Suomalaisia podcasteja

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Puhetta monimuotoisuudesta

#muutos-tiedelehden podcast-sarja, jossa palkittu toimittaja Juha Kauppinen haastattelee monimuotoisuuden tutkijoita.

Seuraa podcastia: RSS-syötteenä, Apple-podcasteissa. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 9 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 25.10.2019.

Jakso 9: Moni jättää hakkaamatta

Julkaistu 6.12.2019

Toimittaja Juha Kauppisen vieraana monimuotoisuus-podcastin päätösjaksossa on luonnonsuojelubiologi Eini Nieminen. Hän on kirjoittanut esseen metsänomistajien suhtautumisesta maidensa luontoarvoihin. Suomen Luonto julkaisee #muutos-verkkolehteä Koneen Säätiön tuella.

Jakso 8: Toiminnallinen monimuotoisuus pitää luonnon koneiston käynnissä

Julkaistu 29.11.2019

Toimittaja Juha Kauppisen vieraana monimuotoisuus-podcastin kahdeksannessa jaksossa on ekologi ja yhteisöekologi Elina Kaarlejärvi. Hän on udellut esseetään varten ranskalaiselta tutkijalta Cyrille Viollelta, millainen lajisto pitää luonnon toimintakunnossa. Suomen Luonto julkaisee #muutos-verkkolehteä Koneen Säätiön tuella.

Jakso 7: Viljelykasvien monimuotoisuus tukee luonnon monimuotoisuutta

Julkaistu 23.11.2019

Toimittaja Juha Kauppisen vieraana monimuotoisuus-podcastin seitsemännessä jaksossa on kasviekologi Minna Kosonen Luonnonvarakeskukselta. Hän on kirjoittanut esseen siitä, millaisilla viljelytavoilla voidaan rikastuttaa peltoluonnon lajikirjoa. Suomen Luonto julkaisee #muutos-verkkolehteä Koneen Säätiön tuella.

Jakso 6: Ilmasto muuttuu ja Arktis pensastuu

Julkaistu 15.11.2019

Toimittaja Juha Kauppisen vieraana monimuotoisuus-podcastin kuudennessa jaksossa on luonnonmaantieteilijä Julia Kemppinen Helsingin yliopistosta. Hän on kirjoittanut esseen ilmastonmuutoksen vaikutuksista tundraluonnon kasvillisuuteen ja maaperään. Suomen Luonto julkaisee #muutos-verkkolehteä Koneen Säätiön tuella.

Jakso 5: Yhteinen maapallo – yhteinen terveys

Julkaistu 8.11.2019

Toimittaja Juha Kauppisen vieraana monimuotoisuus-podcastin viidennessä jaksossa on biologi Aleksi Husso Helsingin yliopistosta. Hän on kirjoittanut esseen mikrobien vaikutuksesta ihmisen immuunipuolustukseen ja muun muassa astman ja diabeteksen syntyyn. Suomen Luonto julkaisee #muutos-verkkolehteä Koneen Säätiön tuella.

Jakso 4: Löytöretkien uusi aika – ja yhden tieteelle kuvaamattoman jäkälän tarina

Julkaistu 1.11.2019

Toimittaja Juha Kauppisen vieraana monimuotoisuus-podcastin neljännessä jaksossa on jäkälätutkija Annina Launis. Hän on kirjoittanut esseen lahopuulla elävistä harvinaisista jäkälistä ja pohtii, ehdimmekö löytää tuntemattomat lajit, ennen kuin ne katoavat. Suomen Luonto julkaisee #muutos-verkkolehteä Koneen Säätiön tuella.

Jakso 3: Pelastetaan purot! – Metsähakkuut uhkaavat viimeisiä luonnontilaisia puroja

Julkaistu 25.10.2019

Toimittaja Juha Kauppisen vieraana monimuotoisuus-podcastin kolmannessa jaksossa on ekologi Mari Tolkkinen. Hän on kirjoittanut esseen metsähakkuiden vaikutuksesta puroluonnon monimuotoisuuteen. Suomen Luonto julkaisee #muutos-verkkolehteä Koneen Säätiön tuella.

Jakso 2: Peltosirkku ahdingossa

Julkaistu 25.10.2019

Toimittaja Juha Kauppisen vieraana monimuotoisuus-podcastin toisessa jaksossa on ornitologi Sirke Piirainen Luonnontieteelliseltä keskusmuseolta. Hän on kirjoittanut esseen peltosirkun kannan romahtamiseen johtaneista syistä. Suomen Luonto julkaisee #muutos-verkkolehteä Koneen Säätiön tuella.

Jakso 1: Ekologi on elonkirjon lääkäri

Julkaistu 25.10.2019

Toimittaja Juha Kauppisen vieraana monimuotoisuus-podcastin ensimmäisessä jaksossa on ekologi ja evoluutiobiologi Minna Pekkonen. Hän on kirjoittanut esseen, jossa hän pohtii, miksi ekologin asiantuntemusta ei arvosteta. Suomen Luonto julkaisee #muutos-verkkolehteä Koneen Säätiön tuella.

Takaisin podcastien listaan