Suomalaisia podcasteja

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


O-Studio, Suunnistus

O-STUDIO, suoraa puhetta suunnistuksesta. Luvassa monipuolisia ja ajankohtaisia puheenaiheita, mielenkiintoisia vieraita ja asiantuntevaa keskustelua suunnistuksesta

Seuraa podcastia: RSS-syötteenä, Apple-podcasteissa. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 51 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 24.4.2020.

S03E06 - Kenen vastuulla on viestiä suunnistuksesta?

Julkaistu 25.10.2022

Kenen vastuulla on viestiä suunnistuksesta?

Suunnistusliitossa aloitti tauon jälkeen viestintäryhmä, jonka tavoitteena on ohjata ja avustaa liiton viestinnän kehittämistä. Osana toiminnan kehittämistä suunnistusyhteisölle lähetettiin kysely, jossa perattiin läpi nykykuvaa suunnistuksen näkyvyydestä ja viestinnästä. Kenen vastuulla suunnistuksen viestintä on ja mitä sen kehittämiseksi voidaan tehdä?

Mukana keskusteluissa viestintäryhmän jäsenet Juho-Veikko Hytönen, Harri Hollo sekä Suunnistusliiton myynti- ja markkinointipäällikkö Marko Kantaneva.

Jakso toteutettu etäyhteyden kautta. Palautetta äänen toimivuudesta otetaan vastaan.

S03E05 - Vad är och vad gör FSO?

Julkaistu 23.9.2022

Tänään puhutaan siis ruotsinkielisestä suunnistuksesta Suomessa ja FSO:n roolista osana suomalaista suunnistuskenttään. Mukana keskusteluissa FSO:n toiminnanjohtaja ja O-Studiostakin tuttu Otto Simosas.

S03E04 - Voiko suunnistuskartasta tehdä täydellisen?

Julkaistu 2.8.2022

Voiko suunnistuskartasta tehdä täydellisen?

Miksi joku kartta on hyvä ja joku taas ei? Onko suunnistuskartta mielipideasia vai löytyykö sen tekemiseen absoluuttisia totuuksia?

Kartoituksesta ja sen ihmeellisestä maailmasta tänään O-Studiossa keskustelemassa tämän vuoden Jyväskylän SM-sprintin kartoittajanakin toiminut Tommi Hakuli. 

S03E03 - Ammattina suunnistusvalmennus

Julkaistu 22.6.2022

Miltä näyttää suunnistus valmentajan näkökulmasta katsottuna? Mitä suunnistusvalmentaja oikeastaan tekee? Mihin ammattivalmentajia tarvitaan ja mikä on valmennuspäällikön rooli seurassa? Tänään puhutaan suunnistuksen valmentamisesta, kun O-Studioon on saatu vieraaksi Espoon Suunnan valmennuspäällikkö Anna Kotkajuuri

S03E02 - Seikkailu-urheilu

Julkaistu 14.6.2022

Tänään puhutaan seikkailu-urheilusta ja suunnistuksesta. Mitä on seikkailu-urheilu, miten siinä suunnistetaan ja mitä kaikkea muuta lajin luonteeseen kuuluu? O-Studion vieraaksi on saatu nuoren seikkailu-urheilujoukkueen Northern Adventure Teamin kaksi Lauria: Hollo ja Heinaro. Lisäksi jaksossa kuullaan SisuSeikkailu tapahtuman ratamestarin Lauri Kontkasen ajatuksia.

S03E01 - Juoksukameran takana

Julkaistu 1.6.2022

Suunnistuksen televisiointi on mullistunut 2000-luvun aikana melkoisesti. Ensin GPS antoi katsojalle ensimmäisen säväyksen siitä, mitä suunnistajat metsässä oikeasti tekevätkään. Kohta oli aika päästä myös näkemään itse suoritusta, kun kameramiehet lähtivät juoksemaan suunnistajien perään.

Voiko suunnistusta enää edes televisioida ilman juoksevaa kameraa? Mistä juoksukamerakuvaus oikeastaan lähti liikenteeseen? Miten se on kehittynyt Missä on sen tulevaisuus, mitä seuraavaksi?

Takana satoja kilometrejä juoksua kameran kanssa suunnistajien perässä. Juoksukamerakuvauksesta tänään O-Studiossa keskustelemassa
juoksukamerakuvauksen isä, Suunnistusliiton sähköisen median asiantuntija Timo Mikkola.

S02E15 - Miten nuorisosuunnistuksella menee?

Julkaistu 25.11.2021

Nuorissa on tulevaisuus. Mutta missä on suunnistuksen tulevaisuus? Miiten suunnistavalla nuorisolla oikeastaan menee? Miltä näyttää nuorisosuunnistuksen tila, kun sitä katsotaan koko maan vinkkelistä? Oliko ennen kaikki paremmin? Mikä menee juuri nyt erityisen hyvin ja mistä löytyvät kehityskohdat? Nuorisosuunnistuksesta O-Studiossa keskustelemassa Suomen Suunnistusliiton väistyvä Nuorisopäällikkö ja nykyinen Tapahtumapäällikkö Timo Saarinen

S02E14 - Mikä on toiminnanjohtajan rooli suunnistusseurassa?

Julkaistu 20.11.2021

Miksi suunnistusseuralla kannattaisi olla toiminnanjohtaja ja mitä hyötyä siitä ylipäätään voisi seuralle olla? Mitä toiminnanjohtaja oikeastaan tekee? Toiminnanjohtuudesta suunnistusseurassa O-Studiossa keskustelemassa Helsingin Suunnistajien toiminnanjohtaja Anu Pikkarainen.  Jaksossa kuullaan myös viestien välityksellä ajatuksia kentältä laajemminkin Petteri Huikon (LS37), Tero Viljanen (TP) ja Heidi Liljeström (OK Trian) sanoittamana.

S02E13 - OC-Puisto

Julkaistu 14.11.2021

Suunnistuksen ja kaiken muunkin urheilun edistäjä sekä digitaalisen jälkipelin kehittäjä. Metsä häviää aina.

Näillä sanoilla omaa toimintaansa on kuvannut suunnistusseura OC-Puisto. Mutta mikä ihme on OC-Puisto? Mistä se tulee? Keitä siihen kuuluu? Ja voittaako puisto aina metsän?

OC-Puistosta sekä digitaalisesta jälkipelistä tänää O-Studiossa keskustelemassa OC-Puiston puheenjohtaja Juha Meronen.

S02E12 - Napapiiri Jukola

Julkaistu 19.8.2021

O-Studio palaa kesätauon jälkeen mikkien pariin ja mikäs sen paremmalla aiheella kuin spekuloiden tulee Napapiiri Jukolaa Rovaniemellä. Ajatuksia Jukolan tiimoilta O-Studiossa ovat tänään vaihtamassa Karoliina Ukskoski Lahden Suunnistajista ja Joonas Ahola Navista. Jaksossa on äänityskalustosta johtuvaa taustakohinaa. Pahoittelemme äänenlaatua.

S02E11 - MM-kisaspekulaatiot

Julkaistu 15.6.2021

Suunnistuksen maailmanmestaruuskilpailut vuosimallia 2021 lähestyvät kovaa vauhtia. Kisat käydään heinäkuun alussa Tsekeissä, kalliopaasi viidakossa. Reitinvalinnan merkitys korostuu mäkisessä maastossa, mutta mitä muuta kisoista on odettavissa? Millainen on kisakattaus? Kenelle asetetaan menestyspaineet?


Pelkästään Aleksin ja Oton kisaspekulaatioiden varaan ei tarvitse jäädä, vaan jaksossa kuullaan myös ajatuksia suoraan kisakoneesta ääniviestien kera: Amy Nymalm, Marika Teini, Miika Kirmula, Elias Kuukka, Olli Ojanaho ja Venla Harju


Tämän jakson jälkeen O-Studio siirtyy kesälomille ja palaa taas syksyn kisakauden koittaessa ääneen.

S02E10 - Pyöräsuunnistus

Julkaistu 8.6.2021

O-Studio ottaa tällä kertaa käsittelyyn suunnistuksen kolmesta lajista ehkä sen vauhdikkaimman, pyöräsuunnistuksen. Missä laji menee tällä hetkellä ja miltä näyttää sen tulevaisuus? Mitä ominaisuuksia lajissa tarvitaan ja kuinka pääsee mukaan?

Studiossa pyöräsuunnistuksesta keskustelemassa yksi suomalaisen pyöräsuunnistuksen johtohahmo ja intohimoinen lajin kehittäjä Mika Häkkinen

S02E09 - Kaksoisura - Toimiiko huippusuunnistuksen ja opiskelun yhdistäminen?

Julkaistu 1.6.2021

Suunnistus, opiskelu ja työura. Miten yhdistää vaativat urheilu- ja työurat keskenään? Vuorokaudessa on rajattu määrä tunteja, pystyykö niistä tehokkaasti yhdistämään huippu-urheilijan elämän sekä opiskelun kautta oman työuran edistämisen? Mitä hyötyä ja toisaalta haittaa urien yhdistämisestä voi olla? Millainen on opiskelija urheilijan arki?

Kaksoisurista O-Studiossa keskustelemassa Lotta Eerola, Akseli Ruohola sekä vakiojuontaja Aleksi Sorsa.

S02E08 - Minkälainen on suunnistuksen mediakuva?

Julkaistu 25.5.2021

Minkälainen on suunnistuksen mediakuva? Miltä laji näyttäytyy, kun sitä katsotaan Pihkaniskojen sisäpiirin ulkopuolelta? Onko suunnistus mediaseksikästä? Suunnistuksen mediakuvasta, sekä omasta polustaan suunnistuksen pariin O-Studiossa keskustelemassa rautainen viestinnän ammattilainen. Taustalla viestintäpäällikön tehtävät Presidentti Sauli Niinistön alaisuudessa sekä juontotehtävät Ylen A-Studiossa. Nykyisin viestinnän konsulttiyhtiö Milttonin varatoimitusjohtaja Katri Makkonen.

S02E07 - Jatkuva Liike Oy

Julkaistu 18.5.2021

Keväällä neljä sataa suunnistajaa kokoontui Lietoon sprinttisuunnistustapahtumaan nimeltä Liedon Läpsyttely. Tapahtumajärjestän nimenä komeili Jatkuva Liike Oy. Mikä on Jatkuva Liike Oy, ketä sen taustalla häärii ja mitä voidaan tulevaisuudessa odottaa. O-Studio otti selvää. Vieraina Jatkuva Liike Oy:n toimitusjohtaja Petri Paukkunen ja markkinointipäällikkö Tuukka Mäkinen

S02E06 - EM-kisaspekulaatiot

Julkaistu 11.5.2021

Suunnistuksen EM-kilpailut Sveitsissä ovat ensimmäiset arvokilpailut pitkään aikaan. Mitä on kilpailuista odotettavissa ja minkälaisin ajatuksin suomalaiset urheilijat lähtevät kohti suorituksia. O-Studio pyysi neljältä kisamatkalaiselta lyhyet ääniviestit ajatuksistaan kohti Sveitsiä.


EM-kilpailuita O-Studiossa spekuloimassa ja urheilijoiden ääniviestejä perkaamassa KP ja Aleksi.

S02E05 - Aikamoinen Seppä

Julkaistu 4.5.2021

O-Studion piinapenkkiin astelee kolmikertainen euroopan mestari, kahdeksankertainen suomen mestari ja nyt myös aikuisten EM-edustaja.

Nyt on saatu O-Studion henkilöhaastatteluun aikamoinen Seppä. Touko etunimeltään.

S02E04 - Iltarasteja vai olympialaiset - missä on suunnistuksen tulevaisuus?

Julkaistu 27.4.2021

Miten suunnistuksella oikein menee? Missä mennään ja toisaalta minne mennään? Onko suunnistuksesta tulossa pelkkä kuntoharrastuksen muoto vai voiko kilpasuunnistuksella olla mahdollisuuksia vaikka Olympialaisiin asti? Suunnistuksen suuria suuntaviivoja O-Studiossa hahmottelemassa suoraan urheilun johtoportaasta Olympiakomitean entinen puhjeenjohtaja, Suunnistusliiton nykyinen puheenjohtaja ja OP-ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallio

S02E03 - Miten suunnistusta myydään?

Julkaistu 20.4.2021

Jos urheilulaji nimeltä suunnistus olisi fyysinen tuote, niin kuka sitä ostaa ja kuka myy? Missä ovat markkinat? Ja mikä on päivän käypä hinta tälle tuotteelle? Miten suunnistusta oikein myydään?

Suunnistusmarkkinoita ihmettelemässä ja O-Studiossa valottamassa Suunnistusliiton myynti- ja markkinointipäällikkö Marko Kantaneva

S02E02 - Sorsa lensi studioon

Julkaistu 13.4.2021

Vuoden verran O-Studiota pyöritettiin kolmen juontajan voimin. Reitti, Simosas ja Seppänen. Uusi vuosi vaati kuitenkin uusia kujeita ja juontaja puolella se tarkoittaa sitä että on aika ottaa lisävoimia studioon. Huippusuunnistaja, suunnistuksen mediaosaaja ja nuorten MM-mitalimies. Suomalaisen suunnistuksen suosituin vlogisti. Nyt pelikaani turbiiniin vaan sorsa studioon.  O-Studion juontajahaastattelussa Aleksi Sorsa.

S02E01 - O-Studio ja Suunnistuskausi 2021

Julkaistu 6.4.2021

Miltä näyttää suunnistuskausi 2021? Talven ladut ja lumet alkavat pikku hiljaa eteläisessä Suomessa sulaa. Tämä tarkoittaa sitä että suunnistajien on aika kömpiä talvikoloistaan ja kirmata metsiin. Niin myös O-Studion kolmikko on hypännyt studioon ja on aika aloittaa uusi kausi. Triosta on kuitenkin talven aikana tullut kvartetti, kun mukana on myös uusi juontaja. Katsaus tulevaan suunnistuskauteen 2021. Miltä näyttää kisakausi? Entä onko vapaa lähtöajat uuden ajan trendi? Miksi suunnistus kiinnostaa ja miten  sitä voitaisiin hyödyntää? Mikä ihme on Czech Challenge? Hyppää O-Studion matkaan, uuden kauden pariin

Jakso 29 - Suunnistusvuosi 2020

Julkaistu 10.11.2020

On aika laittaa pakettiin Suunnistusvuosi 2020 sekä samalla O-Studion ensimmäinen kausi.

Mitä kaikkea kulunut vuosi on pitänyt sisällään? Sitä ovat saapunet studioon perkaamaan O-Studion juontajakolmikko. Luvassa on katselmus poikkeukselliseen kauteen, jonka lisäksi kauden parhaita nostetaan esille O-Gaalassa.

Mikä on ollut paras O-Studio jakso? Entä kauden paras maasto tai sykähdyttävin suunnistushetki? Muun muassa näihin kuulet kolmikon mielipiteet.

O-Studio kiittää ensimmäisestä kaudesta. Jatkoa on tulossa, mutta koska? Se jää kuultavaksi. 

Jakso 28 - Kaikkien Aikojen Suunnistussuoritus Osa 2

Julkaistu 3.11.2020

Mikä teidän mielestänne on kaikkien aikojen suunnistussuoritus?

Sykähdyttävä suunnistushetki, mieleenpainuva mestaruusjuhla, pummien kautta voittoon, kaikkien aikojen kisareissu.

O-Studio etsi kaksivaihessa kilpailussa kaikkien aikojen kovinta suunnistussuoritusta, jonka tausta pitäisi perkaa suurelle yleisölle kuultavaksi.

Nyt kuultavassa toisessa osassa syvennytään Minna Kaupin ankkuriosuuteen sykähdyttävässä 2011 MM-viestissä. Draamaa, tapahtumia ja lopulta huippuhetki. Suoritusta pohjustamassa myös silloinen päävalmentaja Juha Taini sekä voittoisat joukkuekaverit Anni-Maija Fincke ja Merja Rantanen

Jakso 27 - Juontaja haastattelussa Mikko

Julkaistu 27.10.2020

Tunnetko jo Mikon?

Suunnistaessa jokainen joutuu etsimään oman reittinsä ja niimpä O-Studioonkin tarvitaan omansa. Suunnistuksen moottoriturpa, jolta löytyy innokkuttaa sekä asiantuntemusta suunnistuksesta monipuolisesti.

MIten Mikko aikaan eksyi suunnistuksen pariin ja mitä muistoja vuosien varrelta löytyy? Entä onko jotain uusia suunnistusmaailmaa vavisuttavia ideoita vielä takataskussa?

O-Studion juontaja haastatteluiden viimeisessä osassa Otto vääntää piinapenkin ruuvit tiukalle kun vieraaksi astuu meidän Mikko.

Jakso 26 - CASE: SM - Pitkämatka 2020

Julkaistu 20.10.2020

Miten syntyi tuhannen osallstujan suunnistuskilpailu keskelle peltoa Siikaisten kylään? Kuinka pitkästä tapahtumaprosessista oli kyse ja mitä siihen vaadittiin? Miten suunistustapahtumia ylipäätään rakennetaan ja kuinka palkitseva on se fiilis kun kaikki on vihdoin saatu maaliin?


Näihin ja muihin kinkkisiin kysymyksiin on vastaamassa SM-Pitkänmatkan kilpailunjohtaja 2020, Hanna Kallio.


Mitä ajatuksia heräsi kun kilpailunkeskuksen läpi kulkeva tie tulvi muutama viikko ennen itse tapahtumaa? En miten kilpailunjohtaja löysi itsensä jahtaamasta koiraa maastosta kesken itse tapahtuma. 


Kuuntele, niin tiedät!

Jakso 25 - Rastikarhujen naiset

Julkaistu 13.10.2020

Rastikarhujen naisten tiimi on säväyttänyt erityisesti loistavilla viestisuunnistuksillaan viime vuosina ja noussut yhdeksi kilpailukykyisimmäksi naissuunnistusjoukkueeksi. Viestiliigasta on irronnut kokonaiskilpailun kakkossija sekä vuonna 2018 ja 2019. Myös kuluneena vuonna ollaan saatu nauttia näitten naisten menosta, joille irtosi kauden avaavan Klaaniviestin voitto.

Mutta minkälainen on ollut Rastikarhujen naisten matka tähän pisteeseen. Millainen polku joukkueella on takana ja toisaalta mihin vielä rahkeet oikein riittävät? Tarkastelussa on myös laajemmin naissuunnistuksen kehitys Suomessa

Jakso 24 - Kaikkien Aikojen Suunnistussuoritus Osa 1

Julkaistu 6.10.2020

Mikä teidän mielestänne on kaikkien aikojen suunnistussuoritus?

Sykähdyttävä suunnistushetki, mieleenpainuva mestaruusjuhla, pummien kautta voittoon, kaikkien aikojen kisareissu. 


O-Studio etsi kaksivaihessa kilpailussa kaikkien aikojen kovinta suunnistussuoritusta, jonka tausta pitäisi perkaa suurelle yleisölle kuultavaksi.


Nyt kuultavassa ensimmäisessä osassa käydään läpi listaa kokonaisuudessaan ja pohditaan sitä mikä tekee suorituksesta ikimuistoisen

Jakso 23 - Juontaja haastattelussa Otto

Julkaistu 29.9.2020

Joko tunnet Oton? No kohta ainakin. Juontaja haastattelut jatkuvat ja toisena vuorossa on kolmikon ehdottomasti kova kuntoisin kaveri Otto Simosas. Kaksikielinen lahjakuus. Suunnistustietäjä vailla vertaa. Millainen on ollut Oton polku suunnistusmaailmaan? Mihin vie reitti tulevaisuudessa? Näitä ja muita ajatuksia viikon podcast jakson parissa.

Jakso 22 - Haastattelussa Fredrik Portin

Julkaistu 22.9.2020

Pelaajavalmentaja, Suomen kovakuntoisin päävalmentaja. Ainakin näin voi hyvällä syyllä kutsua suunnistuksen päävalmentajaa Fredrik Portinia, joka johtaa maajoukkuetta suunnistaen eturintamassa.

Millainen on ollut miehen polku suunnistuksen maailmaan? Millaista valmennusfilosofiaa maajoukkueessa noudatetaan? Entä ajatukset suomalaisesta suunnistus valmennuksesta yleisesti? Näistä asioista päästään Porrea jututtamaan haastattelutuokion parissa.

Jakso 21 - Viestikulttuuri ja SM Viesti

Julkaistu 15.9.2020

Suunnistus on yksikölaji. Kuitenkin viestisuunnistus sytyttää niin urheilijat kuin katsojatkin. Suunnistuksen suurtapahtumat ovatkin juuri viestisuunnistuksia, joissa yksilöistä rakentuu tiimi.

Suomalaisen viestikulttuurin syvään päätyy hyppäävät vieraat Marika Teini ja Severi Kymäläinen. Ajatuksia suunnistuksen viesteistä ylipäätään, sekä askelmerkit kohti tulevan viikonlopun SM-viestiä 2020.

Jakso 20 - Juontaja haastattelussa KP

Julkaistu 8.9.2020

Kuka on KP?


Siitä otetaan selvää O-Studion juontaja haastatteluiden ensimmäisessä osassa.

Jakso 19 - Suunnistus ja Tasa-arvo

Julkaistu 1.9.2020

Onko suunnistus tasa-arvoinen laji? Miten pärjäämme vertailussa muiden lajien kanssa? Entä millä keinoin voimme parantaa lajin yhdenvertaisuutta? Näihin kysymyksiin etsitään tänään O-Studion podcastissa vastuksia kun aiheena on Suunnistus ja Tasa-arvo. Aiheesta keskustelemassa O-Studiossa asiantuntijavieraana Saara Norrgrann.

Jakso 18 - SM Keskimatka 2020

Julkaistu 25.8.2020

Suunnistuksen SM-kilpailurumba lähtee liikkeelle keskimatkan taistoilla Korpilahden maastoissa. 

O-studio pohtii kisan luonnetta ja menestyjiä yhdessä Aino Mänkärlän kanssa, samalla tutustuen Ainoon itseensä.

Kuinka valmistautua pääkilpailuihin ja miten tuleva kaksipäiväinen taisto eroaa vanhasta yhden päivän rutistuksesta.

Ota jakso kuunteluun ja suuntaa katseet SM-taistoon

Jakso 17 - Haastattelussa Arttu Syrjäläinen

Julkaistu 18.8.2020

Kartoittaja, ratamestari, tapahtumanjärjestäjä, valmentaja ja huippusuunnistaja. Todellinen suunnistuksen monitoimimies. JNC, Lummukka Games, yläkoululeirit, näistä herra ainakin tunnetaan. Lukuisia karttoja Helsingin yhdinkeskustasta Jyväskylän vaaroille. Vieraana suunnistusmaailman yksi positiivisimmista hahmoista, Arttu Syrjäläinen.

Jakso 16 - Oudoimmat suunnistuslajit

Julkaistu 11.8.2020

Perinteinen jalkasuunnistus, hiihtosuunnistus, pyöräsuunnistus ja tarkkuussuunnistus. Kaikki tietävät nämä perinteiset suunnistuksen muodot, mutta harva tietää mitä kaikkia erilaisia lajimuotoja suunnistuksella on. Alppisuunnistus, ampumasuunnistus, ratsastussuunnistus, mitä näitä nyt on? Tänään O-Studiossa otetaan käsittelyyn oudoimmat suunnistuksen muodot.

Jakso 15 - Viestiliiga

Julkaistu 4.8.2020

Viestiliiga vuosimallia 2020 on starttaamassa. Kisakautta on odotettu kuin kuuta nousevaa ja viestit tuovat seuraelämään oman suolansa. Millä fiiliksillä järjestäjät ja joukkueet lähtevät tulevaan kauteen? O-Studio haki tulevan kauden tunnelmia spekuloimalla lähtöasetelmia Lappeenrannan Klaaniviestiin sekä haastattelemalla Rastikarhujen Elli Peltomäkeä tulevan kauden askelmerkeistä.

Jakso 14 - Haastattelussa Anna Haataja

Julkaistu 28.7.2020

O-Studion henkilökuvassa lapin oma tyttö, Anna Haataja, joka on yhtä kotonaan niin tuntureissa suunnistettaessa kuin lääkisopintoja viimeisteltäessä. Nuorten MM-kultaa pitkältä matkalta sekä opiskelijoiden maailmanmestaruus. Yhteensä kahdeksan nuorten arvokisamitalia ja kotimaiselta kentiltä on suunnistettu toistakymmentä SM-mitalia. Suunnistuksen lisäksi vauhtia on pidetty myös radalla, josta tuloksena kuusi SM-mitalia Yleisurheilusta.

Haastattelussa kuullaan Annan polku huippusuunnistajaksi, sekä ajatuksia esimerkiksi lääkisopintojen ja huippu-urheilun yhdistämisestä.

Jakso 13 - Liikup

Julkaistu 21.7.2020

Ideoita, innovaatioita, tapahtumia - Miehet Liikupin takana Helsinki Night Challenge, Helsinki City-O, Lapland-OWeek. Navisport, Karttaholvi, O-Studio. Mikä on mystinen LiikUp näiden suunnistus innovaatioiden takana? Tapahtumia joista on tullut ilmiötä. Konsepteja jotka kulkevat suunnistuskehityksen eturintamassa. Puolen Helsingin kokoinen sprinttikartta.  Moni suunnistaja ja muu kuntoilija tunnistaa Liikupin erilaiset tavaramerkit, mutta kuka tai ketkä ovat sen taustalla? Mistä ideat saavat alkunsa ja ennen kaikkea mitä on vielä luvassa? O-Studiossa vieraana Vainio Bros eli Liikupin pojat Antti ja Eero-Matti Vainio.

Jakso 12 - Opiskelijasuunnistus

Julkaistu 14.7.2020

Luennolta lenkille. Saunasta suunnistamaan.

Tenttiin lukeminen vai iltarastit, siinäpä vasta pulma. Opiskelijasuunnistus on oma maailmansa, josta ei pahemmin ulospäin huudella. Juttuja kiertää lähinnä saunan lauteilla opiskelijakaverilta toiselle ja ehkä hyvä niin. Kaikkea ei voi kertoa, se pitää kokea. O-Studio lähti kuitenkin raottamaan saunan ovea ja kutsui kylään Helsingin opiskelija suunnistusseuran Teekkarin Suunnistajat eli TeekSun. Millainen on opiskelija suunnistajan maailma? Miten opiskelun ja suunnistuksen yhdistäminen oikein onnistuu? Mitä tapahtuu kun teekkarisaunan ovi löydään kiinni? O-Studion mukana löylyissä Antti Järvenpää, Vili Virkki ja Isabel Donner.

Jakso 11 - Haastattelussa Topi Raitanen

Julkaistu 7.7.2020

Vahvan suunnistustaustan omaava Topi Raitanen lukeutuu eittämättä Euroopan kovimpiin estejuoksijoihin. Nähdäänkö Topi kuitenkin joskus vielä seikkailemassa suunnistusmetsissä? Entä, miten yleisurheilua ja erityisesti estejuoksua voi lajeina verrata suunnistukseen? Topin taustaa suunnistuksesta kohti estejuoksumaailman huippua taustoitetaan haastattelussa yleisurheilukentän kulmalta ja hieman metsän puoleltakin.

Jakso 10 - GPS

Julkaistu 30.6.2020

GPS-pallojen seurantaa Jukolan yössä. MM-kisojen ratkaisunhetket. Mihin tuo suunnistaja nyt lähti? Lähetävätkö suunnistajat tässä kohtaa eri reiteille?

GPS Seuranta on tuonut aivan uuden ulottuvuuden suunnistuksen seuraamiseen kotisohville. Sen kautta myös lajin TV-näkyvyys on viime vuosina kasvanut hurjasti.

Kuka muu osaisi kertoa GPS seurannan kehityksestä ja noista niin koukuttavista palloista kartalla paremmin kuin itse GPS guru Pekka Varis. Mukana myös kertomassa GPS toteutuksesta ja sen kommervenkeistä Tommi Uusimäki.

Jakso 9 - Mitä on suunnistus?

Julkaistu 23.6.2020

Mitä on suunnistus? Miten sitä voisi lähteä määrittelemään, mikä on suunnistuksen nykytila ja mihin ollaan menossa? Ajatuksia ja näkemyksiä suunnistuksen maailmaan valottamassa asiantuntijavieras Maria Rantala

Jakso 8 - Suomen paras sprinttimaasto?

Julkaistu 16.6.2020

Vanhojen kaupunkien sokkeloita, kerrostalolähiötä, kaupunkipuistoja. Täytyykö hyviä sprinttimaastoja lähteä hakemaa pääkaupunkiseudun ytimestä vai maakuntien taajamista. Kumpi on parempi: Vanha Porvoo vai Vanha Rauma? Mistä löytyy Suomen paras sprinttimaasto? Aiheesta keskustelemassa vakiopanelistit KP sekä Otto ja asiantuntijavieraana sprinttikeisari Espoon sydämestä. Kartoittaja, ratamestari, Junnu EM6, AIkuisten SM-plaketisti Alvar “Allu” Palmen.

Jakso 7 - Jukola

Julkaistu 8.6.2020

Kesäkuun toinen viikko. Se on perinteisesti ollut aina suunnistajien jouluviikko, joka huipentuu JUKOLAN VIESTIIN. Nyt ensimmäistä kertaa koko Jukolan monivuotisessa historiassa tuo vuoden ehdoton kohokohta on peruttu.

Koronan myötä suunnistuksessa on tullut myös mahdollisuus testata uusia juttuja. Tänä vuonna järjestetään muutamassa paikassa erilaisia Jukolaversioita pienemmällä porukalla. Muun muassa Sipoossa juostaan uusintana vuoden 1995 Jukola ja Turun seudulla kilvoitellaan Impivaaranviestin merkeissä.

O-Studiossa tällä viikolla paneudutaankin Jukolan viestin syövereihin ja spekuloidaan Sipoo Jukolan ennakkoasetelmia.

Jakso 6 - Suunnistusliiga

Julkaistu 2.6.2020

Tarvitsisiko SUUNNISTUS oman kunnon LIIGANSA?

Meillä oli vielä muutama vuosi sitten oma henkilökohtaisista kilpailuista koostunut kilpailusarja, HUIPPULIIGA.

Vastaavasti pari vuotta sitten herätettiin henkiin taas entisaikojen legendaarinen VIESTILIIGA.

O-Studio nostaa totutusti kissan pöydälle ja pohtii vakiopanelistiensa kanssa ensi viikon jaksossa, pitäisikö suunnistuksella olla oma korkean profiilin arvostettu SUUNNISTUSLIIGA? Luvassa mielenkiintoista spekulaatiota, pohdintaa ja ideanikkarointia. Mallia ja konseptia haetaan mm. naapurimaista ja muista lajeista. Mihin lopputulokseen päädyttiin?

Jakso 5 - Suomen paras suunnistusmaasto?

Julkaistu 26.5.2020

Suomessa on lukematon määrä toinen toistaan upeampia suunnistajan helmiä, unelmamaastoja. Kangasmaastoa, avokalliota, supikoita, erämaata ja vaikka mitä. Mutta, kysymys kuuluu mikä on se kaikkein timanttisin?


Tämän viikon O-Studion viidennessä jaksossa paneudutaan tähän mielenkiintoiseen aiheeseen. Vakiopanelistimme Oton ja KooPeen lisäksi studiossa on myös asiantuntijavieraana Elias Kuukka.

Jakso 4 - Haastattelussa Minna Kauppi

Julkaistu 19.5.2020

Suunnistustähti. Yksi Suomen kaikkien aikojen menestyneimmistä suunnistajista. Räväkkä, iloinen ja ennen kaikkea todellinen taistelijaluonne. Luonnonlapsi. Esikuva.

O-Studiossa luvassa huippumielenkiintoinen henkilöhaastattelu, kun Minna Kauppi pääsee kertomaan omia ajatuksiaan urheilusta, suunnistuksesta ja myös elämästä yleensä. Tätä ei kannata missata!

Jakso 3 - Vieraana Mika Ilomäki

Julkaistu 12.5.2020

Viime aikoina on syntynyt runsasta keskustelua suunnistajien keskuudessa tulevan kesän suunnistustapahtumien järjestämisestä näin korona-aikana sekä yleisesti Suomen Suunnistusliiton roolista suunnistuksessa. O-Studio päätti ottaa asiasta selvää ja pyysi vieraakseen Suunnistusliiton toimitusjohtajaa Mika Ilomäkeä keskustelemaan näistä suunnistajien mieltä askarruttavista asioista.

Jakso 2 - Haastattelussa Olli Ojanaho

Julkaistu 5.5.2020

Olli Ojanaho, kaikkien aikojen menestynein suomalaissuunnistaja nuorten MM-kilpailuissa. Mies johon on ladattu suuret odotukset tulevaisuuden suunnistuskuninkaana, on O-studion ensimmäinen henkilövieras. Mikon haastattelussa käydään miehen uraa läpi juniorivuosistä tähän päivään ja keskustellaan mm vaikeuksien voittamisesta ja itsestä oppimisesta. Miten voin olla mahdollisimman hyvä versio itsestäni. Kuuntele, oivalla ja parasta.

Jakso 1 - Suunnistuskausi 2020?

Julkaistu 28.4.2020

Jukola siirretty, Tiomila siirretty, MM-kisat siirretty, SM-keskimatka siirretty, kevään kansalliset siirretty tai peruttu. Suunnistuskauden 2020 ympärillä on paljon kysymyksiä, mutta vain vähän vastauksia. O-Studion tiimi KP, Mikko ja Otto, ottavat osaa vallitsevaan keskusteluun etsien vastauksia siihen onko suunnistuskautta 2020. Kilpailut, kuntosuunnistukset ja harjoittelu, mitä vaikutuksia poikkeusolosuhteilla on kaikkii näihin. Mistä on kyse kun puhutaan suunnistuksen momentumista tai ideoiden parastamisesta? Kuuntele ja olet kartalla!

O-Studio, Intro - Suoraa puhetta suunnistuksesta

Julkaistu 24.4.2020

O-STUDIO. Suomen paras ja ainoa suunnistusaiheinen podcast on täällä! Intron jakso, johdatuksena suunnistuksen oman podcastin maailmaan. Esittelyssä juontajat Mikko Reitti, Kari-Pekka Seppänen ja Otto Simosas. Podcast pureutuu ajankohtaisiin aiheisiin sekä ilmiöihin, ja kutsuu vieraaksi mielenkiintoisia henkilöitä suunnistusurheilun syövereistä. Nostamme esiin aiheita, joita suunnistajien kahvipöydissä analysoidaan viikosta toiseen, mutta kukaan ei uskalla puhua niistä ääneen.

Takaisin podcastien listaan