Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Espoon kaupunki

Espoon kaupunki, Esbo stad, City of Espoo

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 17 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 18.3.2019.

Teatteri Hevosenkenkä: Karhu jota ei ollutkaan

Julkaistu 18.10.2020

”Karhu jota ei ollutkaan” on kuunnelma Teatteri Hevosenkengän ohjelmiston ihka ensimmäisestä, samannimisestä näytelmästä. Teatterin historian ensimmäinen esitys nähtiin vuonna 1975 Haukilahden koululla Espoossa. Satu on Hevosenkengän virtuaalinen lahja kaikille espoolaislapsille paitsi Satupäivän, myös teatterin oman 45-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Kuunnelman tekstivastine: www.espoo.fi/kulttuuri Näytelmäksi kirjoittanut Frank Tashlinin idean pohjalta Kirsi Siren. Näytelmä esitetty Teatteri Hevosenkengän ensimmäisenä esityksenä Espoossa vuonna 1975. Käsikirjoitus ja ohjaus: Kirsi Siren Musiikki ja äänimaailma: Tommi Lindell Henkilöt: Kertoja: Outi Haaranen-Halme Peltomyyrä, eläintarhan pikkukarhu: Krista Putkonen-Örn Karhu, rakennusmestari: Antero Nieminen Pääjohtaja, työnjohtaja tehtaassa: Eero Ahre Maanmittari, eläintarhan karhu: Pekka Heiman Työpsykologi: Kirsi Siren Äänitys: Finnvox Teatteri Hevosenkengän tuotantoa 2020

Safe Espoo: digitaalinen turvallisuus

Julkaistu 17.6.2020

"Jos jokin internetissä vaikuttaa liian hyvältä, se todennäköisesti ei ole totta." Onko digitalisaatio uhka vai mahdollisuus turvallisuuden näkökulmasta? Miten jokainen voi omalta osaltaan huolehtia digitaalisesta turvallisuudesta? Espoon kaupungin turvallisuuspäällikkö Petri Häkkinen, Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen komisario Hannu Väänänen ja Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden professori Jarno Limnéll keskustelevat digitaalisesta turvallisuudesta. www.espoo.fi

Espoo kaikille: sisukkuus yhdistää suomalaisia ja pakolaisia

Julkaistu 15.6.2020

Maailmassa on tällä hetkellä noin 71 miljoonaa ihmistä, jotka ovat olosuhteiden pakottamana joutuneet muuttamaan pois kotoaan tai kotiseudultaan konfliktien, kehityksen tai katastrofien vuoksi. Tässä jaksossa Espoon maahanmuuttajapalveluiden johtavat sosiaalityöntekijät Eeva Ström ja Jenni Lemercier kertovat, mitä maahanmuuttajapalveluiden ammattilaisten työnkuvaan kuuluu ja kuinka voimme kaikki osaltamme tukea Espoossa asuvien pakolaisten kotoutumista.

Espoo kaikille: arvostava vuorovaikutus kokouksissa

Julkaistu 9.6.2020

Podcastissa keskustellaan erityisen haastavista kokoustilanteista ja toimintakulttuureista. Hannu Heikkisen vieraina keskustelemassa ovat Harri Hirvihuhta (Voitava Oy) ja Minna Kurttila (Arvostamo/Pomon Enkelit). Harri ja Minna ovat myös kirjoittaneet kirjallisessa muodossa olevan materiaalin, joka käsittelee samoja teemoja kuin podcast. Materiaali on saatavilla Espoon tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan sivuilta. www.espoo.fi/fi-FI/Espoon_kaupunki/Paatoksenteko/Neuvottelukunnat_ja_neuvostot/Tasaarvo_ja_yhdenvertaisuustoimikunta

Safe Espoo: informaatiovaikuttaminen

Julkaistu 19.5.2020

Informaatiovaikuttaminen on ikävä lieveilmiö, jota esiintyy usein erilaisissa kriisitilanteissa. Safe Espoo -podcastissa keskustellaan informaatiovaikuttamisen esiintymisestä koronakevään aikana. Minkälaista misinformaatiota tai disinformaatiota on ollut kevään aikana liikkeellä? Entä mikä näiden kahden ero on? Aiheesta keskustelemassa Espoon kaupungin turvallisuuspäällikkö Petri Häkkinen, Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden professori Jarno Limnéll ja Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen viestintäpäällikkö Petri Launiainen.

Safe Espoo: olet oman arkesi turva

Julkaistu 29.4.2020

Mitä on arjen turvallisuus esimerkiksi liikenteessä ja verkossa, entä miten jokainen voi siihen vaikuttaa? Espoon kaupungin turvallisuuspäällikkö Petri Häkkinen, Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden professori Jarno Limnéll ja Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen komisario Hannu Väänänen keskustelevat aiheesta.

Safe Espoo: koronavirus ja historialliset poikkeusolot

Julkaistu 25.3.2020

Tänä keväänä koko yhteisömme turvallisuus – ja ennen kaikkea kokemamme turvallisuudentunne – on uuden haasteen edessä, kun elämme Suomessa historiallista poikkeusolojen aikaa. Me Espoossa näemme, että kaupungin tehtävä on vahvistaa yhteisöllisyyttä ja sen kautta lisätä myös Espoon ja espoolaisten turvallisuutta. Koronavirustilanteesta keskustelemassa Espoon kaupungin turvallisuuspäällikkö Petri Häkkinen, Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden professori Jarno Limnéll sekä Espoon kaupungin perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Mari Ahlström. www.espoo.fi/koronavirus

Espoo kaikille: täytyykö politiikkaan mukaan lähtevien naisten olla nykypäivän Minna Cantheja?

Julkaistu 18.3.2020

Espoolaisia vaikuttajanaisia keskustelemassa vihapuheeseen ja maalittamiseen liittyvistä kokemuksista ja niiden vaikutuksista poliittiseen toimintaan. Täytyykö politiikkaan mukaan lähtevien naisten olla rohkeita nykypäivän Minna Cantheja vai löytyykö turvallisuuden lisäämiseen muita ratkaisuja? Keskustelemassa Habiba Ali, Saara Hyrkkö, Arja Juvonen ja Kaarina Järvenpää. Podcastia emännöi Tiina Ahlfors tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnasta.

Espoo kaikille: nuoret äänessä YK:n päivänä

Julkaistu 24.10.2019

Nuoret keskustelevat siitä, miten yhteisöllisyyttä voidaan vahvistaa esimerkiksi koulumaailmassa. Keskustelemassa Mariam’’Manni’’ Rafle, Salma Heib, Hibo Ismail ja Hakiim Al- Wehliye.

Espoo kaikille: vanhukset yhteiskunnassa

Julkaistu 3.10.2019

Teemoina mm. yhteiskunnan yleinen ilmapiiri ja sen vaikutus käytännön tilanteisiin, myönteisten asioiden esille tuomisen merkitys ja vanhusten aktiivinen rooli kansalaistoiminnassa. Keskustelussa on myös pieni historiakatsaus suomalaisen yhteiskunnan kehitykseen. Keskustelijoina ovat vanhusneuvoston jäsenet Kalevi Kivistö, Marja-Liisa Lahtinen, Hannu Viitanen ja Lasse Hoffman.

Espoo kaikille: mitä nuoret ajattelevat?

Julkaistu 11.9.2019

Mitä nuorille kuuluu? Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan Samuel Sylfin vieraina ovat keskustelemassa Matilda Holkkola, Anna Tykkyläinen ja Annika Myllyaho. Millaisia ajankäytön haasteita kuuluu arjen tantereilta? Millainen paikka kaupunki on nuorelle ja millaista nuorten elämä on nykyisin? Tässä viesti tulevaisuudelle.

Espoo kaikille: erilaiset mutta yhdenvertaiset

Julkaistu 29.8.2019

Mika-Erik Wallsin vieraina ovat Pirkko Kuusela ja Hanna Bäckström vammaisneuvostosta. Keskustelun teemoina ovat vammaisuus, toimintarajoitteiset ihmiset ja arjen tilanteet. Arjessa loukkaavaa käytöstä esiintyy monella tavalla, keskustelijat tuovat kokemuksiaan esiin. He kertovat myös konkreettisia toiveita siitä, miten ennakkoluuloja voisi hälventää. Vammaisen vanhemman ja isovanhemman mahdollisuus osallistua lapsen tai lapsenlapsen arkeen puhututtaa myös.

Kansallinen kyberturvallisuus mahdollistetaan yhteistyöllä

Julkaistu 24.5.2019

2000-luvun alkutaipaleella puhuttiin sähköistämisestä, kun viraston paperilomakkeet skannattiin, muunnettiin PDF-tiedostoiksi ja vietiin verkkosivuille. Luonnollisesti tämä ei helpottanut erityisesti kansalaisten arkea. 2010-luvulla jauhetaan digitalisaatiosta, jossa kyse on enemmänkin ajattelutapojen, palvelujen, johtamisen ja asiakasymmärryksen muutoksesta eikä siitä, että paperiprosessi sähköistetään. Uusi maailma tarkoittaa sekä uudenlaisia mahdollisuuksia että uhkakuvia niin kansallisvaltiolle kuin yksilöille. Suomi on menestynyt erinomaisesti globaaleilla kyberturvallisuusmittareilla. Täällä osataan huolehtia yhteiskunnan keskeisistä toiminnoista. Valttikorttina on viranomaisten ja keskeisten yritysten välinen yhteistyö. Tästä aiheesta Väestörekisterikeskuksen pitkän linjan tietoturvaguru Kimmo Rousku kertoo lisää Suojatie-podcastin kevään viimeisessä jaksossa.

Uusi sähkö tarvitsee pelisäännöt

Julkaistu 17.4.2019

Tekoäly on paljon muutakin kuin PowerPoint-slideja. Hypetyksestä huolimatta se on jo konkretiaa ja sillä on mahdollista muuttaa julkishallinnon toimintatapoja mielekkäämpään suuntaan, kunhan virkamies istuu ajurin paikalla ja asiakkaiden luottamuksesta pidetään kiinni. Podcast-isännät jatkoivat tekoälyteemalla Meeri Haatajan kanssa syventyen eettisiin kysymyksiin. Meeri on tekoälyn läpinäkyvyyttä kehittävän Saidot.ai-startupin perustaja ja toimitusjohtaja, joka on työskennellyt data-analytiikan parissa lähes 20 vuotta. Tekoälyä on verrattu sähkön keksimiseen. Vielä ei edes tiedetä, mitä sillä voidaan tehdä ja miten se vaikuttaa meidän arkeen. Juuri tämän vuoksi on yhteisesti linjattava, mikä on hyväksyttävää ja millaisilla pelisäännöillä tekoälyä kehitetään. Vielä ei ole liian myöhäistä. Toisaalta kansalaisille on tarjottava käytännön esimerkkejä, joista voidaan mainita vaikkapa HS:n avoimena julkaisema puoluesuosittelualgoritmi.

Internet of Things ja uhkakuvat

Julkaistu 1.4.2019

Internet of Things (IoT), esineiden internet, on tämän päivän kuumimpia trendejä. Ilmiö on jo uinut konsulttien kalvoista kuluttajien arkeen. Oletko sinä jo hankkinut älyjääkaapin tai vähintäänkin pohtinut sellaisen hankkimista? Kun kodinkoneet on varustettu smart-etuliitteellä ja kytketty nettiin, on pohdittava myös uhkakuvia. Juho ja Matti kutsuivat vieraakseen tällä kertaa Second Nature Security Oy:n teknologiajohtaja Juho Rannan.

Onko muutos turvallisempaa kuin paikallaan pysyminen?

Julkaistu 18.3.2019

Digitaalisen turvallisuuden syövereissä painiva Suojatie-podcast sukelsi tällä kertaa suurten kysymysten äärelle. Miltä näyttää työelämä lähitulevaisuudessa erityisesti turvallisuuden näkökulmasta? Tulevaisuudentutkija ja Tulevaisuuskoulun perustaja Otto Tähkäpää vastaili podcast-isäntien visaisiin kysymyksiin raudanlujalla asiantuntemuksella.

Voiko tekoäly olla eettisempi kuin virkamies?

Julkaistu 18.3.2019

Voiko tekoäly olla eettisempi kuin virkamies? Suojatie-podcastissa keskustellaan tekoälyn mahdollisuuksista. Tekoäly on tämän hetken hype-käsite, josta jokainen ajan hermolla liikkuva muistaa rummuttaa. Onko kyse hypestä vai näyttäytyykö tekoäly jo perusarjessamme? Espoo on lähtenyt aktiivisesti mukaan keskustelemaan tekoälyn hyödyntämisen mahdollisuuksista kaupungin palveluiden kehittämisessä. Lisäksi kaupunki haluaa vaikuttaa tekoälyn eettisiin periaatteisiin ja läpinäkyvyysvaatimuksiin. Tällä kertaa Suojatie-podcast kutsui vieraakseen Espoon kaupungin data-analytiikkakonsultin Tomas Lehtisen. Miten tekoälyä voitaisiin hyödyntää kaupungin palveluissa ja millaisia yhteiskunnallisia ongelmia sillä voitaisiin ratkaista? Voiko tekoäly olla eettisempi kuin virkamies?

Takaisin podcastien listaan