Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Uusi kaava

Asuminen on kompromisseja, mutta kuka joustaa eniten: omat haaveet, budjetti vai ilmasto? Entä mitkä ovat asumisen kantavat seinät, mitä taas olisi syytä purkaa tai korjata? Uusi kaava on ympäristöministeriön podcast asumisesta. Vieraina on asumisen ammattilaisia, jotka näkevät pintamaalia syvemmälle ja havainnekuvia kauemmas. Kysymyksiä esittää muotoilutoimittaja ja kerrostaloasukas Ida Kukkapuro.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 4 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 26.2.2021.

Miten ilmasto kestää asumisvaatimuksemme?

Julkaistu 1.4.2021

Kolmasosa suomalaisen hiilijalanjäljestä syntyy asumisesta. Siinä ekologisia valintoja on kuitenkin paljon vaikeampaa tehdä kuin vaate- tai ruokaostoksilla. Ovatko betonikerrostalot ilmaston pahin painajainen? Miten pyramidit ovat edelleen pystyssä, kun 200 vuotta on rakennukselle nykyään ihailtavan korkea elinikä? Miten rakkaus auttaa taistelussa ilmastonmuutosta vastaan? Asumisen ilmastokysymyksiä puntaroimassa ovat kaksi arkkitehtiä ja professoria: Mikko Summanen K2S-toimistosta sekä ympäristöministeriön vähähiilisen rakentamisen erityisasiantuntija Matti Kuittinen.

Mistä suomalainen asuminen tunnetaan?

Julkaistu 18.3.2021

Putkiremontti sukupolvikokemuksena, raskas sääntely, rakennustekniikka - suomalaisen asumisen kansallisylpeyksistä ei saisi kovin komeaa postikorttia. Pidämme helposti itseämme takapajulana, mutta esimerkiksi digitaalisuudessa ja lean-rakentamisessa Suomi on edelläkävijä. Asumisen hintaerot ovat maan sisälläkin suuria, mutta onko suomalaisessa asuntomarkkinassa jotain hyvääkin? Mutta miksei Suomi loista puurakentamisessa tai arkkitehtuurissa?  Suomea ja muuta maailmaa vertailemassa ovat tutkijatohtori Antti Kurvinen ja rakennusalan innovaatiokonsultti Aarni Heiskanen AE Partnersista.

Unelmien koti, kohtuuton toive?

Julkaistu 10.3.2021

Kun haaveilemme asumisesta, haaveilemme oikeastaan elämästä: missä haluan elää elämääni, mitä haluan kotona tehdä ja kuinka lähelle haluan kaupan, ystävät tai lenkkimaastot? Keillä on varaa unelmiinsa? Haaveita, realiteetteja ja parannusehdotuksia ovat puimassa kaupunkimaantieteen professori Mari Vaattovaara, joka on tutkinut asumista ja kaupunkeja 20 vuotta, sekä Asuntomessujen kehitysjohtaja Anne Pallaste, jolla on tuoretta dataa asumishaaveista. Podcastin juontaa Ida Kukkapuro.

Uusi kaava alkaa pian!

Julkaistu 26.2.2021

Tämä podcast on kuin kerrostalo - täynnä erilaisia asujia, näkökulmia ja pohjaratkaisuja. Näkyykö ikkunasta puita, purettu ostoskeskus, sähköauton latauspiste vai viereisen talon seinä? Ympäristöministeriön podcastin vieraina on asumisen ammattilaisia, joiden kanssa ravistellaan kellarissa perustuksia ja kiivetään katolle visioimaan. Kysymyksiä esittää muotoilujournalisti ja kerrostaloasukas Ida Kukkapuro.

Takaisin podcastien listaan