Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.
#Pilvessä
#Pilvessä-podcast on keskustelua nimensä mukaisesti pilvestä, kaikista ilmansuunnista.
Jaksot
Yhteensä 8 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 15.10.2024.
10. Vastuullinen IT - pelkkää puhetta vai tekoja? ft. Seija Uusitalo
Tässä Pilvessä-podcastin jaksossa sukellamme vastuullisen IT:n maailmaan. Keskustelemme siitä, onko vastuullisuus IT-alalla pelkkää puhetta vai konkreettisia tekoja. Timo Haapavuoren vieraana on Administer Groupin viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Seija Uusitalo, joka jakaa näkemyksiään vihreästä IT:stä, kestävistä pilviratkaisuista ja vastuullisuuden johtamisesta. Jaksossa käymme läpi muun muassa datakeskusten energiatehokkuutta, hukkalämmön hyödyntämistä ja uusiutuvan energian roolia pilvipalveluissa. Lisäksi pureudumme siihen, miten yritykset voivat varmistaa vastuullisuuden kumppaniverkostoissaan ja mitä vastuullisuus tarkoittaa tietosuojan ja tietoturvan näkökulmasta.
Tutustu cloudilaiiin: ratkaisuarkkitehti & tiimin vetäjä Tuomo Kuure
Tutustu cloudilaiiin: ratkaisuarkkitehti & tiimin vetäjä Tuomo Kuure by #Pilvessä
9. Monipilviympäristöt tulevaisuudessa: valinnanvapaus vai hallinnan haasteet? ft. Anssi Heikkinen
Tässä Pilvessä -podcastin jaksossa pureudutaan monipilviympäristöjen tulevaisuuteen. Timo Haapavuoren vieraana on Pohjola Vakuutuksen Cloud Transformation Lead Anssi Heikkinen, joka avaa keskustelussa hybridi- ja monipilviratkaisujen nykytilaa, yritysten valintakriteerejä ja tulevaisuuden kehityssuuntia. Jaksossa käymme läpi, miksi yritykset valitsevat monipilvi- tai hybridiratkaisuja, millaisissa tilanteissa ne tuovat eniten lisäarvoa ja mitkä toimialat hyötyvät eniten näistä ratkaisuista. Lisäksi pureudumme yleisimpiin harhaluuloihin monipilviympäristöistä – esimerkiksi kustannuksiin, hallintaan ja skaalautuvuuteen – sekä siihen, mihin yritysten tulisi oikeasti kiinnittää huomiota pilvistrategiaa suunnitellessaan. Lopuksi kurkistamme tulevaisuuteen: Miten monipilviympäristöt kehittyvät ja mitä yritysten kannattaa tehdä pysyäkseen kehityksen kärjessä?
Tutustu cloudilaisiin: kasvujohtaja Mari Asmala
Tutustu cloudilaisiin: kasvujohtaja Mari Asmala by #Pilvessä
8. Miltä tulevaisuuden pilvi-infra näyttää? ft. Samuli Kunttu
8. Miltä tulevaisuuden pilvi-infra näyttää? ft. Samuli Kunttu by #Pilvessä
7. Miten hallitaan pilvipalveluiden riskejä? ft. Juhani Eronen
Tämän kertaisessa Pilvessä-podcastin jaksossa käsitellään pilvipalveluiden riskienhallintaa. Vieraaksi Timo Haapavuori on saanut Kyberturvallisuuskeskuksen chief specialist Juhani Erosen, joka avaa keskustelussa muun muassa pilvipalveluiden erityispiirteitä, turvallisuusvaatimuksia ja riskienhallinnan parhaita käytäntöjä. Jaksossa pureudutaan esimerkiksi siihen, miten pilvipalveluiden riskit eroavat perinteisistä IT-riskeistä, millaisia strategioita organisaatiot voivat hyödyntää riskien hallitsemiseksi ja miten EU-standardointi vaikuttaa tulevaisuuden kehityssuuntiin. Lisäksi pohditaan, miten valtiokohtaiset erityispiirteet, kuten turvaluokitellun datan käsittely, muokkaavat riskienhallinnan toimintatapoja.
6. Miten geopoliittiset riskit vaikuttavat yritysten toiminnan jatkuvuuteen? ft. Valtteri Vuorisalo
Pilvessä-podcastin uusimmassa jaksossa pureudutaan yritysten toiminnan jatkuvuuden kannalta tärkeään aiheeseen: geopoliittisiin riskeihin. Tällä kertaa Timo Haapavuoren vieraaksi on saapunut kansallisen turvallisuuden ja turvallisuuspolitiikan työelämäprofessori sekä Unikien Vice President, Defence and Security Valtteri Vuorisalo.Keskustelussa selvennetään, mitä geopoliittiset riskit tarkoittavat, miten ne voivat vaikuttaa eri toimialojen yrityksiin ja millaisin keinoin organisaatiot voivat suojautua ja varautua tuleviin haasteisiin. Lisäksi jaksossa pohditaan miten globaalit jännitteet voivat muuttaa yritysten toimintaympäristöä, ja mitä johdon tulisi tehdä riskien hallitsemiseksi.
#Pilvessa-podcast. 5. Varautuminen kyberturvassa ft. Jarno Limnéll
Viidennessä jaksossa Kimmon vieraaksi on saapunutkansanedustaja ja kyberturvallisuuden dosentti Jarno Limnéll. Tässä jaksossa pureudutaan kyberturvallisuuteen varautumisen näkökulmasta. Keskustelemme muun muassa siitä, kenen vastuulla kyberturvaan varautuminen on ja mihin asioihin varautumisessa tulisi erityisesti panostaa. Lisäksi pohdimme tämän hetken suurimpia uhkia ja sitä, miten muuttunut turvallisuustilanne on muokannut uhkakenttää. Jarno jakaa myös näkemyksensä siitä, millä tasolla varautuminen tällä hetkellä on ja mitä parannuksia pitäisi tehdä.