Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Tekoja

Tekoja-podcast kysyy tärkeimmät kysymykset tämän päivän polttavimmista globaaleista aiheista. Miten radikalisoitumista ehkäistään, kuinka ilmastonmuutos vaikuttaa ruokaturvaan ja nouseeko Itä-Afrikasta seuraavia viihdeteollisuuden supertähtiä? Miten päin maailma makaa ja mihin suuntaan seuraavaksi mennään? Studion lauteilla istuvat alojensa huippuasiantuntijat, ja podcastin juontaa KUA:n viestinnän asiantuntija Ulriikka Myöhänen. Tekoja-podcastin toteuttaa Kirkon Ulkomaanapu (KUA).

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 9 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 18.1.2022.

Jakso 8: Ukrainan kriisi: meneekö apu perille?

Julkaistu 7.3.2022

Miltä Ukrainan pakolaiskriisi näyttää ja kuulostaa? Millaista apua ukrainalaispakolaiset nyt tarvitsevat? Mikä on paras tapa auttaa? Tekoja-podcastin erikoisjaksossa Kirkon Ulkomaananavun viestinnän asiantuntija Ulriikka Myöhänen ja kuvaaja Antti Yrjönen matkustavat Ukrainaan seuraamaan avustustyön etenemistä ja tapaamaan ukrainalaispakolaisia. Jaksossa kuullaan Harkovan pommituksia paenneiden perheiden tarinoita.

Jakso 7: Kenen ehdoilla kehitysyhteistyötä tehdään?

Julkaistu 3.3.2022

Kansainväliset avustusoperaatiot ovat vaativia. Millaisia onnistumisia on koettu, entä missä mennään helposti metsään? Kysymyksiin haetaan vastauksia Afganistanin kansainvälisestä operaatiosta ja Somalian avustushankkeista. Tekoja-podcastin vieraina ovat kehitysyhteistyön ja kriisinhallinnan ammattilainen Satu Elo sekä toimittaja-yrittäjä Wali Hashi. Lisäksi jaksossa kuullaan Religions for Peace -pääsihteeriä Azza Karamia, joka kertoo, mikä Afganistanissa hänen mielestään meni pieleen. Juontajana Ulriikka Myöhänen.

Jakso 6: Ratkaiseeko raha kehittyvien maiden ongelmat?

Julkaistu 24.2.2022

Mitä on vaikuttavuussijoittaminen? Voivatko sijoitukset tarjota ratkaisuja työttömyyteen, nälkään ja ilmastonmuutokseen? Entä millainen sijoittajien sukupolvi kasvaa nykynuorista? Tekoja-podcastin vieraina ovat Finnfundin kehitysvaikutustiimin päällikkö Kaisa Alavuotunki ja FCA Investmentsin toimitusjohtaja Jukka-Pekka Kärkkäinen. Podcastin juontaa KUA:n viestinnän asiantuntija Ulriikka Myöhänen.

Jakso 5: Lisääkö ilmastonmuutos nälkää?

Julkaistu 17.2.2022

Köyhyys, kuivuus, rankkasateet ja satoa tuhoavat heinäsirkkaparvet: ruoantuotanto on nyt ennennäkemättömien haasteiden edessä. Nälkä synnyttää konflikteja ja saa aikaan muuttoliikkeitä. Missä mennään ja mikä neuvoksi? Tekoja-studiossa ovat Luonnonvarakeskuksen tutkimuspäällikkö Mila Sell ja BIOS-tutkija Ville Lähde. Podcastin juontaa KUA:n viestinnän asiantuntija Ulriikka Myöhänen.

Jakso 4: Miten tytöt nyt pärjäävät?

Julkaistu 10.2.2022

Pandemia-ajan koulusulut lisäävät teiniraskauksia ja lapsiavioliittoja. Mitä nuorille kuuluu, kun koronaa on eletty jo kaksi vuotta? Miksi yläkouluihin pitäisi nyt panostaa? Tekoja-podcastin vieraina ovat KUA:n Itä-Afrikan koulutusasiantuntija Pauliina Kemppainen ja Changemakerin puheenjohtaja Ida Silfverhuth. Lisäksi eteläsudanilainen Rose kertoo, miten koulusulut vaikuttivat häneen ja hänen kaveripiiriinsä. Podcastin juontaa KUA:n viestinnän asiantuntija Ulriikka Myöhänen.

Jakso 3: Miksi he pakenevat?

Julkaistu 3.2.2022

Muuttuva ilmasto saa tulevaisuudessa yhä useammat jättämään kotinsa. Eurooppa tilkitsee rajojaan siirtolaiskriisien edessä, mutta kehen kohdistuu suurin turvallisuusuhka? Entä haluavatko kaikki pakolaiset Suomeen? Tekoja-podcastin vieraina ovat tutkija Emma Hakala ja KUA:n humanitaarisen avun päällikkö Eija Alajarva. Podcastin juontaa KUA:n viestinnän asiantuntija Ulriikka Myöhänen.

Jakso 2: Mistä uusi Beyoncé?

Julkaistu 27.1.2022

Musiikkiteollisuus ja muut luovat alat kiinnostavat nuoria Itä-Afrikassa, mutta onko harrastelussa aineksia menestystarinaksi? Tekoja-podcastin lauteilla istuvat luovien alojen monitoiminainen Jenni Lähteenmäki sekä kansainvälistäkin uraa tehnyt musiikkituottaja Henri Salonen. Lisäksi pakolaistaustainen muusikko Peter Ajangdau kertoo, mitä uralla kehittyminen vielä vaatisi. Podcastin juontaa KUA:n viestinnän asiantuntija Ulriikka Myöhänen.

Jakso 1: Miksi nuori radikalisoituu?

Julkaistu 19.1.2022

Miksi nuoresta miehestä tuli väkivaltainen uusnatsi? Miten ekstremismiä ennaltaehkäistään? Tekoja-podcastin vieraina ovat tutkija Marko Juntunen ja ylikomisario Jari Taponen. Lisäksi norjalainen Tom Olsen jäsentää vihan täyttämiä vuosiaan uusnatsiliikkeessä ja kertoo, mikä sai hänet muuttamaan kurssia. Podcastin juontaa KUA:n viestinnän asiantuntija Ulriikka Myöhänen.

Tämä on Tekoja

Julkaistu 18.1.2022

Tekoja-podcast kysyy tärkeimmät kysymykset tämän päivän polttavimmista globaaleista aiheista. Miten radikalisoitumista ehkäistään, kuinka ilmastonmuutos vaikuttaa ruokaturvaan ja nouseeko Itä-Afrikasta seuraavia viihdeteollisuuden supertähtiä? Miten päin maailma makaa ja mihin suuntaan seuraavaksi mennään? Studion lauteilla istuvat alojensa huippuasiantuntijat, ja podcastin juontaa KUA:n viestinnän asiantuntija Ulriikka Myöhänen. Tekoja-podcastin toteuttaa Kirkon Ulkomaanapu (KUA).

Takaisin podcastien listaan