Suomalaisia podcasteja

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Utopiaa vai todellisuutta?

Utopiaa vai todellisuutta? -podcastissa radiosta tuttu Ilkka Ihamäki ja mobiiliverkkojen asiantuntija Eetu Prieur selvittävät vaihtuvien vieraiden kanssa, mitkä digitaaliset utopiat ovat jo todellisia ja mitkä vielä haavekuvia.

Seuraa podcastia: RSS-syötteenä, Apple-podcasteissa. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 6 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 15.4.2021.

Jakso 5: 5G for dummies – tämän olet halunnut tietää, muttet ole kehdannut kysyä

Julkaistu 20.5.2021

Miten mobiiliverkko oikeastaan muuttaa maailmaa? Onko jokaisen pakko siirtyä käyttämään 5G:tä? Mikä on älykaupunki, entä esineiden internet?

Radiosta tuttu Ilkka Ihamäki ja mobiiliverkkojen asiantuntija Eetu Prieur pohtivat, miten mobiiliverkkojen kehitys vaikuttaa ihmisten arkeen ja maailmankuvaan. Vieraana Pete Poskiparta: digiloikan esiintyjänä tehnyt mentalisti, perheenisä ja tiedeorientoitunutta ajattelua edistävän Skepsis ry:n jäsen.

Jakso 4: Nämä digi-innovaatiot muuttavat yhteiskuntaa jo nyt – voiko robotti korvata sairaanhoitajan?

Julkaistu 13.5.2021

Voiko traktoria ohjata toiselta puolelta maailmaa? Miten Suomen pakkaskelissä puhelimella kuvattua videota voidaan lähettää reaaliajassa tv-ruutuihin ympäri maailman? Radiosta tuttu Ilkka Ihamäki ja mobiiliverkkojen asiantuntija Eetu Prieur kuulevat digiajan yhteiskuntaa ja digi-ihmisen elämää mullistavista innovaatioista Valtran Mikko Lehikoiselta sekä Vuokatti Sportsin Tomi-Pekka Riihivuorelta.

Jakso 3: Millaista on tulevaisuuden viihde?

Julkaistu 6.5.2021

Korvaako virtuaalitodellisuus lomamatkat? Syrjäyttääkö hologrammi aidot ihmiskontaktit? Tuijotetaanko jatkossa puhelimia vai koetaanko kaikki VR-lasien läpi oman kodin mediahuoneessa? Radiosta tuttu Ilkka Ihamäki ja mobiiliverkkojen asiantuntija Eetu Prieur visioivat digiajan tulevia mullistuksia viihteen saralla yhdessä VR-maailmojen pioneerin Zoan Oy:n Laura Olinin ja e-urheilun uranuurtajan HAVU Gamingin Lasse Salmisen kanssa.

Jakso 2: Mobiilipelien lyhyt historia – mikä on pelaamisen seuraava suuri ilmiö?

Julkaistu 29.4.2021

Millainen on ollut matka 90-luvun Matopelin ääreltä nykypäivän sosiaalisiin VR-peleihin ja peliammattilaisuuteen? Kuulemme myös toiveita ja ajatuksia tulevaisuuden pelaamisesta. Jaksossa mukana mies Matopelin takaa eli ohjelmistosuunnittelija Taneli Armanto sekä tubettaja Paqpa eli Beata Rodas, joka on tehnyt pelaamisesta itselleen työn. Radiosta tuttu Ilkka Ihamäki ja mobiiliverkkojen asiantuntija Eetu Prieur muistelevat pelaamisen suurimpia mullistuksia sekä visioivat tulevaa yhdessä vieraiden kanssa.

Jakso 1: Villeimmät väitteet mobiiliteknologian terveysvaikutuksista – kannattaako puhelimen vieressä nukkua?

Julkaistu 21.4.2021

Aiheuttavatko kännykkäverkot syöpää tai levittääkö 5G koronaa? Tulisiko tukiasemien lähellä asuvien olla huolissaan säteilystä? Ovatko salaliittoteoreetikoiden 5G-pelot faktaperäisiä? Kuulemme myös uusimmista teknologian mahdollisuuksista terveydenhuollossa. Radiosta tuttu Ilkka Ihamäki ja mobiiliverkkojen asiantuntija Eetu Prieur ottavat selvää mobiiliteknologiaan liitetyistä terveysvaikutuksista. Lääketieteen näkökulmasta väitteisiin vastaa terveysjohtaja ja jalkapallomaajoukkueen lääkäri Pippa Laukka ja tutkimuksellista puolta valottaa apulaisprofessori ja tekniikan tohtori Ilkka Laakso Aalto yliopistosta.

Tämä on Utopiaa vai todellisuutta?

Julkaistu 15.4.2021

Utopiaa vai todellisuutta? -podcastissa radiosta tuttu Ilkka Ihamäki ja mobiiliverkkojen asiantuntija Eetu Prieur selvittävät vaihtuvien vieraiden kanssa, mitkä digitaaliset utopiat ovat jo todellisia ja mitkä vielä haavekuvia.

Takaisin podcastien listaan