Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Itsensä yläpuolella

Itsensä yläpuolella käsittelee kehonkuvaa ja kehonkuvan muutoksia eri näkökulmista joka perjantai. Neutraalimpi kehonkuva kuuluu meille kaikille iästä tai sukupuolesta riippumatta. Itsensä yläpuolella on Henriikka Soramäen ja Sarlotta Kalliosalon tutkimusmatka neutraalimman kehonkuvan maailmaan. Kun maailma alkaa tuntumaan liian suppealta meille tavallisille ihmisille, niin hyppää mukaan. Keskustelussa nousee esiin se, että olemme itse itsellemme pahimpia vihollisia ja miksi vaadimme itseltämme liikaa? Eikö olisi jo aika kavuta itsensä yläpuolelle? Matka itsensä yläpuolelle on alkanut, tule mukaan Instagrammissa @itsensaylapuolella @henriicca ja @starlotta. Palautetta ja kysymyksiä voit lähettää meille Instagrammiin ja sähköpostiin itsensaylapuolella@gmail.com.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 10 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 23.10.2019.

10. Somen voimakenttä

Julkaistu 17.1.2020

Vietämme nykyään paljon aikaa sosiaalisessa mediassa ja siirrämme tiedostamatta fokuksen somen maailmaan. Saako sosiaalisen median käytöstä boostia vai negatiivista energiaa arkeen? Tuoko sosiaalisen median käyttäminen samaistumispintaa, vai kateuden ja häpeän tunnetta omaan elämään? Haastamme kuuntelijamme jakamaan aitoja, arkisia hetkiä sosiaalisessa mediassa. Kuuntele jakso, ja lähde mukaan! Muista tägätä meidät @itsensaylapuolella

9. Lupauskupla

Julkaistu 10.1.2020

Joulun aikaan pitäisi vallita ruokarauha, mutta sähköpostit alkavat tursuamaan elämäntapa muutoksia jo ennen joulupukin saapumista. Vaikka kehopositiivisuuteen ei kuulu dieeteistä puhuminen, silti se näkyy arjessamme jatkuvasti. Ennen kuin joulukuusen neulaset ovat maassa ensimmäiset dieetti suositukset vilkkuvat iltapäivälehtien kansissa.

8. Akateemisesti koulutettu

Julkaistu 3.1.2020

Mitä mieltä akateemisesti koulutettu vieraamme on lyhenteestä BMI? Mitä tarkoittaa, kun lääkärit puhuvat graavista? Vieraanamme on tällä kertaa juuri valmistunut lääkäri Jesper Rautiola, jonka kanssa keskustelimme aiheesta ja aiheen vierestä.

7. 10 vinkkiä itsensä yläpuolelle

Julkaistu 20.12.2019

Kokosimme kymmenen tapaa matkata itsensä yläpuolelle. Oman kehon ymmärtäminen ja hyväksyminen on matka. Joskus kehon rakastaminen voi tuntua haastavalta. Kun tutustuu itseensä, ja hyväksyy itsensä sellaisena kun on voi kehoakin oppia arvostamaan ja ymmärtämään paremmin.

6. Viiden tähden mies

Julkaistu 13.12.2019

Mika Rajala kertoo kuinka hän ymmärsi laskea kuvien ja videoiden kuvakulmaa. Jos itseä ei kiinnosta kaksoileuka, niin ketä edes kiinnostaa. Pohdimme myös tekosyiden kulttuuria ja kehujen vastaanottamista.

5. Eropyykki

Julkaistu 27.11.2019

Parisuhteessa ero voi tulla yhtäkkiä tai pitkän ajan pohdinnan jälkeen, mutta mitä mielessä tapahtuu. Miten mielikuva omasta kehosta muuttuu, kun kahdesta tulee yksi? Tässä jaksossa käsitellään kiperiä muistoja ja studiossa vieritettiin niin ilon kuin surun kyyneliä, mutta lopussa nousimme itsemme yläpuolelle, koska puhuminen ja vertaistuki auttaa.

4. Tyttäret

Julkaistu 15.11.2019

Neljännessä jaksossa puhuvat tyttäret. Miltä kehon muuttuminen ja kasvaminen lapsesta aikuiseksi tuntuu. Jaksossa vieraana Jenni Koljonen ja Siiri Druey.

3. Diagnosoitu raketti

Julkaistu 12.11.2019

Miltä tuntuu saada aikuisiällä ADHD-diagnoosi, ja miten se vaikuttaa kehonkuvaan? Vieraana kolmannessa jaksossa Jenna Veijola.

2. Oman elämänsä supertähti

Julkaistu 6.11.2019

Vieraana toisessa jaksossa oman elämänsä supertähti näyttelijä Tino Virta. Jaksossa myös käsittelemme kehonkoostumusmittausta. Kuuntele ja tiedät mistä kehomme koostuvat.

1. Ohukainen ja paksukainen

Julkaistu 23.10.2019

Mikä on itsensä yläpuolella? Miksi tämä on tärkeää? Kuuntele ja ihastu.

Takaisin podcastien listaan