Suomalaisia podcasteja

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


hevoskoulutus.fi

Hevosalan verkkokursseja eri kouluttajilta. Kursseja laidasta laitaan hevosharrastajille, omistajille ja hevosalan ammattilaisille.

Seuraa podcastia: RSS-syötteenä, Apple-podcasteissa. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 20 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 29.3.2020.

Ratsastajan Paino

Julkaistu 31.5.2023

Kysy kouluttajilta kysymysten vastaus toukokuu 2023. Hevoskoulutus.fi sivustolla voit kysyä mitä vain hevosista aina kuukauden ensimmäisellä viikolla. Tällä kertaa Miisa vastaa eniten kysyttyyn aiheeseen, eli ratsastajan painoon podcast muodossa.

Veeran Keittiössä: hevosen resilienssi

Julkaistu 23.5.2023

Mitä on resilienssi ja miten se näkyy hevosissa... ja hevosihmisissä? Miten resilienssiä voi parantaa ja kehittää ja onko hevosissa rotukohtaisia eroja. Miisa ja Veera Veeran keittiössä keittiöpsykologeina.

Ratsastavien lasten vanhempien tuska... ja ensihevosen ostajat

Julkaistu 28.4.2023

Miisa ja Veera keskustelevat ratsastavien lasten vanhempien haasteista, ensihevosen ja miksei myös yleisesti hevosen ostamisesta, omistamisesta ja vähän kilpailemisesta myös.

Miisa ja Veera: mitä isot edellä, sitä pienet perässä...

Julkaistu 9.6.2022

Kuka määrittelee hevosalan normit ja etiikan? Mitä on hevosiin kohdistuva väkivalta? Saammeko käyttäytyä somessa miten huvittaa ja hyvittääkö tarkoitus keinot? Tarvitaanko hevosten omistamiseen ajokorttia? Millaista esimerkkiä aikuiset antavat lapsille ja nuorille? Miisa Wikman ja Veera Ahlgrén pohtivat näitä kysymyksiä Hevoskoulutus.fi podcastissa.

Veera Ahlgrén: Oh behave!

Julkaistu 22.12.2021

Veeran ajatuksia nykypäivän somekeskusteluista ja vuohista.

Hevosen Painonhallinta, myyteistä ja käsityksistä

Julkaistu 14.10.2021

Hevosten ylipaino on kasvava ongelma länsimaissa. Arvioiden mukaan jopa 60% länsimaisista hevosista kärsii ylipainosta, lihavuudesta tai sairaalloisesta lihavuudesta. Jaksossa käydään läpi lihavuuteen johtavia syitä sekä yleisimpiä laihduttamiseen liittyviä myyttejä. https://hevoskoulutus.fi/tuote/hevosen-painonhallinta/ https://hevoskoulutus.fi/tuote/hevosen-liikuntasuunnitelma/

Kavionhoito ja kengitys

Julkaistu 22.7.2021

Kengittäjä ja hevostenkouluttaja Mia Jurvala käsittelee asioita joita hevosen omistajien ja hoitajien olisi hyvä tietää hevosen kengityksestä, kavionhoidosta ja kavioiden terveydestä. Osallistu Mian verkkokurssille Hevoskoulutus.fi sivustolla: https://hevoskoulutus.fi/kurssi/kavionhoito-ja-kengitys/

Ohjastuntuma! Vieraana: ratsastusvalmentaja Niina Kirjorinne

Julkaistu 14.6.2021

Keskustelua ohjastuntumasta. Millainen on hyvä tuntuma, miten sitä harjoitellaan ja miten sitä mitataan. Vieraana Niina Kirjorinne joka on ehdottomasti yksi Suomen johtavia asiantuntijoita aiheesta, sekä hevosen hevosen anatomian näkökulmasta että valmennuksen näkökulmasta. Katso lisää Niinan sivuilta: https://www.kirjorinne.com/ Podcastissa puhutut: Harjoittele hienomotoriikkaa: https://youtu.be/uxdshZKwb1M Eurodressage artikkelit: https://www.kirjorinne.com/artikkelit/

Hevosen peruskäytöstavat osa 2. Vieraana hevostenkouluttaja Mia Jurvala

Julkaistu 6.4.2021

Keskustelua hevosten peruskäytöstavoista ja niiden opettamisesta hevoselle. Vieraana hevostenkouluttaja Mia Jurvala sekä satulaseppä Liza Aura. http://www.horsett.fi/ https://leatherequitation.fi/

Hevosen peruskäytöstavat. Vieraana hevostenkouluttaja Mia Jurvala.

Julkaistu 24.2.2021

Tässä jaksossa keskustelemme hevosten peruskäytöstavoista: mitä jokaisen hevosen tulisi osata ja miksi. Vieraana hevosten kouluttaja Mia Jurvala sekä satulaseppä Liza Aura.

Satuloista ja varusteista, vieraana satulaseppä Liza Aura

Julkaistu 17.10.2020

Hevoskoulutuksen podcastissa vieraana satulaseppä Liza Aura, Leather Equitation http://www.leatherequitation.fi/ Keskustellaan varusteista, satuloista ja niiden sovittamisesta sekä varusteongelmista. Tsekkaa Lizan somet: https://www.facebook.com/LeatherEquitation ja https://www.instagram.com/liza.l.equitation/ joista löytyy paljon kivoja vinkkejä varusteiden sovittamiseen.

Hevonen jumissa?

Julkaistu 7.10.2020

Hevoshieroja Miisa Wikman kertoo kenelle hevoshieronta sopii ja kenelle se ei sovi, milloin se on tarpeellista ja miten hieronnasta saa kaikista parhaimman hyödyn irti sekä hevonen että hevosenomistaja. Podcastissa kerrotaan myös miten hevoshierontaan kannattaa valmistautua ja mitä olisi hyvä ottaa huomioon aikaa varatessa.

Suunnitelmallisuutta hevosen valmennukseen

Julkaistu 18.8.2020

Hevosen valmennuksen perusteita ja vinkkejä hevosen valmennuksen suunnitteluun. Tee hevosellesi oma lukujärjestys jolla pääset kohti tavoitteita. Tavoitteet voivat olla kaikkea mestaruudesta hevosen kunnon kohottamiseen tai laukan kehittämiseen, hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty.

Tutkittua Tietoa Juoksutusavuista Ja Apuohjista

Julkaistu 5.6.2020

Tutkittua tietoa erilaisista juoksutusavuista, sivuapuohjista, hevosen liikkumisesta ja ympyrällä työskentelystä. Lue lisää aiheesta ilmaiselta verkkokurssilta "hevonen ympyrällä". https://hevoskoulutus.fi/kurssi/hevonen-ympyralla/ jonka löydät Hevoskoulutus.fi sivustolta.

Turvallinen Maastoilu, vieraana vaellusohjaaja Nina Salovaara

Julkaistu 3.6.2020

Podcastissa Miisan vieraana tallimestari, vaellusohjaaja ja Hevoskoulutus.fi kouluttaja Nina Salovaara. Keskustelua turvallisesta maastoilusta hevosella, uusista tieliikenne säännöistä, varusteista sekä hevosen opettamisesta maastoon. Ninalla on yli 20 vuoden kokemus maastovaellusten vetämisestä ja erilaisista hevosista.

Asiaa Hevosen Omistajille Ja Hoitajille

Julkaistu 18.5.2020

Tämän viikon podcast on hevosenomistajille, vuokraajille ja hoitajille. Tietoa myös ponivanhemmille. Hevosen omistajalla olisi hyvä olla hallussa muutamat perustaidot ja tiedot joista podcastissa enemmän. Sopii myös pitkään hevosalalla toimineille.

Veera Ahlgrén: Vinkkejä eloonjääneiltä.

Julkaistu 2.5.2020

Tein klikkiotsikon. Tein podcastin. Tein myös verkkokurssin, jossa yhdistyvät 90-luvulla kantapään kautta opitut hevostaidot sekä opintojen ja työkokemuksen myötä tullut maltillisempi viisaus. Tämä podcast kertoo tulevasta Hevostietoa ja -taitoa -kurssista. Miten se on syntynyt, ja ennen kaikkea: miksi?

Millainen On Etupainoinen Hevonen?

Julkaistu 26.4.2020

Mitä tarkoittaa etupainoinen hevonen ja miten etupainoisuutta voidaan korjata. Aluksi hieman ajankohtaisia asioita Hevoskoulutus.fi sivustolla.

Kuolaimista Ja Jauhelihasuista

Julkaistu 7.4.2020

Helsingin Sanomien otsikko 7.4.2020 ”Koko suun sisäosa oli kuin jauhelihaa” – Tutkimus paljasti ravi­hevosilla rajuja vammoja, mutta säännöt eivät muuttuneet". Raflaava otsikko joka liittyy tutkimukseen: "Oral Lesions in the Bit Area in Finnish Trotters After a Race: Lesion Evaluation, Scoring, and Occurrence" jossa siis yli 80% ravihevosista oli kuolainten aiheuttamia vaurioita suussa. Nyt on kuitenkin aika päästä keskustelussa yksi askel eteenpäin. Tutkimuksia aiheesta on tehty jo toistakymmentä vuotta, nyt alkaa olla aika ruveta hyödyntämään arjessa sitä tutkittua tietoa eikä jäädä tuleen makaamaan.

Mitä asioita huomioida hevosten kanssa poikkeustilanteessa

Julkaistu 29.3.2020

Hevoskoulutus.fi podcastissa Miisa kertoo mitä asioita hevosen omistajan tai tallinpitäjän kannattaa huomioida poikkeuslain aikaan. Jos Suomessa otetaan käyttöön lisää rajoitteita, miten varmistaa hevoselle tarpeeksi liikuntaa ja ylläpitää sen lihaskuntoa ja hyvinvointia.

Takaisin podcastien listaan