Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Olohuone by Janne & Valtteri

Astu sisään Suomen seuratuimman pariskunnan Janne Naakan ja Valtteri Sandbergin olohuoneeseen. Podcastissa kuullaan naurun remakkaa ja uidaan syvissäkin vesissä tabuja rikkoen.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 138 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 26.8.2019.

138. RYÖSTÖ MADRIDISSA JA HUIJARIVAROITUS

Julkaistu 23.6.2022

Olkkari on palannut tuttuihin maisemiin Madridissa nauhoitetun jakson jälkeen ja tällä viikolla Janne ja Valtteri kertovat, millainen heidän matkansa oli. Madridissa miehet juhlivat kymmenettä vuosipäiväänsä sekä Valtterin synttäreitä ja alkuvaikeuksien jälkeen he ehtivät nauttia lomasta. Matkaa suunnitellessa yhtenä kriteerinä oli liiallisen helteen välttäminen – mutta kuinkas siinä sitten kävikään... Millä tavalla Jannen tuttava joutui melkein huijatuksi Internetissä? Mikä ruokakokemus jäi molempien mieleen Madridissa? Saako Suomessa hyvää sushia? Mikä matkakohde on nyt muodissa? Mikä Valtterilta ryöstettiin 110 % varmuudella? Jaksossa miehet myös miettivät taidehistoria-aiheista podcast-jaksoa sekä pohtivat, millä tavalla arvokas taide määritetään arvokkaaksi. Taidehistoriaan liittyen jaksossa tarjoillaan teetä liittyen Leonardo da Vinciin – kuka sen Mona Lisan nyt oikeasti maalasi?

137. KAAOS LENTOKENTÄLLÄ & JULKKISHAASTATTELU

Julkaistu 10.6.2022

Tämä Olkkari-jakso tulee Euroopan toiselta reunalta saakka, sillä Janne ja Valtteri nauhoittivat jakson lomamatkaltaan Madridista! Madridista saattaa jopa tulla uusi 2016 Nykin matka Olkkarin kuulijoille, sillä matkan alku on ollut niin tapahtumarikas ja dramaattinen, että siitä riittää tarinaa tulevillekin sukupolville. Lentokentällä tapahtuneen surkeiden sattumusten sarjan lisäksi jaksossa kuullaan uusia faktoja sekä Jannesta että Valtterista sekalaisten haastattelukysymysten muodossa. Mikä kaikki meni pieleen lentokentällä lähtöpäivänä? Miksi Janne ei saanut matkalaukkuaan ensimmäisellä yrityksellä ruumaan? Millä tavalla veneet kuuluu perinteiden mukaan nimetä? Millä oudolla tavalla Valtteri loukkasi itsensä lapsena ja mitä siitä seurasi? Mitkä kappaleet kuullaan Jannen ja Valtterin elämäkertaelokuvissa? Jaksossa miehet kertovat myös siitä, miksi he eivät meinanneet päästä AirBnB-asuntoonsa ja pohtivat, mitä kaikkea Madridilla on alkuvaikeuksien jälkeen tarjottavana. Jaksossa keskustellaan myös Jannen musiikkimausta – onko se aiheuttanut valheellisia huhuja?

136. VITTU KUN VITUTTAA – ENEMMÄN TAI VÄHEMMÄN

Julkaistu 2.6.2022

Tämän viikon Olkkarissa ollaan hyväksi havaitun klassikon parissa, eli taas päästellään höyryjä vanhan kunnon vitutusjakson muodossa! Tässä jaksossa rakenne on kuitenkin aivan erilainen kuin koskaan aiemmin: Olkkarin kuulijat lähettivät jaksoon erilaisia vituttavia aiheita, joista Janne ja Valtteri pääsevät kertomaan, kumpi vituttaa enemmän. Jaksossa keskustellaan ja vertaillaan erilaisista verenpainetta nostattavista asioista elämän jokaiselta osa-alueelta. Alun kuulumiskimarassa saadaan tietää, minne Janne ja Valtteri ovat lähdössä lomamatkalle ja mitä projektia Valtteri on työstänyt viimeiset pari kuukautta. Millainen ratkaisu Jannella on jos yöunet ovat jääneet vähäisiksi? Vituttaako miehiä enemmän liiallinen kylmyys vai kuumuus? Millä tavalla tulinen ruoka voi olla mautonta? Miksi vanhusten varpaat ovat kippuraiset? Jaksossa Janne ja Valtteri kertovat myös, miksi heidän mielestä lomamatkalta on ihana tuottaa sisältöä ja miksi se muistuttaa heitä somen tekemisen alkuajoista. Tuntevatko he painetta ottaa kuvia matkoilta vai tapahtuuko se kuin itsestään?

135. UUTISKATSAUS – SUOJELLAANKO LAPSIA LIIKAA PETTYMYKSILTÄ?

Julkaistu 26.5.2022

Olohuone muuttuu tällä viikolla uutiskonttoriksi, kun Janne ja Valtteri keskustelevat viime aikojen uutisotsikoista ja -aiheista. Tässä uutiskatsauksessa ei syvennytä kuitenkaan maailmalla tapahtuviin kauheisiin asioihin vaan pysytellään kevyemmissä tapahtumissa. Miehiä puhututtaa muun muassa ruoan hinnan nousu, koirien luonne-erot sekä uusi Vain Elämää -kausi: vieläkö sinne löytyy artisteja ja ketä he oikein tänä vuonna ovat? Miten paljon ruoan hinnan nousu verottaa Valtterin lompakkoa? Mitä mieltä Janne on koirarotujen luonnekuvauksista? Miksi koiran tulee antaa haistella ulkona? Eriarvoistaako Hymypatsas-perinne oppilaita? Kuuluuko Kuusamo Suomeen? Jaksossa kuullaan myös, mikä on tärkeää tietää aurinkosuojaa valitessa ja millaisia merkintöjä purkeista löytyy. Janne ja Valtteri antavat myös vinkkinsä käsien suojaamiseen auringolta sekä kertovat, voiko kaksi vuotta vanhaan aurinkorasvaan enää luottaa.

134. KESÄ 2022 – BUCKET LIST

Julkaistu 19.5.2022

Toukokuu lähenee uhkaavasti loppuaan ja kesä on aivan hetken takana. Tällä viikolla Olkkarissa Janne ja Valtteri jakavat omat kesälomasuunnitelmansa. Miehet ovat suunnitelleet reissuja kotimaahan, ulkomaille sekä sukulaisten luo – miten saada aika riittämään kaikkeen? Suomen kesä on tunnetusti lyhyt ja vähäluminen ja onnistuneen kesän takaa tarkka ja aikataulutettu bucket list! Kumpi murehtii jo nyt lehtien lakastumista? Kumpi haluaa matkustaa aina tuttuihin kohteisiin ulkomailla ja miksi? Onko Hangossa ikuinen auringonlasku ja pukeutuvatko kaikki pelkästään valkoiseen pellavaan? Miksi kukaan ei jaa somekuvia Helsingin Kauppatorin maailmanpyörästä? Jaksossa keskustellaan myös kesätapahtumien aiheuttamasta FOMO:sta, eli niistä hetkistä kun tuttavien ja ystävien Instagram Storyt täyttävät kaikista hauskoista kesän tekemisistä ja itsestä tuntuu siltä, että ei ole ehtinyt edes lähimmälle jäätelökioskille. Miehet miettivät myös, miten saavuttaa täydellinen balanssi rentoutumiselle ja aktiviteeteille.

133. TEIDÄN NOLOIMMAT KÄNNITARINAT

Julkaistu 13.5.2022

Tässä jaksossa Janne ja Valtteri reagoivat podcastin kuulijoiden anonyyminä kertomiin kännitarinoihin. Tarinat ovat juuri niitä, jotka saavat punan nousemaan poskille vielä vuosienkin jälkeen kun on juuri nukahtamassa ja niitä, joita voi ehkä sitten vanhainkodissa muistella jo vähän paremmalla mielellä. Alkoholin kanssa kannattaa muistaa olla varovainen, mutta aika monella on joskus unohtunut veden juonti drinkkien välissä tai tissuttelua on tullut jatkettua aamusta iltaan. Miten toimia, jos herää alasti rappukäytävässä? Millainen ilta johti Valtterin pahimpaan krapulaan? Kuinka lyhyelle matkalle joku on ottanut Uberin? Mitä Janne oppi nuorena vessan roskikseen liittyen? Jaksossa Janne ja Valtteri mietitään myös sitä, miksi laivoilla on kokolattiamatto ja miten moni voikaan humalassa pissata väärään paikkaan. Johtuuko jälkimmäinen biologisten vaistojen heräämisestä vai yhteiskunnan normien kritisoinnista? Taatelitaa ja luumuliluu!

132. LEMPEITÄ SANOJA & HIPSUTTELUA: RAKKAUDEN KIELET

Julkaistu 5.5.2022

Olkkarissa ollaan tällä viikolla pitkästä aikaa nettitestin äärellä, kun Janne ja Valtteri selvittävät omat rakkauden kielensä. Rakkauden kieliä on viisi ja ne voivat kertoa meille lisää läheisistämme; kuten jaksossa kuullaan, niin jopa lähes kymmenen vuotta parisuhteessa eläneet Janne ja Valtteri saavat uusia oivalluksia kommunikoinnistaan ja siitä, millaista välittämistä toinen kaipaakaan. Jaksossa keskustellaan rakkauden kielien lisäksi myös uusista työpöydistä sekä Met-gaalan asuista. Mitä mieltä miehet olivat Kylie Jennerin lippislookista? Kumman rakkauden kieli on koskettaminen ja kumpi ei voi sietää hipsuttelua? Miksi oman kumppanin rakkauden kieli kannattaisi selvittää? Yllättääkö testin lopputulos? Jaksossa Janne ja Valtteri miettivät myös, onko kumppanin rakkauden kielen tunnistamisesta oikeasti hyötyä vai onko kyseessä täyttä huuhaata – ainakin vakavamielistä testiä tehdessä heistä tuntui pitkälti siltä.

131. VOITOKKAAT & VITUTTAVAT

Julkaistu 28.4.2022

Olkkarissa on lanseerattu pitkästä aikaa jälleen uusi konsepti, eli tällä viikolla jaksossa kuullaan kevään voitokkaat ja vituttavat asiat! Kevät on kohta taittumassa kesäksi ja aina sesongin vaihtuessa on hyvä hetki pienelle muistelulle ja pohdinnalle, eli jaksossa Janne ja Valtteri kertovat kuluneen kevään suosikki- ja inhokkiasiat. Jaksossa kuullaan loistavasta poskipunasta sekä kesäparvekkeen uudesta ihanasta ilmeestä mutta myös aikaisin alkaneesta punkkikaudesta sekä vuosien takaisesta ikävästä tapahtumasta, joka on noussut Jannen mieleen uudelleen tällä viikolla. Miksi Valtteri ei päivitä työn tekemisestä Instagramiin? Mitä Janne on salaillut alkuvuoden? Miten kävi Valtterin punkkirokotteelle? Mikä Jannen mielestä oli epäreilua sairastaessa? Jaksossa kerrotaan myös parhaimmat Tallinnan tärpit: missä ravintolassa käydä, missä museossa vierailla, mikä on paras ruokakauppa ja mitä sieltä kannattaa ostaa.

130. SUURIA MUUTOKSIA & TAIKALÄÄKE SAIRAUKSIIN

Julkaistu 21.4.2022

Janne ja Valtteri ovat päässeet vihdoin ylös sairasvuoteelta ja palanneet Olkkariin tuttuun tapaan. Tämän viikon jaksossa he kertovat viime aikaiset kuulumiset ja pohtivat omaa työrytmiään sekä kevään uusia tuulia. Jaksossa miehet kertovat myös kaikkein vituttavimmat asiat sairaana olosta sekä kertovat parhaat vinkkinsä kotikaupunkinsa Espoon nähtävyyksistä. Mikä taikalääke auttaa kaikkiin sairauksiin Jannen äidin mielestä? Ketkä olisivat Suomen Täydellisissä Naisissa? Mikä vinkki Valtterilla on unettomuudesta kärsiville? Mitä Jannen uudet työntekijät oikein tekevät? Jaksossa kerrotaan myös työyhteisön merkityksestä omaan sisällöntuotantoon sekä kaikista niistä haitoista, joita vajaat yöunet voivat aiheuttaa.

129. LIFE HACKIT, OPISKELUSUUNNITELMAT & KUUNTELEMISEN TAITO

Julkaistu 7.4.2022

Tällä viikolla Jannen ja Valtterin Olkkarissa keskustellaan laajalla skaalalla erilaisista aiheista, eli tämä jakso on oikea sillisalaatti, josta löytyy jokaiselle jotakin! Jaksossa miehet kertovat muun muassa heidän suhtautumisestaan ekologisuuteen ja minimalismiin sekä pohtivat omaa suhtautumistaan opiskeluun. Miksei Janne tykkää enää shoppailla? Minkä alan maisterintutkintoa Valtteri miettii? Kumpi on kokenut hankalaksi keskustella ihmisten kanssa viime aikoina ja miksi? Millaisia suunnitelmia miehillä on keväälle? Jaksossa kuullaan myös miesten tämän hetken suosikkisarjat ja -kirjat sekä parhaimmat life-hackit: miten rannekorun saa kiinnitettyä itse ja miten kylpyhuoneen jaksaa siivota.

128. VÄÄRISTYNYT RUOKASUHDE?

Julkaistu 31.3.2022

Tämän viikon jaksossa jatketaan ruokateemalla. Edellisessä jaksossa käsiteltiin suosikkiruokia ja suomalaista ruokakulttuuria ja tällä viikolla Janne ja Valtteri jakavat omia ajatuksiaan liittyen muun muassa dieettikulttuuriin ja ruokasuhteeseen sekä siihen, millä tavalla sosiaalinen media on vuosien saatossa vääristänyt suhdetta ruokaan ja liikuntaan. Miehet keskustelevat myös niistä ruoista, joita he kaipaavat ollessaan matkalla Suomen ulkopuolella. Millä tavalla syömisestä pitäisi puhua omille läheisille? Miksi itselleen on usein ankarampi kuin ystäville? Mikä juoma pitäisi löytyä jokaisesta hotellihuoneesta ympäri maailmaa? Paljonko miehet ovat enimmillään tipanneet ravintolassa? Kumpi on syönyt kokonaisia mustekaloja PR-tapahtumassa? Jaksossa Janne ja Valtteri vinkkaavat myös omat suosikkiravintolansa Helsingistä sekä kertovat suosikkitilauksensa pizzeriasta ja McDonaldsista – jaksossa on siis paljon hyviä ruokasuosituksia syvällisen keskustelun lisäksi.

127. HIMOWOLTTAAJAN JA KOTIKOKKAILIJAN PALJASTUKSET

Julkaistu 24.3.2022

Tässä jaksossa Olohuoneessa tuoksuu kauralaten sijaan muun muassa kaalilaatikko ja verilätyt kun Janne ja Valtteri paneutuvat pitkästä aikaa ruoan maailmaan monelta eri kantilta. Jaksossa miehet vastaavat @olohuonepodcast -Instagramissa tulleisiin kysymyksiin liittyen ruoan eettisyyteen, noutoruokaan sekä suosikkeihin ja inhokkeihin. Jaksossa paljastetaan myös paljonko Jannelta ja Valtterilta on mennyt rahaa ruoan tilaamiseen vuosien varrella – miltä tuntui nähdä tarkka wolttaukseen mennyt summa? Miksi Jannea on alkanut epäilyttää kananmunien syönti? Millaisia uusia suosikkiherkkuja miehillä on? Miksi Valtteri kokee lihansyönnin vähentämisen vaikeaksi? Millaiset reseptikyselyt huvittavat toisinaan? Millaisia ajatuksia suomalainen ruokakulttuuri herättää? Jaksossa Janne ja Valtteri jakavat myös suosikkikasvisruokareseptinsä sekä parhaat kotiin tilattavat ruoat. Valtteri myös kertoo, mitä mieltä hän on mauste-sheimaamisesta (ja mitä se tarkoittaa).

126. YSTÄVYYS – VÄLILLÄ SE ON PASKAA SÄNGYLLÄ

Julkaistu 17.3.2022

Tässä jaksossa Olkkarissa keskustellaan ystävyydestä ja ystävyyssuhteista. Ystävyys muuttaa monesti muotoaan iän karttuessa ja elämäntilanteiden muuttuessa; joidenkin ystävien kanssa ihmissuhde hiipuu itsekseen ja toisten kanssa se saattaa syventyä vuosienkin jälkeen. Jaksossa Janne ja Valtteri kertovat, millaisia ajatuksia heillä on ystävistä ja kavereista ja mikä näiden kahden ero on. Kumpi laskee ystäviksi ne, jotka aikoo kutsua omiin hautajaisiinsa? Kummalla on koko ajan ainakin yksi keskustelu käynnissä ystävän kanssa? Voiko ystävän kanssa riidellä? Mikä on raivostuttavin vinkki sellaiselle, joka kaipaa uusia ystäviä? Miksi Janne ei enää nuku ystäviensä kanssa samassa sängyssä – ainakaan omassaan? Jaksossa miehet myös kertovat, mistä tietää ystävyyssuhteen tulleen tiensä päähän ja milloin he ovat tunteneet olonsa ulkopuoliseksi porukassa.

125. Q & A – YOUTUBEN MAINOSTULOT & TASKUPARKKIROMAHDUS

Julkaistu 10.3.2022

Vuoden ensimmäisessä Q&A-jaksossa Janne ja Valtteri vastaavat tuttuun tapaan kuulijoiden @olohuonepodcast-Instagramissa lähettämiin kysymyksiin. Miehet saivat kysymyksiä liittyen muun muassa suosikkiruokiin, YouTubesta saataviin mainostuloihin sekä autolla ajamiseen – onko ajopelko helpottanut kuukausien saatossa? Miksi luokkakokouksen järjestäminen on Valtterin harteilla? Mikä on Jannen mielestä vaikein asia podcastin teossa? Missä tilanteessa Janne pelkää saavansa hermoromahduksen? Minkä somekanavan suosio on laskussa ja miksi? Jaksossa Janne ja Valtteri myös kertovat, mitä hyviä asioita heille on jo tänä vuonna tapahtunut vai onko vuosi 2022 ollut täyttä kaaosta myös miesten omassa elämässä.

124. SOSIAALINEN MEDIA ILMAN SUODATTIMIA

Julkaistu 4.3.2022

Tässä jaksossa Janne ja Valtteri riisuvat puheestaan suodattimet ja puhuvat rehellisesti niistä sosiaalisen median puolista ja vaikeuksista, joista he eivät ole aiemmin kertoneet. Vitsit irroitetaan kontekstista ja vlogilla esitellystä tonnikalareseptistä pitäisi saada sopiva myös kala-allergikoille. Myös Euroopan turvallisuustilanne herättää ajatuksia Ukrainan sodan myötä ja miehet kertovat omista tuntemuksistaan tilanteesta sekä siitä, mitä sinne sosiaaliseen mediaan tulisi tällä hetkellä päivittää: pitäisikö kaikkien hiljentyä vai voiko Instagramiin tehdä päivityksen tavallisesta arjesta? Millä tavalla disclaimerit rajoittavat sisällöntuotantoa? Mitä tarkoittaa whataboutismi? Kuinka usein Valtteri nukkuu oikeasti lattialla? Miksi Jannen piti piilottaa jalapenot kampanjakuvista? Jaksossa miehet kertovat myös pyytämättömistä neuvoista ja siitä, mikä ero on hyvässä hengessä tarkoitetussa neuvossa ja mikä tuntuu vain vittuilulta.

123. VITTU KUN AINA VAAN VITUTTAA

Julkaistu 24.2.2022

Tämän viikon jaksossa päästään tuttujen teemojen äärelle: Janne ja Valtteri kertovat, mikä kaikki heitä on vituttanut viime aikoina. Jaksoa suunnitellessa molempien mieliala oli vielä korkealla, mutta yllättäen verenpainetta nostattavien asioiden lista kasvoi, kun niitä alkoi kirjoittaa ylös. Mikä uusi asia tässä talvessa vituttaa Valtteria? Miksi Janne (väitetysti) paiskoi ovia kesken rauhallisen viikonloppuaamun? Miten ihminen on käynyt Kuussa, mutta uunin lämpenemistä joutuu odottamaan ikuisuuden? Mitä tarkoittaa vihakatsominen ja miksi se ottaa päähän? Miksei Janne pääse tekemään unelmiensa DIY-projekteja? Jaksossa kuullaan myös, millaisia päätöksiä miesten mielestä pitäisi tehdä liikenneympyröiden kanssa ja mikä kasvi pitäisi hävittää myrkyttämällä koko Suomesta lopullisesti.

122. MIELEN PÄÄLLÄ: PERUNAT, KIMYE & TOKSISET TYÖYHTEISÖT

Julkaistu 17.2.2022

Olohuone-podcast on palannut pieneltä talvilomalta, eli torstai on taas totuttuun tapaan täynnä naurun remakkaa, kauralaten tuoksua ja tabujen rikkomista. Vuoden ensimmäisessä jaksossa Janne ja Valtteri kertovat tämän hetken kuulumisia sekä keskustelevat erilaisista mielen päällä olevista asioista ja ilmiöistä. Uusi vuosi on tuonut kummankin elämään myös uusia kuvioita. Millainen on Jannen uusi arkirytmi ja mikä siinä on parasta? Miten perunat liittyvät Valtterin uuteen ruokavalioon? Uskaltaako tulevalle vuodelle vielä suunnitella mitään vai blokkaako Miss Rona taas kaiken hauskan? Millaisia lieveilmiöitä Kanye Westin somekäyttäytyminen voi Valtterin mielestä tuoda? Miksi Jannea jännittää tuleva työnhaku? Miehet keskustelevat myös siitä, miksi työasioita on ollut viime aikoina helpompi suunnitella kuin vapaa-ajan menoja ja kuinka tärkeää on myös mukavien asioiden merkkaaminen kalenteriin.

121. LIKAISET SALAISUUDET OSA 2: HÖYRYPYLLY JA KAKKALATTE

Julkaistu 25.11.2021

Yksi Olkkarin historian toivotuimmista jatko-osista on täällä, eli tässä jaksossa Janne ja Valtteri reagoivat pitkästä aikaa kuulijoiden likaisiin salaisuuksiin ja noloihin tarinoihin. Näitä oli mahdollisuus kertoa anonyymisti ja kuulijat kevensivät sydäntään monissa asioissa. Miten toimia, kun wc-hätä yllättää, ja vessa on varattu? Onko oikein veloittaa tuplahinta ärsyttäviltä asiakkailta? Millaiset yllätykset voivat vaania sovituskopeissa? Miksi niin moni nolo tarina liittyy väärään paikkaan pissaamiseen tai kakkaamiseen? Jaksossa Janne ja Valtteri myös kertovat omat suosikkituotteensa Lykon Black Week -valikoimasta ja antavat vinkkejä omiin kosmetiikan luottotuotteisiin liittyen. Jaksossa kuullaan anonyymit paljastukset myös podcast-hosteilta, eli nolojen tarinoiden seassa on myös Jannen ja Valtterin tarinat – mutta mitkä ne ovat? Jakso on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Lykon kanssa.

120. MUSTA PERJANTAI JA TEININÄ TYHJENNETTY TILI

Julkaistu 19.11.2021

Marraskuun lopun lähestyessä Olkkarissa keskustellaan ostokäyttäytymisestä. Black Friday ja Cyber Monday herättävät monissa erilaisia tunteita suuntaan ja toiseen ja kuluttamiseen liittyvät asiat ovat pinnalla somekeskusteluiden lisäksi perinteisessä mediassa. Sen vuoksi Janne ja Valtteri päättivät avata omia ajatuksiaan liittyen erilaisiin alennuskampanjoihin sekä omaan ostokäyttäytymiseen yleisellä tasolla. Miten miesten kulutus on muuttunut vuosien saatossa? Mihin he satsaavat? Mikä on Jannen paskin ostos ikinä? Miksi Valtteri hankki luottokortin vasta tänä vuonna? Millaisia hyviä ostoksia he ovat viimeaikoina tehneet? Jaksossa miehet myös keksivät uuden bisnesidean liittyen hajuvesien etämyyntiin.

119. YÖJAKSO: ELINKAUTINEN VAI KUOLEMANTUOMIO?

Julkaistu 11.11.2021

Olohuoneessa ollaan perinteisten teemojen äärellä ja tässä jaksossa on luvassa paljon levottomuutta sekä vähän vinksahtaneita lauseita: Janne ja Valtteri nauhoittivat jakson pitkästä aikaa yöllä. Lisämausteen myös podcastiin tuo Jannen YouTube-Joulukalenteri, joka on tänäkin vuonna kirottu. Uudessa jaksossa Janne ja Valtteri vastaavat erilaisiin kuulijoiden lähettämiin this or that -kysymyksiin, joissa he ovat todellakin selkä seinää vasten. Frans vai Lucky? Kuolemantuomio vai loppuelämä vankilassa? Kumpi ottaisi mieluummin hiiren kuin linnun kotiin? Podcastin vai YouTuben lopettaminen? Jaksossa miehet miettivät myös Kardashianeiden tapaa valita oma suosikkilapsensa sekä suurta kysymystä: peitto vai tyyny?

118. ”KAIKILLA EI OLE SAMAA IHMISARVOA.”

Julkaistu 4.11.2021

Olkkarissa on tällä viikolla vuorossa uusinta toivotusta jaksosta: Janne ja Valtteri reagoivat tässä jaksossa jälleen kuulijoiden lähettämiin epäsuosittuihin mielipiteisiin. Mielipiteet kerättiin anonyyminä, joten luvassa on aika hurjiakin juttuja. Onko älykelloista ja aktiivisuusrannekkeista mitään hyötyä? Menikö kulttuurisesta omimisesta puhuminen jo liian pitkälle? Miten ihmisarvo voidaan mitata? Ovatko kaikki valkoihoiset haluamattaankin rasisteja? Jaksossa uidaan aiheiden puolesta syvissäkin vesissä ja yllä mainittujen teemojen lisäksi Janne ja Valtteri miettivät myös seksuaalikasvatusta (tai sen puutetta) sekä neitsyyden menettämistä sosiaalisena konstruktiona.

117. 10+ OHJETTA PAREMPAAN ELÄMÄÄN

Julkaistu 28.10.2021

Tällä kertaa Olkkarissa annetaan erilaisia neuvoja elämänlaadun kohdentamiseen. Neuvoja antavat tutut kokemusasiantuntijat Janne ja Valtteri, jotka myöntävät, etteivät he itsekään aina muista omia neuvojaan noudattaa. Janne on viime aikoina lukenut paljon self help -kirjoja ja samaan aikaan Valtteri on perehtynyt vastaavanlaiseen sisältöön TikTokissa: tässä jaksossa pääsevät siis olkkaripsykologit jälleen vauhtiin. Osa neuvoista on tullut myös Olkkarin kuulijoilta @olohuonepodcast -Instagramissa. Kuinka paljon ympäristö vaikuttaa meihin ihmisenä? Onko intuitiossa järjen hiventäkään vai onko se pelkkää tunnetta? Kasvavatko kaikki ihmiset läpi elämän vai konttaavatko jotkut pururadalla lopun ikäänsä? Miten taistella tylsistymistä vastaan? Jaksossa Janne ja Valtteri pohtivat myös tämän hetken ilmiötä, jossa me kaikki haluamme kehittää itseämme koko ajan jossain. Ajaako tämä meidät uupumukseen vai voiko maaliviivan ylittää joskus?

116. KUOLLUT KOIRA JA ELÄMÄÄ SIMULAATIOSSA

Julkaistu 21.10.2021

Vuorossa on tällä viikolla yksi Olkkarin klassikkojaksoista, eli Halloween-teemainen jakso, jossa Janne ja Valtteri reagoivat kuulijoiden elämän karmiviin kokemuksiin! Tämä jakso sopii täydellisesti kuunneltavaksi sateisena ja pimeänä syysiltana ja mielellään silloin, kun olet kävelyllä metsässä tai yksin kotona kynttilänvalossa. Yllättävän monet meistä kokevat erilaisia outoja asioita arkielämässä, mutta yleensä nämä asiat ovat järjellä selitettävissä – tässä jaksossa kuullaan sellaisia tarinoita, jotka eivät ole. Lokakuun loppupuolella tällaisia asioita tuntuu tapahtuvat enemmän, kuin muulloin ja jaksossa pohditaankin, tuoko henkimaailmasta puhuminen sen lähemmäksi aisteilla havaittavaa maailmaa? Janne ei tykkää tehdä tällaista sisältöä – miksi? Mitä tarkoittaa simulaatiossa eläminen ja miten sen voi havaita? Millaisia outoja ääniä ja tapahtumia miesten kotona on viime aikoina tapahtunut? Mitä Valtteri on mieltä enneunista? Jaksossa Janne ja Valtteri miettivät myös niitä hetkiä, kun on yksin kotona ja tuntuu siltä, että joku tuijottaa: tunnistaako ihminen silloin jonkun läsnäolon vai selittyykö tämä jotenkin muutoin?

115. ASEELLA UHKAILUA JA NOLOIMPIA HETKIÄ

Julkaistu 14.10.2021

Rasti seinään – Olkkarissa on herätty äänittämään uutta jaksoa myöhäisen illan sijaan heti aamusta ja jakson teemakin on kokonaan uusi: Ask me my top 3. Tässä jaksossa Janne ja Valtteri kertovat top-listojaan erilaisista kuulijoiden ehdottamista teemoista. Keskustelu rönsyilee tuttuun tapaan kevyistä aiheista raskaampiin ja jaksossa kerrotaan muun muassa top 3 -leivonnaiset sekä top 3 elämän pelottavimmat hetket. Mitä suosikki-elokuvat kertovat ihmisen persoonasta? Mikä on maailman inhottavin tunne Jannen mielestä ja miten se liittyy kahviin? Mikä Valtteria vituttaa tällä hetkellä? Kumpaa miehistä on osoitettu aseella? Millaisiin vaaratilanteisiin he ovat joutuneet liikenteessä? Jaksossa Janne ja Valtteri kertovat myös top 3 -listansa suosikkiyhteistöistään sekä paljastavat, millainen kysymys heille esitetään usein erilaisissa Q&A -tilanteissa. Tähän liittyy myös podcast-jaksoidea, jota he ovat miettineet jo vuosikausia ja jota ei ole vieläkään onnistuttu toteuttamaan.

114. Q & A – REALITY-HAAVEITA JA VALHEELLISIA JUORUJA

Julkaistu 7.10.2021

Olohuoneessa ollaan pitkästä aikaa kysymysten ja vastausten äärellä – jaksossa on klassinen Q & A -teema. Janne ja Valtteri vastaavat @olohuonepodcast -Instagramissa lähetettyihin kysymyksiin ja aiheet vaihtelevat vihannesten punnitsemisesta outoihin juoruihin ja huonoihin pikaruokakokemuksiin. Mistä pikaruokaravintolasta Janne saa kylmiä väreitä? Millaisia outoja juoruja miehistä on liikkunut vuosien varrella ja miltä se on tuntunut? Aikooko jompi kumpi matkustaa vielä tänä vuonna? Kumpi pärjäisi pidemmälle Selviytyjissä? Minkä somekanavansa Valtteri poistaisi, jos olisi pakko? Jaksossa Janne ja Valtteri pohtivat myös, mihin suomalaiseen tosi-tv -ohjelmaan he voisivat osallistua ja kertovat, ketkä ovat heidän suosikki housewifet Real Housewives of -formaatista. Jaksossa mietitään myös, minkä lemmikin miehet voisivat harkita vielä ottavansa ja Janne kertoo kaneihin liittyvän traagisen tarinan lapsuudestaan.

113. UUTISKATSAUS: MAISA TORPPA VAI HENNA KALINAINEN?

Julkaistu 30.9.2021

Vuorossa on pitkästä aikaa Olkkarin uutiskatsaus! Reporttereina on tuttuun tapaan Janne ja Valtteri ja tässä uutiskatsauksessa sukelletaan syvälle pian helpottaviin koronarajoituksiin sekä uuteen suomalaiseen tosi-tv -sarjaan. Uutiset myös usein kertovat meille, mikä arkinen asia tehdään väärin ja tässä jaksossa opitaan uutta aamukahvin juomisesta. Keskustelua herättää myös Mainonnan eettinen neuvosto sekä sen tekemät huomautukset. Kohdellaanko vaikuttajia MEN:in toimesta eri tavalla kuin artisteja ja urheilijoita? Mitä mieltä miehet ovat pian purettavista koronarajoituksista? Tapahtuuko Jannen elämässä pian tarpeellinen, mutta epämiellyttävä muutos? Miksi Valtterin täytyy päivittää ansioluettelonsa? Jaksossa pureudutaan myös Gossip Momsiin ja pohditaan toisinaan hyvinkin aggressiivista nettikiusaamista. Janne ja Valtteri lähettävät myös neuvoja ja terveisiä Maisa Torpalle sekä Henna Kalinaiselle ja paljastavat, ovatko he kalinaattoreita vai torppareita.

112. EPÄONNEN MATKA SEKÄ TOTUUKSIA TOISESTA

Julkaistu 23.9.2021

Olkkari on pitkästä aikaa siirtynyt studion ulkopuolelle ja tämä jakso on nauhoitettu hyvin kaukana Jannen ja Valtterin olohuoneesta. Miehet ovat lähteneet vaelluslomalle Saariselälle, eikä kommelluksilta ja ongelmilta ole vältytty – vuokra-autosta irtoilee osia ja ajomatka Espoosta Ouluun vei yli 11 tuntia. Jaksossa on kaksi eri teemaa: toisessa osassa miehet kertovat tapahtumarikkaasta vaellusreissusta ja toisessa osassa he paljastavat toisistaan erilaisia ennen kuulemattomia faktoja. Kumpi pelkää pimeää? Mitä Nintendo-hahmo kertoo ihmisen persoonallisuudesta? Kumpi syö nuudelinsa suoraan paistinpannulta? Miksi Jannen jaloille ei tehdä sopivia kenkiä? Miten Valtteri hukkasi Jannen äidin metsään? Jaksossa mietitään muun muassa tulostinten ja Mäkkärin pirtelökoneen sekä Jannen äidin ja Tanhupallon yhteyttä. Tällä viikolla Janne ja Valtteri pohtivat myös sisällöntuotannon ja kaupallisten yhteistöiden stressaavuutta ja perfektionismia.

111. POIS TIELTÄ RISUT JA MÄNNYNKÄVYT

Julkaistu 16.9.2021

Vroom vroom! Janne ja Valtteri ovat vihdoin saaneet suoritettua itselleen ajokortit ja heille on hiljattain avautunut aivan uusi maailma. Tämä jakso käsitteleekin autokoulun suorittamista ja jaksossa vastataan kuulijoiden Instagramissa lähettämiin kysymyksiin sekä kerrotaan Jannen ja Valtterin tuoreista kokemuksista auton ratissa. Millaiset odotukset miehillä oli autokoulusta? Mitä vinkkejä Valtterilla on antaa ajopelkoisille? Kumpi haaveilee Teslasta? Tapahtuiko autokoulussa mitään SOS-tilanteita? Minkä mokan Janne teki inssissä? Milloin autokoulu kannattaa suorittaa?Jaksossa käsitellään myös sitä, miten paljon autokoulun suorittaminen on muuttunut kymmenessä vuodessa sekä kuullaan CAP-autokoulun vastauksia kuulijoiden lähettämiin kysymyksiin. CAPin edustaja vastaa muun muassa siihen, millainen on jokaisen ajo-opettajan kauhuoppilas ja miten aikuisten opettaminen eroaa nuorten opettamisesta. Jakso on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä CAP-Autokoulun kanssa.

110. VITTU KUN TEITÄ VITUTTAA

Julkaistu 9.9.2021

Olkkarissa ollaan ensimmäistä kertaa tälle syksylle verenpainetta nostattavien asioiden äärellä. Tavallisesta poikkeavalla tavalla tällä kertaa kuullaan podin kuulijoilta – mikä kaikki vituttaa just nyt? Kuulijat slaidasivat siis @olohuonepodcast-Instagramin dm-boksiin ja kertoivat tämän hetken raivostuttavimmat asiat. Miksi asunnon saaminen on niin vaikeaa ja miten Janne voi auttaa tässä? Mitä ajatuksia Valtterilla on aamulla keskustelemiseen liittyen? Mikä on miesten mielestä aspatyössä parasta? Mikä hampaidenpesussa vituttaa taatusti aivan jokaista? Millaisia ajatuksia Jannella ja Valtterilla on vilkun käytöstä liikenteessä? Jaksossa selviää myös, millaisessa tilanteessa Janne vastaa Instagram-viesteihin ja Valtteri analysoi ilmavaivoja.

109. KESÄN AURINGONLASKUT JA ÖLJYTAKAT

Julkaistu 2.9.2021

Olohuone on palannut kesätauolta! Kesällä Jannen ja Valtterin elämässä tapahtui paljon ja tässä jaksossa käydään koko kesä läpi tuttuun tapaan aakkosten avulla. Kesälomaa oli tarkoitus viettää kokonainen kuukausi – ehtivätkö miehet palautua kiireisestä keväästä? Millasia kotimaanmatkoja Janne ja Valtteri tekivät? Mitä Jannen äidin puutarhassa tapahtui? Miten Quattro liittyy kesälomaan? Minkä vuoren Valtteri valloitti? Tällä viikolla kuullaan myös, kumpaa kosiskeltiin kuntavaaliehdokkaaksi kesän alkupuolella. Jaksossa puhutaan oman ajan tärkeydestä näin syksyn tullen ja parasta omaa aikaa on itsensä hemmottelu erilaisten kauneuspalvelujen parissa. Tällaiset palvelut löytyvät kattavasti Timmasta ja jaksossa tarjotaan Olkkarin kuulijoille alekoodi sovellukseen! Jakso on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Timman kanssa.

108. VITTU KUN KESÄLLÄKIN VITUTTAA

Julkaistu 28.6.2021

Kesäkuun viimeisenä jaksona Olkkarissa ollaan tuttuakin tutumpien asioiden parissa, eli Janne ja Valtteri listaavat omia vitutuksen aiheita. Tällä kertaa vitutuksessa on tosin aivan spesiaaliteema, eli kesä! Kesää odotetaan joka vuosi kuin kuuta nousevaa, mutta silti kesälläkin on paljon asioita, jotka nostavat miesten verenpainetta. Kaikkia tuntuu tällä hetkellä ainakin Etelä-Suomessa vituttavan helleaalto, mutta jaksossa kuullaan myös paljon muita samaistuttavia vitutuksen aiheita. Jannea vituttaa kesällä höösäävät ihmiset – mitä se tarkoittaa? Miksi Valtteri pyöräilee maski naamassa? Onko mammailu in? Pitäisikö Fransille leikata kesäturkki? Miksi siitepöly tuntuu tarttuvan pahiten grilliin? Minne vesisängyt hävisivät? Jaksossa Janne ja Valtteri pohtivat myös sitä, miksi joka vuosi työmäärä lisääntyy juuri ennen lomaa ja Janne tarkentaa viime jaksossa kuultua kappaverhovitutusta. Tämän jakson myötä Olohuone by Janne & Valtteri jää kesätauolle ja podcast palaa uusin jaksoin syksyllä!

107. LANDE VS. FARMI

Julkaistu 18.6.2021

Olkkarissa on tällä viikolla jatko-osa jaksolle nro 24, jossa Janne ja Valtteri keskustelivat stadin ja landen eroista ja vastakkainasettelusta. Aiemmassa jaksossa pohdittiin, onko stadilaisilla oikeasti kiire ja kiinnitetäänkö maaseudulla huomiota erikoisesti pukeutuviin ihmisiin. Tässä jaksossa ei puhuta niinkään vaatteista eikä metroon juoksemisesta vaan jaksossa pohditaan mm. pakettimatkoja sekä pääkaupunkikeskeistä päätöksentekoa. Miksi stadissa ajokortti ei ole itsestäänselvyys? Mikä kiinnitti Valtterin huomion kuntavaaleissa? Ovatko pääkaupunkiseudulla asuvat aivan tietämättömiä maaseudun asioista? Matkustetaanko maaseudulla pelkästään turistirysiin? Mikä Jannella on pistänyt silmään maaseudun sisustustyylissä? Jaksossa keskustellaan myös valon ja lumen määrästä sekä siitä, miten maaseutu pitää Suomen musiikkikulttuurin hengissä. Miehet pohtivat myös sitä, jäädäänkö landella todennäköisemmin asumaan lähelle sukulaisia ja onko tämä verrattavissa stadilaisiin, jotka eivät edes mieti Kehä III:n ulkopuolelle muuttoa?

106. VALTTERI SIHISI HISSISSÄ JA JANNE KASSAJONOSSA

Julkaistu 10.6.2021

Tällä viikolla Janne ja Valtteri keskustelevat erilaisista arjen pienistä hetkistä ja asioista, jotka ovat tuoneet heille iloa viimeaikoina, sillä tämä viikko on erityinen: on Valtterin synttäriviikko! Olkkarissa on totuttu kuulemaan enemmän vituttavia asioita, mutta ei huolta – yllättävän monesta ilonhetkestä miehet löytävät myös sen kääntöpuolen, joka saa veren kiehumaan. Millaisia anti-age vinkkejä Valtteri antaa jaksossa? Mikä uudessa teknologiassa on parasta Jannen mielestä? Miten ruotsalaiset influensserit liittyvät jakson aiheeseen? Miksi Suomessa puhutaan nimenomaan Suomen kesästä eikä vain kesästä? Miten otsatukka ja botox liittyvät toisiinsa? Jaksossa puhutaan myös jonotusetiketistä, hisseistä, rankkasateesta sekä viivakooditarroista – miksi ne lähtevät niin harvoin nätisti irti?

105. KEHOPOSITIIVISUUS LIHOTTAA JA SUKUPUOLET OVAT TURHIA

Julkaistu 3.6.2021

Vuorossa on pitkästä aikaa kuulijoiden epäsuosittuihin mielipiteisiin reagointia ja tässä jaksossa Janne ja Valtteri keskustelevat laajasti monenlaisista aiheista. Miehiä puhuttaa binäärinen sukupuolikäsitys, kehopositiivisuus sekä maksuton toisen asteen koulu. Pitäisikö sukupuolitermeistä luopua kokonaan? Mistä syystä Janne on kokeillut vegaanista ruokavaliota? Miksi vanhempien pitäisi suorittaa ajokortti? Miksi Valtteri on innostunut virtahevoista? Pitäisikö kaikilla olla oikeus saada biologisia lapsia? Jaksossa puhuttaa myös mielenterveysongelmat adoptioprosessin esteenä sekä traumojen siirto sukupolvelta toiselle. Miehet keskustelevat myös eläkkeestä – nautitaanko silloin elämästä vai odotetaanko kuolemaa?

104. OLLAAN IHQUI JA NUORII

Julkaistu 27.5.2021

Janne on palannut kauralaten tuoksuiseen Olkkariin ja tällä viikolla luvassa on monologin sijaan vuoropuhelua! Janne ja Valtteri muistelevat jaksossa jaksossa teiniaikojaan ja aikuiseksi kasvamista. Kuinka kypsä seiskaluokkalaisen täytyy olla? Mitä asioita Janne piilotteli tietyltä kaveriporukaltaan? Millaisen ruutuajan Valtteri onnistui neuvottelemaan itselleen ja miltä se tuntuu nykypäivänä? Kumman kotona on ollut tiukempi kuri? Miten Janne onnistui tienaamaan ekstraa teini-ikäisenä? Mikä teini-iässä oli parasta? Jaksossa Janne ja Valtteri myös muistelevat teini-iän pukeutumistaan, johon jokainen ysärin puolivälissä syntynyt voi varmasti samaistua – Wescin hupparit, Paul Frankit t-paidat ja canvas-vyöt kuuluivat jokaisen tyyliniekan estetiikkaan nollarin loppupuolella. Lisää matskua jaksoon liittyen löytyy @olohuonepodcast -Instagramista!

103. THE VALTTERI SHOW

Julkaistu 20.5.2021

Tällä viikolla Olkkarissa istuu poikkeuksellisesti pelkästään Valtteri ja tiedossa on spesiaali Valtteri Show! Jaksossa Valtteri avaa omia ajatuksiaan viime aikoina pinnalla olleista keskustelunaiheista ja ilmiöistä. Mitä mieltä Valtteri on Suomen Euroviisuedustajasta? Mikä on hänen suosikkikappaleensa tulevassa viisukoitoksessa? Miten Valtteri näkee laudatur-paineet nykypäivän ylioppilailla? Mitä tahtia jokaisen tulisi edetä omalla urallaan? Miksi burnout tuntuu olevan jopa kansansairaus? Jakso sisältää paljon pohdintaa suorituspaineista, epävarmuuksista ja omasta urapolusta. Valtteri avaa myös ajatuksiaan sosiaalisesta mediasta ja kertoo, miksi hän kokee tärkeäksi jakaa someen myös huonoja hetkiä hyvien lisäksi.

102. NÄIN PALJON TIENATAAN JA TUHLATAAN

Julkaistu 13.5.2021

Jakso on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Anyfinin kanssa. Tiliotteet on nyt nostettu Olkkarin pöydälle! Janne ja Valtteri ovat tehneet itselleen tarkat kuukausibudjetit jo viime vuonna. Molempien Exceleissä on tiukat luvut siitä, paljonko heidän pitää säästää ja kuinka paljon ruokaan voi kuussa laittaa rahaa. Janne paljasti budjettinsa jo viime syksynä videolla, mutta kuinka helppoa budjetissa onkaan pysyä? Tämän viikon jaksossa miehet kertovat kaiken huhtikuun menoistaan. Millasia rahankäyttäjiä Janne ja Valtteri oikeastaan ovat? Kumman budjetti ylittyi lähes tuhannella eurolla? Kumman kallein ostos viime kuulta on iso kasa heinää? Mitä turhaa miehet ovat ostaneet? Mikä omissa menoissa yllätti? Jaksossa kuullaan myös, millä summalla Janne ja Valtteri tilaavat kuussa ruokaa ja miten heidän mielestään tulisi toimia tilanteessa, jossa parisuhteen toinen osapuoli tienaa enemmän. Pitääkö kulut silti laittaa sentilleen tasan?

101. PITÄÄKÖ OLLA HUOLISSAAN?

Julkaistu 6.5.2021

Olkkarissa keskustellaan tällä viikolla erilaisista huolista ja murheista, joita kuulijat lähettivät @olohuonepodcast -Instagramissa. Huolenaiheita on laidasta laitaan, mutta onneksi olkkaritohtorit Janne ja Valtteri ovat kertomassa, pitääkö edes olla huolissaan ja jos pitää, niin miten kannattaa toimia! Jaksossa keskustellaan myös televisio-ohjelmista, jotka ovat mullistaneet Jannen arjen sekä Valtterin iltapalabravuurista. Miten valjastaa oma mielikuvitus positiivisiin asioihin? Kannattaako Linnunradan ja Andromedan törmäyksestä olla huolissaan? Miksi kaapinovien sulkeminen on välillä niin vaikeaa? Miten olla kaipaamatta jatkuvaa muutosta? Missä on Kuhmoinen ja miten se liittyy mihinkään?Keskustelua herättää myös sisustuksen uusiminen – onko kyse ihmisen biologiasta vai kapitalistisesta harhasta? Miehillä on myös hyvin erilaiset neuvot siihen, miten ohjata keskustelu pois pikkulapsiarjesta puolituttujen äitikavereiden kanssa...

100. SATA EPISODIA NYKIN MATKAA JA VESSAJUTTUJA

Julkaistu 29.4.2021

Olkkarissa on vihdoin 100 jaksoa täynnä! Janne ja Valtteri aloittivat Olohuone-podcastin jo vuonna 2018 ja podilla on piakkoin kolmannet synttärit. Sadannen jakson kunniaksi miehet pohtivat kulunutta kolmea vuotta podcastin parissa. Kumman idea oli perustaa yhteinen podcast? Millaisista asioista Olkkarissa haluttiin alussa keskustella? Miksi podcastissa on helpompi puhua vaikeista asioista kuin esimerkiksi YouTube-videolla? Missä kaikkialla Olkkaria on nauhoitettu? Mitkä jaksot ovat Jannen suosikkeja? Mitä outoja faktoja Valtteri muistaa aiemmista jaksoista? Jaksossa Janne ja Valtteri kertovat myös, paljonko podcastista tienaa ja miksi he edelleen tekevät podcastia - paljonko pankkitilille kilahtaa jokaisen kuuntelukerran myötä? Tässä jaksossa myös jatketaan lausetta monen vuoden jälkeen sekä pohditaan, mitä on luvassa seuraavassa sadassa jaksossa.

99. RÄJÄHTELEVIÄ TUNTEITA JA MUKAVUUDENHALUA - TEIDÄN OLETTAMUKSET MEISTÄ OSA 2

Julkaistu 22.4.2021

Janne ja Valtteri ovat jakaneet ajatuksiaan Olkkarissa jo lähes sadan jakson ajan, eli he ovat tulleet podin kuuntelijoille jo hyvin tutuiksi. Kuinka hyvin kuuntelijoiden tiedot miehistä sitten osuvatkaan kohdalleen? Tässä jaksossa Janne ja Valtteri reagoivat erilaisiin olettamuksiin, joita he saivat @olohuonepodcast Instagramissa. Millä tolalla heidän unirytminsä on? Millainen Janne on vihaisena? Onko Valtteri samanlainen videoillaan ja arkielämässä? Kummalla kestää pidempään laittautua? Kumpi pohtii muiden mielipiteitä enemmän? Jaksossa miehet pohtivat myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella asumista sekä eriparisia pussilakanoita. Poikkeuksellisesti jakso löytyy myös videomuodossa Valtterin YouTube-kanavalta: https://bit.ly/3apVSo8 PS. Janne herää aamuviideltä.

98. NYKI 2016 JA NAPAKATASTROFI 2021

Julkaistu 15.4.2021

Tämän viikon jaksossa Janne ja Valtteri päättävät vihdoin käsitellä kokonaan heidän vuoden 2016 New Yorkin matkan, johon he viittaavat lähes jokaisessa jaksossaan. Reissu oli ikimuistoinen huolimatta siitä, että kyseessä ei ollut heidän ensimmäinen yhteinen ulkomaanmatka eikä edes Jannen ensimmäinen kerta kyseisessä kaupungissa. Miksi matka oli niin ikoninen? Miksi New Yorkiin lähdettiin? Mikä ei vastannut odotuksia? Mikä oli paras ruokakokemus? Millaisella budjetilla New Yorkiin kannattaa varautua? Jaksossa Janne kertoo myös omaan napaansa liittyvästä katastrofista, joka ei liity New Yorkiin millään tavalla.

97. JONNET EI MUISTA

Julkaistu 8.4.2021

Tällä viikolla Olohuoneessa on historian havinaa - Janne ja Valtteri sukeltavat omiin lapsuusmuistoihinsa 1990-luvulle ja 2000-luvun alkuun. Miehet kertovat, millä leluilla he leikkivät, mitä he tekivät koulun jälkeen ja mitä televisio-ohjelmia katsottiin kultaisessa lapsuudessa. Mitä leluja Janne halusi, muttei koskaan saanut? Mikä Valtterin lelu ei selvinnyt sairaalassa? Mistä lastenohjelmasta tuli traumat kokonaiselle sukupolvelle? Miksi Janne myöhästyi koulusta tuntikausia? Miksi Valtteri ei uskalla vieläkään soittaa ovikelloa mennessään vanhemmilleen? Miten vaatteita tilattiin? Jaksossa annetaan myös resepti legendaariseen välipalaan, erilaisiin pihaleikkeihin sekä pohditaan huonekaluissa tapahtunutta muutosta. Mihin massiiviset televisiotasot hävisivät?

96. KORONAROKOTE W/ HANNA NOHYNEK

Julkaistu 1.4.2021

Jannen ja Valtterin Olkkarissa on pitkästä aikaa vieras! Vieraana on THL:n ylilääkäri ja vaksinologi Hanna Nohynek, joka vastaa kuulijoiden lähettämiin kysymyksiin liittyen koronarokotteeseen. Rokotteeseen liittyvä informaatio on täyttänyt mediat viime aikoina, mutta tieto on siroteltuna ympäriinsä - tässä jaksossa kootaan kaikki mieltä askarruttavat kysymykset yhteen ja saadaan niihin vastaukset suoraan asiantuntijalta. Miksi rokote kehitettiin niin nopeasti? Voiko rokotteen saanutta läheistä tavata? Miksi markkinoilla on niin monen eri yrityksen rokotteita ja mitä eroja näillä on keskenään? Milloin kaikki halukkaat suomalaiset ovat saaneet rokotteen? Millainen rokotusjärjestys on? Jaksossa selviää myös, miksi Israel on niin nopea rokottamaan kansalaisiaan ja kuinka iso osa maailman väestöstä on jo rokotettu - onko Suomi edelläkävijä vai laahaako rokotusprosentti jäljessä? Jakso on nauhoitettu 25.3.2021.

95. VIIMEISIMMÄSTÄ HERMOROMAHDUKSESTA VIIMEISIMPÄÄN VIESTIIN

Julkaistu 25.3.2021

Tällä viikolla Olkkarissa tartutaan vuosikausia blogeissa kiertäneeseen trendiin ja keskustellaan erilaisista viimeisimmistä asioista. Millaisia hutiostoksia Janne ja Valtteri ovat viime aikoina tehneet? Voiko hudista tulla yhtäkkiä hitti? Miksi ryhtiä tulee suoristettua vain silloin, kun siitä puhutaan? Mihin Jannen viimeisin hermoromahdus liittyy? Millainen Valtterin filosofia manifestoinnin suhteen on? Jaksossa annetaan myös pääsiäisteemainen vinkki pajunkissoihin liittyen sekä paljastetaan, mitä Janne on salannut kaikilta läheisiltään jo vuosikausia.

94. SINAPPIA PIZZAAN JA MEHUA MUROIHIN

Julkaistu 18.3.2021

Tässä jaksossa Janne ja Valtteri reagoivat jo toistamiseen kuulijoiden epäsuosittuihin mielipiteisiin. Keskustelua herättävät murojen syöminen mehun kanssa, erikoiset pizzatäytteet sekä kasvomaskin käyttäminen. Miksi jotkut nauttivat etäopiskelusta? Kumpi miehistä on kesähypettäjä? Milloin kykyjenetsintäkilpailusta on viimeksi tullut maailmanluokan artisti? Millaisia muistoja Jannella on trumpettilahkeisista housuista? Mitkä ovat Valtterin mielestä huonoimmat asiat kesässä? Jaksossa kerrotaan myös, milloin aurinkorasvaa kannattaa alkaa käyttämään sekä mitä mieltä Janne ja Valtteri ovat rokotepassista.

93. OLOHUONE GOES TORSTAIN TURINAT

Julkaistu 11.3.2021

Tässä jaksossa pääset kuulemaan, mitä kaikkea Jannella ja Valtterilla on tällä hetkellä mielessä. Tarjolla on siis ajatuksenvirtaa elämän eri osa-alueilta: päivittäisistä työtuokioista ja hammasvaivoista uusiin poikkeusoloihin. Jaksossa muistellaan vuoden takaisia tuntemuksia ja pelkoja sekä kerrotaan muun muassa, mikä on kaikista ikonisin vihannes! Minkä ravintolan kotiinkuljetus on pilannut Valtterin tarkan budjetin? Millainen on Jannen lockdown-ruokavalio? Mitä Rosamundasta tulee mieleen? Millä tavalla Janne on pettänyt seuraajansa? Miksi Valtterin viisaudenhampaaseen liittyvä manifestointi meni pieleen? Jaksossa annetaan myös vinkit siihen, miten Instagramin pornoboteista pääsee eroon sekä kerrotaan, miten Spotify liittyy pastan keittämiseen.

92. ELÄMÄ JÄRJESTYKSEEN - OLKKARIPSYKOLOGIT AUTTAMASSA

Julkaistu 4.3.2021

Tässä jaksossa tutut jokaisen alan asiantuntijat eli Janne ja Valtteri neuvovat kuulijoita erilaisissa pulmissa. Olohuonepsykologit päästetään vauhtiin ja tarjolla on teetä, sympatiaa ja neljä kuuntelevaa korvaa sekä luonnollisesti korvaamattoman arvokkaita ohjeita ja vinkkejä! Miten kertoa appivanhemmille, ettei halua asua heidän kanssaan samassa rakennuksessa? Mitä tehdä, kun ei voi tehdä mitään? Miten saada hyviä puolia irti etäsuhteessa? Voiko hellyydenosoituksista sopia ja neuvotella parisuhteessa? Miten saada uusia ystäviä vieraassa kaupungissa? Jaksossa Janne ja Valtteri pohtivat ratkaisuja myös motivaation puutteeseen etäopiskellessa sekä antavat ajanhallintavinkkejä arkeen. Loppuuko työ tekemällä ja voiko töitä tehdä tarpeeksi?

91. KLEOPATRASTA, MEHILÄISISTÄ JA UNISTA

Julkaistu 25.2.2021

Tällä viikolla brassaillaan nippelitiedolla! Janne ja Valtteri kertovat erilaisia elämässä tarpeellisia (ja tarpeettomia) faktoja, joista on hyötyä ainakin tietovisassa. Ihmetystä herättää ainakin mehiläisen kivekset sekä Vapaudenpatsaan väri. Nyt kannattaa tarttua muistiinpanovälineisiin ja ottaa oudot faktat talteen, ei sitä ikinä tiedä milloin pitää muistaa aivastuksen tuntinopeus! Kuinka kaukana avaruus oikeasti on? Mikä on veneen vastakohta? Miten Facebook voi hyödyttää historiantutkijoita? Mitä ovat eteläntulet? Jakson kuuntelemalla opit uutta myös muinaisista egyptiläisistä sekä sinivalaan pieruista.

90. VITTU KUN JÄLLEEN VITUTTAA

Julkaistu 18.2.2021

Suosittu ja toivottu sarja tekee vihdoin paluun! Jannea ja Valtteria vituttaa tällä viikolla moni asia, joihin ei vain ole keksitty ratkaisua. Mikä käsivoiteessa vituttaa? Miksi puhelimen näytön puhdistaminen on niin vaikeaa? Riittääkö mikään huonekasveille? Miksi joulukoristeet saavat veren kiehumaan? Mikä Valtteria vituttaa podcastin äänitystilanteessa? Mikä on Jannen mielestä vituttavinta sushibuffetissa? Jaksossa kerrotaan myös kaikki verenpainetta nostattavat seikat liittyen muun muassa hanskojen käyttöön, leikkokukkiin, wc-harjaan sekä pölypusseihin. Myös sähköhammasharja vituttaa – mikä siinä haisee?

89. DONITSEJA, JÄRJESTELYÄ JA KESKITTYMISVAIKEUKSIA

Julkaistu 11.2.2021

Vastakohtien sanotaan viehättävän toisiaan. Tällä viikolla Janne ja Valtteri keskustelevat niistä asioista, joissa he ovat täysin erilaisia! Toinen heistä ei käy koskaan ruokakaupassa ja toinen viettää 90% elämästään vessassa – kumpi on kumpi? Kuinka monta kertaa Janne on joskus tilannut päivässä ruokaa? Miten Valtteri toimii suurten päätösten äärellä? Kumpi valitsee ajatusleikissä donitsit ja kumpi pizzan? Kumpi kulkee enemmän alasti? Jaksossa pohditaan myös erilaisia siivoustapoja ja kerrotaan, miksi Game of Thronesin viimeinen kausi jäi miehillä kokonaan kesken.

88. Q & A - ELÄMÄN TARKOITUS, KOLMAS LEMMIKKI & LOMA

Julkaistu 4.2.2021

Olohuone by Janne & Valtteri on palannut tauon jälkeen taas torstaipäiviin! Vuoden 2021 ensimmäisessä jaksossa kuullaan Jannen ja Valtterin kuulumiset tauon ajalta. Miehet viettivät lomaa vuodenvaihteen yli – vai viettivätkö? Mitä he ovat tehneet tammikuussa? Miksi Valtteri sai viime jouluna ekstrapaljon lahjoja? Millaisia kohokohtia erikoiseen vuoteen 2020 mahtui? Mikä koirarotu Janne olisi ja millä perusteella? Jaksossa kuullaan myös, millaisen kolmannen lemmikin he ottaisivat sekä mikä ero heidän mielestään on uuden vuoden lupauksilla ja uuden vuoden tavoitteilla. Tämän lisäksi Janne ja Valtteri pohtivat niinkin kevyttä aihetta kuin elämän tarkoitusta – eli mistä tässä kaikessa on kyse?

87. VAIN SUOMI-JUTUT: SOPII KUIN NYRKKI SILMÄÄN

Julkaistu 6.12.2020

Hyvää syntymäpäivää, Suomi! Tänään vietetään 103-vuotiaan kotimaamme synttäreitä ja vaikka Linnan juhlia ei tänä vuonna järjestetäkään, ei se juhlahumua haittaa. Itsenäisyyspäivän kunniaksi Janne ja Valtteri istahtavat olohuoneensa sohvalle laseissaan kuohuvaa (kauralatten tuoksu ei tällä kertaa ole siis läsnä) ja pohtivat hieman suomalaista kulttuuria. Mikä kaikki on meillä normaalia, mutta ehkä naurattaa maailmalla? Miksi bussipysäkeillä pidetään vähintään kahden metrin turvaväli muihin koronasta huolimatta, mutta saunassa voidaan istua ilkosillaan vierivieressä? Montako sanaa Suomen kielessä on lumelle? Onko ovisilmän suojan poistaminen normaalia, jotta voit vakoilla naapureita paremmin? Kuuntele jakso ja tee itsekin hulvattomia huomioita omalaatuisista tavoistamme.

86. TYÖNTEKIJÄMME TOTUUS SOMEKULISSEISTA

Julkaistu 26.11.2020

Olohuoneessa on tälläkin viikolla vähän erilainen kokoonpano, sillä studiossa on mukana Jannen kanssa hänen ja Valtterin yhteinen työntekijä, eli Sanna. Sanna on vastaamassa kuuntelijoiden kysymyksiin siitä, millaista on tehdä töitä vaikuttajille. Jaksossa päästään kurkistamaan kulissien taakse: millaisia työnantajia Janne ja Valtteri oikein ovat? Miksi nyt oli oikea aika työntekijälle? Miten henkilöbrändille työskentely eroaa muusta sisällöntuotannosta? Mitä uutta Sanna on oppinut työssä? Millaisia työtehtäviä vaikuttajamarkkinoinnissa on? Tuntuuko työ oikealta työltä? Mikä on Jannessa ja Valtterissa työnantajana parasta ja mikä huonointa? Kuinka paljon töitä tehdään yhden Instagram-kuvan eteen? Mitkä ovat parhaita työsuhde-etuja? Jaksossa kerrotaan myös, tuoksuuko olohuoneessa aina vain kauralatte ja millaisesta koulutus- ja työtaustasta on juuri tässä työssä etua. Jakso on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Xiaomin kanssa.

85. MAAILMANLOPUN SUUNNITELMIA W/ ELLINOORA

Julkaistu 19.11.2020

Olkkarissa on tällä kertaa pitkästä aikaa vieras! Vieraana on upea Ellinoora, jolta tulee uusi single Dinosauruksii 20.11.2020. Jaksossa Janne ja Valtteri pohtivat Ellinooran kanssa monenlaisia lopullisia kysymyksiä ja miettivät, miten reagoisivat jos maailmanloppu tulisi vuorokauden kuluttua. Kuka haluaisi kertoa maailmanlopusta vain ilkeille ihmisille? Keneen Helmiä ja sikoja on tehnyt aikoinaan suuren vaikutuksen? Millasia ajatuksia porukalla herää ystävyyden loppumisesta? Kuka haluaisi pyytää anteeksi omia ilkeitä sanoja ensisijaisesti itseltään? Millaisia rikoksia kolmikko tekisi viimeisen vuorokauden aikana? Jaksossa keskustellaan myös pelottavista uimahypyistä, yöunien tärkeydestä ja 90-luvun parhaista lastenohjelmista. Kuullaan myös Ellinooralta, miten hänen uusi kappaleensa syntyi ja millaiset fiilikset hänellä on juuri ennen uuden musiikin julkaisua.

84. Q & A - MITEN MANIFESTOIDA MEGAHAMPURILAINEN

Julkaistu 12.11.2020

Pitkästä aikaa vuorossa on Olohuone-podcastin Q&A -jakso, eli tällä viikolla Janne ja Valtteri vastailevat kuuntelijoiden kysymyksiin! Kysymyksiä tuli @olohuonepodcast-Instagramissa laidasta laitaan. Mitä uutta podcastin tekeminen on antanut miehille yksilöinä tai pariskuntana? Pelottaako vanheneminen? Kumpi luottaa manifestointiin unelmien saavuttamisen apuna? Minkä taidon Valtteri haluaisi oppia? Mitä mieltä he ovat oikeasti herkkujen maisteluvideoista? Miksi Janne ei näy Valtterin My Week -videoilla? Jaksossa pohditaan myös, mistä vaikeista hetkistä miehet ovat elämänsä aikana selvinneet ja miten nuoruuden kokemukset heijastelevat nykypäivän palaveripöydissä.

83. VEROT JULKI JA KISSAT PÖYDÄLLE

Julkaistu 5.11.2020

Koko kansakuntaa puhuttava päivä on täällä taas, eli verotiedot on julkaistu! Tällä viikolla Olohuoneessakin keskustellaan samasta asiasta, mikä varmasti puhuttaa myös monessa kahvipöydässä. Miksi verotiedot ovat Suomessa julkisia? Paljonko yhteiskunnalle maksaa yksi vuosi peruskoulua per oppilas? Otsikoiko media tuloista reilulla tavalla? Onko omien verotietojen salaaminen epäilyttävää vai ymmärrettävää? Jaksossa Janne ja Valtteri kertovat myös omat liikevaihtonsa ja ansiotulonsa - paljonko he oikein tienasivatkaan 2019?

82. OUTOJA SATTUMUKSIA VAI VIESTEJÄ TUONPUOLEISESTA?

Julkaistu 29.10.2020

Tervetuloa kuuntelemaan olkkarilaisten paranormaaleja kokemuksia! Halloweenin kunniaksi Janne ja Valtteri kysyivät @olohuonepodcast Instagramissa seuraajien pelottavimmat yliluonnolliset tapahtumat ja tosielämän kauhukokemukset, eli jakso on täynnä selkäpiitä karmivia tarinoita. Monet saavat erilaisia viestejä tuonpuoleisesta, toiset selkeämpiä ja toiset hämärämpiä. Millaisia outoja tapahtumia Jannen ja Valtterin kodissa on kuluneella viikolla tapahtunut? Miksi erikoiset tapahtumat sijoittuvat tiettyyn aikaan vuodesta? Toiset kokevat enemmän yliluonnollisia sattumuksia - miksi? Jäävätkö jotkut kummittelemaan maan päälle? Vaikuttaako asuinalueen historia outoihin sattumuksiin? Aistivatko eläimet herkemmin värähtelyjä tuonpuoleisesta? Miksi miesten ystävä ei halunnut vuosi sitten osallistua vastaavanlaisen jakson äänittämiseen? Jaksossa pohditaan myös, avaako spiritismi portteja tuonpuoleiseen ja voiko pelottavista asioista puhuminen tuoda henkimaailman olentoja lähemmäs - voiko viaton keskustelu tuoda harmia myöhemmin?

81. YRITTÄJÄSPESSU 2 - MITÄ SINNE FIRMAN PIIKKIIN VOI LAITTAA?

Julkaistu 22.10.2020

Nyt jatkuu kesällä aloitettu yrittäjyysspessu! Ensimmäisessä osassa käsiteltiin yrittäjyyden aloittamista ja yrityksen perustamista ja nyt toisessa osassa Janne ja Valtteri kertovat, millaista on olla yrittäjä juuri tässä hetkessä: mikä kaikki yrittäjyydessä ärsyttää ja mitkä ovat niitä hyviä puolia. Miksei heillä ole yhteistä yritystä? Saako yrittäjä mitään yhteiskunnan tukia? Mikä syö Jannen motivaatiota yritystoiminnasta? Missä Valtteri epäonnistuu vuosi toisensa jälkeen? Miksi vaikuttajan työstä on vaikea olla pitkällä lomalla ja kumpi tarvitsee enemmän lepoa? Onko yrittäjä paremmassa vai huonossa asemassa kuin palkansaaja esimerkiksi lääkäriaikaa varatessa? Jaksossa pohditaan myös, onko yrittäjä koskaan lomalla ja kerrotaan, mitä kaikkea voi laittaa kuuluisaan firman piikkiin. Janne ja Valtteri antavat myös parhaat neuvonsa uusille yrittäjille - miksi oman työn hinnoittelu on niin tärkeää?

80. TEIDÄN LIKAISET SALAISUUDET

Julkaistu 15.10.2020

Viime viikolla kysyttiin kuuntelijoiden noloimpia ja likaisimpia salaisuuksia ja tunnustuksia - ja tunnustettavaa selvästi riitti! Tämän viikon jaksossa Janne ja Valtteri reagoivat kuuntelijoiden likaisiin salaisuuksiin, joista yllättävän moni liittyy kehollisiin toimintoihin, kostonhimoon, pikkurikoksiin ja seksiin. Toimistotarvikkeiden kotiin vieminen työpaikalta on jo klassikko, mutta mitä syötävää yksi kuuntelija varastaa työpaikaltaan ja miksi? Millainen on tosielämän Ulla Taalasmaa? Miten toimia, jos olet joskus valehdellut olevasi puoliksi ruotsalainen? Mihin tunnustukseen Janne samaistuu? Mistä Valtterin luokkakaveri valehteli ala-asteella? Miten voi maksattaa joululahjat jollain toisella? Jaksossa miehet antavat kuulijoille myös vinkkejä eri salaisuuksien käsittelemiseen sekä kertovat parhaat tipsit kuivashampoon käyttöön! Loppupuolella kuullaan myös ehkä pieni tunnustus Jannelta ja Valtterilta… Jakso on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Batisten kanssa.

79. RÖSSYSTÄ KERMAMUNKKEIHIN - KAIKKI RUOASTA

Julkaistu 8.10.2020

Tällä viikolla Jannen ja Valtterin Olohuoneessa keskustellaan ruoasta! Toisille ruoka on aina nautinto, toisille polttoainetta. Janne ja Valtteri kertovat omat suosikkiruokansa ja ruokailutottumuksensa sekä puhuvat siitä, miksi he eivät yleensä syö samaa ruokaa vaikka samoista ruoista pitävätkin. Molempien suosikkiruoat ovat luonnollisesti äitien tekemiä, mutta mitkä ovat miesten suosikkiruokia eri ravintoloiden listalta? Mitä on rössypottu? Miksi Valtteri ei pidä merenelävistä? Onko jomman kumman ruokailutottumukset muuttuneet lapsuudesta? Eroavatko miesten arki- ja viikonloppuruoat toisistaan? Kumpi piilotti lapsena leipää roskikseen? Kumpi on saanut riisistä yliannostuksen? Jaksossa keskustellaan myös food shamingista - onko hyväksyttävää inhota jotain ruokaa? Pohditaan myös sitä, miksi monet puuttuvat toisten ruokailutottumuksiin ja jopa heittävät muiden ruokaa roskiin.

78. NeVeR a MiStAkE, aLwAyS a LeSsOn

Julkaistu 1.10.2020

Tällä viikolla Olohuone-podcastissa on toivejakso! Janne ja Valtteri pohtivat epäonnistumista ja virheistä oppimista. Jotkut epäonnistumiset jäävät mieleen ja valvottavat öisin vielä vuosienkin jälkeen ja toiset voi kuitata olankohauksella. Mistä mokasta Janne on saanut varoituksen työelämässä? Millä tavoin Valtterin TET-jakso alkoi? Kumpi miehistä kokee enemmän epäonnistumisen pelkoa ja miksi? Mitä mokaamisesta voi oppia? Miksi jotkut ihmiset saavat mielihyvää toisten virheistä? Korreloivatko hyvät näyttökerrat menestyksen kanssa YouTube-videoissa? Jaksossa pohditaan myös riittämättömyyden tunnetta, perfektionismia ja huijarisyndroomaa sekä kerrotaan, kumpi tekee öisin töitä salaa toiselta…

77. OMAKOTITALON SUUNNITTELUA JA KOFEIININ YLIANNOSTUS

Julkaistu 24.9.2020

Kesä on kääntynyt syksyyn, loma on ohi ja Janne ja Valtteri ovat palanneet töihin. Alkanut syksy on tuonut heidän arkeensa muutoksia ja myös uusia haaveita ja odotuksia. Mikä on muuttanut Jannen ja Valtterin työntekoa viime aikoina? Miksi miehet tekevät töitä keittiössä eivätkä toimistossa? Mikä on Jannen uusi harrastus ja miten se liittyy talonrakennukseen? Minkä asian Valtteri toivoo saavansa syksyn aikana? Mikä asia on aiheuttanut sydämentykytyksiä työpäivän aikana? Jaksossa mietitään myös, mitä tapahtuisi jos ihmiset osoittaisivat mieltä samalla tavalla kuin koirat ja onko syksy vain tehokasta mielikuvamarkkinointia vai oikeasti miellyttävä vuodenaika. Jannen uudet Coffee-presetit löytyvät blogin verkkokaupasta ja nopean tilaajan etuna saat 30% alennuksen, kun ostat presetit viikolla 39 käyttämällä koodia SYKSY.

76. DAISARIJÖSSEKSESTÄ ULKOAVARUUTEEN

Julkaistu 17.9.2020

Mikä suomalaisia puhuttaa tällä hetkellä? Mitä uutta maailmalla on tapahtunut viime aikoina? Tällä viikolla Janne ja Valtteri ottavat kantaa ajankohtaisiin uutisiin ja ilmiöihin. Hetki sitten alkanut Big Brother puhuttaa viimeisillä käänteillään ja Postin viestintäuudistus herättää monissa hilpeyttä ja toisissa raivoa. Mitä mieltä Janne ja Valtteri ovat tämän vuoden Big Brotherin tuoreimmista käänteistä? Onnistuiko Posti miesten mielestä uudistuksessa? Mitä tarkoittaa kinderperuna ja miksi se on vantaalaisille tuttu? Voiko poliitikko tehdä kaupallisia yhteistöitä ja voiko vaikuttajasta tulla poliitikko? Mikä maapallon ulkopuolinen planeetta puhuttaa tiedeuutisissa ja miksi? Jaksossa pohditaan myös kaupallisten yhteistöiden merkintätapoja ja rinnakkaistodellisuuksia.

75. PRIDE SPECIAL – ESIKUVAT

Julkaistu 10.9.2020

Tällä viikolla juhlitaan Priden merkeissä ja sen kunniaksi Janne ja Valtteri päättivät tehdä aiheeseen liittyvän jakson. Tämän vuoden teemana on erilaiset esikuvat ja se, miten kaikki voivat olla esikuvia omassa arjessa ja omille läheisille. Jaksossa tutustutaan sateenkaarihistoriaan, josta löytyi yllättävääkin tietoa sekä käydään läpi miesten omaa kasvutarinaa seksuaalivähemmistöön kuuluvina. Millaiseen muottiin Janne laitettiin, kun hän tuli ulos kaapista? Kuka on ollut Valtterin esikuva nuorempana? Mitä esikuva heidän mielestään tarkoittaa? Millaisina esikuvina miehet näkevät itsensä? Mitä uutta he voisivat oppia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä? Jaksossa pohditaan myös, millaisia muutoksia Suomen lainsäädäntöön pitäisi tehdä ja miten jokainen meistä on oman elämänsä vaikuttaja.

74. GUILTY PLEASURES – ROSKAPOPPIA JA TUNTEMATTOMIEN DRAAMAA

Julkaistu 3.9.2020

Tällä viikolla tunnustetaan noloja paheita! Vai onko kyseessä salaiset ilot? Janne ja Valtteri pohtivat, mitkä asiat ovat sellaisia, joita katsoo, kuuntelee tai kuluttaa mielellään mutta mitkä samaan aikaan vähän nolottavat. Kumpi pitää salaa ennalta-arvattavista romanttisista komedioista? Kumpi on tilannut YouTubessa jossain vaiheessa Internet-draamaan keskittyviä kanavia? Kumpi stalkkaa Instagramin tarinoissa muulla, kuin omalla tilillään? Miten korvavaikku liittyy tämän päivän puheenaiheeseen? Minkälaisen kuluttamisen voi mieltää paheelliseksi? Jaksossa Janne ja Valtteri keskustelevat myös ruuasta ja siihen liittyvästä syyllisyydentunteesta. Miksi niin monet tuntevat syyllisyyttä joistain ruoka-aineista?

73. AKTIVISTI JA JOHTAJA

Julkaistu 27.8.2020

Tällä viikolla pureudutaan erilaisiin mystisiin kirjainyhdistelmiin, eli Janne ja Valtteri tekivät persoonallisuustestit, joilla he selvittivät oman persoonallisuustyyppinsä. Onnistuiko testi ja samaistuivatko he tuloksiin? Kummalla ei olisi ongelmaa erottaa lojaalia, huonosti suoriutuvaa työntekijää? Kumpi tarjoaa loogisia ratkaisuja ystäviensä ongelmiin ja kumpi lohduttaa? Onko tärkeää olla oikeassa vai tehdä yhteistyötä tiimissä? Ovatko Janne ja Valtteri joistain asioista täysin eri mieltä? Jaksossa pohditaan myös, kertooko testi rehellisesti eri persoonallisuustyypeistä ja missä tilanteissa testin tekemisestä voisi olla hyötyä.

72. VIIMEISIMPIÄ VALHEITA, YLLÄTYKSIÄ JA YKSINOLOA

Julkaistu 20.8.2020

Tällä viikolla jakso rakennettiin @olohuonepodcast -Instagramissa kysyttyjen kysymysten pohjalle. Kysyttiin, mitä viimeisiä asioita te haluatte tietää ja kysymyksiä tuli mahdoton määrä! Milloin Janne ja Valtteri ovat viimeksi olleet erossa toisistaan? Milloin Valtteri oli viimeksi kotona yksin? Mikä oli miesten viimeisin hyvä teko toiselle? Saako omista syntymäpäiväjuhlista tehdä numeroa? Milloin Janne ja Valtteri kävivät viimeksi treffeillä? Mille he nauravat ruokakaupassa? Jaksossa selviää myös, mikä on miesten viimeisin yhteinen projekti ja kuinka monta kertaa tämä projekti onkaan jo vuosien saatossa aloitettu…

71. AVAUDUTAAN MEIDÄN EPÄVARMUUKSISTA

Julkaistu 13.8.2020

Omista epävarmuuksista ääneen puhuminen voi toisinaan olla todella vaikeaa, mutta silti äärimmäisen tärkeää. Tällä viikolla Janne ja Valtteri kertovat omista epävarmuuden aiheista, liittyivät ne sitten ulkonäköön tai johonkin muuhun. Mistä Valtteria kiusattiin koulussa? Mistä Janne tunsi ulkopuolisuutta? Onko jokin epävarmuuden aihe turha? Ovatko ulkonäköön liittyvät epävarmuudet aina pinnallisia? Mistä ylipäätään johtuu se, että jostain asiasta alkaa tuntea epävarmuutta eikä siitä meinaa millään päästä yli? Mitä tarkoittaa huijarisyndrooma ja voiko siitä päästä mitenkään eroon? Jaksossa kuullaan myös miesten suosikkituotteet Lyko-kosmetiikkaverkkokaupasta. Jakso on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Lykon kanssa.

70. JOSSITTELUA JA SOMESTALKKAUSTA

Julkaistu 6.8.2020

Jossittelua sanotaan turhaksi jälkiviisaudeksi, mutta toisinaan on hyvä palata miettimään oman elämänsä käännekohtia. Tällä viikolla Janne ja Valtteri muistelevatkin omaa lapsuuttaan, nuoruuttaan ja myös aikuisikää. Minkä vuoksi Janne melkein jäi syntymättä tähän maailmaan? Olisiko Valtterin elämä ollut erilaista, jos hänen perheensä ei olisi muuttanut pois Helsingin keskustasta? Missä Janne olisi, jos hän ei olisi muuttanutkaan Ouluun? Oliko molemmille selvää oma koulutuspolku peruskoulun jälkeen? Olisiko Olohuone-podcastia olemassa, jos Valtteri ei olisi aikoinaan tykännyt Jannen blogin Facebook-sivusta? Jaksossa pohditaan myös, pitäisikö nykyään tehdä yhtä impulsiivisia päätöksiä kuin aikuisiän kynnyksellä sekä kerrotaan, mikä on onnistuneen somestalkkauksen ABC!

69. SALAKIELIÄ JA PALLOKALA ILMAPALLONA

Julkaistu 30.7.2020

Tällä viikolla Olohuone-podcastissa käydään läpi Internetin polttavimpia kysymyksiä. Janne ja Valtteri uppoutuivat Ask Redditin maailmaan ja vastaavat kysymyksiin, joita sivustolla on esitetty. Mitä elämää mullistavaa voi ostaa alle sadalla eurolla? Mistä tietää, että jollain ihmisellä ei ole minkäänlaisia käytöstapoja? Mistä Janne tiesi olevansa vanha? Mistä Valtteri riiteli eniten lapsuuden ruokapöydässä vanhempien kanssa? Mitä yhteistä on kuopan kaivamisella ja tulen tekemisellä? Miksi pallokalasta ei voi tehdä ilmapalloa kuten piirretyissä? Jaksossa kuullaan myös Jannen yläasteaikaista salakieltä sekä tarina siitä, kun Valtteri joutui kiipeämään parvekkeelta alas.

68. LAPSILEIKKI OSA 2 - MITEN SE LAPSI NYT KASVATETAANKAAN?

Julkaistu 23.7.2020

Alkuvuodesta Janne ja Valtteri puhuivat podcastissa lapsenhankinnasta hypoteettisella tasolla ja tällä viikolla pohdinta jatkuu! Ensimmäisessä osassa käytiin läpi lapsen hankintaan, nimeämiseen ja lapsilukuun liittyviä asioita ja tällä viikolla ollaan pidemmällä. Missä lapsi kasvatettaisiin? Millaisia eroja eri paikkakunnissa on? Mitä lapsi tulisi harrastamaan? Saako Jannen ja Valtterin lapsi syödä karkkia? Mitä asioita miehet arvostavat omassa kasvatuksessa ja mitä asioita he eivät halua opettaa seuraavalle sukupolvelle? Miten lapselle opetetaan rahankäyttöä? Jaksossa kuullaan myös, mitä Janne ja Valtteri ovat mieltä lasten somekäyttäytymisestä ja milloin on heidän mielestään oikea aika hankkia lapsi.

67. VITUTUKSEN AAKKOSET - TAAS VITUTTAA

Julkaistu 16.7.2020

Taas vituttaa – ja tällä kertaa vitutuksen aiheita käydään läpi aasta ööhön! Jaksossa luetellaan tässä hetkessä vituttavat asiat aakkosten kautta, eivätkä aakkoset meinanneet edes riittää. Mikä deodorantissa vituttaa sekä Jannea että Valtteria? Miksi suomalaiset pitävät sälekaihtimista? Mikä kaikki pyöräilijöissä vituttaa? Miksi pullojen palautus on niin vaikeaa? Kumpaa puolestaan vituttaa perheen kuopus eli Frans? Jaksossa esitetään myös tärkeä kysymys, johon kaivataan vinkkejä @olohuonepodcast Instagramissa: Miten steariinin saa pois kuumalta parvekkeelta?

66. YLI TONNIN PISSA-ALUSTA JA SÄÄSTÖÄ SHOPPAILEMALLA

Julkaistu 9.7.2020

Tällä viikolla puhutaan rahasta! Janne ja Valtteri vastaavat seuraajien lähettämiin kysymyksiin liittyen rahan käyttöön, säästämiseen, törsäämiseen ja turhiin ostoksiin. Onko Jannen ja Valtterin kotona puhuttu lapsille rahasta? Missä he säästävät ja missä tuhlaavat? Onko kummallakaan ollut koskaan kiperiä hetkiä rahan kanssa? Kumpi mahtaa käyttää tuntikausia alekoodin etsimiseen mutta ei muista katsoa kilohintoja ruokakaupassa? Kumpi haluaa yhteisen tilin ruuan tilaamista varten? Mikä kallis ostos ei sopinutkaan koiratalouteen? Jaksossa kuullaan myös, millä summalla miehet tulisivat toimeen kuukausittain, paljonko he lahjoittavat rahaa hyväntekeväisyyteen ja mikä on heidän yhteinen suosikkisarjansa C Moresta. Kaupallinen yhteistyö C Moren kanssa.

65. LOVE DOCTORS 2 - ASIANTUNTIJAT ÄÄNESSÄ TAAS

Julkaistu 2.7.2020

Olohuonepsykologit ovat vauhdissa taas! Kuulijamme lähettivät Jannelle ja Valtterille parisuhteisiin liittyviä kysymyksiä @olohuonepodcast Instagram tilillä ja tällä viikolla vastaillaan niihin. Voiko lasten tekemisen kanssa tehdä kompromisseja parisuhteessa? Miten Janne ja Valtteri näkevät oman ajan tärkeyden omassa suhteessaan? Miten parisuhteen ensimmäinen pieru ja riitely liittyvät toisiinsa? Pitääkö ihastukselle kertoa tunteistaan ja voiko tilanne olla sellainen, että tunteista ei kannata kertoa? Onko parisuhteen suola henkinen yhteys vai fyysinen läheisyys? Näihin ja moneen muuhun suureen kysymykseen vastataan tämän viikon jaksossa! Selvitetään myös, miten toimia hankalan anopin kanssa ja miten saada kumppani siivoamaan jälkensä.

64. PAINEET - LOPPUUKO NE IKINÄ?

Julkaistu 25.6.2020

Yhteiskunta luo paineita meille kaikille. Sen lisäksi odotuksia asettaa oma perhe, läheiset ja mikä tyhmintä, me itse itsellemme! Tässä jaksossa Janne ja Valtteri käyvät läpi kokemiaan paineita ja olettamuksia elämän varrelta. Oliko helpompaa mennä annetun muotin mukaan vai raivata omaa polkuaan? Kumpi sai pukeutua tarhassa kukkamekkoon? Kumpi lopetti lukion ja keskittyi omaan intohimoonsa, vaatealaan? Miten vanhemmat ja kaverit suhtautuivat someyrittäjien ammatinvalintaan? Entä mikä aiheuttaa paineita juuri nyt? Tämän jakson kaupallinen yhteistyökumppani on Somersby.

63. POST-RONA NEWS & KESÄFIILIKSET

Julkaistu 18.6.2020

Suomen hallitus on kertonut poikkeustilan olevan ohi ja jopa kannustanut kotimaan matkailuun. Tällä viikolla Janne ja Valtteri keskustelevat fiiliksistään liittyen nykyhetken tilanteeseen, tulevaan kesään ja juhannukseen sekä kertovat myös tämän hetken inhokki- ja suosikkiasioitaan. Millaisia kesäsuunnitelmia heillä on? Pelottaako koronavirus enää? Mitä miehet aikovat tehdä juhannuksena? Kuinka tärkeänä he pitävät auringolta suojautumista? Mikä on heidän kotinsa suosikkilaite tällä hetkellä? Jaksossa selviää myös, mitä positiivista poikkeustilanne toi Jannen ja Valtterin kotiseudulle!

62. ISLANTILAISISTA JOULUPUKEISTA & KIRAHVEISTA

Julkaistu 11.6.2020

Paljon onnea Valtteri 26 vuotta! Tällä viikolla Janne ja Valtteri ottivat vanhan kunnon lautapeliskaban Trivial Pursuitin muodossa Valtterin syntymäpäivän kunniaksi. Jaksossa pelataan yksi peli legendaarista tietovisaa. Montako joulupukkia kuuluu islantilaiseen jouluun? Miten mustekalat liittyvät kuvankäsittelyyn? Kuka muuttaa kaiken koskemansa kullaksi? Miksi Valtteri tietää paljon kolibreista ja Janne virtsatieinfektioista? Jaksossa kuullaan nippelitiedon lisäksi myös ranskankielistä laulua ja ihmetellään kengurunpoikasten kokoa.

61. YRITTÄJÄSPESSU 1 - NÄIN SINUSTA TULEE YRITTÄJÄ

Julkaistu 4.6.2020

Yrittäjyydessä on paljon riskejä, yrittäjä on aina töissä ja samaan aikaan koko ajan vapaalla. Kuulostaako tutulta? Tällä viikolla Janne ja Valtteri keskustelevat yrittäjyydestä nimenomaan omien kokemustensa pohjalta! Miten yritys perustetaan ja paljonko se maksaa? Kehottiko opinto-ohjaaja miettimään yrittäjyyttä ammattina? Mitä kaikkea voi laittaa firman piikkiin? Mikä yritysmuoto tai toimialaluokitus pitää valita? Minkä mokan Valtteri teki aloittaessaan yrittäjänä? Onko yritystoiminnan lopettaminen luovuttamista? Yrittäjyys herätti paljon kysymyksiä @olohuonepodcast Instagramissa ja nyt vastataan niihin. Jakso on ensimmäinen osa yrittäjyydestä kertovia jaksoja, joissa käydään läpi monelle mystistä alavalintaa - jos olet ikinä miettinyt, mitä yrittäjyys tarkoittaa niin nyt saat siihen konkreettisia vastauksia!

60. VALMISTUJAISET KORONAN AIKAAN JA PÄÄTTÄRIMUISTOT

Julkaistu 28.5.2020

Onnea valmistuneille! Poikkeukselliset olosuhteet tänä keväänä ovat tuoneet omat haasteensa myös valmistujaisiin liittyen ja usean kymmenen henkilön sukujuhlat ovat ehdoton no-no. Tällä viikolla Janne ja Valtteri kysyivät @olohuonepodcast Instagramissa seuraajiltaan, ketkä ovat valmistumassa tänä keväänä ja millaisia ajatuksia se herättää. Jaksossa miehet muistelevat myös omia valmistujaisiaan ja koulun päättäjäisiä. Juhlittiinko Oulussa ja Espoossa samalla tavalla peruskoulun päättymistä? Mihin ammattiin Janne melkein päätyi? Millaiset muistot Valtterilla on omista ylioppilasjuhlista? Millaisia stipendejä kumpikin sai yläasteella? Jaksossa pohditaan myös ovatko pääsykokeet tänä vuonna olleet tasavertaiset kaikille korkeakouluihin hakeneille ja pidetäänkö ammattikoulua ja lukiota samanarvoisina saavutuksina.

59. MUHKEAT SIITTIÖT JA SUNNUNTAISIN RUOKAKAUPPAAN

Julkaistu 21.5.2020

Ennen oli miehet rautaa, laivat oli puuta ja muutenkin oli kaikki paremmin. Vai oliko? Janne ja Valtteri kysyivät Olohuone-podcastin Instagramissa tällä viikolla, mikä kaikki oli ennen paremmin ja onko kenties jotain, joka on nykyään helpompaa ja parempaa kuin ennen. Osaavatko lapset enää leikkiä? Onko sosiaalinen media tehnyt ihmisistä levottomia? Onko nykyaika tuonut mukanaan jotain hyvää vai maksaisivatko miehet sähkölaskunsa mielummin pankin konttorissa? Millä fiiliksillä Janne ja Valtteri suhtautuvat erityisruokavalioihin? Jaksossa verrataan niitä kuuluisia vanhoja hyviä aikoja nykyaikaan ja vinkataan, millaisia lauluja kuuntelemalla tulee satavarmasti uni!

58. KANANMUNAA KANTAPÄIHIN JA SYMMETRINEN SUKKATELINE

Julkaistu 14.5.2020

Suomalaisilla on todella paljon outoja tapoja ja uskomuksia - tällä viikolla keskustellaan niistä! Janne ja Valtteri kysyivät seuraajiltaan Instagramissa, millaisia kummallisia uskomuksia he ovat kuulleet ja vastauksia tuli paljon, osa miehille entuudestaan tuttuja ja osa täysin uusia. Miksi laseja kilistäessä pitää katsoa toista silmiin? Mitä seuraa sitruunaperhosen näkemisestä? Miksi sisällä ei saa viheltää? Mikä on oikea toimintatapa, jos musta kissa juoksee tien yli? Jaksossa kuullaan myös Valtterin muistilaulu sekä opitaan, miten lintuja täytyy tervehtiä puiston poikki kulkiessaan - eihän meistä kukaan halua huonoa onnea puolelleen?

57. HABBOHOTELLISTA TIKTOKKIIN - 15 VUOTTA SOMESSA

Julkaistu 7.5.2020

Janne ja Valtteri ovat käyttäneet sosiaalista mediaa jo 15 vuotta ja tällä viikolla he pohtivat, mistä some on oikein lähtenyt ja mihin se on menossa. Millaisia hahmoja he ovat esittäneet legendaarisessa Habossa? Mikä on Jannen mielestä ensimmäinen sosiaalinen media? Miksi IRC-Galleriasta ei tullut maailmanlaajuista sensaatiota? Jaksossa kurkataan myös kristallipalloon ja mietitään, mikä on seuraava sosiaalisen median hitti ja miksi TikTok on tällä hetkellä niin suosittu.

56. TABUJEN PYHÄ KOLMINAISUUS

Julkaistu 30.4.2020

Suomessa on kolme aihetta, joista ei yleensä puhuta kaverin tai tuttavan kanssa – tällä viikolla Janne ja Valtteri pureutuvat niihin kokonaisen jakson verran! Rahasta, uskonnosta ja politiikasta puhutaan tällä kertaa suoraan. Paljonko YouTube -video vaatii työtunteja? Miksi poromiehiltä ei kysytä porojen määrästä? Puhuvatko Janne ja Valtteri uskonnostaan kavereiden kesken? Millaisia ajatuksia herää puoluepolitiikasta ja voiko lakeja laatia Raamattu kädessä?

55. SIRKUSPELLESTÄ SOMETTAJAKSI – KAIKKI MEIDÄN TYÖT

Julkaistu 23.4.2020

Tällä viikolla Janne ja Valtteri muistelevat omia urapolkujaan! Millaisia töitä he ovat tehneet ennen yrittäjyyttä? Mitä vanhoista työpaikoista voi oppia? Jaksossa selviää myös, missä työpaikassa Janne oppi avaamaan skumppapullon ja milloin Valtterin ei todellakaan olisi kannattanut nukkua pommiin. Onko kaikesta työkokemuksesta hyötyä heidän nykyisessä työssä?

54. EPÄSUOSITUT MIELIPITEET – TASA-ARVOSTA LEMMIKKIAJOKORTTIIN

Julkaistu 16.4.2020

Tällä viikolla Janne ja Valtteri käyvät läpi kuuntelijoiden epäsuosittuja mielipiteitä ja antavat oman näkemyksensä asioihin! Mielipiteet varioivat pakollisesta ruotsin opiskelusta vapaisiin nänneihin ja kuolemantuomioon – arvaatko, mistä miehet ovat keskenään eri mieltä? Mitä mieltä Janne ja Valtteri ovat pikkulusikalla syömisestä? Pitäisikö Suomessa olla pidemmät tuomiot rikollisille ja mistä rikoksista pitäisi saada pidempiä tuomioita?

53. HÄÄKELLOT SOI

Julkaistu 9.4.2020

Ajatusleikit jatkuvat tällä viikolla, kun Janne ja Valtteri heittäytyvät hääsuunnittelun maailmaan! Kuinka paljon miesten ajatukset kohtaavat vuodenajan suhteen? Päästäänkö yksimielisyyteen siitä, juhlitaanko liittoa Helsingissä, Lapissa vai Pariisissa? Voiko olla, että suurimmat riidat häämöttävätkin hääkakun valintaprosessissa? Yhtä mieltä ollaan onneksi ainakin värimaailmasta ja siitä, että häävalssi tanssitaan Lana Del Reyn live-säestyksen tahtiin!

52. Q & A - VIHDOINKIN

Julkaistu 2.4.2020

Tätä on odotettu! Tällä viikolla oli teidän vuoronne kysyä kysymykset, ja vastauksiahan riittää! Mitkä Jannen ja Valtterin arkirutiineista ovat muodostuneet rakkaimmiksi? Minkä piirteen miehet poistaisivat toisistaan? Ja mikä tärkeintä, mitä heille ihan oikeasti kuuluu? Luvassa myös Jannen tukkasalaisuuksia ja molempien todellinen mielipide Espoosta!

51. MÖKKIHÖPERÖITYMINEN JA NON-RONA NEWS

Julkaistu 26.3.2020

Elämme hurjia aikoja, ja tällä viikolla pohditaankin positiivisia ja negatiivisia puolia elämästä juuri nyt - joskin ehkä levottomammissa tunnelmissa kuin koskaan. Parhaat vinkit ystävien kanssa etänä puuhasteluun, kotona työskentelyyn ja oikeasta elämästä pakoiluun löytyvät ehdottomasti täältä! Mikä saa Valtterin silmät palamaan ennennäkemättömällä tavalla? Miten intohimoisiin keskusteluihin päädytään mannafrutista ja varpaista ennustamisesta? Ja mistä ihmeestä pitäisi löytyä motivaatio kotitreeneihin, kun napostelusta on tullut elämäntapa?

50. TOTTA VAI TARUA?

Julkaistu 19.3.2020

Nyt korjataan väärinkäsityksiä! Tällä viikolla Janne ja Valtteri taklaavat jopa universaaleihin mittoihin levinneitä myyttejä. Mikä hiuksiin liittyvä harhaluulo turhauttaa kampaajia eniten? Syökö ihminen tosiaan keskimäärin kahdeksan hämähäkkiä elämänsä aikana? Kuinka monta vuotta purkalla oikeasti kestää kulkeutua ruoansulatuksen läpi? Kyytiä saavat myös lintu-, unissakävely- ja alkoholi-aiheiset kansantarut, ja jaksossa vierailee yllättäen myös naistentautien professori Naakka!

49. JOS SAISIMME LAPSEN

Julkaistu 12.3.2020

Tällä viikolla Janne ja Valtteri pohtivat tulevaisuuttaan ja toiveitaan mahdolliseen jälkikasvuunsa liittyen. Miksi jo nimestä keskustelemisen ajatteleminen tuntuu huonolta idealta? Minkälaista keskustelua herää sukupuolisensitiivisyydestä, tai lapsen laittamisesta someen? Onko toisaalta Suomessa edelleenkään todennäköistä, että miehet saavat toteuttaa haaveensa vanhemmuudesta?

48. LOVE DOCTORS - RATKOTTIIN TEIDÄN ONGELMAT

Julkaistu 5.3.2020

Mitä tehdä, jos yksi on yökukkuja ja toinen ei saa nukahdettua yksin? Entäpä silloin, kun ajatukset yhteisen kodin siisteyden ylläpidosta ovat aivan vastakkaiset? Ja mikä tärkeintä, kuinka yhteiset herkut jakaantuvat tasaisesti kun syömistahdit ovat valovuosien päässä toisistaan?  Tällä viikolla Janne ja Valtteri ratkovat kuulijoiden viestien inspiroimana kaikista yleisimpiä parisuhteiden pulmia. Mitkä kysymyksistä tuntuvat miehistä tutuilta, ja selvitäänkö neuvonpidosta nahistelematta?

47. NÄMÄ ASIAT TEET VÄÄRIN

Julkaistu 27.2.2020

Kuuluuko raitiovaunuille vilkuttaa pysähtymisen merkiksi? Missä vaiheessa aamua hampaat pitäisi oikeasti pestä? Kummin päin Pringles-sipsi on tarkoitus syödä? Tällä viikolla Janne ja Valtteri tutkivat yleisiä harhaluuloja ja pohtivat löydöksiensä johdosta monien rutiiniensa uusiksi pistämistä - aamukahvin optimaalisesta juontiajasta aina banaanin oikeaoppiseen avaustekniikkaan!

46. KAMAT JAKOON - EROTREENI

Julkaistu 20.2.2020

Kesällä kahdeksan vuotta yhtä pitäneet Janne ja Valtteri haastavat itsensä tällä viikolla ajattelemaan pahinta - miten ero vaikuttaisi kaikkien näiden vuosien jälkeen konkreettisesti miesten elämiin? Jäisikö kumpikaan yhteiseen asuntoon, tai Etelä-Suomeen ylipäätään? Miten koirien yhteishuoltajuus toimisi? Onko tällaisten asioiden läpikäynti turhaa pirujen seinille maalailua, vai merkki terveestä parisuhteesta?

45. TOKSINEN SOMEÄHKY JA IG-SALALIITTOTEORIA

Julkaistu 13.2.2020

Instagramin täydellisiksi muokattuihin malleihin itsensä vertailu, paniikkia lietsovat klikkiotsikot ja whatsappin ryhmäkeskustelujen viestitulvat. Oletko koskaan oikeasti miettinyt, minkälainen somesisältö tekisi sinulle hyvää? Tai mikä sitä vastoin vaikuttaa negatiivisesti henkiseen hyvinvointiisi? Tällä viikolla Janne ja Valtteri ruotivat ruutuaikansa ja laittavat päivittäin käyttämänsä sovellukset syyniin!

44. VITTU KUN VITUTTAA, EDELLEEN

Julkaistu 6.2.2020

Olohuone palaa uusin jaksoin, jo suorastaan klassikoksi muodostuneen aiheen kera: Tällä viikolla siis vuorossa tietenkin kauan odotettu Vittu kun vituttaa part 2! Vessassa käynnin vaikeudet, lähettipalvelut, uusi perheenjäsen, kosteaksi jäänyt pyyhe - näitähän riittää. First world problems, tietenkin, mutta välillä on hyvä purkaa ja vittuuntua ihan luvan kanssa! Kaupallisessa yhteistyössä Nextoryn kanssa.

43. 2010-LUKU ANONYYMEISTÄ ÖYLÄTTIIN

Julkaistu 26.12.2019

Tämän vuosikymmenen viimeisessä jaksossa käydään läpi viimeiset kymmenen vuotta aakkosina! Kumpikin miehistä on tiivistänyt itselleen tärkeät hetket (melkein) kaikkien aakkosten kirjaimien kautta - välillä mitä ihmeellisimpien aasinsiltojen kautta. P niinkuin pistoshoidot ja Q niinkuin Qruiser, mutta miten ihmeessä on mahdollista, että listoista löytyy eri vastaukset L-kirjaimen kohdalta?

42. MARIAH SOIMAAN JA LIITO-ORAVA VESSANPÖNTÖSSÄ

Julkaistu 19.12.2019

Kummat vie voiton, suomenkieliset vai ulkomaiset joululaulut? Juodaanko glögi kuumana vai kylmänä? Voiko joulu tuntua joululta ilman perinteistä perhemeininkiä, mikäli sellainen tuntuukin yhtäkkiä syystä tai toisesta hankalalta? Tällä viikolla kiistattomat jouluexpertit Janne ja Valtteri vastaavat Jodelin joulukanavan kysymyksiin - ettei enää kenenkään tarvitse miettiä miten joulua juhlitaan oikein!

41. VENUS MAMMARAVUSSA JA RÄJÄHTELEVÄ MARS KAKSOSESSA

Julkaistu 12.12.2019

Astrologia - hihhulihoroskooppeja iltapäivälehdissä vai mielenkiintoinen työkalu itsensä ja ympäristönsä tutkimiseen?  Tällä viikolla Olohuoneeseen saadaan upeaakin upeampi vieras Stella, joka on paitsi mieletön meikkiartisti, myös intohimoisesti astrologiaan perehtynyt rakas ystävä! Luvassa hämmentävän tarkkoja luonneanalyyseja - sekä miehille yksilöinä, että heidän parisuhteelleen äärimmäisen olennaisilta kanteilta... Klikkaa tästä Astroloogista-podcastiin! https://open.spotify.com/show/4fppzPEB620VYPhCkDL9RD#upsell

40. SÄÄNTÖSUOMI - MAA TÄYNNÄ KUNNIOITUSTA VAI KUSIPÄITÄ?

Julkaistu 5.12.2019

Itsenäisyyspäivä lähestyy, ja näin ollen onkin mitä loistavin aika käydä läpi sekä parhaat puolet että suurimmat vitutuksen aiheet rakkaassa kotimaassamme. Luonto, koulutus, pullonpalautusjärjestelmä ja äitiyspakkaus - pimeys, ravintolakäyttäytyminen, tuliset mummelit ja verotietojen julkistus. Näitähän riittää. Miksi Janne vihaa Kampin design-sporapysäkkejä? Minkä takia Valtteri on nuoruudessaan erikoistunut leipien piilottamiseen? Ja mitähän ihmettä on Rössypottu? Nostakaamme siis maljat korkealle, paljon onnea 102-vuotiaalle Suomelle! Kaupallisessa yhteistyössä Blue Nun 24K Gold Editionin kanssa.

39. VASTAAMME INTERNETIN POLTTAVIMPIIN KYSYMYKSIIN

Julkaistu 28.11.2019

Mikä vain paranee iän myötä? Mistä olet innoissasi juuri nyt? Entä mikä on aikaisin muistosi? Tällä viikolla Olohuoneessa vastaillaan AskRedditin mielenkiintoisimpiin kysymyksiin: kuten siihen, mitä 15-vuotiaat Janne ja Valtteri sanoisivat itsestään nyt? Villejä lapsuuden leikkejä, suurimmat väärinkäsitykset naisen anatomiasta ja parhaat vinkit suomalaisten tunnistukseen väkijoukossa - näiden tarinoiden myötä virittäydyt viikonloppuun parhaassa mahdollisessa seurassa!

38. “KUMPI TEISTÄ ON NAINEN TEIDÄN SUHTEESSA?"

Julkaistu 21.11.2019

Tällä viikolla Janne ja Valtteri keskustelevat omien kokemuksiensa kautta siitä, minkälaisia asioita ovat havainneet homoseksuaalina elämisestä. Mitkä ajatukset miehet toivoisivat ihmisten pitävän omana tietonaan? Mikä surettaa yhteisön sisäisessä keskustelukulttuurissa? Minkälaisia asioita saattaa joutua miettimään homoseksuaalina, joita koskaan ei muuten olisi tullut ajatelleeksi? Ja loppuuko kaapista tuleminen oikeastaan koskaan?

37. SALMARIPULLO, LITRA VIINAA JA NACHOPALLOJA

Julkaistu 14.11.2019

Tämän viikon jaksossa muistellaan niitä kamalia nuoruuden dokailuretkiä, joiden takia Janne ja Valtteri eivät enää niin usein alkoholia juokaan. Kumpi päätyi tahtomattaan yölliselle seikkailulle Kirkkonummelle, ja kumpi yritti päihtyä muskottikahvin avulla? Yläsängystä oksentelua, lasinsirujen keskeltä heräilyä ja mustia silmiä - näitä häpeällisiä tarinoita et halua missata!

36. KULTAHIPUT AIKUISUUDEN PASKAKASASSA

Julkaistu 7.11.2019

Aikuisuus. Se on päässyt yllättämään etenkin vaikeuksien ja yleiseltä vaikuttavan pahan olon suhteen, ja juuri siksi tämän viikon jaksossa keskitytäänkin kaikkeen siihen ihanaan, josta ei olisi lapsena koskaan uskonut ilahtuvansa!  Missä vaiheessa unelmat lelukaupan tyhjäksi ostamisesta vaihtuivat haavekuviin useamman kuukauden vuokran maksamisesta kerralla? Ja mihin ihmeeseen katosi kropan kyky sulattaa jokapäiväiset burgerit jättämättä jälkeäkään keskivartaloon?

35. JANNE JA VALTTERI: CANCELLED JA RAHVAITA

Julkaistu 31.10.2019

Tällä viikolla studiossa räjähtelee, kun Janne ja Valtteri purkavat viime vuosina tutuksi tulleen “Cancel culture”-ilmiön eri puolia. Tarvitseeko epäkunnioittavaan ja laiskaan kysymykseen vastata enää tuhannetta kertaa kärsivällisen kohteliaasti? Missä menee raja mielipiteen ja tarkoituksellisen provokaation välissä? Entä mikä tepsisi kokonaisvaltaisen tuntuiseen tekopyhyyteen koko keskustelun ympärillä parhaiten? Tämän lisäksi sanan “rahvas” uusi käyttötapa hämmentää, ja kateus kansantautina suorastaan oksettaa.

34. PARANORMAALIT KOKEMUKSEMME - OIKEA SYY MUUTTOOMME

Julkaistu 24.10.2019

Tällä viikolla Janne ja Valtteri virittäytyvät hyvissä ajoin Halloween-fiilikseen muistellen karmivimpia yliluonnollisia kokemuksiaan.  Onko painavampaa syytä muuttoon, kuin epäonnistuneen spiritismi-pelin seuraukset? Mitä yhteistä on Raamatulla ja Seiskalla? Ja mikä tärkeintä: onko Jannen äiti ihan oikea noita?

33. SUHTEEMME SUOLA - KINASTELUN 101

Julkaistu 17.10.2019

Tällä viikolla Janne ja Valtteri pohtivat suhteensa kantavaa liekkiä - alati jatkuvaa höyryjen päästelyä! Kuinka monta kertaa asioista voi mainita kumppanilleen ennen kuin itselläkin palaa totaalisesti hermot? Miten paljon yhteinen koti voikaan aiheuttaa päivittäistä päänvaivaa? Entäs sitten kun sana “siivous” tarkoittaa kummallekin täysin eri asioita? Ja jos ihan rehellisiä ollaan, onko näitä “riitoja” tarkoituskaan ratkaista?

32. HELPPOA RAHAA - NYT KÄÄRITÄÄN MILJOONIA

Julkaistu 10.10.2019

Kovalla työllä ansaittu varallisuus on aivan oma lukunsa, mutta kukapa meistä kieltäytyisi mehevästä setelinipusta tilaisuuden sattuessa omalle kohdalle? Tällä viikolla Janne ja Valtteri pohtivat “helpon rahan” konseptia ja parhaita tapoja takoa sitä! Minkälaisten suunnitelmien kohdalla nousee eettisyys vastaan? Entä mitä yhteistä on Luckylla ja Kylie Jennerillä? Ja miksi ihmeessä suurimmat lottopotit tuntuvat menevän 80-vuotiaalle Irmelille?

31. TOTUUS MEIDÄN MATKAILUSTA (JA AVOCADORIPULIA)

Julkaistu 3.10.2019

Tällä viikolla Janne ja Valtteri muistelevat yhteisiä loma- ja työmatkojaan, ja pohtivat vuosien varrella kehittyneitä "reissuroolejaan". Käteen on jäänyt ainakin kulttuurishokkeja festareilla, ja Lissabonin kansallisleivos, ehkä. Keskustelua herättää myös vahinkomatkaoppaat, tuloerojen vaikutus matkailuun sekä tietenkin Jannen lempipuheenaihe: Valtterin ruuansulatus!

30. KIUSALLINEN PARISUHDE Q&A - WITH A THROWBACK TWIST

Julkaistu 26.9.2019

Tällä viikolla Janne ja Valtteri eivät vain vastaile kysymyksiin totuttuun Q&A tapaan, vaan lisähaastetta tuovat miesten omat, seitsemän vuoden takaiset vastaukset samoihin kysymyksiin - kaikkine kiusallisuuksineen. Kuinka erilaisia vastaukset loppupeleissä ovatkaan?

29. ILMASTOJAKSO - IHAN VITUN SAMA?

Julkaistu 19.9.2019

Mitä yksilötasolla voi tehdä, kun maapallon ilmastointilaite palaa, maailman vaikutusvaltaisimpien maiden johtajat eivät tunnu välittävän tulevaisuudesta lainkaan ja töitäkin pitäisi saada tehtyä? Kenellä tuntuisi ylipäätään olevan oikeus puhua ilmastoasioista, kun jokainen meistä tekee elämässään valintoja joihin ulkopuolelta voidaan puuttua? Suomi on moneen muuhun maahan verrattuna pitkällä, mutta muutos on hidasta. Tällä viikolla Janne ja Valtteri pohtivat, miten ajoittain jopa lamaannuttavan ahdistuksen keskeltä on mahdollista kantaa omat kortensa kekoon, ja yrittää jatkuvasti tehdä parhaansa.

28. HYGGEILY OKSETTAA JA SKANDAALI RAPUJUHLISSA

Julkaistu 12.9.2019

Syksy - uusien alkujen ihanaa aikaa vai suuri romantisoitu sesonkihuijaus? Tässä jaksossa Janne ja Valtteri puhuvat siitä, mitä vuoden paras ja/tai pahin vuodenaika tarkoittaa heille. Kumpi aloittaa innostuksen ja pelon sekaisin tuntein syksyn kunniaksi uuden harrastuksen, ja kummalle sana “hygge” aiheuttaa välittömän oksennusrefleksin? Tämän lisäksi syksyn parhaiden juhlien fiilistelyä sekä monivuotisen ikuisuusprojektin pohdintaa - tarvitseeko ajokorttia jos taksillakin pääsee postiin?

27. VUOSIPÄIVÄSPESSU: 7 VUOTTA, 7 OPPIA

Julkaistu 30.8.2019

Tämän viikon jakso on vuosipäiväspessu, sillä tänään 15.6. Jannella ja Valtterilla tulee seitsemän yhteistä vuotta täyteen. Jaksossa he kertovat toisilleen, mitä ovat toisiltaan näiden vuosien aikana oppineet. Kumpi opetti kumpaa pakkaamaan kauppakassit oikeaoppisesti? Entä kumpi saa vuosipäivälahjaksi persettä? Kuuntele jakso ja ota selvää!

26. ALASTON BLOGGAAJA JA DIIVA PASKAJAKKARA

Julkaistu 30.8.2019

Tämän kertaisessa jaksossa kuulijat saivat lähettää kysymyksiä johon Janne ja Valtteri vastasivat. Kenet bloggaajan Janne on nähnyt alasti?! Mikä erikoisuus heiltä löytyy vessasta ja mitkä ovat pariskunnan ällöttävimmät tavat joista kukaan muu ei tiedä?

25. JANNEN YSTÄVÄT KERTOVAT

Julkaistu 30.8.2019

Tällä kertaa olohuoneen sohvalla Valtterin sijaan Jannen kanssa istuu kaksi hänen parasta ystäväänsä - Sanna ja Hanski. Kaverukset keskustelevat ystävyydestä ja siitä kuinka tapasivat ja onko heidän ystävyytensä muuttunut vuosien varrella. Kuulijat saavat myös kuulla millainen Janne on ala- ja yläasteella ollut ja mukaan mahtuu tarina Jannen raivokohtauksesta, johon liittyy tissit.

24. STADI VS. LANDE

Julkaistu 30.8.2019

Stadilaiset ovat ylimielisiä ja töykeitä, kun taas landella ollaan mukavia tuntemattomillekkin. Landella ollaan tyylitajuttomia ja sivistymättömiä juntteja, kun taas Stadissa osataan pukeutua ja sisustaa hyvällä maulla. Janne on kotoisin Lapista ja Valtteri Stadista ja tänään he asettuvat vastakkain, kun keskustellaan landepaukkujen ja stadilaisten eroista.

23. SUKUPUOLI-IDENTITEETTI W/ SOFIA ELLE

Julkaistu 30.8.2019

Tässä jaksossa Janne ja Valtteri keskustelevat sukupuoli-identiteetistä. Vieraana heillä on YouTubesta tuttu Sofia Elle, joka on jakanut kokemuksiaan transnaisena kymmenille tuhansille seuraajilleen. Janne kertoo ahdistavasta tilanteesta, jossa hänen sukupuolensa kyseenalaistettiin ja Sofia ikävistä tilanteista transsukupuolisena Tinderissä.

22. EKSÄ EDUSKUNNASSA JA SIITINPÖLYÄ

Julkaistu 30.8.2019

Tämän viikon jaksossa Janne ja Valtteri reagoivat polttavimpiin uutisiin. Mitkä on miesten fiilikset kun Timo Soini kertoo jättävänsä politiikan ja mitä ajatuksia heissä herättää uusien perussuomalaisten kansanedustajien rikostuomiot tai se, että listalta löytyy myös Jannen eksä. Jaksossa tutustutaan myös tutkimukseen, jonka mukaan kasvoista voi päätellä onko mies pettäjä. Polttavia aiheita ovat myös pissan haju ja Britneyn mysteerinen ja traaginen tilanne.

21. KAIKKI MIKÄ MENI PIELEEN MUUTOSSAMME

Julkaistu 30.8.2019

Tiedättekö sen tunteen, kun KAIKKI menee pieleen? Valtteri ja Janne tietävät sen liiankin hyvin, sillä heidän uuden kodin rakentaminen ei ole mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Tämän viikon jaksossa he jakavat pilke silmäkulmassa kivisen tiensä, joka heidän piti kulkea, jotta saisivat viimein täydellisen kodin. Jakso on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Lumo-kotien kanssa.

20. MUSTETTA HIUKSISSA JA TUUBIHUIVIN PALUU - JÄRKYTTÄVIMMÄT TYYLIMOKAMME

Julkaistu 30.8.2019

Oranssi meikkivoide, imagolasit, karvalakit ja olemattomiin nypityt kulmakarvat. Vieläkö muistat nämä teinivuosien painajaiset? Tässä jaksossa Janne ja Valtteri muistelevat näitä ja monia muita tyylimokiaan vuosien varrelta. He puhuvat myös tyylinsä kehittymisestä sekä pohtivat tämän hetken kuumimpia trendejä. Jakso on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Tommy Hilfigerin kanssa.

19. TEIDÄN OLETTAMUKSET MEISTÄ

Julkaistu 30.8.2019

Janne maksaa taloudessanne kaiken. Riitelette pienistä asioista. Ette ole helposti lähestyttäviä. Valtteri sanoo viimeisen sanan yhteisissä päätöksissä. Tämän viikon jaksossa Janne ja Valtteri kommentoivat näitä ja monia muita olettamuksia, joita heidän podcastin kuuntelijoilla heistä on.

18. HÄÄSUUNNITELMAT, LAPSET JA ASUNNON OSTO

Julkaistu 30.8.2019

Milloin häät? Haluatteko lapsia? Milloin ostatte oman asunnon? Jannella ja Valtterilla tulee pian täyteen seitsemän yhteistä vuotta, joten näitä kysymyksiä he kuulevat vuosi vuodelta useammin niin sukulaisilta kuin seuraajilta. Tässä jaksossa miehet avaavat tulevaisuudensuunnittelmia ja vastaavat näihin polttaviin kysymyksiin.

17. MITÄ YHTEISTÄ ON AAMUPASKALLA JA KULTAISELLA VENLALLA

Julkaistu 26.8.2019

Oletko koskaan miettinyt mitä yhteistä on aamupaskalla ja Kultaisella Venlalla? Ei mekään, mutta vastauksen siihen kertovat Janne ja Valtteri tässä ilahduttavassa jaksossa. Tähän vuodenaikaan kun ei varsinaisesti eletä enää talvea, mutta ei myöskään kevättä, on tärkeää miettiä asioita mitkä tekevät onnelliseksi ja näin tehdään myös Olohuone -podcastissä.

16. SOMETTAJIEN KULUTUSJUHLA

Julkaistu 26.8.2019

Somevaikuttajat saavat viikottain hulppeita PR -lahjoja ovelle ja kehottavat seuraajiaan ostamaan erilaisia uutustuotteita. Erityisesti viime aikoina bloggaajien, tubettajien, sekä muiden vaikuttajien hiilijalanjälki on puhututtanut. Kiinnostaako heitä ollenkaan ilmastonmuutos vai pyöriikö mielessä vain raha? Jaksossa Janne ja Valtteri ottavat ensimmäistä kertaa julkisesti kantaa heihin kohdistuvaan keskusteluun. Kuuntelemalla selviää mitä miehet on mieltä kiivaana käyvästä kulutusjuhla -keskustelusta ja missä mittakaavassa he miettivät omaa kulutustaan. He puntaroivat myös sitä, että onko vastuu kulutustottumuksien muuttamisessa vain vaikuttajilla vai tulisiko kuluttajienkin kantaa vastuuta?

15. PALOIN LOPPUUN

Julkaistu 26.8.2019

Viime vuonna Janne nukahti kesken työpalaverin. Hän paloi täysin loppuun. Jaksossa Valtteri ja Janne kertovat, mikä on saanut heidät uupumaan ja mitä ovat oppineet siitä kantapään kautta.

14. KAUPALLISET YHTEISTYÖT ÄRSYTTÄVÄT

Julkaistu 26.8.2019

Tässä jaksossa suosittu kauneustubettaja Henry Harjusola liittyy Jannen ja Valtterin seuraan keskustelemaan kaupallisista yhteistöistä sosiaalisessa mediassa. Kolmikko pyysi mobiiliviestintäsovelluksen Jodelin anonyymiä kansaa esittämään kysymyksiä ja mielipiteitä aiheeseen liittyen, joihin he nyt vastaavat. Kuka kolmikosta on saanut huomautuksen Mainonnan eettiseltä neuvostolta? Miksi yhteistöiden palkkioista vaietaan? Kuuntele jakso ja selvitä vastaus näihin ja moniin muihin kiperiin kysymyksiin.

13. MEIDÄN SUURIMMAT PELOT

Julkaistu 26.8.2019

Tässä jaksossa Janne ja Valtteri kertovat suurimmat pelkonsa, sekä puhuvat myös heidän oudommista, kevyemmistä peloista. Janne kertoo epämiellyttävästä tilanteesta, jossa mies ahdisteli ja seurasi häntä kaupungilla. Valtteri puolestaan avautuu siitä, miksi ei tiedä voiko hän koskaan hankkia lasta.

12. OLISINPA TIENNYT TÄMÄN ENNEN KUIN...

Julkaistu 26.8.2019

"...laitoin karvanpoistovaahtoa geniaalialueelleni", toteaa Valtteri. Tässä jaksossa kaksikko miettii asioita, jotka olisivat tehneet toisin, jos pääsisivät nyt ajassa taaksepäin. Minkä vahingon Janne haluaisi välttää leikkaussalissa? Entä mistä Valtteri haluaisi varoittaa aknen kanssa kamppailevia ihmisiä? Kuuntele jakso ja ota selvää.

11. KOULUTUS - TURHAA VAI TÄRKEÄÄ?

Julkaistu 26.8.2019

Janne ja Valtteri jakavat jaksossa koulutushistoriansa ala-asteelta nykypäivään saakka. He kertovat unelma-ammateistaan, mitkä ovat vaihtuneet iän ja opiskelujen myötä useasti. Jaksossa puntaroidaan myös koulutuksen tärkeyttä, kumpi on nykypäivänä tärkeämpää koulutus vai kokemus?

10. VIERAANA VAI ISÄNTÄNÄ?

Julkaistu 26.8.2019

Tässä jaksossa Janne ja Valtteri jakavat kokemuksiaan niin isäntänä kuin vieraana olemisesta – millaisia vieraita he itse ovat ja mitkä asiat kylässä käyvissä ihmisissä ärsyttää? He ihmettelevät miksi likainen laukku täytyy tuoda tiskipöydälle ja kertovat parhaat vinkit kakalla käymiseen, jos on kavereita käymässä kylässä.

9. ME MUUTETAAN POIS HELSINGISTÄ

Julkaistu 26.8.2019

Janne ja Valtteri kertovat tämänkertaisessa jaksossa suuria uutisia - he muuttavat! He paljastavat miksi muuttavat kahdestaan 111m² asuntoon ja miksi he muuttavat pois Helsingistä. Sen lisäksi, että kaksikko puhuu muuttamisesta, tulevasta asunnosta ja sen sisustamisesta, he kertovat myös kokemuksia Helsingissä asumisesta. Kaupallinen yhteistyö Desenion kanssa.

8. TULOEROT PARISUHTEESSA

Julkaistu 26.8.2019

Miten parisuhde toimii, kun tuloerot ovat saman talouden jakavien Valtterin ja Jannen välillä jopa 70 000 euroa vuodessa? Jaksossa pariskunta avautuu tuloeroista aiheutuvista riidoista ja kertoo miten yhteiset menot heillä jaetaan. Elääkö toinen toisen kustannuksella vai ovatko molemmat itsenäisiä?

7. INTROVERTTI JA EKSTROVERTTI PARISUHTEESSA

Julkaistu 26.8.2019

Valtteri ja Janne keskustelevat tässä jaksossa introvertin ja ekstrovertin eroista. Jaksossa selviää millaisia haasteita ja hyötyjä nämä persoonallisuuden orientoitumisen piirteet tuovat miesten elämään ja miten parisuhde toimii, kun toinen on enemmän sisään ja toinen enemmän ulospäin suuntautunut.

6. VITTU KUN VITUTTAA

Julkaistu 26.8.2019

Meitä kaikkia välillä vituttaa, joitain useammin ja joitain harvemmin. Myös Jannea ja Valtteria vituttaa joskus, kuten kyseisen jakson nauhotuksissa. Miehet kertovat ärsyttävistä asioista ja tilanteista, joihin moni voi varmasti samaistua. Heillä, kuten kaikilla meistä on myös omia ärsytyksen kohteita, jotka saavat heidän tunteet pintaan, mutta joita muut eivät välttämättä ole tulleet edes ajatelleeksi.

5. MILLAINEN MIEHEN PITÄÄ OLLA?

Julkaistu 26.8.2019

Mediassa tuodaan usein esiin naisten monimuotoisuutta. Monissa mainoskampanjoissa poseeraa naiset ylistämässä erilaisuuttaan, ensimmäinen on laiha, toinen isokokoinen, kolmas tatuoitu ja neljäs meikitön. Miehet ovat mainoksissa aina samasta muotista veistettyjä, lihaksikkaita ja pelottomia. Miehet ja miehisyys nähdään usein yhdenlaisena, vaikka kaikki miehet ovat naisten tavoin erilaisia. Jaksossa Janne ja Valtteri käsittelevät siitä, kuinka huolestuttavan kapeakatseinen nyky-yhteiskunnan muovaama mieskuva on. Valtteri paljastaa siitä seuranneen hänelle pahaa ahdistusta, jonka myötä sai vapautuksen asevelvollisuudesta. Miehet kertovat tilanteista, joissa heidän miehisyyttä on vähätelty ja pohtivat mikä tekee miehestä miehen.

4. FEIKKI SOME W/ ALEXA DAGMAR

Julkaistu 26.8.2019

Kuluneiden vuosien aikana sosiaalisen median sisältö on muuttunut harkituksi ja viimeistellyksi. Vaikuttajat lavastavat Instagramissa arkisia hetkiä esimerkiksi asettelemalla aamiaiskuvaan lehden, jota he eivät ole koskaan lukeneet tai merkkilaukkunsa. Kuvien käsittely ei jää enää värisävyjen säätöön vaan kuvaan saatetaan editoidessa lisätä aurinko tai lintuparvi. Itsensä leikkaaminen ja siirtäminen netistä ladattuun maisemakuvaan ei ole myöskään instagrammaajien keskuudessa ennennäkemätöntä. Vaikuttajat editoivat kuvissaan pyllyä pyöreämmäksi, vyötäröä hoikemmaksi ja nenää pienemmäksi. Somevaikuttajien Janne Naakan ja Valtteri Sandbergin sohvalle on saapunut keskustelemaan somen aitoudesta suosittu bloggaaja Alexa Dagmar. Jannen ja Alexan elämä näyttää somessa täydelliseltä, mutta onko heidän elämänsä sellaista kuin he seuraajilleen kertovat? Jaksossa kolmikko kertoo asioista, joita lavastavat sosiaalisessa mediassa ja miksi he tekevät niin. Missä menee raja?

3. TOTUUS TÄYTEAINEISTA & PLASTIIKKAKIRURGIASTA W/ HENRY HARJUSOLA

Julkaistu 26.8.2019

Jaksossa käsitellään pistoshoitoja, plastiikkakirurgiaa, sekä kehonmuokkausta. Jannen ja Valtterin sohvalle vieraaksi saapuu suoraan Espanjasta leikkauspöydältä uuden takapuolen hankkinut kauneustubettaja Henry Harjusola, jolla on kokemuksia useista esteettisistä hoidoista. Keskustelun pääpaino on pistoshoidoissa, sillä niistä kaikilla on usean vuoden kokemus. Jaksossa paljastetaan mitä hoitoja kolmikko on käynyt läpi, mitä he haluaisivat tulevaisuudessa tehdä ja miksi. Janne kertoo epäonnistuneesta pistoshoidoista, sekä syistä sen taustalla. Usein kyseiset esteettiset toimenpiteet yhdistetään huonoon itsetuntoon, mutta linkittyvätkö ne todellisuudessa toisiinsa? Jaksossa otetaan kantaa myös pistoshoitojen ja plastiikkakirurgian yleistymiseen, sekä promoamiseen. Valtteri ja Henry kertovat, miksi haluavat mainostaa kyseisiä hoitoja sosiaalisessa mediassa ja Janne kertoo syynsä sille, miksi ei ole aiemmin halunnut puhua toimenpiteistä julkisesti.

2. HYI, V*TUN HU*RA! W/ UINO

Julkaistu 26.8.2019

Tällä kertaa Jannen ja Valtterin sohvalle istuu vieras, pitkän linjan bloggaaja Aino Rossi Uino -blogista. Jaksossa käsitellään negatiivisiä kommentteja; millaisia kommentteja he ovat saaneet, onko niissä perää ja miltä ne tuntuu. He keskustelevat myös valheellisista juoruista, mitä ovat itsestään lukeneet ja paljastavat miten tilanteet ovat todellisuudessa menneet. Kaverukset pohtivat mikä saa vieraat ihmiset haukkumaan juuri heitä sosiaalisessa mediassa muun muassa v*tun hu*riksi ja homoiksi.

1. PARISUHDE SOMESSA

Julkaistu 26.8.2019

Suurimmalle osalle kuulijoista Janne ja Valtteri ovat varmasti tuttuja, mutta tässä jaksossa he tutustuttavat teidät heihin pariskuntana. Jaksossa paljastetaan miten he tapasivat, millaisia vaiheita heidän suhteessa on ollut ja miltä tuntuu, kun parisuhde on ollut alusta saakka satojen tuhansien silmäparien tarkkailtavana. He tekivät aikoinaan päätöksen, että eivät näytä parisuhdettaan enää sosiaalisessa mediassa samalla tavalla kuin alussa. Jannesta ja Valtterista tuntui oudolta ja väärältä, että lehtihaastattelujen kuvauksissa heitä pyydettiin suutelemaan tai lukijat toivoivat heiltä pusukuvia blogeihin. Kuin heidän parisuhteensa olisi jokin esitys ja suutelunsa show, josta voi toivoa uusintaesityksiä ja jolla voi kasvattaa lehtien myyntiä. Suutelemisen pitäisi olla heidän mielestään osoitus rakkaudesta toista ihmistä kohtaan. Ensimmäistä kertaa he puhuvat julkisesti myös erostaan; siitä mikä ajoi heidät eroon ja kuinka he selvisivät siitä pariskuntana.

Takaisin podcastien listaan