Suomalaisia podcasteja

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


InspiRadio Podcast

InspiRadio Podcast – Talk The Walk // Jaakko Halmetoja & Tuomas Kytömäki

Seuraa podcastia: RSS-syötteenä, Apple-podcasteissa. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 26 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 18.2.2015.

Jakso #26: Hanna Savanna – Rakentava vuorovaikutus

Julkaistu 15.1.2021

Hanna Savanna on vuorovaikutuskouluttaja, NVC*-kouluttaja ja -sovittelija sekä TRE-ohjaaja.

*Nonviolent communication, NVC on Marshall Rosenbergin kehittämä vuorovaikutusmenetelmä, jolla pyritään selkeyttämään kuuntelemista ja puhumista. Sitä käytetään erityisesti kriittisissä tilanteissa, joissa ihmisten välistä kommunikaatiota on poikkeuksellisen vaikeaa saada toimimaan

Jakso #25: Sami Sallinen – Kehokoodi

Julkaistu 15.1.2021

Sami Sallinen on entinen huumepoliisi, väkivaltarikostutkija ja suojelupoliisin virkamies. Sami on toiminut kansainvälisissä under cover –operaatioissa ja rikostutkintatehtävissä ympäri Eurooppaa sekä toiminut viimeiset vuodet yksityissektorilla yritysturvallisuuden parissa. Nauhoitettu keväällä 2020.

Jakso #24: Jasper Pääkkönen – Mietteitä

Julkaistu 7.8.2018

Jasper Pääkkönen (s. 15. heinäkuuta 1980 Helsinki) on suomalainen Jussi-palkittu elokuva- ja tv-näyttelijä ja yrittäjä.

Jakso #23: Jussi Heikelä – Tarinoita

Julkaistu 17.7.2018

Jussi Heikelä (s. 16. lokakuuta 1976, Turku) on tunnettu viihteen ja median tekijä. Elokuva- ja tv- tuotannoista aloittanut Heikelä on toiminut tuottajana, käsikirjoittajana, ohjaajana, toimittajana ja juontajana.

Jakso #22: Pekka Peura – Yksilöllinen oppiminen

Julkaistu 10.7.2018

Pekka Peura on matemaattisten aineiden opettaja, opettajien täydennyskouluttaja sekä opetuskulttuurin kehittäjä. Pekka on kekseliäisyydestään, innovatiivisuudestaan sekä kehitystyöstään palkittu mm. Mensa-palkinnolla 2013, Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön kannustusstipendillä 2013, Vuoden LUMA-toimija-palkinnolla 2014 sekä Campus Awards -palkinnolla 2015.

Jakso #21: Nanna Mikkonen – Matkalla

Julkaistu 22.6.2018

Nanna Mikkonen (s. 1970) on menestynyt ammattijohtaja ja yrittäjä, jonka uraan mahtuu opiskelu ja konsultointi Japanissa, suomalainen musiikkimaailma ja kansainvälinen viestintä- ja mainosteollisuus. Hän on myös menestyneen Nannasan vaate- ja muotimerkin luoja.

Jakso #20: Pekka Hyysalo – Fight Back

Julkaistu 8.6.2018

Pekka Hyysalo (s. 2. syyskuuta 1990 Turku) on suomalainen freestylehiihtäjä, jonka ura päättyi vakavaan loukkaantumiseen. Hän kilpaili Big Airissa ja Half Pipessa ja edusti Turun Slalomseuraa.

Jakso #19: Patrick "Pata" Degerman – Löytöretkeilijä

Julkaistu 1.6.2018

Patrick ”Pata” Degerman on suomalainen löytöretkeilijä. Degerman on kiipeillyt kaikilla mantereilla ja käynyt yhdeksällä alueella, jossa ihminen ei ollut aiemmin käynyt. Kiipeilyretkikunnillaan Pata on kiivennyt 22 ensinousua ja nimennyt Etelämantereella sijaitsevat Mount Finlandin, Mount Sisun ja Mount Suomen sekä Grönlannissa sijaitsevan Mount Patapatan.

Jakso #18: Jaakko Halmetoja & Tuomas Kytömäki – InspiRadio 2018

Julkaistu 1.6.2018

InspiRadio 2018 – Alkufiilistelyt

Jakso #17: Janne-Pekka Pietiläinen – Kamppailulajien ytimessä

Julkaistu 3.7.2015

Janne-Pekka Pietiläinen on suomalainen lukkopainija ja brasilialaisen jujutsun harjoittaja ja WFC Warriors-seuran BJJ-valmentaja. Janne-Pekka on ainoa lukkopainin viisinkertainen Euroopan mestari sekä ensimmäinen ja edelleen ainoa suomalainen Brasilialaisen jujutsun maailmanmestari miesten ruskeavöiden sarjassa.

Instagram

Jakso #16: Taneli Tikka – Tämän päivän mindset

Julkaistu 3.6.2015

Niko Taneli Tikka (s. 8.3. 1978 Savitaipale) on Tiedon teollinen internet –liiketoiminnan johtaja. Tikka on sarjayrittäjä, joka on toiminut lukuisissa start up –yrityksissä sekä pörssiyhtiöissä. Tikka on saanut laajasti tunnustusta talousalan ja teknologia-alan osaamisestaan. Vuonna 2014 Tikka valittiin Vuoden nuoreksi hallitustekijäksi ja vuonna 2010 Vuoden Tietotekniikkavaikuttajaksi.

Tikka on suosittu talouselämän ja teknologiamaailman asiantuntijakommentaattori suomalaisessa mediassa. Tikka on myös valittu Suomen kuudenneksi vaikutusvaltaisimmaksi ict-vaikuttajaksi sosiaalisessa mediassa.

https://twitter.com/tanelitikka
https://instagram.com/lowgravitas/
http://tane.li/

Jakso #15: Jaakko Halmetoja & Tuomas Kytömäki – Amazon Expedition

Julkaistu 25.5.2015

http://inspirad.io

Jakso #14: Lauri Järvilehto – Ajattelun ammattilainen

Julkaistu 8.5.2015

Lauri Järvilehto on suomalainenfilosofi, kirjailija, yrittäjä ja muusikko. Hän on kirjoittanut useita suomenkielisiä tietokirjoja, mm. Monenkirjavia kuvitelmia ja Upeaa työtä.

Järvilehto on perustanut Filosofian Akatemian ja ollut mukana perustamassa Extended Mind Technologies -yritystä. Hän on myös työskennellyt muusikkona ja säveltäjänä ja säveltää esimerkiksi Songsworth-nimellä. Hän on myös toiminut yhteistyössä Rovion kanssa.

https://twitter.com/laurijarvilehto

Jakso #13: Saku Tuominen – Idealisti

Julkaistu 28.4.2015

Saku Juhana Tuominen (s. 1967) on suomalainen yrittäjä. Vuosina 1990-2009 Tuominen työskenteli luovana johtajana ja vastaavana tuottajana osaperustamassaan TV-tuotantoyhtiö Broadcastersissa Nykyään Tuominen työskentelee luovana johtajana Idealist Group -yrityksessä.

http://www.sakutuominen.com
https://twitter.com/sakuidealist
https://www.facebook.com/saku.tuominen
https://instagram.com/sakuidealist

Jakso #12: Hjallis Harkimo – Usko päämääriisi

Julkaistu 16.4.2015

Harry “Hjallis” Harkimo (s. 1953) on liikemies, urheilujohtaja ja purjehtija. Hänet tunnetaan parhaiten Jokereiden hallituksen puheenjohtajana, Hartwall Areenan rakennuttajana ja urheilumanagerina.

https://twitter.com/hjallisharkimo
https://www.facebook.com/public/Hjallis-Harkimo
https://instagram.com/hjallisharkimo

Jakso #11: Manuela Bosco – Feenikslintu

Julkaistu 2.4.2015

Manuela Anna Maria Bosco (s. 11. kesäkuuta 1982 Mikkelin maalaiskunta) on suomalainen näyttelijä ja entinen yleisurheilija, jonka päämatka oli 100 metrin aitajuoksu. Bosco valmistui näyttelijäksi vuonna 2009 ja julkaisi muistelmakirjan Ylitys vuonna 2012. Hän osallistui syksyllä 2013 Tanssii tähtien kanssa -televisio-ohjelmaan.
 

https://twitter.com/manuela_bosco

http://www.manuelabosco.com

https://www.facebook.com/manuelaboscoOfficial
https://instagram.com/manuelabosco/

Jakso #10: Harri Virolainen & Ilkka Virolainen – Yliluonnollisten ilmiöiden äärellä

Julkaistu 26.3.2015

Harri Virolainen ja Ilkka Virolainen (s. 1974) ovat identtisiä kaksosia ja tiedemiehiä, joilla kummallakin on neljä maisterintutkintoa ja yksi tohtorintutkinto. He ovat perehtyneet yliluonnollisiin ilmiöihin jo kahdenkymmenen vuoden ajan niin kokemusperäisesti kuin tieteellisen tutkimuksen näkökulmasta.

Jakso #9: Harri Gustafsberg – Mielen mestarina paineen alla

Julkaistu 20.3.2015

Harri Gustafsberg toimi yli 25 vuotta poliisin valmiusyksikkö Karhussa. Harri koulutti valmiusyksikössä fyysisiä ja psyykkisiä taitoja koko 2000-luvun. Koulutus keskittyi henkilökohtaisten taitojen lisäksi tiimityöhön ja operatiiviseen johtamiseen. Kamppailu-urheiluvalmennuksen parissa hän on työskennellyt yli 20 vuotta. Työ kaikkein vaativimmassa ja vaarallisimmassa poliisiyksikössä on opettanut, miten valmistaudutaan sekä henkisesti, että fyysisesti vaativiin tilanteisiin. Työtehtävien kautta hän on nähnyt ja kokenut sen mitä ihmismieli voi kauheimmillaan tuottaa. Valmistautuminen vaikeisiin tilanteisiin on ennen kaikkea mielen ja henkisen kestävyyden harjoittamista.


Facebook // Mentoritiimi

Jakso #8: Esko Valtaoja – Kotona maailmankaikkeudessa

Julkaistu 13.3.2015

Esko Jorma Johannes Valtaoja (s. 20. kesäkuuta 1951 Kemi) on avaruustähtitieteen professori. Turun yliopistossa ja Tuorlan observatorion entinen johtaja. Valtaoja on myös tunnettu tieteen kansantajuistajana. Hänen teoksensa Kotona maailmankaikkeudessa sai Tieto-Finlandia-palkinnon vuonna 2002. Valtaoja tunnetaan julkisuudessa erityisesti ”ahkerana kirjoittajana ja keskustelijana, jonka mielipiteet saattavat herkimpiä närästää”. Hän on arvostellut tieteen jäämistä muiden uutisaiheiden varjoon tiedotusvälineissä. Hänen vahvuudekseen on sanottu erityisesti kykyä kirjoittaa ymmärrettävästi vaikeistakin asioista. Valtaojan ensimmäinen kirja, Kotona maailmankaikkeudessa, käsitteli yleistajuisesti astrobiologiaa, tiedettä joka tutkii elämän synnyn ja kehittymisen mahdollisuutta Maanulkopuolella. Toinen teos, Avoin tie: Kurkistuksia tulevaisuuteen käsitteli ihmiskunnan, maapallon ja elämän mahdollisia tulevaisuuksia. Nurkkaan ajettu Jumala? on painettu kirjeenvaihto professori Valtaojan ja Tampereen hiippakunnan silloisen piispan Juha Pihkalan välillä. Pihkala ja Valtaoja keskustelevat kirjeenvaihdossaan uskonnon ja tieteen välisestä suhteesta. Suomalaisten näkemyksiä tutkineen Tiedebarometri 2013:n mukaan Valtaoja oli Suomen tunnetuin tieteilijä.

Jakso #7: Jani Leinonen – Taiteilijaelämää

Julkaistu 8.3.2015

Jani Leinonen (s. 22. maaliskuuta 1978 Hyvinkää) on suomalainen kuvataiteilija. Hänen tavaramerkkinsä taiteilijana on ollut muokata valmiita kuvia ja luoda niihin uusia merkityksiä sitä kautta – hän leikittelee kulutushyödykkeillä, markkinointistrategioilla ja kuuluisuudella. Hän sanoo haluavansa tehdä teoksen, joka varastetaan museosta, sekä teoksen, joka päätyy piraattituotantoon Shanghaihin. Leinonen on ollut paljon julkisuudessa taiteilijana, Mäntän kuvataideviikkojen vuoden 2007 kuraattorina sekä Taidetuunaamo-projektin vetäjänä. Hänen viimeaikaisiin teoksiinsa kuuluvat muun muassa Undress Me (2007), jossa hän on maalannut vaatteita pornolehdistä otettujen naistenkuvien päälle sekä kohuakin herättänyt Hyllytetyt Elovena-mainokset, jossa hän käytti teosten materiaalina Elovena-tyttöä. Elovenaa valmistava Raisio Oyj katsoi tavaramerkkiään käytetyn luvatta. Vuonna 2012 Leinonen ja kaksi muuta henkilöä tuomittiin 60 päiväsakkoon petoksesta ja väärennöksestä heidän varastettuaan McDonald’s-ravintolasta Ronald McDonaldia esittävän muovipatsaan, jonka he sittemmin tuhosivat. Ryhmän tarkoituksena oli kyseenalaistaa McDonald’s-yhtiön etiikkaa ja tuotteiden alkuperää.

Janileinonen.com

Facebook

Jakso #6: Paola Suhonen – Haaveilusta unelmien toteuttamiseen

Julkaistu 26.2.2015

Paola Anneli Ivana Suhonen (alk. Paula Anneli Suhonen) (s. 19. kesäkuuta 1974 Helsinki) on suomalainen vaatesuunnittelija, taiteilija, muotoilija ja yrittäjä, sekä elokuvantekijä. Parhaiten hänet tunnetaan Ivana Helsinki -vaatemerkistään, jonka hän perusti siskonsa Pirjo Suhosen kanssa vuonna 1998. Koulutukseltaan hän on taiteen kandidaatti. Hän on valmistunut Helsingin taideteollisesta korkeakoulusta.

https://www.facebook.com/IvanaHelsinki

Jakso #5: Juha Helppi – Pokerimiljonäärin mielessä

Julkaistu 18.2.2015

Juha Helppi (s. 4. maaliskuuta 1977) on suomalainen pokeriammattilainen, joka asuu Helsingissä. Hän on The Hendon Mobin tilastossa toiseksi eniten live-pokeriturnauksista rahaa voittanut suomalaispelaaja.

https://twitter.com/juhahelppi

Jakso #4: Anne Kukkohovi – Oma polku

Julkaistu 18.2.2015

Anne Kukkohovi (o.s. Laaksonen, s. 3. lokakuuta 1970) on suomalainen entinen malli. Mallin uran jälkeen hän työskenteli art directorina mainostoimistoissa DDB Helsinki, Dynamo Advertising ja Hasan & Partners. Mainostoimistosta Kukkohovi siirtyi yksityisyrittäjäksi ja perusti yhdessä miehensä kanssa Supersuper Oy:n joka tarjoaa luovan suunnittelun asiantuntijapalveluja markkinointiviestinnän, PR:n ja viihdeteollisuuden aloille.  

 

https://twitter.com/annekukkohovi

http://instagram.com/annekukkohovi

http://www.supersuper.fi/

http://www.supermood.fi/

Jakso #3: Mikko Hyppönen – Internet on tulessa

Julkaistu 18.2.2015

Mikko Hermanni Hyppönen (s. 1969) on F-Securen tutkimusjohtaja. Hän tuli yhtiöön vuonna 1991. Hyppönen tunnetaan myös julkisista esiintymisistään tietoturvallisuusaiheista, ja hän on Computer Antivirus Researcher's Organisationin jäsen vuodesta 1995 lukien. Hyppönen on valittu useana peräkkäisenä vuonna Tietoviikko-lehden Vuoden 100 ICT-vaikuttajaa -listalle. Vuonna 2011 hän oli sijalla 61 Foreign Policy -lehden sadan merkittävimmän kansainvälisen ajattelijan listalla. 

 

https://twitter.com/mikko

http://mikko.hypponen.com/

Jakso #2: Karri "Paleface" Miettinen – Luova tuho

Julkaistu 18.2.2015

Paleface (oikealta nimeltään Karri Pekka Matias Miettinen, s. 21. huhtikuuta 1978 Järvenpää on suomalainen rap-artisti ja englantilaisen filologian opiskelija. Hän asuu nykyään Helsingissä, mutta on aiemmin asunut myös Järvenpäässä, Tampereella, Raumalla ja Hämeenlinnassa. BMG Finland on julkaissut Palefacen kolme ensimmäistä studiolevyä, neljännen studioalbumin on julkaissut XO Records.

 

https://www.facebook.com/PalefaceOfficial

http://instagram.com/palefaceofficial

http://www.meteli.net/paleface

Jakso #1: Arman Alizad – Maailmanmatkaajan mietteitä

Julkaistu 18.2.2015

Arman Alizad (s. 12. tammikuuta 1971 Teheran) on iranilaissyntyinen suomalainen vaatturi, toimittaja, tuottaja ja juontaja. Vuonna 2014 Alizad palkittiin Kultainen Venla -gaalassa parhaana televisioesiintyjänä ja Arman ja viimeinen ristiretki parhaana reality-ohjelmana. 

https://twitter.com/titmeister
http://instagram.com/armanalizad/
https://www.facebook.com/killarman

Takaisin podcastien listaan