Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Mangakartta

Kaksi fiktion ystävää keskustelee sarjakuvista. Pääaihesarjan lisäksi puhumme myös ajankohtaisista aiheista, mangasta yleisesti sekä muista lukemisista.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 59 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 14.5.2019.

34: Silver Spoon

Julkaistu 16.9.2020

Hiromu Arakawan Silver Spoon on pohjoiseen maatalouslukioon sijoittuva kasvutarina, joka kertoo tulevaisuuden miettimisestä ja itsensä löytämisestä. Puhumme myös mangan lokalisointipalvelu Amimarun huonoista työehdoista syntyneestä kohusta, NHK:n uutisesta siitä miten pandemia on vaikuttanut mangan tekemiseen sekä siitä, miten Haruhi Suzumiya -ranobesarja jatkuu lähes kymmenen vuoden jälkeen. Lukujonossa luemme läpi mangantekoa ja aikamatkustusscifiä yhdistäneen Jump-manga Time Paradox Ghostwriterin, jonka taru loppui lyhyesti ja nolosti.

33: Dawn of the Arcana

Julkaistu 2.9.2020

Rei Toman Dawn of the Arcana on romanttinen fantasiaseikkailu täynnä kuningashuonepolitiikkaa, vaikeita lojaliteetteja ja henkilökohtaista kasvua. Puhumme myös siitä, miten meillä kahdella on aika erilaiset lähtökohdat japanilaisen fiktion arvottamisessa ja tulkitsemisessa etenkin kulttuurierojen suhteen. Lukujonossa tutustumme kolmen harlekiinikirjan mangaversioihin: A Rich Man’s Revenge, Mistress for a Month ja Sold to the Sheikh ovat Miranda Leen trilogia australialaisen eliitin lemmendraamoista.

32: One-Punch Man

Julkaistu 21.8.2020

Juuri suomeksi alkanut One-Punch Man tasapainottelee siistin supersankaritoiminnan ja vitsikkään genreparodian välillä. Puhumme myös japanilaiskustantaja Kodanshan haastattelusta, jossa kerrotaan näkemyksiä mangan globaaleista markkinoista, sekä siitä miten Jump-manga Act-age lopetettiin, kun sen käsikirjoittaja pidätettiin seksuaalisen ahdistelun takia. Lukujonossa palaamme pahan mielen kehonvaihtosarjan Hina Change pariin ja tutustumme amerikkalaiseen nettisarjakuvaan Check, Please!

31: Kasane

Julkaistu 6.8.2020

Daruma Matsuuran Kasane on jännitysdraama, jossa päähenkilö varastaa itseään kauniimpien naisten kasvoja voidakseen luoda uraa näyttelijänä. Puhumme myös siitä, miten Amazon poisti erinäisten manga- ja ranobesarjojen digijulkaisuja Kindle Storesta seksuaalisen sisällön vuoksi, mangan menestymisestä Eisner-palkintogaalassa sekä Pohjois-Amerikan myyntiluvuista vuodelle 2019. Lukujonossa on Shoko Conamin romanttinen kohelluskomedia Zombie Cherry, jossa päähenkilöstä tulee vahingossa elävä kuollut.

Bonus: Suosikkihahmot syynissä

Julkaistu 22.7.2020

Äänitallenne DesucOnline 2020 -tapahtumassa pitämästämme luennosta. Käymme läpi eräitä yleisön suosioon nousseita ikonisia anime- ja mangahahmoja ja mietimme, mikä ylipäätään saa jotkut hahmot nousemaan kokoaan suuremmiksi suosikeiksi.

30: Junji Ito

Julkaistu 8.7.2020

Keskustelemme kauhumangan modernin mestari Junji Iton koko tuotannosta. Puhumme myös Sangatsu Manga -kustantamoa vastaan nousseesta somekohusta, Anime News Networkin keskustelua herättäneestä arvostelusta Love Me for Who I Am -mangasta sekä ranskalaisesta digimangapalvelu Izneosta, josta löytyy nykyään mangaa myös englanniksi. Lukujonossa ovat tällä kertaa avaruusoopperaklassikko Crest of the Starsin uusi julkaisu sekä Akimi Yoshidan elämänviipalesarja Umimachi Diary.

29: Mistä mangaa voi ostaa?

Julkaistu 24.6.2020

Keskustelemme siitä, miten ja mistä mangaa voi ylipäätään ostaa ja lukea, niin fyysisinä kuin digitaalisinakin julkaisuina. Puhumme myös One-Punch Manin julkaisemisesta suomeksi, siitä miten Manga Planet julkaisee kolme sarjaa Nobuyuki Fukumotolta sekä siitä, miten länsimaiset lukijat ahdistelivat Domestic Girlfriendin tekijää Twitterissä. Lukujonossa ovat tällä kertaa eliittipoikakouluun sijoittuva omegaverse-BL The Teijo Academy sekä Miki Yoshikawan uusi romanttinen komedia A Couple of Cuckoos.

28: My Lesbian Experience with Loneliness

Julkaistu 10.6.2020

Kabi Nagatan esseemangassa My Lesbian Experience with Loneliness ja sen jatko-osassa My Solo Exchange Diary tekijä kuvaa elämäänsä masennuksen, syrjäytymisen, yksinäisyyden, läheisriippuvuuden ja itsenäistymisyritysten riepoteltavana. Puhumme myös Deb Aokin kahdesta Publishers Weekly -artikkelista englanninkielisen manga-alan tilasta pandemian aikana sekä ranskalaiskustantaja Ki-oonin kustannuspäällikkö Ahmed Agnen haastattelusta. Lukujonossa puhumme toisesta esseemangasta The Bride Was a Boy, jossa tekijä kertoo elämästään transnaisena ja transitioon liittyvistä käytännön ongelmista Japanissa.

27: Everyone's Getting Married

Julkaistu 27.5.2020

Izumi Miyazonon sarjassa Everyone’s Getting Married painitaan työuran ja rakkauden yhdistämisen vaikeuden parissa. Puhumme myös Anime News Networkin päätoimittaja Zac Bertschyn kuolemasta, erinäisten mangapalkintojen voittajista sekä ranskalaiskustantaja Akatan kustannusjohtaja Bruno Phamin haastattelusta. Lukujonossa palaamme pitkästä aikaa Assassination Classroomin pariin ja tutustumme Asumiko Nakamuran lyhärikokoelmaan Maiden Railways.

26: Velhon morsian

Julkaistu 13.5.2020

Kore Yamazakin Velhon morsian on englantilaisen magian maailmaan sijoittuva taianomainen kasvutarina. Puhumme myös Ranskan mangamarkkinoiden kehityksestä vuonna 2019, Weekly Shonen Magazine -lehden kustannustoimittajien haastattelusta sekä siitä, miten Crunchyroll osti Viz Europen. Lukujonossa palaamme vuosipäivämme kunniaksi Aki Irien sarjaan Go With the Clouds, North-by-Northwest, joka on Islantiin sijoittuvaa maagista realismia.

25: Blue Flag

Julkaistu 29.4.2020

Kaiton Blue Flag on monipuolinen romanssidraama, jossa mietitään elämänvalintoja, ihmissuhteita ja tulevaisuutta lukion loppumetreillä. Puhumme myös piraattimangapalvelu Manga Rockin lopullisesta sulkemisesta, Manga Planet -lukupalvelun uusista sarjoista Shonengahoshalta sekä kokonaan uudesta lukupalvelu Mangamosta, jonka alku ei mennyt ihan putkeen. Lukujonossa on kaksi uutuutta Square Enixiltä: pikkutuhma romanttinen komedia My Dress-Up Darling sekä sydäntälämmittävä A Man and His Cat.

24: Arte

Julkaistu 15.4.2020

Kei Ohkubon Arte on historiallinen sarja nuoresta tytöstä, joka kouluttautuu taiteilijaksi, vaikka se on naisille tavatonta 1500-luvun Italiassa. Puhumme myös siitä, miten Demon Slayer: Kimetsu no yaiban suosio eroaa aiempien hittisarjojen suosiosta. Lisäksi käsittelemme COVID-19-pandemian vaikutuksia sekä jenkkikustantajien julkaisuaikatauluihin että mangan julkaisuun Japanissa; The Case Study of Vanitas tuskin on ainoa sarja, joka jää tauolle kokonaan. Lukujonossa kokeilemme yookai-huumorisarjaa A Terrified Teacher at Ghoul School! sekä vakavantuhmaa toimintarymistelyä Gleipnir.

23: Kun jälleensynnyin hirviönä

Julkaistu 1.4.2020

Kun jälleensynnyin hirviönä on fantasiasarja, jonka joviaalista päähenkilöstä tulee vaatimattomasta ulkonäöstään huolimatta voimiltaan ylivoimainen hirviöiden valtakunnan kuningas. Puhumme myös kolmen jenkkikustantajan haastatteluista: Denpan Ed Chavez leveilee erinomaisuudellaan, Square Enixin Leyla Aker muistelee kustannuskuplan romahdusta ja Tokyopop on perustanut uuden pinkkipesubrändin. Lukujonossa kokeilemme tällä kertaa uutta Jump-toimintakomediaa Undead Unluck sekä luemme loppuun kommunikaation vaikeutta ja sukupuolieroja pyörittelevän Our Precious Conversationsin.

22: Miten mangaa arvioidaan?

Julkaistu 18.3.2020

Keskustelemme yleisesti mangan arvioimisesta ja arvostelemisesta. Puhumme omista näkemyksistämme siitä, mietimme miten eri tavoilla sitä voi tehdä ja muistelemme, miten teimme sitä Anime-lehdessä. Puhumme myös Media Do -digikustantajan haastattelusta, Tanskan mangamarkkinoiden kuolemasta sekä uudesta jenkkikustantaja Kaiten Booksista. Lukujonossa ovat tällä kertaa spinoff-manga Gangsta: Cursed sekä Jun Mayuzukin uusi sarja Kowloon Generic Romance.

21: Our Dreams at Dusk

Julkaistu 4.3.2020

Yuhki Kamatanin Our Dreams at Dusk: Shimanami Tasogare on HLBT-tarina itsensä etsimisestä ja hyväksymisestä. Puhumme myös Netflixin uusista yhteistyöprojekteista japanilaistekijöiden kanssa sekä uusista jenkkilisensseistä Vizin ja Seven Seasin suunnalta. Lukujonossa ovat tällä kertaa selviytymisjännäri Rengoku no toshi sekä Nagaben mies ja lapsi -sarja Nivawa ja minä.

20: The Case Study of Vanitas

Julkaistu 19.2.2020

Jun Mochizukin The Case Study of Vanitas on steampunk-Pariisiin sijoittuva vampyyriteemainen toimintaseikkailu. Puhumme myös My Hero Academian hahmonnimikohusta, One Piecen Hollywood-livesovituksesta sekä Gangstan tekijä Kohsken terveydentilasta. Lukujonossa ovat tällä kertaa uusi Death Note -lyhäri sekä synkkä psykologinen BL-jännäri Heartless.

19: Smile Down the Runway

Julkaistu 5.2.2020

Kotoba Inoyan Smile Down the Runway on muotisuunnittelun maailmaan sijoittuva tarina mahdottomien esteiden voittamisesta ja unelmien seuraamisesta. Puhumme Desucon Frostbiten luentotarjonnasta, Fujoshiluola-blogin artikkelista 2010-lukua määrittäneistä BL-teoksista, Vertical-kustantamon sulauttamisesta osaksi Kodansha Comicsia sekä Oriconin myydyimpien mangojen listauksesta vuodelle 2019. Lukujonossa ovat tällä kertaa Kiyohiko Azuman Yotsuba&!:n uusin pokkari ja Kotoyaman uusi sarja Yofukashi no uta.

18: Pluto

Julkaistu 8.1.2020

Naoki Urasawan Pluto on aikuisille tehty uusintaversio Osamu Tezukan klassikkosarja Astro Boyn juonikaaresta Maailman mahtavin robotti. Puhumme Tampereen taidemuseon Tezuka-näyttelystä, Mangastream-skannisaitin sulkemisesta sekä siitä, miten manga-ala muuttui 2010-luvulla.

17: Rumiko Takahashi

Julkaistu 25.12.2019

Käymme läpi Rumiko Takahashin 40-vuotisen uran, jolta löytyy nostalgiaklassikkoja useammalle sukupolvelle. Puhumme tämän vuoden Kono manga ga sugoi -listauksesta, ranskalaisen kustantaja Akatan kustannustoimittajan haastattelusta shoujomangaan liittyen sekä That Time I Got Reincarnated as a Slime -mangan nimensuomennosongelmasta. Lukujonossa ovat Hikaru Nakamuran uskontokomedia Saint Young Men ja Yuki Fuminon kuulovammateemainen BL-romanssi I Hear the Sunspot.

Joulukalenteri: Luukku 24

Julkaistu 24.12.2019

Mangakartan joulukalenterissa keskustelemme joka päivä valitsemastamme mangan kannesta. Luukun 24 takaa löytyvät Fullmetal Alchemistin pokkarit 11 ja 15. Hyvää joulua kaikille!

Joulukalenteri: Luukku 23

Julkaistu 23.12.2019

Mangakartan joulukalenterissa keskustelemme joka päivä valitsemastamme mangan kannesta. Luukun 23 takaa löytyy One-Punch Manin pokkari 8.

Joulukalenteri: Luukku 22

Julkaistu 22.12.2019

Mangakartan joulukalenterissa keskustelemme joka päivä valitsemastamme mangan kannesta. Luukun 22 takaa löytyy The Girl from the Other Siden pokkari 4.

Joulukalenteri: Luukku 21

Julkaistu 21.12.2019

Mangakartan joulukalenterissa keskustelemme joka päivä valitsemastamme mangan kannesta. Luukun 21 takaa löytyy Kaoru Mori: Anything & Something.

Joulukalenteri: Luukku 20

Julkaistu 20.12.2019

Mangakartan joulukalenterissa keskustelemme joka päivä valitsemastamme mangan kannesta. Luukun 20 takaa löytyy Pandora Heartsin pokkari 20.

Joulukalenteri: Luukku 19

Julkaistu 19.12.2019

Mangakartan joulukalenterissa keskustelemme joka päivä valitsemastamme mangan kannesta. Luukun 19 takaa löytyy Pornographer.

Joulukalenteri: Luukku 18

Julkaistu 18.12.2019

Mangakartan joulukalenterissa keskustelemme joka päivä valitsemastamme mangan kannesta. Luukun 18 takaa löytyy My Lesbian Experience with Loneliness.

Joulukalenteri: Luukku 17

Julkaistu 17.12.2019

Mangakartan joulukalenterissa keskustelemme joka päivä valitsemastamme mangan kannesta. Luukun 17 takaa löytyy Grand Blue Dreamingin pokkari 5.

Joulukalenteri: Luukku 16

Julkaistu 16.12.2019

Mangakartan joulukalenterissa keskustelemme joka päivä valitsemastamme mangan kannesta. Luukun 16 takaa löytyy The Seven Princes of the Thousand-Year Labyrinthin pokkari 4.

Joulukalenteri: Luukku 15

Julkaistu 15.12.2019

Mangakartan joulukalenterissa keskustelemme joka päivä valitsemastamme mangan kannesta. Luukun 15 takaa löytyy Inside Marin pokkari 1.

Joulukalenteri: Luukku 14

Julkaistu 14.12.2019

Mangakartan joulukalenterissa keskustelemme joka päivä valitsemastamme mangan kannesta. Luukun 14 takaa löytyy Land of the Lustrousin pokkari 3.

Joulukalenteri: Luukku 13

Julkaistu 13.12.2019

Mangakartan joulukalenterissa keskustelemme joka päivä valitsemastamme mangan kannesta. Luukun 13 takaa löytyy Jiu Jiun pokkari 2.

Joulukalenteri: Luukku 12

Julkaistu 12.12.2019

Mangakartan joulukalenterissa keskustelemme joka päivä valitsemastamme mangan kannesta. Luukun 12 takaa löytyy Hopeasokerimestarin ja mustan keijun pokkari 1.

16: Takane & Hana

Julkaistu 11.12.2019

Yuki Shiwasun romanttinen komedia Takane & Hana on kenties hauskin shoujoromanssi, jonka olemme koskaan lukeneet. Ajankohtaisina aiheina puhumme viime aikojen seksismiskandaaleista shounenmangaa kohtaan yleisesti ja Shonen Jumpin editorikäytäntöä kohtaan erityisesti. Puhumme myös väistämättä lähestyvästä paperisten mangalehtien kuolemasta ja siitä, miten se tulee vaikuttamaan sarjojen sisältöön. Lukujonossa ovat Raisa Porrasmaan tietokirja Japani pintaa syvemmältä sekä Nisioisinin ja Mitsuru Hattorin Imperfect Girl.

Joulukalenteri: Luukku 11

Julkaistu 11.12.2019

Mangakartan joulukalenterissa keskustelemme joka päivä valitsemastamme mangan kannesta. Luukun 11 takaa löytyy Please Love Me!:n pokkari 8.

Joulukalenteri: Luukku 10

Julkaistu 10.12.2019

Mangakartan joulukalenterissa keskustelemme joka päivä valitsemastamme mangan kannesta. Kymmenennen luukun takaa löytyy Perfect Worldin pokkari 1.

Joulukalenteri: Luukku 9

Julkaistu 9.12.2019

Mangakartan joulukalenterissa keskustelemme joka päivä valitsemastamme mangan kannesta. Yhdeksännen luukun takaa löytyy Monthly Girls' Nozaki-kunin pokkari 9.

Joulukalenteri: Luukku 8

Julkaistu 8.12.2019

Mangakartan joulukalenterissa keskustelemme joka päivä valitsemastamme mangan kannesta. Kahdeksannen luukun takaa löytyy Vinland Sagan pokkari 20.

Joulukalenteri: Luukku 7

Julkaistu 7.12.2019

Mangakartan joulukalenterissa keskustelemme joka päivä valitsemastamme mangan kannesta. Seitsemännen luukun takaa löytyy Saksinainen.

Joulukalenteri: Luukku 6

Julkaistu 6.12.2019

Mangakartan joulukalenterissa keskustelemme joka päivä valitsemastamme mangan kannesta. Kuudennen luukun takaa löytyy My Rumspringa.

Joulukalenteri: Luukku 5

Julkaistu 5.12.2019

Mangakartan joulukalenterissa keskustelemme joka päivä valitsemastamme mangan kannesta. Viidennen luukun takaa löytyy Magin pokkari 31.

Joulukalenteri: Luukku 4

Julkaistu 4.12.2019

Mangakartan joulukalenterissa keskustelemme joka päivä valitsemastamme mangan kannesta. Neljännen luukun takaa löytyy Antique Bakeryn pokkari 1.

Joulukalenteri: Luukku 3

Julkaistu 3.12.2019

Mangakartan joulukalenterissa keskustelemme joka päivä valitsemastamme mangan kannesta. Kolmannen luukun takaa löytyy School-Live!:n pokkari 1.

Joulukalenteri: Luukku 2

Julkaistu 2.12.2019

Mangakartan joulukalenterissa keskustelemme joka päivä valitsemastamme mangan kannesta. Toisen luukun takaa löytyy ACCA 13:n pokkari 2.

Joulukalenteri: Luukku 1

Julkaistu 1.12.2019

Mangakartan joulukalenterissa keskustelemme joka päivä valitsemastamme mangan kannesta. Ensimmäisen luukun takaa löytyy Velhon morsiamen pokkari 2.

15: Tuulen laakson Nausicaä

Julkaistu 27.11.2019

Hayao Miyazakin pasifistinen scifieepos Tuulen laakson Nausicaä on kenties paras teos, jonka sen paremmin elokuvaohjaajana tunnettu tekijä on koskaan tehnyt. Ajankohtaisina aiheina puhumme Manga Planet -lukupalvelun avaamisesta ja Anime NYC -tapahtumassa julkistetuista jenkkilisensseistä. Lukujonossa ovat Marutei Tsurusen omaelämäkerta Sinisilmäinen samurai ja vampyyrikoulukolmiodraama Vampire Knight.

14: Minun susipoikani

Julkaistu 13.11.2019

Yoko Nogirin sarjassa Minun susipoikani kaupunkilaistyttö Komugi muuttaa pohjoiseen ja tutustuu Oogamiin, joka on ihmisten joukossa elävä viimeinen japaninsusi. Ajankohtaisina asioina mietimme Seven Seasin lisenssijulkistusten parhaita paloja, BL-manganlukupalvelu Futekiyan ongelmia maksunvälityspalvelunsa kanssa sekä Shonen Jump -lehden tulevaisuudennäkymiä. Lukujonossa ovat tällä kertaa kauhusarja Ibitsu ja kuolemanpelisarja Tohyo Game.

13: Beastars

Julkaistu 30.10.2019

Paru Itagakin Beastarsissa mietitään ihmisten välisiä valtasuhteita eläinhahmojen kautta. Puhumme siitä miten Kodansha lisenssipelasti viinisarja Drops of Godin, miksi Shonen Jump -skannit julkaistaan aina ennen virallista julkaisua, fanikääntämisen etiikasta ylipäätään ja Hideo Azuman kuolemasta. Lukujonossa ovat pahan mielen kehonvaihtokolmiodraama Hina Change ja Cuvien balettiaiheinen urheilusarja La Magnifique Grande Scène.

12: Our Precious Conversations

Julkaistu 16.10.2019

Käsittelyssä Robicon romanttinen komedia Our Precious Conversations, jossa päähenkilöt miettivät kommunikaatiota ja sukupuolia. Ajankohtaisina aiheina puhumme tuttujen tekijöiden uusista sarjoista ja New York Comic Conin jenkkilisensseistä. Lukujonossa ovat Milk Morinagan yuriromanssi Hana & Hina After School sekä Kumiko Suekanen vaihtoehtohistoriallinen zombisarja Versailles of the Dead.

11: Kenelle mangaa tehdään?

Julkaistu 2.10.2019

Puhumme mangan kohdeyleisöistä ja siitä, mitä ne oikeastaan tarkoittavat käytännössä. Ajankohtaisina aiheina ovat Seven Seasin lisenssit, Paru Itagakin uusi esseemanga ja se, että Futabasha on alkanut julkaista myös englanniksi. Lukujonossa Young Miss Holmes ja Eating Crab With a Yuki-onna.

10: Peach Girl

Julkaistu 18.9.2019

Käsittelyssä Miwa Uedan kolmiodraamaklassikko Peach Girl jatko-osineen. Lisäksi puhumme Manga Rockin uusimmista käänteistä, Kodanshan mangalehtien lukijoiden ikäjakaumista, Jun Mochizukin sairaslomasta sekä Bessatsu Shonen Magazine- ja Comic Gene -lehtien merkkipäivistä. Lukujonossa ovat Double Mints, Shibuya Goldfish ja Satoko and Nada.

9: Delicious in Dungeon

Julkaistu 4.9.2019

Käsittelyssä Ryoko Kuin manga Delicious in Dungeon, jossa mietitään fantasialuolastoja ekosysteemeinä ja ruoanlaiton kannalta. Lisäksi kävimme British Museumin manganäyttelyssä. Muina puheenaiheina mielipiteemme Suomen mangatarjonnasta, Tampereen taidemuseon Osamu Tezuka -näyttely ja Manga Rock -piraattipalvelu. Lukujonossa Mari Yamazakin Olympia Kyklos ja Yuusei Matsuin Assassination Classroom.

8: Aron morsiamet

Julkaistu 21.8.2019

Käsittelyssä Kaoru Morin Aron morsiamet, jossa käsitellään avioliittojen ja naisten roolia 1800-luvun Keski-Aasiassa. Muina puheenaiheina Antti Valkaman postaus manganjulkaisun kustannusrakenteesta, Petterin opinnäytetyö, tuoreet BL-linsenssit ja Ai Morinagan kuolema. Lukujonossa hirviötyttöromanssi Kaiju Girl Caramelise, kissajengitappelusarja Nyankees ja kouluromanssi Koisuru Harinezumi.

7: Ōoku

Julkaistu 7.8.2019

Käsittelyssä Fumi Yoshinagan vaihtoehtohistoriallinen genderbendaus-hovikronikka Ōoku. Lisäksi puhumme omista lempisarjoistamme, Rachel Thornin fanikäännösmielipiteistä, Tokyo Tarareba Girlsin Eisner-palkinnosta, Pika Editionin urheilunimikkeestä sekä mangalehtien myyntimääristä. Lukujonossa Rumiko Takahashin MAO ja Kanako Sakurakoujin Seirou Opera.

6: Miksi manga kiinnostaa?

Julkaistu 24.7.2019

Puhumme siitä, miksi nimenomaan manga kiinnostaa meitä ja mikä tekee siitä erilaista. Lisäksi puhumme Yen Pressin lisenssiperuutuksista, mangapiraattisivustopidätyksistä, Hana to Yumen tyyliplagioinnista ja Ranskan mangamarkkinoiden tilasta 2018. Lukujonossa Sandland, Spy x Family, Witch Hat Atelier ja I Want To Eat Your Pancreas.

5: Jumping

Julkaistu 10.7.2019

Käsittelyssä Asahi Tsutsuin ratsastusaiheinen joseisarja Jumping. Lisäksi puhumme Anime Expossa julkistetuista uusista jenkkilisensseistä ja uusista tuulista kustantajakentällä. Lopuksi Petteri puhisee Melkein geisha -kirjasta, Maaret puolestaan Kaiton mangasta Blue Flag.

4: My Brother’s Husband

Julkaistu 26.6.2019

Käsittelyssä Gengoroh Tagamen LGBT-tietoutta jakava My Brother’s Husband. Lisäksi puhumme Kodanshan lisenssipelastuksista ja muutaman nimekkään tekijän aloittamista uusista sarjoista. Maistelemme Masashi Kishimoton Samurai 8:aa ja saatamme Old Boy -luku-urakan päätökseen.

3: Vinland Saga

Julkaistu 13.6.2019

Käsittelyssä Makoto Yukimuran pasifistinen viikinkieepos Vinland Saga, jonka animesovitus alkaa heinäkuussa. Lisäksi puhumme Yhdysvaltojen mangamarkkinoiden nykytilasta, British Museumin manganäyttelystä, ikärajakäytäntöjen eroista ja Maaretin BL-kirjakerhosta.

2: Lindbergh

Julkaistu 31.5.2019

Käsittelyssä Ahndongshikin lentoaiheinen fantasiaseikkailu Lindbergh, joka meni monilta tutkan alta kun se julkaistiin suomeksi pari vuotta sitten. Lisäksi puhumme digitaalisen mangan noususta Japanissa, Tammen syysuutuuksista ja Square Enixin tulosta englanninkielisille mangamarkkinoille.

1: Patriootti Moriarty

Julkaistu 14.5.2019

Ensimmäinen jakso. Käsittelyssä Ryosuke Takeuchin ja Hikaru Miyoshin hiljattain suomeksi alkanut sarja Patriootti Moriarty.

Takaisin podcastien listaan