Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


JOKU TIETÄÄ JOTAIN

Oli kyseessä sitten katoaminen, murha tai muu mysteeri, on jossain aina joku, joka tietää siitä jotain. Tässä podcastissa matkustetaan ympäri maailmaa erilaisten, kenties hieman tuntemattomampien, rikosten perässä kohdemaan vaihtuessa viikoittain. Mitä tapahtui Egyptissä epäselvissä olosuhteissa menehtyneelle puolalaisturistille? Mikä rooli Twitterillä oli japanilaisen sarjamurhaajan tapauksessa? Kaikki nämä tapaukset ja paljon muuta kuulet yksinoikeudella Supla+:ssa! Kokeile Supla+ -palvelua 30 päivää maksutta! Lunasta etu osoitteessa: supla.fi/lunasta ja käytä koodia: jokutietääjotain22 Instagram: @jokutietaajotain E-mail: [email protected]

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 5 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 12.1.2021.

#32 Tair Rada

Julkaistu 11.12.2021

13-vuotias koulutyttö katoaa ja löytyy myöhemmin koulun vessakopista surmattuna. Kopista, joka oli lukittu sisältä päin. Tapauksesta tulee kansallinen pakkomielle, joka vielä vuosia myöhemminkin herättää ihmisissä epäilyksiä siitä, tuomittiinko teosta oikea henkilö - eikä syyttä.

#27 The Kuřim Case

Julkaistu 17.8.2021

Pienessä tšekkiläisessä kunnassa asuvan miehen itkuhälyttimen ruudulle ilmestyy videokuvaa, joka paljastaa, että naapurissa oli meneillään jotain hämärää. Soitto poliisille paljasti yhden maan kammottavimmista rikoksista, jonka selvittely johti tutkijat aina Pohjoismaihin saakka. Kuka oli valehdellut ja mistä?

#16 Incel-murhat

Julkaistu 23.3.2021

Mediassa on viime vuosina puhuttu paljon naisiin kohdistuvasta väkivallan uhasta ja siksi tässä podcastin jaksossa käsittelyssä ovat niin kutsutut incel-murhat eli vastentahtoisesti selibaatissa olevien nuorten miesten suorittamat, naisvihasta kumpuavat joukkomurhat. Tarkemmin pureudutaan kahteen, Isla Vistan ja Toronton, incel-aatteen inspiroimaan tapaukseen ja niiden mahdollisiin syihin.

#11 Hong Kongin pallosurmat

Julkaistu 23.2.2021

Kun äiti ja tämän teini-ikäinen tytär löydetään elottomina lukitusta autosta Hong Kongin kadulta, eikä kummassakaan näy ulkoisia väkivallan merkkejä, ovat tutkijat ymmällään. Kuolinsyyntutkinta antaa heille vastauksen siihen, mihin he kuolivat, mutta epäselvää on edelleen miten, miksi ja kenen toimesta? Vastaus näistä kysymyksistä ensimmäiseen tehnee tapauksesta ainutlaatuisen koko maailmassa.

 

#5 Qandeel Baloch

Julkaistu 12.1.2021

Pakistanissa rajoja rikkonut ja yhteiskunnan konservatiivisia normeja ravistellut nuori sometähti löydetään kuolleena sängystään heinäkuussa 2016. Vain viikkoja aiemmin hän oli aiheuttanut valtavan mediakohun julkaisemillaan kuvilla arvostetun uskonnollisen henkilön kanssa. Mitä tapahtui ja miksi?

 

Podcastin viidennessä jaksossa selviää kuka Qandeel Baloch oikein oli ja kuinka Pakistanin kulttuuri ja lait vaikuttivat hänen kohtaloonsa.

Takaisin podcastien listaan