Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Tekoäly Nyt 4

Tekoäly nyt -podcastin neljännellä tuotantokaudella syvennytään tekoälyosaamiseen ja tekoälyn hyödyntämiseen konkreettisesti liiketoiminnassa. Kaudella kuullaan myös konkreettisia case-esimerkkejä virustutkimuksesta finanssiälyyn.

Podcastin juontavat tuttuun tapaan tekoälykirjailija Antti Merilehto ja Karoliina Hagman, Accenturen datan, tekoälyn ja teknologiainnovaatioiden johtaja Pohjoismaissa.

Ohjelma on tehty yhteistyössä teknologiayhtiö Accenturen kanssa.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 15 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 4.11.2020.

Jakso 28: Eettisen tekoälyn perusteet – tiedätkö miten tekoälyohjelmistosi tekee päätöksiä?

Julkaistu 23.9.2021

Tekoälyn eettisyys ei ole pelkkää lakien ja sääntöjen noudattamista. Mitä eettisiä näkökulmia yrityksessä pitää huomioida, kun ruvetaan työstämään tekoälyä? Entä onko Suomessa tehdyillä eettisillä valinnoilla merkitystä maailmanlaajuisesti?

Jaksossa vieraana on sosiaalietiikan tutkija Taina Kalliokoski Helsingin yliopistosta. Hän työskentelee ETAIROS-hankkeessa, joka tutkii ja kehittää tekoälyn eettistä hyödyntämistä eri liike-elämän aloilla ja julkisessa hallinnossa. Toisena vieraana jaksossa on Accenturen Pohjoismaiden johtava tekoälyarkkitehti Jarkko Ylipaavalniemi.

Tekoäly Nyt -podcastin juontavat tekoälykirjailija Antti Merilehto ja Karoliina Hagman, Accenturen datan, tekoälyn ja teknologiainnovaatioiden johtaja Pohjoismaissa. Ohjelman tuottaa Accenture Suomi.

Jakso 27: Miksi (on hyvä, että) tekoälyn tietoturva ahdistaa?

Julkaistu 16.9.2021

Tietoturva ei tule ikinä olemaan täydellistä. Millaisiin asioihin tietoturvassa tulisi kiinnittää huomiota? Kun kriittistä data halutaan pilveen, mitä tulee huomioida? Millaisia uhkia ja mahdollisuuksia koneoppinen tuo tietoturvaan?

Jakson vieraina ovat kyberturvallisuuden professori Jarno Limnéll Aalto-yliopistosta sekä F-Securen tekoälyn johtaja Matti Aksela.

Tekoäly Nyt -podcastin juontavat tekoälykirjailija Antti Merilehto ja Karoliina Hagman, Accenturen datan, tekoälyn ja teknologiainnovaatioiden johtaja Pohjoismaissa. Ohjelman tuottaa Accenture Suomi.

Jakso 26: Pelkkä teknologinen pätevyys ei enää riitä – millaista osaamista yrityksessä pitää olla?

Julkaistu 9.9.2021

Minkälaista osaamista ja organisaatiokulttuuria yrityksissä pitäisi kehittää, jotta tekoälystä saadaan aito liiketoimintahyöty irti?

Jakson vieraina ovat tekoälyproffa Teemu Roos sekä Elisan automaatiobisneksen vetäjä Kirsi Valtari.

Tekoäly Nyt -podcastin juontavat tekoälykirjailija Antti Merilehto ja Karoliina Hagman, Accenturen datan, tekoälyn ja teknologiainnovaatioiden johtaja Pohjoismaissa. Ohjelman tuottaa Accenture Suomi.

UUSI KAUSI: Jakso 25: POCeista POVeihin – teknisestä pokkailusta liiketoiminnan arvoon

Julkaistu 2.9.2021

Moni yritys on innoissaan ensimmäisistä tekoälyprojekteistaan, mutta miten projektit laajennetaan osaksi liiketoimintaa? Miten paljon yritysjohdon tulee ymmärtää teknologiasta ja mitä muita uusia vaatimuksia tekoäly tuo johtamiseen?

Jakson vieraana on Accenture Suomen maajohtaja Tomas Nyström, joka kertoo myös miten tekoäly on kehittynyt viimeisen vuoden aikana – mitä trendejä kentällä on juuri nyt?

Tekoäly Nyt -podcastin juontavat tekoälykirjailija Antti Merilehto ja Karoliina Hagman, Accenturen datan, tekoälyn ja teknologiainnovaatioiden johtaja Pohjoismaissa. Ohjelma on tehty yhteistyössä teknologiayhtiö Accenturen kanssa.

Jakso 24: Tekoälyprojektin sudenkuopat

Julkaistu 31.12.2020

Moni yritys toivoo tekoälystä seuraavaa tuottavuusloikkaa. Tekoälyn hyödyntäminen ja uusien käyttökohteiden löytäminen ei aina kuitenkaan ole helppoa. Mitä vaaditaan siihen, että yrityksen tekoälyprojekti onnistuu? Jakson vieraina ovat SAS Instituten neuvontapalveluiden johtaja Henrikki Hervonen sekä analytiikka-asiantuntija Jussi Varjus ja Accenture Suomen maajohtaja Tomas Nyström. Tekoäly Nyt -podcastin juontavat tekoälykirjailija Antti Merilehto sekä Accenture Suomen Liquid Studion johtaja Karoliina Hagman. Ohjelma sisältää kaupallista yhteistyötä.

Jakso 23: Olisiko tekoälystä apua syrjäytyneiden nuorten auttamiseen?

Julkaistu 24.12.2020

Nuorten syrjäytyminen on paljon puhuttu ongelma, johon etsitään kuumeisesti ratkaisuja. Isoja datamassoja hallinnoiva tekoäly pystyy nyt ja tulevaisuudessa ehkäisemään ongelmia ja ohjaamaan nuoria nopeammin oikeanlaisen avun pariin. Jakson vieraina ovat SAS Instituten customer advisor Jan Halas sekä asiantuntija Petri Roine ja HUSin kliininen asiantuntija Sini Hussein. Tekoäly Nyt -podcastin juontavat tekoälykirjailija Antti Merilehto sekä Accenture Suomen Liquid Studion johtaja Karoliina Hagman. Ohjelma sisältää kaupallista yhteistyötä.

Jakso 22: Pystyykö tekoäly manipuloimaan ihmisiä?

Julkaistu 17.12.2020

Tekoälylle pystyy opettamaan kieltä, mutta oppiiko se koskaan lukemaan rivien välistä? Yhä ihmismäisemmälle tekoälylle, joka pystyisi tulkitsemaan ihmisen tunne- ja tahtotiloja, on tarvetta. Jakson vieraina ovat SAS Instituten tekoälyasiantuntija Antti Heino sekä teknologiaevankelista Antti Hiltunen ja Verohallinnon ohjelmistojohtaja Sanna Savolainen. Tekoäly Nyt -podcastin juontavat tekoälykirjailija Antti Merilehto sekä Accenture Suomen Liquid Studion johtaja Karoliina Hagman. Ohjelma sisältää kaupallista yhteistyötä.

AI Now - Speech Is a Very Human Thing That We Are Now Teaching Computers

Julkaistu 10.12.2020

The quality of speech recognition, backed by artificial intelligence, has reached a level where it can be used to perform a variety of daily tasks. What can speech recognition do for us today and what does it have in store for us next? The guests of the episode are Aalto University professor of speech and language processing, Mikko Kurimo, and CEO of Utopia Analytics, Mari-Sanna Paukkeri. The Tekoäly Nyt podcast is hosted by author Antti Merilehto and Lead of Accenture Finland Liquid Studio, Karoliina Hagman.

Milloin tekoäly ymmärtää suomea ja milloin ei?

Julkaistu 10.12.2020

Puheentunnistus, jopa suomeksi, on monella mittarilla jo tarpeeksi hyvää. Mihin kaikkeen se taipuu nyt ja mihin sitä voidaan hyödyntää lähitulevaisuudessa? Jakson vieraina ovat Utopia Analyticsin toimitusjohtaja Mari-Sanna Paukkeri sekä Aalto-yliopiston puheen ja kielenkäsittelyn professori Mikko Kurimo. Tekoäly Nyt -podcastin juontavat tekoälykirjailija Antti Merilehto sekä Accenture Suomen Liquid Studion johtaja Karoliina Hagman. Ohjelma sisältää kaupallista yhteistyötä.

Jakso 21: Pystyykö tekoäly ennustamaan tulevaisuutta paremmin kuin ihminen?

Julkaistu 3.12.2020

Liiketoiminnassa sama data voi johtaa erilaisiin päätöksiin yrityksen tilanteesta ja strategiasta riippuen. Tekoäly pystyy myös koko ajan ennakoimaan paremmin esimerkiksi kysynnän muutoksia saamansa datan perusteella. Jakson vieraina ovat SAS Instituten analytiikka-asiantuntija Jussi Varjus sekä datahallinnan asiantuntija Jarno Lindqvist, Houston Analyticsin Head of Workforce Analytics Pauli Dahlbom ja eCraftin Lasse Ruokolainen. Tekoäly Nyt -podcastin juontavat tekoälykirjailija Antti Merilehto sekä Accenture Suomen Liquid Studion johtaja Karoliina Hagman. Ohjelma sisältää kaupallista yhteistyötä.

Jakso 20: Voidaanko tekoälylle lahjoitettua puhetta käyttää väärin?

Julkaistu 26.11.2020

Jo nyt tekoäly tunnistaa tekstistä suomenkielisiä sanoja ja lauseita. Se ei kuitenkaan ole sama asia kuin tekoäly, joka aidosti vielä ymmärtäisi, mitä ihminen tarkoittaa. Voiko tekoälyn kanssa keskustella tulevaisuudessa aidosti? Jakson vieraina ovat SAS Instituten tekoälyasiantuntija Antti Heino ja analytiikka-asiantuntija Jussi Varjus sekä Ylen Aleksi Rossi. Tekoäly Nyt -podcastin juontavat tekoälykirjailija Antti Merilehto sekä Accenture Suomen Liquid Studion johtaja Karoliina Hagman. Ohjelma sisältää kaupallista yhteistyötä.

Jakso 19: Tekoäly diagnosoi harvinaisia sairauksia vanhojenkin oireiden perusteella

Julkaistu 19.11.2020

Harvinaisten sairauksien diagnosointi ja kadonneiden löytäminen maastosta ovat haastavia tehtäviä, joihin tekoälyä koulutetaan ihmisen avuksi. Jo nyt tekoäly auttaa pelastamaan henkiä. Jakson vieraina ovat SAS Instituten customer advisor Jan Halas ja tekoälyasiantuntija Antti Heino sekä Accenture Suomen teknologiainnovaatiojohtaja Pohjoismaissa, Jaakko Hyvärinen. Tekoäly Nyt -podcastin juontavat tekoälykirjailija Antti Merilehto sekä Accenture Suomen Liquid Studion johtaja Karoliina Hagman. Ohjelma sisältää kaupallista yhteistyötä.

Jakso 18: Antaisitko tekoälyn sijoittaa puolestasi?

Julkaistu 12.11.2020

Tekoälystä on tullut sijoittamisen työkalu, joka pyrkii ennustamaan markkinoiden kehitystä ihmistä tarkemmin. Joko tekoälystä on tullut ihmistä viisaampi? Aiheesta keskustelemassa ovat SAS Instituten asiantuntija Petri Roine ja neuvontapalveluiden johtaja Henrikki Hervonen sekä Evervestin robovarainhoitaja Jussi Kallasvuo. Tekoäly Nyt -podcastin juontavat tekoälykirjailija Antti Merilehto sekä Accenture Suomen Liquid Studion johtaja Karoliina Hagman. Ohjelma sisältää kaupallista yhteistyötä.

Kausi 3: Jakso 17: Miten pilvi ja tekoäly liittyvät toisiinsa?

Julkaistu 5.11.2020

Kun yrityksen data on pilvessä, pystytään tekoälyä ja analytiikkaa tuomaan arkeen nopeasti. Enää ei tarvitse uutta teknologiaa, sillä työkalut datan hyödyntämiseen ovat jo olemassa mm. henkilöstohallinnassa, koulutuksessa ja kysynnän ennakoinnissa. Jakson vieraina ovat SAS Instituten datahallinnan asiantuntija Jarno Lindqvist, Microsoftin asiakkuusjohtaja Hans Dolk ja Accenture Suomen maajohtaja Tomas Nyström. Tekoäly Nyt -podcastin juontavat tekoälykirjailija Antti Merilehto sekä Accenture Suomen Liquid Studion johtaja Karoliina Hagman. Ohjelma sisältää kaupallista yhteistyötä.

Tämä on Tekoäly Nyt 3

Julkaistu 4.11.2020

Kolmanella kaudella pureudutaan siihen, miten tekoäly ja analytiikka auttavat ihmistä tekemään parempia päätöksiä. Kyse voi olla raaka-aineiden optimoinnista, mielenterveysterveysongelmien kanssa painivan nuoren tunnistamista tai vaikkapa oikean henkilöstömäärän ennustamista. Kolmannella kaudella tekoälykirjailija Antti Merilehdon rinnalla juontajana toimii Accenture Suomen Liquid Studion johtaja Karoliina Hagman.

Takaisin podcastien listaan