Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Tekoäly Nyt 2

Tekoäly Nyt -podcast palaa toiselle tuotantokaudelle. Tekoäly arkipäiväistyy nopeasti: se voi jopa myöntää lainan ja hinnoitella koron. Mutta mitä se tarkoittaa meidän työpaikoillemme? Uhkaako tekoäly jopa asiantuntija-ammatteja? Ohjelman juontaa tekoälykirjaillija ja key note -puhuja Antti Merilehto. Ohjelma on tarkoitettu niille, jotka tietävät jo vähän tekoälystä.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 17 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 3.4.2019.

Kausi 2: Jakso 16: AI Autobahn – nopeudella kilpailuetua

Julkaistu 4.3.2020

Miten tekoäly voi auttaa Jean-Claude Van Dammea tekemään spagaatin? Tässä jaksossa Kotipizzan Johanna Kuosmanen, Custobarin Tatu Kuivalahti, SAS Instituten Jussi Varjus ja Antti Heino sekä Evondosin Joonas Valkonen keskustelevat muun muassa siitä, mikä ajaa tekoälyn kehitystä entistä kovempaan vauhtiin.

Kausi 2: Jakso 15: Ihmisen ja koneen yhteistyö on arkea jo nyt

Julkaistu 25.2.2020

Kone ei ymmärrä, että asiakas on ärtynyt – vielä. Tässä jaksossa OP-Ryhmän Kaisu Christie, Bilotin Lasse Ruokolainen, SAS Instituten Petri Roine ja Antti Hiltunen sekä Houston Analyticsin Antti Syväniemi ja Edi Sandblom keskustelevat muun muassa siitä, mikä on päätöksentekoikkuna ihmisen ja tekoälyn yhteisessä arjessa.

Kausi 2: Jakso 14: Tekoäly osaa lukea pitkiä sopimuspapereita

Julkaistu 19.2.2020

Tekoäly osaa poimia pitkistä sopimuspapereista "pienellä präntätyn" tekstin, eli tekoäly osaa löytää asiatekstistä poikkeavuuksia ja epäloogisuuksia. Jaksossa äänessä ovat Ernst & Youngin tekninen myyntijohtaja Kimmo Kaskikallio, SAS Instituten neuvontapalveluiden johtaja Henrikki Hervonen sekä tekoälyasiantuntija Antti Heino sekä Houston Analyticsin tuotteista vastaava johtaja Edi Sandblom.

Kausi 2: Jakso 13: Tekoäly osaa vielä yllättää

Julkaistu 12.2.2020

Kun tekoälyn annettiin suunnitella kilpa-auto, tuloksena oli aivan poikkeuksellinen auton runko. Tässä jaksossa SAS Instituten Antti Heino ja Pasi Helenius, OP-Ryhmän Hugo Gävert ja Rea Pitkänen, Houston Analyticsin Ari Heino sekä Ernst & Youngin Petri Salo keskustelevat siitä, miten tekoäly osaa vielä yllättää.

Kausi 2: Jakso 12: Miten tekoäly arkipäiväistyy?

Julkaistu 5.2.2020

Tuleeko meistä tekoälyn myötä tyhmempiä? Tekoäly ei ole vain hypeä vaan tukiäly, jonka avulla menemme kohti tylsempää tulevaisuutta. Tässä jaksossa Houston Analyticsin Antti Syväniemi ja Ari Heino, OP-ryhmän Antti Myllymäki ja Sameli Mäenpää sekä SAS Instituten Henrikki Hervonen ja Antti Hiltunen kertovat, mitä on tekoäly arjessa tänään.

Kausi 2: Jakso 11: Miten HR hyödyntää tekoälyä?

Julkaistu 29.1.2020

Tekoäly tulee työmarkkinoille. Tässä jaksossa Keskon Niklas Bergström, Houston Analyticsin Pauli Dahlbom sekä SAS Instituten Pasi Helenius ja Petri Roine kertovat, miten HR hyödyntää tekoälyä. Jaksossa puhutaan muun muassa siitä, kuinka paljon ihmisten työtä voidaan mitata ja kuinka hyvin he sitä sietävät.

Kausi 2: Jakso 10: Tekoäly säästää asiakkaan ja työntekijän aikaa

Julkaistu 22.1.2020

Miten tekoäly oppii? Tekoäly Nyt -podcastin kakkoskauden toisessa jaksossa perehdymme muun muassa siihen, miten Viljo-chatbot kykenee entistä monimutkaisempiin tehtäviin. Ohjelmassa selviää myös, millainen Riskivahti-sovellus, joka kiinnostaa terrorismin vastaisessa työssä jopa Latinalaisessa Amerikassa asti. Ohjelman juontaa palkittu tietokirjailija ja keynote-puhuja Antti Merilehto.

Jaksossa äänessä ovat:
- OP-Ryhmän digitaalisten kanavien ja markkinoinnin johtaja Hanna Forström sekä data scientist Hanna Eerola
- SAS Instituten client advisor Jussi Varjus sekä tekoälyasiantuntija Pasi Helenius
- Omnicom Media Group Finlandin toimitusjohtaja Teemu Neiglick
- Bilotin projektissa data scientistina projektissa mukana ollut Lauri Nurmela.

Kausi 2: Jakso 9: Tekoäly auttaa arjessamme jo nyt

Julkaistu 15.1.2020

Tekoäly voi mullistaa jopa parturien arjen: tekoäly voisi auttaa parturia tekemään asiakkaastaan Elviksen näköisen. Tekoäly pystyy myös laskemaan lainan korot paremmin kuin yksikään työntekijä. Tässä jaksossa SAS Instituten Jussi Varjus ja Antti Hiltunen, Fredman Groupin Peter Fredman sekä OP-Ryhmän Tero Harjula ja Juha Vesanto kertovat, millaista tekoäly on tänä päivänä ja mitä voimme siltä seuraavaksi odottaa.

Tämä on Tekoäly Nyt 2

Julkaistu 14.1.2020

Tekoäly Nyt -podcast palaa toiselle tuotantokaudelle. Tekoäly arkipäiväistyy nopeasti: se voi jopa myöntää lainan ja hinnoitella koron. Mutta mitä se tarkoittaa meidän työpaikoillemme? Uhkaako tekoäly jopa asiantuntija-ammatteja? Ohjelman juontaa tekoälykirjaillija ja key note -puhuja Antti Merilehto. Ohjelma on tarkoitettu niille, jotka tietävät jo vähän tekoälystä.

Jakso 8: Tekoälyn seuraavat stepit

Julkaistu 27.5.2019

Tekoäly Nyt -podcastin ensimmäinen tuotantokausi päättyy pohdintaan siitä, mitä tekoäly on tulevaisuudessa. Avainsanoja ovat GDPR, yksityisyyden suoja, ihminen ja kone, tekoälyn käyttökohteet, konkretia ja luonnollisesti tekoälyn tulevaisuus.

Jakso 7: Millä tiimillä tekoälyn kimppuun?

Julkaistu 15.5.2019

Tekoälyn haltuunotto on tiimityötä, mutta valitettavan usein kukin pitää huolta vain omasta tontistaan. Tässä jaksossa Microsoftin Roope Seppälä, SAS Instituten Jussi Varjus ja Riku Jokinen sekä Houston Analyticsin Antti Syväniemi kertovat, miten kootaan huipputiimi tekoälyn valjastamiseksi.

Jakso 6: Kohti skaalautuvaa tekoälyä

Julkaistu 8.5.2019

Tekoälyn tuoma työn muutos ei ole uusi asia - työ on muuttanut aina. Tulevaisuudessa ihmisten töinä pysyvät sellaiset työt, jotka vaativat empatiaa tai toisen ihmisen kohtaamista. Suomessa tekoäly on usein vielä kokeiluasteella, mutta miten edetä skaalautuvan tekoälyn käyttöön?

Jakso 5: Tekoälyn parhaat käyttökohteet v. 2019

Julkaistu 8.5.2019

Tänä vuonna moni suomalainen on keskustellut ensimmäistä kertaa elämässään chatbot-asiakaspalvelijan kanssa. Tekoälyn avulla K-Ryhmä on pystynyt palvelemaan asiakkaitaan yhä henkilökohtaisemmin. Tekoäly auttaa myös luottokorttipetosten paljastamisessa.

Jakso 4: Data on lähtökohta

Julkaistu 24.4.2019

Dataa sanotaan uudeksi öljyksi. Kuten öljyllä, datassakin määrällä on merkitystä, mutta vielä tärkeämpää on, mitä siitä jalostetaan. Tekoälyn avulla mm. DNA on parantanut asiakkaiden henkilökohtaista palvelua aivan uusiin ulottuvuuksiin.

Jakso 3: Tekoäly tunnistaa syöpäsolut

Julkaistu 17.4.2019

Tässä jaksossa syvennymme kuvien maailmaan. Tekoälykirjailija Antti Merilehto ja hänen vieraansa kertovat, miten tekoälyllä etsitään syöpäsoluja. Keskitymme myös kuvantunnistukseen tekoälyn avulla.

Jakso 2: Tutkittua dataa: missä Suomi menee tekoälyssä?

Julkaistu 13.4.2019

Microsoft ja Ernst&Young ovat tehneet tutkimuksen tekoälyn tilasta Suomessa. Maamme pieni koko näyttää olevan sekä etu että haaste tekoälyn hyödyntämisessä.

Jakso 1: Milloin tekoälyn kanssa voi keskustella sujuvasti?

Julkaistu 3.4.2019

Tekoäly näkyy meidän kaikkien arjessa, kuten puhelimen musiikkisovelluksessa ja asiakaspalvelussa. Pohdimme sitä, milloin tekoälyn kanssa voi keskustella sujuvasti. Lisäksi selvitämme, kenen tehtävänä on yrityksessä ottaa tekoäly haltuunsa.

Tekoäly Nyt -podcastissa demystifioimme tekoälyn. Tekkispiikin sijaan kerromme, mitä tekoäly on juuri nyt vuonna 2019. Ohjelman juontaja Antti Merilehto on palkittu tekoälytietokirjailija ja luennoitsija.

Takaisin podcastien listaan