Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Kirjaveivi - Helmet-kirjaston podcast

Hei Kirjaveivin ystävä! On tullut aika päättää podcast-sarja tähän. Podcastimme on elänyt hiljaiseloa viimeiset kaksi vuotta, ja osana Helmet-verkkokirjastouudistusta jaksojen litterointiartikkelit katoavat näkyvistä. Kuulemiin toisissa yhteyksissä! 👋 Helmet-kirjaston podcastissa avataan kirjaston tarjoamia palveluja ja sisältöjä kuulijaystävällisellä tavalla. Kirjaveivissä keskusteluun, väittelyyn tai rentoon mutta sisällökkääseen rupatteluun antautuu kaksi henkilöä, joista toisella on syvällistä tietoa jostain aihepiiristä. Toinen on utelias maallikko, joka ohjaa keskustelua kysymyksillään. Tuottaja: Niina Holm Logo: Reetta Ramos Musiikki: Jyrki Heinonen, Chris Gurney

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 6 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 27.4.2020.

Jakso 14. Percy Jackson

Julkaistu 22.4.2022

Eeva Rita-Kasari ja Olga Nuuttila juttelevat varhaisnuorten fantasiakirjasarjasta Percy Jackson. Podcastin tekstiversio on luettavissa Helmet.fi:ssä: https://www.helmet.fi/fi-FI/Tapahtumat_ja_vinkit/Vinkit/Kirjaveivi_Jakso_14_Percy_Jackson_podcas(234785)

Jakso 13. Helle Kannila

Julkaistu 20.8.2021

Helle Kannilan (1896-1972) syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 125 vuotta. Mutta kuka ihme oli Helle Kannila? Riikka Leskinen Oodista kertoo tämän merkittävän kirjastoneuvoksen ja naisasianaisen elämästä ja perinnöstä. Niina Holm jututtaa. Podcastin tekstiversio on luettavissa Helmet.fi:ssä: https://www.helmet.fi/fi-FI/Tapahtumat_ja_vinkit/Vinkit/Kirjaveivi_Jakso_13_Helle_Kannila_podcas(222242)

Jakso 12. Soturikissat

Julkaistu 17.5.2021

Eeva Rita-Kasari ja Olga Nuuttila Oodista juttelevat Soturikissat-fantasiakirjasarjasta. Monikymmenosaisen kirjasarjan laajuutta selittää se, että kirjailijanimi Erin Hunterin takana on useita kirjoittajia. Podcastin tekstiversio on luettavissa Helmet.fi:ssä: https://www.helmet.fi/fi-FI/Tapahtumat_ja_vinkit/Vinkit/Kirjaveivi_Jakso_12_Soturikissat_podcast(220368)

Jakso 11. Heppakirjat

Julkaistu 17.5.2020

Eeva Rita-Kasari ja Olga Nuuttila Oodista puhuvat suhteestaan heppakirjoihin. Käsittelyssä myös Jaakko Yli-Juonikkaan kokeellinen romaani Neljä ratsastajaa 2: Tahdon murskatappio (Siltala, 2019).

Jakso 10. Mulkerot 2

Julkaistu 27.4.2020

Paula Laaksonen ja Tero Nummela Oodista puhuvat kaksiosaisen podcast-jakson jälkimmäisessä osassa taiteen "mulkeroista". Mulkerot-podcasteissa sukelletaan mielen pahuuteen, pohditaan miksi jotkut pääsevät teoistaan vapaaksi kuin koira veräjästä ja joitakin jopa kunnioitetaan patsain ja ylistyksin.

Jakso 9. Mulkerot 1

Julkaistu 27.4.2020

Paula Laaksonen ja Tero Nummela Oodista puhuvat kaksiosaisen podcast-jakson ensimmäisessä osassa historian "mulkeroista". Mulkerot-podcasteissa sukelletaan mielen pahuuteen, pohditaan miksi jotkut pääsevät teoistaan vapaaksi kuin koira veräjästä ja joitakin jopa kunnioitetaan patsain ja ylistyksin.

Takaisin podcastien listaan