Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Marjapommi

Podcast by Marjapommi

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 22 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 9.7.2020.

T3 Marjaviinien maistelut Jakso 7

Julkaistu 30.7.2021

Marjapommien maistelujaksossa meitä opastaa marjaviinien saloihin rennolla meiningillä Eeva Hakala #Viinimuijat. Saamme mielenkiintoisia vinkkejä marjaviinien ja myös perinteisten viinien käytöstä ruuan kanssa, maistelemme ja kuvailemme muutamia herkullisia tilaviinejä sekä -siidereitä.

T3 Mesimarjan Viljelyn Uudet Tuulet Jakso 6

Julkaistu 22.7.2021

Marjapommin haastateltavana on Harri Kokko Itä-Suomen Yliopistosta Kuopiosta. Kuulemme jännittävistä viljelytulokksista, ja siitä miten mesimarjaa voi todennäköisesti tulevaisuudessa viljellä led-lamppujen alla jatkuvatoimisissa kasvitehtaissa. Mesimarja on niin haluttu ja elämyksiä tarjoava aromipommi, että taatusti kysyntää riittää näille arktisille marjoille! Harrilta voi kysyä lisätietoa tutkimuksista osoitteesta [email protected].

T3 Meggalan Viinitilan Terveiset Kankaanpäästä Jakso 5

Julkaistu 15.7.2021

Tällä viikolla Marjapommin vieraana on Sofia Latvajärvi Meggalan viinitilalta Venesjärven kylästä (www.viinitilameggala.fi). Kuulemme tilan tuotteista, historiasta ja tulevaisuuden suunnitelmista –sopivasti rinta rottingilla. Meggalan viinitilalla pääsee vaikka osallistumaan skumppajoogaan LAHO - kuplivan hedelmäviinin kera!

T3 Tammiluodon Viinitilan Terveiset Paraisilta Jakso 4

Julkaistu 9.7.2021

Marjapommi suuntaa nyt Turun saaristoon Paraisille ja vieraanamme on Timo Jokinen #Tammiluoto(www.tammiluoto.fi). Merellisten maisemien lisäksi tilalla voi ihastella 9000 omanapuun ja 1000 päärynäpuun hedelmätarhoja sekä nauttia tilan upeita tuotteita, kuten marjaviinejä ja omenasiidereitä. Maisemat ovat vertaansa vailla saariston rengasreitin tuntumassa ja tilalle pääset veneellä, autolla tai polkupyörällä!

T3 Hermannin viinitilan terveiset Ilomantsista Jakso 3

Julkaistu 3.7.2021

Marjapommin vieraana on Harri Turunen #Hermannin viinitilalta Ilomantsista (www.hermannin.fi). Tarinoimme Hermannin laadukkaista ja palkituista tuotteista sekä 30-vuotisesta historiasta huumorilla höystettynä Pohjois-Karjalan meiningillä.

T3 Alahovin viinitilan terveiset Kuopiosta Jakso 2

Julkaistu 24.6.2021

Tällä kertaa olemme saaneet Marjapommin vieraaksi ja haastatteluun Risto Hallmanin #Alahovinviinitila :ta (www.alahovi.com). Rupattelemme Vaajasalon saaressa olevan viinitilan tuotteista, tapahtumista, historiasta sekä mesimarjan mahdollisuuksista mitä jaloimpana raaka-aineena.

T3 Marjafanien kuplivat juhlajuomat Jakso 1

Julkaistu 17.6.2021

Marjapommin kolmas tuottari starttaa kilistellen – teemana juhlavat marjajuomat. Olemme saaneet podiimme vieraaksi Immu Ikäheimon, jonka kanssa tarinoimme tilaviinikoulutuksen alkumetreistä -90 luvulta sekä marjayrittäjyydestä. Saamme myös kuulla montaako marjasorttia löytyy Immun puutarhasta. Lue lisää Marjapommi blogistamme (https://marjapommi.blogspot.com/).

S2 BerryBomb E5 Garden Berries

Julkaistu 11.3.2021

In this episode, we focus on the berries in the garden – blackcurrant, strawberry and raspberry. This episode is sponsored by Roberts Berrie (www.robertsberrie.com). We tell about the bioactive poyphenols of garden berries and what good effects these berries have on vascular system and skin, for example. Check also our blog (http://marjapommi.blogspot.com).

S2 BerryBomb E4 Sea Buckthorn

Julkaistu 3.3.2021

In this episode, we talk about the yellow #vitamin bomb sea buckthorn. Sea buckthorn episode is sponsored by #RobertsBerrie (www.robertsberrie.com). There are large number of clinical studies on #seabuckthorn, in which its positive effects on the skin, the health of the mucous membranes and the well-being of the heart and vascular system have been evidenced. Read more on our blog (https://marjapommi.blogspot.com/).

S2 BerryBomb E3 Lingonberry

Julkaistu 24.2.2021

This episode is about lingonberries, the little red #berries of crisp, moony early autumn forests. #Lingonberry episode is sponsored by #RobertsBerrie (www.robertsberrie.com). Anne talks about her own doctoral thesis and the effects of lingonberry juice on blood pressure and vascular condition. We also share our tips to add lingonberries in your daily diet. More lingonberry stories can be found on our #BerryBomb blog (https://marjapommi.blogspot.com).

S2 BerryBomb E2 Wild Billberry

Julkaistu 17.2.2021

In this episode we talk about wild #billberry – the dark #superberry of our forests. We share old and new ways of using billberries and highlight the most important #bioactive compounds of wild billberries. We also open high-quality #health studies carried out with billberries in relation to eyes, memory and blood vessels' health. More information about billberry can be found on our Berry Bomb blog (www.marjapommi.blogspot.com). Wild billberry episode is sponsored by #RobertsBerrie (www.robertsberrie.com).

S2 BerryBomb E1 Our Daily Berries

Julkaistu 10.2.2021

You are warmly welcome to the second season of #BerryBomb (#Marjapommi) podcast on berries! In this first episode, Anne and Sari introduce themselves and tell why they ended up making podcast on Nordic berries - with science and emotion. This episode also highlight the health effects of Finnish berries and tips and traditions to use them. Let’s start a berry journey together and introduce a berry per week!

T1 Jakso 10 Karpalo

Julkaistu 23.9.2020

Tällä erää viimeisessä Marjapommin jaksossa on aiheena syksyisiltä ja keväisiltäkin soilta poimittava marjahelmi karpalo. Summaamme karpalon käyttövinkkejä ja tarinoimme sen tutkituista vaikutuksista virtsatieinfektioiden ehkäisyssä sekä ruuansulatuselimistön hyvinvointiin. Katso myös Marjapommi blogista karpalojuttumme (https://marjapommi.blogspot.com/) ja laita seurantaan uunituore Marjapommi Facebook -sivu, jonne päivittelemme marja-asiaa syksyn mittaan. Kiitos kun kuuntelit podiamme!

T1 Jakso 9 Aronia

Julkaistu 9.9.2020

Tässä jaksossa Anne kertoo miten on hoitanut syysflunssan oireita. Kerromme miksi ja miten kotipihan aroniaa kannattaisi säilöä ja syödä. Selvitämme mitä vaikutuksia aronian nauttimisella on todettu sydämen ja verisuonten terveydelle. Käymme läpi myös mitkä yhdisteet ehkä ovat aronian terveysvaikutusten takana. Lisää asiaa ja linkkejä aroniasta löytyy blogistamme (https://marjapommi.blogspot.com/).

T1 Jakso 8 Tyrni

Julkaistu 2.9.2020

Tässä jaksossa puhumme vitamiinipommista tyrnistä, joka on myös rasvaisin marjamme. Tarinoimme myös siitä, miten tyrniä ja tyrniöljyä on käytetty tuhansia vuosia perinnelääkinnässä erityisesti Aasiassa. Tyrnistä löytyy myös runsaasti kliinisiä tutkimuksia, joissa sen hyvät vaikutukset ihoon, limakalvojen terveyteen sekä sydämen ja verisuoniston hyvinvointiin on näytetty toteen. Lue lisää Marjapommi blogistamme (https://marjapommi.blogspot.com/).

T1 Jakso 7 Puolukka

Julkaistu 19.8.2020

Kirpeän kuulas alkusyksyn metsä on kohta punaisenaan puolukoita, näitä pieniä supermarjoja. Tässä jaksossa Anne kertoo omasta väitöskirjatutkimuksestaan ja puolukkamehun vaikutuksista verenpaineeseen ja verisuoniston kuntoon. Jaamme myös omia puolukan käyttövinkkejä. Lisää puolukkatarinaa löytyy blogin puolella (https://marjapommi.blogspot.com).

T1 Jakso 6 Vadelma

Julkaistu 12.8.2020

Tuoksuvat vadelmat odottavat kerääjiään puutarhoissa ja metsien pusikoissa. Tässä Marjapommi -jaksossa kerromme näiden aromikkaiden marjojen rohtokäytöstä, ravintosisällöstä ja tieteestä niiden ympärillä. Vadelmauute voi jopa nujertaa sairaalabakteerin! Lisää tarinaa löytyy blogista http://marjapommi.blogspot.com

T1 Jakso 5 Herukat

Julkaistu 5.8.2020

Tässä jaksossa höpötämme herukoista. Puutarhoissa kasvavat mustaherukka ja punaherukka - sekä harvinaisemmat viher- ja valkoherukka ovat varsinaisia antioksidanttipommeja. Kerromme millaisia tutkittuja hyviä vaikutuksia erityisesti mustaherukalla on vaikkapa verisuonistolle ja silmille tai miksi mustaherukkamehua kannattaa juoda syysflunssan yllättäessä. Lisää asiaa herukoista löytyy blogistamme (http://marjapommi.blogspot.com).

T1 Jakso 4 Valokki

Julkaistu 29.7.2020

Tässä jaksossa aiheenamme on lakka, hilla, valokki - rakkaalla marjalla on monta nimeä. Miten tätä soiden tarjoamaa herkkumarjaa kannattaa säilöä? Kerromme myös, millaisia kokeellisia tutkimuksia mm. lakan suolistosyöpää ehkäisevästä vaikutuksista on tehty. Lisää asiaa hillasta löytyy blogistamme (marjapommi.blogspot.com) ja voit kommentoida höpinöitämme joko blogiin tai osoitteeseen [email protected].

T1 Marjapommi Jakso 3 Mustikka

Julkaistu 21.7.2020

Tässä jaksossa keskitytään metsiemme siniseen supermarjaan mustikkaan. Jaamme vanhoja ja uusia mustikan käyttötapoja sekä kertaamme mustikan tärkeimmät bioaktiiviset yhdisteet. Avaamme myös mustikalla tehtyjä laadukkaita terveystutkimuksia mm. silmiin, muistiin ja verisuonten terveyteen liittyen. Lisää asiaa mustikasta löytyy blogistamme (marjapommi.blogspot.com). Voit kommentoida tarinoitamme joko blogiin tai sähköpostiin [email protected].

T1 Marjapommi Jakso 2 Mansikka

Julkaistu 15.7.2020

Marjapommin toisessa jaksossa puhutaan mansikoista. Miten saat hyvät ravintoaineet säilymään parhaiten kotisäilönnässä? Miten mansikkaa on hyödynnetty rohtona? Pohdimme myös, mitä todisteita tieteestä löytyy erilaisille mansikasta esitetyille terveysväittämille. Lisää asiaa mansikasta löytyy blogistamme (marjapommi.blogspot.com) ja voit kommentoida höpinöitämme joko blogiin tai osoitteeseen [email protected].

T1 Marjapommi Jakso 1 Esittely

Julkaistu 9.7.2020

Tervetuloa Marjapommi -podcastiin! Tässä jaksossa Anne ja Sari esittäytyvät ja kertovat, mikä heitä yhdistää ja miksi he he päätyivät tekemään marjoista podia - tieteellä ja tunteella. Jaksossa käy myös ilmi, miksi tätä marjaisaa podia kannattaa kuunnella, jos suomalaiset marjat ja niiden terveysvaikutukset kiinnostaa. Lähdetään marjamatkalle yhdessä, marja ja viikko kerrallaan!

Takaisin podcastien listaan