Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


O-Studio, Suunnistus

O-STUDIO, suoraa puhetta suunnistuksesta. Luvassa monipuolisia ja ajankohtaisia puheenaiheita, mielenkiintoisia vieraita ja asiantuntevaa keskustelua suunnistuksesta

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 22 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 24.4.2020.

Jakso 21 - Viestikulttuuri ja SM Viesti

Julkaistu 15.9.2020

Suunnistus on yksikölaji. Kuitenkin viestisuunnistus sytyttää niin urheilijat kuin katsojatkin. Suunnistuksen suurtapahtumat ovatkin juuri viestisuunnistuksia, joissa yksilöistä rakentuu tiimi.

Suomalaisen viestikulttuurin syvään päätyy hyppäävät vieraat Marika Teini ja Severi Kymäläinen. Ajatuksia suunnistuksen viesteistä ylipäätään, sekä askelmerkit kohti tulevan viikonlopun SM-viestiä 2020.

Jakso 20 - Juontaja haastattelussa KP

Julkaistu 8.9.2020

Kuka on KP?


Siitä otetaan selvää O-Studion juontaja haastatteluiden ensimmäisessä osassa.

Jakso 19 - Suunnistus ja Tasa-arvo

Julkaistu 1.9.2020

Onko suunnistus tasa-arvoinen laji? Miten pärjäämme vertailussa muiden lajien kanssa? Entä millä keinoin voimme parantaa lajin yhdenvertaisuutta? Näihin kysymyksiin etsitään tänään O-Studion podcastissa vastuksia kun aiheena on Suunnistus ja Tasa-arvo. Aiheesta keskustelemassa O-Studiossa asiantuntijavieraana Saara Norrgrann.

Jakso 18 - SM Keskimatka 2020

Julkaistu 25.8.2020

Suunnistuksen SM-kilpailurumba lähtee liikkeelle keskimatkan taistoilla Korpilahden maastoissa. 

O-studio pohtii kisan luonnetta ja menestyjiä yhdessä Aino Mänkärlän kanssa, samalla tutustuen Ainoon itseensä.

Kuinka valmistautua pääkilpailuihin ja miten tuleva kaksipäiväinen taisto eroaa vanhasta yhden päivän rutistuksesta.

Ota jakso kuunteluun ja suuntaa katseet SM-taistoon

Jakso 17 - Haastattelussa Arttu Syrjäläinen

Julkaistu 18.8.2020

Kartoittaja, ratamestari, tapahtumanjärjestäjä, valmentaja ja huippusuunnistaja. Todellinen suunnistuksen monitoimimies. JNC, Lummukka Games, yläkoululeirit, näistä herra ainakin tunnetaan. Lukuisia karttoja Helsingin yhdinkeskustasta Jyväskylän vaaroille. Vieraana suunnistusmaailman yksi positiivisimmista hahmoista, Arttu Syrjäläinen.

Jakso 16 - Oudoimmat suunnistuslajit

Julkaistu 11.8.2020

Perinteinen jalkasuunnistus, hiihtosuunnistus, pyöräsuunnistus ja tarkkuussuunnistus. Kaikki tietävät nämä perinteiset suunnistuksen muodot, mutta harva tietää mitä kaikkia erilaisia lajimuotoja suunnistuksella on. Alppisuunnistus, ampumasuunnistus, ratsastussuunnistus, mitä näitä nyt on? Tänään O-Studiossa otetaan käsittelyyn oudoimmat suunnistuksen muodot.

Jakso 15 - Viestiliiga

Julkaistu 4.8.2020

Viestiliiga vuosimallia 2020 on starttaamassa. Kisakautta on odotettu kuin kuuta nousevaa ja viestit tuovat seuraelämään oman suolansa. Millä fiiliksillä järjestäjät ja joukkueet lähtevät tulevaan kauteen? O-Studio haki tulevan kauden tunnelmia spekuloimalla lähtöasetelmia Lappeenrannan Klaaniviestiin sekä haastattelemalla Rastikarhujen Elli Peltomäkeä tulevan kauden askelmerkeistä.

Jakso 14 - Haastattelussa Anna Haataja

Julkaistu 28.7.2020

O-Studion henkilökuvassa lapin oma tyttö, Anna Haataja, joka on yhtä kotonaan niin tuntureissa suunnistettaessa kuin lääkisopintoja viimeisteltäessä. Nuorten MM-kultaa pitkältä matkalta sekä opiskelijoiden maailmanmestaruus. Yhteensä kahdeksan nuorten arvokisamitalia ja kotimaiselta kentiltä on suunnistettu toistakymmentä SM-mitalia. Suunnistuksen lisäksi vauhtia on pidetty myös radalla, josta tuloksena kuusi SM-mitalia Yleisurheilusta.

Haastattelussa kuullaan Annan polku huippusuunnistajaksi, sekä ajatuksia esimerkiksi lääkisopintojen ja huippu-urheilun yhdistämisestä.

Jakso 13 - Liikup

Julkaistu 21.7.2020

Ideoita, innovaatioita, tapahtumia - Miehet Liikupin takana Helsinki Night Challenge, Helsinki City-O, Lapland-OWeek. Navisport, Karttaholvi, O-Studio. Mikä on mystinen LiikUp näiden suunnistus innovaatioiden takana? Tapahtumia joista on tullut ilmiötä. Konsepteja jotka kulkevat suunnistuskehityksen eturintamassa. Puolen Helsingin kokoinen sprinttikartta.  Moni suunnistaja ja muu kuntoilija tunnistaa Liikupin erilaiset tavaramerkit, mutta kuka tai ketkä ovat sen taustalla? Mistä ideat saavat alkunsa ja ennen kaikkea mitä on vielä luvassa? O-Studiossa vieraana Vainio Bros eli Liikupin pojat Antti ja Eero-Matti Vainio.

Jakso 12 - Opiskelijasuunnistus

Julkaistu 14.7.2020

Luennolta lenkille. Saunasta suunnistamaan.

Tenttiin lukeminen vai iltarastit, siinäpä vasta pulma. Opiskelijasuunnistus on oma maailmansa, josta ei pahemmin ulospäin huudella. Juttuja kiertää lähinnä saunan lauteilla opiskelijakaverilta toiselle ja ehkä hyvä niin. Kaikkea ei voi kertoa, se pitää kokea. O-Studio lähti kuitenkin raottamaan saunan ovea ja kutsui kylään Helsingin opiskelija suunnistusseuran Teekkarin Suunnistajat eli TeekSun. Millainen on opiskelija suunnistajan maailma? Miten opiskelun ja suunnistuksen yhdistäminen oikein onnistuu? Mitä tapahtuu kun teekkarisaunan ovi löydään kiinni? O-Studion mukana löylyissä Antti Järvenpää, Vili Virkki ja Isabel Donner.

Jakso 11 - Haastattelussa Topi Raitanen

Julkaistu 7.7.2020

Vahvan suunnistustaustan omaava Topi Raitanen lukeutuu eittämättä Euroopan kovimpiin estejuoksijoihin. Nähdäänkö Topi kuitenkin joskus vielä seikkailemassa suunnistusmetsissä? Entä, miten yleisurheilua ja erityisesti estejuoksua voi lajeina verrata suunnistukseen? Topin taustaa suunnistuksesta kohti estejuoksumaailman huippua taustoitetaan haastattelussa yleisurheilukentän kulmalta ja hieman metsän puoleltakin.

Jakso 10 - GPS

Julkaistu 30.6.2020

GPS-pallojen seurantaa Jukolan yössä. MM-kisojen ratkaisunhetket. Mihin tuo suunnistaja nyt lähti? Lähetävätkö suunnistajat tässä kohtaa eri reiteille?

GPS Seuranta on tuonut aivan uuden ulottuvuuden suunnistuksen seuraamiseen kotisohville. Sen kautta myös lajin TV-näkyvyys on viime vuosina kasvanut hurjasti.

Kuka muu osaisi kertoa GPS seurannan kehityksestä ja noista niin koukuttavista palloista kartalla paremmin kuin itse GPS guru Pekka Varis. Mukana myös kertomassa GPS toteutuksesta ja sen kommervenkeistä Tommi Uusimäki.

Jakso 9 - Mitä on suunnistus?

Julkaistu 23.6.2020

Mitä on suunnistus? Miten sitä voisi lähteä määrittelemään, mikä on suunnistuksen nykytila ja mihin ollaan menossa? Ajatuksia ja näkemyksiä suunnistuksen maailmaan valottamassa asiantuntijavieras Maria Rantala

Jakso 8 - Suomen paras sprinttimaasto?

Julkaistu 16.6.2020

Vanhojen kaupunkien sokkeloita, kerrostalolähiötä, kaupunkipuistoja. Täytyykö hyviä sprinttimaastoja lähteä hakemaa pääkaupunkiseudun ytimestä vai maakuntien taajamista. Kumpi on parempi: Vanha Porvoo vai Vanha Rauma? Mistä löytyy Suomen paras sprinttimaasto? Aiheesta keskustelemassa vakiopanelistit KP sekä Otto ja asiantuntijavieraana sprinttikeisari Espoon sydämestä. Kartoittaja, ratamestari, Junnu EM6, AIkuisten SM-plaketisti Alvar “Allu” Palmen.

Jakso 7 - Jukola

Julkaistu 8.6.2020

Kesäkuun toinen viikko. Se on perinteisesti ollut aina suunnistajien jouluviikko, joka huipentuu JUKOLAN VIESTIIN. Nyt ensimmäistä kertaa koko Jukolan monivuotisessa historiassa tuo vuoden ehdoton kohokohta on peruttu.

Koronan myötä suunnistuksessa on tullut myös mahdollisuus testata uusia juttuja. Tänä vuonna järjestetään muutamassa paikassa erilaisia Jukolaversioita pienemmällä porukalla. Muun muassa Sipoossa juostaan uusintana vuoden 1995 Jukola ja Turun seudulla kilvoitellaan Impivaaranviestin merkeissä.

O-Studiossa tällä viikolla paneudutaankin Jukolan viestin syövereihin ja spekuloidaan Sipoo Jukolan ennakkoasetelmia.

Jakso 6 - Suunnistusliiga

Julkaistu 2.6.2020

Tarvitsisiko SUUNNISTUS oman kunnon LIIGANSA?

Meillä oli vielä muutama vuosi sitten oma henkilökohtaisista kilpailuista koostunut kilpailusarja, HUIPPULIIGA.

Vastaavasti pari vuotta sitten herätettiin henkiin taas entisaikojen legendaarinen VIESTILIIGA.

O-Studio nostaa totutusti kissan pöydälle ja pohtii vakiopanelistiensa kanssa ensi viikon jaksossa, pitäisikö suunnistuksella olla oma korkean profiilin arvostettu SUUNNISTUSLIIGA? Luvassa mielenkiintoista spekulaatiota, pohdintaa ja ideanikkarointia. Mallia ja konseptia haetaan mm. naapurimaista ja muista lajeista. Mihin lopputulokseen päädyttiin?

Jakso 5 - Suomen paras suunnistusmaasto?

Julkaistu 26.5.2020

Suomessa on lukematon määrä toinen toistaan upeampia suunnistajan helmiä, unelmamaastoja. Kangasmaastoa, avokalliota, supikoita, erämaata ja vaikka mitä. Mutta, kysymys kuuluu mikä on se kaikkein timanttisin?


Tämän viikon O-Studion viidennessä jaksossa paneudutaan tähän mielenkiintoiseen aiheeseen. Vakiopanelistimme Oton ja KooPeen lisäksi studiossa on myös asiantuntijavieraana Elias Kuukka.

Jakso 4 - Haastattelussa Minna Kauppi

Julkaistu 19.5.2020

Suunnistustähti. Yksi Suomen kaikkien aikojen menestyneimmistä suunnistajista. Räväkkä, iloinen ja ennen kaikkea todellinen taistelijaluonne. Luonnonlapsi. Esikuva.

O-Studiossa luvassa huippumielenkiintoinen henkilöhaastattelu, kun Minna Kauppi pääsee kertomaan omia ajatuksiaan urheilusta, suunnistuksesta ja myös elämästä yleensä. Tätä ei kannata missata!

Jakso 3 - Vieraana Mika Ilomäki

Julkaistu 12.5.2020

Viime aikoina on syntynyt runsasta keskustelua suunnistajien keskuudessa tulevan kesän suunnistustapahtumien järjestämisestä näin korona-aikana sekä yleisesti Suomen Suunnistusliiton roolista suunnistuksessa. O-Studio päätti ottaa asiasta selvää ja pyysi vieraakseen Suunnistusliiton toimitusjohtajaa Mika Ilomäkeä keskustelemaan näistä suunnistajien mieltä askarruttavista asioista.

Jakso 2 - Haastattelussa Olli Ojanaho

Julkaistu 5.5.2020

Olli Ojanaho, kaikkien aikojen menestynein suomalaissuunnistaja nuorten MM-kilpailuissa. Mies johon on ladattu suuret odotukset tulevaisuuden suunnistuskuninkaana, on O-studion ensimmäinen henkilövieras. Mikon haastattelussa käydään miehen uraa läpi juniorivuosistä tähän päivään ja keskustellaan mm vaikeuksien voittamisesta ja itsestä oppimisesta. Miten voin olla mahdollisimman hyvä versio itsestäni. Kuuntele, oivalla ja parasta.

Jakso 1 - Suunnistuskausi 2020?

Julkaistu 28.4.2020

Jukola siirretty, Tiomila siirretty, MM-kisat siirretty, SM-keskimatka siirretty, kevään kansalliset siirretty tai peruttu. Suunnistuskauden 2020 ympärillä on paljon kysymyksiä, mutta vain vähän vastauksia. O-Studion tiimi KP, Mikko ja Otto, ottavat osaa vallitsevaan keskusteluun etsien vastauksia siihen onko suunnistuskautta 2020. Kilpailut, kuntosuunnistukset ja harjoittelu, mitä vaikutuksia poikkeusolosuhteilla on kaikkii näihin. Mistä on kyse kun puhutaan suunnistuksen momentumista tai ideoiden parastamisesta? Kuuntele ja olet kartalla!

O-Studio, Intro - Suoraa puhetta suunnistuksesta

Julkaistu 24.4.2020

O-STUDIO. Suomen paras ja ainoa suunnistusaiheinen podcast on täällä! Intron jakso, johdatuksena suunnistuksen oman podcastin maailmaan. Esittelyssä juontajat Mikko Reitti, Kari-Pekka Seppänen ja Otto Simosas. Podcast pureutuu ajankohtaisiin aiheisiin sekä ilmiöihin, ja kutsuu vieraaksi mielenkiintoisia henkilöitä suunnistusurheilun syövereistä. Nostamme esiin aiheita, joita suunnistajien kahvipöydissä analysoidaan viikosta toiseen, mutta kukaan ei uskalla puhua niistä ääneen.

Takaisin podcastien listaan