Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Jpodden

Öppet prat och ärlig debatt om och kring finlandssvensk journalistik. Här tar vi upp det som vi borde snacka om på jobbet – men som vi aldrig hinner med. Programledaren Magnus Londen kallar i varje avsnitt in två knivskarpa proffs – allt från frilansare till fastanställda, studerande till gamla stjärnor – som tycker till om jobbet. Vi sysslar också med mediekritik och skrattar emellanåt av oss eventuell jobb-ångest.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 4 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 16.12.2020.

Inspiration finns inte

Julkaistu 25.3.2021

Det är mer stressigt att jobba som journalist än att skriva tre böcker på ett år, tycker journalisten och författaren Karin Erlandsson. Mikael Crawford är till vardags nyhetschef på Yle Östnyland men på lördagsmorgnarna skriver han romaner. Journalister som skriver skönlitteratur är temat i Jpoddens fjärde avsnitt. Programledare: Magnus Londen Producent: Lina Laurent Klipp: Hanna Nordenswan Inspelning: Jaksomedia Jpodden: [email protected] Utgivare: Finlands Journalistförbund

De lever journalistdrömmen utomlands

Julkaistu 24.2.2021

Hur gör man för att bli utrikeskorrespondent? Vad krävs om man vill flytta utomlands och jobba med journalistik, kommunikation och media – och dessutom få bra betalt? Journalisten Liselott ”Lisen” Lindström bor i Nairobi. Journalisten och författaren Jeanette ”Peppe” Öhman bor i Los Angeles. Båda jobbar för finländska och svenska mediehus.  Programvärd är Magnus Londen.

Att vara chef för journalister – "du misslyckas varenda dag"

Julkaistu 28.1.2021

HBL:s nyhetschef Gunilla Celvin älskar sitt jobb och har lärt sig att man "inte ska ta emot när folk kastar apor". Det bästa rådet Kalle Silfverberg, medlem i Sanoma Media Finlands utvecklingsteam, fått av en kollega är att man som chef misslyckas varenda dag. ÖT:s ansvariga utgivare Ann-Sofi Berger övar sig på att inte curla sina medarbetare.  I Jpoddens andra avsnitt berättar de om hur det gick till när de blev chefer och om hur det är att leda andra journalister. Hur gör man för att stödja medarbetarna så att de ska göra ett bra journalistiskt jobb? Hur gör man då allt gått snett och frustrationen tar över? Är det svårt att vara chef över sina arbetskamrater? Programvärd är Magnus Londen.

Det optimala samarbetet kring bild, grafik, text och layout – för att slutresultatet ska bli kanon

Julkaistu 16.12.2020

Hur funkar det ideala samarbetet så att slutprodukten blir kanon? Varför ska fotografiet eller illustrationen vara mer än en bildsättning av texten? Hur går det för fotojournalistiken då alla i världen tar bilder? Illustratören och nyhetsgrafikern Maija Hurme och fotojournalisten Niklas Meltio pratar med Magnus Londen. Produktion Jaksomedia Oy, klipp Olli Sulopuisto, ljudproducent Arttu Hirvonen.

Takaisin podcastien listaan