Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Hyvä paha johtaminen

Hyvä paha johtaminen -podcastissa käsittelemme ihmisten johtamisen haasteita ja mahdollisuuksia. Tämä podcast tarjoaa vinkkejä sinulle, joka haluat kehittää itsesi johtamista ja työelämässä etenemistä. Se tarjoaa myös esimiehille uutta ymmärrystä ja konkreettisia työkaluja hyvään ihmisten johtamiseen. Podcastin juontavat johtamiseen erikoistuneen Educo Valmennustalon yrittäjä ja The Ken Blanchard Companiesin partneri Janne Annunen sekä organisaatiopsykologi, tutkija ja tietokirjailija Jaakko Sahimaa.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 17 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 15.3.2021.

Jakso 16: Työilmapiirin johtaminen ja miten työilmapiiri vaikuttaa tuloksiin

Julkaistu 29.3.2022

Mitä on työilmapiiri ja mikä siihen vaikuttaa? Voidaanko työilmapiiriä mitata ja mistä tunnistaa huonon työilmapiirin? Miten työilmapiiri vaikuttaa organisaation tuloksiin ja sitä voidaan systemaattisesti kehittää? Jannen ja Jaakon vieraana on tällä kertaa Terveystalon työterveys- ja organisaatiopsykologian palveluista vastaava johtaja ja tietokirjailija Antti Aro.

Jakso 15: Kuinka kehittää johtamisviestintää ja johtajan viestintätaitoja?

Julkaistu 22.3.2022

Mitä on johtamisviestintä ja miksi se on johtamisessa niin tärkeää? Miten huono viestintä näkyy organisaatiossa ja mitä se aiheuttaa? Miten psykologiset perustarpeet liittyvät viestintään? Miten lähijohtaja voi käytännössä kehittyä viestijänä? Jannen ja Jaakon vieraina ovat tällä kertaa viestintävalmentaja ja tietokirjailija Sirke Lohtaja Ahonen sekä Finnfundin viestintäjohtaja, tietokirjailija ja viestintäyrittäjä Unna Lehtipuu.

Jakso 14: Coaching johtamisen työkaluna

Julkaistu 15.3.2022

Mitä on coaching ja miksi se on toimiva johtamisen työkalu? Mitä ovat coaching-taidot ja miten niitä voi konkreettisesti kehittää? Miten organisaatiotasolla voidaan edistää coachaavaa kulttuuria? Jannen ja Jaakon vieraana on tällä kertaa psykologi ja ylimmän johdon coach Ilona Rauhala.

Jakso 13: Miten tunteet edistävät strategian toteutumista?

Julkaistu 8.3.2022

Miten strategia ja tunteet liittyvät yhteen? Miten tunnetoimijuus edistää strategian toimeenpanon toteutumista? Millaisia konkreettisia tuloksia ja kokemuksia esimerkiksi VTT:lla
on saavutettu tunnetaitojen kehittämisessä? Jannen ja Jaakon vieraina ovat tällä kertaa yrittäjä, psykologi ja tunnetaitovalmentaja Jarkko Rantanen sekä VTT:n henkilöstön, johtamisen ja kulttuurin kehittäjä, HR business partner Sari Ek-Petroff.

Jakso 12: Mitä on psykologinen turvallisuus ja millaisista tekijöistä se rakentuu?

Julkaistu 1.3.2022

Mitä on psykologinen turvallisuus ja millaisista tekijöistä se rakentuu? Mitkä ovat psykologisen turvallisuuden tai turvattomuuden vaikutukset? Miten psykologista turvallisuutta voidaan parantaa arjessa? Jannen ja Jaakon vieraana on tällä kertaa psykologi, valmentaja ja psykologisen turvallisuuden ja autenttisuuden puolestapuhuja Pekka Freese.

Jakso 11: Mitä on henkilöstöanalytiikka ja mitä hyötyä siitä on johtamisessa?

Julkaistu 22.2.2022

Mitä on henkilöstöanalytiikka ja mitä hyötyä siitä on johtamisessa? Miten hr-tietoa voidaan hyödyntää organisaatioissa ja mitä hr-tiedolla johtaminen käytännössä tarkoittaa? Jannen ja Jaakon vieraina ovat tällä kertaa henkilöstöanalytiikan sanansaattaja Jaana Saramies ja työ- ja organisaatiopsykologian tohtori Maria Törnroos.

Jakso 10: Lähijohtaminen ongelmatilanteissa – milloin ja miten puuttua?

Julkaistu 15.2.2022

Millaisia ovat tyypilliset lähijohtajien kohtaamat ongelmatilanteet ja mistä ne johtuvat? Milloin ja miten ongelmiin pitää puuttua? Voidaanko ongelmatilanteita estää? Jannen ja Jaakon vieraana on tällä kertaa organisaatiopsykologi ja tietokirjailija Pekka Järvinen.

UUSI KAUSI Jakso 9: Palveleva johtaminen – Ihmislähtöisen johtamisen kulmakivi

Julkaistu 8.2.2022

Mitä on palveleva johtaminen ja miksi ajatus johtamisesta palvelutehtävänä on niin olennaista ihmislähtöisessä johtamisessa? Miten palvelevan johtamisen ajatusmallia voidaan toteuttaa käytännössä? Jannen ja Jaakon vieraana on tällä kertaa Työterveyslaitoksen tutkimusprofessori Jari Hakanen.

Jakso 8: Onko itseohjautuva organisaatio myytti?

Julkaistu 25.5.2021

Onko itseohjautuva organisaatio myytti? Mitä itseohjautuvuudesta kannattaa ymmärtää ja voiko siitä tehdä kilpailuedun? Jannen ja Jaakon vieraina ovat tällä kertaa filosofi Frank Martela ja tekniikan tohtori Jukka Ala-Mutka.

Jakso 7: Aivotyön johtaminen

Julkaistu 18.5.2021

Digitalisaatio ja tietotyö ovat muuttaneet työn tekemistä, vaatimuksia ja kuormitustekijöitä. Mitä on kognitiivinen ergonomia ja miksi johtajan kannattaa siihen kiinnittää huomiota? Aiheesta on keskustelemassa Jannen ja Jaakon kanssa psykologian tohtori Virpi Kalakoski. Vierailemassa pistätytyy myös Psykopodiaa -podcastin juontaja Nina Lyytinen, jonka podcastissa Jaakko ja Janne kävivät äskettäin keskustelemassa lähijohtajuudesta. Kyseisen jakson voi kuunnella täältä: https://www.ninalyytinen.fi/psykopodiaa/lahijohtajan-hyvinvointi

Jakso 6: Hyvä lähijohtaminen käytännössä

Julkaistu 11.5.2021

Millaista on hyvä ihmisläheinen ja palveleva lähijohtaminen? Mikä johtamistyyli tuottaa parhaat tulokset bisneksessä ja ihmisten johtamisessa? Tässä jaksossa Jannen ja Jaakon vieraana on johtamisvalmentaja Risto Ahonen.

Jakso 5: Tulevaisuus, tulevaisuuden työelämä ja johtaminen

Julkaistu 4.5.2021

Miltä tulevaisuus ja työelämän tulevaisuus näyttää? Mitä ja millaista johtamisesta se vaatii? Kristallipalloon ovat Jannen ja Jaakon kanssa katsomassa organisaatiopsykologi Karoliina Mellanen sekä kirjailija ja futuristi Perttu Pölönen.

Jakso 4: Voittavan organisaatio- ja tiimikulttuurin rakentaminen

Julkaistu 27.4.2021

Mitä on organisaatiokulttuuri ja mitä väliä sillä on? Miten konkreettisesti rakennetaan hyvää ja tuottavaa organisaatio- ja tiimikulttuuria? Jannen ja Jaakon kanssa aiheesta keskustelevat Modular Learning Processes Oyn toimitusjohtaja Sami Jalonen ja yrityskulttuurien asiantuntija Panu Luukka.

Jakso 3: Johtajan hyvinvointi ja hyvinvoinnin johtaminen

Julkaistu 20.4.2021

Mitä on johtajan hyvinvointi ja miten sitä sekä organisaation hyvinvointia johdetaan? Aihetta pohtii Jaakon ja Jannen kanssa Hintsa Performancen kehitysjohtaja Pekka Pohjakallio.

Jakso 2: Ihmisen pimeä puoli ja johtaminen

Julkaistu 13.4.2021

Millaista on paha johtaminen ja mistä tunnistaa vaarallisen johtajan? Miten ns. pimeä kolmikko dark triad eli narsismi, psykopatia ja machiavellismi vaikuttavat työelämässä? Jannen ja Jaakon vieraana on tässä jaksossa psykologi Taija Stoat.

Jakso 1: Tunteet, aivot ja johtaminen – mitä näistä tulee tietää?

Julkaistu 6.4.2021

Mitä meidän kannattaa tietää tunteista ja uusimmasta aivotutkimuksesta? Entä miten tunnetaidot vaikuttavat ihmisten johtamiseen? Aivoista ja tunteista Jannen ja Jaakon kanssa keskustelevat aivotutkija Minna Huotilainen ja psykologi Jarkko Rantanen.

Tämä on Hyvä paha johtaminen

Julkaistu 15.3.2021

Hyvä paha johtaminen -podcastissa käsittelemme ihmisten johtamisen haasteita ja mahdollisuuksia. Tämä podcast tarjoaa vinkkejä sinulle, joka haluat kehittää itsesi johtamista ja työelämässä etenemistä. Se tarjoaa myös esimiehille uutta ymmärrystä ja konkreettisia työkaluja hyvään ihmisten johtamiseen. Podcastin juontavat johtamiseen erikoistuneen Educo Valmennustalon yrittäjä ja The Ken Blanchard Companiesin partneri Janne Annunen sekä organisaatiopsykologi, tutkija ja tietokirjailija Jaakko Sahimaa.

Takaisin podcastien listaan