Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Telia ONEcast

Miksi tietoturvavahinko sattuu todennäköisimmin keskiviikkoiltapäivänä? Miten suoratoistopalvelu tuntee musiikkimakusi paremmin kuin sinä itse? Entä mikä meissä ihmisissä on sellaista, mitä koneet eivät voi korvata?


Isäntä Harri Moisio selvittää Telia Onecastissä asiantuntijavieraiden kanssa, miten teknologia muuttaa maailmaa ja miten yritykset voivat parantaa sen avulla mahdollisuuksiaan menestyä. Vierailijan penkille istahtaa Suomen ICT- ja yrityskentän huippuosaajia: kahdeksan jakson aikana kuullaan muun muassa futuristi Perttu Pölöstä, pitkän linjan yrittäjä Tino Singhiä sekä lohkoketjuguru ja metallimuusikko Sami Honkosta.


Telia Onecast on tarkoitettu jokaiselle, joka haluaa oppia lisää teknologiasta mielenkiintoisilta ihmisiltä, oikeiden esimerkkien kautta ja ilman turhaa hypeä. Uusi jakso on kuunneltavissa tiistaisin ja torstaisin.


Vuoden 2019 jaksot juontaa Jarno Huupponen.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 16 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 29.1.2019.

K2J8: Lohkoketjussa asuntokaupat luottamuksella

Julkaistu 4.11.2020

Kun Tomorrow Tech perustettiin, Sami Honkonen yhtiökumppaneineen ei vielä tiennyt, mitä yritys rupeaisi tekemään. Lohkoketju- eli blockchain-teknologia kuitenkin kiinnosti, ja pian yrityksen DIAS-liiketoiminnasta oli tullut sen avulla Suomen digitaalisen asuntokaupan ykkönen. Jaksossa keskustellaan lohkoketjun hyödyistä ja kehityskohdista konkretian kautta. Honkonen tunnetaan myös juontamastaan Boss Level Podcastistä sekä Embreach-metalliyhtyeestään.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

K2J7: Tällainen on verkkokauppa, josta on ilo ostaa

Julkaistu 2.11.2020

Onko yrityksesi verkkokaupassa ostamisen esteitä? Voisitko saada kauppaasi lisää kävijöitä käyttämällä vähän enemmän luovuutta? Kotimainen Reima tunnetaan paitsi innovatiivisista tuotteista, myös uraauurtavasta verkkoliiketoiminnasta: sen verkkokaupasta voi muun muassa tilata kauteen sopivat ulkovaatteet lapsille kuukausimaksullisena palveluna. Reiman verkkoliiketoiminnan johtaja Sanna Kittelä kertoo tässä jaksossa, millainen on hyvä verkkokauppa.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

K2J6: Pillimehut ja ilmastodonitsit arvopohjaisen yrittämisen eväinä

Julkaistu 28.10.2020

Erikoisjaksossa yrittäjät Tino Singh ja Amanda Rejström keskustelevat yrittäjyyden iloista ja murheista sekä antavat vinkkejä omasta yrityksestä haaveileville. Singhin yritys TwoDads valmistaa lapsille suunnattuja vähäsokerisia mehuja, muroja ja smoothieita. Rejströmin luotsaama Spark Sustainability puolestaan tarjoaa The Donut -sovellusta, josta kuluttaja saa yksilöllisiä neuvoja ilmastovaikutuksensa pienentämiseen. Yrittäjiä yhdistää halu tehdä liiketoimintaa omien arvojen mukaan. “Jos tekee pelkästään rahan takia työtä, joka on omasta mielestä täyttä roskaa, niin ei se ole oikeasti kannattavaa.”


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

K2J5: Kuntien digiloikka: kaatumalla vai yhdessä ponnistaen?

Julkaistu 26.10.2020

Kuntien resurssit kehittää digiratkaisuja ovat monin paikoin puutteelliset, ja useissa kunnissa työkaluja etäopetusta tai -päätöksentekoa varten ei ennen koronakevättä ollut. Toisaalta kunnissa tehdään jopa vientikelpoisia innovaatioita: esimerkiksi Oulussa keksittiin älyliikennevalot, jotka takaavat hälytysajoneuvoille etuajo-oikeuden risteyksissä. Tulevaisuudessa kuntien digihankkeiden onnistuminen vaatii lisää yhteistyötä yritysten ja muiden kumppaneiden kanssa, sanoo jaksossa vieraileva Kuntaliiton tietoyhteiskunta-asioiden johtaja Tommi Karttaavi.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

K2J4: Onhan datasi tallessa?

Julkaistu 21.10.2020

Yritykset voivat tuottaa valtavasti liiketoimintahyötyä käytössään olevasta asiakasdatasta, mutta samalla niillä on datasta merkittävä vastuu – onhan kyse ihmisten lääkärinlausunnoista, sijaintitiedosta ja lomakuvista. Rovion ja Keskon IT-johdossa työskennellyt, nykyinen Mehiläisen tietohallintojohtaja Kalle Alppi kertoo jaksossa, mitä kuluttajan kannattaa tietää omien tietojensa käytöstä ja miten yritykset voivat taata datavastuullisuutensa.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

K2J3: Tietoturva on tunnetta ja toimintaa

Julkaistu 19.10.2020

Tiesitkö, että tietoturvallisuus järkkyy todennäköisimmin keskiviikkoiltapäivänä? Ihmisten vireystila vaikuttaa yrityksen tietoturvaan, ja turvallisuuden tunnetta pystytään luomaan vaikka seinien väriä vaihtamalla. Tietoturva onkin paitsi teknologiaa, myös tunnetta ja yhteisiä toimintatapoja. Jaksossa vierailee Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden työelämäprofessori Jarno Limnéll.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

K2J2: Tekoäly on työkalu siinä missä sakset räätälille

Julkaistu 14.10.2020

Suoratoistopalvelut osaavat nykyään ennustaa tekoälyasiantuntija Antti Merilehdon seuraavan suosikkikappaleen paremmin kuin Viiskulman Digelius-levykaupan Emu konsanaan. Tekoälyä hyödyntämällä yritykset voivatkin oppia tuntemaan asiakkaidensa tarpeet ennennäkemättömän tarkasti ja tarjoamaan heille personoituja ratkaisuja – kunhan tavoitteet on määritelty oikein. Jaksossa vieraileva Merilehto on tietokirjailija, palkittu puhuja ja bluegrass-musiikin fani.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

K2J1: Tässä asiassa ihminen voittaa koneen – ainakin toistaiseksi

Julkaistu 12.10.2020

Teknologian vaikutus ihmiselämään ennustetaan usein pieleen: televisiosta povattiin sen keksimisen aikaan täydellistä floppia, ja toisaalta emme vieläkään pöristele lentävillä autoilla. Koneiden merkitys arjessa kuitenkin kasvaa jatkuvasti, ja siksi meidän ihmisten on hyvä pysähtyä pohtimaan omaa rooliamme niiden rinnalla. Jaksossa vieraileva futuristi, kirjailija ja keksijä Perttu Pölönen kertoo, miten yritykset voivat mielikuvituksen avulla varautua tulevaisuuteen, vaikka siitä ei tiedetä mitään varmaa. Jakso sisältää otteen Ray Bradburyn romaanista Fahrenheit 451 (kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Sammakko, 2019, kääntäjä Einari Aaltonen).


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

K2J0: Alkusanat

Julkaistu 5.10.2020

Miksi tietoturvavahinko sattuu todennäköisimmin keskiviikkoiltapäivänä? Miten suoratoistopalvelu tuntee musiikkimakusi täydellisesti? Harri Moisio ottaa selvää teknologian ilmiöistä. Vierailijan penkille istahtaa Suomen ICT- ja yrityskentän huippuosaajia.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

K1J7: Miten tietoturvahyökkäyksestä toivutaan? Case Maersk

Julkaistu 7.5.2019

Vuonna 2017 NotPetya-niminen haittaohjelma levisi maailmanlaajuisesti aiheuttaen logistiikka-alan yhtiö Maerskille 300 miljoonan dollarin jättitappiot. Miten tietoturvahyökkäyksestä toivuttiin ja miten se olisi voitu estää? Riskien ennakoimisesta, aktiivisesta puolustuksesta ja normaalitilan palauttamisesta keskustelevat Jarno Huupposen johdolla Telia Cygaten Markus Kalalahti sekä hakkeri Benjamin Särkkä.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

K1J6: IoT-hypestä liiketoiminnaksi

Julkaistu 15.4.2019

IoT eli Internet of things on ollut viime vuosien hypetetyimpiä aiheita. Sen vaikutuksista on spekuloitu vilkkaasti mediassa ja kahvipöytäkeskusteluissa. Mutta mitä IoT ihan oikeasti tarkoittaa yrityksille? Telian Marko Lepola ja Kalle Mehtola kertovat, miten IoT-ratkaisuja on sovellettu aidoissa käyttötapauksissa – rekka-autoista vesihanoihin. Kuulemme myös, miltä esineiden internetin tulevaisuus näyttää.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

K1J5: AR and VR help companies improve customer experience

Julkaistu 1.4.2019

Retail is changing. Companies are competing for customers' attention both in brick and mortar and online. In order to survive, companies need to find new means. How can retailers utilize technology to engage with consumers and improve customer experience? Janne Timonen from Telia and Ksenia Avetisova from Tieto will talk about the possibilities of AR and VR in retail using authentic cases. The discussion is hosted by Mari Rihti.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

K1J4: Paikkatiedon avulla kehitetään liiketoimintaa

Julkaistu 18.3.2019

22 000 ihmistä seurasi Imatranajoa paikan päällä ja käytti kaupungissa yli neljä miljoonaa euroa. Mihin kaikkeen tällaista tietoa voidaan käyttää? Oikein käytettynä paikkatieto auttaa parantamaan asiakaskokemusta, tehostamaan markkinointia ja suunnittelemaan uusia palveluita. Telian Tapio Levä ja Esrin Ilkka Suojanen kertovat, miten paikkatiedon avulla kehitetään liiketoimintaa.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

K1J3: Sähköntuotannon älyratkaisut säästävät ilmastoa ja luovat uutta bisnestä

Julkaistu 4.3.2019

Suomen tavoitteena on kattaa uusiutuvan energian tuotannolla puolet sähkön kulutuksesta vuoteen 2030 mennessä. Hiilen käytöstä energian tuotannossa halutaan luopua kokonaan. Miten teknologia voi auttaa ilmastotavoitteiden saavuttamisessa taloudellisesti kannattavalla tavalla? Ratkaisuja kysymyksiin etsivät Jarno Huupposen johdolla ABB:n Dick Kronman ja Business Finlandin Pia Salokoski.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

K1J2: Parempi kaupunki rakennetaan datan avulla

Julkaistu 18.2.2019

Kaupungit kasvavat. Ennusteiden mukaan vuonna 2030 neljä viidestä suomalaisesta asuu urbaanissa ympäristössä. Miten taataan, että tulevaisuuden kaupungissa on hyvä asua? Anssi Savisalo Sitowiselta ja Charlotta Avellan Chaos Architectsilta keskustelevat Jarno Huupposen juontamassa jaksossa siitä, miten organisaatiot voivat hyödyntää dataa kaupunkipalveluiden suunnittelussa.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

K1J1: 5G mahdollistaa uudenlaiset palvelut moottoritiellä ja musiikkisalissa

Julkaistu 29.1.2019

Telia on avannut kaupallisen 5G-verkon vuoden 2019 alussa. Mitä seuraavaksi tapahtuu? Sen sanelevat kumppaneiden tarpeet ja dataan perustuvat uudet innovaatiot. 5G:stä ja sen mahdollisuuksista keskustelevat Jarno Huupposen johdolla Telian Janne Koistinen ja Nokian Lauri Oksanen.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Takaisin podcastien listaan