Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


OP Podcast

Podcast by OP

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 33 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 5.5.2016.

Suoraa puhetta markkinoista - Mikä keskuspankkeja vaivaa?

Julkaistu 19.8.2019

Pohdintaa sijoitusmarkkinoiden ajankohtaisista ilmiöistä. Äänessä OP:n asiantuntijat Harri Kojonen, Erkko Ryynänen sekä Jussi Hyöty.

Miten suomalaisella kuluttajalla pyyhkii, senioriekonomisti Henna Mikkonen?

Julkaistu 21.5.2019

Miten suomalaisella kuluttajalla pyyhkii, senioriekonomisti Henna Mikkonen? by OP

Onko nousevalla kansallismielisyydellä taloudellisia vaikutuksia Euroopassa, OP:n ekonomistit?

Julkaistu 21.5.2019

OP:n ekonomistien mukaan Euroopan talouskehitys on hidastunut ja pysyy keskivertoa heikompana. Miten brexit ja nouseva kansallismielisyys vaikuttavat Euroopan talouteen? Ida-Liina Huurtelan ja Tuomas Rajalan haastateltavina OP:n pääekonomisti Reijo Heiskanen ja ekonomisti Joona Widgren

Pessimistit eivät pettyneet - mitä se tarkoittaa talouden näkökulmasta, Reijo Heiskanen?

Julkaistu 21.5.2019

OP:n ekonomistien tuoreen suhdanne-ennusteen mukaan Suomi välttää niukasti kaksoisvajeen. Mitä kaksoisvaje tarkoittaa? Entä millä mielin OP:n pääekonomisti, Reijo Heiskanen odottaa tulevaa hallitusohjelmaa? Haastattelijoina Ida-Liina Huurtela ja Tuomas Rajala

Asuntomarkkinakatsaus: Kannattaako oma asunto hankkia nyt?

Julkaistu 18.2.2019

Miksi ensiasunto hankitaan entistä vanhempana? Pitäisikö asuntolainaa lyhentää vauhdilla, jotta velattomasta asunnosta pääsee nautiskelemaan mahdollisimman varhain? Entä uskaltaako sijoitusasunnon ostaa samasta taloyhtiöstä kuin missä oma koti sijaitsee? Asuntomarkkinoiden tilannetta avaavat OP:n kuluttajaekonomisti Henna Mikkonen sekä asumisen rahoitus ja -palvelut liiketoiminnasta vastaava johtaja Kaisu Christie. Podcastin toimittajana on Ida-Liina Huurtela. OP:n tuore asuntomarkkinakatsaus on luettavissa kokonaisuudessaan täältä: https://www.op.fi/documents/20556/28168687/Asuntomarkkinakatsaus+Q1+2019/c371fae5-774d-26cf-f505-1d62cb30fc68

Suhdanne-ennuste: Veto hiipuu, mitä siitä seuraa? OP:n ekonomistit vastaavat

Julkaistu 25.1.2019

OP:n ekonomistien tuoreen suhdanne-ennusteen mukaan Suomen talous kehittyy vielä tänä vuonna mukavasti, mutta vuonna 2020 maailmantalouden hidastuminen koettelee Suomea muuta euroaluetta enemmän. Miksi näin on? Pitääkö tavallisen kuluttajan olla huolissaan nousukauden päättymisestä? Entä mitä kuuluu työllisyystilanteelle? Ida-Liina Huurtelan haastattelussa OP:n pääekonomisti Reijo Heiskanen ja ekonomisti Henna Mikkonen.

Uskallanko käyttää rahaa vai uhkaako lama – Miten vuosi 2019 kohtelee suomalaista?

Julkaistu 15.1.2019

Spoiler alert: tästä vuodesta on tulossa kuluttajan kannalta hyvä vuosi. Työllisyys paranee, palkat nousevat ja ostovoima kasvaa. Miksi näin on, OP:n kuluttajaekonomisti Henna Mikkonen? Entä millaisilla teoilla omaa talouskuntoa voi kohentaa? Ida-Liina Huurtelan ja Tuomas Rajalan haastateltavana OP:n kuluttajaekonomisti Henna Mikkonen. Tsekkaa myös tuore Kuluttajan vuosi 2019 -katsaus op.fi:stä ja op.mediasta!

OPxSlush- Robotit läheistesi Hoitajiksi

Julkaistu 12.12.2018

Asiaa hoiva-alan muutoksesta. Löytyykö automaatiosta, tekoälystä tai teknologiasta apu tulevaisuudessa? Alina Kangasluoman ja Tuomas Rajalan haastateltavana Ville Niemijärvi Onervasta.

OPxSlush- Nuoret, Opiskelu Ja Yrittäjyys

Julkaistu 12.12.2018

Opiskeluajan ei tarvitse olle kituuttamista ja eurojen laskemista. Miten opiskelu ja yrittäjyys sopivat yhteen? Entä miten opinto-ohjaajat voivat tukea opiskelijoita löytämään unelmiensa uran? Ida-Liina Huurtelan ja Alina Kangasluoman haastateltavana Raoul Lehtonen ja Tuuli Saukkonen. Lähetys tehtiin suorana Slush 2018 -tapahtumasta.

OPxSlush- Monika Liikamaa Ja Case Enfuce

Julkaistu 12.12.2018

Slush 2018 -haastattelussa Enfusen Boss Lady Monika Liikamaa.

OPxSlush- ESports

Julkaistu 12.12.2018

Perinteisen urheilun rinnalla on melkoisella rytinällä tullut eSports eli pelaaminen urheiluna ja ammattimaisesti. Miten eSporttaajaksi tullaan ja minkälainen maa e-urheilumaa Suomi on? Ida-Liina Huurtelan ja Alina Kangasluoman haastateltavina Sani Leino Havu Gamingistä ja Klaus Kajetski Fandom e Sportsilta.

OPxSlush- Datalla Autoilun Kustannukset Alas

Julkaistu 12.12.2018

Autoilu maksaa maltaita ja usein kustannukset yllättävät auton omistajan. Carwistin Pekka Braxin kanssa pohditaan sitä, miten data voi auttaa hallitsemaan ja ennustamaan autoilun kustannuksia.

OPxSlush: Osakekauppaa listaamattomilla yrityksillä

Julkaistu 4.12.2018

OP on mukana kehittämässä lohkoketjuteknologialle perustuvaa alustaa, jossa osakekauppaa voidaan käydä Helsingin Pörssin ulkopuolisilla yrityksillä. Mitä etuja hanke tarjoaa yrityksille, sijoittajille, viranomaisille tai rahoituspalvelujen tarjoajille? OP Sijoittajakoulusta tutut Ida-Liina Huurtela ja Tuomas Rajala jututtavat aiheesta OP:n kehityspäällikkö Heikki Rautilaa. OPxSlush-podcast lähetettiin suorana Slushista, Helsingin Messukeskuksesta.

OPxSlush: Virtuaalimatkailua ja älykkäitä matkapäiväkirjoja

Julkaistu 4.12.2018

Tervetuloa kuuntelemaan OPxSlush-podcastin tallennetta, joka lähetettiin suorana Slushista! Nyt matkustetaan ympäri maailman kotisohvalta käsin. Ida-Liina Huurtelan ja Alina Kangasluoman haastateltavana Jaajo Linnonmaa Virtual Travellesilta ja Maija Kaukonen Wowandersilta.

OPxSlush: Elämysmatkailu

Julkaistu 4.12.2018

Tervetuloa kuuntelemaan OPxSlush-podcastin tallennetta Slushista! Nyt unohdetaan perinteiset matkaoppaat ja koetaan maailma paikallisen silmin. Alina Kangasluoma ja Tuomas Rajalan haastattelussa on matkailun Airbnb:ksi tituleeratun Doerzin Tomi Virtanen.

OPxSlush: Uni, työhyvinvointi ja jaksaminen

Julkaistu 4.12.2018

Tervetuloa katsomaan ja kuuntelemaan OPxSlush-podcastia, joka tehtiin tiistaina 4.12. suorana Slushista! Ensimmäisen suoran lähetyksen aiheena oli töissä jaksaminen ja unen tärkeys hyvinvoinnille. Ida-Liina Huurtelan ja Alina Kangasluoman haastateltavana Liftedin toimitusjohtaja, toinen perustaja ja valmentaja Taneli Rantala sekä Sleep Circlen Perttu Lähteenmäki.

OPxSlush: Ruokaa ilmasta ja sähköstä

Julkaistu 4.12.2018

Ruoan valmistaminen ilmasta sähkön avulla kuulostaa scifi-elokuvien kokkaukselta. Todellisuudessa ilmasta valmistettu murkina on jo täällä, sillä suomalaisen Solar Foods Oy:n hyppysissä CO2 muuttuu proteiiniksi. Mistä oikein on kysymys? Tuomas Rajalan ja Ida-Liina Huurtelan haastateltavana on Pasi Vainikka Solar Foodsilta. OPxSlush-podcast tallennettiin ja tehtiin suorana Slushissa, Helsingin Messukeskuksesta.

OPxSlush: Liikenteen tulevaisuus

Julkaistu 3.12.2018

Miten maailma makaa liikenteen tulevaisuuden suhteen? Onko tulevaisuus robottiautojen vai yhteiskäyttöisten kulkupelien? Katoavatko polttomoottoriautot kokonaan sähköautojen tieltä. Liikenteen tulevaisuudesta ovat keskustelemassa Maas Globalin Jonna Pöllänen, Autotuojat ja -teollisuus ry:n Tero Kallio ja VTT:n Matti Kutila. Isäntänä @rajalantumppi

OPxSlush: Tekoäly

Julkaistu 28.11.2018

Tekoäly siellä, täällä ja tuolla. Tekoäly on vallannut palstatilaa mediasta ja ihmiskunta pelkää tekoälyn kaappaavan työn, naiset ja vallan. Mikä meitä tekoälyssä oikein pelottaa ja mitä se oikeastaan on? Podcastissa Alina Kangasluoman ja Ida-Liina Huurtelan vieraina ovat Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen osaston apulaisprofessori Teemu Roos ja ohjelmoinnin puolestapuhuja sekä lastenkirjailija Linda Liukas.

Suhdannekatsaus: Mitä Suomen taloudelle kuuluu vuonna 2019?

Julkaistu 20.11.2018

"Suomen talouden ennustaminen on hirvittävän helppoa", toteaa OP:n pääekonomisti Reijo Heiskanen. Miten Suomen taloutta ennustetaan ja miksi taviksen pitäisi olla kiinnostunut asiasta? Miltä työllisyystilanne näyttää ensi vuonna, mitä bruttokansantuote tarkoittaa ja mitä merkitystä sillä on tavallisen ihmisen taloudelle? Podcastissa Ida-Liina Huurtelan ja Tuomas Rajalan haastateltavina ovat OP:n pääekonomisti Reijo Heiskanen ja ekonomisti Henna Mikkonen.

OPxSlush: Biohakkerointi

Julkaistu 16.11.2018

Voiko ihmisen tuunata huippuvireeseen niin kuin auton? Haastateltavina Kisko Labsin toimitusjohtaja Antti Akonniemi sekä älysormusvalmistaja Ouran markkinointijohtaja Marjo Piirto. Haastattelijoina Alina Kangasluoma ja Tuomas Rajala OPxSlush on podcast-sarja, jossa tarkastellaan teknologiaa ja innovaatiota inhimillisellä otteella. Sarjan tarkoitus on selvittää, miten elämme huomenna.

OP Sijoittajakoulu -podcast: #2 Voivottelusta voiton tavoitteluun. Muistithan sijoitussuunnitelman?

Julkaistu 27.8.2018

Takaako huolella tehty sijoitussuunitelma menestyksen sijoitusmarkkinoilla? Miten sijoitussuunnitelma laaditaan ja miksi se on sijoittajan olennainen työkalu? Keskustelemassa Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri

OP Sijoittajakoulu -podcast: #1 Onko sijoittaminen vain valkokauluksisten hupia?

Julkaistu 27.8.2018

Miksi jokaisen pitäisi kiinnostua sijoittamisesta ja miten sijoittaminen aloitetaan? Tuomas Rajalan haastateltavana Nuorten osakesäästäjien Jamilla Heiskanen sekä Raoul Lehtonen.

OP Sijoittajakoulu -podcast: #3 Miten asuntomoguliksi tullaan? Eli kaikki asuntosijoittamisesta.

Julkaistu 27.8.2018

Miten asuntosijoittamiseen pääsee käsiksi? Ida-Liinan ja Tuomaksen vieraana mm. asuntosijoittamisella taloudellisen riippumattomuuden saavuttanut Terhi Majasalmi. Päästäkseen Terhin kaltaiseksi asuntomoguliksi, täytyykö olla paljon rahaa, tietoa vai silkkaa tuuria?

OP Sijoittajakoulu -podcast: #4 Voiko sijoittamalla pelastaa maailman?

Julkaistu 27.8.2018

Sijoitusvoitot tulevat aina jonkun selkänahasta. Voiko omilla sijoituspäätöksillä rakentaa parempaa maailmaa? Entä voiko vastuullisilla valinnoilla oikeasti tehdä rahaa? Vastuullisesta sijoittamisesta keskustelemassa rahabloggari ja kirjailija Julia Thuren sekä OPn ESG-yksikönpäällikkö Elina Rinta.

Reijo Karhinen: pääjohtajan viimeinen työpäivä

Julkaistu 9.3.2018

Toimittaja Veera Luoma-aho haastatteli pääjohtaja Reijo Karhista hänen viimeisenä työpäivänään. Keskustelusta syntyi podcast, jossa Reijo Karhinen kertoo pitkän uransa käännekohdat ja siitä saamansa opit. - Millainen kokemus on ollut toimia asiakasomisteisen finanssialan yrityksen johtotehtävissä viidellä eri vuosikymmenellä? - Reijo Karhinen käy tarinoidensa kautta läpi finanssialan myllerrykset, teknologisen kehityksen ja asiakkaan nousun keskiöön – sekä sen, miten hänestä itsestään tuli twiittaava vuorineuvos.

Alkuja / Jakso 6: Isyys – Tommi Koivisto ja Tuomas Rajala

Julkaistu 13.11.2016

Alkuja-podcastin kuudennessa jaksossa keskustelemassa ovat suositun Isyyspakkaus-blogin Tommi Koivisto ja mediatyöläinen Tuomas Rajala. Ohjelman juontaa Maria Veitola. Jakson teemana on isyys. Millaisia paineita ja toisaalta ihanuutta isyyteen kuuluu? Mitä isät kaipaavat elämästään ennen lapsia? Mikä lasten kanssa on ärsyttävintä – entä parasta?

Alkuja / Jakso 5: Onko lapsen parempi maalla vai kaupungissa - Olga Temonen & Hanne Valtari

Julkaistu 21.10.2016

Alkuja-podcastin viidennessä jaksossa Maria Veitolan kanssa ovat keskustelemassa yrittäjä Olga Temonen ja Lähiömutsi-bloggaaja Hanne Valtari. Jaksossa keskustellaan siitä, onko lapsen parempi asua maalla vai kaupungissa. Kaupunkilaislapset menettävät kosketuksensa luontoon ja maalaislapset muihin ihmisiin. Kasvaako maalla luonnossa viihtyviä erakoita? Tuleeko kaupunkilaislapsista uusavutonta pullamössöä?

Alkuja / Jakso 4: Ero lapsiperheessä - Maaret Kallio & Karoliina Sallinen

Julkaistu 26.9.2016

Alkuja-podcastin neljännessä jaksossa keskustelemassa ovat psykoterapeutti Maaret Kallio ja bloggaaja Karoliina Sallinen. Jakson aiheena on ero lapsiperheessä. Miksi pienten lasten vanhemmat eroavat? Voiko eron hoitaa hyvin? Ohjelman juontaa Maria Veitola.

Alkuja / Jakso 3: Täydellinen vanhemmuus ja sen tavoittelu - Reetta Räty & Katri Sorsa

Julkaistu 15.8.2016

Alkuja-podcastin kolmannessa jaksossa keskustelemassa ovat toimittaja Reetta Räty ja bloggaaja Katri Sorsa. Ohjelman juontaa Maria Veitola. Jakson teemana on täydellinen vanhemmuus ja sen tavoittelu. Miten kohdata omat ja ympäristön odotukset? Mitä sitten kun vanhemmuudesta tulee suoritus ja oma jaksaminen ei riitä? Onko lapsen paras sama kuin vanhemman paras?

Alkuja / Jakso 2: Työ ja vanhemmuus, vaikea yhtälö? - Tuomas Enbuske & Tuulia Sinijärvi

Julkaistu 30.6.2016

Alkuja-podcastin toisessa jaksossa keskustelemassa ovat toimittaja Tuomas Enbuske ja markkinointipäällikkö Tuulia Sinijärvi. Ohjelman juontaa Maria Veitola. Jakson teemana on työelämän ja vanhemmuuden yhteensovittaminen: miten lapset vaikuttaa työelämään vai vaikuttaako mitenkään? Pitääkö urasta tinkiä lasten vuoksi tai lasten kanssa vietetystä ajasta uran vuoksi?

Alkuja / Jakso 1: Elämänmuutos - Sanna Stellan & Koko Hubara

Julkaistu 7.5.2016

Alkuja-podcastin ensimmäisessä jaksossa keskustelemassa ovat näyttelijä Sanna Stellan ja bloggaaja Koko Hubara. Ohjelman juontaa Maria Veitola. Jakson teemana on elämänmuutos: mikä kaikki muuttui, kun perheeseen tuli lapsi? Maria ja hänen vieraansa kertovat, mitä he olisivat halunneet tietää ennen lapsenhankintaa ja mitä neuvoja he antaisivat vauvaa odottaville tai lapsenhankintaa harkitseville.

Alkuja: Ensimmäiset neljä minuuttia

Julkaistu 5.5.2016

OP aloittaa oman podcastinsa äitienpäivänä 2016. Lapsen tulo ei aloita vain yhtä uutta elämää. Se mullistaa jokaisen perheenjäsenen todellisuuden. Ohjelman juontaa Maria Veitola. Kuuntele tästä ensimmäiset neljä minuuttia!

Takaisin podcastien listaan