Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Muutostarinat

Muutostarinat-podcastissa jokaisessa jaksossa on uusi vieras ja uusi muutostarina, jonka avulla haluamme ymmärtää elämää paremmin. Ohjelmaa tekevät toimittajat Jenni Koskensuu ja Elina Hovinen. [email protected]

Tilaa podcast: RSS-syöte, Apple-podcastit tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 8 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 14.2.2019.

8. Ihana kamala raha. Keskustelua rennosti rahasta ja säästämisestä.

Julkaistu 7.6.2019

Jaksossa keskustelemme blogaaja – kirjailija –toimittajan Julia Thurénin kanssa rahasta, joka monelle aiheuttaa jos jonkin näköistä tunnetta. Julia itse toimittaa podcast-sarjaa #melkeinkaikkirahasta, jossa hän ruotii rahankäyttöä monesta näkökulmasta. Jaksossa otamme selvää hänen omasta suhteestaan rahaan ja pyydämme säästövinkkejä höveleille rahankäyttäjille. Haastattelussa mukana myös varallisuusneuvoja Kati Kyyrö.

7. Keskustelua uskonnollisesta yhteisöstä irtaantumisesta ja identiteetin uudelleenrakentamisesta

Julkaistu 24.5.2019

Arttu Mustonen kertoo, minkälaista elämä oli homona vanhoillislestadiolaisessa yhteisössä ja miltä tuntui irtaantua tiiviistä yhteisöstä, joka määritteli koko elämän.

6. Huippu-urheilijan elämää ja urheilu-uran lopettaminen

Julkaistu 10.5.2019

Minkälaista on huippu-urheilijan arki? Minkälaisia ajatuksia urheilijan päässä on kesken urheilusuorituksen? Minkälaista on elämä urheilu-uran lopettamisen jälkeen?

5. Toipumista työuupumuksesta

Julkaistu 26.4.2019

Miten työuupumus pysäyttää tunnollisen ja kunnianhimoisen työntekijän? Jaksossa keskustellaan uupumuksen oireista ja niiden selättämisestä yhdessä bloggaaja, markkinointi- ja viestintäalan asiantuntijatehtävissä työskentelevän Lotta Heikkerin kanssa. Työterveyslaitoksen työterveyspsykologi Heli Hannonen kertoo myös mietteitä, miten työyhteisön tulisi työuupumukseen puuttua.

4. Elämäntyönä lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäiseminen

Julkaistu 12.4.2019

Ville Turkka on tehnyt lasten ja nuorten syrjäytymistä ehkäisevää työtä jo yli kaksikymmentä vuotta. Hän perusti Ice Hearts Ry:n vuonna 1996, joka kerää syrjäytyneitä tai syrjäytymisvaarassa olevia nuoria joukkuetoiminnan pariin. Mistä hän sai kimmokkeen aloittaa nuorisotyön? Ja mitä työ nuorten parissa on opettanut? Ovatko nuorten ongelmat muuttuneet näiden vuosien aikana?

3. Ekologisen elämäntavan puolesta #arvokasmaailma

Julkaistu 29.3.2019

Onko yksittäisen ihmisen ekoteoilla oikeasti väliä? Varsinkaan Suomessa. Ekologisen elämäntavan valinnut Pipsa Valkeila kertoo ekojaksossa omista kuluttamisen tavoistaan ja siitä, minkälaisia valintoja hän on tehnyt osaltaan ilmastonmuutoksen ehkäisemisessä.

2. Keskustelua kehonkuvasta, kauneuskirurgiasta ja somepaineista

Julkaistu 15.3.2019

Bikini fitnesstähti Clarissa Pajukoski kertoo omasta kehonkuvastaan ja rehellisesti kauneuskirurgisista toimenpiteistä, joita hänelle on tehty. Lisäksi jutellaan, miten some vaikuttaa ulkonäköpaineisiin ja nuorten itsetuntoon.

1. Ilmastoahdistusta ja keskustelua lentomatkustamisesta

Julkaistu 14.2.2019

Onko ilmastoahdistus tuonut mukanaan lentoahdistuksen? Työkseen matkustellut bloggaaja ja somevaikuttaja Elisa Lepistö päätti jättää tänä talvena lentomatkat tekemättä. Kuuntele jaksosta, miten matkustamisen vähentäminen on vaikuttanut Elisan arkipäivään ja minkälaisia tunteita se on nostattanut.

Takaisin podcastien listaan