Suomalaisia podcasteja

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Kara Kuumana - Johtamisen jyväsiä

Kara Kuumana - Johtamisen jyväsiä käsittelee työelämää ja johtamista. Mikrofonin takana ovat kaksi businessmaailman koulimaa ammattilaista Tanja Mantere ja Kirsi Lehto.

Seuraa podcastia: RSS-syötteenä, Apple-podcasteissa. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 31 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 14.4.2017.

Jakso 30 Pelko asuu meissä kaikissa

Julkaistu 25.11.2017

Podcastissa pohditaan pelkoja, kenellä niitä on, millaisia pelot ovat ja miksi pelon voittaminen on tärkeää.

Jakso 29 Kyseenalaistaminen kuuluu työelämään

Julkaistu 18.11.2017

Jaksossa pohditaan sitä, miksi kyseenalaistamista tarvitaan yrityksissä ja ylipäätään työyhteisössä,

Jakso 28 Luottamus on askel kohti menestystä

Julkaistu 21.10.2017

Esimiehen tehtävä on uskoa tiimiinsä enemmän, kuin he itse luottavat ja uskovat itseensä. Kukas sitten siihen tiimiin uskoisi ja heitä tsemppaisi eteenpäin, ellei heidän esimiehensä? Jaksossa käsitellään muutosta ja onnistumista, luottamusta ja kannustusta.

Jakso 27 Suutari pysyköön lestissään

Julkaistu 21.10.2017

Jaksossa pohditaan substanssiosaamista ja sitä kuinka se vaikuttaa esimieheyteen ja tiimin dynamiikkaan.

Jakso 26 Eriävät mielipiteet luovat timantteja ja tuloksia

Julkaistu 14.10.2017

Negatiivisesti soraääniin tai muutosehdotuksiin suhtautuva yrityskulttuuri torppaa kaiken kehityksen. Olisiko sittenkin viisainta kuunnella niitä soraääniäkin herkällä korvalla?

Jakso 25 Kilpailukykymme perustuu pitkään kokemukseen

Julkaistu 14.10.2017

Pitkästä kokemusta ja vankasta osaamisesta - siitä on suomalainen kilpailukyky tehty. Vai onko sittenkään? Jaksossa pohditaan Suomen ja suomalaisten kilpailukykyä.

Jakso 25_Kaikilla on oikeus onnistua

Julkaistu 22.9.2017

Jaksossa pohditaan innostusta ja onnistumista. Onko motivaation puute aina oma vika? Mitä voidaan tehdä leipiintyneille työntekijöille? Onko kaikilla lopulta oikeus onnistua?

Jakso 24 Keskinkertaisuus kunniaan

Julkaistu 22.9.2017

Jaksossa pohditaan täydellisyyden tavoittelua, onko se hyvästä vai pahasta? Milloin perfektionismi on mennyt jo liian pitkälle? Miten perfektionismi heijastuu muuhun työyhteisöön?

Jakso 22 Tarvitseeko yrityksen elinkaari olla loputon

Julkaistu 22.9.2017

Podcstissa pohditaan yritysten onnistumista ja epäonnistumista. Mihin yrityksen arvo sitoutuu, kun teollisuusyhteiskunnasta siirrytään palveluyhteiskuntaan? Onko yrityksen kestettävä isältä pojalle? Onko tulevaisuudessa enemmän kertakäyttöyrityksiä?

Jakso 23 Hyvä jätkä

Julkaistu 22.9.2017

Podcastissa pohditaan sukupuolirooleja. Kohdellaanko ihmisiä ihmisinä vai kohdellaanko työpaikoilla ihmisiä tasa-arvoisesti? Ohjaako sukupuoli tekemistämme työpaikoilla?

Jakso 21 Kurkoita tähtiin yhdessä

Julkaistu 17.9.2017

Johtajatulet seminaariohjelmajohtajan tarina projektista. Projekti ei niinkään tuonut uusia taitoja projektien johtamisen saralla, vaan enneminkin tavoitteena oli puskea itsensä epämukavuusalueelle. Bodcastista voit kuulla tarinan matkalla omaan johtajuuteen, mutta myös samalla saat vinkit tavoitella tähtiä!

Jakso 20 Huomio organisaation palautumiskykyyn

Julkaistu 17.9.2017

Muutos on tuntunut jäädäkseen ja se alkaa olla jatkuvaa. Bodcastissa käsitellään erityisesti sitä, miten organisaatioiden suorituskyky voidaan pitää pitkässä juoksussa hyvänä. On kiinnitettävä huomiota sekä resilienssiin että yksilöiden palautumiskykyyn.

Jakso 19 Johtaja unohda lillukanvarret

Julkaistu 17.9.2017

Bodcastissa pohditaan sitä, kuinka pikkuasioihin puuttuminen voi pilata motivaation ja arvostuksen pitkäksi aikaa. Todellinen johtajuus on sitä, että uskaltaa antaa vastuuta, mutta myös tukea hädän hetkellä.

Jakso 18 Positiivinen kierre

Julkaistu 16.9.2017

Bodcastissa ruoditaan palautteen antamista, erityisesti asiakasnäkökulmasta. Reklamaatioprosessit ova monessakin yrityksessä kunnossa, mutta missä ovat positiiviseen palautteeseen liittyvä analysointi, prosessi ja sen systemaattinen hyödyntäminen?

Jakso 17 päivän pelastus

Julkaistu 16.9.2017

Motivaatio pitää työelämässä koneen käynnissä ja palaute toimii bensana motivaatiolle. Miksi ihmeessä palautetta annetaan niin vähän, vaikka aihetta olisikin. Bodcastissa pohditaan sitä, miten palautteesta saataisi arkisempaa ja miten palautteen antamista voidaan lisätä arjessa.

Jakso 16 Aikavaras

Julkaistu 16.9.2017

Palaverit ovat valitettavan usein tehottomia. Bodcastissa pohditaan palaverin osallistujien rooleja ja ruoditaan miksi palaverit on niin tehottomia. Jokaisella lienee peiliin katsomisen paikka - edes joskus!

Jakso 15 Hupparimiehen näkymättömyyspäivät

Julkaistu 3.7.2017

Työpaikalla näkee kaikenlaista lokeroimista iän, rodun ja vaikkapa ulkonäkön perusteella. Tämä on yksi tarina työpaikalla tapahtuvasta lokeroinnista, mikä pahimmillaan päätyi kiusaamiseksi asti.

Jakso 9 Suomalainen johtaminen on jäänyt takasuoralle

Julkaistu 3.7.2017

Suomalaisten esimiestaidoissa on melkoisesti parantamisen varaa. Podcstissa ruoditaan pahimpia kompastuskiviä ja annetaan samalla vinkkejä parempaan johtajuuteen.

Jakso 14 Lean ei ole joka pojan ratkaisu

Julkaistu 22.6.2017

Lean-johtaminen ja lean-filosofian soveltaminen ovat tämän hetken muutosjohtamistrendi-työkaluja. Jaksossa pohditaan Lean hypeä ja Leanin sopivuutta kaiken toiminnan kehittämiseen.

Jakso 13 Paras päätöksentekijä

Julkaistu 22.6.2017

Yleinen valituksen aihe on yritysten hidas päätöksentekokyky. Aina syy on jossakin muussa. Jaksossa pohditaan, mitä itse voisimme tehdä päätöksenteon jouduttamiseksi.

Jakso 12 Kaksikielinen yritysmaailma

Julkaistu 22.6.2017

Viestintä ja vuorovaikutus ovat yksi yrityksen tärkeimpiä kulmakiviä. Meitä on moneen junaan ja siksi on myös ymmärrettävä viestiä monella tapaa huomioiden vastaanottaja.

Jakso 11 Kyseenalaista kaikki

Julkaistu 22.6.2017

Varsinkin suuret organisaatiot ovat täynnä tekemistä, jonka tarpeellisuus on kyseenalaista. Jaksossa on esimerkki siitä, kuinka kyseenalaistamalla nykyinen toimintatapa, voidaan löytää tarpeettomia toimintoja ja siten tehostaa toimintaa.

Jakso 10 Lean työkaluilla tehoja tekemiseen

Julkaistu 25.4.2017

Jaksossa esitellään Lean-filosofian yleisimmät työkalut ja niiden käyttötarkoitukset.

Jakso 8 Prosessit - kirous vai siunaus?

Julkaistu 25.4.2017

Prosesseja kovin parjataan, mutta miksi sitten niillä on niin huono maine? Jaksossa pohditaan prosessien kuvauksen sudenkuoppia ja sitä miksi prosessien kuvauksessa yleensä epäonnistutaan.

Jakso 7 Twitter luo rohkeutta verkostoitua

Julkaistu 15.4.2017

Miksi ihmeessä johtajien pitäisi mennä Twitteriin? Syitä on monia, mutta yksi tärkeä syy on verkostoituminen niin somessa kuin sen ulkopuolella.

Jakso 6 Millä arvoilla pelaat työelämässä

Julkaistu 15.4.2017

Jokaisen johtajan on hyvä ja luonteva toimia sekä omien että yrityksen arvojen mukaisesti. Miltä oma arvolistasi näyttää?

Jakso 5 Kiire on huono statussymboli

Julkaistu 15.4.2017

Kiire ei ole haitallista vain johtajalle itsellensä, vaan se heijastuu myös hänen ympäristöönsä ja alaisiinsa. Podcastissa pohditaan kiireen vaikutusta itseen mutta myös muihin.

Jakso 4 Alainen - Oletko luuseri?

Julkaistu 15.4.2017

Esimiesten taitoja on koulutettu ja koulittu vuosia, mutta minne ihmeeseen on unohtunut alaistaitojen kehittäminen?

Jakso 3 Mistä luottamus syntyy

Julkaistu 15.4.2017

Luottamus on kaiken johtamisen perusta ja kivijalka. Tässä podcastissa pohditaan, mistä luottamus lopulta syntyy.

Jakso 2 Esimies - Oletko kehittymisen este?

Julkaistu 15.4.2017

Oletko esimiehenä ollut tilanteessa, jossa puolustelet ongelmia tehtäväkentän ainutlaatuisuudella tai vähättelet kilpailijoiden toimia? Olisiko aika katsoa välillä peiliin?

Jakso 1 Kara Kuumana podcast esittely

Julkaistu 14.4.2017

Kara Kuumana - Johtamisen jyväsiä podcastin takana on kaksi businessmaailman koulimaa naista Tanja Mantere ja Kirsi Lehto. Käsittelemme työelämän koukeroita niin omiin esimerkkeihin pohjautuen kuin sivusta seuraajan asemasta.

Takaisin podcastien listaan