Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Suorituskykyvalmentaja Podcast

Fyysisen harjoittelun ammattilainen

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 14 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 22.9.2019.

Kuulijoiden kysymykset - osa 1

Julkaistu 17.9.2020

Kolmannen kauden ensimmäinen jakso pärähtää käyntiin, ja vuorossa on kuulijoiden kysymykset. Aiheina mm. paluu harjoitteluun loukkaantumisesta, lihaskrampit, kamppailu- ja palloilulajien voimaharjoittelu sekä se, kuinka monesta kulmasta hauis tulee harjoitella optimaalisen lihaskasvun takaamiseksi. Pistä soimaan ja laita heti perään kovimmat kysymyksesi tulemaan meille.

Liikunta-alan koulutus

Julkaistu 10.8.2020

Syksy tulee ja koulut alkavat! On kyse sitten perus- tai täydennyskoulutuksesta, niin liikunta- ja kuntoutusaloilla jatkuva oppiminen on edellytys työssä menestymiselle. Tässä jaksossa SKV:n konkkaronkka kertoo kokemuksia omista amk- ja yliopisto-opinnoista sekä vinkkaa hyviä maksuttomia ja maksullisia lisäkoulutuksia valmentajille. Käsittelyssä mm. fysioterapian ja osteopatian, valmennus- ja testausopin sekä liikunnanohjauksen koulutukset. Osallistu keskusteluun somessa ja kerro omat vinkkisi.

Urheiluravitsemus

Julkaistu 4.7.2020

Vieraana Suorituskykyvalmentajan tuorein jäsen, valmentaja ja kestävyysjuoksija Oona-Mari Hakulinen. Valmennus- ja testausopista valmistunut Oona-Mari luki sivuaineenaan urheiluravitsemusta, ja keskustelemmekin jaksossa ravitsemuksen roolista kuntoilijoiden ja tavoitteellisten harjoittelijoiden valmennuksessa sekä urheilijoiden tarpeesta "hifistellä" lisäravinteiden kanssa. Selviää myös, kuinka Aki ja Juho huomioivat ravitsemuksen valmennuksissaan. 

Valmennus

Julkaistu 15.6.2020

Tämä jakso on omistettu kaikille valmentajille. Aki ja Juho keskustelevat valmennuksesta peilaten erityisesti voimaharjoitteluun. Kuinka tulkitsemme harjoittelussa esiin nousevaa informaatiota, entä miten suodattaa omaa viestivyöryä valmennettavalle? Kuinka paljon tekniikan korjaamiseen kannattaa käyttää aikaa? Keskustelussa nousevat esiin myös käytännön työkalut ja ohjelmistot valmennuksen tueksi. Ehdoton suositus kaikille personal trainereille ja urheiluvalmentajille!

Penkkipunnerrus

Julkaistu 1.6.2020

Penkkaajien erikoisjakso! Täysi tunti turinaa penkkipunnerruksen tekniikasta, ohjelmoinnista, variaatioista ja apuliikkeistä. Osansa saavat myös olkapäävaivat ja harjoittelu vammojen ympärillä. Tämä jakso kannattaa kuunnella oli sitten vanha, nykyinen tai tuleva penkkaaja. Paljo penkki?

Voimaharjoittelun sudenkuopat: Maksimivoimaharjoittelu

Julkaistu 13.5.2020

Voimaharjoittelun sudenkuopat -tuplaepisodin jälkimmäisessä jaksossa keskitytään maksimivoimaharjoitteluun sekä voimalajien että oheisharjoittelun näkökulmista. Aki ja Juho keskustelevat harjoittelun tehokkuutta heikentävistä valinnoista sekä omista valmennuskokemuksista maksimivoimaharjoittelun ohjelmoinnissa. Luvassa on hyviä vinkkejä sekä valmentajille että urheilijoille! 

Voimaharjoittelun sudenkuopat: Lihasmassan kasvatus

Julkaistu 6.5.2020

Kaksiosaisessa Voimaharjoittelun sudenkuopat -podissa Aki ja Juho käsittelevät tyypillisimpiä kehityskohteita harjoittelun ohjelmoinnissa. Ensimmäinen jakso perehtyy lihasmassan kasvatukseen eli hypertrofiseen harjoitteluun. Lihasmassa - tuo voiman peruskivi - on monella meistä treenin ultimaattisena kehityskohteena. Lihasmassan määrä vaikuttaa sekä suorituskykyyn että ulkonäköön. Mutta miten varmistaa, että harjoittelu tuottaa tulosta vielä vuosienkin jälkeen? Tietysti välttämällä nämä sudenkuopat. 

Valmiit ohjelmointimallit

Julkaistu 24.2.2020

Internet ja kirjallisuus on pullollaan harjoittelun template-pohjia, joista osa on varsin tunnettujen nimien luomia ja suosittuja voimaharjoittelijoiden keskuudessa. Tässä jaksossa Aki ja Juho perkaavat mm. Jim Wendlerin 5/3/1-mallia, Juggernautia, Westsidea, Texas Methodia, Arskan Golden Six-ohjelmaa ja muita viime vuosikymmenien klassikoita. Mitä ne ovat syöneet harjoittelun ohjelmoinnin näkökulmasta, ja kuinka harrastaja voi niitä parhaiten hyödyntää. Lopussa selviää myös, miksi Suorituskykyvalmentajan mielestä harjoittelua ei pitäisi keventää liian heppoisin perustein. 

Psyykkinen valmennus

Julkaistu 10.1.2020

Suorituskykyvalmentaja-podcastin kausi 2 starttaa keskustelulla psyykkisestä valmennuksesta. Vieraana on laillistettu psykologi ja Suorituskykyvalmentajan tuorein jäsen Kaisa Varkila. Keskustelemme psyykkisestä valmentamisesta mm. valmentajan työnohjauksen näkökulmasta. Lisäksi pinnalle nousevat klassiset aiheet mm. motivaatiosta ja vuorovaikutuksesta. Tämä jakso kannattaa kuunnella!

Fysiikkavalmennus

Julkaistu 20.12.2019

Ensimmäisen kauden viimeisessä jaksossa valmentajat keskustelevat fysiikkavalmennuksesta ja laajemmin fysiikkaharjoittelusta. Pääasiassa termiä käytetään tarkoittamaan jonkin lajin fyysisten ominaisuuksien "oheisharjoittelua". Mikä on urheilijan vastuu kehittymisessä ja kuinka urheilun toimintaperiaatteet tukevat urheilijan fyysisten ominaisuuksien kehittymistä uran edetessä. Jaksossa Juho asettaa itselleen uuden tittelin Variaatiomies.

Nopeusvoimaharjoittelusta

Julkaistu 8.11.2019

Tässä jaksossa valmentajat pureutuvat nopeusvoimaharjoitteluun periaatteella, että se kuuluu kaikille ja hyödyttää myös meitä tavallisia kuntoilijoita. Haluaisimmekin nähdä nopeusvoimaharjoitteita tehtävän enemmän kaikilla saleilla! Jakso antaa vinkkejä niin kuntosalikävijälle, juoksun harrastajalle kuin pallopelien urheilijallekin. Lisäksi selviää, että valmentajista Antti seuraa valmennustieteen ohella BB-talon elämää.

Treenimyytit

Julkaistu 19.10.2019

Tässä jaksossa koko poppoo eli Aki, Antti ja Juho käsittelevät sellaisia treenimyyttejä, joilla on kauaskantoisia seurauksia harjoittelussa kehittymiseen. Jakso on täynnä naurua ja täyttä asiaa. Käsittelyssä olevat väittämät ovat:

1. Ihmisen keho vaatii jatkuvaa huoltoa

2. Pitäisi venytellä enemmän

3. Lasten ja nuorten voimaharjoittelu on vaarallista

4. Kipu on merkki onnistuneesta harjoituksesta

5. Kiinteytyminen on omanlaisensa harjoitusmuoto


Harjoittelun ohjelmoinnista

Julkaistu 4.10.2019

Tässä jaksossa valmentajat Aki Laitinen ja Juho Kuusisaari keskustelevat lähestymistavoistaan harjoittelun ohjelmointiin. Puolituntisessa selviää mm. mitä tehdä, jos kehitystä ei tule odotetusti ja mikä on kärkisyy siihen, että osa harjoitusohjelmista on tuomittu epäonnistumaan. Lisäksi keskustellaan tavoitteiden asettamisesta, yksilöllisyydestä ja hieman herkistelyharjoittelustakin.

Yksilöllinen valmennus

Julkaistu 22.9.2019

Suorituskykyvalmentajan ensimmäisessä podcastissa keskustellaan yksilöllisestä valmennuksesta. Yksilön testaus, kommunikaatio, ja valmennusmetodit ovat muun muassa tapetilla. Mutta mikä on Päinvastoin-metodi? Sekin selviää tässä jaksossa.

Takaisin podcastien listaan