Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Taloustaito Podcast

Taloustaito on Pohjoismaiden suurin talousaikakauslehti.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 17 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 8.4.2019.

Tunne vastuut, vältä riidat asuntokaupassa – asianajaja Marina Furuhjelmin neuvot

Julkaistu 12.4.2022

Asuntokauppariidat ovat usein sitkeitä. Asunnossa on kiinni paljon rahaa, ja riita vie helposti sekä ostajan että myyjän vaikeuksiin. Riitoja voi välttää, jos osapuolet tietävät oman vastuunsa asuntokaupassa. Mistä vastaa asunnon myyjä, mistä ostaja ja mistä kiinteistönvälittäjä? Kuka vastaa piilevistä virheistä? Voiko myyjä vedota virheissä taloyhtiöön? Milloin ostajan pitää reklamoida? Taloustaidon Ulla Simola kysyy, vastaamassa kiinteistöalaan erikoistunut asianajaja Marina Furuhjelm Kuhanen, Asikainen & Kanerva Oy:stä.

Miten osakesäästötiliä verotetaan? Kati Malinen Veronmaksajista kertoo

Julkaistu 5.10.2021

Sijoittaja voi hyötyä osakesäästötilistä, koska tilin ansiosta hänen verotuksensa lykkääntyy. Mitä lykkääntyminen käytännössä tarkoittaa? Milloin veroja maksetaan ja miten sijoittajan verotettava tuotto lasketaan? Entä jos tili valuukin tappiolle? Osakesäästötili on yksinkertainen väline verotuksessa. Silti sijoittaja saattaa tehdä virheitä, jotka voivat käydä hänelle kalliiksi. Miten välttää virheet? Taloustaidon Ulla Simola kysyy, lakiasiainjohtaja Kati Malinen Veronmaksajista vastaa.

Millaisella kaupankäynnillä osakesäästötili tuottaa? Kaisa Kivipelto Danske Bankista vastaa

Julkaistu 2.6.2021

Hyödynnä fiksusti osakesäästötiliä, osa 3/3. Osakkeiden myyntivoitoista ei mene veroa osakesäästötilin sisällä. Sijoittaja maksaa veroa tuotostaan vasta, kun hän nostaa rahaa tililtään. Miten verottomuutta pystyisi parhaiten hyödyntämään? Kuinka vilkkaasti kauppaa pitäisi käydä? Moni sijoittaja tuntee päättämisen tuskaa pohtiessaan, mitä ostaisi ja mitä myisi ja milloin. Mikä voisi olla yksinkertainen tapa helpottaa tätä tuskaa? Senioristrategi Kaisa Kivipelto Danske Bankista vastaa. Toimittajana Taloustaidon Ulla Simola.

Kannattaisiko osakesäästötilillä sijoittaa ulkomaille? Suvi Tuppurainen Nordnetista vastaa

Julkaistu 26.5.2021

Hyödynnä fiksusti osakesäästötiliä, osa 2/3. Ulkomaiset osakkeet ovat innostaneet osakesäästötileille säästäviä. Esimerkiksi Nordnetissa keskimäärin 20 prosenttia osakesäästötilien varoista on ulkomaisissa yhtiöissä. Miten suuri osuus salkusta kannattaisi sijoittaa ulkomaille? Miten ulkomaisista osakkeista saa parhaan hyödyn? Mitä sijoittajan on syytä tietää ulkomaisten osakkeiden veroista, kaupankäyntikuluista ja valuutanvaihdon hinnasta? Nordnetin Suomen maajohtaja Suvi Tuppurainen vastaa. Toimittajana Taloustaidon Ulla Simola.

Miten torjua riskejä osakesäästötilillä hajauttamalla sijoituksia? Tanja Eronen Nordeasta vastaa

Julkaistu 19.5.2021

Hyödynnä fiksusti osakesäästötiliä, osa 1/3. Jos osakesäästötilillä on vain muutama yhtiö ja yksi niistä luisuu jyrkkään alamäkeen, koko tili saattaa olla tappiolla pitkään. Riskejä voi pienentää sijoitusten hyvällä hajautuksella, mutta mitä se tarkoittaa käytännössä? Montako toimialaa, montako yhtiötä, kotimaasta vai ulkomailta? Miten rakentaa riittävä hajautus, jos sijoitettavana on pieniä summia? Sijoituspalveluista vastaava johtaja Tanja Eronen Nordeasta vastaa. Toimittajana Taloustaidon Ulla Simola.

Miten vuokranantaja vähentää kuluja verotuksessa, Kati Malinen ja Tarik Ahsanullah?

Julkaistu 16.4.2021

Miten vuokratuloista maksetaan verot? Kuinka korjauskuluja vähennetään verotuksessa? Mistä on kyse, kun valtiovarainministeriö tutkii taloyhtiölainojen verotuskohtelun muuttamista? Milloin lyhytaikainen vuokraus katsotaan majoitustoiminnaksi? Veronmaksajien lakiasiainjohtaja Kati Malinen ja Suomen Vuokranantajien päälakimies Tarik Ahsanullah vastaavat. Toimittaja Taloustaidon Satu Alavalkama.

Mitä tapahtuu vuokramarkkinoilla? Suomen Vuokranantajien Ville Valkonen vastaa

Julkaistu 16.4.2021

Koronaepidemia on myllännyt vuokramarkkinoita, osin yllättävilläkin tavoilla. Pitkällä aikavälillä markkinoihin on kuitenkin luvassa vielä suurempia muutoksia aivan muista syistä. Miten asuntosijoittajan kannattaisi ennakoida muutoksia? Mitä vuokra-asuntojen kysynnälle tapahtuu? Missä tapahtuu eniten? Vuokranantajien yhteiskuntasuhdejohtaja Ville Valkonen tähyilee tulevaan Taloustaidon Ulla Simolan haastattelussa.

Veroilmoitus 2020, miten tarkistan ja täydennän, Veronmaksajien Päivi Kaari?

Julkaistu 10.3.2021

Veronmaksajien johtava verojuristi Päivi Kaari neuvoo, miten esitäytetty veroilmoitus vuodelta 2020 tarkistetaan. Toimittaja Taloustaidon Satu Alavalkama. Lisää neuvoja saat Veronmaksajien puhelinneuvonnasta ja Taloustaito-lehdestä. Liity tästä jäseneksi ja tilaa lehti https://www.veronmaksajat.fi/jasenyys/liityjaseneksi/#7d393f16

Miten tarkistan ja täydennän veroilmoituksen 2019, Veronmaksajien Päivi Kaari?

Julkaistu 18.3.2020

Miksi kannattaa tarkistaa ja täydentää esitäytetty veroilmoitus vuodelta 2019? Mistä voi saada verovähennystä? Koska veroilmoitus pitää palauttaa? Veronmaksajien johtava verojuristi Päivi Kaari neuvoo. Toimittaja Satu Alavalkama. Kuvassa myös erikoisasiantuntijamme veronalle. Keksi nallelle nimi ja kirjoita se kommenttikenttään!

Mitä tapahtuu asuntomarkkinoilla? Asuntorahoittaja Hypon pääekonomisti Juhana Brotherus vastaa

Julkaistu 5.3.2020

Miltä näyttää asuntomarkkinoilla nyt, koronaviruksen varjossa? Miten hinnat kehittyvät kasvukeskuksissa, entä kaupungeissa kasvukeskusten ja muuttotappioalueiden välissä? Vieläkö asuntosijoittaminen jaksaa vetää? Mikä neuvoksi, kun vanhojen taloyhtiöiden lainansaanti tuntuu vaikeutuneen? Kysymyksiin vastaa asuntorahoittaja Hypon pääekonomisti Juhana Brotherus. Toimittajana Taloustaidon Ulla Simola.

Mitä voi lahjoittaa verotta, verojuristi Tero Hämeenaho?

Julkaistu 3.2.2020

Jos antaa toiselle suuremman lahjan, usein on hyvä miettiä lahjaan liittyviä veroseuraamuksia. Miten voi säästää lahjaveroissa? Entä paljonko veroa menee, jos myy heti saamansa lahjan? Asiantuntijana verojuristi Tero Hämeenaho Veronmaksajista. Toimittaja Satu Alavalkama.

Avasit osakesäästötilin ensimmäisten joukossa – mistä kiire, Jotham Berhanu?

Julkaistu 14.1.2020

”Heti, kun kuulin osakesäästötilin hyödyistä, ajattelin, että tähän pitää tarttua”, Jotham Berhanu, 18, kertoo. Osakesäästötili onkin näppärä apuväline erityisesti nuorille, joilla on aikaa saada säästöt tuottamaan korkoa korolle. Miten Jotham Berhanu aikoo sijoittaa? Millaista tulosta hän tavoittelee osakesäästötilillään? Toimittajana Taloustaidon Ulla Simola.

Paljonko velkaa sijoitusasuntoon? Asuntosijoittaja Miika Vuorensolan vinkit

Julkaistu 9.9.2019

Sijoitusasunnon osto onnistuu harvalta ilman lainarahaa, mutta miten paljon velkaa uskaltaisi ottaa? Miten hallita riskejä? Piileekö uudisasuntojen isoissa yhtiölainoissa vaaroja sijoittajalle? Taloustaidon Ulla Simola tapasi asuntosijoittaja Miika Vuorensolan, joka antoi pitkän sijoittajakokemuksensa pohjalta vinkkejä velkavivun käyttöön. Haluatko lisää tietoa viisaasta taloudenpidosta? Tilaa maksuton uutiskirje tästä https://www.veronmaksajat.fi/ajankohtaista/Ajankohtaista/Veroviikko/#3ed00a28

Vanha sukumökki - lahjaksi, myyntiin vai vuokralle, Veronmaksajien Georg Rosbäck?

Julkaistu 12.8.2019

Onko kesämökkisi jäämässä tyhjilleen ja mökille mietitään uutta käyttöä? Mitä veroasioita kannattaa ottaa huomioon jos mökki lahjoitetaan sukulaiselle, myydään tai laitetaan vuokralle? Vieraana verojuristi Georg Rosbäck, toimittaja Satu Alavalkama

Mikä yhtiömuodoksi yritykselle, Veronmaksajien Juha Koponen?

Julkaistu 17.6.2019

Mikä yhtiömuodoksi uudelle yritykselle? Miten erilaisia yrityksiä ja yrittäjiä verotetaan? Asiantuntijana johtava verojuristi Juha Koponen, toimittaja Satu Alavalkama.

Miten saa osakesäästötilistä parhaan hyödyn, Pörssisäätiön Sari Lounasmeri?

Julkaistu 25.4.2019

Uudella osakesäästötilillä sijoittaja voi hyötyä verotuksen lykkääntymisestä ja tienata korkoa korolle. Kaikille sijoittajille ja kaikissa tilanteissa osakesäästötilikään ei ole paras mahdollinen ratkaisu. Kenelle se sopii ja miten siitä saa parhaan hyödyn? Taloustaidon Ulla Simola kysyy, Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri vastaa. Haluatko lisää tietoa viisaasta taloudenpidosta? Tilaa maksuton uutiskirje https://www.veronmaksajat.fi/ajankohtaista/Ajankohtaista/Veroviikko/#3ed00a28

Mitkä vähennykset pitää vaatia veroilmoituksessa 2018, Veronmaksajien Päivi Kaari?

Julkaistu 8.4.2019

Esitäytetyllä veroilmoituksella on suuri osa tiedoista valmiina, mutta monet vähennykset pitää muistaa itse vaatia, Veronmaksajien johtava verojuristi Päivi Kaari sanoo. Toimittaja Satu Alavalkama. Veronmaksajat lupaa rullahiihtää kilometrin kohti jokaista podcastin kuuntelijaa, joka tarkistaa ja täydentää esitäytetyn veroilmoituksensa näiden ohjeiden mukaan ja postaa sitten nimensä kommenttikenttään.

Takaisin podcastien listaan