Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Note to Self

Podcast • Note to Self - muistilappuja matkan varrelta • Klami ja Wikström dokumentoivat uutta aikaa, globaaleja ja yhteiskunnallisia ilmiöitä tavallisen ihmisen silmin.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 10 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 9.6.2019.

10. Note to Self - sairastamisen hintalappu

Julkaistu 31.7.2019

PODCAST: Note to Self - muistilappuja matkan varrelta. Klami ja Wikström dokumentoivat uutta aikaa, globaaleja ja yhteiskunnallisia ilmiöitä tavallisen ihmisen silmin. Podcastin kymmenennessä (jihuu!) jaksossa puhumme sairastamisen kuluista. Suomalainen "ilmainen" terveydenhuolto takaa kaikille kansalaisille edullisen ja kansainvälisissä vertailuissakin tehokkaan sairaanhoidon ja lääkkeiden hinnoittelun. Tunnustuksia osuudessa keskustelemme uskomushoidoista.

9. Note to Self - päättyykö kuluttamisen kasvu koskaan?

Julkaistu 24.7.2019

PODCAST: Note to Self - muistilappuja matkan varrelta. Klami ja Wikström dokumentoivat uutta aikaa, globaaleja ja yhteiskunnallisia ilmiöitä tavallisen ihmisen silmin. Podcastin yhdeksännessä jaksossa pureudumme kuluttamiseen, maapallon kantokyvyn rajoihin ja alati aikaistuvaan maailman ylikulutuspäivään, joka tänä vuonna on jo 29.7. Me suomalaiset käytimme jo oman osuutemme huhtikuuhun mennessä. Keskustelemme siitä, miten jokainen meistä voi vaikuttaa luonnonvarojen riittävyyteen omilla valinnoillaan ja tunnustamme viimeisimmät shoppailumme.

8. Note to Self - matkakuumetta ja lentohäpeää

Julkaistu 17.7.2019

PODCAST: Note to Self - muistilappuja matkan varrelta. Klami ja Wikström dokumentoivat uutta aikaa, globaaleja ja yhteiskunnallisia ilmiöitä tavallisen ihmisen silmin. Podcastin kahdeksannessa jaksossa keskustelemme matkailusta ja lentämisen hiilijalanjäljestä. Pohdimme, miten Suomen niemeltä pääsee maailmalle ja millä tavoin matkustamisen päästöjä voi omilla valinnoillaan vähentää.

7. Note to Self - rakkaus kuuluu kaikille

Julkaistu 10.7.2019

PODCAST: Note to Self - muistilappuja matkan varrelta. Klami ja Wikström dokumentoivat uutta aikaa, globaaleja ja yhteiskunnallisia ilmiöitä tavallisen ihmisen silmin. Podcastin seitsemännessä jaksossa puhumme yhdenvertaisuudesta ja vähemmistöjen oikeuksista. Pohdimme sitä, miksi me osallistuimme Pride-juhlaan ja miksi ihmisten välinen tasa-arvo vaatii edelleen työtä. Tunnustuksia osuudessa keskustelemme ihmisten tarpeesta määritellä toisten ihmisten seksuaalisuus vaikkapa ulkoisten ominaisuuksien perusteella.

6. Note to Self - perheellistymisen esteet

Julkaistu 3.7.2019

PODCAST: Note to Self - muistilappuja matkan varrelta. Klami ja Wikström dokumentoivat uutta aikaa, globaaleja ja yhteiskunnallisia ilmiöitä tavallisen ihmisen silmin. Podcastin kuudennessa jaksossa puhumme perheellistymisen esteistä ja siitä, miten esimerkiksi julkinen keskustelu antaa vanhemmuudesta ja hedelmällisyydestä vääristyneen kuvan. Toisaalta pohdimme myös sitä, miten nuoret näkevät perheellistymisen osana tulevaisuuttaan. Avaamme myös omia kokemuksiamme perheellistymisen tasa-arvokysymyksistä.

5. Note to Self - juhannustaikoja ja naimakauppoja

Julkaistu 27.6.2019

PODCAST: Note to Self - muistilappuja matkan varrelta. Klami ja Wikström dokumentoivat uutta aikaa, globaaleja ja yhteiskunnallisia ilmiöitä tavallisen ihmisen silmin. Podcastin viidennessä jaksossa puhumme siitä, miten yhteiskunta on aiemmin ohjannut ihmisiä pariutumaan, muun muassa määräämällä veron naimattomille yli 24-vuotiaille. Avaamme myös omia kokemuksiamme parisuhteista ja juhannustaioista.

4. Note to Self - yllätyksiä jääkaapissa

Julkaistu 19.6.2019

PODCAST: Note to Self - muistilappuja matkan varrelta. Klami ja Wikström dokumentoivat uutta aikaa, globaaleja ja yhteiskunnallisia ilmiöitä tavallisen ihmisen silmin. Podcastin neljännessä jaksossa puhumme siitä, mitä me suomalaiset syömme ja miten meidän ruokailutottumuksia ohjataan. Avaamme myös omat jääkaappimme ja teemme tunnustuksia niiden sisällöistä. Pahoittelemme heikkoa äänenlaatua tässä jaksossa. Opettelemme vasta ja nyt ainakin tiedämme, missä emme voi jaksoja nauhoittaa.

3. Note to Self - miksi naisen euro on 84 senttiä?

Julkaistu 19.6.2019

PODCAST: Note to Self - muistilappuja matkan varrelta. Klami ja Wikström dokumentoivat uutta aikaa, globaaleja ja yhteiskunnallisia ilmiöitä tavallisen ihmisen silmin. Podcastin kolmannessa jaksossa puhumme naisten asemasta työelämässä. Pohdimme, miksi naisen euro on edelleen vain 84 senttiä ja miksi nainen tuntuu aina olevan vähän vääränikäinen työelämään. Tunnustamme myös omia sukupuolisidonnaisia kokemuksiamme työelämässä. Pahoittelemme heikkoa äänenlaatua tässä jaksossa. Opettelemme vasta ja nyt ainakin tiedämme, missä emme voi jaksoja nauhoittaa.

2. Note to Self - kierrättämisestä kestävänä elämäntapana

Julkaistu 9.6.2019

PODCAST: Note to Self - muistilappuja matkan varrelta. Klami ja Wikström dokumentoivat uutta aikaa, globaaleja ja yhteiskunnallisia ilmiöitä tavallisen ihmisen silmin. Podcastin toisessa jaksossa puhumme kierrättämisestä elämäntapana. Juttelemme niin vertaiskaupasta ja tavaroiden kierrättämisestä kuin kiertotaloudesta ja jätteiden kotikierrätyksestä.

1. Note to Self - uuden hallitusohjelman pureskelua

Julkaistu 9.6.2019

PODCAST: Note to Self - muistilappuja matkan varrelta. Klami ja Wikström dokumentoivat uutta aikaa, globaaleja ja yhteiskunnallisia ilmiöitä tavallisen ihmisen silmin. Podcastin ensimmäisessä jaksossa pureudumme uuteen hallitusohjelmaan ja nostamme sieltä esiin kaksi tärkeää teemaa: tasa-arvon ja ilmastonmuutoksen torjunnan. Teemme myös Sitran elämäntapatestin ja tunnustamme omia elämäntapasyntejämme.

Takaisin podcastien listaan