Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Terve!

Terve! on NHG:n podcast vaikuttavuudesta sosiaali- ja terveydenhuollossa. Tulevissa jaksoissa tapaamme ihmisiä, jotka oikeasti tietävät, mitä vaikuttavuus on. Lähde kanssamme selvittämään, miten vaikuttavuuden maailmaan kannattaa syventyä ja miten ottaa ne ensimmäiset konkreettiset askeleet.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 23 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 21.4.2021.

Kestävä kehitys hyvinvointialueilla: Vieraana Leena Setälä

Julkaistu 24.1.2024

Mitä kestävä kehitys tarkoittaa sosiaali- ja terveydenhuollossa? Miten Varhassa aiheeseen on tartuttu? Millaisia askelia teeman suhteen on otettu? Vieraana Varsinais-Suomen hyvinvointialueen strategiajohtaja Leena Setälä.

Finnish health and social care system from the expat’s view: Guest James Campbell

Julkaistu 29.9.2023

Finnish health and social care system from the expat’s view. The episode is published as a celebration for the International Podcast Day. As a guest we have the CEO of Nordic Healthcare Group, James Campbell.

Onko lasten erikoissairaanhoito ajautumassa kriisiin? Vieraana Jari Petäjä

Julkaistu 13.9.2023

Mikä on erikoissairaanhoidon kehityksen tila Suomessa? Miten haasteet näkyvät lasten erikoissairaanhoidossa? Mitä mahdollisuuksia meillä on niiden ratkomiseen? Vieraana HUS-yhtymän lasten ja nuorten sairauksien toimialajohtaja, lastentautien ja vastasyntyneiden hoidon erikoislääkäri Jari Petäjä.

Hyvinvointialueiden rooli Uudellamaalla: Vieraina Sanna Svahn ja Timo Aronkytö

Julkaistu 28.6.2023

Miten hyvinvointialueiden rooli Uudellamaalla poikkeaa muusta maasta? Millaisia erityisvaateita tämä asettaa johtamiselle? Mitä järjestäjäperustainen ohjaus edellyttää hyvinvointialueelta? Vieraina Sanna Svahn, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen johtaja sekä Timo Aronkytö, Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen johtaja.

Kuinka liikkumisella voidaan saavuttaa vaikuttavuutta sote-palveluissa? Vieraana Miia Länsitie

Julkaistu 7.6.2023

Miten sote-uudistus sekä hyvinvointialueet ovat vaikuttaneet liikuntapalveluihin? Millä eri liikunnan keinoilla ja palveluilla voidaan edistää hyvinvointia ja terveyttä? Millaisia uudistuksia voidaan odottaa opetussuunnitelmiin liikunnan osalta? Vieraana Miia Länsitie, Oulun Diakonissalaitoksen liikuntalääketieteen tutkija ja asiantuntija.

Muutos - onko se kirous vai mahdollisuus?: Vieraana Lilli Väisänen

Julkaistu 19.4.2023

Millaisia haasteita ja mahdollisuuksia hyvinvointialueiden käynnistyminen tarjoaa? Miten ammattilaisen ja potilaan tai asiakkaan kohtaamista tulisi kehittää? Palveluiden muotoilun merkitys?

Digitaalinen sote-keskus palveluiden tarjoajana hyvinvointialueilla: Vieraana Katja Rääpysjärvi

Julkaistu 22.3.2023

Mikä on digitaalinen sote-keskus? Miltä se näyttää asiakkaiden ja ammattilaisten näkökulmasta? Millainen palvelupolku asiakkaalle muodostuu? Vieraana Katja Rääpysjärvi, Pohteen digitaalisen sote-keskuksen aluejohtaja

Terve! On the road -podcast jaksojen intro

Julkaistu 17.3.2023

Tänä keväänä Terve! -podcast lähti tien päälle! Tässä introssa On the road -jaksojen host Elina Laukka esittäytyy.

Miten yhteensovittaa muuttuvat palvelutarpeet ja talouden realiteetit: Vieraana Ville-Veikko Ahonen

Julkaistu 23.11.2022

Miten hyvinvointialueiden rahoitus rakentuu? Mihin suuntaan sitä on tarkoitus kehittää? Millä keinoilla kasvavien palvelutarpeiden ja käytössä olevan rahan epäsuhtaa voidaan korjata?

Pelastustoimen ja soten synergia hyvinvointialueilla: Vieraana Heidi Huuskonen

Julkaistu 16.11.2022

Miten pelastustoimi sekä sosiaali- ja terveyspalvelut linkittyvät toisiinsa? Mikä on ennakoivien ja ennaltaehkäisevien palveluiden rooli pelastustoimessa? Mitä mahdollisuuksia datan analysointi tarjoaa pelastustoimelle?

Arkkitehtuurin merkitys palveluiden kehittämiselle: Vieraana Mikko Huovila

Julkaistu 22.6.2022

Miten arkkitehtuuri auttaa hahmottamaan monimutkaista uudistusta? Mitä uudistus tarkoittaa asioinnin, tietojohtamisen ja tietojärjestelmien suhteen? Mitä meidän täytyy huomioida, jotta palveluiden ja asioinnin kehittäminen on jatkossa mahdollisimman jouhevaa? Vieraana Mikko Huovila, Sosiaali- ja terveysministeriö

Arjen haasteet organisaatioiden ja palveluiden yhteensovittamisessa: Vieraana Marina Kinnunen

Julkaistu 15.6.2022

Millaisia haasteita uuden alueorganisaation perustamiseen ja sen palveluiden yhteensovittamiseen liittyy? Miten tähän kannattaa varautua? Miten Pohjanmaalla näitä haasteita on ratkottu? Vieraana Marina Kinnunen, Pohjanmaan hyvinvointialue.

Mistä vaikuttavuuden mittaamisessa kannattaa lähteä liikkeelle: Vieraana Vesa Komssi

Julkaistu 15.12.2021

Missä vaiheessa meillä tällä hetkellä mennään vaikuttavuuden mittaamisessa Suomessa? Onko tässä eroa kansainväliseen kenttään? Millaisia käytännön oppeja vaikuttavuuden mittaamisesta on kertynyt? Vieraana Vesa Komssi, NHG.

Vaikuttavuus palveluiden käyttäjän näkökulmasta: Vieraana Jyrki Pinomaa

Julkaistu 8.12.2021

Miten palveluiden vaikuttavuutta tällä hetkellä seurataan käyttäjän kokemusten perusteella ja miten sitä tulisi seurata? Mitä johtopäätöksiä ja toimenpiteitä vaikuttavuuden mittaamisesta tulisi seurata? Mikä on Pinomaan malli? Vieraana Jyrki Pinomaa, Inclusion Europe.

Vaikuttavuuden tutkiminen ja mittaaminen sosiaalipalveluissa: Vieraana Sari Rissanen

Julkaistu 1.12.2021

Mikä on vaikuttavuuden tutkimuksen ja kehittämisen tämänhetkinen tila laajemmin suomalaisissa sosiaalipalveluissa? Miten sosiaalipalveluiden vaikuttavuuden arviointi eroaa terveydenhuollon vaikuttavuusmittauksesta? Mikä on Vaikuttavuuden talo? Vieraana Sari Rissanen, Itä-Suomen yliopisto.

Vaikuttavuutta hoitoketjuajattelulla ja segmentoinnilla: Vieraana Sari Mäkinen

Julkaistu 24.11.2021

Mitä hoitoketjukokonaisuuksien tarkastelu mahdollistaa? Miten pääsemme arvioimaan vaikuttavuutta yli perinteisten siilorajojen sosiaalipalveluiden, perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon välillä? Mikä on Suuntima? Vieraana Sari Mäkinen, PSHP.

Vaikuttavuuden tutkiminen: Vieraana Antti Malmivaara

Julkaistu 2.6.2021

Mitä vaikuttavuus on tutkimustiedon valossa? Entä mitä se voi tulevaisuudessa mahdollistaa? Vieraana Antti Malmivaara, THL.

Vaikuttavuuden mittaaminen: Vieraana Pirjo Mustonen

Julkaistu 26.5.2021

Miten vaikuttavuutta voidaan mitata? Entä miten ammattilaiset ja potilaat saadaan sitoutettua mukaan? Vieraana Pirjo Mustonen, VSSHP.

Vaikuttavuus johtamisen tukena: Vieraana Seppo Ranta

Julkaistu 19.5.2021

Miten vaikuttavuus tukee johtamista? Vieraana Seppo Ranta, KHSHP.

Vaikuttavuus julkisen ja yksityisen sektorin välisessä yhteistyössä: Vieraana Kaisla Lahdensuo

Julkaistu 12.5.2021

Mitä vaikuttavuus merkitsee julkisen ja yksityisen sektorin välisessä yhteistyössä? Vieraana Kaisla Lahdensuo, Mehiläinen.

Vaikuttavuuden edistäminen: Vieraana Paulus Torkki

Julkaistu 5.5.2021

Miten vaikuttavuutta on edistetty kansainvälisesti? Entä Suomessa? Vieraana Paulus Torkki, HY ja NHG

Vaikuttavuuden kansallinen merkitys: Vieraana Kari Hakari

Julkaistu 28.4.2021

Mikä on vaikuttavuuden kansallinen merkitys? Entä mitä se tarkoittaa järjestäjän näkökulmasta? Vieraana Kari Hakari, STM.

Terve! -podcastin intro

Julkaistu 21.4.2021

Mikä on NHG:n Terve! podcast? Podcastin esittelyjaksossa host Mika Kaartinen esittäytyy.

Takaisin podcastien listaan