Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Pitääkö tästäkin puhua?

Onko sodassa kaikki sallittua? Uskalletaanko Suomessa arvostella Venäjää? Onko vihapuheesta huolehtiminen mennyt överiksi? Entä tapahtuuko Suomessa ihmisoikeusloukkauksia? Näitä kysymyksiä tässä Amnestyn podcast-sarjassa vieraidensa kanssa pohtivat Mira Luoti ja Harri Moisio.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 8 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 28.4.2020.

Jakso 8: Kansalaisyhteiskunnan takapirut – kuka vetelee Amnestyn ja muiden järjestöjen naruja ja mihin lahjoitetut rahat oikeasti menevät?

Julkaistu 17.6.2020

Pitäisikö tästäkin vielä puhua? Mihin järjestöille lahjoitetut rahat käytetään? Kuka näistä lahjoituksista hyötyy? Tässä jaksossa Mira Luodin ja Harri Moision vieraina ovat Amnesty Internationalin Suomen osaston toiminnanjohtaja Frank Johansson sekä yhteiskunnallisen MustRead-digimedian sisältöjohtaja Heikki Pursiainen.

Jakso 7: Mitään ei saa enää sanoa – onko vihapuheesta huolehtiminen mennyt överiksi?

Julkaistu 10.6.2020

Pitäisikö sananvapauden puitteissa saada sanoa mitä tahansa? Miten vihapuhe vaikuttaa demokratiaan? Entä mikä oikeastaan on vihapuhetta? Tässä jaksossa Mira Luodin ja Harri Moision vieraana on stand up -koomikko Ali Jahangiri.

Jakso 6: Onko Suomessa ihmisoikeusloukkauksia?

Julkaistu 3.6.2020

Millainen on ihmisoikeustilanne Suomessa? Voiko vähemmistöistä puhua, jos ei hallitse termistöä? Entä onko riittävä toimeentulo ihmisoikeus? Tässä jaksossa Mira Luodin ja Harri Moision vieraina ovat Amnesty Internationalin Suomen osaston toiminnanjohtaja Frank Johansson sekä Pakolaisneuvonnan johtava lakimies Marjaana Laine.

Jakso 5: Keskiluokka kutistuu – kutistuvatko ihmisoikeudet?

Julkaistu 27.5.2020

Mitä tarkoittaa keskiluokan kutistuminen, ja mitä siitä voi seurata? Miksi keskiluokan olemassaolo on ylipäätään tärkeää? Entä kutistaako automaatio keskiluokkaa? Tässä jaksossa Mira Luodin ja Harri Moision vieraana on Turun yliopiston sosiologian professori Jani Erola.

Jakso 4: Pitääkö tasa-arvosta vielä puhua vai onko maailma jo valmis?

Julkaistu 20.5.2020

Onko Suomi todella niin tasa-arvoinen maa kuin moni ajattelee? Mikä tasa-arvossa vielä mättää, ja mitä asialle voisi tehdä? Entä miten “tyttöjen ja poikien ammateista” tulisi kaikkien ammatteja? Tässä jaksossa Mira Luodin ja Harri Moision vieraina ovat Journalisti-lehden päätoimittaja Maria Pettersson sekä opettaja ja kirjoittaja Arno Kotro.

Jakso 3: Urheilua ja politiikkaa ei pidä sekoittaa keskenään

Julkaistu 13.5.2020

Pitääkö urheilijan ottaa kantaa yhteiskunnallisiin asioihin? Saako hän tehdä niin? Entä onko oikein, että arvokilpailuja järjestetään maissa, joissa tapahtuu ihmisoikeusloukkauksia? Tässä jaksossa Mira Luodin ja Harri Moision vieraina ovat kansanedustaja ja entinen urheilu- ja kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki sekä urheilutoimittaja Saku-Pekka Sundelin.

Jakso 2: Miksi Suomessa ei uskalleta kritisoida Venäjää?

Julkaistu 6.5.2020

Voivatko suomalaismediat sanoa Venäjästä mitä haluavat? Elämmekö uutta suomettumisen aikaa? Entä miksi Putinin ja eurooppalaisten äärioikeiston välit ovat lämpimät? Tässä jaksossa Mira Luodin ja Harri Moision vieraana on politiikan toimittaja Lauri Nurmi.

Jakso 1: Sodassa kaikki on sallittua

Julkaistu 28.4.2020

Millaisia sotarikoksia maailmalla yhä tapahtuu? Onko Suomen asekaupoissa jotain kyseenalaista? Entä saako paha aina palkkansa? Tässä jaksossa Mira Luodin ja Harri Moision vieraana on Ylen ulkomaantoimittaja Antti Kuronen, joka kertoo myös kokemuksistaan al-Holin leiriltä ja sotaa käyvien valtioiden tantereilta.

Takaisin podcastien listaan