Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Siinä sivussa -kirjastopodcast

Helmet-kirjaston podcastsarjassa Kirjaveivi avataan kirjaston tarjoamia palveluja ja sisältöjä kuulijaystävällisellä tavalla. Ohjelmissa keskusteluun, väittelyyn tai rentoon mutta sisällökkääseen rupatteluun antautuu kaksi henkilöä, joista toisella on syvällistä tietoa jostain aihepiiristä. Toinen on utelias maallikko, diletantti, joka ohjaa keskustelua kysymyksillään. Tuottaja: Niina Holm Logo: Reetta Ramos Musiikki: Jyrki Heinonen, Chris Gurney

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 4 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 14.3.2018.

4. Perimä kertoo juuristamme

Julkaistu 23.5.2018

Siinä sivussa -podcastsarjan neljännessä jaksossa sukelletaan sukututkimuksen ja ihmisperimän pariin. Niina Holm haastatteli Sonja Peschkowia Viherlaakson kirjastossa, Espoossa. Suomalaisten kiinnostus sukututkimusta, omia juuria ja omaa historiaa kohtaan on ollut voimakasta jo pitkään. Innostus on näkynyt Helmet-kirjastoissakin muun muassa alan aineiston kovana kysyntänä ja sukututkimukseen liittyvien tapahtumien ja palveluiden suosiona. Myös geneettinen sukututkimus on kasvattanut suosiotaan, mutta DNA-tutkimuksen tuloksia ei kuitenkaan tulkita noin vain. Perustiedot genetiikasta auttavat alkuun. Viherlaakson kirjastossa työskentelevä Sonja Peschkow on koulutukseltaan biologi, ja hän vetää geneettiseen sukututkimukseen johdattavia tilaisuuksia Espoon kirjastoissa. Mitä perimä voi kertoa meistä ja historiastamme?

3. Sanan parantava voima

Julkaistu 9.5.2018

Siinä sivussa -podcastsarjan kolmannessa jaksossa puhutaan sanan parantavasta voimasta. Niina Holm tapasi kirjallisuusterapiaohjaaja Maija Karhin Tikkurilan kirjastossa. Miten kirjallisuudella, kirjoittamisella ja sanoilla voi parantaa? Maija Karhi vetää suljettua kirjallisuusterapiaryhmää Tikkurilan kirjastossa. Yhdessä tehtävät luku- ja kirjoitusharjoitukset auttavat jäsentämään kaoottisia tunteita ja ajatuksia. Karhin mukaan harjoitukset syventävät itsetuntoa ja luottamusta toisiin. Moni on saanut kirjallisuusterapiasta apua elämän muutoskohdissa.

2. Kirjasto avaa tarinoiden maailmaa

Julkaistu 26.4.2018

Siinä sivussa -podcastsarjan toisessa jaksossa tavataan lastenkirjastotyötä tekevä Valto Vuorio. Niina Holm haastatteli Vuoriota Kannelmäen kirjastossa. Lastenkirjastotyö on paitsi kulttuurityötä myös reilua kasvattamista. Mutta ennen kaikkea kirjastojen tehtävänä on avata lapsille kirjojen ja tarinoiden maailmaa. Miten päiväkoti-ikäiset lapset sitten saadaan rauhoittumaan ja kuuntelemaan tarinaa? Valto Vuorio vetää lapsiryhmille draamallisia vinkkauksia ja satutunteja. Mukana kulkevat erilaiset hahmot, kuten taikurina onneton Taikuri Törppö.

1. Nuoret kirjastossa

Julkaistu 14.3.2018

Siinä sivussa -podcastsarja alkaa. Haastattelussa kirjastonhoitaja Jussi Nevalainen Jakomäen kirjastosta. Toimittajana Niina Holm. Millaista on nuorten parissa tehtävä kirjastotyö? Mitä se vaatii ja mitä se antaa? Jakomäen kirjastossa nuoret asiakkaat on otettu erityisellä huolella huomioon. Kirjastossa on käytössä "Jakomäen malli", joka luotiin haastavien nuorten kohtaamisen tueksi. Kirjastonhoitaja Jussi Nevalainen näkee nuorille annetun ajan sijoituksena tulevaisuuteen.

Takaisin podcastien listaan