Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


#puheenaihe

Uteliaille ihmisille, jotka haluavat ymmärtää monipuolisemmin uusimpia politiikan, tieteen ja teknologian ilmiöitä.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 40 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 5.11.2018.

#47 - Hallituskriisi: Voiko olla todellista? (Hjallis Harkimo & Matti Virtanen)

Julkaistu 9.12.2019

Mikä johti pääministeri Antti Rinteen eroon? Sopivatko SDP ja Keskusta samaan hallitukseen? Miten valtion omistajaohjausta tulisi kehittää?

Näihin kysymyksiin ottavat kantaa Liike Nytin kansanedustaja Hjallis Harkimo ja toimittaja Matti Virtanen. Keskustelua juontaa Leevi Leivo. 

Jakso on nauhoitettu Eduskunnassa 4.12.2019.

#46 - Suomen ilmastopolitiikka? (Mikko Kärnä & Jenni Pitko)

Julkaistu 4.12.2019

Miten energiantuotantoa, rakentamista ja maataloutta kehitetään ilmastoystävällisempään suuntaan? Miten elintarvikkeiden hiilidioksidipäästöjä mitataan?

Suomen ilmastopolitiikasta keskustelevat Vihreiden kansanedustaja Jenni Pitko ja Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä. Keskustelua juontaa Rami Kurimo.

Jakso on nauhoitettu Eduskunnassa 22.10.2019.

#45 - Näillä taidoilla menestyt työelämässä (Iiro Nurmi & Manolis Huuki)

Julkaistu 1.12.2019

Miltä työelämä näyttää tulevaisuudessa? Mille taidoille on kysyntää ja miten omia taitojaan voi ylläpitää nopeasti muuttuvassa maailmassa?

Näihin kysymyksiin vastaavat Junctionin toimitusjohtaja Iiro Nurmi ja Kokoomuksen Manolis Huuki. Keskustelua juontaa Rami Kurimo.

#44 - Miten kansainvälinen rahajärjestelmä toimii? (Sam Laakso & Sami Miettinen)

Julkaistu 18.11.2019

Miten kansainvälinen rahajärjestelmä toimii? Onko kulta rahaa ja mitä  seurauksia on rahan sitomisella kultakantaan? Mitä vaihtoehtoja on nykyisellä fiat-rahalla? Nähdäänkö tulevaisuudessa lisää Bitcoinin  kaltaisia kryptovaluuttoja?

Näihin kysymyksiin ottavat kantaa Translink Corporate Financen Sami Miettinen ja Voima Goldin Sam Laakso. Keskustelua juontaa Leevi Leivo.

#43 - Lupasiko hallitus liikaa? (Touko Aalto & Tiina Elovaara)

Julkaistu 18.11.2019

Onko puolueiden kilpailu vaaleissa poliittista teatteria? Kalastellaanko vaaleissa äänestäjiä vai hallituskumppaneita? Mitä tapahtuu hallitusneuvotteluissa kulissien takana? Onko tämänhetkinen hallitusohjelma realistisella pohjalla?

Näihin kysymyksiin ottavat kantaa Tiina Elovaara ja Vihreiden Touko Aalto. Keskustelua juontaa Leevi Leivo.

#42 - Onko kansallisvaltioilla tulevaisuutta? (Jussi Halla-aho & Elina Lepomäki)

Julkaistu 18.11.2019

Miltä kansallisvaltioiden tulevaisuus näyttää? Miten työmarkkinoita ja maahanmuuttoa tulisi kehittää Suomessa? Mitä vaikutuksia Kiinan ja Yhdysvaltojen välisellä kauppasodalla on maailmantalouteen ja Suomeen?

Näihin kysymyksiin ottavat kantaa Perussuomalaisten puheenjohtaja ja kansanedustaja Jussi Halla-aho sekä Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki. Keskustelua juontavat Leevi Leivo ja Rami Kurimo.

#41 - Tarvitaanko Helsinkiin keskustatunneli? (Osmo Soininvaara & Risto Rautava)

Julkaistu 18.11.2019

Minkälainen projekti Helsingin keskustatunneli eli maanalainen kokoojakatu on? Miksi keskustatunnelia kannatetaan ja miksi sitä vastustetaan?

Näihin kysymyksiin vastaavat Vihreiden kaupunginvaltuutettu Osmo Soininvaara ja Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja Risto Rautava. Keskustelua juontaa Rami Kurimo.

#40 - Onko hallituksen talousarvio realistinen? (Tuomas Malinen & Patrizio Lainà)

Julkaistu 11.9.2019

Miten ja miksi talouskasvua mitataan ja ennustetaan? Millä tavalla Yhdysvaltojen ja Kiinan kauppasuhteet heijastuvat Suomeen? Kuinka hyvin hallitus on varautunut maailmantalouden suhdanteisiin?

Näistä kysymyksistä keskustelevat ekonomisti Patrizio Laina sekä taloustieteen dosentti ja tutkimusyhtiö GnS Economicsin toimitusjohtaja Tuomas Malinen. Keskustelua juontaa Rami Kurimo.

Jakso on nauhoitettu 19.6.2019.

#39 - Saako hallitus työllisyyden kasvuun? (Mari Holopainen & Juhana Vartiainen)

Julkaistu 8.9.2019

Miksi Suomessa on Pohjois-Euroopan korkein työttömyysaste ja alhaisin työllisyysaste? Onko hallituksella keinoja tilanteen korjaamiseksi? Saadaanko Suomeen 60 000 uutta työpaikkaa vuoteen 2023 mennessä?

Miten maailmantalouden kehitys vaikuttaa Suomeen ja kuinka hyvin hallitus on varautunut globaaliin talouskehitykseen?

Näitä kysymyksiä pohtivat Vihreiden kansanedustaja Mari Holopainen ja Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen. Keskustelua juontaa Rami Kurimo.

#38 - Mikä on valtion tärkein tehtävä? (Eeva Kärkkäinen & Riikka Purra)

Julkaistu 5.9.2019

Mikä on hallituksen tärkein tehtävä? Onko se ympäristönsuojelu vai turvallisuuden ja hyvinvoinnin takaaminen? Kuinka tärkeää on sananvapauden turvaaminen?

Näitä kysymyksiä pohtivat Keskustan Eeva Kärkkäinen ja Perussuomalaisten kansanedustaja ja 1. varapuheenjohtaja Riikka Purra. Keskustelua juontaa Rami Kurimo.

#37 - Käytetäänkö rasistikorttia liikaa? (Seida Sohrabi & Eva Tawasoli)

Julkaistu 28.8.2019

Voiko rasistiksi leimaaminen rajoittaa yhteiskunnallista keskustelua? Rajaako ihmisen oma viiteryhmä sitä, mistä hän voi puhua? Mihin suuntaan turvapaikkapolitiikkaa ja kotouttamista tulisi kehittää?

Näistä aiheista keskustelevat Lähi-idän asiantuntija Seida Sohrabi ja Vihreiden kuntapoliitikko Eva Tawasoli. Keskustelua juontaa Rami Kurimo.

#36 - Onko oppivelvollisuuden pidentämisessä järkeä? (Martti Hellström & Terhi Päivärinta)

Julkaistu 26.8.2019

Motivoidaanko nuoria opiskelemaan oppivelvollisuutta pidentämällä? Kuinka paljon oppivelvollisuuden pidentämisestä aiheutuisi kustannuksia? Mitkä ovat tehokkaita keinoja syrjäytymisen ehkäisyssä?

Näistä aiheista aiheesta keskustelevat opetusneuvos Martti Hellström ja Kuntaliiton opetus- ja kulttuuriyksikön johtaja Terhi Päivärinta sekä juontaja Rami Kurimo.

Jakso on nauhoitettu 5.6.2019.

#35 - Onko ulkomaisen työvoiman tarveharkinnassa järkeä? (Manolis Huuki & Miko Bergbom)

Julkaistu 21.8.2019

Mitä haittoja ja hyötyjä on työperäisen maahanmuuton tarveharkinnasta? Mitä tarveharkinta tarkoittaa ja mikä on nykytilanne Suomessa? Miltä asia näyttää yrittäjien, kantaväestön ja maahanmuuttajien näkökulmasta?

Aiheesta keskustelevat Kokoomuksen Manolis Huuki ja Perussuomalaisten Miko Bergbom. Keskustelua juontaa Leevi Leivo.

#34 - Näin elät terveenä ja pitkään (Aaro Huttunen)

Julkaistu 21.8.2019

Miten tietokonepelaaminen ja sosiaalisen median käyttö vaikuttavat nuorten terveyteen? Miten nuoria kannustetaan tekemään terveyttä edistäviä valintoja? Miten ravinnon, liikunnan, levon ja ihmissuhteiden avulla rakennetaan terveyttä tukeva elämäntapa?

Nuorten hyvinvoinnista keskustelevat tubettaja ja fysioterapeutti Aaro Huttunen sekä Leevi Leivo ja Rami Kurimo.

#33 - Vastaako tiede kaikkiin kysymyksiin? (Petteri Mikkonen)

Julkaistu 21.8.2019

Mihin kaikkiin kysymyksiin tiede antaa vastauksen? Kertooko tiede, mikä on oikein ja väärin tai hyvää ja pahaa? Voiko tieteen avulla löytää vastauksen elämän tarkoitukseen? Mitä tiede ei kerro meille?

Tieteestä keskustelevat tubettaja ja kemisti Petteri Mikkonen sekä Leevi Leivo ja Rami Kurimo.

#32 - Riittävätkö eläkerahat nuorille? (Jaakko Kiander & Heikki Tikanmäki)

Julkaistu 21.8.2019

Miten työeläkevakuuttaminen toimii Suomessa? Mitä eroa on työeläkkeellä, kansaneläkkeellä ja takuueläkkeellä? Miten eläkkeet rahoitetaan ja saavatko nykynuoret tulevaisuudessa eläkettä?

Eläkkeistä keskustelevat Eläketurvakeskuksen ennustelaskentayksikön päällikkö Heikki Tikanmäki ja Ilmarisen yhteiskuntasuhdejohtaja Jaakko Kiander. Keskustelua juontaa Leevi Leivo.

#31 - Miten Euroopasta tehdään turvallisempi? (Matilda af Hällström & Mika Raatikainen)

Julkaistu 9.6.2019

Mitkä ovat Euroopan tärkeimpiä turvallisuusuhkia ja miten näihin uhkiin tulisi valmistautua? Miten Euroopan unioni voi edistää ratkaisujen löytämistä?

Maahanmuutosta, rajavalvonnasta, korruptiosta, terrorismista, ilmastonmuutoksesta, huoltovarmuudesta, Venäjästä ja hybridivaikuttamisesta keskustelevat Kokoomuksen eurovaaliehdokas Matilda af Hällström ja Perussuomalaisten eurovaaliehdokas Mika Raatikainen. Keskustelua juontaa Rami Kurimo.

#30 - Korvaako selluloosa muovin ja puuvillan? (Olli Dahl)

Julkaistu 20.5.2019

Mitä selluloosa on ja voidaanko sen avulla vähentää muovin ja puuvillan kulutusta? Kasvaako Suomen metsissä vihreää kultaa? Mitä pitäisi tehdä, jotta selluloosan hyödyntämistä uusiutuvana raaka-aineena voitaisiin lisätä?

Näihin kysymyksiin vastaa Aalto-yliopiston ympäristötekniikan professori Olli Dahl. Keskustelua juontavat Leevi Leivo ja Rami Kurimo.

#29 - Miten ilmastonmuutosta torjutaan tehokkaasti? (Atte Harjanne & Petrus Pennanen)

Julkaistu 16.4.2019

Mitä toimia ilmastonmuutoksen eteen kannattaa tehdä? Mitä pienydinvoima on ja soveltuuko se ilmastonmuutoksen torjumiseen? Miten tulisi suhtautua uusiutuvaan energiaan? Voidaan ruuantuotantoa kehittää ympäristöystävällisemmäksi? Minkälaiset poliittiset toimet edistävät ilmastotavoitteita?

Näihin kysymyksiin vastaavat ilmastonmuutostutkija ja Vihreiden eduskuntavaaliehdokas Atte Harjanne sekä ydinfyysikko ja Piraattipuolueen puheenjohtaja ja eduskuntavaaliehdokas Petrus Pennanen. Keskustelua juontaa Rami Kurimo.

#28 - Tulisiko vihapuhe kriminalisoida ja onko satiiri vaarallista? (Lotta Backlund & Ivan Puopolo)

Julkaistu 16.4.2019

Onko vihapuhe mielekäs käsite ja tulisiko vihapuhe kriminalisoida? Voiko vihapuheen kriminalisointi tai muunlainen rajoittaminen uhata sananvapautta? Voivatko satiiri ja parodia olla vaarallisia informaatiovaikuttamisen muotoja?

Näitä kysymyksiä pohtivat Stand up-koomikko, tuottaja ja Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokas Lotta Backlund sekä toimittaja Ivan Puopolo. Keskustelua juontaa Rami Kurimo.

#27 - Onko ilmastonmuutoksen torjuminen turvallisuusuhka? (Marko Hamilo & Matti Virtanen)

Julkaistu 16.4.2019

Ilmastonmuutos näyttäisi olevan turvallisuusuhka ihmiskunnalle. Voivatko myös ne keinot, joilla ilmastonmuutosta torjutaan, lisätä yhteiskuntien epävakautta ja aiheuttaa konflikteja? Minkälainen ilmastopolitiikka on lyhytnäköistä ja minkälaiset ilmastonmuutoksen eteen tehdyt toimet itse asiassa ovat haitaksi ympäristölle?

Näitä kysymyksiä pohtivat toimittaja Marko Hamilo ja toimittaja Matti Virtanen. Keskustelua juontaa Rami Kurimo.

#26 - Näin työntekijäsi voivat paremmin (Mikko Kuitunen & Heli Rautjärvi)

Julkaistu 16.4.2019

Minkälaisilla keinoilla työnantaja voi edistää työntekijöiden hyvinvointia? Mistä tunnistaa, jos työntekijä on vaarassa polttaa itsensä loppuun? Miten luodaan hyvinvoiva työyhteisö, jossa työntekijät viihtyvät ja luottavat toisiinsa? Mikä merkitys rekrytoinnilla on työilmapiirin muodostumiseen?

Näihin kysymyksiin vastaavat Euroopan parhaaksi työpaikasi vuonna 2016 valitun Vincit Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kuitunen ja Heltti Oy:n työterveyspsykologi Heli Rautjärvi. Keskustelua juontaa Rami Kurimo.

#25 - Mikä Tor-verkko on ja mihin sitä käytetään? (Juha Nurmi & Timo Piiroinen)

Julkaistu 16.4.2019

Mikä Tor-verkko on ja miten se toimii? Millä tavalla rikolliset, kuten huumekauppiaat, hyödyntävät Tor-verkkoa? Onko Tor-verkosta hyötyä myös lainkuulijaisille kansalaisille?

Näihin kysymyksiin vastaavat Tor-verkon tutkija ja ohjelmistokehittäjä Juha Nurmi sekä poliisin kyberkeskuksen päällikkö Timo Piiroinen. Keskustelua juontaa Rami Kurimo.

#24 - Miten tasa-arvoa edistetään Suomessa? (Alviina Alametsä & Binga Tupamäki)

Julkaistu 8.4.2019

Mitä tasa-arvolla tarkoitetaan ja puhutaanko tasa-arvosta oikeilla termeillä? Toteutuuko Suomessa sukupuolten tai eri ryhmien välinen tasa-arvo? Tulisiko asevelvollisuus uudistaa tasa-arvoiseksi? Miten perhevapaauudistus vaikuttaisi tasa-arvoon työelämässä?

Näitä asioita pohtivat Vihreiden eduskuntavaaliehdokas Alviina Alametsä ja Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokas Binga Tupamäki. Keskstelua juontaa Leevi Leivo.

#23 - Miltä tulevaisuus näyttää? (William von der Pahlen & Isak Rautio, Futucast)

Julkaistu 6.4.2019

Miten tulevaisuudessa opiskellaan ja käydään koulua? Korvaavatko tekoäly, sensorit ja nanobotit lääkärit ja ravitsemusterapeutit? Miten käy länsimaisen demokraattisen yhteiskunnan ja sananvapauden? Näyttääkö tulevaisuus paremmalta kuin nykyisyys?

Näitä ja monia muita asioita pohtivat futucastin isännät William von der Pahlen ja Isak Rautio. Keskustelua juontaa Rami Kurimo.

#22 - Miten opetusta kehitetään Suomeesa? (Eeva-Johanna Eloranta & Arno Kotro)

Julkaistu 5.4.2019

Mitä hyötyjä ja haittoja opetuksen digitalisaatiolla on? Millä tavalla mediakriittisyyttä tulisi opettaa? Minkälaiset opetusmenetelmät ja opetusmateriaalit palvelevat oppilaiden tarpeita? Mikä on hyvän koulutuksen ensisijainen tehtävä ja tavoite?

Näitä asioita pohtivat SDP:n Eeva-Johanna Eloranta sekä filosofian ja psykologian opettaja ja kirjailija Arno Kotro. Keskustelua juontaa Rami Kurimo.

#21 - Manipuloidaanko vaalikoneilla äänestäjiä? (Jyrki Kasvi & Matias Turkkila)

Julkaistu 1.4.2019

Kuinka paljon vaalikoneet vaikuttavat vaalitulokseen? Voidaanko kysymyksenasettelulla ja tulosten esittämistavalla suosia tiettyjä poliittisia näkemyksiä tai manipuloida äänestäjiä? Entä millä tavalla sosiaalisen median algoritmit ohjaavat, minkälaiselle poliittiselle sisällölle ihmiset altistuvat?

Näitä asioita pohtivat Vihreiden Jyrki Kasvi ja Perussuomalaisten Matias Turkkila. Keskustelua juontaa Rami Kurimo.

#20 - Mikä on Suomen paikka maailmassa? (Petrus Pennanen & Risto E. J. Penttilä)

Julkaistu 31.3.2019

Minkälaiset suhteet Suomella nykyisin on muihin valtioihin ja minkälaisten suhteiden vaaliminen on kannattavaa? Kuinka puolueettomia olemme ja ketkä ovat tärkeimpiä liittolaisiamme? Miten Suomen tulisi asemoida itsensä maailmassa?

Näitä asioita pohtivat Piraattipuolueen puheenjohtaja Petrus Pennanen ja Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokas Risto E. J. Penttilä. Keskustelua juontaa Rami Kurimo.

#19 - Brexit: Mitä pitää tietää? (Terhi Bunders & Antti Ronkainen)

Julkaistu 31.3.2019

Mitä Brexit-erosopimus pitää sisällään ja miksi erosopimuksen laatiminen on ollut vaikeaa? Mitä eri vaihtoehtoja Iso-Britannialla on edessään? Miltä Euroopan tulevaisuus näyttää Brexitin jälkeen ja mistä Brexit ylipäätään on saanut alkunsa?

Näitä asioita pohtivat Ulkoministeriön Brexit-koordinaattori Terhi Bunders ja politiikan tutkija Antti Ronkainen. Keskustelua juontaa Rami Kurimo.

#18 - Maahanmuuttopolitiikan suunta Suomessa? (Juhani Klemetti & Jukka Kopra)

Julkaistu 21.3.2019

Mikä on maahanmuuttopolitiikan ensisijainen tavoite? Miten EU-tasolla päästäisiin parhaaseen ratkaisuun pakolaiskriisin osalta? Tulisko rajavalvontaa tehostaa? Mihin suuntaan Suomeen kohdistuvaa työperäistä maahanmuuttoa tulisi kehittää?

Aiheesta keskustelevat Liike Nytin ehdokas Juhani Klemetti ja Kokoomuksen kansanedustaja Jukka Kopra. Keskustelua juontaa Leevi Leivo.

#17 - Mihin julkisen sektorin velkaantuminen johtaa? (Ilkka Kaukoranta & Niku Määttänen)

Julkaistu 18.3.2019

Kuinka suuri ongelma julkisen sektorin velkaantuminen on? Miten julkisen sektorin velkaantuminen eroaa valtion velkaantumisesta? Tarvitaanko nykytilanteeseen korjausta ja minkälaisia korjaustoimia tulisi harkita?

Näitä asioita pohtivat SAK pääekonomisti Ilkka Kaukoranta ja Etlan tutkimusjohtaja Niku Määttänen. Keskustelua juontaa Rami Kurimo.

#16 - Miksi Seinäjoen arabikevät -dokumentti herättää tunteita? (Matti Reinikka & Salla Vuorikoski)

Julkaistu 14.3.2019

Miksi maahanmuutto ja turvapaikanhakijat herättävät voimakkaita tunteita? Mistä Seinäjoen arabikevät -dokumentti kertoo ja mistä idea dokumenttiin on tullut? Minkälainen prosessi dokumentin ohjaaminen on ja millä tavalla dokumentin tekeminen eroaa tutkivasta journalismista?

Näitä asioita pohtivat ohjaaja Matti Reinikka ja Suomen Kuvalehden toimittaja Salla Vuorikoski. Keskustelua juontaa Rami Kurimo.

#15 - Miten 5000 eurosta saadaan 300 000 euroa? (Martin Paasi & Miikka Luukkonen, #rahapodi)

Julkaistu 9.3.2019

Miten yksilöt ja yhteiskunnat vaurastuvat? Onko markkinatalous paras ja oikeudenmukaisin työkalu vaurauden luomiseen ja mitä ongelmia markkinatalouteen liittyy? Mistä rahoitusmarkkinoissa on kysymys?

Näitä asioita pohtivat Rahapodin isännät Martin Paasi ja Miikka Luukkonen. Keskustelua juontaa Rami Kurimo. 

#14 - Mikä nuoria kiinnostaa politiikassa? (Elisa Gebhard & Matias Pajula)

Julkaistu 15.2.2019

Mitkä aiheet koskettavat nuoria tämän päivän politiikassa? Pystytäänkö nuorten tarpeita huomioimaan tarpeeksi, kun väestön ikärakenne vanhenee?

Tästä keskustelevat SDP:n Elisa Gebhard ja Kokoomuksen Matias Pajula. Keskustelua juontaa Leevi Leivo.

#13 - Sosiaaliturva: Aktiivimalli vai perustulo? (Juhana Vartiainen & Anna Kontula)

Julkaistu 13.2.2019

Minkälaisia tuloksia kaksi vuotta kestäneestä perustulokokeilusta saatiin? Millä tavalla sosiaaliturva tulisi uudistaa Suomessa? Minkälainen sosiaaliturva kannustaa ottamaan vastaan työtä? Voisimmeko ottaa oppia Tanskasta tai Ruotsista?

Tästä keskustelevat Kokoomuksen Juhana Vartiainen ja Vasemmistoliiton Anna Kontula. Keskustelua juontaa Leevi Leivo.

#12 - Mitä on kulttuurisota ja kenen puolella media on? (Tuomas Peltomäki & Matias Turkkila)

Julkaistu 6.2.2019

Mistä kulttuurisodassa on kysymys ja ketkä ovat sen osapuolia? Seuraako suomalainen media kulttuurisotaa puolueettomasti? Miten tribalismi ja heimoutuminen liittyvät kulttuurisotaan? 

Tästä keskustelevat Nyt-liitteen esimies Tuomas Peltomäki sekä Perussuomalainen-lehden ja Suomen Uutisten päätoimittaja Matias Turkkila. Keskustelua juontaa Rami Kurimo.

#11 - Noitavainot ja nykyajan somekohut (Julia Korkman & Mirkka Lappalainen)

Julkaistu 29.1.2019

Miten 1600-luvun noitavainot Ruotsissa saivat alkunsa? Miten joukkohysteria syntyy? Lisääkö sosiaalisen median käyttö riskiä joukkohysterialle ja perättömille huhuille? Miten todistajia voidaan johdatella harhaan rikostutkinnassa?

Näihin kysymyksiin vastaavat historian dosentti Mirkka Lappalainen ja oikeuspsykologian dosentti Julia Korkman. Juontajana on Rami Kurimo.

#10 - Miten hyödyt ratkaisukeskeisyydestä? (Ben Furman)

Julkaistu 25.1.2019

Mitä ratkaisukeskeinen terapia on? Miten ratkaisukeskeistä lähestymistapaa hyödynnetään mielenterveyden ylläpidossa eri elämänalueilla? Miten ratkaisukeskeisyyden avulla vähennetään koulukiusaamista?

Näihin kysymyksiin vastaa psykiatri ja kirjailija Ben Furman. Juontajana on Rami Kurimo.

#9 - Suomi EU:n puheenjohtajamaana 2019 (Sari Essayah & Arto Satonen)

Julkaistu 15.1.2019

Suomi aloittaa kolmannen EU:n puheenjohtajakautensa heinäkuussa 2019. Miten puheenjohtajuuteen tulisi valmistautua ja minkälainen rooli Suomen tulisi puheenjohtajamaana ottaa?

Vieraina on KD:n kansanedustaja Sari Essayah ja Kokoomuksen kansanedustaja Arto Satonen. Keskustelua juontaa Leevi Leivo.

#8 - Näin nuoret innostuvat yrittäjyydestä (Pirkka Sippola, AaltoES)

Julkaistu 5.11.2018

Pirkka Sippola on kolmannen vuoden kauppatieteiden opiskelija Aalto-Yliopistossa. Hän toimii myös vuonna 2018 opiskelijavetoisen Aalto Entrepreneurship Society ry:n hallituksessa vastaten kumppanuus- ja akateemisista suhteista. Juontajana on Puheenaiheen tuottaja Rami Kurimo.

Takaisin podcastien listaan