Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.
Hyvä paha johtaminen
Hyvä paha johtaminen -podcastissa käsittelemme ihmisten johtamisen haasteita ja mahdollisuuksia. Tämä podcast tarjoaa vinkkejä sinulle, joka haluat kehittää itsesi ja muiden johtamista. Podcastin juontavat johtamisen kehittämiseen erikoistuneen Educo Valmennustalon toimitusjohtaja ja arvostetun maailmanlaajuisen johtamisen kehittäjän Blanchardin Global Partner Janne Annunen sekä organisaatiopsykologi, yrittäjä ja työelämän tutkimusmatkailija Jaakko Sahimaa.
Tutustu podcastin kotisivuihin tarkemmin osoitteesta https://www.hyvapahajohtaminen.fi'
Jaksot
Yhteensä 38 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 15.3.2021.
Jakso 37: Mitä palaute on ja mitä se ei ole?
Tässä jaksossa keskustelun teemana on palaute. Jannen ja Jaakon vieraaksi keskustelemaan saapuvat palauteasiantuntijat Risto Ahonen ja Sirke Lohtaja-Ahonen. Mikä on vaikuttavan palautteen kaava? Kenen tehtävä palautteen antaminen on? Entä tarkoittaa palautteen hakeminen?
Jakso 36: One to one - tuottavaa vai ajan hukkaa?
Tässä jaksossa Janne ja Jaakko syventyvät one to one- keskusteluihin. Minkälainen merkitys one to one-keskusteluilla on johtamisessa? Mitä käytännössä tarkoittaa työntekijälähtöinen keskustelu? Entä mitä työntekijät tutkimusten mukaan keskusteluilta toivovat?
Jakso 35: Tavoitteiden asettamisesta toteutukseen
Tässä jaksossa keskustellaan tavoitteiden asettamisen tärkeydestä sekä miten se toteutetaan käytännössä. Mitä tarkoittaa suppiloajattelu? Entä miten haastaa vanhoja ajattelumalleja? Istututko sinä ratin takana vai kantaako vastuun joku muu?
Jannen ja Jaakon vieraana johtamisvalmentaja Pasi Lehtiniemi.
Jakso 34: Mikä johtamistyyli tuottaa parhaat tulokset?
Tässä jaksossa syvennytään siihen, mitä tilanteen mukainen johtaminen ja SLII-johtamismalli oikein tarkoittavat. Mikä on lähijohtajan rooli tilanteen mukaisessa johtamisessa? Mistä tietää, mikä on tilanteeseen parhaiten soveltuva johtamistyyli? Millainen on universaali käsitys hyvästä johtamista?
Jannen ja Jaakon vieraana johtamisvalmentaja Pasi Lehtiniemi, joka paljastaa kuinka lokki ja telepatia liittyvät johtamiseen.
Jakso 33: Kenenkään ei tarvitse pärjätä yksin - edes johtajan
Kaupallinen yhteistyö: Suomen Ekonomit
Miten johdon, keskijohdon ja asiantuntijoiden työhyvinvoinnin kokemus poikkeaa toisistaan? Mikä vaikuttaa työhyvinvoinnin kokemuksiin? Miten johtaja voi tukea omaa ja työyhteisön työhyvinvointia?
Tässä jaksossa Janne ja Jaakko saavat vieraakseen Suomen Ekonomien erityisasiantuntija Riikka Sipilän, joka kannustaa johtajia pitämään parempaa huolta itsestään. Jaksossa myös esitellään Suomen Ekonomien teettämän työhyvinvointitutkimuksen tuloksia.
Jakso 32: Uuden aikakauden johtaminen - inhimillistä mutta tehokasta
Kuinka johtaa yritystä inhimillisesti unohtamatta tehokkuutta? Miksi inhimillinen teema on ajankohtainen juuri tässä ajassa? Millaisia psykologia tarpeita johtajan täytyy ottaa huomioon johtaessaan alaisiaan?
Jannen ja Jaakon kanssa organisaatiopsykologit Petri Juujärvi ja Merit Morikawa keskustelevat jaksossa siitä, kuinka ihmisistä saadaan enemmän irti ja miten voitaisiin välttää työntekijöiden loppuun palamisia.
Jakso 31: Onnistunut johtajarekrytointi ja miten se eroaa muista rekrytoinneista?
Eroaako johtajarekrytointi muista rekrytoinneista? Mihin kiinnittää huomiota johtajaa valitessa? Kannattaako johtaja valita yrityksen sisältä vai ulkoa?
Jaksossa keskustellaan organisaatiopsykologi Matti Jaakkolan kanssa siitä, kuinka koulutus tai kokemuskaan eivät välttämättä korreloi menestystä johtajana, vaan pikemminkin se, miten pystyy sopeuttamaan omaa johtamistyyliä. Kuulet myös parhaat vinkit kykytesteihin!
Jakso 30: Asioiden vai ihmisten johtaja: Kuinka onnistua toimitusjohtajana?
Tulos vai ulos? Millaiset ominaisuudet auttavat toimitusjohtajaa onnistumaan? Ovatko toimitusjohtajat tavallisia ihmisiä vai eroavatko he jollain tavoin muista?
Jannen ja Jaakon vieraana on johdon suorahakukonsultti, teologian maisteri, kolminkertainen toimitusjohtaja ja Toimitusjohtaja - johda ja ajattele kuin menestyvä toimitusjohtaja kirjan kirjoittanut Hannu-Matias Nurmi, joka kannustaa jokaista toimitusjohtajaa löytämään omat vahvuutensa.
Jakso 29: Miten myyjistä hiotaan timantteja?
Miksi kannattaa aina palkata kaksi myyjää kerralla? Mitkä ovat myynnin johtajan tärkeimmät ominaisuudet ja taidot? Mitä ovat ”Hard” ja ”Soft selling” -tunnit?
Jannen ja Jaakon vieraana on strategisen markkinoinnin ja johtamisen professori Petri Parvinen, joka paljastaa jaksossa sen, mitä tarkoittaa huippumyyjän tunneäly. Jaksosta saat eväitä myynnin johtamiseen.
Jakso 28: Avaimet monipaikkaisen johtamisen mestariksi
Onko yhteishenki koetuksella etätyön lisääntymisen myötä vai voiko monipaikkainen työ jopa parantaa yhteisöllisyyttä? Millaisia mahdollisuuksia hybridityö tuo? Ja pitääkö niitä kameroita nyt pitää etäpalaverissa päällä vai ei?
Jannen ja Jaakon vieras monipaikkaisen työn asiantuntija, tietokirjailija ja toimitusjohtaja Ulla Vilkman kehottaa siirtämään fokuksen asioiden organisoinnista ihmisistä huolehtimiseen monipaikkaisessa työssä.
Jakso 27: Tekoäly - johtajan oikea käsi
Kuinka tekoäly voi kehittää johtajia viestijöinä? Tekoäly mullistaa tekstin käsittelyn, mutta mitä tekoälyltä ei voi odottaa? Muuttaako tekoäly johtamista ja miten sitä voidaan hyödyntää johtamisessa?
Jannen ja Jaakon vieraana jaksossa inspiroiva tekoälyn asiantuntija ja kirjan Tekoäly - Matkaopas johtajalle kirjoittanut Antti Merilehto kertoo kuinka johtaja voi tulla paremmaksi versioksi itsestään tekoälyn avustuksella.
Jakso 26: Muutosjohtaminen – osa 3. Hyvä paha muutosjohtaminen
Tämä jakso on tuotettu kaupallisessa yhteistyössä Rovaniemen koulutuskuntayhtymä REDU:n kanssa.
Tässä kolmannessa muutosjohtamisen teemajaksossa keskustellaan hyvästä ja pahasta
muutosjohtamisesta.
Jakso on osa kolmiosaista Hyvä paha johtaminen podcastin muutosjohtamisen sarjaa.
Jaksossa Jannen ja Jaakon vieraina ovat hotellinjohtaja Jari Heikkilä
Safartica Oy:sta sekä työelämäkehittäjä ja projektipäällikkö Anna-Kristiina Rahkala Rovaniemen
koulutuskuntayhtymä REDU:sta.
Jakso 25: Muutosjohtaminen – osa 2. Muutosajattelu ja positiivinen muutos
Tämä jakso on tuotettu kaupallisessa yhteistyössä Rovaniemen koulutuskuntayhtymä REDU:n kanssa. Tässä toisessa muutosjohtamisen teemajaksossa keskustellaan muutosajattelusta ja positiivisesta muutoksesta. Jakso on osa kolmiosaista Hyvä paha johtaminen podcastin muutosjohtamisen sarjaa. Jaksossa Jannen ja Jaakon vieraina ovat Jounin kauppa Oy:n entinen toimitusjohtaja Michele “Minttu” Murphy-Kaulanen sekä työelämäkehittäjä ja projektipäällikkö Anna-Kristiina Rahkala Rovaniemen koulutuskuntayhtymä REDU:sta.
Jakso 24: Muutosjohtaminen – osa 1. Muutoskyvykkyys
Tämä jakso on tuotettu kaupallisessa yhteistyössä Rovaniemen koulutuskuntayhtymä REDU:n kanssa. Tässä ensimmäisessä muutosjohtamisen teemajaksossa keskustellaan muutoksesta ja muutoskyvykkyydestä niin yksilön kuin organisaationkin näkökulmista. Jakso on osa kolmiosaista Hyvä paha johtaminen podcastin muutosjohtamisen sarjaa. Jaksossa Jannen ja Jaakon vieraina ovat tv-kokki, puhuja, hotelliyrittäjä ja monitaituri Sirly Ylläsjärvi sekä johtamisen ja työyhteisöjen kehittämisen asiantuntija Henna Poikajärvi Redu Edu Oy:stä.
Jakso 23: Osaamisen johtamisesta oppimisen johtamiseen
Mitä on osaamisen johtaminen ja miksi se on muuttumassa oppimisen johtamiseksi? Mistä voi tunnistaa oppimisen kehittämistarpeet? Mitä oppimisen johtaminen tarkoittaa käytännön toimina ja miksi teema on elintärkeä organisaation kannalta? Muun muassa näistä aiheista keskustellaan tässä jaksossa, kun Jannen ja Jaakon vieraana on uudentyön puuhanainen, organisaatiokonsultti ja tietokirjailija Karoliina Jarenko.
Jakso 22: Vastuullisuuden ja eettisyyden johtaminen
Mitä vastuullisuudella tarkoitetaan työelämässä? Mitä on vastuullinen ja eettinen yrityskulttuuri?
Kuinka vastuullisesti ja eettisesti suomalaiset organisaatiot toimivat? Miksi tähän teemaan kannattaa panostaa? Jannen ja Jaakon vieraana on Code of Conduct Companyn yrittäjä, valmentaja, kauppatieteiden tohtori ja tietokirjailija Niina Ratsula. Niina on kirjoittanut mm. kirjan Oikein toimimisen kulttuuri – Johtajan opas eettisen organisaation rakentamiseen.
Jakso 21: Luottamus hyvän johtamisen perustana
Miksi luottamus on tärkeää teema työelämässä? Miten heikko luottamus ilmenee työyhteisössä
ja mitä se aiheuttaa? Millaisella käyttäytymisellä lähijohtaja rapauttaa luottamusta? Miten luottamusta voi kehittää? Jannen ja Jaakon vieraana on pitkän uran suurissa suomalaisissa organisaatioissa henkilöstöjohtamisen kehittämisen tehtävissä tehnyt Sanna-Mari Myllynen.
Jakso 20: Projektijohtaminen – tärkeä taito meille kaikille
Mitä on projektijohtaminen ja miksi sen pitäisi olla kansalaistaito? Mitkä ovat projektijohtamisen tyypilliset haasteet ja huonon projektijohtamisen seuraukset? Miten projektijohtaminen ja työhyvinvointi liittyvät yhteen? Miten projektijohtamista kannattaa lähteä kehittämään ja miten ei? Kuulet myös, miksi ja miten Valmet Automotive on vienyt projektijohtamisen strategiatason kyvykkyydeksi. Jannen ja Jaakon vieraana on johtamisvalmentaja ja projektijohtamisen kovan luokan asiantuntija Pasi Lehtiniemi ja Valmet Automotiven projektitoimiston johtaja Juha Dahl.
Jakso 19: Työntekijäkokemuksen kehittäminen – miten pitää osaajat talossa?
Mitä työntekijäkokemuksella oikein tarkoitetaan ja miksi se on juuri nyt merkityksellistä? Millaisista tekijöistä työntekijäkokemus rakentuu ja miten sitä voidaan käytännössä kehittää? Muun muassa näistä aiheista keskustellaan tässä jaksossa, jossa Jannen ja Jaakon vieraana on HR-osaaja ja tietokirjailija Visa Myllyntaus. Visa on kirjoittanut yhdessä Miikka Huhdan kanssa kirjan Työantajabrändi ja työntekijäkokemus.
Jakso 18: Miten onnistua osaajien rekrytoinnissa?
Millaisia tekijöitä on osaajapulan taustalla? Mitkä ovat tyypilliset virheet rekrytoinnissa? Miten rekrytointiosaamista ja -prosessia kannattaa lähteä kehittämään? Miten saadaparhaat osaajat taloon ja miten estää rekrytoinnin epäonnistuminen? Jannen ja Jaakon vieraana on yksi Suomen tunnetuimmista HR- ja rekrytointiammattilaista, vuoden rekrytoijana palkittu, kirjailija, puhuja ja advisor Saana Rossi. Saana on kirjoittanut kirjan Rekrytoija.
Jakso 17: Inhimillinen strategia – miten strategiasta tehdään ihmiskeskeinen?
Miten perinteinen strategia eroaa inhimillisestä strategiasta? Miten strategiasta tehdään ihmiskeskeinen? Miksi kulttuuri ei syö strategiaa aamupalaksi ja miksi strategiaa ei pidä jalkauttaa? Muun muassa näistä aiheista keskustellaan tässä jaksossa. Jannen ja Jaakon vieraana on arvostettu johdon neuvonantaja, kauppatieteiden tohtori ja tietokirjailija Paula Kilpinen. Paula on kirjoittanut kirjan Inhimillinen strategia.
Jakso 16: Työilmapiirin johtaminen ja miten työilmapiiri vaikuttaa tuloksiin
Mitä on työilmapiiri ja mikä siihen vaikuttaa? Voidaanko työilmapiiriä mitata ja mistä tunnistaa huonon työilmapiirin? Miten työilmapiiri vaikuttaa organisaation tuloksiin ja sitä voidaan systemaattisesti kehittää? Jannen ja Jaakon vieraana on tällä kertaa Terveystalon työterveys- ja organisaatiopsykologian palveluista vastaava johtaja ja tietokirjailija Antti Aro.
Jakso 15: Kuinka kehittää johtamisviestintää ja johtajan viestintätaitoja?
Mitä on johtamisviestintä ja miksi se on johtamisessa niin tärkeää? Miten huono viestintä näkyy organisaatiossa ja mitä se aiheuttaa? Miten psykologiset perustarpeet liittyvät viestintään? Miten lähijohtaja voi käytännössä kehittyä viestijänä? Jannen ja Jaakon vieraina ovat tällä kertaa viestintävalmentaja ja tietokirjailija Sirke Lohtaja Ahonen sekä Finnfundin viestintäjohtaja, tietokirjailija ja viestintäyrittäjä Unna Lehtipuu.
Jakso 14: Coaching johtamisen työkaluna
Mitä on coaching ja miksi se on toimiva johtamisen työkalu? Mitä ovat coaching-taidot ja miten niitä voi konkreettisesti kehittää? Miten organisaatiotasolla voidaan edistää coachaavaa kulttuuria? Jannen ja Jaakon vieraana on tällä kertaa psykologi ja ylimmän johdon coach Ilona Rauhala.
Jakso 13: Miten tunteet edistävät strategian toteutumista?
Miten strategia ja tunteet liittyvät yhteen? Miten tunnetoimijuus edistää strategian toimeenpanon toteutumista? Millaisia konkreettisia tuloksia ja kokemuksia esimerkiksi VTT:lla
on saavutettu tunnetaitojen kehittämisessä? Jannen ja Jaakon vieraina ovat tällä kertaa yrittäjä, psykologi ja tunnetaitovalmentaja Jarkko Rantanen sekä VTT:n henkilöstön, johtamisen ja kulttuurin kehittäjä, HR business partner Sari Ek-Petroff.
Jakso 12: Mitä on psykologinen turvallisuus ja millaisista tekijöistä se rakentuu?
Mitä on psykologinen turvallisuus ja millaisista tekijöistä se rakentuu? Mitkä ovat psykologisen turvallisuuden tai turvattomuuden vaikutukset? Miten psykologista turvallisuutta voidaan parantaa arjessa? Jannen ja Jaakon vieraana on tällä kertaa psykologi, valmentaja ja psykologisen turvallisuuden ja autenttisuuden puolestapuhuja Pekka Freese.
Jakso 11: Mitä on henkilöstöanalytiikka ja mitä hyötyä siitä on johtamisessa?
Mitä on henkilöstöanalytiikka ja mitä hyötyä siitä on johtamisessa? Miten hr-tietoa voidaan hyödyntää organisaatioissa ja mitä hr-tiedolla johtaminen käytännössä tarkoittaa? Jannen ja Jaakon vieraina ovat tällä kertaa henkilöstöanalytiikan sanansaattaja Jaana Saramies ja työ- ja organisaatiopsykologian tohtori Maria Törnroos.
Jakso 10: Lähijohtaminen ongelmatilanteissa – milloin ja miten puuttua?
Millaisia ovat tyypilliset lähijohtajien kohtaamat ongelmatilanteet ja mistä ne johtuvat? Milloin ja miten ongelmiin pitää puuttua? Voidaanko ongelmatilanteita estää? Jannen ja Jaakon vieraana on tällä kertaa organisaatiopsykologi ja tietokirjailija Pekka Järvinen.
UUSI KAUSI Jakso 9: Palveleva johtaminen – Ihmislähtöisen johtamisen kulmakivi
Mitä on palveleva johtaminen ja miksi ajatus johtamisesta palvelutehtävänä on niin olennaista ihmislähtöisessä johtamisessa? Miten palvelevan johtamisen ajatusmallia voidaan toteuttaa käytännössä? Jannen ja Jaakon vieraana on tällä kertaa Työterveyslaitoksen tutkimusprofessori Jari Hakanen.
Jakso 8: Onko itseohjautuva organisaatio myytti?
Onko itseohjautuva organisaatio myytti? Mitä itseohjautuvuudesta kannattaa ymmärtää ja voiko siitä tehdä kilpailuedun? Jannen ja Jaakon vieraina ovat tällä kertaa filosofi Frank Martela ja tekniikan tohtori Jukka Ala-Mutka.
Jakso 7: Aivotyön johtaminen
Digitalisaatio ja tietotyö ovat muuttaneet työn tekemistä, vaatimuksia ja kuormitustekijöitä. Mitä on kognitiivinen ergonomia ja miksi johtajan kannattaa siihen kiinnittää huomiota? Aiheesta on keskustelemassa Jannen ja Jaakon kanssa psykologian tohtori Virpi Kalakoski. Vierailemassa pistätytyy myös Psykopodiaa -podcastin juontaja Nina Lyytinen, jonka podcastissa Jaakko ja Janne kävivät äskettäin keskustelemassa lähijohtajuudesta. Kyseisen jakson voi kuunnella täältä: https://www.ninalyytinen.fi/psykopodiaa/lahijohtajan-hyvinvointi
Jakso 6: Hyvä lähijohtaminen käytännössä
Millaista on hyvä ihmisläheinen ja palveleva lähijohtaminen? Mikä johtamistyyli tuottaa parhaat tulokset bisneksessä ja ihmisten johtamisessa? Tässä jaksossa Jannen ja Jaakon vieraana on johtamisvalmentaja Risto Ahonen.
Jakso 5: Tulevaisuus, tulevaisuuden työelämä ja johtaminen
Miltä tulevaisuus ja työelämän tulevaisuus näyttää? Mitä ja millaista johtamisesta se vaatii? Kristallipalloon ovat Jannen ja Jaakon kanssa katsomassa organisaatiopsykologi Karoliina Mellanen sekä kirjailija ja futuristi Perttu Pölönen.
Jakso 4: Voittavan organisaatio- ja tiimikulttuurin rakentaminen
Mitä on organisaatiokulttuuri ja mitä väliä sillä on? Miten konkreettisesti rakennetaan hyvää ja tuottavaa organisaatio- ja tiimikulttuuria? Jannen ja Jaakon kanssa aiheesta keskustelevat Modular Learning Processes Oyn toimitusjohtaja Sami Jalonen ja yrityskulttuurien asiantuntija Panu Luukka.
Jakso 3: Johtajan hyvinvointi ja hyvinvoinnin johtaminen
Mitä on johtajan hyvinvointi ja miten sitä sekä organisaation hyvinvointia johdetaan? Aihetta pohtii Jaakon ja Jannen kanssa Hintsa Performancen kehitysjohtaja Pekka Pohjakallio.
Jakso 2: Ihmisen pimeä puoli ja johtaminen
Millaista on paha johtaminen ja mistä tunnistaa vaarallisen johtajan? Miten ns. pimeä kolmikko dark triad eli narsismi, psykopatia ja machiavellismi vaikuttavat työelämässä? Jannen ja Jaakon vieraana on tässä jaksossa psykologi Taija Stoat.
Jakso 1: Tunteet, aivot ja johtaminen – mitä näistä tulee tietää?
Mitä meidän kannattaa tietää tunteista ja uusimmasta aivotutkimuksesta? Entä miten tunnetaidot vaikuttavat ihmisten johtamiseen? Aivoista ja tunteista Jannen ja Jaakon kanssa keskustelevat aivotutkija Minna Huotilainen ja psykologi Jarkko Rantanen.
Tämä on Hyvä paha johtaminen
Hyvä paha johtaminen -podcastissa käsittelemme ihmisten johtamisen haasteita ja mahdollisuuksia. Tämä podcast tarjoaa vinkkejä sinulle, joka haluat kehittää itsesi johtamista ja työelämässä etenemistä. Se tarjoaa myös esimiehille uutta ymmärrystä ja konkreettisia työkaluja hyvään ihmisten johtamiseen. Podcastin juontavat johtamiseen erikoistuneen Educo Valmennustalon yrittäjä ja The Ken Blanchard Companiesin partneri Janne Annunen sekä organisaatiopsykologi, tutkija ja tietokirjailija Jaakko Sahimaa.