Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


JOKU TIETÄÄ JOTAIN

Oli kyseessä sitten katoaminen, murha tai muu mysteeri, on jossain aina joku, joka tietää siitä jotain. Tässä podcastissa matkustetaan ympäri maailmaa erilaisten, kenties hieman tuntemattomampien, rikosten perässä kohdemaan vaihtuessa viikoittain. Mitä tapahtui Egyptissä epäselvissä olosuhteissa menehtyneelle puolalaisturistille? Mikä rooli Twitterillä oli japanilaisen sarjamurhaajan tapauksessa? Kaikki nämä tapaukset ja paljon muuta kuulet yksinoikeudella Supla+:ssa! Instagram: @jokutietaajotain E-mail: [email protected]

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 5 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 12.1.2021.

#43 Alex Meschisvili | Kreikka

Julkaistu 27.4.2022

Vain noin kuukautta ennen 11. syntymäpäiväänsä, Alex Meschisvili katoaa. Tutkinnassa harkitaan niin ihmiskaupan, elinkaupan kuin huoltajuuskiistasta alkunsa saaneen sieppauksenkin mahdollisuutta, mutta totuus on jotain aivan muuta. Totuus, jonka vuoksi Alexin nimi jää kreikkalaiseen rikoshistoriaan ensimmäisenä tapauksena laatuaan. Kysymys kuuluukin: miksi?

#10 Giulio Regeni | Egypti

Julkaistu 26.2.2022

Kun italialainen tohtoriopiskelija katoaa tehdessään tutkimusta Egyptissä, ei kukaan osaa arvata, millainen työmaa tapauksen selvittämisessä olisi. Kuka salailee ja mitä?

#23 Baneheia-murhat | Norja

Julkaistu 26.2.2022

8- ja 10-vuotiaat tytöt lähtevät uimaan, mutteivat koskaan palaa takaisin. Norjan tunnetuimpiin henkirikostapauksiin lukeutuva "Baneheia-saken" ravisutti maata vuonna 2000, eikä tapaus ole edelleenkään täysin ohi.

#16 Incel-murhat | Kanada

Julkaistu 26.2.2022

Mediassa on viime vuosina puhuttu paljon naisiin kohdistuvasta väkivallan uhasta ja siksi tässä podcastin jaksossa käsittelyssä ovat niin kutsutut incel-murhat eli vastentahtoisesti selibaatissa olevien nuorten miesten suorittamat, naisvihasta kumpuavat joukkomurhat. Tarkemmin pureudutaan kahteen, Isla Vistan ja Toronton, incel-aatteen inspiroimaan tapaukseen ja niiden mahdollisiin syihin.

#5 Qandeel Baloch | Pakistan

Julkaistu 12.1.2021

Pakistanissa rajoja rikkonut ja yhteiskunnan konservatiivisia normeja ravistellut nuori sometähti löydetään kuolleena sängystään heinäkuussa 2016. Vain viikkoja aiemmin hän oli aiheuttanut valtavan mediakohun julkaisemillaan kuvilla arvostetun uskonnollisen henkilön kanssa. Mitä tapahtui ja miksi?

 

Podcastin viidennessä jaksossa selviää kuka Qandeel Baloch oikein oli ja kuinka Pakistanin kulttuuri ja lait vaikuttivat hänen kohtaloonsa.

Takaisin podcastien listaan