Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Ylös ja yritä!

Ylös ja yritä! -podcast on nuorille suunnattu Lari Lehdon ja Jone Korven isännöimä yrittäjyyteen rohkaiseva rento, asiantunteva ja viihdyttävä podcast. Ohjelman tarkoituksena on antaa välineitä yrittämiseen ja innostaa yrityksen aloittamiseen. Jaksoja julkaistaan maanantaisin ja torstaisin seitsemältä aamulla. Podin voit löytää somesta @ylosjayrita sekä nettisivuilta www.ylosjayrita.fi

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 52 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 15.8.2019.

52. Myyntiputki live- ja etämyynnin näkökulmasta

Julkaistu 11.3.2022

Tänään puhutaan myynnistä, live- ja etämyynnin näkökulmasta. Miten myyntiputken rakenne on muuttunut etäilyn myötä? Onko siinä huomattu laskuja ja/tai nousuja? Jone ja Lari muistelevat minkälaista myynti oli ennen etäilyä ja miten se on vaikuttanut myyntiputkeen. Onko tapaamismassoissa ollut huomattavia eroja vai ovatko ne pysyneet samalla tasolla?

Ylös ja yritä! -podcastin tuottaa Idea Markkinointi.

https://ideamarkkinointi.com

Instagram: @ideamarkkinointi

51. Paineen alla selviytyminen

Julkaistu 25.2.2022

Your mind is for having ideas, not holding them.” – David Allen. Miten edeltävä lause mahtaa liittyä tämän päivän aiheeseen? Jone ja Lari pohtivat tänään miten paineen alla voi selvitä ja miten löytää tasapainon työn ja vapaa-ajan välille. Lari nostaa esille kvartaaliset lähdöt, mutta miten se liittyy paineen alla selviytymiseen? Minkälaisia vinkkejä ja kikka kolmosia herrat antavat, se selviää vain kuuntelemalla!

Ylös ja yritä! -podcastin tuottaa Idea Markkinointi.

https://ideamarkkinointi.com

Instagram: @ideamarkkinointi

50: Miten tunnistaa omat vahvuudet?

Julkaistu 11.2.2022

Tunnistamalla omat vahvuudet voi siirtyä generalisti positiosta spesialisti positioon. Elämässä, niin kuin yritysmaailmassakin, on tärkeä hahmottaa ja ymmärtää kokonaisuuksia. Tässä jaksossa Jone ja Lari juttelevat miten löytää omat vahvuudet yrityksen kasvaessa. Miten tunnistaa kokonaisuuksista vahvuutesi ja muuttua spesialistiksi? Mikä on yrittäjän ja itsetyöllistäjän ero? Tarviiko yrityksen johtajan olla yrityksen toimitusjohtaja?

Ylös ja yritä! -podcastin tuottaa Idea Markkinointi. 

https://ideamarkkinointi.com

Instagram: @ideamarkkinointi


49: Yrittäminen ystävän kanssa

Julkaistu 28.1.2022

Yrittämisen aloittaminen voi joskus tuntua lopulliselta päätökseltä ja isolta sijoitukselta. Mitä jos ei tarvitsisikaan aloittaa aivan yksin? Tässä jaksossa Jone ja Lari juttelevat yrittämisestä ystävän kanssa. He kertovat kokemuksistaan minkälaista oli aloittaa yrittäminen ystävän kanssa. Minkälaista dynamiikkaa ystävän kanssa yrittäminen vaatii ja tarviiko siihen pelisääntöjä. Mutta mitä mahtaa tarkoittaa yhtiökumppani ystävä?

Ylös ja yritä! -podcastin tuottaa Idea Markkinointi. 

https://ideamarkkinointi.com

Instagram: @ideamarkkinointi

48: Kokeilukulttuuri

Julkaistu 14.1.2022

Tässä jaksossa Lari ja Jone juttelevat Larin lempiaiheesta. Mitä on kokeilukulttuuri? Mitä hyötyä kokeilukulttuurista on markkinoinnissa, myynnissä ja yrityksen kehittämisessä? Millä tavoin sillä voi laajentaa ja syventää asiakassuhteita?

Ylös ja yritä! -podcastin tuottaa Idea Markkinointi. 

https://ideamarkkinointi.com

Instagram: @ideamarkkinointi

47: Ylös ja yritä! -podcastin virallinen jouluntoivotus

Julkaistu 22.12.2021

Vuosi on lopussa ja uusi alkamassa. Tässä lyhyt jouluntoivotus Jonelta ja Larilta. Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta toivottaa koko Ylös ja yritä! -tiimi!

46: Myynnin kehittäminen

Julkaistu 7.10.2021

Tässä jaksossa Jone ja Lari juttelevat siirtymästä myyjästä myyntijohtajaksi sekä siitä, miten myyntijohtajana voi kehittää myyntiä.

45: Yritysten innovoinnin merkitys

Julkaistu 23.9.2021

Tässä jaksossa Jone ja Lari juttelevat yksityissektorin innovoinnin prosesseista sekä sen merkityksestä.

44: Miten yritys muuttuu kasvaessaan?

Julkaistu 9.9.2021

Jos ajattelet itseäsi ja omaa historiaasi, varmasti näet että se henkilö kuka olet 10 vuotta sitten ei tunnistaisi sitä henkilöä, kuka olet tänään. Ja toisaalta, jos vertaat 1800-luvun alun Yhdysvaltoja nykypäivän Yhdysvaltoihin, voisi helposti luulla että kyseessä ei todellakaan ole sama maa. Kun organismi elää, se muuttuu. Tämä sama tapahtuu yrityksille. Tässä jaksossa keskustelemme siitä, mitä yritykselle kasvaessa tapahtuu.

43: Miten myyt verkossa mitä tahansa

Julkaistu 26.8.2021

Me uskomme vahvasti siihen, että mitä tahansa voi myydä verkossa, oli kysymyksessä sitten tuote tai palvelu. Nykyään verkosta saa ostettua helposti siivouspalveluita, ruokaostoksia ja muita arjen helpottajia. Miten verkossa voitaisiin tulevaisuudessa myydä myös vaikka kalliita työstökoneita?

42: Millaista myynti on koronan jälkeisessä maailmassa?

Julkaistu 12.8.2021

Myynti on pitkään ollut sitä, että kenttämyyjät ovat hypänneet auton rattiin, ajaneet asiakkaan luo, juoneet tunnin kahvia ja jutelleet toisen tunnin liiketoiminnan tulevista investoinneista. Korona-aikana tämä ei ole enää mahdollista, ja pitää keksiä jotain uutta. Samalla tämä uuden keksiminen transformoi koko koronanjälkeisen myyntityön luonteen.

41: Haastattelussa Jani Hämäläinen - Elämä yrityskaupan jälkeen - OSA 2

Julkaistu 10.3.2021

Tässä jaksossa jatketaan Jani Hämäläisen timanttista haastattelua, ja sukelletaan osakemarkkinoihin, kiinteistösijoittamiseen, erilaisiin strukturoituihin tuotteisiin osakemarkkinoilla sekä merkityksellisyyteen ja tulevaisuuden näkymiin. 

40: Haastattelussa Jani Hämäläinen - Elämä yrityskaupan jälkeen | OSA 1

Julkaistu 26.2.2021

Tässä jaksossa Larin ja Jonen vieraana on Jani Hämäläinen, kuka aloitti yrittäjäuransa 19-vuotiaana ja nyt 32-vuotiaana on myynyt ensimmäisen yrityksensä, perustanut pari lisää ja toimii sijoittajana niin asunto-, raha- kuin startupmarkkinallakin, vetää vesihuoltoyhtiötä ja flippaa kämppiä. 

39: Miksi yhdessä on parempi kuin yksin?

Julkaistu 25.1.2021

Niin Larin kuin Jonenkin urat ovat alkaneet yksinyrittäjänä, ja siitä kehittyneet vetämään 20-henkisen markkinointitoimiston arkea. Tässä jaksossa Lari ja Jone kelaavat tiimin etuja ja artikuloivat, miten elämä on parantunut kun kollegoita on tullut kuvioon.

38: Bye 2020, welcome 2021

Julkaistu 11.1.2021

Tässä jaksossa Lari ja Jone kelaavat viimevuotta ja keskustelevat alkaneesta. 

37: Haastattelussa Mikael Sundberg - Yrittäjänä sosiaalisessa mediassa ja elämän tarkoitus

Julkaistu 26.10.2020

Tässä jaksossa Jone ja Lari saivat juttuseuraksi Mikael Sundbergin (@mikirotta). Mikaelin kanssa juteltiin kaikesta yrittäjänä sosiaalisessa mediassa olemisen ja elämän tarkoituksen välillä, vaikka Jone välillä sekoittikin nimen. 

36: Maailman menoa

Julkaistu 5.10.2020

Tässä jaksossa Jonelta ja Larilta loppui ideat kesken, joten he tekivät siitä podcastin. Tältä kuulostaa, kun kaksi yrittäjää höpisevät ilman sen kummoisempaa agendaa. Onko tässä mitään järkeä? Ei välttämättä. Mutta me pidimme tästä ja uskomme, että sinäkin.

35: Haastattelussa Jenny Nyman - Junaliikenteenohjaajasta yrittäjäksi

Julkaistu 25.9.2020

Jenny on yrittäjä ja äiti, jonka ura VR:n junaliikenteenohjaajasta sai äitiyslomalla käänteen henkilöstövuokrausyrittäjäksi ja kiinteistösijoittajaksi. Tässä jaksossa Jenny jakaa tarinansa ja keskustelemme opeista yrittäjätaipaleen varrelta.

34: Aloitimme yrittämään 17-vuotiaana - miksi?

Julkaistu 3.9.2020

Syksykauden kakkosjaksossa Lari ja Jone puhuvat poikkeuksellisen nuorina aloittamistaan yrittäjyystarinoista, ja siitä, miksi se ei kaduta.

33: Minkä nuorena varastaa sen vanhana omistaa

Julkaistu 24.8.2020

Lari ja Jone toivat Ylös ja yritä! -podcastin koronatauon jälkeen takaisin. Tässä jaksossa he aloittavat syksykauden reflektoimalla omaa, nuorena alkanutta yrittäjyystarinaa. Kenties sinunkin kannattaisi aloittaa nuorena?

32: Monikanavainen digitaalinen markkinointi

Julkaistu 5.6.2020

Tässä jaksossa emme löytäneet uusia ystäviä keille jutella, joten jauhamme keskenään puoli tuntia aiheesta, mikä on meille kiinnostava – maksettu mainonta. Monikanavaisella maksetulla mainonnalla olemme saaneet sekä itsellemme että asiakkaille isoja tuloksia. Se on meidän secret sauce ja tässä kerrotaan, miten sitä tehdään.

31: Haastattelussa Juho Toivola: Moderni rekrytointi ja tiimin merkitys työelämässä

Julkaistu 29.5.2020

Tässä Ylös ja yritä! -podcastin jaksossa on haastattelussa yksi Suomen rekryskenen huippunimistä, Juho Toivola. Juhon kanssa käytiin hyvää keskustelua tiimin merkityksestä ja siitä, mitä moderni rekrytointi on. Älä missaa tätä jaksoa!

30: Haastattelussa Sani Leino - Social sellingin perusteet

Julkaistu 15.5.2020

Ylös ja yritä! -podcast on tullut vihdoin takaisin! Tässä Ylös ja yritä! -podcastin jaksossa on haastattelussa sosiaalisen myynnin guru Sani Leino. Haluatko oppia myymään tehokkaammin? Tämä jakso on sinulle.

29: Haastattelussa Andrei Koivumäki - myynti, markkinointi ja menestyminen

Julkaistu 19.2.2020

Tässä Ylös ja yritä! -podcastin haastattelujaksossa meillä on vieraana kiinteistövälityksen kunkku, mr. Andrei Koivumäki. Andrein kanssa meillä oli hyvä, reilu 30min juttutuokio, jossa käytiin tuttuun tapaan Andrein tarinan kautta vinkkejä menestymiseen, myyntiin, markkinointiin, nuorella iällä työelämässä olemiseen ja moneen muuhun.

28: Haastattelussa Matti Sarkkinen - ravintolabisnes, ystävien merkitys ja yrittäjyys

Julkaistu 12.2.2020

Tässä jaksossa Ylös ja yritä! -podcastissa on haastattelussa Matti Sarkkinen.

27: Haastattelussa Tomi Kaukinen - koulutus, burnout ja startup-elämä

Julkaistu 5.2.2020

Ylös ja yritä! -podcastin kakkoskauden starttaa haastattelu Tomi Kaukisen kanssa. Tomi on vakavasta loppuunpalamisesta ja masennuksesta selvinnyt valtakunnan virallinen epäonnistuja, jonka kivinen polku sai hänet päätymään puhujaksi. Puhujana hän jakaa avoimesti kokemuksiaan yrittäjyydestä, burnoutista ja masennuksesta. Kuten hän itse raportoi sivuillaan, "elämä on pikkuhiljaa takaisin raiteilla."

26: Bye 2019, welcome 2020

Julkaistu 30.12.2019

Tässä jaksossa Lari ja Jone kelaavat vuoden taaksepäin ja jakavat suunnitelmiaan ensivuodelle.

25: Älä rupea yrittäjäksi, jos...

Julkaistu 17.12.2019

Tähän asti Ylös ja yritä! -podcastissa on rohkaistu yrittämään. Tässäkin jaksossa toki rohkaistaan, mutta myös laitetaan jalat maahan siitä, mitkä ovat vääriä syitä ruveta yrittäjäksi. Inspiraatio saatu Kim Väisäsen kirjasta Väärää yrittämistä.

24: Näin asetat tavoitteen ja saavutat sen

Julkaistu 10.12.2019

Tässä jaksossa Lari ja Jone puhuvat tavoitteiden järjstelmällistä asettamista ja jakavat ajatuksia tavoitteiden saavuttamisessa. Tässä jaksossa myös tähän mennessä häröin lopetus, kannattaa siis kuunnella loppuun asti!

23: Epäonnistumisen merkitys

Julkaistu 3.12.2019

Tässä jaksossa Jone ja Lari puhuvat epäonnistumisista ja niiden merkityksestä. 

22: Yrittäjyyden haasteet

Julkaistu 26.11.2019

Vaikka yrittäjyydestä puhutaan paljon hyvää, ei se kuitenkaan ole pelkkää ruusuilla tanssimista. Tässä jaksossa Lari ja Jone jakavat ajatuksia yrittäjyyteen liittyvistä haasteista.

21: Mitä tehdä, kun p#ska osuu tuulettimeen?

Julkaistu 19.11.2019

Tässä ei-niin-positiivisessa vartin tehojaksossa Jone ja Lari keskustelevat riskeistä ja niiden hallitsemisesta.

20: Johtajuus 2020-luvulla

Julkaistu 12.11.2019

Tässä jaksossa Jone ja Lari puhuvat johtajuudesta, sen merkityksestä ja siitä, miten sitä pitäisi tehdä. Lisäksi Jone ainakin mielestään onnistuneesti rinnastaa johtajuuden veganismiin.

19: Viisi valmista sivubisnestä

Julkaistu 5.11.2019

Laria ja Jonea pyydettiin jauhamaan sivutulon tekemisestä. He skippasivat suoraa turhan monimutkaisuuden ja tarjoavat sinulle tässä jaksossa viisi valmista ideaa, joita voit lähteä toteuttamaan vaikka tänään. Ole hyvä!

18: MINDSET - Ajattelutavan muutos, joka avaa oven vaurastumiseen

Julkaistu 24.10.2019

Tämä yksi ajattelutapa on avannut Larille ja Jonelle oven vaurastumiseen. Tämä jakso on omistettu sille.

17 - Kysymyksiä ja vastauksia 1

Julkaistu 21.10.2019

Tässä Ylös ja yritä! -podcastin ensimmäisessä Q&A spesiaalissa Jone ja Lari vastaavat kysymyksiin muun muassa aikaisesta eläköitymisestä, itsensä kehittämisestä, bisneksen kasvattamisesta ja johtajuudesta!

16: Itseensä uskominen

Julkaistu 17.10.2019

Tässä jaksossa Jone ja Lari puhuvat itseensä uskomisesta: siitä, mistä se kumpuaa ja miten siihen voi vaikuttaa.

15: Moderni ostoprosessi

Julkaistu 15.10.2019

Tässä jaksossa Lari ja Jone jakavat näkemyksiä siitä, millainen ostoprosessi on nykyään. 

14: Markkinointi 2020-luvulla

Julkaistu 10.10.2019

Viimejaksossa brändimies päästettiin hihnasta. Tässä jaksossa jatketaan samalla teemalla, ja päästetään markkinointimies Lari vapaaksi. Aiheena siis markkinointi 2020-luvulla.

13: Kaikki, mitä halusit tietää brändäämisestä - ja vähän päälle

Julkaistu 7.10.2019

Tässä jaksossa brändiukkeli Jone päästetään vauhtiin ja puhutaan brändäämisestä, sen historiasta ja siihen liittyvistä ajatusmalleista.

12: Ennakkoluuloja yrittäjyydestä

Julkaistu 26.9.2019

Jone ja Lari ovat törmänneet monesti yrittäjyyteen liittyviin ennakkoluuloihin, jotka ovat usein täysin hölmöjä eivätkä millään tapaa totuuteen perustuvia. Kuuntele jakso, niin saat korvattua luulon tiedolla!

11: Jonen ja Larin tarinat

Julkaistu 23.9.2019

Tässä jaksossa Jone ja Lari kertovat enemmän itsestään. 

10: Itsensä kehittämisen salat

Julkaistu 16.9.2019

Tässä jaksossa Jone ja Lari kertovat, miten he kehittävät itseään ja miten tärkeää jatkuva kehittyminen on. 

9: Haastattelussa Petri Fagerström - Suomen paras referenssikouluttaja

Julkaistu 13.9.2019

Tässä Ylös ja yritä! -podcastin jaksossa Larin ja Jonen haastattelussa on Suomen johtava referenssikouluttaja, perheenisä ja kaikin puolin hauska ukkeli, herra Petri Fagerström!

8: Pidä aikasi hallinnassa

Julkaistu 9.9.2019

Tässä jaksossa Jone ja Lari jakavat parhaat vinkkinsä ajanhallintaan ja tuotteliaisuuteen aina työkaluista rutiineihin.

7: Haastattelussa Samuli Salonen - kokista myyjäksi, myynnin salaisuudet ja muuta

Julkaistu 5.9.2019

Tänään Ylös ja yritä! -podcastin haastattelussa on Trainers' Housen Samuli Salonen, joka on alkuperäiseltä koulutukseltaan ravintolakokki. Sittemmin Samuli on päätynyt muutaman mutkan kautta Jari Sarasvuon kanssa samaan firmaan tekemään myyntiä ja nyt hän kouluttaa, puhuu ja myy. 

6: Näin rupeat yrittäjäksi

Julkaistu 2.9.2019

Tässä jaksossa Lari ja Jone puhuvat omasta yrittäjyystarinasta ja jakavat ajatuksia siitä, miten sinäkin voisit aloittaa yrityksen.

5: Haastattelussa Roni Arvonen - Asuntosijoittaminen, motivaatio ja raha

Julkaistu 29.8.2019

Larin ja Jonen haastattelussa tässä Ylös ja yritä! -podcastin ensimmäisessä erityisen pitkässä (ja meidän mielestä myös erityisen hyvässä) jaksossa kiinteistönvälittäjä, asuntosijoittaja ja kaiken kaikkiaan todella hyvä tyyppi Roni Arvonen. Aiheina muun muassa asuntosijoittaminen, motivaatio ja raha.

4: Miten hinnoittelet itsesi?

Julkaistu 25.8.2019

Tässä jaksossa Lari ja Jone puhuvat palveluiden ja tuotteiden hinnoittelusta, verotuksesta, katteesta ja yrittävät pitää sen mahdollisimman mielenkiintoisena.

3: Somen hyödyntäminen yrittäjänä

Julkaistu 22.8.2019

Tässä jaksossa Jone ja Lari keskustelevat somen hyödyntämisestä yrittäjänä. Puhetta eri alustoista, niiden eri käyttömuodoista sekä siitä, miten sinun kannattaisi yrittäjänä hyödyntää somea.

2: Näin hankit ensimmäisen asiakkaan

Julkaistu 18.8.2019

Tässä jaksossa Lari ja Jone keskustelevat siitä, miten he hankkivat ensimmäisen asiakkaansa ja miten sinä voit tehdä saman.

1: Miten käännät taitosi rahaksi?

Julkaistu 15.8.2019

Tässä Ylös ja yritä! -podcastin ensimmäisessä jaksossa Lari ja Jone keskustelevat siitä, miten voit kääntää taitosi rahaksi ja alkaa tienata.

Takaisin podcastien listaan