Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Note to Self

Podcast • Note to Self - muistilappuja matkan varrelta • Klami ja Wikström dokumentoivat uutta aikaa, globaaleja ja yhteiskunnallisia ilmiöitä tavallisen ihmisen silmin.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 18 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 9.6.2019.

18. Note to Self - pitääkö aina elää kuten opettaa?

Julkaistu 5.12.2019

Katja ja Minna ihmettelevät, miksi niin kärkkäästi etsimme toisten tekemisistä virheitä ja koemmeko kenties jonkinlaista ylemmyyttä, kun saamme julkisuuden henkilön kiinni itse teosta? Jaksossa pohditaan, saako esimerkiksi ympäristöasioista puhuva ostaa kahvin kertakäyttökupissa tai lentää lentokoneella. Note to Self: Inhimillisyys on aina parempi kuin fundamentaalisuus.

17. Note to Self - millainen sun pitäis olla?

Julkaistu 28.11.2019

Katja ja Minna pohtivat, millainen pitäisi olla, että kelpaa työ- ja parisuhdemarkkinoilla. Pitkä vai lyhyt? Iso vai pieni? Ulkonäkö vai persoona? Persoonallinen ilmestys vaiko konservatiivisempi look? Kaikkialla toitotetaan sitä, että ihmisten tulisi saada olla sellaisia kuin ovat, mutta toteutuuko se yhteiskunnassa? Pohdintaa myös siitä, miten omat ja ulkopuoliset odotukset ovat vaikuttaneet omaan toimintaan. Note to self: Parinmuodostukseen tuntuu vaikuttavan myös se, mitä kaverit ajattelevat kumppanin ulkonäöstä. Mutta eikös kumppani valita aina itseä varten?

16. Note to Self - leimatut naiset

Julkaistu 7.11.2019

Katja ja Minna tunnustautuvat tatuoiduiksi naisiksi ja kuulostavat vielä pahuksen ylpeiltä puhuessaan tatuoinneistaan. Mutta mikä on naisen arvo, jos nahkaan on tullut leima tai kaksitoista? Ja miksi naisen tatuoinnit ovat edelleen tabu ja herättävät kärjekkäitäkin mielipiteitä, vaikka koko touhu on jo aika mainstreamia? Note to self: On ihmisiä, jotka eivät näe toista ihmistä tatuoidun nahkan takana. Olisko silloin aika katsoa peiliin?

15. Note to Self - karkki vai kertakäyttökepponen?

Julkaistu 31.10.2019

Katja ja Minna pohtivat kertakäyttökuluttamista kaupallistettujen juhlien, kuten halloweenin, joulun, ja mikä ettei häidenkin vinkkelistä. Mihin sitä muovikrääsää aina tarvitaan ja onko sille vaihtoehtoja? Miksi kauppakeskusten kohotessa sinne tänne, kierrätetyn tavaran kauppa ja korjauspalvelut ovat hujan hajan? Annamme jaksossa pärisyttävän bisnesidean vapaasti kuuntelijoidemme toteutettavaksi. Odotamme jo luonnollisesti kutsua avajaisiin. Note to self: Hääkoristeiden valmistaminen tee-se-itse-meiningillä voi olla mielenterveyskysymys.

14. Note to Self - lukeminen kannattaa aina

Julkaistu 24.10.2019

Klami ja Wikström pohtivat lukemista ja miten kirjallisuuden kuluttaminen on vuosien varrella muuttunut. Keskustelua kirjojen lainaamisesta ja omistamisesta. Vähän puhetta myös kirjojen hiilijalanjäljestä sekä siitä, miten kirjat ovat vaikuttaneet omaan elämään. Note to self: Harlekiinikirjat elävät kuulemma ajassa. Pitää ehkä kokeilla, eikös?

13. Note to Self - kuukuppi jumissa ja muita menkkatarinoita

Julkaistu 17.10.2019

Klami ja Wikström eivät yritä tällä kertaa pelastaa ihan koko maailmaa, vaan noin puolet siitä. Asiaa kuukautisista, kuukautisköyhyydestä, menkkahäpeästä ja henkilökohtaisista kokemuksista sukukypsyyden auvoisilta vuosilta. Note to self: Satuttiin huomaamaan jo varhain, että kuukautisveri ei ole sinistä, kuten mainoksissa. Voiskohan näistä ihan luonnollisista asioista puhua jo niiden oikeilla nimillä... ja väreillä?

12. Note to Self - ne ei pelaa, jotka pelkää

Julkaistu 10.10.2019

Klami ja Wikström pohtivat pelaamista elämäntapana ja millaista on olla (jo hieman varttuneempana) naisena mukana peliyhteisöissä. Keskustelua e-pelaamisesta, pelaamisen piirissä tapahtuvasta vihapuheesta ja naisvihasta sekä omista pelikokemuksista. Note to self: Se ei pelaa, joka pelkää? Yllättävän usein naiset jättävät kertomatta sukupuolensa verkon peliyhteisöissä, jotta voisivat kokea olevansa tasaveroisia - niin mekin. Asian ei kuitenkaan pitäisi olla niin.

11. Note to self - terapiaa kesän kulutuskrapulaan

Julkaistu 3.10.2019

Klami & Wikström kärsivät 2. tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa kesälomien jälkeisestä kulutuskrapulasta. Ajankohtaisten aasinsiltojen kautta päästään tunnustamaan elokuun kulutusjuhlien ruusut ja risut sekä pohditaan, onko kesälomilla vaikutusta kuluttamiseen ja valintoihin, joita teemme. Note to self: kuluttaminen ei ole aina pelkästään huono juttu. Palveluja ostamalla voi esimerkiksi työllistää, tukea kulttuuria ja taistella ilmastonmuutosta vastaan.

10. Note to Self - sairastamisen hintalappu

Julkaistu 31.7.2019

PODCAST: Note to Self - muistilappuja matkan varrelta. Klami ja Wikström dokumentoivat uutta aikaa, globaaleja ja yhteiskunnallisia ilmiöitä tavallisen ihmisen silmin. Podcastin kymmenennessä (jihuu!) jaksossa puhumme sairastamisen kuluista. Suomalainen "ilmainen" terveydenhuolto takaa kaikille kansalaisille edullisen ja kansainvälisissä vertailuissakin tehokkaan sairaanhoidon ja lääkkeiden hinnoittelun. Tunnustuksia osuudessa keskustelemme uskomushoidoista.

9. Note to Self - päättyykö kuluttamisen kasvu koskaan?

Julkaistu 24.7.2019

PODCAST: Note to Self - muistilappuja matkan varrelta. Klami ja Wikström dokumentoivat uutta aikaa, globaaleja ja yhteiskunnallisia ilmiöitä tavallisen ihmisen silmin. Podcastin yhdeksännessä jaksossa pureudumme kuluttamiseen, maapallon kantokyvyn rajoihin ja alati aikaistuvaan maailman ylikulutuspäivään, joka tänä vuonna on jo 29.7. Me suomalaiset käytimme jo oman osuutemme huhtikuuhun mennessä. Keskustelemme siitä, miten jokainen meistä voi vaikuttaa luonnonvarojen riittävyyteen omilla valinnoillaan ja tunnustamme viimeisimmät shoppailumme.

8. Note to Self - matkakuumetta ja lentohäpeää

Julkaistu 17.7.2019

PODCAST: Note to Self - muistilappuja matkan varrelta. Klami ja Wikström dokumentoivat uutta aikaa, globaaleja ja yhteiskunnallisia ilmiöitä tavallisen ihmisen silmin. Podcastin kahdeksannessa jaksossa keskustelemme matkailusta ja lentämisen hiilijalanjäljestä. Pohdimme, miten Suomen niemeltä pääsee maailmalle ja millä tavoin matkustamisen päästöjä voi omilla valinnoillaan vähentää.

7. Note to Self - rakkaus kuuluu kaikille

Julkaistu 10.7.2019

PODCAST: Note to Self - muistilappuja matkan varrelta. Klami ja Wikström dokumentoivat uutta aikaa, globaaleja ja yhteiskunnallisia ilmiöitä tavallisen ihmisen silmin. Podcastin seitsemännessä jaksossa puhumme yhdenvertaisuudesta ja vähemmistöjen oikeuksista. Pohdimme sitä, miksi me osallistuimme Pride-juhlaan ja miksi ihmisten välinen tasa-arvo vaatii edelleen työtä. Tunnustuksia osuudessa keskustelemme ihmisten tarpeesta määritellä toisten ihmisten seksuaalisuus vaikkapa ulkoisten ominaisuuksien perusteella.

6. Note to Self - perheellistymisen esteet

Julkaistu 3.7.2019

PODCAST: Note to Self - muistilappuja matkan varrelta. Klami ja Wikström dokumentoivat uutta aikaa, globaaleja ja yhteiskunnallisia ilmiöitä tavallisen ihmisen silmin. Podcastin kuudennessa jaksossa puhumme perheellistymisen esteistä ja siitä, miten esimerkiksi julkinen keskustelu antaa vanhemmuudesta ja hedelmällisyydestä vääristyneen kuvan. Toisaalta pohdimme myös sitä, miten nuoret näkevät perheellistymisen osana tulevaisuuttaan. Avaamme myös omia kokemuksiamme perheellistymisen tasa-arvokysymyksistä.

5. Note to Self - juhannustaikoja ja naimakauppoja

Julkaistu 27.6.2019

PODCAST: Note to Self - muistilappuja matkan varrelta. Klami ja Wikström dokumentoivat uutta aikaa, globaaleja ja yhteiskunnallisia ilmiöitä tavallisen ihmisen silmin. Podcastin viidennessä jaksossa puhumme siitä, miten yhteiskunta on aiemmin ohjannut ihmisiä pariutumaan, muun muassa määräämällä veron naimattomille yli 24-vuotiaille. Avaamme myös omia kokemuksiamme parisuhteista ja juhannustaioista.

4. Note to Self - yllätyksiä jääkaapissa

Julkaistu 19.6.2019

PODCAST: Note to Self - muistilappuja matkan varrelta. Klami ja Wikström dokumentoivat uutta aikaa, globaaleja ja yhteiskunnallisia ilmiöitä tavallisen ihmisen silmin. Podcastin neljännessä jaksossa puhumme siitä, mitä me suomalaiset syömme ja miten meidän ruokailutottumuksia ohjataan. Avaamme myös omat jääkaappimme ja teemme tunnustuksia niiden sisällöistä. Pahoittelemme heikkoa äänenlaatua tässä jaksossa. Opettelemme vasta ja nyt ainakin tiedämme, missä emme voi jaksoja nauhoittaa.

3. Note to Self - miksi naisen euro on 84 senttiä?

Julkaistu 19.6.2019

PODCAST: Note to Self - muistilappuja matkan varrelta. Klami ja Wikström dokumentoivat uutta aikaa, globaaleja ja yhteiskunnallisia ilmiöitä tavallisen ihmisen silmin. Podcastin kolmannessa jaksossa puhumme naisten asemasta työelämässä. Pohdimme, miksi naisen euro on edelleen vain 84 senttiä ja miksi nainen tuntuu aina olevan vähän vääränikäinen työelämään. Tunnustamme myös omia sukupuolisidonnaisia kokemuksiamme työelämässä. Pahoittelemme heikkoa äänenlaatua tässä jaksossa. Opettelemme vasta ja nyt ainakin tiedämme, missä emme voi jaksoja nauhoittaa.

2. Note to Self - kierrättämisestä kestävänä elämäntapana

Julkaistu 9.6.2019

PODCAST: Note to Self - muistilappuja matkan varrelta. Klami ja Wikström dokumentoivat uutta aikaa, globaaleja ja yhteiskunnallisia ilmiöitä tavallisen ihmisen silmin. Podcastin toisessa jaksossa puhumme kierrättämisestä elämäntapana. Juttelemme niin vertaiskaupasta ja tavaroiden kierrättämisestä kuin kiertotaloudesta ja jätteiden kotikierrätyksestä.

1. Note to Self - uuden hallitusohjelman pureskelua

Julkaistu 9.6.2019

PODCAST: Note to Self - muistilappuja matkan varrelta. Klami ja Wikström dokumentoivat uutta aikaa, globaaleja ja yhteiskunnallisia ilmiöitä tavallisen ihmisen silmin. Podcastin ensimmäisessä jaksossa pureudumme uuteen hallitusohjelmaan ja nostamme sieltä esiin kaksi tärkeää teemaa: tasa-arvon ja ilmastonmuutoksen torjunnan. Teemme myös Sitran elämäntapatestin ja tunnustamme omia elämäntapasyntejämme.

Takaisin podcastien listaan