Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Totuuden jäljillä

Pastori Kari ja dosentti Esa pohtivat elämän suuria kysymyksiä taivaan ja maan väliltä: Elämän tarkoitusta, identiteettiä, toivoa, kärsimystä, uskoa, Jumalan olemassaoloa, totuutta, rakkautta, pahuuden olemassaoloa, elämän syntyä, Raamatun luotettavuutta, elämää kuoleman jälkeen ... tule kuulolle

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 6 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 21.5.2021.

Nousiko Jeesus kuolleista? Totta vai tarua?

Julkaistu 7.10.2021

Kristinuskon vallankumouksellinen ilosanoma kuuluu: Jeesus Nasaretilainen teloitettiin ristillä, mutta kolmantena päivänä tämän jälkeen hän nousi kuolleista! Hän todisti näin olevansa Messias, Jumalan Poika. Pohdimme tämän väitteen uskottavuutta ja todisteita. Jeesuksen historiallisuus todella eläneenä ihmisenä on yleisesti hyväksytty historiatieteen fakta, mutta voimmeko uskoa myös hänen ylösnousemukseensa kuolleista?

Kuolema - Vihollisista viimeinen

Julkaistu 17.9.2021

Kristillinen usko antaa kuoleman edessä toivon näköalan. Kristus on kuoleman voittaja. Jeesus kuoli ristillä ihmisten puolesta, nousi kuolleista ja voitti näin kuoleman vallan. Ylösnoussut Kristus avasi sinulle tien ikuiseen elämään. Pohdimme kuoleman mysteeriä, sen alkuperää, ruumiin ylösnousemusta, iankaikkista elämää ja Jeesuksen tarjoamaa voittoa kuoleman vallasta. 

Kärsimyksen ongelma

Julkaistu 2.9.2021

Maailma on täynnä kärsimystä ja pahuutta. Jos Jumala on hyvä ja ihmisiä rakastava, miksi hän sallii kaiken kokemamme kärsimyksen? Kärsimyksen ongelma on askarruttanut ihmiskuntaa koko sen historian ajan. Lähestymme ongelmaa kristillisestä näkökulmasta, joka tarjoaa toivon näköalan pahuuden keskelle. Jeesus on ratkaissut kärsimyksen ongelman Golgatalla. Elämän tarkoitus ei ole onnellisuus vaan Jumalan tunteminen.

Toivoa näköpiirissä. Onko meillä toivoa ja mihin sen voi ankkuroida?

Julkaistu 17.6.2021

Pastori Kari ja dosentti Esa keskustelevat toivosta. Aikakauttamme leimaa yleinen toivottomuus, mutta usko Jeesukseen antaa elämälle riemullisen toivon näköalan. 

Kuka minä olen? Onko minulla mitään arvoa?

Julkaistu 3.6.2021

Pastori Kari ja dosentti Esa pohtivat ihmisen identiteettiä kristillisen maailmankatsomuksen näkökulmasta. Miksi olen olemassa? Onko elämälläni mitään merkitystä? Olenko sattuman tulos? Minkä pohjalta määräytyy ihmisen arvo?

Elämän tarkoitus

Julkaistu 21.5.2021

Elämän tarkoitus – mikä on elämän tarkoitus? Mitä järkeä tässä kaikessa on ?

Takaisin podcastien listaan