Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Tekoäly Nyt

Jokaisessa poliisiautossa on tekoälyä, tietokone tunnistaa syöpäsolut ja tekoäly ehdottaa sinulle juuri oikean ostoslistan. Tekoälyä pidetään hyödyllisenä, mutta samalla sitä pidetään vaarallisena. Tekoäly Nyt -podcastissa demystifioimme tekoälyn. Tekkispiikin sijaan kerromme, mitä tekoäly on juuri nyt vuonna 2019. Ohjelman juontaja Antti Merilehto on palkittu tekoälytietokirjailija ja luennoitsija.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 8 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 3.4.2019.

Jakso 8: Tekoälyn seuraavat stepit

Julkaistu 27.5.2019

Tekoäly Nyt -podcastin ensimmäinen tuotantokausi päättyy pohdintaan siitä, mitä tekoäly on tulevaisuudessa. Avainsanoja ovat GDPR, yksityisyyden suoja, ihminen ja kone, tekoälyn käyttökohteet, konkretia ja luonnollisesti tekoälyn tulevaisuus.

Jakso 7: Millä tiimillä tekoälyn kimppuun?

Julkaistu 15.5.2019

Tekoälyn haltuunotto on tiimityötä, mutta valitettavan usein kukin pitää huolta vain omasta tontistaan. Tässä jaksossa Microsoftin Roope Seppälä, SAS Instituten Jussi Varjus ja Riku Jokinen sekä Houston Analyticsin Antti Syväniemi kertovat, miten kootaan huipputiimi tekoälyn valjastamiseksi.

Jakso 6: Kohti skaalautuvaa tekoälyä

Julkaistu 8.5.2019

Tekoälyn tuoma työn muutos ei ole uusi asia - työ on muuttanut aina. Tulevaisuudessa ihmisten töinä pysyvät sellaiset työt, jotka vaativat empatiaa tai toisen ihmisen kohtaamista. Suomessa tekoäly on usein vielä kokeiluasteella, mutta miten edetä skaalautuvan tekoälyn käyttöön?

Jakso 5: Tekoälyn parhaat käyttökohteet v. 2019

Julkaistu 8.5.2019

Tänä vuonna moni suomalainen on keskustellut ensimmäistä kertaa elämässään chatbot-asiakaspalvelijan kanssa. Tekoälyn avulla K-Ryhmä on pystynyt palvelemaan asiakkaitaan yhä henkilökohtaisemmin. Tekoäly auttaa myös luottokorttipetosten paljastamisessa.

Jakso 4: Data on lähtökohta

Julkaistu 24.4.2019

Dataa sanotaan uudeksi öljyksi. Kuten öljyllä, datassakin määrällä on merkitystä, mutta vielä tärkeämpää on, mitä siitä jalostetaan. Tekoälyn avulla mm. DNA on parantanut asiakkaiden henkilökohtaista palvelua aivan uusiin ulottuvuuksiin.

Jakso 3: Tekoäly tunnistaa syöpäsolut

Julkaistu 17.4.2019

Tässä jaksossa syvennymme kuvien maailmaan. Tekoälykirjailija Antti Merilehto ja hänen vieraansa kertovat, miten tekoälyllä etsitään syöpäsoluja. Keskitymme myös kuvantunnistukseen tekoälyn avulla.

Jakso 2: Tutkittua dataa: missä Suomi menee tekoälyssä?

Julkaistu 13.4.2019

Microsoft ja Ernst&Young ovat tehneet tutkimuksen tekoälyn tilasta Suomessa. Maamme pieni koko näyttää olevan sekä etu että haaste tekoälyn hyödyntämisessä.

Jakso 1: Milloin tekoälyn kanssa voi keskustella sujuvasti?

Julkaistu 3.4.2019

Tekoäly näkyy meidän kaikkien arjessa, kuten puhelimen musiikkisovelluksessa ja asiakaspalvelussa. Pohdimme sitä, milloin tekoälyn kanssa voi keskustella sujuvasti. Lisäksi selvitämme, kenen tehtävänä on yrityksessä ottaa tekoäly haltuunsa.

Tekoäly Nyt -podcastissa demystifioimme tekoälyn. Tekkispiikin sijaan kerromme, mitä tekoäly on juuri nyt vuonna 2019. Ohjelman juontaja Antti Merilehto on palkittu tekoälytietokirjailija ja luennoitsija.

Takaisin podcastien listaan