Suomalaisia podcasteja

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Muu maa mustikka

Muu maa mustikka -podcast kertoo kahden suomalaisystävyksen elämästä maailmalla. Mirka jakaa kokemuksiaan Lontoosta, ja Julia kertoo millaista on asua Amsterdamissa. Uudet jaksot joka toinen maanantai. Seuraa, kommentoi ja anna palutetta instagrammissa: @Mumamupod #ulkosuomalaiset #ulkosuomalaisuus #ulkomailla #asuminen #suomalaiset #matkustus #Amsterdam #Lontoo #maastamuutto #ulkosuomalainen #IsoBritannia #Alankomaat #maahanmuutto #kulttuuri #kieli

Seuraa podcastia: RSS-syötteenä, Apple-podcasteissa. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 77 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 1.2.2021.

64. Kesän kynnyksellä

Julkaistu 20.5.2024

Kesä on viimein rantautunut kummallekin puolen Englannin kanaalia ja Mumamu-tiimi pohtii suunnitelmiaan;

Tiedossa on ainakin matkoja ja muutto. Entä mitä Julialle jäi mieleen viimejakson vierailustaan Lontooseen?


Podcast jää tämän jakson myötä kesätauolle. Kiitos kuuntelijoille ja kivaa kesää, kuullaan taas syksyllä!


Yhteyksissä pysyt seuraamalla meitä Instagrammissa nimimerkillä @mumamupod. Siellä voit lähettää meille viestejä, antaa palautetta tai esittää jaksotoiveita.

63. Kielikylpyä Lontoossa

Julkaistu 29.4.2024

Julian vuoro vierailla Mirkan luona yökylässä ja Mumamupod kokoontuu ensimmäistä kertaa samaan mikrofonin ääreen. Keskustelua käydään Lontoon matkasuunnitelmista kielisolmuihin ja finglishmin kauhuihin. Seuraa podin instagrammia: @mumamupod

62. Kaksi kolmekymppistä ja podcast

Julkaistu 15.4.2024

Julia ja Mirka miettivat sitä miten elämä muttuu kun vuosia kertyy, mistä huomaa oman kolmikymppisyytensä ja muistelevat myös kolmevuotiaan Muu Maa Mustikka podcastin vaiheita.

61. Ensi kertaa Atlantin yli

Julkaistu 1.4.2024

Viva Las Vegas! Podcastin odottamaton Spring Break päättyy kun Mirka kotiutuu matkoiltaan ja Julia virittää studion toimintaan puhelinta apuna käyttäen. Luvassa siis mammutti-jakso korvauksena katoamistempusta. Mitä Mirkalle jäi päällimmäisenä mieleen neitsytmatkastaan jenkkeihin ja jakaako Julia kokeneempana Yhdysvaltojen matkaajana samat havainnot? Entä millaisia vinkkejä Mirkalla on muille Vegasiin suuntaajille? Löydät meidät Instagrammista: @mumamupod. Seuraa, kommentoi, anna palautetta tai jätä meille aihepyyntö. Nähdään siellä!

60. Naapurikyttä 2

Julkaistu 11.3.2024

Vuosi sitten podcastissa vertailtiin kokemuksia naapureista ulkomailla. Aihe saa jatkoa kun Julia analysoi muuton jälkeen uutta naapurustoaan ja Mirka on kerännyt vuoden verran lisää havaintoja omituisista kanssa-asukkaistaan, mutta pohtii nyt lukeutuuko kummallisiin naapureihinsa myös itse. Seuraa podia instagrammissa: @mumamupod. Siellä voit mm. kommetoida, antaa palautetta tai esittää meille jaksotoiveita.

59. Ulkosuomalainen identiteetti vol. 2

Julkaistu 26.2.2024

Aika tehdä päivitystä muutaman kauden takaiseen ”Ulkosuomalainen identiteetti” -jaksoon: Mirka ja Julia vertailevat nyt miltä tuntuu olla ulkosuomalainen ja mikä on muttunut viimeisen kahden vuoden aikana.

UMK-extra 2024

Julkaistu 14.2.2024

Uuden Musiikin Kilpailu on jo tälle vuodelle kisattu, mutta pahaa-aavistamattomat Mumamu-mimmit missasivat koko skaban! Siispä Julia ja Mirka kokoontuivat kiireen vilkkaa podcast-majoihinsa katsomaan kilpailun videolta. Tässä jaksossa kuullaan ensireaktiot kaikkien kisaajien kappaleisiin sekä äänestystuloksiin!


Löydät meidät instagrammista: @mumamupod

58. Muuttohaukat

Julkaistu 12.2.2024

Julia on muuttanut uuteen asuntoon, mutta kaikki ei tietenkään mennyt kuin Strömsössä. Sohvan pivotus aiheutti unettomia öitä etukäteen: kuinka kävi sohvan ja miten on unettomuuden laita? Muuttojalka vipattaa jo Lontoossakin ja Mirka kertoo miten voi käydä, kun ei valitse uudenvuodenlupauksiaan.

57. Uudenvuodenlupauksia

Julkaistu 29.1.2024

Julia ja Mirka kertovat joululomastaan Suomessa ja Englannin maaseudulla, vertailevat uudenvuodenlupauksiaan ja Julia purkaa muuttoturhautumistaan.

56. Vuosi paketissa

Julkaistu 20.12.2023

Julia ja Mirka tunnelmoivat joulun lähestymistä ja käyvät läpi kulunutta vuotta. Miten Mirkan jouluvalmistelut ovat sujuneet Lontoossa? Entä millaista bucket listaa Julia rustailee Amsterdamissa?

Kuuntele vuoden viimeinen jakso ja suuntaa sitten podcastin Instagramiin: @mumamupod kertomaan meille sinun omat Mustikat ja Mansikat vuodesta 2023!


Kiitos kaikille kuuntelijoille, hyvää joulua ja vielä parempaa uutta vuotta!


Podcast jää tämän jakson myötä talvilomalle ja palaa eettereihin kevätkaudelle 2024. Sillä välin täsmällistä aikataulua ja ilmoitusasioita voit pitää silmällä instagramin puolella.


55. Matkustus mietityttää

Julkaistu 11.12.2023

Julian ja Mirkan aiheeksi nousee jouluisten kuulumisien lisäksi matkustus.

Mikä kaikki vaikuttaa Mumamu-mimmien matkasuunnitelmiin ja mitkä unelmakohteet ovat vielä näkemättä?


Seuraa, kommentoi tai lähetä meille aihetoiveita Instagrammissa: @mumamupod

54. Ruokapaikkoja paikalliseen tapaan

Julkaistu 27.11.2023

eli raflajakso.

Mihin Julia neuvoisi illalliselle Amsterdamissa? Mitä syödä Lontoossa jos Fish and Chips on jo testattu?

Tässä jaksossa Mirka ja Julia jakavat vuosien aikana kertynyttä kokemusta paikallisista ravintoloista ja tekevät suosituksia vierailijoille.

Amsterdamiin ja Lontooseen matkaajille muistiot esiin!


Tuu moikkaa meitä instagrammissa @mumamupod

Siellä voit myös seurata, kommentoida tai jättää meille vaikka aihepyyntöjä uusiin jaksoihin!

53. Yökyläilyä Amsterdamissa

Julkaistu 13.11.2023

Mumamu-mimmit tapasivat jälleen pitkän ajan jälkeen, kun Mirka junaili Julian luokse Amsterdamiin. Millainen turistikokemus oli Lontoolaisen näkökulmasta ja mitkä asiat yllättivät vielä Julian kanssa vuosia podcastanneenakin? Julian mieleen painui kaupunkiin rantautuneet Dinkit, mutta mistä siinä sitten on kyse? Hyppää jakson mukana matkalle Amsterdamiin ja kerro kommenttisi meille instagrammissa @mumamupod

52. Tekoälyttömyyttä ja teehetkiä

Julkaistu 30.10.2023

Julia ja Mirka testaavat Chat-GPT:ta. Millaisia viikonloppusuunnitelmia tekoälyllä on ehdottaa ja osaako se ottaa vuodenajan huomioon? Onko älyjääkaappi kaiken sivilisaation huipentuma vai älyttömyyden huippu? Mirka on myös tehnyt havaintoja teen keittämisestä ja paikallisesta mainoskulttuurista.

51. Suomifiiliksiä ja tv-viihdettä

Julkaistu 16.10.2023

Julia on palannut Suomesta intoa puhkuen ja haluaa jakaa mielipiteensä niin funkkisarkkitehtuurista kuin suomalaisesta tosi-tvstä. Mirkan mielessa pyörii tv-kokit. Kumpi on brittien suosikkivävypoika; Jamie Oliver vai Gordon Ramsay?

50. Pubikulttuuria ja burnoutteja

Julkaistu 2.10.2023

Tällä kertaa Julian mieltä painaa orastava burnis ja Mirka haluaa hehkuttaa harhapolulta löytynyttä aarretta: uutta vakiopubia. Lähetä meille kommentteja, palautetta tai aihetoiveita instagrammissa: @mumamupod

49. Kesätauon jälkeen

Julkaistu 18.9.2023

Uusi kausi alkaa! Pitkä kuuma kesä ja podin kesätauko ovat jääneet taakse ja Mumamu-tiimi on palannut podimajojensa katveeseen kälättämään. Jaksossa vaihdetaan kesän kuulumiset ja käännetään katse kohti syksyä. Mitä kaikkea mahtui Mirkan "sekametelisoppa"-kesään ja mihin maailman kolkkiin Julia ehti matkustaa? Tule kommentoimaan ja antamaan palautetta, sekä seuraa meidän podcastia Instagrammissa nimellä @mumamupod

48. Pride-pulinaa

Julkaistu 29.5.2023

Pian alkavan Pride-kuukauden kunniaksi Mumamupod on Pride-juhlatuulella. Tässä toivejaksossa Julia ja Mirka kertaavat LGBTQ-historiaa nykyisissä kotimaissaan, arvioivat nykytilannetta ja vertailevat Priden juhlimista Amsterdamissa ja Lontoossa. Tämä on kevätkauden viimeinen jakso ja podcast jää sen myötä kesätauolle. Uudet jaksot jatkuvat taas syksyllä. Pysy yhteyksissä seuraamalla meitä instagramissa nimimerkillä: @mumamupod Siellä voit tulla myös kommentoimaan, keskustelemaan, esittämään kysymyksiä tai jakso-toivomuksia sekä antamaan meille palautetta.

47. Saunakulttuuri ulkomailla

Julkaistu 15.5.2023

Julia ja Mirka vertailevat Alankomaiden ja Englannin saunakulttuureja ja jakavat kokemuksiaan saunomisesta ulkomailla. Mutta mita kummaa tapahtuu 'suomalaisessa saunassa' Hollannissa?

Euroviisu-EXTRA 2023

Julkaistu 3.5.2023

Kuka voittaa Euroviisut 2023? No Suomi tietenkin! Mutta mitä mieltä Julia ja Mirka ovat muista esityksistä?

Vuosittainen-viisuextra on taas täällä! Eli Mumamu-mimmien kommentit kaikista kilpailijoista ja tärpit ketä pitää silmällä semifinaaleissa tai finaalissa.

Seuraa, kommentoi, ehdota aihetta tai anna palautetta instagamissa: @mumamupod


46. Turvallisuus ja turvattomuus

Julkaistu 1.5.2023

Tällä kertaa jakson aihe saatiin kuuntelijan toiveesta. Mumamu-mimmejä pyydettiin puhumaan turvallisuudesta uusissa kotikaupungeissaan ja niin tehtiin. Millaisia asioita paikallinen pelkää Lontoossa? Onko Amsterdamin pahan maineensa veroinen? Entäs perheiden tai lasten turvallisuus? *SISÄLTÖVAROITUS* Jaksossa keskustellaan vakavista aiheista liittyen turvallisuuteen. Jakson aikana nousee esiin muutamia henkilökohtaisia kokemuksia katu-häirinnästä, sekä seksuaalisesta-ahdistelusta. Yksityiskohtaisimpia stooreja ennen on tauko jossa kuuluvat sireenien äänet. Siitä skippaamalla eteenpäin n. 14 minuuttia, jakso etenee muihin aiheisiin. Tämä jakso ei sovellu lapsille. Jos haluat kommentoida, antaa palautetta, aihetoiveita tai nähdä meidän postaamia kuvia, löydät meidät Instagrammista: @mumamupod

45. Kahden vaiheilla

Julkaistu 18.4.2023

Julia ja Mirka kuvailevat millaista tasapainoilua elämä kahden maan välillä vaikeimmillaan on, ja millaiset asiat voivat tehdä Suomessa käymisestä rankkaa. Jaksossa kuullaan myös pitkään ulkomailla asunutta Johannaa.


Podcastin Instagram: @mumamupod

Jakson aiheen inspiroineen Johannan Instagram: @johannak.lumi


44. Mistä on aidot Damilaiset ja Lontoolaiset tehty?

Julkaistu 4.4.2023

Mumamu-mimmit tsekkasivat millaisen netti väittää "jokaisen aidon” Lontoolaisen tai Damilaisen olevan. Käydään läpi pitääkö väittämät paikkansa ja päteekö ne Juliaan tai Mirkaan? Lisäksi esitellään omia kriteereitä "oikeille" paikallisille.

Seuraa ja kommentoi instagrammissa: @mumamupod


43. Naapurikyttä

Julkaistu 20.3.2023

Julia ja Mirka vertailevat kokemuksiaan eri naapurustoista. Millaisia naapureita on Lontoossa tai Amsterdamissa? Miten sujuu yhteiselo kerrostalossa?

42. Torilla tavataan!

Julkaistu 6.3.2023

Tällä kertaa Mirka ja Julia vaihtavat kokemuksiaan siitä, millaisia uutisia ja muuta tietoa Suomesta kantautuu eri medioiden kautta Lontooseen ja Amsterdamiin. Puheenaiheiksi nousee niin politiikkaa kuin lifestyle sisältöä. Jaksossa pohditaan myös brändäämistä ja miten Suomen kansainvälistä profiilia pitäisi ehostaa, vai pitäisikö? Seuraa podcastia Instagrammissa nimimerkillä: @mumamupod Instaprofiilista löydät lisää ulkosuomi-sisältöä, pysyt perässä podin ajankohtaisissa asioissa ja pääset antamaan meille palautetta, kommentteja tai kuulijatoiveita eli nähdään siellä!

UMK-extra 2023

Julkaistu 23.2.2023

Edellisvuosien euroviisuextrojen tapaan Muu Maa Mustikat kokoontuvat tällä kertaa arvioimaan ja vaihtamaan ajatuksia jo Uuden Musiikin Kilpailun finalisteista. Ketkä ovat ehtineet pesiytyä Mirkan perjantai-soittolistalle ja kuka saa Julian sydämen läpättämään? Löydät meidät instagramista nimimerkillä @mumamupod

41. Oudot lait

Julkaistu 20.2.2023

Tässä jaksossa Julia ja Mirka vaihtavat kuulumisia, puhuvat poliiseista sekä perehtyvät maidensa lainsäädännön oikkuihin. Miksi Alankomaissa kannattaa tulla appivanhempien kanssa toimeen ja minkä takia lemmikkiään täytyy pitää silmällä Britanniassa?

Instagram: @mumamupod


40. Keitetäänpä kahvit ja puhutaan passaamisesta

Julkaistu 6.2.2023

”Kaikkien ulkosuomalaisten sankari”-sarja eli Holman Antin kolumnien innoittama keskustelu ulkosuomalaisuudesta jatkuu: Tällä kertaa Mumamu-mimmit kokoontuvat keskustelemaan kahvikulttuurista, linjastoista ja passaamisen sietämisestä. Instagram: @mumamupod

39. Uusi vuosi ja urheilu

Julkaistu 23.1.2023

Muu Maa Mustikka starttaa uuden vuoden ja kauden ruotimalla urheilu- ja harrastuskulttuuria Alankomaissa ja Briteissä. Mirka kyseenalaistaa brittien uimataidon ja Julia yrittää suomentaa hiihtolatuja hollantilaisille. Juttua riittää aina uudenvuoden lupauksista pubipeleihin ja jalkapallo huligaaneihin.  Instagram: @mumamupod

EXTRA: Paluumuutto Suomeen - vieraana Sara

Julkaistu 4.1.2023

Paluumuuttoextrassa Julia ja Mirka haastattelevat vastikään Rotterdamista takaisin Suomeen muuttanutta Saraa. Mitä Sara kaipaa Alankomaista? Enta mikä on Suomessa paremmin kuin muualla? Tuntuuko paluumuutto siltä kuin seikkailu loppuisi?

38. Käymme joulun viettohon

Julkaistu 20.12.2022

Vuoden viimeisessä jaksossa Mirka ja Julia juttelevat joulusta ja siihen valmistautumisesta. Löytyykö Lontoosta joulutunnelmaa? Ja mikä estää Juliaa leipomasta piparkakkuja?

37. Ulkosuomalainen arki

Julkaistu 11.12.2022

Millainen on tavallinen päivä Lontoossa ja Amsterdamissa? Ovatko rutiinit muuttuneet ulkomailla vai pidetäänkö Suomalaisista tavoista kiinni vielä vuosienkin jälkeen? Tässä jaksossa Julia ja Mirka valottavat arkeaan ulkosuomalaisina.

36. Anti-turistivinkit

Julkaistu 21.11.2022

Lontooseen ja Amsterdamiin matkustajalle löytyy Googlesta To Do - listoja ja matkaopastuksia vaikka muille jakaa. Ihan toinen kysymys on, kannattaako niitä kaikkia uskoa. Tässä jaksossa kuullaan kuinka paikalliset erottelee jyvät akanoista kun Julia ja Mirka ottavat netin matkavinkit syyniin ja listaavat mitä Lontoossa ja Amsterdamissa ei kannata turistina tehdä, ei vaikka netissä kuinka suositeltaisiin. 

Instagram: @mumamupod

35. Viikon uutiset ja perehdytys politiikkaan

Julkaistu 7.11.2022

Mirka ottaa tähtäimeensä Britti-politiikan virtahevon olohuoneessa ja Julia halkoo hiuksia puolueviidakossa, mutta mitä Amsterdamin alamaailma on keksinyt poliisin pään menoksi ja miksi nuoriso jonotti yötä myöten Durhamissa? Julia ja Mirka esittelevät viikon uutisotsikoita ja sitä miten ne liittyvät Alankomaiden tai Iso-Britannian politiikkaan. 


Instagram: @mumamupod

34. Kaukosuhteet

Julkaistu 24.10.2022

Kaukosuhteet ovat monelle ulkosuomalaiselle tuttu konsepti, mutta eihän ne voi onnistua, vai voivatko? Mirka ja Julia jakavat omat kokemuksensa, vinkkinsä ja mielipiteensä kaukosuhteista.

Instagram: @Mumamupod

 Sound effects by dobroide via freesound.org. CC BY 3.0 License:  https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/legalcode 20190301.moo.wav: https://freesound.org/s/462770/ and 20160529_forest.with.cuckoo.05.wav https://freesound.org/s/346925/

33. Kaikkien ulkosuomalaisten sankari

Julkaistu 10.10.2022

Tässä jaksossa Julia ja Mirka ruotivat eri ulkosuomalaistyyppejä ja suomalaisten kohtaamista maailmalla. Inspiraationa käytetään Antti Holman kolumneja aiheesta. Linkki kolumniin: https://www.meillakotona.fi/artikkelit/antti-holma-suomalaisista-ulkomailla Instagram: @Mumamupod © Sound effects by dobroide via freesound.org. CC BY 3.0 License: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/legalcode 20190301.moo.wav: https://freesound.org/s/462770/ and 20160529_forest.with.cuckoo.05.wav https://freesound.org/s/346925/

32. Sään armoilla

Julkaistu 26.9.2022

Julia ja Mirka pureutuvat puheenaiheista suosittuimpaan: säähän Englannissa ja Alankomaissa. Kummassa maassa sataa enemmän? Miltä eri vuodenajan näyttävät kun lähdetään Suomesta etelään? Instagram: @Mumamupod © Sound effects by dobroide via freesound.org. CC BY 3.0 License: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/legalcode 20160529_forest.with.cuckoo.05.wav https://freesound.org/s/346925/

31. Synttäreitä, kesähäitä ja matkoja Suomeen

Julkaistu 12.9.2022

Kesä Lontoossa ja Amsterdamissa on ollut kiireinen ja tuonut mukanaan paljon uutta. Pitkän tauon jälkeen Julia ja Mirka ehtivät myös näkemään toisiaan kahteenkin otteeseen. Podcastin paluu eetteriin tapahtuu leppoisissa merkeissä kesän kuulumisia läpikäyden. Instagram: @Mumamupod © Sound effects by dobroide via freesound.org. CC BY 3.0 License: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/legalcode 20190301.moo.wav: https://freesound.org/s/462770/ and 20160529_forest.with.cuckoo.05.wav https://freesound.org/s/346925/

EXTRA: Parisuhteessa ulkomailla - vieraana Taru

Julkaistu 31.8.2022

Mirka ja Julia ovat hakeneet ammattilaisen paikalle vastaamaa parisuhdekysymyksiin. Lontoossa asuva deittailuekspertti Taru liittyy keskusteluun parisuhteista ulkomailla ja seurustelusta ulkomaalaisten kanssa Instagram: @Mumamupod © Sound effects by dobroide via freesound.org. CC BY 3.0 License: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/legalcode 20160529_forest.with.cuckoo.05.wav https://freesound.org/s/346925/

30. Matkailuvinkit

Julkaistu 6.6.2022

Viimein matkustusrajoitusten väistyessä on tullut aika turistivinkeille! Julia avaa Amsterdamin saloja matkailijan näkökulmasta ja Mirka neuvoo Lontoossa seikkailijoita. Tässä massiivisessa kauden päätösjaksossa jaetaan ohjeita niin pienen kuin ison budjetin kanssa matkustajille ja kaikki pakkaamisesta aina tuntemattomampiin nähtävyyksiin käydään läpi. Ota esille paperia ja kynä jos reissu jo häämöttää! Instagram: @Mumamupod

29. Asuntojakso vol. 2

Julkaistu 24.5.2022

Sekä Amsterdamissa että Lontoossa ovat kämpät vaihtuneet sitten edellisen asuntojakson (10. jakso), joten Julian ja Mirkan täytyi päästä taas purkamaan sydäntään niin muuttamisen, kuin uusien asuntojensa kommervenkeistä. Polemmiikkia aiheuttaa mm. olohuoneen kaapissa liekehtivä kamina, pelkotiloja aiheuttavat uunit, ja vesi joka on joko kylmää, paineetonta tai ainakin vuotaa mihin sattuu. Instagram: @Mumamupod

Euroviisu-EXTRA 2022

Julkaistu 9.5.2022

Taas on se aika vuodesta - eli tietysti Euroviisuviikko! Edellisvuoden tavoin Julia ja Mirka käyvät läpi vuoden 2022 viisuesitykset, nimeävät omat suosikkinsa ja veikkaavat voittajia. Hyppää mimmien matkassa viisuhumuun! Instagram: @Mumamupod

28. Bile- ja juomakulttuuri

Julkaistu 2.5.2022

Mirka ja Julia vertailevat Lontoon ja Amsterdamin yöelämää ja pohtivat miten oma juomakulttuuri on muuttunut ulkomailla. Puhutaan myös hollantilaisesta karaokesta ja Englannin kesäfestareista.


© Sound effects by dobroide via freesound.org. CC BY 3.0 License: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/legalcode 20190301.moo.wav: https://freesound.org/s/462770/ and 20160529_forest.with.cuckoo.05.wav https://freesound.org/s/346925/

27. Ulkosuomalainen identiteetti

Julkaistu 19.4.2022

Julia ja Mirka vertailevat sitä miten ulkomailla asuminen on muuttanut omaa persoonaa ja identiteettiä. Millaisia taitoja Amsterdam on opettanut, ja miten Lontoo on muokannut Mirkaa?


© Sound effects by dobroide via freesound.org. CC BY 3.0 License: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/legalcode 20190301.moo.wav: https://freesound.org/s/462770/ and 20160529_forest.with.cuckoo.05.wav https://freesound.org/s/346925/

26. Muotia metropoleissa

Julkaistu 4.4.2022

Tällä kertaa Mumamu-mimmejä puhuttaa kotikaupunkiensa muoti ja tyylit. Julia esittelee Amsterdamin pukukoodia ja Mirka kartoittaa muodin maantiedettä Lontoossa. Instagram: @Mumamupod

25. Sairaskertomuksia ulkomailta

Julkaistu 21.3.2022

Julia ja Mirka ruotivat Englannin ja Alankomaiden terveydenhuoltojärjestelmiä sekä apteekkien tarjontaa ja kertovat millaista on sairastaa ulkomailla. Instagram: @Mumamupod

24. Ruokakulttuuri - osa 2

Julkaistu 8.3.2022

Ruokajakson toisessa osassa puhutaan kasviruoasta, juomakulttuurista ja siitä mitä Mirka ja Julia kaipaavat Suomesta. Mirka opettaa myös miten tehdään täydellinen cuppa teetä. Instagram: @Mumamupod © Sound effects by dobroide via freesound.org. CC BY 3.0 License: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/legalcode 20190301.moo.wav: https://freesound.org/s/462770/ and 20160529_forest.with.cuckoo.05.wav https://freesound.org/s/346925/

23. Ruokakulttuuri - osa 1

Julkaistu 28.2.2022

Eroaako hollantilainen ruoka suomalaisesta? Entä mitä britit oikeasti syövät aamupalaksi? Julia ja Mirka vertailevat Lontoon ja Amsterdamin ruokakulttuuria ja miten omat ruokailutottumukset eroavat paikallisesta. Instagram: @Mumamupod © Sound effects by dobroide via freesound.org. CC BY 3.0 License: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/legalcode 20160529_forest.with.cuckoo.05.wav https://freesound.org/s/346925/

22. Ystävänpäivä

Julkaistu 14.2.2022

Julia ja Mirka sukeltavat ystävänpäivän kunniaksi romanttisiin tunnelmiin. Miten ystävänpäivää juhlitaan Iso-Britanniassa tai Alankomaissa? Millaisia suunnitelmia tai vinkkejä Julialla ja Mirkalla on romanttiselle illanvietolle Lontoossa ja Amsterdamissa? Myös deittijaksossa Mirkan lanseeraama "Surkeiden Sattumusten Sarja" saa viimein jatkoa. Instagram: Mumamupod © Sound effects by dobroide via freesound.org. CC BY 3.0 License: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/legalcode 20190301.moo.wav: https://freesound.org/s/462770/

21. Kierrätyksen kiemuroissa

Julkaistu 31.1.2022

Uusi vuosi alkaa lupauksilla ja hyvillä aikomuksilla, mutta kuinka helppoa ekologinen elämä Lontoossa ja  Amsterdamissa loppujen lopuksi on? Julia ja Mirka vertailevat kierrätysjärjestelmiä eri kaupungeissa. © Sound effects by dobroide via freesound.org. CC BY 3.0 License: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/legalcode 20160529_forest.with.cuckoo.05.wav https://freesound.org/s/346925/

EXTRA: Kuulijakysymykset - 2

Julkaistu 17.1.2022

Julia ja Mirka vastaavat kuulijoilta tulleisiin kysymyksiin ja sivuavat monenlaisia aiheita aina brexitista Goudan ikäluokituksiin.

20. Joulu ulkomailla

Julkaistu 13.12.2021

Eroaako brittijoulu suomalaisesta? Entä onko Hollannin Sinterklaas sama kuin joulupukki? Sekä Julia että Mirka ovat samaa mieltä siitä, että yksi asia erottaa suomalaisen joulun vastaavista juhlapyhistä muualla maailmassa.


© Sound effects by dobroide via freesound.org. CC BY 3.0 License: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/legalcode 20190301.moo.wav: https://freesound.org/s/462770/

19. Stereotyypinmurtajat

Julkaistu 6.12.2021

Onko englantilaisilla kaikilla punainen tukka ja huonot hampaat? Entä onko Amsterdam paheiden pesä? Julia ja Mirka ruotivat ennakkoluuloja joita molempiin maihin yleisesti yhdistetään ja keksivät myös uusia. © Sound effects by dobroide via freesound.org. CC BY 3.0 License: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/legalcode 20190301.moo.wav: https://freesound.org/s/462770/ and 20160529_forest.with.cuckoo.05.wav https://freesound.org/s/346925/

18. Kaupungissa kulkeminen

Julkaistu 29.11.2021

Onko Amsterdamissa pyöräily turvallista? Millaisia vinkkejä Mirka antaa Lontoon metron käyttäjille? Suurkaupungissa liikkumiseen liittyy aina omat kommelluksensa, joita Julia ja Mirka jaksossa jakavat. Instagram: @Mumamupod © Sound effects by dobroide via freesound.org. CC BY 3.0 License: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/legalcode 20190301.moo.wav: https://freesound.org/s/462770/ and 20160529_forest.with.cuckoo.05.wav https://freesound.org/s/346925/

17. Maakuntamatkailua muilla mailla

Julkaistu 22.11.2021

Minne voisi tehdä päiväreissun Lontoosta? Entä minne kannattaa mennä ihastelemaan tuulimyllyjä ja tulppaaneja Alankomaissa? Julia ja Mirka jakavat kokemuksiaan ja mielipiteitään eri kaupungeista ja kohteista Amsterdamin ja Lontoon rajojen ulkopuolella. Instagram: @Mumamupod © Sound effects by dobroide via freesound.org. CC BY 3.0 License: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/legalcode 20190301.moo.wav: https://freesound.org/s/462770/ and 20160529_forest.with.cuckoo.05.wav https://freesound.org/s/346925/

16. Muu Maa Monarkia

Julkaistu 15.11.2021

Meneekö sinullakin Harryt ja Williamit sekaisin? Entä ketä kuuluu Alankomaiden kuningashuoneeseen? Julia ja Mirka vertailevat mielipiteitään monarkiasta ja ruotivat kuninkaallisten perheiden edesottamuksia kotimaissaan.  Instagram: @mumamupod © Sound effects by dobroide via freesound.org. CC BY 3.0 License: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/legalcode 20190301.moo.wav: https://freesound.org/s/462770/ and 20160529_forest.with.cuckoo.05.wav https://freesound.org/s/346925/

Extra joka tapahtui

Julkaistu 28.10.2021

Halloween-extrassa Julia ja Mirka hyppäävät True Crime podcastien maailmaan vieraanaan Murha joka tapahtui -podcastista tuttu Saara Nurmo! Mirka esittelee kaksi murhatapausta Iso-Britanniasta, ja Julia on tehnyt tutkimusta alankomaalaisen alamaailman touhuista. Saaran mietteitä kuullaan aina ulkosuomalaisuudesta rikostarinoihin ja keskustelua käydään myös Lontoon, Amsterdamin, Helsingin ja vähän Pariisinkin turvallisuudesta. 

Sisältövaroitus: jaksossa keskustellaan todellisista murhatapauksista, väkivaltarikoksista ja rikollisista. Tämä jakso ei sovellu lapsille. Mikäli et halua kuulla rikostarinoita, voit kuunnella 05:27 minuuttimäärään asti Saaran haastattelua, siitä eteenpäin vain omalla vastuulla.

Instagram: Mumamupod ja murhajokatapahtui #ulkosuomalaiset #murha #maastamuuttajat #murhajokatapahtui #halloween #truecrime #rikos #podcastaajat

© Sound effects via freesound.org. More Suspense.wav by Chimerical https://freesound.org/people/chimerical/sounds/237267/ Monster Horror Sounds by Robinhood76 https://freesound.org/people/Robinhood76/sounds/336217/ Owl.wav by AndrewJonesFoto https://freesound.org/people/AndrewJonesFoto/sounds/361899/

15. Koulutiellä maailmalla

Julkaistu 18.10.2021

Millaista on lähteä opiskelemaan toiseen maahan ja minkälaisia kulttuurieroja koulussa voi tulla vastaan? Mirka kertoo millaista oli opiskella näyttelijäksi Lontoossa, ja Julia jakaa kokemuksia yliopistovaihdosta Amsterdamissa. Instagram: @Mumamupod © Sound effects by dobroide via freesound.org. CC BY 3.0 License: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/legalcode 20190301.moo.wav: https://freesound.org/s/462770/ and 20160529_forest.with.cuckoo.05.wav https://freesound.org/s/346925/

14. Rakkautta yli rajojen

Julkaistu 11.10.2021

Millaisia kiemuroita kulttuurierot lisäävät parisuhteeseen? Kaukosuhteet, ennakkoluulot ja kielimuuri ovat tulleet tutuksi Julialle ja Mirkalle jotka molemmat elävät ulkomaalaisen kanssa. Mikä aiheuttaa eniten kitkaa suomalaisen naisen näkökulmasta, ja millaisissa asioissa meillä olisi vielä paljon opittavaa? Instagram: @Mumamupod © Sound effects via freesound.org. CC BY 3.0 License: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/legalcode 20160529_forest.with.cuckoo.05.wav https://freesound.org/s/346925/ by dobroide and Bike, Bell Ding, Single, 01-01.wav https://freesound.org/people/InspectorJ/sounds/484344/ by InspectorJ.

13. Ulkomailla asumisen hintalappu

Julkaistu 4.10.2021

Rehellistä puhetta rahasta. Kuinka paljon Lontoossa maksetaan vuokraa? Miltä näyttää kaasulasku Amsterdamissa? Onko pääkaupungissa asuminen hintansa väärti? Julia ja Mirka avaavat oman elämänsä kustannuksia ja valottavat millaisia erilaisia maksuja arkeen kuuluu. Instagram: @Mumamupod © Sound effects by dobroide via freesound.org. CC BY 3.0 License: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/legalcode 20160529_forest.with.cuckoo.05.wav https://freesound.org/s/346925/

12. Suomalaiset maailmalla

Julkaistu 27.9.2021

Minkälaisia yhteisöjä ulkosuomalaiset muodostavat maailmalla? Miltä tuntuu olla suomalainen vieraan kulttuurin keskellä? Julia ja Mirka vertailevat mitä tapahtuu omalle kansalliselle dentiteetille muuton jälkeen ja kertovat Englannin ja Alankomaiden Suomikuvioista. Entä kumpi hamstraa muumimukeja ja kumpi on jumissa suomikuplassa? Instagram: @Mumamupod © Sound effects by dobroide via freesound.org. CC BY 3.0 License: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/legalcode 20190301.moo.wav: https://freesound.org/s/462770/ and 20160529_forest.with.cuckoo.05.wav https://freesound.org/s/346925/

11. Mitä kuuluu mustikoille?

Julkaistu 20.9.2021

Podcasti palaa kesätauolta! Julia ja Mirka päivittävät kuulumisiaan Lontoossa ja Amsterdamissa. Molemmat ovat myös päässeet vierailemaan Suomessa kesällä. Miltä Suomi näyttää ulkosuomalaisen silmin? Instagram: @Mumamupod © Sound effects by dobroide via freesound.org. CC BY 3.0 License: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/legalcode 20190301.moo.wav: https://freesound.org/s/462770/ and 20160529_forest.with.cuckoo.05.wav https://freesound.org/s/346925/

Euroviisuextra 2021

Julkaistu 17.5.2021

Euroviisuviikko on alkanut, ja superfanit Mirka ja Julia keskustelevat tämän vuoden viisutarjonnasta, kommentoivat esityksiä ja nimeävät omat suosikkinsa ja tekevät voittajaveikkauksia. Miten mahtavat UK ja Alankomaat pärjätä tänä vuonna? Seuraa viisuviikon etenemistä myös IG:ssä @mumamupod.

EXTRA: Vappuspesiaali

Julkaistu 29.4.2021

2021 Vappuspesiaalissa keskustellaan vapun juhlinnasta ulkosuomalaisena. Millaisia vappuperinteitä Julia vaalii Amsterdamissa tai Mirka Lontoossa? Mirka avautuu hiivahuuruisista simaseikkailuistaan ja Julia paljastaa 20 vuoden kokemuksella parhaat vinkkinsä munkinpaistoon! Kippis! IG: Mumamupod © Sound effects by dobroide via freesound.org. CC BY 3.0 License: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/legalcode Champagne: Cork Pop and Pour https://freesound.org/people/ultradust/sounds/166923/

10. Oma koti kullan kamala

Julkaistu 26.4.2021

Kauden päätösjaksossa puhutaan suu puhtaaksi siitä mikä kaikki on pielessä ulkomaisissa asunnoissa. Ikkunat aukeaa miten sattuu, vesieristeitä ei ole olemassakaan ja miksi tuntuu että kaikki on rakennettu vähän sinne päin? Julian asunnossa hipsii myös karvaisia kavereita - ja mikä ihme on 'poop plate'? IG: Mumamupod © Sound effects by dobroide via freesound.org. CC BY 3.0 License: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/legalcode 20190301.moo.wav: https://freesound.org/s/462770/ and 20160529_forest.with.cuckoo.05.wav https://freesound.org/s/346925/

9. Sinkkuna Lontoossa

Julkaistu 19.4.2021

Mirka kertoo millaista on olla sinkku Lontoossa ja jakaa kokemuksiaan paikallisesta deittailukulttuurista. Kuulemme myös tarinan Mirkan ihka ensimmäisistä tindertreffeistä. IG: Mumamupod © Sound effects by dobroide via freesound.org. CC BY 3.0 License: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/legalcode 20190301.moo.wav: https://freesound.org/s/462770/ and 20160529_forest.with.cuckoo.05.wav https://freesound.org/s/346925/

8. Mikä siinä viehättää?

Julkaistu 12.4.2021

Mikä on parasta ulkomailla asumisessa? Mistä Julia ja Mirka pitävät erityisesti Lontoossa tai Amsterdamissa? Jaksossa pohditaan myös yleisesti onko muutto ulkomaille ollut “sen arvoista”, ja mitä ihmettä tuolla kysymyksellä edes tarkoitetaan? IG: Mumamupod © Sound effects by dobroide via freesound.org. CC BY 3.0 License: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/legalcode 20190301.moo.wav: https://freesound.org/s/462770/ and 20160529_forest.with.cuckoo.05.wav https://freesound.org/s/346925/

7. Kulttuurishokkiterapiaa

Julkaistu 5.4.2021

Tuleeko Suomesta Länsi-Eurooppaan muuttaessa kulttuurishokkia, ja millaisista asioista se muodostuu? Julia äimistelee hollantilaisten suorasukaisuutta ja Mirka kertoo kömmähdyksistään pubikulttuurin parissa. Mutta mitä ovat Lontoon pantterimiehet?

IG: Mumamupod

© Sound effects by dobroide via freesound.org. CC BY 3.0 License: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/legalcode 20190301.moo.wav: https://freesound.org/s/462770/ and 20160529_forest.with.cuckoo.05.wav https://freesound.org/s/346925/

6. Mitä ulkomailla tiedetään Suomesta?

Julkaistu 29.3.2021

Suomessa kävelee jääkarhuja kaduilla ja revontulet ovat urbaani legenda. Ikea, Abba ja Stieg Larsson nyt ainakin ovat Suomesta, mutta miksi Suomessa ei ole yhtään tunnettua formulakuskia? Mirka ja Julia jakavat tahoillaan sen mitä Englannissa ja Alankomaissa tiedetään Suomesta - jos nyt tiedetään yhtään mitään. IG: Mumamupod © Sound effects by dobroide via freesound.org. CC BY 3.0 License: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/legalcode 20190301.moo.wav: https://freesound.org/s/462770/ and 20160529_forest.with.cuckoo.05.wav https://freesound.org/s/346925/

EXTRA: Kuulijakysymykset - 1

Julkaistu 19.3.2021

Tässä jaksossa Mirka ja Julia vastaavat kuulijoilta ensimmäisen kauden aikana tulleisiin kysymyksiin. Selviää mm. molempien paikalliset herkkuruoat ja juomat, kaduttaako jokin asia ulkomaille muutossa ja Mirka ehdottaa kulttuurista vaihtokauppaa erään suomalaisen keksinnön ja britti-ilmiön välillä. IG: Mumamupod © Sound effects by dobroide via freesound.org. CC BY 3.0 License: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/legalcode 20190301.moo.wav: https://freesound.org/s/462770/ and 20160529_forest.with.cuckoo.05.wav https://freesound.org/s/346925/

Koronaextra

Julkaistu 8.3.2021

Miltä näyttää COVID-19 Lontoosta katsottuna? Miten pandemiavuosi on sujunut Amsterdamissa? Lockdownkonkarit Julia ja Mirka purkavat sydäntään ja kommentoivat koronaa ulkosuomalaisen näkökulmasta. IG: Mumamupod © Sound effects by dobroide via freesound.org. CC BY 3.0 License: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/legalcode 20190301.moo.wav: https://freesound.org/s/462770/ and 20160529_forest.with.cuckoo.05.wav https://freesound.org/s/346925/

5. Kieli keskellä kämmentä

Julkaistu 3.3.2021

Kauden päätösjaksossa jaetaan kokemuksia elämästä uudella kielialueella, kielikömmähdyksiä sekä ihmetellään oman suomen kielen rappiota. Julia ja Mirka vertailevat millaisia haasteita uusi kotikieli on tuonut vastaan, ja miltä tuntuu muuttaa maahan jonka kieltä osaa yhden alkeiskurssin verran. Miten asiat sujuvat jos osaa kieltä jo teoriassa? Onko tilanteita joissa google translate tai wikipedia ei auta? IG: Mumamupod © Sound effects by dobroide via freesound.org. CC BY 3.0 License: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/legalcode 20190301.moo.wav: https://freesound.org/s/462770/ and 20160529_forest.with.cuckoo.05.wav https://freesound.org/s/346925/

4. Byrokratian pyörteissä

Julkaistu 24.2.2021

Millaiseen byrokratiaan tulee varautua kun muuttaa EU:n sisällä? Entä kuinka kuumottavaa eri virastoissa asiointi voi olla? Asiakaspalvelut ovat sentään auki pidempään kuin Suomessa, joten käytännön asiat hoituvat leikiten...vai hoituvatko? IG: Mumamupod © Sound effects by dobroide via freesound.org. CC BY 3.0 License: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/legalcode 20190301.moo.wav: https://freesound.org/s/462770/ and 20160529_forest.with.cuckoo.05.wav https://freesound.org/s/346925/

3. Asuntojahdissa

Julkaistu 17.2.2021

Miten löytää katto pään päälle uuden maan tuntemattomilla vuokramarkkinoilla? Mitä jos vastassa onkin asuntopommi? Julia ja Mirka vertailevat kokemuksiaan asuntojen saalistuksesta uusissa kotikaupungeissaan ja millaisia asumuksia jahdissa löytyi. IG: Mumamupod © Sound effects by dobroide via freesound.org. CC BY 3.0 License: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/legalcode 20190301.moo.wav: https://freesound.org/s/462770/ and 20160529_forest.with.cuckoo.05.wav https://freesound.org/s/346925/

2. Kotiutuminen

Julkaistu 10.2.2021

Millaista on asettua taloksi kotimaan rajojen ulkopuolelle? Onko ruoho vihreämpää aidan toisella puolella, vai rullaako arki samalla tavalla kaikkialla? Miltä tuntuu aloittaa uusi elämä ilman sosiaalista turvaverkkoa, perhettä tai ystäviä? Mirka ja Julia jakavat ajatuksiaan siitä kuinka helppoa tai vaikeaa uuteen kotimaahan sopeutuminen on, ja mitä vaaditaan siihen, että olo alkaa käydä kotoisaksi. IG: Mumamupod © Sound effects by dobroide via freesound.org. CC BY 3.0 License: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/legalcode 20190301.moo.wav: https://freesound.org/s/462770/ and 20160529_forest.with.cuckoo.05.wav https://freesound.org/s/346925/

1. Usein kysytyt kysymykset

Julkaistu 3.2.2021

Muu maa mustikka -podcast kertoo kahden suomalaismimmin elämästä maailmalla. Mirka jakaa kokemuksiaan Lontoosta, ja Julia kertoo millaista on asua Amsterdamissa. Ensimmäisessä jaksossa käydään läpi kysymyksiä, joihin jokainen maastamuuttaja joutuu vastaamaan. IG: Mumamupod © Sound effects by dobroide via freesound.org. CC BY 3.0 License: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/legalcode 20190301.moo.wav: https://freesound.org/s/462770/ and 20160529_forest.with.cuckoo.05.wav https://freesound.org/s/346925/

Traileri

Julkaistu 1.2.2021

Muu maa mustikka on podcast ulkomailla asumisen iloista ja kauhuista. Mirka asuu Lontoossa ja Julia Amsterdamissa, ja Mumamu-podissa kuullaan naurun säestämää syväluotaavaa analyysia hollantilaisesta luonteenlaadusta, kauhukokemuksia brittiläisestä ruokakulttuurista ja henkevää pohdintaa ulkosuomalaisesta identiteetistä. Uudet jaksot ilmestyy maanantaisin! @mumamupod

Takaisin podcastien listaan