Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


JOKU TIETÄÄ JOTAIN

True crime -podcast, jossa kierrellään maailmalla ja kuullaan joka viikko tapaus uudesta maailmankolkasta. Uusi jakso aina tiistaisin! Instagram: @jokutietaajotain E-mail: [email protected]

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 12 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 15.12.2020.

#12 Gastón & Carlos Bustamante

Julkaistu 2.3.2021

12-vuotias Gastón Bustamante löydetään kotoaan menehtyneenä marraskuussa 2011, eikä oikein kukaan tunnu tietävän asiasta mitään. Tapaus uhkaa jäädä ratkaisematta, kunnes Bustamanten perhe nousee uutisotsikoihin jälleen lähes kahdeksan vuotta myöhemmin.

 

Podcastin 12. jaksossa piipahdetaan eteläisessä Amerikassa, sillä tämän viikon tapaus sijoittuu Argentiinaan.

#11 Hong Kongin pallosurmat

Julkaistu 23.2.2021

Kun äiti ja tämän teini-ikäinen tytär löydetään elottomina lukitusta autosta Hong Kongin kadulta, eikä kummassakaan näy ulkoisia väkivallan merkkejä, ovat tutkijat ymmällään. Kuolinsyyntutkinta antaa heille vastauksen siihen, mihin he kuolivat, mutta epäselvää on edelleen miten, miksi ja kenen toimesta? Vastaus näistä kysymyksistä ensimmäiseen tehnee tapauksesta ainutlaatuisen koko maailmassa.

 

#10 Giulio Regeni

Julkaistu 16.2.2021

Kun italialainen tohtoriopiskelija katoaa tehdessään tutkimusta Egyptissä, ei kukaan osaa arvata, millainen työmaa tapauksen selvittämisessä olisi. Kuka salailee ja mitä?

#9 The Euro Ripper

Julkaistu 9.2.2021

Kun itävaltalainen eläkeläispariskunta löydetään surmattuna keväällä 2015, alkaa Euroopan laajuinen jahti syyllisen kiinni saamiseksi. Tekijän löydyttyä poliisille kuitenkin selviää, ettei heidän käsissään ole aivan tavallinen tapaus.

 

Jaksossa minuuttien 30:55-34:25 aikana käsitellään hieman Puolan poliittista tilannetta, joten jos se ei kiinnosta, hyppää yli.

#8 Kim Hyon-Hui

Julkaistu 2.2.2021

Vuonna 1987 Korean Airin lento 858 räjähtää matkallaan Irakista Etelä-Koreaan. Tapauksen tutkinta johtaa mystiseen Pohjois-Koreaan ja sen salaisen palvelun kouluttamiin vakoojiin. 

Mitä tapahtui ja mitkä olivat ne syyt, jotka johtivat hirmutekoon? Tarina toisista mahdollisuuksista ja siitä, millaisia seurauksia propagandalla ja aivopesulla pahimmillaan voi olla.

#7 Rupperswilin neloismurha

Julkaistu 26.1.2021

Pieni, noin 5000 asukkaan yhteisö järkkyy, kun neljän ihmisen hiiltyneet ruumiit löydetään tulipalossa vaurioituneen talon sisältä. Sveitsin rikoshistorian yksi kamalimmista teoista ja kalleimmista tutkinnoista saa kasvot vasta kuukausia itse tapahtuman jälkeen.

 

Podcastin seitsemännessä jaksossa perehdytään Rupperswilin hirviöksikin kutsuttuun murhaajaan ja hänen karmeisiin tekoihinsa vuodelta 2015.

#6 Liana Friedenbach ja Felipe Caffé

Julkaistu 19.1.2021

Nuori, rakastunut pariskunta katoaa valehdeltuaan vanhemmilleen olinpaikkansa. Saõ Paulossa, Brasilian suurimmassa kaupungissa, huumerikollisuus, kidnappaukset ja henkirikokset ovat arkipäivää, mutta kuinka ne liittyvät vielä lukiota käyviin Lianaan ja Felipeen?

 

Vuonna 2003 Brasiliaa ja sen oikeusjärjestelmää ravistellut tapaus on podcastin kuudennen jakson aiheena.

#5 Qandeel Baloch

Julkaistu 12.1.2021

Pakistanissa rajoja rikkonut ja yhteiskunnan konservatiivisia normeja ravistellut nuori sometähti löydetään kuolleena sängystään heinäkuussa 2016. Vain viikkoja aiemmin hän oli aiheuttanut valtavan mediakohun julkaisemillaan kuvilla arvostetun uskonnollisen henkilön kanssa. Mitä tapahtui ja miksi?

 

Podcastin viidennessä jaksossa selviää kuka Qandeel Baloch oikein oli ja kuinka Pakistanin kulttuuri ja lait vaikuttivat hänen kohtaloonsa.

#4 Göhrde-murhat

Julkaistu 5.1.2021

Vuonna 1989 marjanpoimijoiden retki saksalaisella metsäalueella keskeytyy, kun he löytävät mäntyjen siimeksestä kaksi erittäin huonossa kunnossa olevaa ruumista. Muutama viikko myöhemmin selviää, etteivät nämä kaksi suinkaan olleet ainoat suositussa retkikohteessa elämänsä menettäneet. 

 

Podcastin neljännessä jaksossa käsitellään koko Saksaa järkyttäneitä murhia, joihin saatiin selvyys vasta hyvin kauan itse tapahtumien jälkeen.

#3 Suzanne Degnan / William Heirens

Julkaistu 29.12.2020

1940-luvun Chicagossa tapahtui useita murhia, mutta erityisesti yksi niistä muutti koko kaupungin luonnetta ja suhtautumista turvallisuuteen. 6-vuotias Suzanne katosi yön aikana perheensä kodista, eikä häntä enää koskaan nähty elossa.

 

Podcastin kolmannessa jaksossa tutustutaan tapaukseen, johon liittyvät muun muassa huulipuna, sormenjäljet, alter egot ja kyseenalaiset kuulustelutekniikat. Pääasia on se, että oikea tekijä saatiin kiinni ja lukkojen taakse. Vai saatiinko kuitenkaan?

#2 Takahiro Shiraishi / Twitter-murhat

Julkaistu 22.12.2020

Useita nuoria naisia katosi Japanissa jälkeäkään jättämättä muutaman kuukauden sisällä toisistaan. Se, mitä heille oli tapahtunut ja mitä kukaan ei olisi pahimmissa painajaisissakaan osannut odottaa, selvisi poliisille ja yleisölle sopivasti Halloweenina, lokakuun 31. päivä. 

 

Podcastin toisessa jaksossa matkataan Japaniin, jossa vuonna 2017 maata järisytti yksi sen rikoshistorian kamalimpia tapauksia ja jonka tutkinta vei poliisit syvälle sosiaalisen median syövereihin.

#1 Helena Jubany

Julkaistu 15.12.2020

Helena Jubany oli nuori nainen, joka eräänä joulukuisena aamuna löydettiin kuolleena espanjalaisen kerrostalon sisäpihalta. Miten, miksi ja, ennen kaikkea, kenen toimesta hän oli sinne päätynyt?

Podcastin ensimmäisessä jaksossa pureudutaan vuonna 2001 Espanjaa järkyttäneeseen tapaukseen, joka ei vielä ole tullut päätökseensä. Edelleen, joku tietää jotain.

Takaisin podcastien listaan