

Maija työskentelee taloushallinnon asiantuntijana 15 henkilöä työllistävässä yrityksessä. Maijan työpäivät ovat usean kuukauden ajan säännöllisesti venyneet liian pitkiksi. Kun Maija tiedustelee työnantajaltaan, koska hän voisi pitää tekemiensä kymmenien ylimääräisten tuntien edestä vapaata, työnantaja ilmoittaa, että Maija voi unohtaa koko idean vapaista.

Tämän tarinan avulla opit, miten kannattaa toimia, jos tehdyt työtunnit ylittävät työsopimuksessa sovitut tunnit.

Jakso 4: Kun suhde yhtäkkiä muuttuu

Julkaistu 2.4.2019

Kolmekymppinen helsinkiläinen Samuel työskentelee liikunnanohjaajana pienellä kuntosalilla. Eräänä päivänä työnantaja ilmoittaa Samuelille, että ravintola on siirtymässä uudelle omistajalle, ja siitä johtuen Samuelin kokoaikatyö vaihtuu osa-aikaiseksi ja osa eduista poistetaan.

Tämän tarinan avulla opit, milloin ja miten työnantaja saa muuttaa työsuhteen ehtoja.

Osa 3: Kun sinua uhkaillaan jättämisellä

Julkaistu 1.4.2019

Maija työskentelee Turussa suuressa teollisuusyrityksessä. Yritys on ajautunut yt-neuvotteluihin, ja Maijalle ilmoitetaan, että hänen on joko suostuttava työskentelemään eri kaupungissa tai hänet irtisanotaan.
Tämän tarinan avulla opit, miten yt-neuvotteluiden työpaikalla tulee edetä ja mitkä ovat työntekijöiden oikeudet neuvottelutilanteessa.

Osa 2: Kun toinen rikkoo yhteistä sopimusta

Julkaistu 20.3.2019

Reetta on vantaalainen, yhden lapsen yksinhuoltaja. Reetta on toiminut nykyisessä työsuhteessaan kolmen vuoden ajan, eikä hänelle ole koskaan maksettu lomarahaa. Hän alkaa ihmetellä asiaa ja selvittää, että hän on oikeutettu lomarahaan, mutta työnantaja ei ole samaa mieltä.

Tämän tarinan avulla opit, milloin työntekijällä on oikeus lomarahaan.

Jakso 1: Kun sinua syytetään pettämisestä

Julkaistu 6.3.2019

Hilkka työskentelee asiakaspalvelijana taksikeskuksessa eli välittää asiakkaidensa tilauksia kuljettajille. Eräänä aamuna Hilkka kutsutaan esimiehensä työhuoneeseen. Siellä hän saa kuulla, että häntä syytetään oman aviomiehensä suosimisesta taksikyytien jaossa.
Tämän tarinan avulla opit, milloin irtisanominen henkilökohtaisin perustein on sallittua ja milloin ei.

Takaisin podcastien listaan