Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


#eläse

Millaista elämää eläisi, jos päättäisi unohtaa sitkut ja mutkut? Pohjola Vakuutuksen #eläse on podcast rohkeasti elämisestä. Renaz Ebrahimi tapaa jokaisessa jaksossa aidon ja kiinnostavan ihmisen, joka on heittäytynyt uuteen ja alkanut tehdä sitä, mitä oikeasti haluaa. Sinkkunainen päätti hankkia lapsen yksin. Kaksikymppinen helsinkiläinen osti oman maatilan. Juristi perusti koirien päiväkodin. Yritysjohtaja vaihtoi puvun vaelluskenkiin ja lähti bisnesmaailmasta eräoppaaksi. Mitä rohkea hyppy uuteen on antanut, mitä opettanut ja mitä vaatinut? #eläse on podcast kaikille, jotka kaipaavat inspiraatiota elääkseen itsensä näköistä elämää. Sarjan on tuottanut Jaksomedia.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 11 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 25.8.2020.

Tunteiden voimakkuus yllättää vuorten rinteillä – vuorikiipeily opetti sietämään epävarmuutta

Julkaistu 2.11.2020

16-vuotias Anni Penttilä tuskin arvasi, kuinka yksi National Geographic -lehden artikkeli tulisi muuttamaan hänen elämänsä. Nyt hän on 27-vuotias vuorikiipeilijä, joka on valmistautunut viimeiset vuodet Mount Everestin valloitusmatkaan. Sinnittely vuoriston vaikeissa olosuhteissa on antanut hänelle tärkeitä oppeja myös tavalliseen arkeen. Kuinka Anni jäi koukkuun kiipeilyyn? Entä millainen oli reissu, jossa hän melkein kääntyi takaisin?

Surffaus opetti, ettei aina tarvitse suorittaa tai olla hyödyllinen

Julkaistu 26.10.2020

Riko Nyberg jäi kerrasta koukkuun surffaukseen 18-vuotiaana. Nyt hän on 29-vuotias yrittäjä, jonka mielestä työviikon käynnistävä maanantai on päivistä parhain. Suurimmat onnentunteet löytyvät kuitenkin edelleen aalloista. Stereotyyppisesti surffarit ovat huolettomia haahuilijoita, mutta miten Riko sopii tuohon muottiin? Entä miten surffaus on vaikuttanut päätöksiin, joita hän on elämässään tehnyt?

Yllättävä kohtaaminen johti ystävyyteen, joka muutti elämän

Julkaistu 19.10.2020

Aikuisena uuden ystävän löytäminen voi olla vaikeaa ja vaatia yllättävän paljon rohkeutta. Näin ajattelivat myös Caroline Suinner ja Meriam Trabelsi. Ensi kohtaamisesta saakka he kuitenkin ymmärsivät jakavansa hyvin samanlaisen kokemusmaailman. Erityinen ystävyys johti lopulta moninaisuuden ja radikaalin itserakkauden puolesta puhuvan Pehmee-kollektiivin syntyyn. Miten Caroline ja Meriam ovat muuttuneet ystävyyden myötä? Onko aikuisten ystävyys ihmissuhteena aliarvostettu, jos verrokkina on parisuhde?

Juristi jätti palkkatyönsä ja perusti koirien päiväkodin

Julkaistu 12.10.2020

Suvi Liukku havahtui siihen, että voisi tehdä muutakin kuin mitä oli tehnyt viimeiset 20 vuotta. Hän jätti palkkatyönsä juristina ja avasi koirien päiväkodin ja trimmaamon.  Liukku eli yrittäjäksi ryhtyessään kiireistä arkea, sillä hän on kahden lapsen äiti. Miten kollegat suhtautuivat, kun hän kertoi yllättävästä liikeideastaan? Entä mikä on ollut Suville yrittäjyyden suurin haaste?

Rankka bailaaminen vaihtui tipattomaan, joka on jatkunut jo viisi vuotta

Julkaistu 5.10.2020

Ilona Vehmaksen viikonloput koostuivat muutama vuosi sitten bilereissuista, joista jäi jäljelle vain hämäriä muistikuvia ja ankara krapula. Viisi vuotta sitten hän päätti ryhtyä tipattomalle, eikä ole koskenut alkoholiin sen jälkeen. Mikä sai hänet lopulta lopettamaan juomisen? Entä miten juomattomuus vaikutti ystävyyssuhteisiin? Pohjola Vakuutuksen #eläse on podcast rohkeasti elämisestä. Renaz Ebrahimi tapaa jokaisessa jaksossa aidon ja kiinnostavan ihmisen, joka on heittäytynyt uuteen ja alkanut tehdä sitä, mitä oikeasti haluaa. Millaista elämästä tulee, jos päättää unohtaa sitkut ja mutkut?

Pörssifirman johtaja heitti läppärinsä akvaarioon – yritysmaailma vaihtui luonnon puolustamiseen

Julkaistu 28.9.2020

Pepe Forsberg oli pörssiyhtiön johtaja, jonka työpäivät bisnesmaailmassa alkoivat olla 16-tuntisia ja vuoteen mahtui 250 matkapäivää. Yhtenä päivänä Pepe heitti läppärinsä akvaarioon ja päätti löytää uuden elämän luonnosta. Uusi ura eräoppaana ei kuitenkaan alkanut suoraan, vaan käänteiden kautta – sitä ennen Pepe ehti pitää muun muassa omavaraista kommuunia Dominikaanisessa tasavallassa. Mitä kaikkea Pepen erikoiselle matkalle on mahtunut? Entä miten elämänmuutos on yllättänyt hänet itsensä?

Haave omavaraisuudesta ei hellittänyt – kaupunkilainen osti parikymppisenä pientilan

Julkaistu 21.9.2020

Anne-Mari Syrjäläinen asui Helsingissä ja haaveili toisinaan kalliista kaupunkiasunnosta. Samalla kuitenkin alkoi tuntua, että kaupungissa on kaikkea liikaa: ihmisiä, autoja, saasteita ja ääniä. Hän kaipasi maalle, vaikka ei tiennyt siellä asumisesta oikein mitään. Elämän suunta ja elämäntapa muuttuivat, kun hän osti 23-vuotiaana pientilan. Hän haluaa kasvattaa itse ruokansa ja pärjätä muutenkin omillaan. Anne-Marilla on tilallaan neljä lammasta, kaksi koiraa, kuusi kissaa, kolme vuohta, neljä kania ja neljä kalkkunaa. Millaista on arki tilalla eläinten kanssa? Yllättääkö yksinäisyys häntä koskaan?

Elämä New Yorkissa oli unelma, joka opetti myös pyytämään apua

Julkaistu 14.9.2020

Claudia Cifu tunsi Suomessa juurettomuutta. Lukion jälkeen hän muutti Yhdysvaltoihin, ensin Miamiin ja sieltä myöhemmin New Yorkiin.  Mitä kaikkea elämä yksin Yhdysvalloissa vaati, opetti ja antoi? Entä kuinka Claudian ystävät ja lähipiiri suhtautuivat lähtöön? Pohjola Vakuutuksen #eläse on podcast rohkeasti elämisestä. Renaz Ebrahimi tapaa jokaisessa jaksossa aidon ja kiinnostavan ihmisen, joka on heittäytynyt uuteen ja alkanut tehdä sitä, mitä oikeasti haluaa. Millaista elämästä tulee, jos päättää unohtaa sitkut ja mutkut?

Vanhan kartanon remontti vaatii pitkää pinnaa ja huumorintajua

Julkaistu 7.9.2020

Vehmas merenrantamaisema, pihassa lukuisia yli satavuotiaita tammia, puolen hehtaarin tontti, itse talossa 500 neliötä. Tiina Puumalainen ja Teppo Järvinen toteuttivat unelmansa, kun he ostivat muutama vuosi sitten 170-vuotiaan kartanon. Siitä alkoi mittava remontti, joka on vaatinut kykyä kestää keskeneräisyyttä, kuten lattiatonta keittiötä. Kaipaako pari koskaan kerrostaloelämää kaupungissa? Entä mitä kaikkea vanhan kartanon remontointi on opettanut?

Itsellinen äitiys tarkoitti vanhasta unelmasta luopumista

Julkaistu 31.8.2020

Milla Merenkaarre haaveili pitkään perheen perustamisesta jonkun toisen ihmisen kanssa. Kun sopivaa henkilöä ei osunut kohdalle, hän joutui pohtimaan perhehaaveitaan uudelleen. 37-vuotiaana hän päätti, että hankkii lapsen itsenäisesti. Nyt Milla kertoo toimittaja Renaz Ebrahimille, mitä päätös antoi, opetti ja vaati. Pohjola Vakuutuksen #eläse on podcast rohkeasti elämisestä. Renaz Ebrahimi tapaa jokaisessa jaksossa aidon ja kiinnostavan ihmisen, joka on heittäytynyt uuteen ja alkanut tehdä sitä, mitä oikeasti haluaa. Millaista elämästä tulee, jos päättää unohtaa sitkut ja mutkut?

#eläse on podcast rohkeasti elämisestä!

Julkaistu 25.8.2020

Mitä jos unohtaisi sitkut ja mutkut ja alkaisi elää juuri itsensä näköistä elämää, juuri nyt? Pohjola Vakuutuksen #eläse -podcastin jokaisessa jaksossa toimittaja Renaz Ebrahimi tutustuu aitoon ja kiinnostavaan ihmiseen, joka on tehnyt elämässään jotain rohkeaa. Pistä podcast tilaukseen jo nyt!

Takaisin podcastien listaan