Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Taloustaito Podcast

Taloustaito on Pohjoismaiden suurin talousaikakauslehti.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 9 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 8.4.2019.

Miten tarkistan ja täydennän veroilmoituksen 2019, Veronmaksajien Päivi Kaari?

Julkaistu 18.3.2020

Miksi kannattaa tarkistaa ja täydentää esitäytetty veroilmoitus vuodelta 2019? Mistä voi saada verovähennystä? Koska veroilmoitus pitää palauttaa? Veronmaksajien johtava verojuristi Päivi Kaari neuvoo. Toimittaja Satu Alavalkama. Kuvassa myös erikoisasiantuntijamme veronalle. Keksi nallelle nimi ja kirjoita se kommenttikenttään!

Mitä tapahtuu asuntomarkkinoilla? Asuntorahoittaja Hypon pääekonomisti Juhana Brotherus vastaa

Julkaistu 5.3.2020

Miltä näyttää asuntomarkkinoilla nyt, koronaviruksen varjossa? Miten hinnat kehittyvät kasvukeskuksissa, entä kaupungeissa kasvukeskusten ja muuttotappioalueiden välissä? Vieläkö asuntosijoittaminen jaksaa vetää? Mikä neuvoksi, kun vanhojen taloyhtiöiden lainansaanti tuntuu vaikeutuneen? Kysymyksiin vastaa asuntorahoittaja Hypon pääekonomisti Juhana Brotherus. Toimittajana Taloustaidon Ulla Simola.

Mitä voi lahjoittaa verotta, verojuristi Tero Hämeenaho?

Julkaistu 3.2.2020

Jos antaa toiselle suuremman lahjan, usein on hyvä miettiä lahjaan liittyviä veroseuraamuksia. Miten voi säästää lahjaveroissa? Entä paljonko veroa menee, jos myy heti saamansa lahjan? Asiantuntijana verojuristi Tero Hämeenaho Veronmaksajista. Toimittaja Satu Alavalkama.

Avasit osakesäästötilin ensimmäisten joukossa – mistä kiire, Jotham Berhanu?

Julkaistu 14.1.2020

”Heti, kun kuulin osakesäästötilin hyödyistä, ajattelin, että tähän pitää tarttua”, Jotham Berhanu, 18, kertoo. Osakesäästötili onkin näppärä apuväline erityisesti nuorille, joilla on aikaa saada säästöt tuottamaan korkoa korolle. Miten Jotham Berhanu aikoo sijoittaa? Millaista tulosta hän tavoittelee osakesäästötilillään? Toimittajana Taloustaidon Ulla Simola.

Paljonko velkaa sijoitusasuntoon? Asuntosijoittaja Miika Vuorensolan vinkit

Julkaistu 9.9.2019

Sijoitusasunnon osto onnistuu harvalta ilman lainarahaa, mutta miten paljon velkaa uskaltaisi ottaa? Miten hallita riskejä? Piileekö uudisasuntojen isoissa yhtiölainoissa vaaroja sijoittajalle? Taloustaidon Ulla Simola tapasi asuntosijoittaja Miika Vuorensolan, joka antoi pitkän sijoittajakokemuksensa pohjalta vinkkejä velkavivun käyttöön. Haluatko lisää tietoa viisaasta taloudenpidosta? Tilaa maksuton uutiskirje tästä https://www.veronmaksajat.fi/ajankohtaista/Ajankohtaista/Veroviikko/#3ed00a28

Vanha sukumökki - lahjaksi, myyntiin vai vuokralle, Veronmaksajien Georg Rosbäck?

Julkaistu 12.8.2019

Onko kesämökkisi jäämässä tyhjilleen ja mökille mietitään uutta käyttöä? Mitä veroasioita kannattaa ottaa huomioon jos mökki lahjoitetaan sukulaiselle, myydään tai laitetaan vuokralle? Vieraana verojuristi Georg Rosbäck, toimittaja Satu Alavalkama

Mikä yhtiömuodoksi yritykselle, Veronmaksajien Juha Koponen?

Julkaistu 17.6.2019

Mikä yhtiömuodoksi uudelle yritykselle? Miten erilaisia yrityksiä ja yrittäjiä verotetaan? Asiantuntijana johtava verojuristi Juha Koponen, toimittaja Satu Alavalkama.

Miten saa osakesäästötilistä parhaan hyödyn, Pörssisäätiön Sari Lounasmeri?

Julkaistu 25.4.2019

Uudella osakesäästötilillä sijoittaja voi hyötyä verotuksen lykkääntymisestä ja tienata korkoa korolle. Kaikille sijoittajille ja kaikissa tilanteissa osakesäästötilikään ei ole paras mahdollinen ratkaisu. Kenelle se sopii ja miten siitä saa parhaan hyödyn? Taloustaidon Ulla Simola kysyy, Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri vastaa. Haluatko lisää tietoa viisaasta taloudenpidosta? Tilaa maksuton uutiskirje https://www.veronmaksajat.fi/ajankohtaista/Ajankohtaista/Veroviikko/#3ed00a28

Mitkä vähennykset pitää vaatia veroilmoituksessa 2018, Veronmaksajien Päivi Kaari?

Julkaistu 8.4.2019

Esitäytetyllä veroilmoituksella on suuri osa tiedoista valmiina, mutta monet vähennykset pitää muistaa itse vaatia, Veronmaksajien johtava verojuristi Päivi Kaari sanoo. Toimittaja Satu Alavalkama. Veronmaksajat lupaa rullahiihtää kilometrin kohti jokaista podcastin kuuntelijaa, joka tarkistaa ja täydentää esitäytetyn veroilmoituksensa näiden ohjeiden mukaan ja postaa sitten nimensä kommenttikenttään.

Takaisin podcastien listaan