Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Ei saa peittää

ESP 2.0! Ruotsin suosituin suomenkielinen podcast käsittelee elämää länsinaapurissa suomalaisten maahanmuuttajien silmin. Loviisa Läärä ja Pauliina Perkiö tuovat arjen kömmellykset ja kulttuurienväliset törmäykset kuulijan tärykalvoille, kun elämä kansankodissa ei aina sujukaan kuten Strömsössä. “Ei saa peittää” onkin ennen kaikkea symboli häpeilemättömälle itsensä likoon laittamiselle! Lisämateriaalia Instagramissa @eisaapeittaapodcast

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 54 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 3.12.2018.

54. Hengitysharjoituksia, mölkkyä ja siideritamponeita

Julkaistu 18.6.2020

Loviisa jakaa joogaretriitin parhaat palat ja PP viimeisimmät muuttokömmellykset. Tukholman uusi trendilaji puhuttaa, samoin kuin green cardin saamisen vaikeus - ja tietysti juhannus! Mitä kuuluukaan juhannuksen perinteiseen femkampeniin? Tämän jakson myötä ESP jää kesälomalle, mutta ei hätää, sillä kesäkuulumiset päivittyvät Instagramiin @eisaapeittaapodcast ! Syksymmällä jatkuu, puss och kram! <3

53. Pohjoismainen onnellisuus

Julkaistu 11.6.2020

Tällä viikolla ESP pureutuu erityiseen aiheeseen: onnellisuuteen! Loviisa ja PP tutkivat etenkin maailman onnellisimman maan Suomen ja kakkospaikalle kiilanneen Tanskan menestyksen syitä. Keskustelu etenee tietysti myös ESP:n onnellisuuteen; mistä se koostuu? Olemmeko me onnellisia? Tuoko raha onnen? Vaiko arjen pienet asiat?

52. Eliittiharrastukset, Zara Larssonin treffit & mielikuvamatka

Julkaistu 4.6.2020

Päivän levottomat aiheet, olkaa hyvät! Mitä kuuluu lintukodon eliittiharrastuksille, Zara Larssonin parisuhdestatukselle, tubettaja Mustiga Maurille, Ruotsin lätkä-julkimoille tai tuoreelle muoviverolle? Kuka on Christer Pettersson? Jos ei ole kesälomasuunnitelmia niin ei hätää, ESP vie kuulijat myös mielikuvamatkalle Tukholman saaristoidylliin!

51. Seksiskandaali, jengiväkivalta ja Nobel-kohu

Julkaistu 28.5.2020

Kansankodissa kuohuu! Tällä kertaa ESP syventyy koko Ruotsia vavisuttaneisiin mediakohuihin. Kuka jäi kiinni seksin ostosta? Mikä skandaali ravisutti Nobel-kerman sisäpiiriä? Miksi ruotsalaiset rakentavat paniikkihuoneita? Miten turskat liittyvät tähän kaikkeen?

50. Yllättävä kuulijapalaute ja asuntohommia

Julkaistu 21.5.2020

Jo viideskymmenes jakso! Tällä kertaa keskustellaan Tukholman vuokramarkkinoista ja nauretaan vaivautuneesti ruotsalaisille puujalkavitseille. Jaksossa kuullaan myös anonyymi kuulijapalaute, joka todistaa, miten yllättävällä tavalla ESP yhdistää ihmisiä!

49. Retriittejä ja influjuoruja

Julkaistu 14.5.2020

Loviisa ja PP pääsivät piiiitkän tauon jälkeen saman pöydän ääreen vaihtamaan kuulumisia! Mitkä ovat ESP:n karanteenifiilikset? Kuka kaipaa retriittiä? Entä mitä kuuluu Ruotsin influencereille? Jaksossa keskustellaan myös supertärkeästä teemasta, eli kantasolurekisteristä!

48. Työelämä osa 2: ESP:n työnhakuvinkit

Julkaistu 7.5.2020

Miten Ruotsiin (tai ylipäätään mihinkään) pääsee töihin? Ota haltuun ESP:n lyömättömät työnhakuvinkit!

47. Työelämä osa 1: Lounaslenkkejä ja toppen-pöhinää

Julkaistu 30.4.2020

Seuraa kahden jakson verran paljon toivottua keskustelua siitä, millaista suomalaisena on olla töissä Ruotsissa! Ensimmäisessä osassa ollaan peruskysymysten äärellä: Miten ruotsalainen työelämä eroaa suomalaisesta? Mikä Ruotsin työkulttuurissa on parasta, ja mikä pahinta? Onko länsinaapurissa kaikki pelkkää fikaa ja afterworkkiä?

46. Kuulijoiden kömmellyksiä

Julkaistu 23.4.2020

VAROITUS: Jakso sisältää paljon höhötystä, käkätystä ja hihitystä. Mikäli nauraminen ei kiinnosta, suosittelemme suosiolla skippaamaan tämän jakson!

45. Kun mamut ei vaan tiedä

Julkaistu 16.4.2020

Kömmellysjakso is here! Loviisa ja PP jakavat viimeisimmät nolostuttavat tilanteet, joihin ovat maahanmuuttajina Ruotsissa ajautuneet. Nostamme pöydälle myös esiintymisjännityksen: mitä ihmettä tehdä, kun puna nousee poskille 20 000 katsojan edessä? Jakson kruunaa tiukka Ruotsi-tietovisa, jossa PP pääsee piinapenkkiin!

44. ESP lööpeissä & blodad tand

Julkaistu 9.4.2020

Kuluneen viikon aikana ESP on edustanut Suomen mediassa, kuunnellut Kuninkaallisten puheita ja ollut monesta asiasta kiitollinen. Mikä Tukholman lähiöelämän valoisa puoli yllätti PP:n? Millä nimellä Loviisa tunnetaan lähibaarissa ja miten koronakeittiö liittyy asiaan? Minkä uuden ruotsalaisen sananlaskun mimmit ovat viimeksi oppineet? Hyvää pääsiäistä!

43. Rakkautta Ruotsissa

Julkaistu 2.4.2020

Pitkään toivottu ESP:n rakkausjakso on VIHDOIN täällä! Viikon erikoispitkässä episodissa käsitellään Loviisan ja PP:n parisuhteet, monikulttuurisen seurustelun haasteet, Tinder-luennon mehukkaimmat antimet ja ruotsalaisten parisuhdekäsitykset. Kuulette lisäksi yhden jos toisenkin rakkaustarinan ja ESP:n takuuvarmat vinkit niin iskurepliikkeihin, Tukholman deittimarkkinoihin kuin kestävään parisuhteeseenkin. Kevättä rinnassa, rakkautta ilmassa ja ESP korvissa, mikäs sen parempaa!

42. Q&A

Julkaistu 26.3.2020

PP ja Loviisa vastaavat kuulijoiden kiperiin kysymyksiin. Mikä ruotsalaisissa eniten ärsyttää? Vaihto-oppilaaksi Ruotsiin? Ollaanko ikinä harkittu muuttavamme Suomeen? Mitä yllättäviä stereotypioita ruotsalaisilla on suomalaisista? Mitä Marleenalle kuuluu?!

41. Karanteeniekstra

Julkaistu 20.3.2020

YLLÄRIJAKSO! ESP:n piti olla Suomessa talvilomalla, mutta vallitsevasta tilanteesta johtuen etäilemmekin Tukholman kamaralla. Karanteeniekstrassa käydään läpi Loviisan ja PP:n tämän hetken kuulumiset ja kuulemme muun muassa Loviisan hyvinkin kuninkaallisen matkustustarinan. Lisäksi ESP jakaa parhaat Ruotsi-viihteen vinkit kotoilun viihdykkeeksi!

40. Kahden maan kansalainen

Julkaistu 12.3.2020

Tällä kertaa Loviisa ja PP avaavat syvimpiä tuntojaan siitä, miltä tuntuu asua lähellä mutta silti niin kaukana. Juurettomuus, kansallisuusidentiteetti, kotiutuminen ja se meitä kaikkia yhdistävä tarve kuulua jonnekin; muun muassa näiden teemojen ympärille herkistytään tässä ESP:n aikuistumisriittijaksossa. Jakson myötä ESP jää viikon talvilomalle ja palaa seuraavan kerran Q&A-episodilla. Vastaanotamme teitä askarruttavia kysymyksiä koko tauon ajan Instagramissa @eisaapeittaapodcast !

39. Koronavirus ja nuuska-gate

Julkaistu 5.3.2020

Mitä tapahtui, kun koronavirus saapui Tukholmaan? Miten sujuivat afterworkit ruotsalaisen räppärin kanssa? Mitä yhteistä on Tukholman kauppakorkeakoululla ja nuuskalla? Tässä jaksossa viikon kuumimmat puheenaiheet, kiusallisimmat kömmellykset, ruotsalaisimmat sananlaskut ja tietysti integraatiolevelit! Lisämateriaalia Instagramissa @eisaapeittaapodcast

38. ESP:n suuri viisuspesiaali!

Julkaistu 27.2.2020

Tuulikoneita! Horojytää! Carola! Abba! Äitikarkkia! On tullut aika ESP:n viisuspesiaalin! Euroviisut sekä Ruotsin paikallinen viisukarsintashow Melodifestivalen yhdistävät koko kansankotia tavalla, joka hakee vertaistaan. Mutta miksi? Miksi Ruotsi voittaa (melkein) aina? Kuka on Mums-Måns? Ja kenen UMK-kisaajan kanssa ESP:llä on yhteistä historiaa?

37. Ruotsi-vaikuttajat syynissä

Julkaistu 20.2.2020

ESP sukeltaa syvälle Ruotsin seurapiirijuoruihin ja ottaa käsittelyyn VIP-mainetta nauttivat influencerit. Keskustelua herättävät mm. Kenza-gate, Isabellan kaatuneet bisnekset ja perhe Ingrosso-Wahlgrenin vauhdikas elämä. Ekstrana ESP paljastaa Hollywood-tähden dramaattisen pelastustarinan sekä Loviisan suuren salaisuuden!

36. Suomi-Pasi uhriutuu: "Me ollaan kaikki tämmösiä"

Julkaistu 13.2.2020

ESP osaa tarpeen tullen sekä pelastaa ihmishenkiä että aiheuttaa palohälytyksiä. Tässä jaksossa kuullaan PP:n ja Loviisan viimeaikaisia kömmellyksiä ja järkytytään kutsumattomista vieraista! Kenen ihanan terveiset kuullaan lahden takaa? Kuka löi kielletyn Suomi-kortin pöytään? Kenen integraatiolevel on 1000+? Kuunteleppa!

35. Ovatko ruotsalaiset muodikkaampia kuin suomalaiset?

Julkaistu 6.2.2020

ESP pohtii, miten suomalaisten ja ruotsalaisten muotikäsitykset eroavat toisistaan. Jaksossa puidaan sekä faktatietoa että harrastetaan rehellistä spekulaatiota – muotikömmellyksiä ja herrainmuotia unohtamatta! Vierailevina tähtinä kuullaan myös kahta kokemusasiantuntijaa. Ovatko Loviisa ja PP sisimmässään fashionistoja vai perinteistä tuulipukukansaa? Ken on Pohjoismaista kaikkein trendikkäin? Ota haltuun Tukholman second hand -tärpit Instagramissa @eisaapeittaapodcast!

34. Handels-spesiaali!

Julkaistu 30.1.2020

Pornoskandaali, käyttäytymiskoulu eliitille, outoja pillereitä, mmmitä?! Tässä jaksossa ESP:n sisäpiirimyyrä PP jakaa kaiken oleellisen Tukholman kauppakorkeakoulusta. Herkkujuorujen lisäksi luvassa Handels-myyttien murtamista ja tiukka infopaketti siitä, mitä kyseisen koulun penkille pääsy vaatii ja millaista siellä opiskelu ihan oikeasti on.

33. Royal asses only

Julkaistu 23.1.2020

Elämysjakso! Loviisa ja PP jakavat tuoreimmat vinkit Tukholman tekemisiin. Luvassa ainakin kuuppapesuja, kuninkaallista korkeakulttuuria, sokkodinneri, urheiluekskursio ja ripaus 20-luvun henkeä. Selviää myös, mihin maahanmuuttajapinteeseen Loviisa ajautui.

32. COMEBACK

Julkaistu 16.1.2020

ESP IS BACK! Ruotsin suosituin suomenkielinen podcast tekee paljon odotetun paluun. Uudistuneessa ESP:ssä kuullaan uutta ja vanhaa – jatkossa maahanmuuttajan elämästä raportoi Loviisan aisaparina uunituore juontaja PP! Kuka on PP? Mitä hän tekee Ruotsissa? Mitkä ovat PP:n ensihuomiot Tukholmasta? Miten Tampere liittyy asiaan?

31. Vikojen kertojen jakso

Julkaistu 22.8.2019

ESP:n tarina Marleenan kanssa on tullut loppuunsa, toistaiseksi. Vikassa jaksossa kuullaan vielä vikat integraatiolevelit, vitsi- ja faktanurkat sekä tietenkin maahanmuuttajan kömmellykset. Passa på å lyssna, adjöööö!

30. YLLÄTYSKÄÄNNE! Marleena muuttaa Suomeen

Julkaistu 15.8.2019

Marleena on tullut siihen lopputulokseen, että Suomi on vain yksinkertaisesti parempi kuin Ruotsi ja tämän takia päättänyt muuttaa Suomeen. Sen kunniaksi tässä jaksossa käydään läpi tyttöjen päiväkirjoja ja fiiliksiä viimeisten vuosien varrelta Ruotsissa asumisesta. Jakson lopussa raotetaan myös sitä, mitä ESP:lle käy tulevaisuudessa.

29. Näitä asioita rakastamme Ruotsissa

Julkaistu 8.8.2019

Koska ESP on aikaisemmin listannut asioita, jotka ovat paremmin Suomessa, on vain kohtuullista ylistää myös tämänhetkistä kotimaata. Mitkä asiat tekevät meidät Ruotsissa iloiseksi?

28. A$AP Rocky ja muita kansankodin juoruja

Julkaistu 1.8.2019

Stop the press vol 2! ESP on taas kuumien juorujen äärellä: sekä kansankodissa että Marleenan ja Loviisan elämissä on tapahtunut viime aikoina paljon. Tässä jaksossa ruoditaan kiihkeästi mm. vaikuttajien synnytysvideoita, ärsyttäviä stereotypioita, pohjoismaalaista purjehdusetikettiä, Marleenan uutta naapuria ja venäläisiä sukellusveneitä.

27. Q&A Ruotsissa opiskeleminen

Julkaistu 18.7.2019

27. Q&A Ruotsissa opiskeleminen by Loviisa Läärä & Pauliina Perkiö

26. Rekkamiehen hymyjä ja Pekingin bikinejä

Julkaistu 11.7.2019

Synninpäästöjen aika! Mikä ruotsalainen hääperinne sai Loviisan kiusaantuneisuuden äärirajoille? Kenen julkkiksen miestä Marleena stalkkasi business-tapaamisessa? Miten pitäisi suhtautua paljaaseen pintaan? Tässä jaksossa ollaan ESP:n ytimessä!

25. Mies! Näin isket ruotsalaisen naisen!

Julkaistu 4.7.2019

Mitä ruotsalaiset mimmit oikeasti ajattelevat suomalaisista miehistä? Mitä iskuvinkkejä he antavat miehille? Onko ruotsin puhuminen suomalaisella korostuksella ihan no-no? Loviisa ja Marleena konsultoivat kolmea tukholmalaista mimmiä, jotka paljastivat miten heidät hurmataan!

24. Suomalaisen miehen markkina-arvo

Julkaistu 27.6.2019

Suomalaisten miesten markkina-arvon huhutaan olevan alhaisempi Ruotsissa kuin suomalaisten naisten. ESP antaakin nyt äänensä miehille ja kysyy, pitääkö väite paikkansa vai onko se vain ikiaikainen myytti.

23. Juhannus yllätti ESP:n

Julkaistu 19.6.2019

Nyt juhlitaan Johannes Kastajan syntymäpäiviä! Jaksossa kerrataan eeppisiä juhannuksia ja pohditaan ruotsalaisen midsommarin ehkä kyseenalaisiakin perinteitä. Marleenan menneisyydestä paljastuu uusia yksityiskohtia ja Loviisan integraatiolevel on miinuksella. Tiedätkö miten menkkaveri liittyy juhannukseen? Kuuntele ja tiedä!

22. Turistiopas Tukholman turreille

Julkaistu 13.6.2019

22. Turistiopas Tukholman turreille by Loviisa Läärä & Pauliina Perkiö

21. ESP väittelee – pakkoruotsia vai ei?

Julkaistu 6.6.2019

Marleena ja Loviisa paneutuvat viikon hot topicciin eli pakkoruotsiin, ja paikoitellen keskustelu äityy suorastaan väittelyksi. Jakson opetus onkin, että jos ei tiedä asioista tarpeeksi, ei myöskään kannata olla mistään mitään mieltä (kovin vahvasti ainakaan)!

20. Suomalainen, ruotsalainen, norjalainen ja tanskalainen menivät saunaan

Julkaistu 30.5.2019

Nyt ollaan isämmaallisissa tunnelmissa, kun jakson alussa pistetään kehiin kaksi kovaa korttia: Sauli Niinistö ja Finlandia-hymni. Pelkästään patrioottisissa tunnelmissa ei tämä jakso kulu vaan katse suunnataan erityisesti kohti Tanskaa ja Norjaa. Kokemusasiantuntijat valaisevat miten Tanska ja Norja eroavat Ruotsista. Mikä Pohjoismaa on kaikista takapajuisin aatemaailmaltaan? Ketkä suuntaavat Suomeen hiihtolomalle? Entä ketkä ovat kaikista epäterveellisimpiä?

19. Marleenan synttärit & kuulijoiden kömmellyksiä

Julkaistu 23.5.2019

Ja må hon leva! Marleenan saavutettua neljänneskvartaalin elämästään paneudutaan suorituskeskeisyyteen, synttärihaasteisiin sekä aikuisuuteen. Vihdoin myös ESP:n kuulijat saavat äänensä kuuluviin lähettämiensä kömmellysten kautta. Entä mikä on mimmien tämän viikon integraatiolevel? Seuraa meitä Instagramissa @eisaapeittaapodcast

18. Den glider in! – Haastattelussa Leijonien hyökkääjä

Julkaistu 16.5.2019

Miltä tuntuu kohdata Ruotsi kaukalossa? Onko se yhtä veristä taistoa kuin medioissa maalaillaan? Marleena ja Loviisa saavat vieraakseen suoraan Slovakian MM-kisoista Leijonien hyökkääjän, jonka kanssa puhutaan jääkiekosta Suomi-Ruotsi –näkökulmasta. Lisäksi ESP:n omat keittiöpsykologit tulkitsevat, mitä näiden lyhyiden ja ytimekkäiden vastausten takana todellisuudessa piilee. Jakson kruunaa MM-kisasanasto, jolla onnistuu imponeraamaan kovimmankin lätkäfanin kisakatsomossa!

17. Fikalla HS:n kirjeenvaihtaja Petja Pellin luona

Julkaistu 9.5.2019

Diplomaatista seuraava: ESP kyläilee Helsingin Sanomien Pohjoismaiden kirjeenvaihtaja Petja Pellin luona Tukholmassa! Tässä fikapöydässä keskustellaan ulkomaille työn perässä muuttamisesta, kirjeenvaihtajan joskus yksinäisestäkin työstä, suomalaisen ja ruotsalaisen yhteiskunnan eroista ja kuumimmista trendeistä. Tokihan Petja paljastaa ESP:n kuulijoille myös herkullisimmat kömmellyksensä! Lisää materiaalia Instagramissa @eisaapeittaapodcast

16. Helan går! Skål! Hipp hipp hurra!

Julkaistu 2.5.2019

Mistä juhlapyhästä ruotsalaiset ovat kateellisia suomalaisille? Milloin Ruotsissa roihuaa kokot? Onko ok taistella siitä, että pääsee Lucia-junan johtotähdeksi? ESP pintaraapaisee ruotsalaisen vuosikalenterin kohokohtia ja perinteitä.

15. Älä tee kuten me teemme, tee kuten me sanomme

Julkaistu 25.4.2019

Kypsään 20-jotakin vuoden ikään ehtiessään Marleena ja Loviisa ovat oppineet jujun jos toisenkin elämästä maahanmuuttajina. Miten ovien lukitseminen tai polvisukat liittyvät aiheeseen? Kuuntele ESP:n 2 x 3 terävää elämänohjetta!

14. Stop the press! ESP paljastaa yksinoikeudella Ruotsin mehevimmät juorut

Julkaistu 18.4.2019

Marleena ja Loviisa perehtyvät Ruotsin mehevimpiin julkkisjuoruihin, minkäs muunkaan kuin valtakunnan pahamaineisimman juorulehden avulla. Armottomalta juoruilulta eivät välty kuninkaalliset, laulajat tai bloggaajat. Viikon suurimmat kysymykset ovat siis KUKA, MITÄ, MISSÄ? Kuka kuninkaallisista ajaa itse joka aamu töihin Kuninkaanlinnaan? Kenen kanssa Zara Larsson käy kahvilla? Kuunneltuasi tämän et jää enää sanattomaksi fikapöydässä!

13. Miten muuttaa vanhemmilta salaa 17 eurolla Ruotsiin?

Julkaistu 11.4.2019

Muuttoon Itämeren toiselle puolelle liittyy niin veronkiertoa, kadonnutta postia kuin vino pino käytännön järjestelyjäkin. Ota haltuun takuuvarmat ESP:n muuttovinkit! Jaksossa lanseerataan myös viikoittain toistuva osio Marleenan ja Loviisan integroitumisasteesta ruotsalaiseen yhteiskuntaan: mistä tietää sulautuneensa osaksi kansankotia?

12. Go big or go home: meistäkö Ruotsin kansalaisia?

Julkaistu 3.4.2019

Uuden ESP-kauden ekassa jaksossa keskustellaan suurista eksistentiaalisista kysymyksistä, kuten siitä pitäisikö Marleenan ja Loviisan hankkia Ruotsin kansalaisuudet. Maahanmuuttoviraston testin jälkeen selviää, että toisella ei ole mitään mahdollisuuksia länsinaapurin kansalaisuuteen – mutta kummalla ja miksi? För mer info ota seurantaan Instagramissa @eisaapeittaapodcast!

11. ERIKOISSPESSUYLLÄTYSJAKSO

Julkaistu 20.2.2019

Ei saa peittää -podcast tekee yllätysvierailun luovalta tauolta! Kuuntele ja ylläty! Lisää matskua Instagramissa @eisaapeittaapodcast.

10. Ruotsalaisten miesten deittailu — Dos and Don’ts

Julkaistu 5.2.2019

Grande finale! Ei saa peittää -podin ensimmäinen tuotantokausi huipentuu Amorin nuolisateeseen eli deittailu-jaksoon. Mikä on suomalaisten naisten markkina-arvo Ruotsissa? Miten Marleena neuvokkaana naisena toimi treffeillä kun meinasi lähteä näkö? Mikä ruotsalaisissa miehissä viehättää – vai viehättääkö mikään?

9. Joulukuusia työpaikoilla ja muita pehmeitä arvoja työelämästä

Julkaistu 4.2.2019

Spotifyn kattoterassi, itsensä johtaminen, ruotsalaisten työmoraali ja LinkedInin tittelishow. Näistä ja vähän muustakin jaksossa, jossa Loviisa ja Marleena perkaavat kokemuksiaan työelämästä länsinaapurissa. Suomalaiset ovat kuumaa kamaa Ruotsin työmarkkinoilla!

8. Mitä ruotsalaiset oikeasti ajattelevat suomalaisista

Julkaistu 23.1.2019

Suomalaisia kiinnostaa oikeastaan vain yksi asia: mitä ruotsalaiset ajattelevat meistä? Kauden toivotuimmassa jaksossa Marleena ja Loviisa tarjoavat tähän ikuisuuskysymykseen vastauksia. Nyt uidaan TODELLA syvissä vesissä aina Suomen verisestä historiasta pilkun jälkeen baarissa lausuttuihin rakkaudentunnustuksiin.

7. Q&A ja kaiken kattava totuus siitä mikä Ruotsissa on poppis

Julkaistu 15.1.2019

Podin historian ensimmäisessa Q&A -jaksossa vastataan kuulijoiden kysymyksiin siitä, osaavatko ruotsalaiset kierrättää, mitä ruotsinsuomalaiset ajattelevat suomalaisuudesta sekä mitkä podcastit nyt trendaa. Loppu huipentuu kaiken kattavaan totuuteen siitä, mikä Ruotsissa on nyt in. Kuuntele jakso ja olet kaikkien trendien aallonharjalla!

6. Riitaa maahanmuuttajien kielikurssilla ja muita kielipuolen ongelmia

Julkaistu 9.1.2019

Jaksossa keskustellaan ah-niin-melodisesta ruotsin kielestä ja arjesta kielipuolena. Minkä takia Marleenan aksenttia on haukuttu oksettavaksi? Jakson lopussa Loviisa joutuu murretestiin, jossa taittuu riikinruotsin lisäksi myös skåne!

5. Tukholman yöelämän salainen hotspot

Julkaistu 20.12.2018

Uusi vuosi! Marleena ja Loviisa eivät aio viettää tipatonta tammikuuta, ja sen kunniaksi vuorossa ovat Tukholman yö- ja kulttuurielämän helmet. Jaksosta selviää Marleenan vinkit miten saada portsarikavereita (ks. kuva) ja ennen kaikkea MIKÄ on se Tukholman yöelämän eksklusiivinen hotspot, josta ei tavallinen turre tiedä!

4. Tukholmassa elämisen hinta

Julkaistu 12.12.2018

Tässä jaksossa otetaan käsittelyyn eräs tunnetuimmista urbaanilegendoista: onko Tukholmassa asuminen yhtä kallista kuin huhutaan? Loviisa ja Marleena peilaavat Tukholman suomityttöjen kanssa yhteistyössä toteutetun tutkimuksen tuloksia omiin kokemuksiinsa. Lopussa eksytään vahingossa myös jokapäiväisten kielivaikeuksien äärelle!

3. Selkään puukottavat (ruotsalaiset) opiskelukaverit ja Loviisan sopimattomat sitsilaulut

Julkaistu 7.12.2018

Tässä jaksossa sukelletaan aiheeseen, joka toi Marleenan ja Loviisan toiselle puolelle Itämerta. Jaksossa selviää kaikki ruotsalaisen opiskelijaelämän oleellisimmat asiat, eli miksi Loviisa on joutunut kirjoittamaan kirjallisen sopimuksen päästäkseen opiskelijabaariin ja mikä on matlådien eli lounasboksien eliittiä?

2. Nämä asiat ovat Suomessa paremmin kuin Ruotsissa

Julkaistu 5.12.2018

Toisessa jaksossa listataan asioita, jotka on koto-Suomessa paremmin. Listalta löytyy mm. junat, kaupan karkkihyllyt ja opintotuki.

1. Kuninkaalliset esittelyt ja singalong-skaba

Julkaistu 3.12.2018

Ketä me ollaan? Mistä me puhutaan ja miksi? Kummalta on Anssi Kelan lyriikat enemmän hukassa? Ei saa peittää -podcast kertoo Loviisan ja Marleenan elämästä maahanmuuttajina Ruotsissa. Ekassa jaksossa hoidetaan pakolliset esittelyt pois alta ja pohditaan, mitä 'Ei saa peittää' meille edustaa (muuta kuin pattereita siis). Jakson vierailevana tähtenä tuntematon baari-ihminen, joka ei itse tiedä olevansa mukana jaksossa.

Takaisin podcastien listaan