Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Totuuden jäljillä

Pastori Kari ja dosentti Esa pohtivat elämän suuria kysymyksiä taivaan ja maan väliltä: Elämän tarkoitusta, identiteettiä, toivoa, kärsimystä, uskoa, Jumalan olemassaoloa, totuutta, rakkautta, pahuuden olemassaoloa, elämän syntyä, Raamatun luotettavuutta, elämää kuoleman jälkeen ... tule kuulolle

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 13 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 21.5.2021.

Sinä olet Jumalalle mittaamattoman arvokas! Mihin ihmisarvo perustuu?

Julkaistu 13.5.2022

Raamattu antaa vahvan pohjan ihmisarvolle ja ihmisoikeuksille. Ehdotonta ihmisarvoa ja ehdottomia ihmisoikeuksia ei ole toistuvista yrityksistä huolimatta onnistuttu perustelemaan ilman Jumalaa. Raamatun mukaan ihminen on luotu Jumalan kuvaksi. Jeesus piti jokaista ihmiselämää arvokkaana. Jumalalle jokainen meistä on mittaamattoman arvokas.

Ilmestyskirja - Tässä ja nyt.

Julkaistu 29.4.2022

Mikä on Ilmestyskirjan sanoma meille tänään? Ilmestyskirja on keskeisimpiä ihmiskunnan tulevaisuudesta kertovia kirjoja. Sen sisältö on ilmoitus Jumalan tulevaisuudensuunnitelmasta. Se näyttää meille uskovien ikuisen olotilan uusissa taivaissa ja uudessa maassa. Tämä on kirja Jumalan valtakunnan täydelliseksi tulemisesta. Jumala vie asiansa voittoon. Ilmestyskirja on itsensä Jeesuksen meille antama ilmestys. Tämä antaa kirjalle ainutlaatuisen arvon.

Mitä Raamattu kertoo lopunajoista?

Julkaistu 25.2.2022

Kolmasosa Raamatusta käsittelee tulevia tapahtumia. Mitä Raamatun mukaan tapahtuu tulevaisuudessa? Koska maailmanloppu tulee? Mikä on Jumalan suunnitelma ihmiskunnan osalle? Onko tällä kaikella onnellinen loppu?

Israel - Todiste Jumalan pelastussuunnitelmasta

Julkaistu 21.1.2022

Israel, tarkoittaen sekä maantieteellistä aluetta että kansaa, pomppaa Raamattua lukevan silmille tuon tuostakin. Israel on keskeinen osa Jumalan suunnitelmaa ihmiskunnan pelastukseksi. Mitä Israel merkitsee kristityille ja mitä Israelin vaiheet opettavat meille tänään? Mistä Israel on todisteena?

Voiko Raamattuun luottaa?

Julkaistu 2.12.2021

Voimmeko luottaa Raamattuun? Onko se faktaa vai fiktiota? Miten voimme varmistua Raamatun totuudellisuudesta? 

Raamattu on kristittyjen mukaan ainutlaatuinen kirja. Se on kirjojen kirja, Jumalan sanaa. Ihmiset kirjoittivat sen, mutta Jumala innoitti sen. Raamattu on samalla jumalallinen ja inhimillinen. Raamatussa kaikki on alkuperältään jumalallista. Lukemalla Raamattua voimme kuulla Jumalan puhuvan meille. Siinä on voima muuttaa elämämme ja koko olemuksemme. Sanan kautta voimme syntyä uudesti ylhäältä. 

Mitä todisteita voimme löytää Raamatun luotettavuudelle? 

Johtavatko kaikki uskonnot saman Jumalan luokse?

Julkaistu 12.11.2021

Vievätkö kaikki tiet taivaaseen? Tuleeko jokainen omalla uskollaan autuaaksi? Ovatko kaikki eri uskonnot vain yrityksiä tavoittaa samaa jumaluutta? Valtaosa ihmiskunnasta uskoo johonkin jumaluuteen tai korkeampaan voimaan.  Onko kristinuskon kuvaama jumala ainoa oikea Jumala? Mitä perusteita voimme väitteen tueksi esittää?

Avainkysymykseksi nousee Jeesuksen ylösnousemus. Herättämällä Jeesuksen kuolleista Jumala vahvisti sen, mitä Jeesus opetti Jumalasta. Jeesushan vahvisti Vanhan testamentin sanoman Jumalasta, joka on tehnyt liiton Israelin kanssa. Tämä Jumala saattaa liittonsa päätökseen lähettämällä Messiaan, joka uudistaa Israelin kansan ja lopulta koko maailman.

Onko Jumalan olemassaolosta todisteita?

Julkaistu 28.10.2021

Onko Jumala olemassa? Väitetään, että Jumalan olemassaoloa ei voi todistaa. Väärin: Katso ympärillesi! Todellisuuden ja universumin olemassaolo edellyttää suunnittelijaa ja Luojaa. Elämän rakentanut informaatio edellyttää ihmistä älykkäämpää tekijää. Tyhjästä ei synny materiaa, elämää ja tietoisuutta. 

Nousiko Jeesus kuolleista? Totta vai tarua?

Julkaistu 7.10.2021

Kristinuskon vallankumouksellinen ilosanoma kuuluu: Jeesus Nasaretilainen teloitettiin ristillä, mutta kolmantena päivänä tämän jälkeen hän nousi kuolleista! Hän todisti näin olevansa Messias, Jumalan Poika. Pohdimme tämän väitteen uskottavuutta ja todisteita. Jeesuksen historiallisuus todella eläneenä ihmisenä on yleisesti hyväksytty historiatieteen fakta, mutta voimmeko uskoa myös hänen ylösnousemukseensa kuolleista?

Kuolema - Vihollisista viimeinen

Julkaistu 17.9.2021

Kristillinen usko antaa kuoleman edessä toivon näköalan. Kristus on kuoleman voittaja. Jeesus kuoli ristillä ihmisten puolesta, nousi kuolleista ja voitti näin kuoleman vallan. Ylösnoussut Kristus avasi sinulle tien ikuiseen elämään. Pohdimme kuoleman mysteeriä, sen alkuperää, ruumiin ylösnousemusta, iankaikkista elämää ja Jeesuksen tarjoamaa voittoa kuoleman vallasta. 

Kärsimyksen ongelma

Julkaistu 2.9.2021

Maailma on täynnä kärsimystä ja pahuutta. Jos Jumala on hyvä ja ihmisiä rakastava, miksi hän sallii kaiken kokemamme kärsimyksen? Kärsimyksen ongelma on askarruttanut ihmiskuntaa koko sen historian ajan. Lähestymme ongelmaa kristillisestä näkökulmasta, joka tarjoaa toivon näköalan pahuuden keskelle. Jeesus on ratkaissut kärsimyksen ongelman Golgatalla. Elämän tarkoitus ei ole onnellisuus vaan Jumalan tunteminen.

Toivoa näköpiirissä. Onko meillä toivoa ja mihin sen voi ankkuroida?

Julkaistu 17.6.2021

Pastori Kari ja dosentti Esa keskustelevat toivosta. Aikakauttamme leimaa yleinen toivottomuus, mutta usko Jeesukseen antaa elämälle riemullisen toivon näköalan. 

Kuka minä olen? Onko minulla mitään arvoa?

Julkaistu 3.6.2021

Pastori Kari ja dosentti Esa pohtivat ihmisen identiteettiä kristillisen maailmankatsomuksen näkökulmasta. Miksi olen olemassa? Onko elämälläni mitään merkitystä? Olenko sattuman tulos? Minkä pohjalta määräytyy ihmisen arvo?

Elämän tarkoitus

Julkaistu 21.5.2021

Elämän tarkoitus – mikä on elämän tarkoitus? Mitä järkeä tässä kaikessa on ?

Takaisin podcastien listaan