Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Palkittu

Mandatumin Palkittu on ainoa suomenkielinen palkitsemista käsittelevä podcast. Sarjan on tuottanut Jaksomedia.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 22 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 13.3.2018.

Palkitsemisen kokemus sujuvoituu HR-teknologialla

Julkaistu 19.9.2023

Miten HR-teknologia vaikuttaa kokonaispalkitsemisen kokemukseen? Entä minkälaisia asioita kannattaa huomioida, kun HR-järjestelmä otetaan käyttöön yrityksessä? Teemasta Janne Tiaisen kanssa keskustelee Vaisalan Tuula Pyysalo, jolla on pitkä työhistoria HR-järjestelmien ja prosessikehityksen parissa.

Asiantuntijoiden palkitseminen

Julkaistu 22.6.2023

Mikä asiantuntijatehtävissä työskenteleviä motivoi työelämässä? Entä miten asiantuntijatyön tuloksia voi mitata? Sini Jämsénin kanssa studiossa pitkän linjan HR-ammattilainen Maija Fast sekä Suomen ekonomien erityisasiantuntija Riikka Sipilä. 

Kasvuyrityksen kehittyessä kasvaa myös palkitseminen

Julkaistu 28.4.2023

Palkitsemisen keinovalikoima vaihtelee paljon kasvuyrityksen kasvuvaiheen mukaan. Miten palkitseminen tukee yrityksen kasvua? Millaisia palkitsemistapoja löytyy erilaisilta kasvuyrityksiltä? Studiossa Mandatum Incentivesin toimitusjohtaja Tapio Tolvanen ja G2 Investin toimitusjohtaja Petri Niemi.

Samaa palkkaa samanarvoisesta työstä – mitä se tarkoittaa?

Julkaistu 18.1.2023

Tasa-arvoinen palkkaus on perus- ja ihmisoikeus. Miten pyrkimys palkkatasa-arvoon näkyy lainsäädännössä, työehtosopimuksissa ja työpaikoilla? Entä mitä työnantajan olisi hyvä ottaa palkkauksen ja palkitsemisen suunnittelussa huomioon, jotta sukupuolten välinen palkkatasa-arvo toteutuisi? Jaksossa käydään läpi tuloksia tuoreesta Samanarvoinen työ -hankkeesta, jonka toteuttivat yhdessä Mandatum, Työelämän sopimus- ja lakipalvelu Sopla Ky sekä Haaga-Helia ammattikorkeakoulu.

Palkkiorahasto laajentaa sijoittamisen keinoja

Julkaistu 23.11.2022

Palkkiorahastojen käyttö on yleistynyt suomalaisissa yrityksissä – miksi se on hyvä asia? Mikä rahastojen rooli on palkitsemisessa? Mandatumin toimitusjohtaja Petri Niemisvirta avaa, millainen merkitys palkkiorahastoilla on suomalaisessa työelämässä ja yhteiskunnassa. Juontajana Kiisa Hulkko-Nyman.

Palkitsemisen ja palkkauksen merkitys rekrytoinnissa

Julkaistu 2.11.2022

Palkka-avoimuus ja työpaikan tarjoamat edut ovat yhä tärkeämpiä työnhakijoille. Rekrytointimarkkinoilla palkitsemisella on valtava merkitys ja sitä tulisi hyödyntää keinona enemmän, sanoo rekrytoinnin ammattilainen Saana Rossi. Myös Oikotie Työpaikkojen johtaja Joonas Pihlajamaa Schibstediltä tietää, että eurot kiinnostavat. Yli 90 prosenttia työnhakijoista hakisi paikkaa todennäköisemmin, jos palkkahaarukka olisi tiedossa. Sini Jämsénin juontamassa jaksossa käydään läpi asioita, jotka rekrytoijan pitäisi ymmärtää palkitsemisesta.

Björn Wahlroos: Terve palkitseminen perustuu avoimuuteen

Julkaistu 19.5.2021

Mandatum Lifen Palkittu-podcastin vieraana on suomalainen talousvaikuttaja ja Sammon hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos. Keskustelun aiheena on muun muassa, miten palkitsemista pitäisi kehittää ja millainen on ihanteellinen palkitsemisjärjestelmä sekä mikä Suomessa on erityisen hyvin palkitsemisen suhteen. Palkittu-podcastin jakson juontaa Mandatum Lifen liiketoimintajohtaja Kiisa Hulkko-Nyman.

Raha vs. merkityksellisyys – arvostavatko eri sukupolvet eri asioita?

Julkaistu 22.4.2021

Mandatum Lifen Palkittu-podcastissa pureudutaan siihen, miten eri sukupolvet kokevat palkitsemisen. Merkityksellisyys ja mielekkyys korostuvat nykypäivän työelämässä. Nuorille sukupolville myös oppiminen ja kehittyminen työssä on erityisen tärkeää. Mutta mikä on palkitsemisen merkitys eri sukupolville tai henkilöille erilaisissa elämäntilanteissa ja uran eri vaiheissa? Entä ovatko nuoret valmiimpia ottamaan riskejä tai puhumaan palkoista avoimesti? Studiossa Mandatum Lifen johtavan palkitsemiskonsultin Sini Jämsénin vieraana Aalto-yliopiston hallituksen puheenjohtaja ja Sitran entinen yliasiamies Mikko Kosonen sekä sijoittamisen ja konsultoinnin parissa työskentelevä opiskelija Ida Ilkko.

HR-dataa louhitaan exit-keskusteluista ja pulssikyselyistä

Julkaistu 17.3.2021

Kun yritys panostaa oman henkilöstönsä työhyvinvointiin, tulokset näkyvät HR-datassa. Mistä on kyse ja miten HR-datalla voidaan johtaa palkitsemista ja työhyvinvointia? Palkittu-podcastissa aiheesta keskustelevat Mandatum Lifen HR-asiantuntija Noora Marttinen ja Sympan työkulttuurista ja henkilöstöjohtamisesta vastaava johtaja Anna Aarnisalo. Mandatum Lifen Palkittu-podcastissa pureudutaan siihen, miten työntekijän taloudellinen turva hyödyttää myös työnantajaa ja miten työnantaja voi palkitsemisen keinoin kiinnittää huomiota työntekijän talouteen. 

Kriisissä ei saa karata kammioon

Julkaistu 16.6.2020

Palkittu-podcastissa keskustellaan henkilöstöjohtamisesta ja palkitsemisesta poikkeusaikoina. Mandatum Lifen Sini Jämsénin vieraana studiossa on Tokmannin henkilöstöjohtaja Sirpa Huuskonen. Tokmanni on saanut kiitosta johtamiskäytännöistä koronapandemian aikana. Huuskonen pitää tärkeänä, että johto on kriisitilanteessa koko ajan henkilöstön pulssilla ja lähellä. Huomiota on kiinnitetty myös palkitsemiseen: henkilöstöä on kiitetty ja palkittu venymisestä ja sitoutumisesta poikkeustilanteessa. Tokmanni teki myös merkittäviä uudistuksia palkitsemiseen vuosien 2017 ja 2018 aikana. Taustalla oli vaatimaton myynnin kasvu, jolloin yrityksessä ymmärrettiin, että koko henkilöstön panosta kasvuun tarvitaan. Tavoitteeksi otettiin 10 prosentin kasvu, ja koko henkilöstö tuli mukaan palkitsemisjärjestelmän piiriin. Millaisia palkkioita Tokmannilla on jaettu korona-aikana? Miten viestinnässä onnistuttiin? Entä miten kävi myynnin kasvutavoitteelle?

Pidä tavoitteista kiinni ja johda tuottavasti

Julkaistu 29.4.2020

Suomalaisissa yrityksissä tapaa paljon erinomaista johtamista, mutta parannettavaa on. Henkilöstötuottavuuden ja johtamisen tutkija ja kehittäjä Ossi Aura arvioi, että Suomessa voitaisiin saavuttaa jopa 9 miljardin euron lisäys yritysten käyttökatteissa johtamiseen panostamalla. Tutkimusten mukaan hyvä johtaminen on selkeästi yhteydessä tuottavuuteen. Johtaminen on laaja kokonaisuus, jossa tavoitteiden asetannalla, palautteella ja palkitsemisella on iso rooli. Mitä erinomainen johtaminen ja tuottavuuden lisääminen vaatii johtamisketjuilta ja esimiehiltä? Kuka tekee tuloksen yrityksissä? Aiheesta keskustelevat Palkittu-podcastissa Mandatum Lifen palkitsemispalveluiden johtaja Kiisa Hulkko-Nyman ja tutkija Ossi Aura.

Kannusta työntekijää sijoittamaan tulevaisuuteen

Julkaistu 23.3.2020

Tulevaisuuteen varautuminen sijoittamalla on alkanut kiinnostaa myös suomalaisia, vaikka meillä on perinteisesti luotettu enemmän pankkitileihin ja yhteiskuntaan. Työnantajilla on merkittävä mahdollisuus tukea työntekijöitä taloudellisessa varautumisessa. Palkittu-podcastissa pureudutaan siihen, miten työntekijän taloudellinen turva hyödyttää myös työnantajaa ja miten työnantaja voi palkitsemisen keinoin kiinnittää huomiota työntekijän talouteen. Visa Korhosen vieraana studiossa on Finanssiala ry:n toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi. Kuinka suomalaisten asenteet varautumiseen ja sijoittamiseen ovat muuttuneet? Entä miksi sijoittaminen henkilöstö- tai palkkiorahaston kautta on fiksua varautumista?

Hyvinvointi on muutakin kuin liikuntaa

Julkaistu 21.5.2019

Palkittu-podcastin kymmenennen jakson vieras, Onnia Servicen perustaja ja valmentaja Katriina Karkulehto on erikoistunut hyvinvoinnin johtamiseen. Hyvinvoinnilla ja palkitsemisella on kuitenkin varsin paljon yhteistä, ja kaiken takana on systemaattinen esimiestyö – sekä hyvinvoiva esimies. Miten henkistä hyvinvointia johdetaan ja miten palkitseminen edistää sisäistä motivaatiota? Muun muassa näitä asioita Mandatum Lifen palkitsemiskonsultti Noora Marttinen pääsee kysymään Karkulehdolta.

Työyhteisön tuki palkitsee myös freelanceria ja yrittäjää

Julkaistu 11.4.2019

Työsuhteinen työntekijä, keikkatyöläinen, freelancer, kevytyrittäjä, franchise-yrittäjä, yrittäjä. Skaala on laaja, ja nykyään yhä on tavallisempaa olla jotakin muuta kuin perinteinen työsuhteessa oleva työntekijä tai yksityisyrittäjä. Miten franchise-yrittäjää sitoutetaan ja kannustetaan kohti tavoitteita? Entä miten freelance-työntekijä istuu projektitiimiin? Aiheesta keskustelevat Markku Kosonen, MRoom-ketjun emoyhtiön toimitusjohtaja, sekä Dijana Soininen, CPO, Mirum Agency. Jakson juontaa Mandatum Lifen Roosa Kohvakka.

Viritä vastuullisuus osaksi kaikkea liiketoimintaa

Julkaistu 18.3.2019

Palkittu-podcastin kahdeksannessa jaksossa keskustellaan vastuullisesta palkitsemisesta. Palkitsemispalveluiden liiketoimintajohtaja Kiisa Hulkko-Nymanin vieraana ovat Nesteen henkilöstö- ja turvallisuusjohtaja Hannele Jakosuo-Jansson ja Aalto-yliopiston professori Seppo Ikäheimo. Jaksossa Jakosuo-Jansson kertoo, kuinka Neste on vienyt vastuullisuuden ruohonjuuritasolle ja mukaan koko organisaation palkitsemisjärjestelmään. Ikäheimo taas kertoo, mitä tutkimus sanoo vastuullisesta palkitsemista ja mikä vastuullisen palkitsemisen tila on nyt Suomessa ja maailmalla. Lopuksi kuullaan, mitä askeleita vastuullisesta palkitsemisesta kiinnostuneen organisaation on syytä seuraavaksi ottaa.

Monimuotoiset tiimit ymmärtävät asiakasta

Julkaistu 30.11.2018

Palkittu-podcastin seitsemännessä jaksossa keskustellaan tasa-arvosta ja monimuotoisuudesta palkitsemisessa ja johtamisessa. Palkitsemiskonsultti Sini Jämsénin vieraana on Includia Leadershipin toimitusjohtaja ja tutkija Jonna Louvrier. Louvrierin mukaan monimuotoisuus työelämässä tarkoittaa tänä päivänä sitä, että otetaan huomioon ihmisten erilaiset sosiaaliset identiteetit ja se, miten ne vaikuttavat eri tilanteissa. Monimuotoiset organisaatiot ja tiimit ymmärtävät paremmin markkinoita ja kohderyhmiä, jotka nykyaikana ovat joka tapauksessa monimuotoisia. Erilaiset ihmiset tuovat pöytään erilaisia näkemyksiä, minkä on todettu tuottavan enemmän ja parempia innovaatioita. Mikä monimuotoisuuden tilanne on nyt Suomessa? Entä maailmalla? Miten lähteä edistämään tasa-arvoa ja monimuotoisuutta omassa organisaatiossa?

Töitä tehdään rakkaudest lajiin – ja rahan takii

Julkaistu 12.10.2018

Palkittu-podcastin kuudennessa jaksossa pureudutaan työmotivaatioon ja sen lähteisiin. Mitä työmotivaatiolla tarkoitetaan? Minkälaisista asioista työmotivaatio syntyy? Mikä on rahallisen palkitsemisen rooli tässä kokonaisuudessa? Yksi johtamisen ja työelämätutkimuksen ikuisuuskysymyksistä lienee, mikä ihmisiä motivoi ja toisaalta miten ihmisiä voi motivoida työssään. Entä saako ihminen käydä töissä vain rahan takia? Palkittu-podcastissa Johanna Maaniemen vieraana on pitkän linjan tutkija ja kehittäjä, yliopistolehtori ja maisteriohjelman johtaja Anu Hakonen Vaasan yliopistosta. Hän paljastaa vinkkinsä yrityksille ja organisaatioilla, jotka pohtivat henkilöstön motivointiin liittyviä kysymyksiä sisäisen ja ulkoisen motivaation näkökulmasta.

Ota spontaani kiitos osaksi palkitsemisesta

Julkaistu 13.9.2018

Palkittu-podcastin viidennässä jaksossa keskustellaan pika- ja kertapalkitsemista. Niillä tarkoitetaan joustavia ja nopeita tapoja palkita työntekijöitä hyvästä työsuorituksesta. Miten siis ottaa pikapalkitseminen mukaan organisaation strategiaan? Mitä toimiva pikapalkitseminen vaatii? Jaksossa Efiman toimitusjohtaja Tero Salminen ja HR Ennakkoverokonsultointi Oy:n Jarkko Kuusinen kertovat, miten he ovat olleet tekemisissä pika- ja kertapalkitsemisen kanssa. Lisäksi jaksossa pohditaan, miten rakentaa hyviä pikapalkitsemisen käytänteitä.

Palkka-avoimuus vaatii muutakin kuin avoimet palkat

Julkaistu 6.8.2018

Palkittu-podcastin neljännessä jaksossa pohditaan palkkauksen avoimuutta, jolla tavallisesti tarkoitetaan tietoa palkkojen määräytymisperusteista. Eräät yritykset ovat kuitenkin uskaltautuneet avaamaan kaikkien palkat julkisiksi. Mitä tämänkaltainen malli vaatii organisaatiolta? Miten palkkoja hallitaan niiden ollessa julkisia? Entä kenelle malli oikeastaan sopii? Jaksossa ohjelmistoyritys Vincitin toimitusjohtaja Mikko Kuitunen kertoo, miksi yritys päätyi avaamaan palkat julkiseksi ja mitä siitä seurasi. Jakson juontaa Mandatum Lifen palkitsemiskonsultti Johanna Maaniemi.

Tavoitteet ne on julkisellakin

Julkaistu 28.5.2018

Palkittu-podcastin kolmannessa jaksossa keskustellaan palkitsemisesta julkisella sektorilla. Onko työntekijöiden palkitseminen julkisella sektorilla erilaista kuin yksityisellä? Mikä on tulospalkkioiden rooli ja toimivuus? Miten palkitseminen ja johtaminen kytkeytyvät yhteen? Miten kutsumusammateissa toimivia voidaan palkita? Jaksossa Espoon henkilöstöjohtaja Kimmo Sarekoski kertoo, miten Espoossa palkitaan työntekijöitä. Jakson juontaa Mandatum Lifen palkitsemiskonsultti Sini Jämsén.

Yksipuoliset tulosmittarit sahaavat organisaation omaa oksaa

Julkaistu 27.4.2018

Taloustiede ja palkitseminen liittyvät olennaisesti toisiinsa. Mitä oppeja taloustiede tarjoaa tulospalkitsemisen kehittäjälle? Mihin asioihin palkitsemista suunnitellessa olisi hyvä kiinnittää huomiota? Mitä taloustiede kertoo suoriutumisen arvioinnista ja mittaamisesta? Entä milloin rahallinen kannustaminen ei välttämättä ole järkevää? Palkittu-podcastin toisen jakson vieraana Etlan tutkimuspäällikkö Antti Kauhanen. Jakson juontaa Mandatum Lifen Roosa Kohvakka.

Palkitseminen syö yrityskulttuurin aamupalaksi

Julkaistu 13.3.2018

Yrityskulttuuri ja palkitseminen kulkevat käsi kädessä – kummallakin on vaikutusta toiseen. Miten yrityskulttuuri ja palkitseminen siis sovitetaan yhteen? Miten kehittää aineetonta ja rahallista palkitsemista? Mikä vaikutus yrityskaupoilla on yrityskulttuuriin ja palkitsemiseen? Palkittu-podcastin ensimmäisessä jaksossa Mandatum Lifen Kiisa Hulkko-Nyman keskustelee palkitsemisesta ja yrityskulttuurista Mehiläisen henkilöstöjohtaja Anu Kolarin kanssa.

Takaisin podcastien listaan