Suomalaisia podcasteja

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


#MitäVattua podcast

MitäVattua on mukahauska podcast, jossa yleensä keskustellaan tekniikasta, it-alan pöhinäsanoista ja itketään maailman menoa, koska mikään ei ole koskaan hyvin. Uusi valitusvirsi joka tiistai! Onko sinulla jotain asiaa, minkä haluaisit, että semipieni yleisö kuulisi? Ota meihin yhteyttä niin voidaan ehkä haastella yhdessä.

Seuraa podcastia: RSS-syötteenä, Apple-podcasteissa. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 341 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 22.8.2017.

Miten algoritmit ohjaavat sinua

Julkaistu 23.4.2024

Algoritmit eivät ole ystäväsi. Ainakaan aina. Ne kyllä seuraavat mitä teet ja ohjaavat sinua tekemään asioita - halusitpa tai et! (spoopy?)

Tietosuojaasi ei suojele kukaan

Julkaistu 16.4.2024

Autovalmistajat ovat jääneet kiinni autoilijoiden ajokäyttäytymisdatan myymisestä ja verkkokauppa.com sai sanomista käyttäjien rekisteröitymisen pakollisuudesta. Nämä tilanteet ja aiemmin keskustelemamme 23 and me hakkeroinnit maalaavat hyvin jännää kuvaa tietosuojan tilanteesta kun kukaan rikkoja ei saa mitään merkittäviä rangaistuksia teoistaan.

Käteinen sivuun: siirtyykö Suomi digiaikaan?

Julkaistu 9.4.2024

Ravintolat ja kivijalat alkavat vähenemässä määrin enää hyväksymään käteistä. Onko elämä ilman käteistä niinkuin ennenkin vai onko tässä dystooppisen tulevaisuuden ensiaskeleet?

Soittorynnäköllä lisää myyntiä

Julkaistu 2.4.2024

Oppilaitosyhteistyö on todella alihyödynnettyä ainakin itäisessä Suomessamme. Tähän on nähty mahtavia nostoja koodareille projektitöiden lisääntymisenä mutta uusin päänsä nostaja on Soittorynnäkkö! Nyt tätä ollaan järjestämässä yhdessä ICT Hubin ja Karelia AMK kanssa. Vuoden 2024 toteutukseen kävi myös Koodersilla arpa-onni mukaan ja podissa halutaankin kertoa tästä mahtavasta formaatista eli jaetaan kaikki salaisuudet mahtavaan myyntiä lisäävään oppilaitosyhtistyöhön!

Entä jos oletkin ihan huono? feat. Tara Tuomisilta

Julkaistu 26.3.2024

Perfektionismi on ikävä peto joka vaivaa monia ihmisiä etenkin työelämässä. Olisiko siis ihan OK että kaikki ei osaisi kaikkea? Voiko olla myös suorastaan huono jossain asioissa? Tämän muutoksen tekeminen voi olla vaikeaa etenkin jos on koko lapsuutensa saanut kuulla pystyvänsä mihin tahansa ja olevansa erityinen.

Mitä työmarkkinoilla tapahtuu?!?

Julkaistu 19.3.2024

Töihin hakeminen on tehty todella vaikeaksi ja työnhakijoiden sekä työnantajien odotukset ovat muuttuneet sekavaksi. Voisiko kassatyöhön päästä myös ilman nelivaiheista haastattelua?

Datalla johtaminen

Julkaistu 12.3.2024

Datalla johtaminen on tehokasta ja jopa trendikästä. Toimiakseen se kuitenkin vaatii dataa joka on oikein ja se data pitää olla oikein tulkittu. Nyt kun julkisissa palveluissa on paljon leikkaamista menossa ja nähty dataa päätöksen tekemisen taustalla nousikin se datan oikeellisuuden tärkeys myös Konnien pöydälle.

Lomailun toimintastrategia

Julkaistu 5.3.2024

Ei ole oikeaa tapaa lomailla, eikä ole oikeaa tapaa tehdä podcastia siitä mikä olisi oikea tapa lomailla. Nyt kuitenkin hiihtoloman saapuessa itäiseen Suomeen tuli asia taas ajankohtaiseksi: Voiko lomastaan tehdä vielä palauttavamman pienellä aktiivisuudella sohvan pohjalle burritoitumisen sijaan?

Ihan Sohjossa #sohjo2024 (lähes virallinen pohdintapodi)

Julkaistu 27.2.2024

Helmikuussa 2024 vietettiin Joensuun omaa Sohjo tapahtumaa jossa oli paljon innostavia puheenvuoroja ja verkostoitumista. Miltä tapahtuma näytti ensikertalaisen sekä startup-tapahtuma-konkarin silmin ja mitä jäi käteen?

Nyt tekoäly alkaa olla pelottavalla tasolla

Julkaistu 20.2.2024

Kuvaushetkellä tekoäly-videot ottivat ison harppauksen Open AIn Sora-työkalun johdosta. Mitä uhkia ja mahdollisuuksia koodarit näkevät kun tekoäly-generoitu video voi alkaa menemään täysin läpi huijauksesta.

Minkä menit Iittala tekemään

Julkaistu 13.2.2024

Suomen (ja ehkä jopa maailman) suurin puheenaihe on Iittalan brändi-uudistus. Mikä siinä meni hyvin ja mikä huonosti. Oliko tämä edes tarpeellista?

Osaajapulan kupla alkaa puhjeta

Julkaistu 6.2.2024

Suoraan koulusta pitäisi saada 30 vuoden työkokemuksella ihmisiä ilmaiseksi töihin. Ei kovin järkevä yhtälö ja nyt työelämän isona murroksena on tilanteet kun aiemmat osaajat alkavat siirtyä eläkkeelle ja hoksataan mitenkä yrityksen toimintatavat eivät olekaan välttämättä kovin kestävällä pohjalla toiminnan jatkumisen kannalta.

Kuinka saat tukirahaa kehitysprojektiisi WEBINAARI - Koodikötinät

Julkaistu 1.2.2024

Koodi, eli hienommin sanottuna digitalisaatio on juuri se työkalu, josta yritykset hakevat kilpailukykyä, parempaa kannattavuutta ja sujuvampaa arkea. Me olemme Kooders ja me koodaamme. Tunnistamme myös, että yleensä isoin hidaste ohjelmistoprojektin käynnistämisessä on raha. Mitä jos saisimme projektillesi jopa 300 000€ rahoitusta? Koodikötinöissä keskitytään tällä kertaa tukirahoituksien mahdollisuuksiin! Kun projektin kokoluokka alkaa menemään kymppitonneista ylöspäin on julkinen tukiraha merkittävä mahdollistaja projektin toteutukselle.

Miksi tietotekniikka on monelle vaikeaa ymmärtää

Julkaistu 30.1.2024

Tietotekniikkaa on vaikea ymmärtää jos sitä peilaa väärään oikean maailman esimerkkiin. Useille ihmisille ongelma tulee oletuksesta, että kaikki asiat laitteen ruudulle ilmestyvät jostain ilmasta.

Miksi meillä on sähköpula feat. Ville Moilanen

Julkaistu 23.1.2024

Miksi pakkasilla on sähköpula kun ennenvanhaan oli aina -30c pakkasta ja silti sähköä riitti kaikille! Tänään Pohjois-Karjalan Sähkön Sähkönsiirron viestintämestari Ville Moilanen auttaa ei-sähköstä ymmärtävää ymmärtämään tätä tilannetta.

Älylaitteet valloittavat maailman

Julkaistu 17.1.2024

Pesukoneet vievät useamman gigan päivässä dataa ja jääkaappien toiminnallisuuksia kytketään pois päältä jos ne kytketään pois verkosta. Onko älykkäät kodinkoneet oikeasti järkevä keksintö niiden nykyisessä muodossaan?

Mistä konkurssiaalto johtuu

Julkaistu 9.1.2024

Konkursseja uutisoidaan kuin sieniä sateella ja Suomen Yrittäjienkin tilastojen mukaan on jopa 26% lisäystä konkurssihakemusten määrässä viime kuukausina. Mitenkäs tähän on päädytty?

Olisitko unelmiemme kumppani

Julkaistu 19.12.2023

Mikä olisi se paras kumppani pitkälle yhteiselle tielle? Aiemmin olemme miettineet jo hienoimpia projekteja, mutta hyvä kumppanuus voi jatkua myös pidemmällä aikavälillä!

Työpaikkaedut: Rahat vai kolmipyörä

Julkaistu 12.12.2023

Työsuhde-etuja on monenlaisia ja moneen eri tarpeeseen. Tuleeko etuja kuitenkaan tarpeeksi työntekijöiden toivomana vai heitetäänkö etuihin asioita joita on vain helpoin järjestää?

Pitääkö koodarin osata asioita ulkoa

Julkaistu 5.12.2023

Peruskoulutuksen menetelmä on yhä pääasiassa opettaa asioita ulkoa ja tältä pohjalta myös kokeet ja niiden pisteytykset on suurilta osin hoidettu. Kuinka paljon tämä malli näkyy koodarin arjessa? Pitääkö koodarin osata asioita ulkoa?

Tabletin käyttö ei tee koodaria

Julkaistu 28.11.2023

Tulevista polvista povataan mediassa valmiita koodareita kun he ovat varttuneet tabletti ja älyluuri kädessä. Koodarin korvaan tämä kuulostaa pelottavalta mutkan suoristamiselta. Jos ajat taksia Teslalla, antaako sillä ajokilometrit tietotaitoa/kokemusta/mielenkiintoa korjata manuaalivaihteisen dieselauton varikolla?

Näin ei voi tehdä ei tarkoita etteikö niin voisi tehdä

Julkaistu 21.11.2023

Saamme ajottain yhteydenottoja, jossa varovaisesti kysytään jonkun toteutuksen perään vaikka ovat aiemmin saaneet tiedon näin ei voi tehdä. Usein tilanteissa selviääkin asian olevan varsin tehtävissä. Tuleeko asiakkaalle väärinymmärryksiä vai nähdäänkö parhaaksi ohjata asiakkaalle ajatus asian mahdottomuudesta jos sitä ei ole mahdollista itse tarjota?

Kokemusvuodet ei tarkoita osaamista

Julkaistu 14.11.2023

Kokemusvuodet eivät aina takaa osaamista. Samasta johteesta myös pelkän tittelin tai koulutusnimikkeen seuraaminen ei anna yleensä täyttä kokonaiskuvaa ihmisen kyvykkyydestä.

Oikeita kokemuksia pelialan koodarilta feat. Roope Timonen

Julkaistu 7.11.2023

Yleisön pyynnöstä oikealta pelikoodarilta oikeita kokemuksia oikeista pelialan töistä! Aiemminkin rekryjutuissa kanavallamme kötissyt Timosen Roope tulee jakamaan viisauksiaan pelimaailmasta.

Näin saat jopa 200 000e tukirahaa ohjelmistoprojektiisi

Julkaistu 31.10.2023

Ohjelmistoprojektista ei yleensä ykkös tonneilla selviä, mutta kun aletaan puhua kymmenistä tuhansista on niihin saatavilla myös jotain ilmaiseen rahaan verrattavaa eli tukieuroja! Käydäänpä sitten läpi miten näitä tukirahoja sitten käytännössä saa.

Näin sinut hakkeroidaan

Julkaistu 24.10.2023

Vastaamot ja kumppanit ovat taas kovin uutisissa ja ihmisillä on huoli hakkeroiduksi tulemisesta. Mitä hakkerointeja sitten oikeasti kannattaa pelätä? Yleensä se heikoin lenkki onkin ne ihmiset itse.

Taas miljoonien IT-projekti epäonnistui

Julkaistu 17.10.2023

Uutiskynnys ylittyy pääasiassa vain epäonnistuneista IT-projekteista, mutta näitä uutisia on nähtävillä silti harmillisen usein. Mikä näihin epäonnistumisiin johtaa ja voitaisiinko niiltä välttyä?

Oona AMA [Webbikoodari ja leiskaleipuri] - Kooders #Nörttilive 2023

Julkaistu 12.10.2023

Suomalaisen koodin päivänä pohditaan taas koodareita ja mitä ne ihan oikeasti puuhaa. Katso kaikkien koodarien streamit 11.10.2023 suomalaisen koodin päivänä: nörttilive.fi

Mistä koulusta pääsee helpoiten koodariksi

Julkaistu 3.10.2023

Kovasti kehutaan koulun käyneitä, mutta mistä koulusta koodariksi pääsee helpoiten vai onko koulusta suurta etulyöntiasemaa työelämään?

Sovellukset ovat nykyään ihan samanlaisia

Julkaistu 26.9.2023

Tarina-ominaisuus löytyy jo lähes jokaisesta somesta ja pikaviestimestä. Tämä oli alkujaan vain Snapchatissa ollut erikoisuus ja pikkuhiljaa kaikki sen ottivat käyttöönsä. Nyt myös perinteisemmät pikaviestimet alkavat saamaan irkin ja Discordin omaisia piirteitä erilaisilla kanava-jaotteluilla. Onko kohta enää mitään uniikkia ominaisuutta sovelluksissa?

Työn tekeminen pelkästään rahan takia

Julkaistu 19.9.2023

Töissä käydään ensisijaisesti rahan takia. Siitä ei pääse millään perheeksi kutsumisella yli. Jos töissä käydään kuitenkin AINOASTAAN rahan takia voipi kolmasosa elämästä olla aika surullisissa merkeissä vietettyä. Nykyään ihmiset hakevatkin enemmän merkityksellisyyttä työltään.

Olemme mainostoimiston unelmakumppani

Julkaistu 13.9.2023

Mainostoimistojen väki osaa usein maalata asiakkailleen hyvin kiiltävän kuvan siitä minkälaista markkinoinnin kampanjaa ja jopa automaatiota heille saataisi tehtyä. Tällaisten toiveiden täyttäminen koodilla on myös meille ihan mahdottoman mukavaa. Äkkinäinen saattaisi kutsua tällaista yhteistyötä win-win-win tilanteeksi!

Miksi kaikista yritetään tehdä koodareita

Julkaistu 5.9.2023

Jos haluat töitä niin mene koodariksi. Näin ohjeistetaan vielä osaajapula huuman jälkeenkin ja vastaan on tullut yhä oudompia tilanteita missä koodariksi kannustetaan.

Tasalaatuiseksi kutsuminen on kohteliaisuus

Julkaistu 29.8.2023

Tulipahan vastaan tilanne, jossa tasalaatuisuus otettiin loukkauksena. Omasta mielestäni perusvarma tekijä on paljon luotettavampi kun tyyppi jonka työn jälki voi heitellä kaatuvan lautakasan ja unelmista totta tasoisen vajan välilä. Tasalaatuisuus on lähtökohtaisesti hyvä asia!

Koodarin minimivaatimukset

Julkaistu 22.8.2023

Pohditaan mitä koodarin olisi hyvä osata ja ei niinkään tiettyyn firmaan tai rooliin hakiessa vaan yleisiä asioita mitkä ovat lähes pakollisia alalla menestymiseen kuten sujuva englanniksi lukemisen taito.

Entä jos koodataan alasti

Julkaistu 15.8.2023

Työpaikoilla on monesti erilaisia pukukoodeja, käyttäytymissääntöjä ja mahdollisia muita ohjeistuksia. Miten paljon toimistotyössä on tarpeen vaatia työntekijöitä laittautumaan?

Kotiserverit on siisteintä ikinä

Julkaistu 8.8.2023

Palvelimia voi ostaa palvelinsallista, mutta usein koti- tai toimistoserveri voi olla todella kätevä ratkaisu etenkin jos käyttäjien määrät eivät liiku sadoissa ihmisissä. Tällaisella serverillä voi pyöriä web-palvelinta, verkkolevyä, irkkiä sekä muita tekemisen kannalta tärkeitä palveluita!

ADHD johtajilla feat. Tara Tuomisilta / Geneesi

Julkaistu 1.8.2023

Ihmiset joilla on ADHD hakeutuvat usein yrittäjiksi tai johtajiksi omissa organisaatioissaan. Mikäli organisaatiossa on myös neurotyypillisiä ihmisiä voi tästä tulla ongelmia kommunikaatiossa sekä toimintatavoissa. Kuinka ADHD näkyy johtajamisessa ja mitä siitä olisi hyvä ottaa huomioon? Aiheesta mukana keskustelemassa traumapsykoterapeutti kouluttaja Tara Tuomisilta Trauma- ja psykoterapiakeskus Geneesiltä

Näin uudistat brändisi

Julkaistu 25.7.2023

Facesta ja IGstä tuli Meta ja Twitteri on muuttumassa vain X-kirjaimeen. Brändiuudistus ei ole aina ihan yksinkertainen prosessi kun brändi on pääasiassa mielikuvia. Brändisi on siis se mitä sinusta puhutaan selkäsi takana. Tänään käydään läpi mitä kaikkea tarvitaan onnistuneeseen brändiuudistukseen.

Saako lomalla lomailla

Julkaistu 18.7.2023

Yllättävän usein lomailusta ja rentoutumisesta podetaan syyllisyyttä. Mitä jos sanoisin, että lomalla suorastaan KANNATTAISI yrittää rentoutua? Joku saattaisi jopa sanoa, että loma on sitä varten.

Tehdään oma somemme

Julkaistu 11.7.2023

Taitaa olla paras ratkaisu tässä kohtaa tehdä vaan kokonaan oma some. Minkälaista somea maailma tällä hetkellä kaipaa ja miten voisimme erottua muista?

Tuleeko kaikesta maksullista

Julkaistu 4.7.2023

Tekeekö kaapeli-tv tyyppiset paketit pian paluun? Videosisältö on jaettu useaan eli streamaus palveluun ja nörttienkin rakastamat some- ja muut sisältöpalvelut alkavat siirtyä kohti maksullista toimintamallia. Onko tämä suuri vääryys vai oliko tämä väistämätöntä?

Perfektionistin on vaikea nauttia pelaamisesta

Julkaistu 27.6.2023

Kaikille se LoL ei ole naurun asia. Joskus voi raivo leihahtaa kun joukkuelaiset tekevät luovia valintoja tai itsellä ei osu combo kohdalleen. Vieläkö pelaaminen voi kuitenkin olla ihan mukavaa ajanvietettä?

Algoritmien kätkemä: Uudelleensuosittelu ja kadonneet kanavat

Julkaistu 20.6.2023

Suosittelualgoritmit ovat menneet jatkuvasti oudompaan suuntaan. Tilattuja ja seurattuja tilejä ei löydy mistään ja katselusuosituksiin tulee 10 vuotta vanhoja videoita jotka on jo katsottu moneen kertaan.

Mitä nettisivut maksaa

Julkaistu 13.6.2023

Nettisivuille on yhtä monta hintaa kuin on tekijöitäkin. Mitkä asiat hintaan vaikuttaa ja mistä edes kannattaa maksaa?

Millaisia projekteja haluaisit tehdä

Julkaistu 6.6.2023

Tekemisessä meidän lempparia on ihmisten päivittäisen arjen helpottaminen. Joku on silti aina ylitse muiden eli mikä on meille sitä kivointa ja mukavinta ja mikä on Miikka/Oona akselistolla sitä parasta A-luokkaa?

Kannattaako trendejä seurata

Julkaistu 30.5.2023

Cha cha chaa ja hihat on vihreät ja algoritmit suosii lyhyitä videoita. Minkälaisiin trendeihin kannattaa tarttua vai onko niiden perässä pyöriminen täysin turhaa?

Välineurheilu luovassa työssä

Julkaistu 23.5.2023

Paras kamera on sellainen joka löytyy taskusta ja 5€ värikynilläkin voi piirtää. Tänään Koodersin leidien keskutelussa mikä on välineiden rooli tuotetun työn tasossa.

Älä lyö ihmisiä firman hupparissa

Julkaistu 16.5.2023

Vaikkapa messutilanteessa palvelua vaille jäädessä voi tulla kävijöille olo ettei minun asiakkuuteni kiinnosta. Kaikki mitä firman hupparissa taikka firman logollisella ajoneuvolla tekee nähdään sivullisten silmin helposti yrityksen toimintana vaikka asia ei tapahtuisi työajalla.

Jos yrityksestäsi tarjottaisiin kymmenen miljoonaa

Julkaistu 9.5.2023

Yrityskauppoja tehdään monesta syystä ja aina ei osteta käytännössä koko yritystä vaan vaikkapa tiimi yrityksen sisältä taikka ytimestä. Segan Rovio-shoppailut nostivat asiaa pinnalle jonka johdosta lähdettiin pohtimaan mitä Kooders tekisi ja on tehnyt rahasäkkien edessä.

Tonnin puhelin on liian hyvä

Julkaistu 2.5.2023

Iso osa ihmisistä kuvaa videonsa kännykällä ja lähettää ne johonkin some tai chattipalveluun. Sitten vastaanottaja myös katsoo videot suoraan kännykästä. Oliko kaiken tämän pakkauksen ja pienen ruudun jäljiltä sitten mitään hyötyä siitä, että videon alkuperäinen tarkkuus oli 8k ja tiedoston koko monta gigaa?

Mulle kaikki heti nyt

Julkaistu 25.4.2023

Kaikki pitää saada nyt heti ja just miulle ja mielellään ilmaiseksi. Mitä tapahtuu ihmisen päässä joka ajattelee, että maailma ja sen ihmiset on vain häntä varten ja miten tällaiset henkilöt näkyvät työelämässä?

Mitä koodarilta oikeasti toivotaan

Julkaistu 18.4.2023

Monet rekryilmoitukset vaativat tekijöiltä kuuta taivaalta, mutta mitä siellä työpaikoilla oikeasti toivotaan koodareilta? Pääjuttuina esille nousivat ongelmanratkaisukyky, kommunikointitaito, ajanhallinta, yksityiskohtien huomiointi, yhteistyötaidot, muuntautumiskyky, kyky ongelman tunnistamiseen ja draivi jatkuvaan oppimiseen.

Tuotteistetaan palveluita ja koulutuksia

Julkaistu 11.4.2023

Pizzalistalla on tuotteistamisen avulla asiakkaille annettu esimerkkejä joista voi valita sopivan lätyn ja listan lopusta löytyy myös optio omiin täytteisiin. Tuotteistamisella asioista tehdään siis helppoa ostaa ja helppoa myydä. Tänään Miikka saarnaa Tiinalle tuotteistamisesta ja toivon mukaan myös kuulijana saatte tästä kimmokkeita omiin tuotteistamisen tarpeisiinne!

Ostaisitko koodifirmalta vaatteita?

Julkaistu 4.4.2023

Voiko koodifirmaan luottaa vaatekauppiaana ja miksi koodarit edes haluaisivat myydä vaatteita? Meidän päästä katsottuna tekemisemme ytimessä on ihmisten arjen helpottaminen joten ihanat vaatteet tuntuisivat lähes luontevalta jatkeelta.

Tekoälyn hyödyntäminen Koodersilla

Julkaistu 28.3.2023

Kuinka tekoälyä voidaan hyödyntää pienemmissä yrityksissä ja miten siihen pitäisi suhtautua vaikka koulumaailmassa?

Voiko koodari pyytää apua

Julkaistu 21.3.2023

Moni nörtti on tottunut, että asiakaspalvelusta tekniikka asioissa oikean avun saaminen on mutkan takana. Jos netti ei toimi se modeemi on jo buutittu ja on yritetty wlan sekä piuha yhteys, mutta silti se sama tanssi pitää käydä jokaisen aspan väliaskeleen kanssa. Onko koodarin vaikeaa pyytää apua kun elämä opettaa, että teknisissä asioissa avun saaminen on lähes mahdotonta?

Saako IT-alan koulutuksella aina töitä

Julkaistu 14.3.2023

Pitkän aikaa vinkattiin mahtavana hopealuotina työn saantiin "opettele koodaamaan". Sen jälkeen puhuttiin sitten jopa koodari pulasta ja nyt niitä koodareita sitten olisi tarjolla. Onko se IT-alan koulutus kuitenkaan se täydellinen ratkaisu töiden saamiseen? Tänäänpä keskustelussa ajatukset miten omaa osaamistaan voi hyödyntää töiden hakemisessa esim. piirtotaitoiset voisivat mahdollisesti työllistyä hankkeisiin ja miten pelkällä WordPressin sisällönpäivitystaidolla voi työllistyä yllättävän laajaan kasaan työtehtäviä.

Kaksi koodaria avautuu someista

Julkaistu 7.3.2023

Sometkin ovat pian kuukausimaksullisia ja mitään vastiketta rahalle ei tunnu olevan. Tämä herätti lievää vatutusta kahden konnakoodarin sielussa ja siitä avaudumme tällä kertaa.

Etätyöntekijöille pitää olla omat käytännöt

Julkaistu 28.2.2023

Etänä kokoukseen tai lounaalle liittyminen ei ole vain laittaa kamera päälle ja aloittaa keskustelua. Hybridi tapahtumat ovat tämän vuoksi haastava laji koska etäilijöiden kokemukset jäävät liian helposti huomioimatta ja tilanteesta tulee äkkiä kiusallinen kaikille osapuolille.

Viekö tekoäly kaikkien työt

Julkaistu 21.2.2023

Tekoälystä povataan kaikkien työpaikan viejää ja etenkin koodarit on monien artikkelien mukaan pulassa. Konna-koodarit on sitä mieltä, että tällainen tekoäly on enemmän työkalu kuin tekijän korvike.

ChatGPT + Bing on aivan uskomaton

Julkaistu 14.2.2023

Ensimmäinen versio ChatGPT vahvistetusta Bingistä on päässyt ihmisten käsiin ja alustavat tulokset näyttää todella vaikuttavalta!

Netissä myyminen voi olla myös helppoa

Julkaistu 7.2.2023

Netissä voi välillä olla shoppailijoilla vaikeuksia löytää vaikkapa toivomansa rotuista koiraa kun rotuja ei saa nimeltä mainita ilmoituksissa. Kuinka paljon tässä mahtaa ratkaisu aiheuttaa lisää ongelmia.

Tykkäätkö miltä arkesi näyttää

Julkaistu 31.1.2023

Kaikki toimijat eivät ole samanlaisia vaikka firman ala tai kuvauksen termi olisi hyvin sama. Pelkkä sana Leipomo voi tarkoittaa hyvin monen eri kokoista ja näköistä toimijaa. Ajatuksena myös usein halutaan tukea sitä pientä, mutta tuleeko lopulta arjessa tehtyä niitä pieniä valintoja jotka ovat arvojesi mukaisia?

Ongelmaasi on helppokin ratkaisu

Julkaistu 24.1.2023

Jos haluat pysyä kartalla siitä milloin asiakkaasi koiralla on syntymäpäivät ei sinun tarvitse tehdä suurta CRM-hankintaa. Se ongelma ratkeaa myös helpommin. Sama pätee myös ihmissuhteissa - Älä tee turhaan isoa ongelmaa asiasta joka on ratkaistavissa vaikka post-it lapulla.

Onhan nämä asiat nettisivullasi kunnossa

Julkaistu 17.1.2023

Löytyyhän kolmessa sekunnissa sivuille saapumisesta mitä te teette ja mitä tarjoatte? Onhan teihin helppoa ottaa yhteyttä? Pistetäänpä perusteet kotisivuilla kuntoon niin ei lähde asiakkaat karkuun!

Voiko etätöissä olla liikaa

Julkaistu 10.1.2023

Voiko etänä olla liikaa? Kuinka etätyöläinen voi helpottaa työn ja vapaa-ajan erottamista? Niitäpä pohditaan tänään kun Ida kokeili putkeen viikon etätyöskentelyä.

Yhteisössä tekeminen on aina mukavampaa feat. Suvi Vuori / BarberCave

Julkaistu 3.1.2023

Yhteisöllisyys on ihanaa ja Suvi on omassa yrityksessään alkanutkin puhumaan asiakkaiden sijaan Cavereista ja lähtenyt tarjoamaan myös BarberCaven T-paitoja ja nyt suunnitellaan jo Caveriporukan risteilyjä!

Näin voit elää unelmaasi

Julkaistu 27.12.2022

Unelman elämisestä ajatellaan liian usein, että siihen vaaditaan miljoona pankkitilillä ja oma tönö Pielisen rannassa. On kuitenkin myös väliaskeleita joita voit ottaa ennen sitä. Päivittäisessä elämässä teet paljon asioita. Voisiko niiden asioiden tekemisestä saada myös iloa irti eikä elää jatkuvalla "sitten kun" mentaliteetilla?

Neljän päivän työviikko pelastaa kaikki

Julkaistu 20.12.2022

Neljän päivän työviikko on ratkaisu kaikkeen! Ei se ehkä ihan niin helppoa ole kun sitä välillä tarjotaan ratkaisuna myös asiaan kuulumattomiin tilanteisiin. Mihin kaikkeen neljän päivän työviikko soveltuu ja mihin ei?

Oppiminen on kuin siniaalto

Julkaistu 13.12.2022

Koodatessa ja töissä muutenkaan ei aina lähde. Etenkin uutta opetellessa on tärkeää olla myös armollinen itsellensä ja löytää asioita joita voi edistää myös kun se vaikeampi tekeminen ei ole mahdollista.

Älä aliarvioi unen merkitystä jaksamiseen

Julkaistu 6.12.2022

Kun pitää tehdä vaikeita päätöksiä tarvitaan tahdonvoimaa. Tahdonvoima on kuluva resurssi jota saa generoitua vain nukkumalla. Hyvä uni on hyvin monenlaisen muutoksen tekemisen keskiössä.

Videopelit ja tietotekniikka generoi fiksuja ihmisiä

Julkaistu 29.11.2022

Minkä nuorena oppii sen vanhana taitaa. Joten jos nuorena oppii tehokkaasti ymmärtämään syy-seuraus suhteita kehittyy ihmisen maailman hahmottaminen sekä muisti ihan eri tavalla.

Kuinka hakukoneoptimoida 2023

Julkaistu 22.11.2022

Otetaanpa vuoden lopun lähetessä katsausta hakukoneoptimoinnin nykytilaan vuoden vaihtuessa pikkuhiljaa 2023 suuntaan. Mitä voit tehdä ihan itse hyvällä suunnittelulla paremman näkyvyyden takaamiseksi?

Mikä piipittimen ostossa meni vikaan

Julkaistu 15.11.2022

Mitä on hyvä huomioida suuria muutoksia organisaatiossa tehdessä ja mitä koodaamisen käytännöistä olisi opittavaa yritysjohtamiseen. Siitäpä tänään.

Näin koodikoulut saadaan nextille levelille

Julkaistu 8.11.2022

Koodaamisen opettamisessa on jatkuvasti tullut enemmän projektit keskiöön. Mitä jos koko koodaamisen koulutus olisi yksi suuri yhtenäinen projekti?

Yhdeksän vuoden yrittäjyyden kokemukset [LIVE nauhoite]

Julkaistu 1.11.2022

Kuvauspäivänä tulee 9 vuotta Koodersia ja Miikkalle 9 vuotta yrittäjänä. Mitä oppeja on tarttunut ja mitä olisi ollut kiva tietää jo paljon aiemmin?

Etäkoodarin kokemuksia etätyöstä

Julkaistu 25.10.2022

Oikean koodarin oikeita kokemuksia oikeasta etätyöstä. Oikeasti. Välillä etätyöhön liittyvä keskustelu meinaa olla hyvin kärjistettyä ja jaetut mielipiteet ovat usein asiayhteydestä irrotettuja klikki-otsikoiksi kelpaavia lausahduksia. Tänään käydään omalla porukalla läpi etätyöskentelyä niin työntekijän kuin työnantajankin näkökulmasta.

Kooders Nörttilive AMA 2022 (Ask me anything)

Julkaistu 18.10.2022

Tämän vuoden Nörttilive pidettiin AMA (Ask me anything) formaatilla ja kyseltiin kiperiä kysymyksiä koodareilta ja koodaamisesta työnä. Tuben ja Koodersin blogin puolella löytyy myös nippu timestamppeja suoraan tiettyihin kysymyksiin.

Näin menestyt elämässäsi

Julkaistu 11.10.2022

Mitä sanot muille voi jäädä heidän mieliinsä kummittelemaan jopa heidän loppu elämäkseen. Tänään yhden koodariyrittäjän ajatuksia miten hyvät teot usein kantavat pitkälle ja omaa osaamista sekä kiinnostuksen kohteita kannattaa mainostaa myös muulle maailmalle!

Elä hetkessä niin stressaat vähemmän feat. Tara Tuomisilta / Geneesi

Julkaistu 4.10.2022

Voiko tässä hetkessä elävä stressata? Yleensä tässä hetkessä ei ole mitään hätää vaan negatiiviset ajatukset tulevat joko menneen tai tulevan huolehtimisesta. Pahimmillaan ihminen voi luulla elävänsä hetkessä, mutta silti aktiivisesti stressata vaikka kuluvan päivän todo-listan pituutta.

Nyt tuli tehtyä virhe

Julkaistu 27.9.2022

Monelle ihmiselle virheen tekeminen on paha paikka. Joskus voi käydä jopa moka tai kämmi. Mikä siinä virheen tekemisessä hirvittää ja miksi on usein helpompaa lähteä etsimään syyllistä kuin ratkaisua alkuperäiseen ongelmaan?

Ideointi ei vaadi taitoa vaan aikaa

Julkaistu 20.9.2022

Kaikilla on ideoita! On erittäin tärkeää, että ideoinnille varataan myös aikaa. Tämän takia parhaat ideat syntyvät yleensä lomalla tai suihkussa.

Alanvaihtajan kokemuksia junnukoodarina

Julkaistu 13.9.2022

Koodersilla on uusi junnukoodari Tomi joten otetaan häneltä äkkiä päällimmäiset orgaanisesti mieleen tulevat kokemukset ja fiilikset alanvaihtajan kokemuksista nauhalle!

ADHD työelämässä feat. Tara Tuomisilta / Geneesi

Julkaistu 6.9.2022

Tänään psykoterapeutti ja koodari keskustelevat omista kokemuksistaan ADHDn kanssa työelämässä toimimisesta. Pohditaan myös mistä päivittäisen elämän merkeistä voi tunnistaa voisitko sinäkin hyötyä keskittymishäiriöön liittyvistä apukeinoista.

Tämän takia esihenkilösi on outo

Julkaistu 30.8.2022

MiikkaMonologissa pohditaan esihenkilöiden outouksia. Miksi jotkut ovat etätyötä vastaan? Miksi jotkut huutavat alaisilleen? Miksi jossakin on tosi tiukat säännöt ja jossain saa liikaakin vapauksia? Miksi pomo ei aina kerro kaikkea?

Totuudella ei ole mitään väliä

Julkaistu 23.8.2022

Päivän monologissa Miikka pureskelee niin työ- kuin siviilielämässä tärkeyttä ymmärretyksi tulemisessa ja olennaisen asian viestimisessä. Totuus ei ole aina helpoin keino saada omaa ajatusta toisen ymmärtämäksi.

Kenen syytä huono työympäristö on

Julkaistu 16.8.2022

Onko huonon työympäristön syynä aina pomo ja pingispöydän puute? Tänään pohdinnassa mitkä kaikki asiat vaikuttavat mielekkään työskentely-ympäristön muodostumiseen.

Voiko koodiyrittäjä koskaan lomailla - #MitäVattua podcast #238

Julkaistu 9.8.2022

Sanotaan, että koodari ei koskaan lomaile kun se miettii koodipähkinöitä päässään vapaa-ajallakin. Mitenkäs tämä tapahtuu sitten esihenkilön tai yrittäjän saappaissa jossa on myös huoli työntekijöistä?

Nettisivujen merkitys yrityksen markkinoinnissa feat. Hanne Hynynen - #MitäVattua podcast #237

Julkaistu 2.8.2022

Pitääkö nettisivujen näyttää samalta kuin kilpailijoilla vai saako kotisivut ja muukin viestintä näyttää samalta kuin tekijät yrityksen sisällä?

Parhaat työsuhde-edut - #MitäVattua podcast #236

Julkaistu 19.7.2022

Toiset tykkää savusilakoista ja toiset haluaa sähköpyörän. Mitkä on sitten parhaita työsuhde-etuja?

Älä tee älykkyydestäsi velvollisuutta - #MitäVattua podcast #235

Julkaistu 12.7.2022

Sinun ei tarvitse tehdä kaikkea mihin kykenet. Elämässä on paljon muutakin kuin pelkästään työt ja muiden auttaminen. Myös omalle ololle ja jaksamiselle pitää osata asettaa arvoa!

Voitko luottaa työkavereihisi - #MitäVattua podcast #234

Julkaistu 5.7.2022

Kuinka sinä määrittelet luottamuksen? Työmaailmassa luottamiseen liittyy usein lupauksien pitäminen niin asioiden sisältöön kuin aikatauluunkin liittyen.

Miten töissä pitää puhua - #MitäVattua podcast #233

Julkaistu 28.6.2022

Saako ärräpäät lentää ja murretta tulla puhheeseen mukkaan myös vai pitäsikö aina haastella kirjakielellä?

Ura on koko historiasi ei viimeisin tittelisi - #MitäVattua podcast #232

Julkaistu 21.6.2022

Sinun urassa olennaisin osa olet sinä. Kaikki mitä olet tehnyt on johtanut siihen missä olet tällä hetkellä. Ei kannata siis vähätellä aiempia nykyisestä työtehtävästä poikkeavia kokemuksia oman osaamisen kannalta!

Ylilaatu koodaamisessa - #MitäVattua podcast #231

Julkaistu 14.6.2022

Milloin koodi on tarpeeksi hyvää? Monesti koodarit voivat aiheuttaa itsellensä tarpeetonta stressiä tuottamalla jatkuvasti ylilaadukasta koodia.

Miten sisäinen kriitikkosi voi feat. Tara Tuomisilta / Geneesi - #MitäVattua podcast #230

Julkaistu 7.6.2022

Sisäisen kriitikon laukoessa itsekriittisiä ajatuksia kannattaa välillä pysähtyä miettimään onko ne ajatukset edes totta. Sisäisen kriitikon ahdistavuutta voi avustaa myös antamalla sisäiselle kriitikolle jonkun hahmon.

Pahensiko laajakaista malttamattomuutta - #MitäVattua podcast #229

Julkaistu 31.5.2022

Pitääkö kaikki saada just heti nyt vai jaksaako (tai kannattaako) hyvää vielä odottaa? Isommissa kaupoissa saa kauppakassin, tietokoneen osat tai vaikka auton tuotuna suoraan kotiovelle. Vieläkö ihmiset jaksavat odottaa vai onko nopeus valttia?

Onko kehittymisen pakko olla jatkuvaa - #MitäVattua podcast #228

Julkaistu 24.5.2022

Joskus tuotetta on järkevää kehittää jos sen nimeäminen on vaikkapa tulkittavissa loukkaavaksi jotain ihmisryhmää kohtaan, mutta onko aina kehitettävä tuotteita ja palveluita jos asiakkaat olisivat ja tyytyväisiä entiseenkin? Etenkin jos tavoite ei ole tehdä tuotteesta itsestään rikkoutuvaa.

Osaatko lukea toisen ajatuksia feat. Tara Tuomisilta / Geneesi - #MitäVattua podcast #227

Julkaistu 17.5.2022

Välillä ihmiset olettavat, että toinen osapuoli arvaa ja aavistaa sanottujen asioiden tarkoituksia rivien välistä. Usein on kuitenkin varmempaa varmistaa miltä asia toisesta tuntuu eikä reagoida toisen puolesta.

Netistä ei löydy juttuseuraa - #MitäVattua podcast #226

Julkaistu 10.5.2022

Juttuhetket hyvässä seurassa kesäyössä nuotion äärellä on hyvää herkkua, mutta miten tällaisia uusia juttukavereita voi löytää muuten kuin menemällä juhannuksena naapurimökille?

Eihän tuosta saa puhua - #MitäVattua podcast #225

Julkaistu 3.5.2022

Työpaikoilla etenkin esihenkilön puolesta on jo laissa määritettyjä asioita mistä ei saa puhua työntekijöiden kanssa. Kuitenkin kaikilla pitäisi lupa olla määrittää rajat mistä oman elämänsä asioista haluaa työyhteisössä keskusteltavan.

Vastuullisuus on pieniä tekoja feat. Satu Lapinlampi / Hiottu Oy - #MitäVattua podcast #224

Julkaistu 26.4.2022

Yritys ja yksilö voivat olla vastuullisia monella tapaa. Mitenkä vaikkapa ympäristö- ja sosiaallinen vastuullisuus näkyy arjessa?

Suoriutuminen ei määritä ihmisarvoasi - #MitäVattua podcast #223

Julkaistu 19.4.2022

Vaikka ihminen saa helpoiten kiitosta tehdyistä asioista ei se kuitenkaan tarvoita, että ihminen on sen vähempi arvoinen tehden vähemmän. Moni ihminen oppii koulumaailmasta, että hänen arvonsa on suoraan sidoksissa tehtyihin asioihin. Tämä oppi voi jäädä ihmisellä hyvinkin syvälle ja siitä on vaikeaa oppia pois. Kannattaakin harjoittaa itsemyötätuntoa ja olla tietoinen missä menee hyvin tekemisen ja riittävän tekemisen raja ja kuinka nämä vaikuttavat sinun mielialaasi.

Tästä yritykset eivät viesti tarpeeksi - #MitäVattua podcast #222

Julkaistu 12.4.2022

Yritys voi hyvällä markkinoinnilla parhaassa tapauksessa automatisoida myynnin ja rekrymarkkinoinnin. Mistä yrityksien olisi hyvä viestiä enemmän?

Pysyvän muutoksen avaimet feat. Kati Lytsy - #MitäVattua podcast #221

Julkaistu 5.4.2022

Vieraamme personal trainer ja psyykkinen valmentaja Kati Lytsy valistaa tänään miten pysyvään muutokseen ei ole taikatemppuja. Olipa kyse sitten painon pudottamisesta tai työyhteisön tunnelman nostattamisesta.

Ain laulain työtäs tee - #MitäVattua podcast #220

Julkaistu 28.3.2022

Arkeen on mahdollista lisätä tuntuvastikkin onnellisuutta puhtaalla muutoksella asioihin suhtautumiseen.

Pitääkö harjoittelusta maksaa palkkaa - #MitäVattua podcast #219

Julkaistu 22.3.2022

Harjoittelu on pakollinen osa ammattiin valmistavaa tutkintoa erinäisissä oppilaitoksissa. Mikäpä sen parempi muoto nähdä oikeaa työmaailmaa, mutta kuuluuko palkka osaksi oppilaitoksen harjotteluita?

NoCode ja LowCode feat. Vune (Joonas Rauha) - #MitäVattua podcast #218

Julkaistu 15.3.2022

Mitä mieltä koodarit ovat koodaamisesta, jossa ei niinkään naputeta koodia vaan rakennetaan kokonaisuuksia koodaamisen logiikkaa hyödyntäen.

Näin teet markkinointistrategian [Osa 2] feat. Arttu Käyhkö / RookieCom - #MitäVattua podcast #217

Julkaistu 8.3.2022

Perusteet on nyt perusteellisesti kunnossa. Kuinka näiden päälle lähdetään rakentamaan suunnitelmaa joka oikeasti johtaa yhteydenottoihin ja kauppaan eikä pelkästään numeroksi nettisivukävijöihin tai seuraajalukuihin?

Näin teet markkinointistrategian [Osa 1] feat. Arttu Käyhkö / RookieCom - #MitäVattua podcast #216

Julkaistu 1.3.2022

Tekeminen on mukavampaa kun sen pohjalla on jokin suunnitelma. Päivän jaksossa pureudutaan markkinoinnin strategian perusteisiin eli kuinka homma saadaan käyntiin!

Nörttien ostovinkit - #MitäVattua podcast #215

Julkaistu 22.2.2022

Kuulokkeita, roboimureita, sänkyjä, pianoja ja Nintendoja. Siitä on hyvät hankinnat tehty.

Kuinka häpeä naamioituu feat. Tara Tuomisilta / Geneesi - #MitäVattua podcast #214

Julkaistu 15.2.2022

Suomalaiset on ylpeää kansaa jonka varjopuolena ovat puolestaan häpeän tunteet. Tänään keskustellaan traumapsykoterapeutti kouluttajan kanssa kuinka häpeä naamioituu ja kuinka tätä tunnetta vai käsitellä.

Mitähän tuokin miusta ajattelee - #MitäVattua podcast #213

Julkaistu 8.2.2022

Todella moni ihminen viettää päivänsä pohtien mitä muut hänestä ajattelevat. Yleensä vastaus on, että eivät ajattele mitään joten kannattaa sekin energia käyttää oman onnellisuuden ja jaksamisen kehittämiseen!

Mikäs minä olen tästä puhumaan - #MitäVattua podcast #212

Julkaistu 1.2.2022

Milloin itseään voi kutsua ammattilaiseksi? Vieläkö on mahdollista käydä keskustelua keskustelun ilosta vai pitääkö kaiken sanotun taustalla olla tukku faktaa ja tutkimuksia?

KoodiKonnien hyvinvoinnin avaimet - #MitäVattua podcast #211

Julkaistu 25.1.2022

Hyvinvointia voi olla lemmikin silittäminen, liikunta tai virkkaaminen. Tänään konnat jakavat omia hyvinvoinnin avaimiaan teille rakkaille ihmisille omien ideoittenne tueksi.

Elintason nouseminen - #MitäVattua podcast #210

Julkaistu 18.1.2022

Miksi suomalainen tuntee niin paljon syyllisyyttä kun haluaisi sanoa, että nyt menee ihan hyvin? Kaikki kuitenkin asioiden hyvin menemistä kohti tähtäävät.

Se on ominaisuus eikä bugi - #MitäVattua podcast #209

Julkaistu 11.1.2022

Keskittymishäiriöt ja muut haasteet puhuttaa työpaikoilla, mutta onko termi häiriö kovinkaan kuvaava kun puhutaan yliherkkyydestä tai ADHDsta?

Mikä koodaamisessa on kivaa - #MitäVattua podcast #208

Julkaistu 4.1.2022

Tänään jaetaan koodaamisen ilosanomaa! Koodaaminen on kuin mielellä neulomista totesi Oona. Koodarit myös tykkää Portal pelisarjasta ja Portal pelisarjan fanit tykkäisivät varmasti koodaamisesta.

Oona is back!? - #MitäVattua podcast #207

Julkaistu 28.12.2021

Tänään Ida, Kaisa ja Oona chattailevat kuulumisia äityli_lomalta ja työkaverit harrastavat myös tutustumista, sillä Oona ja Kaisa eivät olekkaan aiemmin nähneet toisiaan kuin podcasteissa.

Ulkona käyminen on kuin umpilisäke - #MitäVattua podcast #206

Julkaistu 21.12.2021

Ruokaostokset voi tilata kotiin ja joogata voi livenä ohjattuna myös omassa olohuoneessa. Ulkona on ihmisen suotavaa käydä välillä, mutta onko se enää nykyään PAKOLLISTA?

Näin ratkaistaan koodaripula - #MitäVattua podcast #205

Julkaistu 14.12.2021

On koodaripulaa ja on osaajapulaa ja hirveästi on työntekijöistä pulaa. Käydäänpä sitten läpi konnien näkökulmasta miten ongelma voidaan ratkaista.

Ihanan työyhteisön avaimet feat. Suvi Vuori / Barber Cave - #MitäVattua podcast #204

Julkaistu 7.12.2021

Työkaveruus on kuin parisuhde. Sen kanssa pitää tehdä kaikkien osapuolien töitä selkeästi kommunikoiden, jotta mahdollisilta konflikteilta voidaan välttyä. Jo pelkällä aktiivisella ymmärtävällä kommunikoinnilla työyhteisöstä voi tulla suorastaan ihana.

Afantasia: Koodari ilman mielikuvitusta - #MitäVattua podcast #203

Julkaistu 30.11.2021

Mitenkä ajatus kulkee jos siellä ei ole kuvia, hajuja eikä makuja? Miten toimii ajatus jossa on paljonkin visuaalisia elementtejä ja tilanteita joiden keskellä voi suorastaan liikkua? Tänään keskustelussa afantasia ja sen liitännäis-ilmiöt.

Tästä tulee hyvä päivä - #MitäVattua podcast #202

Julkaistu 23.11.2021

Jopa synkästä mörökölli_tilasta voi päivästä nousta hyvä päivä. Yllättävän usein päivän paremmuus on omasta asenteesta kiinni.

Tunnelmia nörttilivestä - #MitäVattua podcast #201

Julkaistu 16.11.2021

Suomalaisen koodin päivänä järjestettiin Nörttilive. Mikäs vattu se on ja miltä livestream tapahtuma näytti veteraanin sekä noviisin silmin?

Koodari ja perfektionismi - #MitäVattua podcast #200

Julkaistu 9.11.2021

"Jos en voi tehdä täydellistä, niin en tee ollenkaan" sanoi perfektionisti ja jätti sitten asian kokonaan tekemättä.

Kooders - Koodi Oodi

Julkaistu 3.11.2021

Koodille oodi niin jää hyvä moodi

Koodarin unelmien työpäivä - #MitäVattua podcast #199

Julkaistu 2.11.2021

Digitoimiston nörtti-konna-posse pohtii tänään unelmien työpäivää. Mitä siihen tarvitaan ja mikä sen toteutumisen estää. Usein se suurin este unelmien toteuttamiselle löytyy itsesi sisältä (erästä näkemäämme julistetta lainataksemme).

Tietoturvan ABC - #MitäVattua podcast #198

Julkaistu 26.10.2021

Meillä kun on tämä intter_netti, niin omista tiedoista on hyvä pitää huolta. Tänään muistutellaan salasanakäytännöistä ja vanhojen tilien poistamisesta ja muusta siihen liitännäisestä.

Saako Koodersilla juoda alkoholitonta olutta - #MitäVattua podcast #197

Julkaistu 19.10.2021

Pohdiskelussa työpaikkojen käytännöt. Voiko koodifirmassa olla muutakin aktiviteettia kuin biljardi, änäri ja ryyppääminen?

Oliko ennen kaikki paremmin - #MitäVattua podcast #196

Julkaistu 12.10.2021

Ennen oli laivat laivantekoainetta ja harrastamisen olennainen osa ei ollut tekemisistään tuntemattomille ihmisille ilmoittaminen ilmoitustaululla. Voisiko arkeen löytyä kivaa lisäpiristystä omista lapsuuden ajan aktiviteeteista?

Vireystila on vapauden avain - #MitäVattua podcast #195

Julkaistu 5.10.2021

Vireystilan säätely ja tunnistaminen ovat tärkeitä taitoja elämässä. Jos käyt yli- tai alikierroksilla et pysty toimimaan optimaalisesti etkä myöskään pysty aidosti oppimaan mitään. Olisikin tärkeää löytää keino jolla pysyä omassa sietoikkunassa.

Onko lahjakkuutta olemassa - #MitäVattua podcast #194

Julkaistu 28.9.2021

Voiko ihminen olla synnynnäisesti hyvä jossain vai onko lahjakkuus vain jonkun asian aktiivisen opettelun tulos?

Markkinoi oikeassa kanavassa - #MitäVattua podcast #193

Julkaistu 21.9.2021

Vaikka miten kovaa huudat tyhjään metsään ei sieltä tule vastakaikua. Kannattaa ensin löytää se oikea metsä mihin lähteä huutamaan oman palvelun ilosanomaa.

Mitä työpisteelle tarvitaan - #MitäVattua podcast #192

Julkaistu 14.9.2021

No ainakin kahdeksan näyttöä ja hirveästi pyöriviä hyrriä!

Mitä videoiltamme haluat? - #MitäVattua podcast #191

Julkaistu 7.9.2021

Voisiko podcastiin ottaa mukaan energiajuomien maistelua tai kartongista askartelemista? Pohdintaa siitä miten melkein mitä tahansa voi kääntää yrityksen markkinoinniksi kun vaan keksii mille on yleisöä.

Huijarisyndrooma koodialalla - #MitäVattua podcast #190

Julkaistu 31.8.2021

Osaatko työtäsi oikeasti? Tuntuuko ettet oikeasti ole kovin hyvä harrastuksessasi vaikka tekemistä on takana vuosia? Saatat kärsiä huijarisyndroomasta. Tällöin ihminen ei kykene sisäistämään omia saavutuksiaan todisteista huolimatta.

Mikä määrittelee aikuisuuden - #MitäVattua podcast #189

Julkaistu 24.8.2021

Onko vielä nykyäänkin aikuisuutta lähinnä punainen tupa ja perunamaa?

Vinkkejä pelifirman perustamiseen - #MitäVattua podcast #188

Julkaistu 17.8.2021

Vinkkejä pelifirman perustamiseen ihmisiltä, jotka eivät ole perustaneet pelifirmaa! Toki höystettynä kokeneiden ihmisten kokemuksilla ja mielipiteillä.

Netissäkin voi olla oikeita kavereita - #MitäVattua podcast #187

Julkaistu 10.8.2021

Tänään Tumblr fanittaja ja wowi raidaaja keskustelevat internet ystävyyksistä ja siitä miten netissäkin voi olla niitä "ihan oikeita kavereita"

Koodariksi alan vaihtaminen - #MitäVattua podcast #186

Julkaistu 3.8.2021

Koodariksi alan vaihtanut Kaisa ja kauemmin koodannut Miikka pohtivat koodariksi alan vaihtamista. Niin omakohtaisin kuin vierestä nähdyin kokemuksin.

Asiakasta ei koodi kiinnosta - #MitäVattua podcast #185

Julkaistu 27.7.2021

Useimmiten ihmisille on tärkeämpää mikä fiilis napin painamisesta jää kuin taustalla olevan algoritmin elegantit vivahteet.

Tarvitseeko kaikkea sukupuolittaa feat. Satu Lapinlampi - #MitäVattua podcast #184

Julkaistu 20.7.2021

Voisiko pinkkikin vasara olla laadukas? Voisiko lääketieteessä käyttää muutakin kuin miesten dataa? Miksi usein sukupuolitetaan kun ei olisi tarve, mutta vaikkapa lääkäreitä kouluttaessa oirekuvauksista esitetään miesten reaktiot sinä "normaalina".

Voiko vatutukseen kuolla - #MitäVattua podcast #183

Julkaistu 13.7.2021

Vatutus ei onneksi voi tappaa, mutta voi merkittävästi lyhentää elinikää. Kuinka toimia jos vatutus meinaa nousta todella usein pintaan arjessa?

Onnellisuuden lisäämistä arjessa feat. Tara Tuomisilta / Geneesi - #MitäVattua podcast #182

Julkaistu 6.7.2021

Kuinka lisätä onnellisuutta arjessa? Traumapsykoterapeutti kouluttaja Tara Tuomisilta Geneesiltä antaa paljon käytännön vinkkejä ihmismielen hallintaan mielekkäämmän elämän elämiseksi.

Tunnista omat vahvuutesi (Ayurveda) - #MitäVattua podcast #181

Julkaistu 29.6.2021

Tyhjän pään metodi kuljetti meidät tänään kohti omien vahvuuksien tunnistamista sekä ajattelua siitä miten ihmiset ajattelevat.

Osallistavan työyhteisön tärkeys - #MitäVattua podcast #180

Julkaistu 22.6.2021

Kuinka osallistamisella voidaan saada tyytyväisyyttä työyhteisöön ja kuinka tämä voisi tulla mukaan toimintaan myös työntekijöiden aloitteesta!

Mikä tekee hyvän koodarin - #MitäVattua podcast #179

Julkaistu 15.6.2021

Miltä hyvä koodarius tuntuu? Miltä se näyttää rekrytoijalle? Miltä hyvä koodari näyttää toiselle koodarille?

Nörttien sisustusvinkit - #MitäVattua podcast #178

Julkaistu 8.6.2021

Tänään mietittiin sisustamista nörttien näkökulmasta. Tiukkaan se pyrkii nörteillä kääntymään käytännöllisiin ratkaisuihin, mutta ehkä keskustelussa nähtiin myös vivahde tyylillisiä mahdollisuuksia.

Kasvumme skootterina moottoritiellä - #MitäVattua podcast #177

Julkaistu 1.6.2021

Yrityksen toiminta voi kasvaa monella mittarilla. Voi tulla lisää henkilöstöä tai liikevaihtoa tai vaikka mitä. Mutta milläs mittareilla konnaväki asiaa tarkastelee?

Kannattaako töitä viedä kotiin - #MitäVattua podcast #176

Julkaistu 25.5.2021

Kannattaako töitä viedä kotiin? Entä jos työtehtävä itsessään on jotain mistä nauttisi myös vapaalla?

Suosittelemme tätä jaksoa - #MitäVattua podcast #175

Julkaistu 18.5.2021

Kuinka paljon saamasi suosittelut vaikuttavat ostopäätökseesi? Kannattaako kaikkien ihmisten suosituksia kuunnella? Suosittelun taustalla on hyvä olla jonkinlainen luottamus tahoa kohtaan, jolta pyytää suositteluja.

Kokemuksia koodityöpaikan hakemisesta - #MitäVattua podcast #174

Julkaistu 11.5.2021

Kaisalla on tuoreet kokemukset koodityöpaikan hakemisesta. Löytyykö töitä kaikille jotka alalle kouluttautuvat?

Tämän takia digimarkkinointisi ei toimi feat. Arttu Käyhkö - #MitäVattua podcast #173

Julkaistu 4.5.2021

Rookie Communicationsin oma poika Arttu Käyhkö tuli jakamaan salaisuuksia digimarkkinoinnin strategian suunnittelemiseksi ja toteuttamiseksi.

Pelaamisen hyödyt työelämässä - #MitäVattua podcast #172

Julkaistu 27.4.2021

Pelaaminen voi olla muutakin kuin ajanvietettä. Pelaamisesta voi saada suunnatonta hyötyä vaikkapa toimistotyöskentelyyn.

Tee internetistä parempi paikka - #MitäVattua podcast #171

Julkaistu 20.4.2021

Miksi kaikki vaikuttavat niin vihaisilta internetissä? Miksi netissä tulee niin paljon väärinymmärryksiä ja miten niiltä voitaisi välttyä?

Aseista rutiinisi hyötykäyttöön - #MitäVattua podcast #170

Julkaistu 13.4.2021

Joskus rutiinit voi urauttaa ja pysäyttää etenemisen tunteen elämässä, mutta oikein aseistettuna rutiineissa on valtavasti voimaa!

Onko liian pientä ohjelmistoa - #MitäVattua podcast #169

Julkaistu 7.4.2021

Ohjelmiston suuruutta voi ajatella monella tavalla. Onko suurempi järjestelmä se, joka tekee paljon asioita yksittäisille käyttäjille vai yksi järjestelmä joka tekee vähän asioita isolle käyttäjäkunnalle?

Ylennys on outo palkkio - #MitäVattua podcast #168

Julkaistu 30.3.2021

Usein ajatellaan, että pitkän työrupeaman palkkio on ylennys. Asiantuntijatyössä ylennys voi kuitenkin muuttaa merkittävästi työpäivän sisältöä joka ei aina ole toivottua.

Mikä koodaamisessa vatuttaa - #MitäVattua podcast #167

Julkaistu 23.3.2021

Elämän makuista jutustelua koodaamisesta.

Näin teet täydellisen mainoksen - #MitäVattua podcast #166

Julkaistu 16.3.2021

Mitenkä saat viestisi välitettyä mahdollisimman monen potentiaalisen asiakkaan kuulemana?

Mitä kaikkea netissä voikaan myydä - #MitäVattua podcast #165

Julkaistu 9.3.2021

Ryhmäliikuntaa voi pitää netissä, valmennusta voi tehdä kävelylenkillä ja nykyään voit myydä uniikkeja hetkiä internetissä. Tänään haluamme laajentaa ajatustasi liiketoimintasi mahdollisuuksista.

Unelmia Koodersin tulevaisuudesta - #MitäVattua podcast #164

Julkaistu 2.3.2021

Rekrysivua vääntäessä jatkamme podcasteissa unelmoinnin valtatiellä: Mitä Koodersin on tavoite olla tulevaisuudessa?

Unelmiemme rekry - #MitäVattua podcast #163

Julkaistu 23.2.2021

Tänään pohdimme minkälainen saapuva hakemus olisi unelmiemme täyttymys.

Pitääkö naiset pakottaa koodaamaan? - #MitäVattua podcast #162

Julkaistu 16.2.2021

Mediassa on käytetty paljon sanoitusta 'ala TARVITSEE naisia' ja tänään pohdimme tarvitseeko mikään ala tai yhteisö välttämättä kiintiöitä.

Bug bounty - #MitäVattua podcast #161

Julkaistu 9.2.2021

Bug bountyissa pyydetään ihmisiä ilmoittamaan virheistä järjestelmässä palkkiota vastaan. Yleensä käytännöllä yritetään löytää etenkin tietoturvaan liittyviä aukkoja. Mutta miten bug bounty mentaliteettia voitaisi hyödyntää asiakaspalvelussa?

Koodaripula on myytti - #MitäVattua podcast #160

Julkaistu 2.2.2021

Nykyään ei ole niinkään pula koodareista vaan yleisesti ihmisistä jotka olisivat motivoituneita käymään töissä.

Koodersin ohjelmistoprojektin filosofia - #MitäVattua podcast #159

Julkaistu 26.1.2021

Miksi kysellään paljon ennen tarjouksen jättämistä? Miksi halutaan pääasiassa viestiä sähköpostitse? Tämä filosofinen pläjäys tulee valaisemaan kaiken arvo maailmastamme ja toiminta tavoistamme.

Suosittelu algoritmit on rikki! - #MitäVattua podcast #158

Julkaistu 19.1.2021

Oona ja Miikka huomasivat, että palveluiden suosittelut ovat pandemia-kesän 2020 jälkeen olleet hyvin rimaa alittavia. Mitä palveluiden suosittelu algoritmeille on tapahtunut?

Brandbook: Uhka vai mahdollisuus? - #MitäVattua podcast #157

Julkaistu 12.1.2021

Brandbookin pitäisi toimia yritysilmeen käsikirjoituksena. Miksi niin monet yritykset jättävät hankkimansa brandbookin käyttämättä?

Tehkää työnne kunnolla - #MitäVattua podcast #156

Julkaistu 5.1.2021

Jos yritys tarjoaa vain yksittäisiä palveluita, kannattaa ne palvelut tuottaa kunnolla. Mahdollisuuden salliessa kuluttaja äänestää lompakollaan.

Mitä jos ideat loppuvat - #MitäVattua podcast #155

Julkaistu 29.12.2020

Onko vaarallista jos ideat loppuvat? Kuinka edistää ideoiden syntymistä?

Alan vaihtaminen koodariksi - #MitäVattua podcast #154

Julkaistu 22.12.2020

Ainainen nörtti ja alanvaihdon koodariksi tehnyt keskustelevat alan vaihtamisesta koodariksi. Jaossa niin mielipiteet kuin kokemukset.

Vinkkejä ajanhallintaan - #MitäVattua podcast #153

Julkaistu 15.12.2020

Psykoterapeuttiopiskelija Emppu on tänään mukanamme pohtimassa ratkaisuja ajanhallinnan haasteisiin.

Koodarin perehdyttäminen - #MitäVattua podcast #152

Julkaistu 8.12.2020

Tänään digitoimiston väki keskustelee omista kokemuksista koodarin perehdyttämiseen liittyen.

Kuinka sanoitat ajatuksiasi - #MitäVattua podcast #151

Julkaistu 1.12.2020

Kuunteletko keskusteluissa sanottuja sanoja vai puheen sävyä? Kuinka voimme varmistua, että varmasti ymmärrämme toisiamme?

Graafikko: Opettele koodaamisen perusteet - #MitäVattua podcast #150

Julkaistu 24.11.2020

Graafikko tittelin alle mahtuu monenlaisia tekijöitä. Kaikki työ ei ole edes välttämättä digitaalista, joten jokainen graafikko ei järjestään ole käyttöliittymien mestari.

Esimiehetkin ovat ihmisiä - #MitäVattua podcast #149

Julkaistu 17.11.2020

Tänään kaksi hyvin eri taustaista ihmistä keskustelevat miten esimieheksi päätyivät ja kuinka tähän rooliin olisi voinut varautua paremmin.

Tee työstä itsesi näköistä - #MitäVattua podcast #148

Julkaistu 10.11.2020

Neljän päivän työviikot, kuuden tunnin päivät ja etätyö. On olemassa monenlaisia malleja tehdä työtä, mutta joskus niiden käyttöönotto tuntuu kaatuvan ylimääräiseen byrokratiaan.

Yleisimmät ostamisen esteet - #MitäVattua podcast #147

Julkaistu 3.11.2020

Palvelkaa asiakasta kuin asiakas haluaa tulla palvelluksi. Tehkää asiakkaanne ostokokemuksesta mahdollisimman helppoa!

Tarjoa osaamisesi rajoissa - #MitäVattua podcast #146

Julkaistu 27.10.2020

Miksi jätetään tarjouksia projekteihin joita he eivät osaa tai ehdi tehdä?

Unelmointi työyhteisössä - #MitäVattua podcast #145

Julkaistu 20.10.2020

Työpaikalla unelmointi ei tarvitse olla pelkkää taivaanrannan maalaamista. Unelmoimalla voidaan myös kehittää työyhteisöä.

Koodarien vertaistuki - #MitäVattua podcast #144

Julkaistu 13.10.2020

Kenen kanssa koodari voi jutella vai kääntävätkö kaikki selkänsä? :(

Muista nämä asiat hinnoittelussa - #MitäVattua podcast #143

Julkaistu 6.10.2020

Valokuvaajan ja koodarin kokemuksia hinnoittelusta. Hinnoittelussa kannattaa huomioida muutakin kuin itse tekemiseen kuluva aika. Monessa työssä aikaa kuluu myös valmisteluihin ja jälkituotantoon!

Olkaa viestinnässä itsenne näköisiä - #MitäVattua podcast #142

Julkaistu 29.9.2020

Jos ei pidä liikaa roolia päällä työpaikalla on elämä paljon stressittömämpää. Ihminen vastaa paremmin inhimilliseen viestintään!

Saako tunteita näyttää työpaikalla - #MitäVattua podcast #141

Julkaistu 22.9.2020

Onko tunteille tilaa työpaikalla vai pitääkö kaiken tekemisen olla aina ammattimaista ja kiillotettua?

Kallis ei takaa laatua - #MitäVattua podcast #140

Julkaistu 15.9.2020

Aina ei kannata katsoa pelkkää hintaa kun pohtii ostoksensa laatua. Suosittelut ja arvostelut antavat yleensä kattavamman kuvan hinta/laatu suhteesta

Tätä ketterä työskentely tarkoittaa - #MitäVattua podcast #139

Julkaistu 8.9.2020

Onko toimintanne ketterää vai joustavaa?

Miksi hakkeroidaan - #MitäVattua podcast #138

Julkaistu 1.9.2020

Hakkeroinneissa yritetään yleensä luottaa laadun sijaan määrään. Siksi ei pidä koskaan tuudittautua "Miksi kukaan minua hakkeroisi" ajatukseen!

Muutoskyky työpaikalla - #MitäVattua podcast #137

Julkaistu 25.8.2020

Työpaikalla ei pidä tehdä muutoksia ihan huvikseen. Muutoksen tarpeita kannattaa kuulostella työyhteisössä ja ennen päätöksiä varmistua, että ratkaistaan oikeaa ongelmaa.

Mitä leffoja ja sarjoja Kooders kuluttaa - #MitäVattua podcast #136

Julkaistu 18.8.2020

Mitä mediaa koodarit kuluttaa ja mikä Viliä ärsyttää sarjoissa? Tätä oletkin varmaan miettinyt monta unetonta yötä!

Sponsorointi markkinoinnin keinona feat. Antti Järvinen / Jimm's PC Store - #MitäVattua podcast #135

Julkaistu 11.8.2020

Voiko sponsorointi toimia myös markkinoinnin keinona? Jimm's PC Storen toimitusjohtaja Antti Järvinen kertoo kootut vinkit onnistuneeseen sponsorointiin.

Koodarien rituaalit - #MitäVattua podcast #134

Julkaistu 4.8.2020

Minkälaisia taikoja tarvitsemme koodin luistamiseen?

Tarinoita asiakaskokemuksistamme - #MitäVattua podcast #133

Julkaistu 28.7.2020

Miten meni Oonan ilmastoinnin asennus ja kuinka Vilille kävi vapokaupoilla? Se selviää tämän päivän jännittävässä jaksossa.

Koodarien ajatuksia kesälomasta - #MitäVattua podcast #132

Julkaistu 21.7.2020

Ajatuksia rentoutumisesta ja lomailusta sekä omia suunnitelmia kesälomalle 2020

Ole kiinnostunut tuotteestasi feat. Gikker - #MitäVattua podcast #131

Julkaistu 14.7.2020

Gikker-palvelun Juha Paavilainen ja Hans Ekroos kävivät kertomassa uudenlaisen liikeidean perustamisesta.

Kuinka nykyään tehdään myyntiä - #MitäVattua podcast #130

Julkaistu 7.7.2020

Kuinka tehdä myyntiä siten, että myyntiä vastaanottaessa ei tule päällimmäiseksi tunteeksi vatutus ja suru.

Miksi kaikki menee kiinni klo 18 - #MitäVattua podcast #129

Julkaistu 30.6.2020

Kauppojen aukioloajat kummastuttavat etenkin Joensuun keskustassa.

Onko rekrytoinnissa kaikki sallittua - #MitäVattua podcast #128

Julkaistu 23.6.2020

Onko rekrytoinnissa eettisiä pelisääntöjä vai riittääkö kun pysytään maan lakien puitteissa?

Tuurin merkitys - #MitäVattua podcast #127

Julkaistu 16.6.2020

Onko kaikki vaan taitoa vai voidaanko myös tuurin vaikutus elämän kulkuun hyväksyä?

Voiko hyvä koodari erikoistua - #MitäVattua podcast #126

Julkaistu 9.6.2020

On fronttia, bäkkiä ja kaikkea siltä ja väliltä. Onko nykyään mahdollista erikoistua vai pitääkö ihan KAIKESSA toiminnassa olla ketterä?

Etänä elämisen jalo taito - #MitäVattua podcast #125

Julkaistu 2.6.2020

Koodarien vinkit etänä aktiviteettien keksimiseen ja kuinka etäkokemuksia voi parantaa.

Kaikki verkkokaupoista feat. Antti Uotila :: Mobiilitukku - #MitäVattua podcast #124

Julkaistu 26.5.2020

Koodari ja verkkokauppayrittäjä juttelevat verkkokaupoista ja siihen liittyvästä yrittäjyydestä.

Näin saat nopeammat nettisivut - #MitäVattua podcast #123

Julkaistu 19.5.2020

Yksi tärkeä osa nettisivujen viihtyisyyttä on niiden nopeus. Selailu verkkokaupassa ei ole mukavaa jos jokaista klikkausta seuraa sekunteja kestävä odottelu.

Onhan toimintanne asiakaslähtöistä? - #MitäVattua podcast #122

Julkaistu 12.5.2020

Voisiko kuntosalin ja koiran ulkoilutuksen yhdistää? Olisiko mukavaa varata palveluun aika netistä? Tämä ja muuta asiakaslähtöistä pohdiskelua päivän jaksossamme.

"Teet varmaan halvemmalla kun kavereita ollaan" - #MitäVattua podcast #121

Julkaistu 5.5.2020

Kaverialennusta ei pyydetä. Se annetaan!

Hamstrasiko Oona Vessapaperia - #MitäVattua podcast #120

Julkaistu 28.4.2020

Onko runners high edes totta ja mitenkä täynnä Oonan kaapit ovat poikkeusaikana? Tänään podcastissa kokeiltiin tyhjän pään metodia.

Kuinka maailma muuttuu poikkeustilan jälkeen? - #MitäVattua podcast #119

Julkaistu 21.4.2020

Miten maailma tulee muuttumaan poikkeustilanteen vuoksi? Uskoisimme ainakin, että luottamuksen työntekijöihin pitää nousta ja etätyömahdollisuuksiin uskotaan tulevaisuudessa enemmän.

Tuotteistaminen, mutta paremmalla äänenlaadulla - #MitäVattua podcast #118

Julkaistu 14.4.2020

Tuotteistaminen tekee asioista helpompaa myydä ja helpompaa ostaa

Koodarien karanteeni kuulumiset - #MitäVattua podcast #117

Julkaistu 7.4.2020

Kuinka etätyöskentelyyn Koodersilla siirryttiin ja miten on ensimmäiset viikot menneet.

Vinkkejä verkkokaupan hankintaan - #MitäVattua podcast #116

Julkaistu 31.3.2020

Kuumimmat vinkit verkkokaupan hankintaan liittyen: Tarvitsetteko oikeasti verkkokaupan vai vaan päivityksiä nettisivuille?

Yleisimmät virheet nettisivuilla - #MitäVattua podcast #115

Julkaistu 24.3.2020

Nörtit varoittelevat yleisimmin maailmalla näkyvistä huonoista käytännöistä nettisivuilla

Kuinka välttyä huijauksilta - #MitäVattua podcast #114

Julkaistu 17.3.2020

Huijaukset muuttuvat kokoajan törkeämmiksi. Nykyään tekeydytään poliiseiksi ja korona-tarkastajiksi ja saadaan sillä pääsy ihmisten koteihin.

Nykyaika, dinosaurukset ja konekiväärit - #MitäVattua podcast #113

Julkaistu 10.3.2020

Vieläkin sanotaan, että "nykyaikana yrityksen pitää näkyä myös netissä". Koska voidaan lopettaa nykyajasta puhuminen?

Voimaa kouluttautumiseen projekteilla - #MitäVattua podcast #112

Julkaistu 3.3.2020

Suomen kouluissa on alettu hyödyntämään projekteja opiskelun muotona, mutta mitä jos projektit rikkoisivat yksittäisten kurssien tai jopa opintialojen rajoja yhteistyön merkeissä?

FullStack koodari ei ole IT-osasto - #MitäVattua podcast #111

Julkaistu 25.2.2020

Koodarit voivat osata monia asioita koodaamisen lisäksi, mutta junior tason työpaikkaan ei pitäisi osata kokonaisen IT-osaston skill-settiä

Älkää kopioiko brändiänne - #MitäVattua podcast #110

Julkaistu 18.2.2020

Inspiroitua saa, mutta sekin olisi tärkeää pitää hyvän maun rajoissa ettei inspiroituminen käänny plagioinniksi.

Eettisyys koodaamisessa - #MitäVattua podcast #109

Julkaistu 11.2.2020

Koodarin eettisyys voi näkyä niin oman työn automatisoinnissa kuin siinä minkälaiseen käyttöön jotain koodataan.

Mitä koodari nuoruudessaan tekee - #MitäVattua podcast #108

Julkaistu 4.2.2020

Koodarit pohtivat yleisiä ajatuksia koodaamisesta ja mitä koodaamiseen verrattavia ainesosia tuli harrastettua internetinkin ollessa vielä nuori.

Internetin jarrut - #MitäVattua podcast #107

Julkaistu 28.1.2020

Maailma kehittyy kovaa tahtia, mutta uusien teknologioiden käyttöönoton hitaus jarruttaa asioiden helpottumista.

Onko hakukoneoptimointi kuollut? - #MitäVattua podcast #106

Julkaistu 21.1.2020

Hakukoneoptimointi ei ole enää entisensä vuoden 2019 muutoksien jälkeen.

Tarinoiden tärkeys asiakkaille - #MitäVattua podcast #105

Julkaistu 14.1.2020

Puhutaanko mieluummin 'koodista' vai 'savun tuoksuisesta käsityö koodista'? Tarinalla on väliä.

Somettamisen jalo taito - #MitäVattua podcast #104

Julkaistu 7.1.2020

Somessa ei kannata viettää kaikkea aikaansa. Myös yritystoiminnassa ajankäytön kanssa kannattaa olla tehokas!

Luottamuspula - #MitäVattua podcast #103

Julkaistu 17.12.2019

Luottamus on tärkeää projektin onnistumisen kannalta. Ja toki elämässä yleensä.

Internetin keskustelupalstat - #MitäVattua podcast #102

Julkaistu 10.12.2019

Keskustelupalstat ja sosiaalisten medioiden ryhmien keskustelu herättää joskus koodarissa kummastusta.

Ennakkoluuloja koodaamisesta feat. Emppu Savolainen / Geneesi - #MitäVattua podcast #101

Julkaistu 3.12.2019

Keskustelua koodauksen ennakkoluuloista koodaamisesta kiinnostuneen psykoterapeuttiopiskelija Empun kanssa!

Posti, senkin dinosaurus - #MitäVattua podcast #100

Julkaistu 26.11.2019

Posti on ollut pitkin vuosia digitalisaatiota vastaan vaikka he voisivat hyötyä siitä aivan suunnattomasti.

Markkinoinnin Kliseet feat. Arttu Käyhkö / Rookie Communications Oy - #MitäVattua podcast #99

Julkaistu 19.11.2019

Vanhoja kliseitä ei enää tulisi käytää tekosyinä asioiden tekemättömyydelle. Suutarin lapsellakin voi olla kengät!

Asioiden tahallaan väärin ymmärtäminen - #MitäVattua podcast #98

Julkaistu 12.11.2019

Erityisesti Internetin keskustelupalstoilla ihmisten sanomiset pyritään usein kääntämään niiden negatiivisimpaan merkitykseensä.

Innovatiiviset Kunnat - #MitäVattua podcast #97

Julkaistu 5.11.2019

Kuntaviestinnässä on tärkeää erottua ja näyttäytyä elinvoimaisena alueena. Tästä ei kuitenkaan kaikki ole ottaneet vielä koppia.

Medialukutaito - #MitäVattua podcast #96

Julkaistu 29.10.2019

Medialukutaito on kyky lukea ja ymmärtää mediaa, nähdä sen tuottamien ilmiselvien merkitysten taakse, sekä suodattaa ja arvioida vastaanotettua informaatiota.

Luota Asiantuntijaan - #MitäVattua podcast #95

Julkaistu 22.10.2019

Asiassa kuin asiassa toimittajaksi kannattaa valita taho johon luottaa. Yhteistyötä on vaikea tehdä jos on kivet kengissä jo projektin alussa.

Eniten vatuttaa Suomi - #MitäVattua podcast #94

Julkaistu 15.10.2019

Ihmiset lämpesivät ajatuksillemme Sääntö-Suomesta, joten ränttimme kotimaamme outouksista sai jatko-osan!

Joustavat työajat - #MitäVattua podcast #93

Julkaistu 9.10.2019

Miikka ja Oona keskustelivat nykyaikaisesta toimistotyöstä. Joustavista työajoista lähti pallo liikkeelle.

Ammattijärjestäjä - #MitäVattua podcast #92

Julkaistu 1.10.2019

Ammattijärjestäjä on järjestämisen asiantuntija, joka yhdessä asiakkaan kanssa luo systemaattisesti ja loogisesti järjestystä ja tilaa sekä auttaa asiakasta luopumaan turhasta tavarasta.

Syyllistäminen :: #MitäVattua podcast #91

Julkaistu 24.9.2019

Syyllistämisellä yritetään usein vaikuttaa ihmiseen tunteiden kautta.

Instagram vs Todellisuus ft. Tara Tuomisilta / Geneesi :: #MitäVattua podcast #90

Julkaistu 17.9.2019

Ihmiset eivät aina jaa sosiaalisessa mediassa kaikista aidointa kuvaa itsestään.

#MitäVattua #89 - Työn merkityksellisyys

Julkaistu 10.9.2019

Koska työurat ovat nykyään merkittävästi lyhyempiä yhdessä yrityksessä ihmiset hakevat merkitystä tekemälleen työlle.

#MitäVattua #88 - Markkinointivideot feat. Ukko Torni / Rookie Communications Oy

Julkaistu 3.9.2019

Markkinoinnissa on syystäkin suosittua tällä hetkellä liikkuva kuva? Napattiin Rookielta liikkuvan kuvan ammattilainen kertomaan faktoja asiasta.

#MitäVattua #87 - Psykoterapia feat. Tarja Turunen / Geneesi

Julkaistu 27.8.2019

Psykoterapian tavoitteena on auttaa ihmistä elämään omannäköistä elämää ja pääsemään asioissa eteenpäin.

#MitäVattua #86 - Nykyajan kouluttautuminen

Julkaistu 20.8.2019

Nykyään on myös muita keinoja kouluttautua kuin amis ja lukio. Miikka, Vili ja Ida keskustelevat tästä omien kokemuksien kautta.

#MitäVattua #85 - Kesätyöt Joensuussa

Julkaistu 13.8.2019

Kesätyökauden loppu häämöttää koulujen alkaessa, mutta nähtiin silti ajankohtaiseksi keskustella omista kokemuksistamme kesätöissä käymisestä ja niihin palkkaamisesta.

#MitäVattua #84 - Markkinoinnin automaatio

Julkaistu 6.8.2019

Markkinoinnin automaatiolla tähdätään tuomaan markkinointia ja myyntiä lähemmäs toisiaan sekä tekemään toiminnasta tehokkaampaa.

#MitäVattua #83 - Brändi

Julkaistu 30.7.2019

Brändi on tuotteen tai palvelun sisällön tai identiteetin eräänlainen yhteenveto, joka voi luoda tuotteelle lisäarvoa ja vahvistaa käyttäjänsä identiteettiä.

#MitäVattua #82 - Työnohjaus

Julkaistu 23.7.2019

Työnohjaus on oman työn, työn vaatimusten, toimintatapojen ja oman itsen tutkimista, arviointia ja kehittämistä koulutetun työnohjaajan avulla.

#MitäVattua #81 - Sääntö Suomi

Julkaistu 16.7.2019

Suomi on tunnettu tarkoista säännöksistä ja direktiiveistä. Joskus tällainen rajoittaminen voi syödä luovuutta.

#MitäVattua #80 - Kavereiden tärkeys

Julkaistu 9.7.2019

Kaverit, tuttavat, ystävät, kollegat. Läheistä tukiverkostoa on monenlaista, mutta mitä vaaditaan nimenomaan siihen ystävyyteen.

#MitäVattua #79 - Kuvien käsittely

Julkaistu 2.7.2019

Valokuvaaminen ja kuvien käsittely on taiteenlaji jossa ei selviä pelkällä laitteistolla. Mitä kaikkea sitten kuvien käsittelyyn sisältyy?

#MitäVattua #78 - Mikä koodissa maksaa?

Julkaistu 25.6.2019

Aloittavalla yrityksellä luovalla alalla on usein vaikeaa hinnoitella omaa työtään. Tekemistä vaikeuttaa kun kohdeyleisö ei välttämättä edes tiedä mistä tekemisen hinta koostuu.

#MitäVattua #77 - Projektin ehtojen muuttaminen tarjouksen hyväksymisen jälkeen

Julkaistu 18.6.2019

Kaikissa projekteissa on hyvä aluksi määrittää mitä lähdetään tekemään. Tämän lisäksi sovituista asioista on tärkeää pitää kiinni!

#MitäVattua #76 - Miksi tehdä asiat vaikeasti?

Julkaistu 11.6.2019

Tänään podcastissamme pohdittiin asioiden vaikeasti tekemistä. Usein asioista tehdään liian vaikeaa vaikkapa liian monimutkaisilla prosesseilla.

#MitäVattua #75 - Mikä tekee asiantuntijan

Julkaistu 4.6.2019

Tänään Ilpo, Oona ja Miikka keskustelevat ammattilaisuudesta ja asiantuntijuudesta. Mitkä asiat siihen vaikuttaavat ja minkälainen on uskottava asiantuntija?

#MitäVattua #74 - Jatkokehittaminen

Julkaistu 28.5.2019

Jatkokehittäminen on toimenpide, jolla olemassa olevasta asiasta tehdään laajempi ja yleensä sen myöten parempi. Tämä toimenpide ei koske ainoastaan ohjelmistokehittämistä!

#MitäVattua #73 - Taukojen tärkeys

Julkaistu 21.5.2019

Koodarit keskustelee omista kokemuksistaan taukojen kanssa.

#MitäVattua #72 - Bloatware

Julkaistu 14.5.2019

Bloatware-termiä käytetään laitteisiin esiasennetuista ohjelmista. Bloatwarea löytyy esim. tietokoneissa, älypuhelimissa ja tableteissa.

#MitäVattua #71 - Kuinka pitää yritysesittely feat. Taavi Saarelainen

Julkaistu 7.5.2019

Minkälainen on hyvä yrityksen esittely? Taavi ja Miikka ovat pitäneet paljon yritysesittelyjä etenkin opiskelijoille ja Oona on ollut aidan molemilla puolilla kuulemassa ja esitelmöimässä.

#MitäVattua #70 - Huijari syndrooma

Julkaistu 30.4.2019

Huijarisyndroomasta kärsivä on vakuuttunut olevansa huijari ja että hänen saavutuksensa ovat ainoastaan hyvän onnen tai ajoituksen tulosta, tai että hän on vain harhauttanut muut luulemaan itseään todellista kyvykkäämmäksi.

#MitäVattua #69 - Paikallinen näkyvyys

Julkaistu 23.4.2019

Joskus myös täällä Joensuussa saattaa olla jotain toimintaa vuosia, mutta edes viereisen rapun ihmiset eivät tiedä sen olemassaolosta. Tällöin on ongelmia paikallisessa näkyvyydessä.

#MitäVattua #68 - Roope Timosen työtilanne

Julkaistu 16.4.2019

Roopen trilogia saa nyt päätöksensä. Töitä tuli!

#MitäVattua #67 - IoT mutta paremmin feat. Jussi-Pekka Salorinne

Julkaistu 9.4.2019

IoT oli puheissa podcastimme alkuaikoina, mutta nyt puhuttiin siitä taas JPn kanssa ja paremmin!

#MitäVattua #66 - Hyötyliikunta feat. Tarja Turunen / Geneesi

Julkaistu 2.4.2019

Hyötyliikunnan hyötyjä ei pidä väheksyä!

#MitäVattua #65 - Google Stadia, Volvo valvoo ja digitaalinen eriarvoisuus

Julkaistu 26.3.2019

Tänään keskustelussa Googlen julkaisema Stadia, Volvon uudet valvontamenetelmät ja digitaalinen eriarvoisuus yhteiskunnassa.

#MitäVattua #64 - Miten pääset koodariksi

Julkaistu 19.3.2019

Koodarit jakavat vinkkejä miten koodariksi pääsee. Vähän omaa polkua ja vähän omia ajatuksia suositelluista poluista.

#MitäVattua #63 - Gartano Oy

Julkaistu 12.3.2019

Kooders on osa Gartano Oy:tä ja saman varjon alle jää myös terapia- ja hyvinvointipalveluita tarjoava Geneesi. Yrittäjät juttelevat lisää!

#MitäVattua #62 - Clickbait

Julkaistu 5.3.2019

Clickbait elikkä klikkiotsikko on harhaanjohtava tapa markkinoida sisältöä etenkin verkossa. Kohta 2 saattaa yllättää sinut!

#MitäVattua #61 - Sisältömarkkinointi feat. Arttu Käyhkö, Rookie Communications Oy

Julkaistu 26.2.2019

Ilmaisen lisäarvon tuottaminen asiakkaalle on loistava sisällöntuottamisen muoto. Arttu jakaa parhaat vinkit sisältömarkkinoinnissa alkuun pääsemiseen.

#MitäVattua #60 - Nettikeskustelut ja Mediamaiseman muutos

Julkaistu 19.2.2019

Nettikeskustelut ja uuden- ja vanhan median yhteenotot hieman vatuttaa. Lets talk about that!

#MitäVattua #59 - Saumat-hanke feat Riikka Malin

Julkaistu 12.2.2019

Hankkeen projektikordinaattori Riikka Malin tuli kertomaan mistä Saumat-hankkeessa ja Ohjaamon toiminnassa on kyse.

#MitäVattua #58 - Digitoimisto

Julkaistu 5.2.2019

Digitoimisto nimikkeelle ei ole varsinaista määritelmää, mutta sitä käyttävät monenlaiset yritykset. Yleensä osaamista löytyy yhdistelmältä akselistolla markkinointi/design/koodaus.

#MitäVattua #57 - Catch-22

Julkaistu 29.1.2019

Jotta pääsee töihin, halutaan työkokemusta. Jotta saa työkokemusta, pitää päästä töihin. Tämä paradoksaalinen tilanne kantaa myös nimeä "Catch-22"!

#MitäVattua #56 - Sosiaaliset Kuplat

Julkaistu 22.1.2019

Jokainen ihminen on jonkinlaisessa kuplassa. Ihmiset tykkäävät ympäröidä itseään ihmisillä, jotka ovat asioista samaa mieltä.

#MitäVattua #55 - Jutellaan mukavia #02

Julkaistu 15.1.2019

Paneeli toi tänään mukanaan keskustelua vaalihakkeroinnista, kerrostalojen ulko-ovista ja kommunikaatiosta.

#MitäVattua #54 - Jutellaan mukavia #01

Julkaistu 8.1.2019

Vapaata keskustelua sähköpostin käytöstä, ajan riittämättömyydestä ja eksoottisista lemmikeistä.

#MitäVattua #53 - Nimimerkit

Julkaistu 11.12.2018

Nimimerkki, Nick, Lempinimi. Monta termiä samalle asialle joista me keskustelemme etenkin Internetin näkökulmasta.

#MikäVatuttaa - Black Friday

Julkaistu 27.11.2018

Ameriikan kiitospäivän jälkeen vietettävä Black Friday on nykyään rantautunut myös Suomeen. Onko siinä sitten mitään järkeä?

Opinnollistaminen - perse edellä puuhun

Julkaistu 22.11.2018

Opinnollistaminen on mahtava vaihtoehto jos haluat käydä AMK opintosi Koodersilla!

#MikäVatuttaa - Turhat palaverit

Julkaistu 20.11.2018

Ensimmäinen itsenäisesti livenä pidetty podcastimme! Miikka ja Joonas juttelivat turhista palavereista ja kuinka niitä voitaisi välttää.

Mikrojärjestelmien hyödyt CASE: Multikalenteri

Julkaistu 15.11.2018

Mikrojärjestelmien tavoitteena on ratkaista yksittäisiä, toistuvia ongelmia. Meille tuli vastaan 3 ongelmaa joista kaikki oli ratkaistavissa kalenterilla. Syntyi Operaatio Multikalenteri!

#MikäVatuttaa - Kommunikaatio

Julkaistu 13.11.2018

Me puhutaan kommunikoinnista ja sen tärkeydestä paljon. Se on niin tärkeää, että piti ihan podcastissa asti puhua siitä ääneen!

#MitäVattua - Startup

Julkaistu 6.11.2018

Startup on nimitys yritykselle, joka on yksittäisten yrittäjien perustama, tarkoituksenaan löytää jokin mahdollisimman toistettava ja skaalautuva bisnesmalli.

#MikäVatuttaa - Jonnevuotemme Internetissä

Julkaistu 30.10.2018

Kun me olimme nuoria piti internettiin mennä ylämäkeen molempiin suuntiin ja viruksia juostiin karkuun metsässä.

#MitäVattua - Live streamaaminen

Julkaistu 23.10.2018

Livestream on median välitystapa, jossa voit lähettää reaaliaikaista videokuvaa internetin välityksellä.

Videohakemukset toimii - CASE: Roope Timonen

Julkaistu 18.10.2018

Teimme Roopen kanssa videohakemuksen ja tulokset räjäyttivät tajuntamme.

#MikäVatuttaa - Näkyvyyspalkkio

Julkaistu 16.10.2018

Näkyvyydellä ei laskuja makseta.

#MitäVattua - Workflow

Julkaistu 9.10.2018

Yksi esimerkki workflowsta voisi olla vaikka toimenpiteet ja asiat joita puuseppä tekee, jotta hän saa asiakkaalle halutunlaisen tuolin toteutettua.

#MikäVatuttaa - Kun nettisivuihin ei panosteta

Julkaistu 2.10.2018

70% - 100% ostopäätöksistä alkaa verkossa. 70% Sanoo 2013 vuoden tutkimus ja 100% meidän toimistolla tehty gallup. Eikö netissä kannattaisi olla sitten ainakin jotenkin esillä?

#MitäVattua - Algoritmit

Julkaistu 25.9.2018

Tekniikan puolella algoritmit kertovat tietokoneelle mitä halutaan saavuttaa. Algoritmit ovat usein monihaaraisia, joissa edetään tietyn logiikan mukaisesti.

#MikäVatuttaa - Digi kehittyy, osaaminen ei

Julkaistu 18.9.2018

Teknologia kehittyy nopeammin kuin ihmiskunta. Ratkaisuista pyritään tekemään helppokäyttöisiä, mutta teknologiamörköjen pelotellessa osaaminen ei kehity samassa tahdissa.

#MikäVatuttaa - Työntekijöiden potentiaalin hukkaaminen

Julkaistu 11.9.2018

Työntekijöiden työkalupakista löytyy usein taitoja, joita ei suoranaisesti tarvita perustyössä. Näitä taitoja kannattaa hyödyntää yrityksen toiminnassa!

#MitäVattua - #MitäVattua 1v!

Julkaistu 4.9.2018

Vuosi vattuiluja takana. Muistellaan menneitä ja suunnitellaan tulevaa!

#MitäVattua - Ketterä ohjelmistokehitys

Julkaistu 28.8.2018

Ketterät menetelmät sopivat hyvin kehittämiseen, jossa halutaan saada jatkuvasti palautetta käyttäjiltä kehitettävästä kokonaisuudesta.

#MitäVattua - Alfa ja Beta

Julkaistu 21.8.2018

Alfa (eng. Alpha) & Beeta (eng. Beta) ovat kreikkalaisten aakkosten lisäksi ohjelmistokehityksen elinkaareen liittyviä termejä. Usein Alfa ja Beeta-versiot ovat julkaisua edeltäviä testiversioita.

#MikäVatuttaa - Koulukiusaaminen

Julkaistu 14.8.2018

Kirous nimeltä koulukiusaaminen. Aiheesta kanssamme keskustelemassa Geneesin psykoterapeutti Tarja Turunen

#MitäVattua - ROI eli Return on Investment

Julkaistu 7.8.2018

Suomeksi sijoitetun pääoman tuottoaste eli tuottoprosentti. Käytännössä kyseessä on yrityksen suhteellinen tuottavuuden mittari, joka kertoo paljonko on sijoitettu ja paljonko tällä on tehty voittoa.

#MikäVatuttaa - Harhaanjohtava myynti- ja markkinointi

Julkaistu 31.7.2018

Ennen sanottiin, että halvalla ei saa hyvää. Nykyään ei silti edes kalliilla välttämättä saa mitä tilaa.

#MitäVattua - Pilvipalvelut

Julkaistu 24.7.2018

Pilvilaskenta tahi tuttavallisemmin “pilvi” tarkoittaa internetissä tapahtuvaa tietotekniikan käyttöä hajautetuissa ympäristöissä.

#MikäVatuttaa - Koodarin ammattitaudit

Julkaistu 3.7.2018

Koodareilla on monenlaisia ammattitauteja niin mielelle kuin keholle. Konnapoppoo jutteli omista kokemuksistaan.

#MitäVattua - Haittaohjelmat

Julkaistu 26.6.2018

Haittaohjelma aiheuttaa tarkoituksellisesti ei-toivottuja tapahtumia tietokoneessa tai tietojärjestelmässä.

#MikäVatuttaa - Harjoittelut

Julkaistu 19.6.2018

Keskustelu alkoi harjoitteluista ja lopulta päästiin mutkan kautta kierrättämiseen.

#MitäVattua - Varmuuskopiointi

Julkaistu 12.6.2018

Jos alkuperäinen tieto häviää tai tuhoutuu, voidaan tieto palauttaa varmuuskopioista. Varmuuskopiointi on hyvä muistaa niin tietokoneella kuin kännykälläkin.

#MikäVatuttaa - Pelaaminen

Julkaistu 5.6.2018

Tällä kertaa podcasti vietiin keskustelevampaan suuntaan ja juteltiin pelaamisesta.

#MitäVattua - Meemit

Julkaistu 29.5.2018

Meemi (engl. meme) on idea, käyttäytymismalli, tyyli tai käyttötapa, joka leviää kulttuurissa henkilöltä toiselle.

#MitäVattua - Hackathon

Julkaistu 22.5.2018

Hackathoneja on alkanut ilmestymään kuin sieniä sateella, mutta mistä siinä on kysymys?

#MitäVattua - Viraalit ilmiöt

Julkaistu 15.5.2018

Eräs viraalimarkkinoinnin merkkipaalu sai alkunsa vuonna 2010, kun miesten hoitotuotteita valmistava Old Spice julkaisi mainoskampanjansa ”The Man Your Man Could Smell Like”.

#MitäVattua - Podcast

Julkaistu 8.5.2018

Hyvä lähtökohta on ajatella podcastia eräänlaisena internetradiona, jota voi kuunnella ja/tai katsella tietokoneella tai siihen verrattavalla kapistuksella, kuten esimerkiksi lankapuhelinta älykkäämmillä puhelimilla.

#MitäVattua - Netiketti

Julkaistu 1.5.2018

Netiketti (uudissana sanoista ”netti” ja ”etiketti”) on leikillinen nimitys tietoverkon käyttöä koskeville epävirallisille sopivaisuussäännöille.

#MitäVattua - Skaalautuvuus

Julkaistu 24.4.2018

Kyky laajentua vastaamaan kasvavaa kysyntää ja samalla ylläpitää palvelun taso vähintäänkin yhtä hyvänä.

#MitäVattua - Ansaintamallit

Julkaistu 17.4.2018

Ansaintamalli voidaan käsittää suppeammin hinnoitteluperiaatteiksi, jotka täsmentävät mistä yrityksen tulot muodostuvat.

#MitäVattua - Graafinen suunnittelu

Julkaistu 10.4.2018

Graafinen suunnittelu eli visuaalinen suunnittelu auttaa katsojaa tulkitsemaan viestiä.

#MitäVattua - Web-analytiikka

Julkaistu 3.4.2018

Analytiikka on kannattavan verkkoliiketoiminnan kulmakivi.

#MitäVattua - CMS

Julkaistu 27.3.2018

Julkaisujärjestelmillä saadaan helpotettua sivustojen päivitettävyyttä!

#MitäVattua - Sponsorointi

Julkaistu 20.3.2018

Kuinka sponsoroinnin voisi tuoda tälle vuosituhannelle?

#MitäVattua - Integraatio

Julkaistu 13.3.2018

Integraatioiden avulla voidaan yhdistää käytössä olevia järjestelmiä.

#MitäVattua - Nettisivut

Julkaistu 6.3.2018

Nettisivut, kotisivut, verkkosivut - Semmoiset kannattaa jokaisella yrityksellä olla!

#MitäVattua - Innovaatioseteli 2018

Julkaistu 27.2.2018

Vuosi on vaihtunut ja myös ehdot ovat muuttuneet. Tässä siis tietoa Innovaatiosetelistä vuodelle 2018!

#MitäVattua - Hyvinvointi

Julkaistu 20.2.2018

Mitä on hyvinvointi? Vai onko tähän olemassa oikeita tai vääriä vastauksia?

#MitäVattua - Ylläpito (Hosting)

Julkaistu 13.2.2018

Mitä on ylläpito elikkäs hosting ja kuinka suuressa osassa se on yrityksen arjessa?

#MitäVattua - UX eli User Experience feat Riikka Simonen

Julkaistu 6.2.2018

UX, User Experience, Käyttäjäkokemus. Rakkaalla lapsella on monta nimeä.

#MitäVattua - GameJam [English]

Julkaistu 30.1.2018

GameJameilla rakennetaan peli hyvin rajatussa ajassa!

#MitäVattua - RnD

Julkaistu 23.1.2018

Tutkiminen ja kehittäminen on tärkeä osa yritystoiminnan relevanttina pysymistä.

#MitäVattua - Ohjelmointi feat Riikka Simonen

Julkaistu 16.1.2018

Ohjelmointi, Koodaus, Sorsan naputtelu. Sukelletaan tutkimaan tarkemmin mitä Kooderskin tekee.

#MitäVattua - Konenäkö feat Harri Karhu

Julkaistu 9.1.2018

Mitä koneet näkee vai näkeekö mitään? Kuinka konenäköä voidaan hyödyntää?

#MitäVattua - Pitchaaminen feat Kim Ordén

Julkaistu 19.12.2017

Pitchaamisen avulla saat ideasi kerrottua jäsenneltynä kaikelle kansalle!

#MitäVattua - Responsiivisuus

Julkaistu 12.12.2017

Nettisivujen pitäisi aina olla responsiiviset

#MitäVattua - Pelillistäminen

Julkaistu 5.12.2017

Kuinka hyödyntää pelillistämistä

#MitäVattua - GDPR

Julkaistu 28.11.2017

GDPR (General Data Protection Regulation) tuo henkilösuojan nykyaikaan.

#MitäVattua - Tietoturva

Julkaistu 21.11.2017

Tietoturvaan vaikuttavat käytännön tasolla tärkeinpänä ne pienet teot.

#MitäVattua - Teknologiamörkö

Julkaistu 14.11.2017

Yleensä termillä tarkoitetaan tilannetta, kun teknologia vasten kaikkea logiikkaa päättää vain olla toimimatta.

#MitäVattua - Naamakerroin

Julkaistu 7.11.2017

Kun ihmisestä muodostetaan mielipide ilman kaikkia faktoja, vaikka sitten kuulopuheiden ja ulkonäön perusteella.

#MitäVattua - Innovaatioseteli

Julkaistu 31.10.2017

Tekesin tarjoama innovaatioseteli on liian hyvää ja silti totta! 5000€ ilmaista kehitysrahaa liiketoiminnan kehittämiseen. Olisiko siis jo aika digitalisoitua?

#MitäVattua - Digitaalinen Markkinointi feat Joona Kotilainen

Julkaistu 24.10.2017

Digitaaliseen markkinointiin sisältyy kaikki toimenpiteet, mitä tehdään digitaalisissa kanavissa. Omat kotisivut, hakukoneissa markkinointi ja sähköpostimarkkinointi kuuluvat digitaalisen markkinoinnin piiriin.

#MitäVattua - Hakukoneoptimointi

Julkaistu 17.10.2017

Hakukoneoptimoinnin ajatuksena on tehdä verkkosivuston sisältö kiinnostavammaksi hakukoneille.

#MitäVattua - Ilmaispalvelut ja Free2Play feat Kim Ordén

Julkaistu 10.10.2017

Ilmaispelit ja -palvelut ovat pelejä ja palveluita, jotka ovat käyttäjälle näennäisesti maksuttomia. Ne alkoivat yleistyä, kun internet alkoi olla yhä useammassa kotitaloudessa saatavana.

#MitäVattua - IoT, Esineiden Internet

Julkaistu 3.10.2017

Tällä tarkoitetaan tiedonkeruuta, analysointia ja hyödyntämistä yhdistämällä laitteet, järjestelmät ja ihmiset langattomasti käyttäen uusia sensori- ja yhteysteknologioita.

#MitäVattua - Big Data

Julkaistu 26.9.2017

Big data eli massadata on suurten, järjestelemättömien, jatkuvasti lisääntyvien tietomassojen keräämistä, säilyttämistä, etsimistä, analysointia sekä esittämistä tilastotiedettä ja tietotekniikkaa hyödyntäen.

#MitäVattua - Tuotteistaminen feat LUMO2:n Riikka ja Tero

Julkaistu 19.9.2017

Tänään puhuttiin tuotteistamisesta ja siitä miten se tekee asioista helpompia ostaa ja ennenkaikkea helpompia myydä!

#MitäVattua - Digitalisaatio

Julkaistu 12.9.2017

Digitalisaatio tarkoittaa digitaalisten teknologioiden yleistymistä arkielämän toiminnoissa.

#MitäVattua - Yrittäjähenkisyys

Julkaistu 5.9.2017

Jotkut ihmiset näkevät yrittäjähenkisyyden rajoitteena jääräpäisyyden tai muuten oman kannan esilletuomisen näkökulmasta. Meidän mielestämme tämä on taas valtti työyhteisössä toimimiseen etenkin yhteisön kehittämisen kannalta!

#MitäVattua - Etäopiskelu

Julkaistu 29.8.2017

Etäopiskelu tarkoittaa aikaan ja paikkaan sitomatonta opiskelua. Yleensä etäopiskelu on verkossa opiskelua.

#MitäVattua - Buzzword

Julkaistu 22.8.2017

Surinasanoille on tyypillistä, että ne tekevät ilmaisusta epätäsmällistä ja sopivat huonosti tarkoitukseensa. Usein surinasanat syrjäyttävät selkeämmän ja havainnollisemman tavan ilmaista jokin asia.

Takaisin podcastien listaan