Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Hybrid Times

Hybrid Times Podcast jatkaa siitä, mihin 10X Finland lopetti. Digitaalista tsunamia ei pysäytä mikään ja se on ottanut Covidista vain lisävauhtia. Siksi digitaalisuudesta, alustataloudesta ja virtuaalisuudesta ei enää tunnu mielekkäältä puhua mahdollisuutena, vaan niistä on puhuttava todellisuuden osana. Minulla on vahva olo, että olemme siirtyneet ihmiskunnan kehityksessä uuteen vaiheeseen, jota kutsun hybridielämäksi. Elämä ei ole joko tai, vaan se on sekä että. Digitaalinen ja fyysinen ovat yhtä totta eikä niitä voi enää erottaa toisistaan. Halusin, että podcast heijastaisi tätä muutosta ja siksi nimesin sen uudestaan. Kohderyhmä on sama kuin ennenkin: ihmiset jotka muuttavat maailmaa. Muotokin on sama kuin ennenkin: pitkä polveileva keskustelu. Se mikä muuttuu on, että jatkossa haastateltavien kirjo tulee olemaan laajempi. Yrittäjien, urheilijoiden ja vallankäyttäjien lisäksi kuulemme silloin tällöin vaikkapa munkkeja, metsästäjä, aktivisteja ja tutkijoita. Lisäksi ote on ajoittain hieman henkilökohtaisempi kuin tähän asti. Välillä vieras saattaa myös olla muualta kuin Suomesta. Hybrid Times.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 71 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 3.10.2016.

#15 Björn Weckström: "Joukossa matkustaessaan ihmisestä tulee turisti. Yksin taas vaeltaja."

Julkaistu 26.8.2021

Björn Weckströmin koruja ovat käyttäneet prinsessa Leia, Yoko Ono, prinsessa Viktoria, Led Zeppelin ja Grace Kelly. Tässä podcastissa puhumme kuitenkin Weckströmin veistoksista. Henkisessä maanpaossa Italiassa pääasiassa 80-luvulla syntyneet suuret pronssiveistokset kertovat kaikesta siitä, mikä juuri tänään on kuumaa: geenimanipulaatiosta, koneihmisistä, yli-ihmisistä, virtuaalinirvanasta, disinformaatiosta ja luonnonvaroista. Puhumme lisäksi luovuudesta, Finnish Designin läpimurrosta ja

#14 Eneken Tikk: Does the Next Global Catastrophe Start in Cyberspace?

Julkaistu 29.7.2021

Dr. Eneken Tikk is an internationally acclaimed expert on cybercrime: she consults governments on cyber policy and companies on cybersecurity. She lives in Lieksa, Finland, where, when she's not fighting cybercrime, you may find her helping out at the local coffee shop. Eneken's degree is in international law, and she belonged to one of the teams that built e-Estonia, the world's most advanced digital society. Later she helped to start Nato's Cyber Defense Center in Tallinn.

#13 Juha Stenberg: Jatkossa autot kilpailevat softalla

Julkaistu 23.6.2021

Juha Stenberg on yksi sähköautojen latausteknologiaa tuottavan startupin eMablerin perustajista ja yhtiön toimitusjohtaja. Kuluttajalle sähköautoilu on ennen kaikkea käyttövoiman vaihdos, mutta mikä on se iso muutos, jonka sähköautot tuovat mukanaan? Voiko kuluttajasähkön tuotannon ja varastoinnin hajauttaa? Mitä tapahtuu autotehtaille, kun ne alkavat kilpailla softalla raudan sijasta? Mitkä ovat Euroopan asemat ja mahdollisuudet murroksen keskellä? Entä millainen auto juuri nyt kannattaa os

#12 Mirkku Kullberg: Laatu on se juttu

Julkaistu 17.5.2021

Mirkku Kullberg on Glasshouse Helsingin perustaja ja toimitusjohtaja. Glasshouse on kauppa, kokoontumispaikka, design-kiihdyttämö, keskustelualusta ja konsulttiyritys Helsingin ydinkeskustassa. Mirkku on työskennellyt muun muassa Grünsteinilla, Artekissa, Nansolla ja Kämp Hotelsilla. Glasshouse etsii designille kestävää tehtävää tässä ajassa sekä vastauksia siihen, kuinka näivettyvät kaupunkikeskustat voidaan herättää eloon. Mirkulle hanke on myös reaktio hänen omaan olemassaolon kriis

#11 Aki-Mauri Huhtinen: Puolustusstrategia tarkoittaa sitä, että jäädään henkiin

Julkaistu 6.5.2021

Everstiluutnantti Aki-Mauri Huhtinen on Maanpuolustuskorkeakoulun sotilasprofessori, mutta tällä hetkellä virkavapaalla ja töissä Naton strategisen kommunikaation osaamiskeskuksessa Latviassa. Puhumme Akin kanssa siitä, miltä koronavirus ja koronajohtaminen näyttävät sotilaan silmin ja siitä, mitä ympäröivä yhteiskunta ehkä voisi oppia sotilailta. Mitä strateginen johtaminen ja resilienssi tarkoittavat somen, digipalveluiden, globalisaation sekä hybridi- ja ympäristöuhkien aikakaudella.

#10 Arhi Kivilahti: Älä kysy, mikä muuttuu, vaan mikä ei muutu seuraavien kymmenen vuoden aikana

Julkaistu 15.4.2021

Arhi Kivilahti on perehtynyt verkkokauppoihin niin Aallossa, Oxfordissa, Ruokakeskolla kuin omassa startupissaankin. Koronavuosi oli verkkokaupalle kulta-aikaa ja nosti lopulta ruoan verkkokaupankin aivan uudelle tasolle. Puhumme tässä jaksossa ennen kaikkea siitä, miten verkkokauppa jatkossa kehittyy. Vaikka puhumme paljon muutoksesta, Jeff Bezosia mukaillen Arhi kehottaa niin kaupunkisuunnittelijoita kuin kauppiaitakin kysymään: "Mikä on se, mikä ei muutu kymmenen seuraavan vuoden aikana?"

#9 Tomi Nyman: Vasta kun kierrätys on maailman suurin bisnes, luonnonvarojen käyttö on vastuullisella tasolla

Julkaistu 1.4.2021

Harva pystyy tiivistämään työelämänsä tarkoituksen yhtä lyhyeen kuin Tomi Nyman. Hänelle se on 1 Gt. Tomi aikoo vähentää maailman hiilidioksidipäästöjä yhdellä gigatonnilla kiertotalouden keinoin ennen kuin menee eläkkeelle. Meillä on runsaasti maailmanluokan osaamista biomateriaaleista, mutta ala ei ole seksikäs eikä kykene keräämään tarvitsemiaan pääomia. Puhumme materiaalivallankumouksesta sekä niistä yksinkertaisista, mutta vaikuttavista asioista, jotka jokainen voi tehdä j

#8 JP Raeste ja Hannu Sokala: Globaalitalouden määräävin asia on pääomien ja tekoälyn liitto

Julkaistu 24.2.2021

Juha-Pekka Raeste on Helsingin Sanomien taloustoimittaja ja Hannu Sokala Yleisradion. Yhdessä he ovat kirjoittaneet vihaisen kirjan kapitalismin tilasta. Maailman 50 vaarallisinta yhtiötä kertoo hyperkapitalismin ajasta, joka ei jätä tilaa markkinataloudelle, vaan ajaa jokaisen digitalisoitavissa olevan toimialan vuorollaan monopolin tai oligopolin syliin. Samalla globaali valta on jo karannut kauas demokraattisen kontrollin ulottumattomiin.

#7 Katarina Baer: Kokemus Kiinasta diktatuurina meni ihon alle

Julkaistu 4.2.2021

Katarina Baer on Bonnier-palkittu toimittaja ja tietokirjailija. Hän lähti kesällä 2019 perheineen Shanghaihin viettämään välivuotta ja opiskelemaan. Tammikuussa 2020 korona katkaisi kaiken ja perhe palasi Suomeen. Jo ennen koronaa perhe oli alkanut tuntea olonsa ahdistavaksi ymmärrettyään, miten laajalle kiinalainen valvontakoneisto ulottuu ja kuinka kaikkea mielipiteenvaihtoa manipuloidaan. Tässä podcastissa puhumme siitä, minkälaisista elementeistä kiinalainen digidiktatuuri muodostuu.

#6 Miikka Rosendahl: Seuraava vallankumous verkossa on siirtyminen pikseleistä polygoneihin

Julkaistu 14.1.2021

Miikka Rosendahlin johtama Zoan rakentaa työkseen virtuaalimaailmoja. Viime maaliskuusta lähtien bisnes on ollut rajussa nousukiidossa. Studio on rakentanut muun muassa virtuaalisen Helsingin, tuottanut JVG:n virtuaalisen vappukeikan ja Linnan juhlien lisätyn todellisuuden osiot. Mahdollisuudet ovat mittavat, mutta niin ovat vaaratkin. Entä jos valitsemme mielummin virtuaalitodellisuuden kuin fyysisen? Entä mitä tapahtuu, kun kun tekoäly luo maailmat, joihin hakeudumme? Hurjia kuunteluhetkiä.

#5 Olli Muurainen: Firmaa johdan rakkaudella, puistojani minä kuritan

Julkaistu 18.12.2020

Olli Muurainen on perustamansa Management Events -yhtiön omistaja ja hallituksen puheenjohtaja, Billnäsin ruukinpatruuna ja intohimoinen puistojen suunnittelija ja rakentaja. Pandemian myötä Management Eventsin oli rakennettava liiketomintansa uudestaan. Podcastissa Olli kertoo miten se tehtiin ja miten Management Eventsiä on johdettu äärimmäisen epävarmuuden keskellä. Lisäksi puhumme Billnäsin ruukin viime vaiheista ja uudesta elämästä sekä Ollin rakkaudesta puihin ja puistoihin.

#4 Kaisa Sali: Jos keskittyy kipuun, kaikki romahtaa

Julkaistu 30.11.2020

Aktiiviuransa aikana Kaisa Sali ehti treenata 10 000 päivää, osallistua 145 triathlon-kisaan ja nousta 68 kertaa palkintopallille. Vuosi sitten Kaisa lopetti kilpailemisen ja muutti Kolariin aloittaakseen uuden vaiheen elämässään, mutta vain muutama viikko muuton jälkeen häntä puukotettiin hengenvaarallisesti hänen kotipihallaan. Pian sen jälkeen iski korona. Nyt on kaamos. Juttelimme siitä, millä keinoin hän on urallaan ja elämässään taistellut pimeyttä, kipua ja epävarmuutta vastaan.

#3 Jaakko Tapaninen: Most executives are terrified of stardom

Julkaistu 19.11.2020

This episode of the Hybrid Times Podcast is a bit unusual, since I am the one being interviewed. Usually I ask the questions, and in most cases in Finnish. The following discussion was originally recorded for my friend Tan Lay's podcast Marketing Helsinki. Tan Lay is a Burmese-English tv director, marketer and podcaster who used to work in London and has now settled in Finland. I thought this podcast episode would be relevant in my channel too, so I asked Tan Lay permission to publish it here.

#2 Kirsi Piha: Muutoksen keskellä uteliaisuus on supervoima

Julkaistu 12.11.2020

Kirsi Piha on käynyt läpi vaikuttavan poliittisen ja bisnesmankelin, mutta kieltäytyy pönöttämästä, pokkuroimasta tai pelkäämästä. Hän on kiistatta alansa huippua, mutta kiroilee, nauraa ja kertoo mielipiteensä aivan kuin hänen ei tarvitsisi välittää kenenkään mielipiteestä. Podcast-pöydässä aika lensi siivillä ja nauru remahteli, mutta saimme silti käsiteltyä koko joukon asioita, ennen kaikkea koskien kirjoja ja muutosjohtamista, mutta paljon muutakin.

#1 Marko Ahtisaari: Eläin meissä aistii, kun kaikki ei ole ok

Julkaistu 4.11.2020

Viisi vuotta sitten julkaisimme Marko Ahtisaaren kanssa kirjan 10X Finland. Se oli meille molemmille maailmanymmärrysprojekti. Edellinen Podcastini, vajaan neljän vuoden ajan tekemäni 10X Finland, perustui kirjan herättämiin ajatuksiin ja keskittyi Suomeen. Nyt kun podcast vaihtoi nimeä ja hieman fokustakin oli aika kutsua Marko studioon muistelemaan hiukan 10X:ää mutta ennen kaikkea katsomaan tulevaisuuteen.

Jakso 55: Koronakeskusteluja Piemonten viinilaaksoissa

Julkaistu 29.4.2020

Ville Tolvanen saarnasi vuosia digitalisaation puolesta, valloitti sosiaalista mediaa ja johti digitalisaatiota edistäviä yhtiöitä. Nyt hän on viettänyt kaksi kuukautta karanteenissa italialaisessa maalaistalossa. Ympärillä suuri osa maapalloa on pakkodigitalisoitu vain muutamassa viikossa. Tässä jaksossa kuulemme Villen tunnelmia Piemontesta, pahimpien koronapesäkkeiden laitamilta ja sitten keskustelemme kriisin vaikutuksesta työelämään ja johtamiseen.

Jakso 54: Musiikkibisneksen digikatastrofi ja uusi nousu

Julkaistu 12.3.2020

Asko Kallonen on Warner Music Finlandin tuotantopäällikkö, joka on työskennellyt monien tunnetuimpien suomalaisten muusikoiden ja bändien kanssa, kuten vaikkapa HIMin, Lordin, Chisun ja Antti Tuiskun. Musiikki oli ensimmäisiä sisältöbisneksiä, jotka internet romautti. Nyt alan liikevaihto nousee kohisten kohti samoja lukuja kuin ennen romahdusta. Tässä jaksossa hyppäämme Asko Kallosen seurassa musiikkiliiketoiminnan viime vuosikymmenten digitaaliseen vuoristorataan. Pitäkää siis pipoista ki

Jakso 53: Koska painetaan kaasua ja koska jarrua

Julkaistu 28.2.2020

Sanna Leino pitää suosittua Stressitohtori-blogia ja on juuri julkaissut samannimisen kirjan. Stressi on ajoittain välttämätön ja luonnollinen osa elämää, mutta jos keho jää kylpemään stressihormoneihin, se lopulta romahtaa. Mikä on siis kaasun ja jarrun oikea suhde? Asia on paljon monipuolisempi ja monimutkaisempi kuin moni kuvittelee. Puhumme itsetuntemuksesta, lapsuudesta, pelosta, treenaamisesta, unesta, alkoholista, johtamisesta, epämukavuusalueella ponnistelusta ja paljon paljon muusta.

Jakso 52: Millaista on nykyajan ja tulevaisuuden sota

Julkaistu 30.1.2020

Puolustusvoimien tutkimusjohtajana työskentelevä insinöörieversti Jyri Kosola päätti tulevan ammattinsa jo kuusivuotiaana ja on sittemmin viettänyt yli 30 vuotta sotatekniikan parissa. Mikään elämänalue ei enää säästy disruptiolta, ei myöskään vihollisuuksien ylläpito. Kuinka autonomisia aseet voivat olla ja miten ihminen pärjää niille? Miten muuttuva sodan käsite vaikuttaa johtamiseen, aseistukseen, valmistautumiseen ja rauhan ylläpitämiseen?

Jakso 51: Miten rakennetaan energiatehokas talo

Julkaistu 26.12.2019

Mika Airaksela johtaa Rakennusliike Reposta, joka on Suomen suurimpia asuntorakentajia, energiatehokkaan rakentamisen edelläkävijä ja kiivas kokeilija. Tämä podcastin jakso on tarkoitettu niille, joita kiinnostaa kaupunkien ja rakentamisen tulevaisuus sekä mahdollisimman päästötön asuminen. Pureudumme ilmanvaihdon, talotekniikan ja materiaalien haasteisiin sekä suomalaisen osaamisen tilaan ja tulevaisuuteen.

Jakso 50: Kekseliäisyys yhdessä eurooppalaisten arvojen kanssa on meidän mahdollisuus

Julkaistu 29.11.2019

Tomas Hedenborg on Suomen ja Euroopan tärkeimpiä teknologiavaikuttajia, vaikka suuri julkisuus ei häntä tunne. Puhumme Tomasin kanssa innovaatioiden luonteesta, välttämättömyydestä ja johtamisesta sekä roboteista ja Euroopasta. Vietämme myös hämmentyneen hetken suomalaisen innovaatiojärjestelmän äärellä. Se oli mahdollisesti maailman paras, mutta nyt kuulemma palasina pajan lattialla.

Jakso 49: Miten johdetaan

Julkaistu 30.10.2019

Kai Seikku on johtaja, jonka suuri julkisuus ja Google-haku tuntee miehenä, joka sai potkut makkaratehtaasta. Ammattipiireissä on hän on piikiekkoyhtiö Okmeticin arvostettu toimitusjohtaja, hallitusammattilainen, mentori, neuvonantaja, visionääri ja sijoittaja – ja tänä päivänä myös Suomen johtavia Kiinan-tuntijoita. Puhumme Kain kanssa itsensä johtamisesta, kasvuyritysten johtamisesta, hyvästä hallitustyöskentelystä sekä tietysti Kiinasta.

Jakso 48: Millaista muutosta saa miljardisijoituksilla?

Julkaistu 25.9.2019

Anna Hyrske pysähtyi 19 vuotta sitten kysymään työnantajaltaan, onko sijoittaminen aseteollisuuteen oikein. Kukaan ei oikein tiennyt, ja sen seurauksena Anna lähti tutkimusretkelle, joka on tehnyt hänestä Ilmarisen vastuullisen sjoittamisen johtajan. Hän vastaa asiantuntijana siitä, että yhtiön 48 miljardin euron sijoitusvarat ohjautuvat ympäristön, sosiaalisen kehityksen ja hyvän hallinnon näkökulmasta oikein.

Jakso 47: Kymmenen vaatimusta vapaalle ihmiselle

Julkaistu 27.8.2019

Jari Ehrnrooth on 10X Finland Podcastin kaikkien aikojen kuunnelluin vieras. Kolme vuotta sitten hän oli juuri julkaissut kirjan Hyvintoimintayhteiskunta ja puhuimme itsekurista. Nyt häneltä on juuri ilmestynut teos Kymmenen vatimusta vapaalle ihmiselle ja se on hyvä syy palata 10X-mikrofonien ääreen. Jari on yhteiskuntatieteilijä, historioitsija ja kirjailija, joka pysähtyy uusimmassa kirjassaan ihmisarvon ja vapauden teemojen äärelle.

Jakso 46: Video ja vallankäyttö

Julkaistu 30.6.2019

Pauli Kopu johtaa videotuotantoyhtiö Klokia ja on yksi Slushin ja Tubeconin alkuperäisistä taustavoimista. Viisi vuotta sitten hän lähti etsimään vastausta kysymykseen, millaista audiovisuaalinen media on television jälkeen. Retken lopputuloksena syntyi kirja, joka on juuri ilmestynyt. Tässä podcastissa puhumme kirjan löydöksistä, tubettamisesta, telkkarista ja Slushista, mutta paljon myös siitä, mitkä ovat tänä päivänä oikeita taktiikoita ja strategioita käyttää videota tehokkaasti.

Jakso 45: Ajoituksen taito

Julkaistu 27.6.2019

Markku Mäkeläinen on korkeimmalle Piilaakson hierarkiassa tähän mennessä yltänyt suomalainen. Hän johti viiden vuoden ajan Facebookin kumppaniyhteistyötä, mutta palasi hiljattain Suomeen rakentamaan maan ja pääomasijoitusyhtiö Nexit Venturesin ensimmäistä todellista kasvurahastoa. Puhumme tässä podcastista elämästä Aasiassa, Facebookin johtamisopeista ja kulttuurista, kasvun alkemiasta ja tietenkin Suomen mahdollisuuksista. Hyviä kuunteluhetkiä!

Jakso 44: Miten löydetään oma paikka maailmassa

Julkaistu 28.3.2019

Marko Röhrin perustamasta Matila Röhr Productionsista on vuosien saatossa kasvanut kansainvälisesti ihailtu arktisten vedenalaisten elokuvien ja pohjoisten luontoelokuvien erikoistalo.Tässä podcastissa puhumme Markon matkasta juuri siihen pisteeseen, jossa hän on tänään. Hän seurasi intohimojaan ja kartoitti ja opetteli kaiken niihin liittyvän, kunnes kaksi hänen elämänsä valtasuonta, elokuva ja luonto, löysivät toisensa.

Episode 43: How to brace for Brexit

Julkaistu 28.2.2019

Lucy Thomas was a BBC journalist covering the EU in Brussels who became a spokesperson and Deputy Director for the Remain campaign in the UK. Now she works for Edelman, one of the world's most respected communications firms and advices companies on how to deal with Brexit. In this podcast we travel back into the heat of the campaign, look at what's happening to trust all over the world, and talk about how companies should prepare themselves for whatever is to come regarding Brexit.

Jakso 42: Miten terve rakentaminen skaalataan kaikkien ulottuville

Julkaistu 31.1.2019

Thomas Noreila järjesti joitakin vuosia sitten Suomen kaikkien aikojen menestyksekkäimmän hyväntekeväisyyskonsertin, Live Aid Uusi Lastensairaalan 2017 -tapahtuman, joka tehtiin ilman rahaa, mutta jolla kerättiin yli kaksi miljoonaa euroa uudelle sairaalalle. Nyt Thomas aikoo muuttaa sen, kuinka suomalaiset asuvat, aluksi talo kerrallaan. Tämä podcast keskittyy - Live Aid -kokemusten lisäksi - siihen, millä keinoin suuri muutos tuupataan marginaalista valtavirtaan.

Jakso 41: Sukellus milleniaalin mieleen: "Jos me ei muuteta maailmaa, niin kuka?"

Julkaistu 31.1.2019

Perttu Pölönen on säveltäjä, keksijä, puhuja, nörtti, yrittäjä, ajattelija ja milleniaali. Hänet on valittu luovimmaksi suomalaiseksi ja yhdeksi Eurooppaa innovatiivisimmista alle 35-vuotiaista. Tämä keskustelu on 10X runsaudensarvi. Puhumme osallisuudesta ja orjuudesta, kilpailusta robottien kanssa, Facebookista, tulevaisuuden bisneksistä, arvonlukosta AI: n aikakaudesta, päiväkotien merkityksestä sekä tulevaisuuden työstä ja taiteesta. Entä jos tulevaisuuden tärkein taito onkin rakast

Jakso 40: "Taide on kaiken sen taustalla, että mä voin mitään luoda"

Julkaistu 29.11.2018

Annu Nieminen on insinööri, joka johtaa perustamaansa The Upright Projectia, jonka tarkoitus on vaikuttaa koko maailman kulutustottumuksiin, sijoituspäätöksiin ja tuotantotapoihin. Tässä podcastissa Annu puhuu siitä, miksi hänen oli pakko perustaa Upright, millaiselle johtajuudelle tänään on suurin tarve ja miten yritys ottaa fiksuimmin huomioon kestävyyden vaatimuksen. Annu on ehkä päättänyt pelastaa maailman numeroilla, mutta lopulta hänen suurin opettajansa on ollut taide. Hyviä kuunt

Jakso 39: "Lopulta voittamisen kulttuuri ratkaisee"

Julkaistu 24.10.2018

Marko Yrjövuori on taekwondon mustavyö, skeleton-kelkkailumestari ja urheiluhieroja, joka toteutti Amerikan-unelmansa. Tässä podcastissa puhumme Markon kasvamisesta, aggressioiden kanavoimisesta, unelman jahtaamisesta sekä työskentelystä maapallon parhaiden atleettien luottomiehenä. Puhumme myös voittamisen anatomiasta, hyvän elämän aakkosista, järkevästä treenaamisesta ja tasapainon hakemisesta samalla, kun kaikki pannaan peliin. Hyviä kuunteluhetkiä.

Jakso 38: "Tää mahdollistaa sen, että me kehitytään lajina nopeammin"

Julkaistu 25.9.2018

Teemu Arina on Suomen tunnetuin biohakkeri ja sarjayrittäjä. Hän on oman tiensä kulkija, joka harvoin hyväksyy todellisuuden sellaisena kuin se annetaan, vaan keksii keinon hakkeroida sen mielenkiintoisemmaksi ja toimivammaksi. Puhumme tässä podcastissa muun muassa siitä, miksi biohakkerointi kiehtoo juuri nyt, siitä miksi suomalaisten pitäisi lopultakin unohtaa keskittyminen kotimarkkinoihin sekä siitä, miksi elämässä ei kannata tehdä niin kuin muut. Hyviä kuunteluhetkiä.

Jakso 37: "Palvelullistaminen on tää räjähtävä juttu"

Julkaistu 16.8.2018

Jussi Aho johtaa Fira-konsernia, joka on nopeasti ampaissut pienestä betonirakentajasta keskisuureksi ja todennäköisesti Suomen innovatiivisimmaksi rakennusalan yritykseksi. Suuri yleisö tuntee Firan kahden viikon putkiremontista, mutta suurin potentiaali yhtiössä kätkeytyy sen sisäisiin startuppeihin, joissa kehitellää kansainvälisesti skaalautuvia palveluita. Tässä kauttaaltaan kiehtovassa keskustelussa puhumme siitä, mitä tämä käytännössä tarkoittaa. Hyviä kuunteluhetkiä.

Jakso 36: Miten näyttää keskaria niin, että ihmiset ihastuvat sinuun

Julkaistu 15.6.2018

Henri Alén on perustanut maan puhutuimpia ja rakastetuimpia uusia ravintoloita Muru, Finnjävel ja Ultima. Hän on myöskin Suomen suosituin ja kansainvälisin TV-kokki. Tässä monipuolisen hurmaavassa keskustelussa puhumme muun muassa Murun satumaisesta menestyksestä, aeroponisesta perunankasvatuksesta, suomalaisen ruoan hurjista mahdollisuuksista, siivoamisesta johtamisen työkaluna, Twitter-räjähdyksistä ja elämästä paniikkihäiriön kanssa. Hyviä kuunteluhetkiä!

Jakso 35: Miten saadaan 270 miljoonaa YouTube-katselua

Julkaistu 22.5.2018

Lauri ja Anni Vuohensillan YouTube-kanava Hydraulic Press Channelilla on 1,9 miljoonaa tilaajaa ja se on kerännyt 270 miljoonaa katselua. Touhu on harmitonta hassuttelua, mutta myös huolellisesti rakennettua liiketoimintaa ja Vuohensiltojen ammatti. Miten yhdistetään spontaani hulluttelu ja määrätietoinen median kehittäminen? Mitä Vuohensillat ovat oppineet yleisön rakentamisesta someajassa? Entä mitkä ovat heidän neuvonsa vasta-alkajalle? Hauskoja kuunteluhetkiä.

Jakso 34: Miten nähdään näkymätön

Julkaistu 18.4.2018

Ilkka Lavas on sarjayrittäjä, joka perusti ensimmäisen bisneksensä 17-vuotiaana ja johtaa nyt kansainvälisesti kasvavaa ja menestyvää yritysryhmää. Tunnetuimpia hänen noin kahdestakymmenestä firmastaan ovat City Digital ja EatAndTheCity. Tässä jaksossa kuulemme Ilkan ensi metreistä yrittäjänä ja kriisistä, joka miltei tuhosi kaiken. Pääasiassa puhumme kuitenkin ketterästä kehittämisestä eli leanista ja sen soveltamisesta startuppeihin, scaleuppeihin ja suuryrityksiin. Hyviä kuunte

Jakso 33: ”Älä ryhdy yrittäjäksi, ryhdy onnistujaksi”

Julkaistu 28.3.2018

Inna-Pirjetta Lahti johtaa perustamaansa vaikuttajamarkkinointifestivaalia PINGiä, joka on lajissaa Pohjoismaiden suurin. Tässä podccastissa puhumme paljon vaikuttajamarkkinoinnista. Miten sitä tehdään oikein ja mitkä ovat lajin pelisäännöt? Kuulemme myös, kuinka  Inna-Pirjetta löysi kutsumuksensa kanoottimatkalta Tongalla ja minkälainen hänen tiensä yrittäjänä on ollut. Ja miten perhe, fysiikka ja mieli pidetään kasassa, vaikka työpäivät venyvät ja paineet ovat valtavat. Hyviä ku

Jakso 32: Johtamisen juoni on sen mahdottomuudessa

Julkaistu 15.3.2018

Alf Rehn on juuri julkaissut kirjan johtamisesta ja sen loputtomasta ristiriiitaisuudesta. Alf, joka on nykyisin innovaation, designin ja johtamisen professori Sydddansk Universitetissa Tanskassa, kannustaa johtajia hylkäämään yksinkertaiset reseptit ja tulemaan sinuiksi tehtävän repivyyden kanssa. Saamme myös kuulla, kuinka hän työskentelee omien asiakkaittensa kanssa. Sekä mitä hän oppi itsensä johtamisesta kirjoittaessaan kirjan johtamisesta.

Jakso 31: Maailma Mighty Peterin silmin

Julkaistu 24.1.2018

Peter Vesterbacka on Rovion jälkeen keskittynyt kasvattamaan Suomen kansantuotetta. Se on aivan tarjottimella, koska Suomen maantieteellinen sijainti on ylivoimainen, Helsinki Euraasian sydämessä ja Suomen kieli aika helppoa kuten Kiinankin. Tunnelin Tallinnaankin voi porata muutamassa vuodessa. Miksi ryhtyä mihinkään, jos ei heti tähdätä vähintään Euroopan, mielellään maailman parhaaksi. Tässä tietysti auttaa, jos taustalla on Slushin ja Angry Birdsin tapaisia menestyksiä. Hyviä kuuntelu

Jakso 30: Alustatalous 2.0

Julkaistu 4.1.2018

Sampo Hietanen on MaaS-konseptin eli liikkumisen palvelullistumisen isä ja Maas Global, jota hän johtaa, on maailman ensimmäinen liikkumisen operaattori. Yritys, jonka rahoittajiin kuluu muun muassa Toyota ja muita alan ykköstoimijoita, aikoo olla eturivissä valloittamassa maailmanlaajuista 10 000 miljardin euron liikkumisen markkinaa.

Jakso 29: Voiko sosiaalitoimen disruptoida

Julkaistu 20.12.2017

Ulla Nord johtaa Me-säätiötä, jonka tarkoitus on poistaa lasten ja nuorten syrjäytyminen Suomesta vuoteen 2050 mennessä. Metodit ovat tuttuja startup-maailmasta: datapohjaisuus, kustannustehokkuus, skaalautuvuus ja tähtääminen maaiman parhaaksi. Puhumme Ullan kanssa siitä, millaiset ovat syrjäytymisen kasvot, siitä, miksi sosiaalitukijärjestelmämme on rikki ja mitä sille voidaan tehdä, siitä millaista on johtaa säätiötä kuin startuppia sekä mitä meistä jokainen voi tehdä ollakseen a

Jakso 28: Mies, joka vei kanteleen Burning Maniin

Julkaistu 23.11.2017

Hannu Koistinen on Suomen suurimpiin kuuluvan soitintehtaan Koistinen Kanteleen toimitusjohtaja. Satavuotiaan Suomen kunniaksi tämä podcast on tapauskertomus siitä, kuinka Kalevalan ja puhtaan suomalaisen luonnon innoittama kansallissoittimemme löysi tiensä maailman startupkerman teknoleirille. Ja kuinka itsepäinen suomalainen pakertaja tajusi, että yhteisöllisestä luovuudesta löytyy sekä hänen soitinfirmansa että ehkä koko ihmiskunnan tulevaisuus.

Jakso 27: Miten tehdään eksponentiaalista muutosta

Julkaistu 8.11.2017

Henrietta Kekäläinen hyppäsi hiljattain lentokoneesta ja pitchasi matkalla maahan yritystään Carbo Culturea. Henrietan yrityksen on tarkoitus olla mukana pelastamassa maailma ekokatastrofilta muuttamalla jätteiden hiiltä maanparannusaineeksi. Miksi hän päätti rakentaa paljon materiaa ja pääomaa vaativia biohiililaitoksia sen sijaan, että koodaisi applikaatioita? Entä miten hän aikoo skaalata startupinsa siihen mittakaavaan, että sillä on vaikutusta?

Jakso 26: Kun maailman paras on lähtötaso

Julkaistu 3.10.2017

Pekka Nuikin seikkailut laatuviinien parissa alkoivat valokuvaaja Richard Avedonin studiolta, jossa hän yhdessä Avedonin ja Mick Jaggerin kanssa maistoi Wine Spectator -lehden valitsemaa maailman parasta viiniä. Kymmenisen vuotta sitten hän perusti huippuviineihin ja samppanjoihin keskittyvän kansainvälisen lehtiperheen nimeltä Fine Magazines. Miten se tehtiin ilman erityisiä alkupääomia ja maasta käsin, jolla ei ole minkäänlaista viiniperinnettä? Mitkä ovat olleet Pekan suurimmat voitot ja

Jakso 25: Miten rakennetaan sijoittajia kiinnostava firma

Julkaistu 19.9.2017

Inka Mero sijoittaa ammatikseen kasvuyrityksiin ja istuu kolmen pörssiyhtiön hallituksessa. Tässä podcastissa sukellamme varhaisen vaiheen rahoituksen yksityiskohtiin ja kuljemme läpi kasvuyrityksen perustamisen tärkeimmät alkuaskeleet. Koska kannattaa irtisanoa itsensä ja heittäytyä yrittäjäksi? Miten lähestytään enkelisijoittajia? Mitä he katsovat ensimmäiseksi? Miten etenee hyvä pitch? Mitä ei ainakaan pidä tehdä? Ja millainen on hedelmällinen startupin ja rahoittajan yhteistyösuhd

Jakso 24: Pelosta huolimatta selkeä päätös

Julkaistu 5.9.2017

Jyrki Sukula on Suomen tunnetuin tv-kokki ja viinitilallinen. Hän on elänyt ja työskennellyt läpi suomalaisen ruokakulttuurin rajun muutoksen viimeisten 30 vuoden aikana. Miltä se näytti sisältäpäin? Mitä vielä pitäisi tapahtua? Kuinka Jyrki pyörittää elämäänsä ja bisneksiään kahdessa maassa? Kuinka hän on vuosien varrella johtanut itseään ja mitkä ovat ne viisi sääntöä, joiden mukaan hän elää tänään?

Jakso 23: Miten muotoillaan paras mahdollinen elämä

Julkaistu 22.8.2017

Kari Korkman johtaa perustamaansa Helsinki Design Weekiä, joka on pohjoismaiden suurin muotoilutapahtuma. Hän on myös kansainvälisen World Design Weeks -verkoston johtaja. Kaiken takana on miehen syvä kiinnostus estetiikkaan sekä halu tehdä suomalaisesta muotoilusta taas se kansallinen voimavara, joka se muinoin oli. Tässä podcastissa puhutaan kauneudesta, unelmista, suorittamisesta, romahtamisista ja kansainvälistymisestä.

Jakso 22: Räjähtävän lähdön jälkeen kestävyys ratkaisee

Julkaistu 9.8.2017

Ulla-Maaria Engeström perusti kahdeksan vuotta sitten verkkopalvelu ThingLinkin, joka lisää valokuviin vuorovaikutteisen lisäinformaatiota sisältävän kerroksen. Nyt palvelulla on miljoonia sisällöntuottajia ja kymmeniä miljoonia käyttäjiä. Tässä podcastissa keskustelemme hänen tiestään kasvuyrittäjäksi, siitä mitä valokuvissa ja virtuaalitodellisuudessa tapahtuu seuraavaksi, siitä mitä voimme odottaa tekoälyltä sekä tietenkin paljon siitä, mitä Ulla on oppinut itsensä ja org

Jakso 21: Slush!

Julkaistu 11.7.2017

Jakso 20: Luovuus on lihas

Julkaistu 27.6.2017

Jakso 19: Kultaseppämestarin digipajassa

Julkaistu 13.6.2017

Jakso 18: Miten reaktio rakennetaan

Julkaistu 31.5.2017

Jakso 17: Pitäisikö minun siirtää yritykseni Viroon?

Julkaistu 16.5.2017

Jakso 16: Vauhti on valintakysymys

Julkaistu 3.5.2017

Jakso 15: Opi luottamaan epävarmuuden viisauteen

Julkaistu 19.4.2017

Jakso 14: Kuinka trauma käännetään kasvuksi

Julkaistu 4.4.2017

Jakso 13: Miten voitetaan triathlonissa ja elämässä

Julkaistu 21.3.2017

Jakso 12: Löytyykö tulevaisuus menneisyydestä?

Julkaistu 7.3.2017

Jakso 11: Kun pieni päättää olla suuri

Julkaistu 21.2.2017

Jakso 10: Somemestarin pelikirja

Julkaistu 7.2.2017

Jakso 9: Kuinka ajatella kuin designeri?

Julkaistu 24.1.2017

Jakso 8: Miltä Suomen tulevaisuus näyttää Googlen silmin?

Julkaistu 10.1.2017

Jakso 7: Miten rakennetaan kansainvälinen kulttuuribrändi

Julkaistu 27.12.2016

Jakso 6: "Ei tarvitse pelätä, mutta ei saa olla tyhmä."

Julkaistu 13.12.2016

Jakso 6: "Ei tarvitse pelätä, mutta ei saa olla tyhmä."

Julkaistu 13.12.2016

Jakso 5: Miksi kaupunki toimii paremmin kuin valtio

Julkaistu 29.11.2016

Jakso 4: Miksi itsekuri on avain vapauteen?

Julkaistu 15.11.2016

Jakso 3: Miten skaalata suomalainen palveluyritys 11 maahan?

Julkaistu 1.11.2016

Jakso 2: Miten nukkua kahdeksan hyvää tuntia

Julkaistu 1.11.2016

Jakso 1: Paluu 10X-parempaan Suomeen

Julkaistu 3.10.2016

Takaisin podcastien listaan